The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PAWEŁ
Senior Member

Od: 09.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.02.2022, 14:27
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
Nie byłem zwolennikiem zwalniania Guli ale miarka się przebrała.
Tu żadne wzmocnienia w składzie nic nie dadzą, to jak leczenie syfu pudrem.
Stal była słaba i tylko dlatego przegraliśmy jedną bramką.
Żadnego stylu, zero taktyki, piłkarze nie wiedzieli gdzie mają byś, wpadali na siebie, wzajemnie sobie przeszkadzali.
Rozliczanie z gry większości piłkarzy mija się z celem, bo ten sam piłkarz grając tak samo jak grał, przy odpowiedniej taktyce mógłby mieć dwa razy wyższe noty. Oczywiście poza takimi chronicznymi przypadkami jak Skvarka, Kliement czy Młyński którzy potykają się o własne nogi i są po prostu za słabi na eklapę bez względu na trenera i dobór taktyki.
Każdy projekt może nie wypalić i czas by wreszcie zarząd przyznał się do błędu i zrobił natychmiastową zmianę trenera. Każdy się może pomylić ale trwanie w błędzie to sabotaż. Błędy można wybaczyć ale sabotażu nie. Większość z nas to współwłaściciele klubu i z naszym zdaniem zarząd też musi się liczyć. Nawet jeśli jesteśmy mniejszościowymi akcjonariuszami.
Wstyd przed sponsorami, że wykładają kasę na takie pośmiewisko. Bo jesteśmy pośmiewiskiem na tle pozostałych klubów.
Gula na konferencji wreszcie przestał mydlić oczy i przyznał się, że nie ogarnia tego wszystkiego. Zdarza się, ekstraklasa go przerosła - nie jego pierwszego. Dziękujemy za dobre chęci i życzymy sukcesów w przyszłości. W innej lidze z innymi zespołami. Rozdział zamknięty. Nawet mi się nie chce pastwić nad facetem, po ludzku żal mi go.
Czas zrobić nowe otwarcie a czy to będzie Wujo, Stolar, Sobol czy ktokolwiek inny - to mniej istotne. Wazne żeby to był ktoś z jajami.
Wuja i jaja
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.02.2022, 14:34
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Ja mam na to wszystko zupelnie inne spojrzenie.
Glownym problemem jest totalny brak przygotowania druzyny, nie tylko pod wzgledem fizycznym, ale takze taktycznym.

Niestety to co pisalem na poczatku, co mi sie rzucilo w oczy, ze Gula nie oglada rywali, to niestety sie msci teraz. Nie da sie majac przecietna druzyne wygrywac nie rozpracowujac rywala. Kazdy zawodnik powinien miec swojego przeciwnika na boisku rozpisanego od gory do dolu, a tego zwyczajnie nie ma.

Rywale nas rozpracowuja, znaja slabe strony, znaja te mocniejsze i je niiweluja. A nam sie wydaje, ze wyjdziemy na boisko i grajac swoje wygramy mecz. Tak by bylo jakbysmy o dwie klasy przewyzszali rywala umiejetnosciami, a my jestesmy wiele razy slabsi.

Nic Gula nie wyciagnal wnioskow. Ani jesli chodzi o przygotowanie druzyny pod katem fizycznym, ani jesli chodzi o taktyke.
Przecież podczas zgrupowania w Turcji piałeś jaki z Guli fachowiec, jakie zajebiste treningi, nowoczesny - nie to co Skowronek...
Jeden punkt na mecz.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 13.02.2022, 15:11
Nie wiemy wolfy czego nie lapiesz. Co innego jakosc treningow, co innego przygotowanie druzyny od strony taktycznej. To takie trudne?
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.02.2022, 06:15
I jeszcze ciekawostka
Odpowiedz cytując
kasiarz
Member

Od: 09.2006

Stary 14.02.2022, 06:59
Byłem na tym spektaklu.
Czytałem też arcydzieło hitlera (celowo z malej).
Nie wiem co bym chciał powtórzyć.

Tak, że tak...

Ale w następny poniedziałek będę.
I przeczytałem też 1000 innych książek.
Powód: Zeby nie było
Ostatnio edytowane przez kasiarz : 14.02.2022 o godz. 07:13.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 16.02.2022, 15:43
Ja po ostatniej kolejce patrząc na mecz Wisły coraz bardziej dopuszczam do siebie możliwość celowej postawy naszych kopaczy w tym meczu z różnych powodów...O celnych strzałów u siebie?
Podobne odczucie mógłby mieć kibic Legii ,po dobrym meczu na otwarcie ,mecz o wyjście ze strefy spadkowej,z Wartą u siebie,cóż tu może pójść nie tak...
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów