The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.03.2023, 12:37
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Przecież wszyscy wiedzą: "zajebałem".
To może dowiemy się co "zajebał"?
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 30.03.2023, 13:00
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Z info, ktore ja mam to objecie pakietu akcji (nie wiem ile, nie wiem kogo, moze Kuby?) i dokapitalizowanie klubu kwota x. Wiadomo, ze za tym bedzie szla reklama i promocja tego podmiotu. Calosc ma sie zamknac w kwocie 4-5 mln euro.

Nie sa to gigantyczne pieniadze dla podmiotu, ktory chce zaistniec na polskim rynku w sferze medialnej. A dla Wisly na teraz bardzo duze. Jesli jest komitywa miedzy Jarkiem a inwestorem, podobno relacje prywatne, to czemu nie?
Też tak słyszałem (prócz przytoczonych kwot) od osób konkretniejszych niż zgraja forumowych frustratów używających kryształowej kuli, którym wiecznie nic się nie podobna i wiecznie mało.

Z tego co wywnioskowałem chodzi o udziały JK, ale to już moje interpretacje.

Ze względu na gówno jakie wylewa się z ust/klawiatury niektórych frustratów więcej szczegółów nie podam :]
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 30.03.2023 o godz. 13:20.

Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 30.03.2023, 13:00
Nie mam pewnosci co do osoby, ktora mi powiedziala, ale jesli mowi prawde to wykupione maja byc akcje Kuby i Jarka i splacony dlugo wobec Jazdzynskiego. Obaj panowie maja poczekac na splate ich pozyczek dluzszy czas. Jaro zostaje prezesem, bo to on zainteresowal inwestora, inwestor docenia roznice w funkcjonowaniu pomiedzy tym co bylo, a co jest obecnie i dlatego chce zeby z wiekszymi mozliwosciami Jaro i Kiko prowadzili dalej projekt w tym tonie jak obecnie.
Dostana budzet na transfery rzedu 3-4 mln euro w przypadku awansu i nie wiecej niz 2 mln w przypadku braku awansu. W tym rowniez sie znajduja kwoty na wynagrodzenia, nie tylko gotowka za zawodnikow.

Wiarygodne zrodlo milczy i nie chce nic mowic
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 30.03.2023, 13:01
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Skoro powołujesz się na Królewskiego to zacytuję jego słowa sprzed kilkudziesięciu dni:

Jarosław Królewski:

Nigdzie nie zwiał, bo Nowak cały czas jest w Wiśle i wykłada miliony złotych na klub. A ostatnio był głównym sponsorem meczu przy Reymonta.

To chyba logiczne. Królewski z ekipą nie popełniają tych samych błędów. A poza tym pamiętaj, że Wisła występuje obecnie w 1. lidze, a nie Ekstraklasie, i jest dużo łatwiej, tym bardziej, że Wisła dysponuje budżetem o blisko 10 milionów większym od kolejnego w 1. lidze.

Zatem pokaż mi swój wpis w którym krytykujesz zatrudnienie Jerzego Brzęczka na trenera Wisły.
Nowak nie wykłada za nic,ma reklamę.Jak trzeba było dorzucić do budżetu to wymiękł,stwierdził że jest kryzys a sytuację ostatecznie ratował Jaro bo na wypłaty nie było. Ale wiadomo teraz Jaro ma łatwiej bo to pierwsza liga a nie ekstraklasa.Nic tylko dziękować ekipie spod Częstochowy.Chwila nieuwagi i znowu sukces
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 30.03.2023, 13:06
Naprawdę zaczynam uważać, że nadajesz się tylko i wyłącznie do udawania bota wklejającego linki do YouTube'a.

Co do cytatu JK - Facet ma pełne prawo do swojego zdania o ludziach, którzy - jak to ujął - "rugają" JB. Ewidentnie musieli się do jakiegoś stopnia dogadać za kulisami, bo w listopadzie klimat był zgoła inny. Powiedz mi jedno - skąd w takim razie tylu przeciwników i krytyków Nieomylnego Kuby? Wszyscy oni się mylą, czy po prostu przy obecnym układzie personalno-właścicielskim JK musi się trochę pobawić w politykę?

Nowak - Człowieku, czy możesz się łaskawie odnieść do CAŁEGO zdania, które napisałem, a nie tylko tej połowy, na którą Ci wygodniej odpowiedzieć? Chcesz, żeby Cię poważnie traktowano, to nie manipuluj tak żałośnie.

Dalej...

"To chyba logiczne. Królewski z ekipą nie popełniają tych samych błędów. A poza tym pamiętaj, że Wisła występuje obecnie w 1. lidze, a nie Ekstraklasie, i jest dużo łatwiej, tym bardziej, że Wisła dysponuje budżetem o blisko 10 milionów większym od kolejnego w 1. lidze."

Idiotyzm tego posta zasługuje na pracę doktorancką, ale spróbujmy rozbić to na części:

* To chyba logiczne. - Zaczyna się nieźle, próbujesz od razu na wstępie dodać wagi temu, co piszesz.

* Królewski z ekipą nie popełniają tych samych błędów. - NO COŚ TAKIEGO. O to chodzi w tym, co napisałem, co nie?

* A poza tym pamiętaj, że Wisła występuje obecnie w 1. lidze, a nie Ekstraklasie, i jest dużo łatwiej, tym bardziej, że Wisła dysponuje budżetem o blisko 10 milionów większym od kolejnego w 1. lidze. - Mój Boże, to w sumie tak walnąłeś, żeby napisać cokolwiek, prawda? Tak, pamiętam, że Wisła występuje w 1. Lidze i pamiętam o budżecie. A Ty pamiętasz, kto nas tam spuścił i kto był u steró(w) do Października/Listopada? Sezon nie zaczął się od rundy wiosennej. Głupio i nie na temat.

Przeczytaj jeszcze raz - Dlaczego, od kiedy rodzinka została odsunięta od prowadzenia Wisły, nagle zaczęły dziać się bardzo pozytywne rzeczy?

Żadna informacja podana przez Ciebie nie jest odpowiedzią na to pytanie. A to, że "Królewski z ekipą nie popełniają tych samych błędów" to po prostu FAKT, o którym sam napisałem.

I teraz dochodzimy do najlepszego. Szczerze, mój ulubiony fragment i absolutny popis Twojego upośledzenia kognitywnego - "Zatem pokaż mi swój wpis w którym krytykujesz zatrudnienie Jerzego Brzęczka na trenera Wisły."

Znowu odpowiedź na pół zdania, bo oczywiście do całego zbyt trudno było Ci się odnieść. Ale to u Ciebie wzorzec, jak już zdążyliśmy zauważyć.

Więc jeszcze raz, tym razem przeczytaj to baaaaardzo powoli, najlepiej na głos:

JA CI GÓWNO MUSZĘ UDOWADNIAĆ. Napisałeś coś bez żadnego dowodu, to go teraz przedstaw. Ten ciężar jest po Twojej stronie, jako kogoś, kto wysnuwa tezę.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 30.03.2023, 13:30
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Nie mam pewnosci co do osoby, ktora mi powiedziala, ale jesli mowi prawde to wykupione maja byc akcje Kuby i Jarka i splacony dlugo wobec Jazdzynskiego. Obaj panowie maja poczekac na splate ich pozyczek dluzszy czas. Jaro zostaje prezesem, bo to on zainteresowal inwestora, inwestor docenia roznice w funkcjonowaniu pomiedzy tym co bylo, a co jest obecnie i dlatego chce zeby z wiekszymi mozliwosciami Jaro i Kiko prowadzili dalej projekt w tym tonie jak obecnie.
Dostana budzet na transfery rzedu 3-4 mln euro w przypadku awansu i nie wiecej niz 2 mln w przypadku braku awansu. W tym rowniez sie znajduja kwoty na wynagrodzenia, nie tylko gotowka za zawodnikow.

Wiarygodne zrodlo milczy i nie chce nic mowic
Właśnie to budzi moja wątpliwość. Jak długo JK będzie dla kogoś pracował, on naprawdę ma sporo swoich interesow by przez parę lat pracować na zyski dla innego podmiotu, inwestując swój czas i zaangażowanie. Nie wiem czy prezesura w Wiśle jest ważniejsza dla niego niż jego Synerise. Pół roku można tak poświęci, ale kilka lat?

Wydaje mi sie w początkiem kwietnia poznamy wstępna strategie, ale JK wcale nie będzie deklarował że zostaje z nami na lata. Raczej będzie do momentu wyłonienia konkretnego osoby bezpośrednio od inwestora. Przypuszczam że max do grudnia 2023.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Stary 30.03.2023, 13:35
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Cóż, dostajesz w pysk tym samym co sam siejesz.

Nie skarż się na to, że cię twoim własnym lekarstwem potraktowałem.

Kuba wiele rzeczy zrobił źle - to oczywiste. Jednakże na szacunek kibiców pracował latami. Niedawno uratował klub przed bankructwem własną kasą. I co mam go lżyć lub godzić się na lżenie przez taki pustostan jak ty, bo mu nie wyszło, mimo najszczerszych chęci i pracy?

Weź się pierdzielnij.
On niczego celowo nie spierdzielił,włożył w pomoc Wiśle swoje serce i swoją prywatną kasę. Z każdej jego wypowiedzi czuć jaką estymą darzy klub.

To, że mu się nie udało to jest jasne jak słońce i chyba każdy ślepy widzi, że teraz jest dużo lepiej. Sam mam nadzieję, że Jaro będzie dalej sam tak dobre decyzje podejmował dla klubu i że zostanie prezesem na lata. Na pewno nie będę też tęsknił za zarządzaniem przez Kubę czy trenowaniem przez Brzęczka.

Jednakże lżenie kogoś, komu po prostu nie wyszło, gdy innych chętnych na przejęcie klubu nie było to wyższy poziom perfidii.

Facet zasłużył na szacunek każdego normalnego człowieka, który kibicuje klubowi.
Ja nawet nie mam nic przeciwko krytyce, ale jak ktoś w taki buracki sposób o nim pisze na forum Wisły to sam się prosi o inwektywy w swoim kierunku.

Także idź się pustostanie produkuj na forum sąsiadki, tam twoje miejsce - albo schowaj do dziury i nie wychodź.
Po pierwsze - nie włożył nic, czego nie odzyska. Tutaj długofalowo nikt nie będzie stratny, nie martw się. Wręcz przeciwnie.

I jeżeli nie jesteś w stanie zauważyć, jakiego gigantycznego syfu zdążył narobić w międzyczasie, to nic dziwnego, że ograniczasz się do stwierdzeń typu "nie udało mu się". Lekko powiedziane, człowieku.

I tak - "wylazł z nory". Gdzie był, kiedy spadaliśmy? Gdzie był, kiedy drużyna przeżywała kolejny kryzys? Gdzie był, kiedy kibice domagali się transparentności? Gdzie był po konferencjach TJ i JK?

I oto proszę - jest i ON! Ładny, grzeczny wywiadzik bez trudnych pytań po serii zwycięstw i w okresie, kiedy znacząco poprawiła się sytuacja w klubie.

Jeżeli naprawdę łykasz takie PR-owe bzdury, to poważnie traktować Cię nie można.

A teraz idź przytulić się do swojej czerwonej poduszeczki z wyszytym "JB16" i popłacz się, jacy to źli i okrutni ludzie mają czelność krytykować Kubę.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 30.03.2023, 14:04
Jest zdecydowana różnica między krytyką, a pogardliwym odnoszeniem się i brakiem szacunku, który prezentujesz.

Nigdy nie będę szkalował kogoś kto miał dobre intencje.

Dobry przykład, ostatnio wycieraczka porysowała mi szybę. Mój tata (będąc na emeryturze) sam wpadł na pomysł, że to przeszlifuje tlenkiem ceru, żebym miał lepszą widoczność i nic mi o tym nie mówił, co zamierza. Zrobił to jak byłem w pracy w swoim wolnym czasie.
No i prawie się udało, przeszlifował ok 90%, rysa praktycznie zniknęła i pod sam koniec od temperatury szyba pękła sama z siebie.

Myślisz, że miałem pretensje, że zbił szybę za 1200 zł ?

Nie. Bo nie jestem takim burakiem jak ty.

Nie przyszło mi też do głowy okazywanie braku szacunku. A ty burakuj dalej.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 30.03.2023 o godz. 14:07.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Stary 30.03.2023, 14:17
Jest zdecydowana różnica między krytyką, a pogardliwym odnoszeniem się i brakiem szacunku, który prezentujesz.

Nigdy nie będę szkalował kogoś kto miał dobre intencje.

Dobry przykład, ostatnio wycieraczka porysowała mi szybę. Mój tata sam wpadł na pomysł, że to przeszlifuje tlenkiem ceru, żebym miał lepszą widoczność i nic mi o tym nie mówił, co zamierza. Zrobił to jak byłem w pracy w swoim wolnym czasie.

No i prawie się udało, przeszlifował ok 90%, rysa praktycznie zniknęła i pod sam koniec od temperatury szyba pękła sama z siebie.

Myślisz, że miałem pretensje, że zbił szybę za 1200 zł ?

Nie. Bo nie jestem takim burakiem jak ty.

I tyle w temacie.
Wzruszająca anegdota. A ja kiedyś kupiłem ciotce kwiaty bez okazji, dałem cztery dychy bezdomnemu i ściągnąłem przestraszonego kota z drzewka.

Dobre intencje? Zastanówmy się chwilę...

Masz JB - człowieka, który po spadkowym sezonie twierdzi, że jego jedynym błędem i "zajebaniem" było to, że nie wyleczył kontuzji na czas. Człowieka, który doskonale widział, jaki kwas i syf panuje w klubie, ale mimo to nie reagował, bo żył w iluzji, że jego droga jest najlepsza. I TYLKO dzięki temu, że Jażdżyński postanowił się ewakuować, a JK miał okazję przejąć jego udziały i odsunąć JB, mamy teraz w klubie względną normalność i jakiekolwiek perspektywy na coś pozytywnego.

Ty mówisz o intencjach?

A że burakiem jesteś, to udowodniłeś w swojej pierwszej odpowiedzi. Na buraczany wpis odpowiedziałeś buractwem. Rozmowa dwóch buraków, a nie jak Ci się wydaje - jednego.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 30.03.2023, 15:08

Dobry przykład, ostatnio wycieraczka porysowała mi szybę. Mój tata (będąc na emeryturze) sam wpadł na pomysł, że to przeszlifuje tlenkiem ceru, żebym miał lepszą widoczność i nic mi o tym nie mówił, co zamierza. Zrobił to jak byłem w pracy w swoim wolnym czasie.
Z tlenkiem ceru jest masa roboty, a zabawa opłacalna jest tylko przy drobniutkich mikro-ryskach. Przy większych, wyczuwalnych pod paznokciem rysach sensu nie ma, nie dość, że dużo bałaganu narobi to jeszcze można się zajechać podczas roboty. Akurat ostatnio przerabiałem problem, dziwny zbieg okoliczności

Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 30.03.2023, 17:11
LucjuszWielki : U mnie o dziwo fajnie to wyszło tylko na samym środku szyba strzeliła tam gdzie był ślad po wycieraczce to go nie było praktycznie widać. Z relacji taty to już miał to zostawić bo było OK i coś się tam dopatrzył i przy ostatnim szlifie trzask ,
Trzeba jednak przyznać, że może ten ślad był długi, ale jednak powierzchowny. Dlatego efekt był dobry. Tylko, że tata to robił przy pomocy wiertarki i nakładanego filcu, bo ręcznie to sobie tego nie wyobrażam

Revolver : oczywiście, jestem burakiem dla buraków zgadzam się w 100%. Kto sieje wiatr ten zbiera burzę.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 30.03.2023 o godz. 17:18.
Odpowiedz cytując
sorino
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 30.03.2023, 19:16

I pamiętaj, że gdyby w 2019 roku nie wylazł z nory, to dziś Wisła byłaby w 4, a nie 1 lidze.
Dziś? To przez 3 sezony by nie zrobiła awansu z tej "mocarnej"4 ligi? Bez przesady.

Mógł to wszystko popierdoIić i rozpocząć spokojne życie jak Łukasz Piszczek gdzieś na wiosce.
Nie mógł, bo Wuja był selekcjonerem i przez pół roku była afera, że go bierze do kadry z trybun Wolfsburga, więc słabiutka kadrowo Wisła była idealna by miał w niej pewny plac do gry, co dawało przepustkę do dalszych powołań od wuja.

A jednak postanowił wejść w ten bajzel, choć miał wracać do walczącej o czołowe miejsca w lidze Wisły, z ustabilizowaną sytuacją finansową.
Jakie czołowe miejsca, jaka ustabilizowana sytuacja finansowa? W październiku 2018 było już info od Koźmińskiego, że Błaszczykowski wraca do dogorywającej Wisły Sarapaty.

Tak więc nie rób z niego męczennika, bo Błaszczykowski chciał już iść do Wisły, zanim upadł deal z Ly/Hartlinginem. Na pożyczce też źle nie wyszedł, bo przez rok go Wuja brał do kadry.

No ale było mało i trzeba było do tego brać się za rządzenie całym klubem z rodziną, zamiast zostawić to wykształconym i doświadczonym fachowcom.
Ostatnio edytowane przez sorino : 30.03.2023 o godz. 20:18.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.03.2023, 20:39
Proponuję rozpalonym głowom założenie nowego, całkowicie tylko poświęconego Kubie tematu
- "Błaszczykowski, za i przeciw, ocaliłem czy zajebałem?"
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.03.2023, 21:23
Jeżeli Jakub zabiera się za wywiady i odgraża się, że on to jeszcze opowie to znaczy, że zaczyna być wysadzany z siodła. Serię sześciu wygranych traktuje jak nic wielkiego sugeruje żeby o tym zapomnieć. No mistrz.

A co do szacunku. Miał szacunek i zaufanie, ale zrobił z Wisły rodzinny folwark czym doprowadził do degradacji i osunięcia się na 10 miejsce w pierwszej lidze. Po czym we własne "zajebałem" chciał ubrać Tomka i Jarka. Takim postępowaniem szacunek mógł utrzymać tylko u zaślepionych.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 30.03.2023, 21:31
Błaszczykowski po tym co wyczyniał przez miesiące powinien odejść z Wisły. Za brata, za wujka, za układ rodzinno-przyjacielski, za spadek - za największą kompromitację w historii Wisły - za spadek z amatorskiej ligi, za zmarnowanie szansy na odbudowę klubu.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.03.2023, 22:21
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Właśnie to budzi moja wątpliwość. Jak długo JK będzie dla kogoś pracował, on naprawdę ma sporo swoich interesow by przez parę lat pracować na zyski dla innego podmiotu, inwestując swój czas i zaangażowanie. Nie wiem czy prezesura w Wiśle jest ważniejsza dla niego niż jego Synerise. Pół roku można tak poświęci, ale kilka lat?

Wydaje mi sie w początkiem kwietnia poznamy wstępna strategie, ale JK wcale nie będzie deklarował że zostaje z nami na lata. Raczej będzie do momentu wyłonienia konkretnego osoby bezpośrednio od inwestora. Przypuszczam że max do grudnia 2023.
Trochę mnie martwi plotka, że Jaro pozbędzie się udziałów.
Posiadanie drużyny piłkarskiej uzależnia i mogłem z dość bliska obserwować jak się Prof uzależniał od sąsiadki.
Wydaje mi się, że Jaro za sterem to jest najlepsze co mogło nas spotkać, a niestety mam podobne obawy, że jak się pozbędzie udziałów to odejdzie.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 31.03.2023, 11:59
Drozd : zaufanie i szacunek to nie kombajn, nie zawsze idą w parze.

Też zależy jakie zaufanie.
Czy mam szacunek do Kuby? Oczywiście, że tak.
Czy mam do niego zaufanie jako osoby zarządzającej klubem? Tylko jeśli idzie o uczciwość, bo jeśli idzie o kompetencje w budowaniu drużyny to żadnego nie mam

Z resztą do Królewskiego też jakiegoś wielkiego zaufania pod tym względem nie mam, gdyż współuczestniczył w budowaniu drużyny, która spadła. Dopiero teraz Jaro powoli pracuje na kredyt zaufania.

Za to sam wybór Kiko na DS - świetna decyzja.

To pokazuje jak dużo znaczy pojedyncza decyzja w świecie sportu i jak łatwo popaść w niełaskę / wedrzeć się do łask kibiców. Wystarczy zapodać dobrego strzała
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 31.03.2023, 12:40
Przede wszystkim Jarek powierza poszczególne funkcje osobom, które coś w danej dziedzinie osiągnęły. W poprzednim rozdaniu dyletant Brzęczek miał być guru od wszystkiego, nie znając się na niczym.

edit: miałem na myśli Jarka oczywiście.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 31.03.2023 o godz. 13:07.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 31.03.2023, 12:47
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Nowak nie wykłada za nic,ma reklamę.Jak trzeba było dorzucić do budżetu to wymiękł.
Królewski też ma reklamę - i to w lepszym miejscu na koszulce bo na tylnej części pod nazwiskami piłkarzy widnieje logo Synerise. Gdy wchodził do Wisły miał 40 obserwujących na Twitterze, a teraz blisko 60 000 tysięcy. Stał się osobą medialną, tak jak chciał. Wykorzystuje swoje social media do reklamy własnej osoby i swojej firmy. Ostatnio wypuścił jakąś książkę do sprzedaży i jeszcze przed premierą stała się bestsellerem. Przed wejściem do Wisły, musiałby zachęcać rodzinę do jej zakupu.

I do budżetu dorzucić powinny się przede wszystkim osoby które kierowały klubem gdy Wisła spadała z Ekstraklasy - Jarosław Królewski, Jakub Błaszczykowski i Tomasz Jażdżyński, a nie "szeregowy" sponsor w postaci Nowaka, który jakby chciał być złośliwym mógł powiedzieć, że przepalono jego pieniądze, które wpompował w Wisłę, a o niczym nie decydował w klubie i klub spadł z Ekstraklasy.

Gdy Wisła spadła z Ekstraklasy, napisałem na SB, że, jeżeli Królewski, Błaszczykowski i Jażdżyński są ludźmi honoru, to z automatu wrzucą do budżetu Wisły pieniądze. I podobnie napisałem, że nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby Królewski, Błaszczykowski i Jażdżyński odeszli z Wisły po spadku klubu. Nie. Mają zostać, posprzątać po sobie, wyłożyć własne pieniądze, naprawić wszystko co zepsuli, przywrócić Wisłę do Ekstraklasy i dopiero wówczas mogą odejść. Gdyby chcieli.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 31.03.2023 o godz. 12:55.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.03.2023, 12:59
Wszyscy coś z tego wynieśli, tylko Kuba i Nowak dołożyli hehe
Nowak jebany buc, chłop od pługa oderwany, zero pojęcia o prezesowaniu. Był słupem Kuby albo idiotą, który myślał, że się pobawi w Wiśle w bycie kimś.
Kuba finansowo nic nie wziął, dokłada, wizerunkowo mógł zyskać jako największa legenda w Wiśle Kraków. Stresu go to wszystko kosztowało, a mógł mieć spokój.
Ale poza tym to dał robotę nieudacznikom z rodziny + Nowakowi. A oni już na Wiśle zarabiali. A za takie dyletanctwo i reklamę, którą dostali obejmując poważne funkcje w poważnym klubie powinni nie dostać ani grosza, zarówno Dawid, Jurek jak i Nowak.
Także Kuba jako piłkarz zarabiający 500 zł, a powinien zarabiać kilkadziesiąt tys miesięcznie, można powiedzieć, że zrzekł się tej kasy a oddał ją w wypłatach rodzince...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 31.03.2023, 13:14
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Kuba robotę nieudacznikowi Nowakowi.

Ale to Obidziński dogrywał Nowaka. Tak, wiem, Kuba w oblężonej twierdzy w piwnicy 10 metrów pod ziemią przystawił pistolet do skroni Obiemu, by kazał podpisać umowę z Nowakiem.

I szczerze będę zadowolony jeszcze z 5 takich Nowaków, który wykłada największe pieniądze tuż po Orlenie i goplusbet.

Przypomnijcie sobie przez jak długi czas były puste miejsca na koszulkach Wisły, które powinny zajmować sponsorzy.

Czyli jednak nie jest tak łatwo o "jebanego buca, chłopa od pługa", który zostanie sponsorem Wisły.

O sponsorów jest w chvj ciężko. I nie dotyczy to tylko Wisły. Królewski z takimi niby kontaktami dopiero po 4 latach znalazł jakiegoś sponsora (bo tak należy traktować tego inwestora), a tak.. rozkładał ręce.

A jeżeli chodzi o zarabianie przez sponsora to jedynym takim sponsorem jest "Macron". Oni mają reklamę na koszulkach, stadionie, bannerach, w social media. A dodatkowo Wisła wypłaca im duże pieniądze za uszycie kilkunastu koszulek i spodenek dla piłkarzy.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 31.03.2023 o godz. 13:20.
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 31.03.2023, 13:21
Ale to Obidziński dogrywał Nowaka. Tak, wiem, Kuba w oblężonej twierdzy w piwnicy 10 metrów pod ziemią przystawił pistolet do skroni Obiemu, by kazał podpisać umowę z Nowakiem.
.......enie

Prezes w teorii jest najważniejszy ale w praktyce jak właściciel powie skocz - to się spyta jak wysoko.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 31.03.2023, 13:24
Trochę se żartuje, bo ja już nie wiem w czym jest problem.. że Wisła pozyskała sponsora? Niech go pozyska Obidziński, Błaszczykowski, Głowacki, czy Krzysztof Stanowski. Byle się pojawił. Zaraz dojdziemy do absurdalnej tezy, że problemem Wisły jest nowy sponsor w klubie, a więc dodatkowe pieniądze =D

Choć nie jest tajemnicą, że jest to głównie zasługa Błaszczykowskego. Gdy nie było Błaszczykowskiego, pijany żul nie chciał finansować Wisły, wchodząc do niej jako sponsor czy partner biznesowy. Poczytajcie sobie wypowiedzi partnerów biznesowych, którzy dołączyli do Wisły w ostatnich latach.. obecność Błaszczykowskiego w Wiśle jest dla nich talizmanem. Oczywiście to się powoli będzie zmieniać, bo Wisła pomału wychodzi na prostą (w sensie oczyszczenia z tej patologii). Ale bez Błaszczykowskiego od 2019 roku Wisła nie mogłaby liczyć na takie wsparcie finansowe od sponsorów, partnerów, kibiców, czy osób z całej Polski, którzy się dokładali, od dziennikarzy, po zwykłych Januszy. A to był kulminacyjny moment, gdy Wisła walczyła o przetrwanie
Ostatnio edytowane przez aNouc : 31.03.2023 o godz. 13:33.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 31.03.2023, 13:42
Kuba dał swoją twarz, rozpoznawalnosć a co za tym idzie wiarygodność, dla Wisły, która była syfem po rządach WSH. I w sumie na tym rola Kuby powinna się skończyć, bo jak czas pokazał więcej zasług nie miał.
Mieszasz mi tu jakieś tematy Nowaka jako sponsora vs Nowaka jako prezesa i jeszcze udajesz, że Obidziński go ściągnął i pewnie na prezesa mianował.

Kuba zajebał i nie tylko odnośnie kontuzji. Zajebał z Nowakiem swoim słupem jako prezesem, Dawidem i Jurkiem. Wszystkie te osoby nigdy nie powinny objąć stanowisk na jakie zostały powołane. A, że tworzono ułudę, że Jurek pomoże jako strażak, później, że sam w nagrodę za spadek zostanie supermanem i robiąc na 10 funkcjach zbuduję od I ligi Wielką Wisłę, że Dawid to super prezes bo "swój" człowiek i pracowity, że Nowak to będzie super udziałowiec i prezes.
Zawsze nadzieja jest i można się pooszukiwać. Jak się zestawi Kubę z Królewskim, Nowaka z Królewskim czy z Kiko, Brzęczka z Kiko itp to nikt o zdrowych zmysłach nie powie, że ekipa z Truskolasów cokolwiek lepiej by zrobiła dla Wisły niż Królewski, Nowak czy Sobol.

Bo to zwykli dyletanci i nieudacznicy.

Ostatni wyczyn Kuby to "zajebałem" po spadku, a później po cichu skok z Nowakiem na Wisłę. Wyjebanie od sterów Królewskiego i Jażdżyńskiego. Tyle dobrego zrobił ostatnio Kuba.
Sami na tych swoich konferencjach Jaro z Tomkiem mówili, ze odeszli na boczny tor i Wisłę w I lidze budował Kuba, Nowak i Wuja.

Każdy wie jak to się skończyło i jak już prawie staliśmy się dzięki nim klubem ze środka/dołu tabeli I ligi, z potencjałem na spadek i bankructwo.

Pozbyto się raka żrącego Wisłę (Wuja, Dawid, Kuba) i w miesiąc inny klub. Jednym fachowcem - Kiko, normalnym prezesem bez kompleksów (Jaro) i przeciętnym/uczącym się ale nie wystarszonym pracy Sobolem odmieniono ten klub o 180 stopni.

Dzisiaj dzięki nim możemy rozmawiać o awansie i spekulować sobie co by tu zrobić żeby Wisła była prawdopodobnie w Ekstraklasie mocniejsza w przyszłym sezonie, gdyby dalej rządził Kuba to rozmawialibyśmy o spadku z I ligi i rosnących długach oraz braku nadziei na spłatę tych długów (brak awansu i brak pomysłu na prowadzenie klubu oraz jego budowę - dorżnięcie finansowe)

Trzeba sobie prawdę uświadomić i tyle. Kubie za pewne rzeczy należy się pomnik. Za inne nagana, bo w żadnym stopniu nie sprostał zadaniu. On jest człowiekiem z mocnym charakterem, po zjebanych przejściach w dzieciństwie i pewnie dlatego ma swoje problemy, są plusy tego charakteru ale i ogromne minusy. I to samo się tyczy jego powrotu na boisko. Już dawno powinien przestać grać w piłkę ale jakoś nie umie sobie tego przetłumaczyć i skończyć z tym. 38 lat, po kontuzjach, pomoże coś w tym sezonie w I lidze? Ewentualnie w na ekstraklasę w następnym sezonie się nadaje? Nie złapie już kolejnej kontuzji? To już nie jest materiał na piłkarza ale pewnie przez charakter nie umie się z tym pogodzić. I z tego bycia, nie bycia piłkarzem też się robi już cyrk mały, a podejrzewam, że będzie jeszcze większy. Chyba, ze na spokojnie przesiedzi na ławie x miesięcy i zakończy za 6-18 miesięcy karierę po cichu.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 31.03.2023, 14:37
Byłoby łatwiej wszystkim w dyskusji gdyby w końcu przyjąć do wiadomości że takie postacie jak Kuba nie są czarno - białe.

Podejmują złe wybory, złe decyzje i zaufaja złym osobom, zamkną się na świat i łatwo się obala ich pomniki. Na pewno trudniej niż stawia.

Wiecznie nie można mu cisnąć, swoje już oberwał i od kibiców i od swojej rodziny. A że czas nie stoi w miejscu i może i spadek będzie dla nas niczym katharsis to może się okazać za 5 lat że tak po prostu musiało być.

Facet który dał Wiśle 8 z 13 tytułów Mistza Polski zostawił Wisle z długami, oddał w ręce oszusta. Jakoś nie widzę pocisków na Cupiala tak jak na JB, chociaż to co wtedy zrobił nie można do niczego przyrównać. Kalibrem przebił JB tak kilkukrotnie.

Równie dobrze mógł oddać Wisle żulowi spod budki z piwem.
Odpowiedz cytując
majkelson777
Senior Member

Od: 12.2015

Stary 31.03.2023, 14:51
Może dlatego,że bez Cupiała nie byłoby tu Ciebie, mnie, nie byłoby zapewne tego forum?

Zwrot WIELKA WISŁA brzmi dumnie,ale bez Cupiała i ekipy nie byłby możliwy,bo Wisła w końcówce lat 90 była klubem bez pieniędzy,bez perspektyw, z przyszłością co najwyżej na poziomie drugiej ligi.

I tak. To co wydarzyło się w 2016 roku było katastrofą, natomiast baza kibicowska jaka została zbudowana na sukcesach tamtej Wisły to coś co możemy dostrzec raptem w 3-4 innych klubach w Polsce.
Ostatnio edytowane przez majkelson777 : 31.03.2023 o godz. 14:54.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Stary 31.03.2023, 16:52
Królewski też ma reklamę - i to w lepszym miejscu na koszulce bo na tylnej części pod nazwiskami piłkarzy widnieje logo Synerise. Gdy wchodził do Wisły miał 40 obserwujących na Twitterze, a teraz blisko 60 000 tysięcy. Stał się osobą medialną, tak jak chciał. Wykorzystuje swoje social media do reklamy własnej osoby i swojej firmy. Ostatnio wypuścił jakąś książkę do sprzedaży i jeszcze przed premierą stała się bestsellerem. Przed wejściem do Wisły, musiałby zachęcać rodzinę do jej zakupu.

I do budżetu dorzucić powinny się przede wszystkim osoby które kierowały klubem gdy Wisła spadała z Ekstraklasy - Jarosław Królewski, Jakub Błaszczykowski i Tomasz Jażdżyński, a nie "szeregowy" sponsor w postaci Nowaka, który jakby chciał być złośliwym mógł powiedzieć, że przepalono jego pieniądze, które wpompował w Wisłę, a o niczym nie decydował w klubie i klub spadł z Ekstraklasy.

Gdy Wisła spadła z Ekstraklasy, napisałem na SB, że, jeżeli Królewski, Błaszczykowski i Jażdżyński są ludźmi honoru, to z automatu wrzucą do budżetu Wisły pieniądze. I podobnie napisałem, że nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby Królewski, Błaszczykowski i Jażdżyński odeszli z Wisły po spadku klubu. Nie. Mają zostać, posprzątać po sobie, wyłożyć własne pieniądze, naprawić wszystko co zepsuli, przywrócić Wisłę do Ekstraklasy i dopiero wówczas mogą odejść. Gdyby chcieli.
Co ty chłopie .......isz to głowa mała.Jak Wisła spadała z ekstraklasy to Nowak był już jednym z współwłaścicieli.Jako sponsor przyszedł i od razu dał do zrozumienia,że warunkiem jest obecność w Wiśle Kuby.Wtedy to brzmiało niewinnie.Z tego co wiemy na ten moment to już takie niewinne nie było.I nie jest to jakaś wiedza tajemna bo jak tylko Nowak wjebał się na stołek prezesa udzielił wywiadu po którym włosy stanęły dęba a wszystko inne opadło.W tym wywiadzie jakiego udzielił po miesiącu od objęcia posady prezesa są takie kwiatki że hej .Między innymi udupcył Jażdżyńskiego jako kandydata bo prezes miał być jak to Władeczek określił "po linii Nowak-Mosty", że Brzęczek jako menadżer to świetny pomysł i on od początku był za jego pracą w Wiśle(ciekawe dlaczego). Nie wiem czy to w tym samym wywiadzie czy póżniej wychwalał lekarza Wisły no bo jemu pomógł z łokciem. I taki chłopek roztropek został prezesem odgrażał się co to nie zrobi a potem sie okazało że na wypłaty nie ma i trzeba spierdalać.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 31.03.2023, 17:29
Oj bardzo kogoś boli, że Nowak chciał w Wiśle jak najwięcej piłkarzy z Małopolski z wiślackim serduchem
drozd:
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 31.03.2023, 18:15
majkelson777 napisał(a):Wyświetl post
Może dlatego,że bez Cupiała nie byłoby tu Ciebie, mnie, nie byłoby zapewne tego forum?

Zwrot WIELKA WISŁA brzmi dumnie,ale bez Cupiała i ekipy nie byłby możliwy,bo Wisła w końcówce lat 90 była klubem bez pieniędzy,bez perspektyw, z przyszłością co najwyżej na poziomie drugiej ligi.

I tak. To co wydarzyło się w 2016 roku było katastrofą, natomiast baza kibicowska jaka została zbudowana na sukcesach tamtej Wisły to coś co możemy dostrzec raptem w 3-4 innych klubach w Polsce.
Do mnie to nie trafia, tzn nie trafia w kontekście tego czemu mamy wybaczyć jednemu a drugiemu już nie możemy.

I żeby nie było ja nie rozdzielam starych ran bo i nie ma sensu.

PS. Nie wiem czy byłbym na forum, ale mój ojciec również kibicował Wiśle i chodził na jej mecze gdy mnie jeszcze na świecie nie było
Odpowiedz cytując
szym_ek
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 31.03.2023, 20:26
krysztal napisał(a):Wyświetl post
od razu dał do zrozumienia,że warunkiem jest obecność w Wiśle Kuby.
Jak się okazało, PRowy zabieg.

4 lata temu bylo bardzo modne, ze skoro Kuba to znaczy stabilność klubu.

W międzyczasie okazało się, że Kuba to złe decyzje i rodzinny folwark.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów