|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Tak, będzie tam boisko Szkółki Piłkarskiej TS.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Tutaj potwierdzenie tej informacji http://ekstraklasa.net/wisla-buduje-...000000#zamknij
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html
BIERZMY Z NICH PRZYKŁAD!!!! teraz widać że profesjonalizm Wisły to nic nie warte słowa..... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
I tak bogatsi będą im wykupywali młodych, zdolnych. Tak przecież mówi Cupiał. I to on będzie teraz szykował kasę na podkupywanie młodych z Lubina i okolic. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Pod tym linkiem po 10 czerwca artykuły z gazety będą dostępne za darmo. Na stronie dostępne są już zdjęcia przedstawiające projekt rozbudowy, Pozycje 1,2 i 3 są już zbudowane.
Ostatnio edytowane przez Eternit : 06.06.2013 o godz. 10:28.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Zawsze to trzy boiska więcej i krok w dobrą stronę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teoretycznie tak ale od planów do realizacji u nas jest bardzo daleko i potrzeby są naprawdę duże.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ty człowieku jeszcze marzysz o klubowym muzeum
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Seniorzy nie mają gdzie trenować, a Ty się przejmujesz boiskami dla młodych... Najpierw niech zadbają o 1 drużynę i zrobią im gdzieś porządne boiska i zaplecze do treningu i odnowy, jak by zadbali o to byłoby pięknie, a w przyszłości można byłoby pomyśleć o rozbudowaniu tej bazy dla młodych...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
BAYERN MONACHIUM posiada 4 boiska trawiaste, w tym jedno z podgrzewaną murawą i jedno ze sztuczną murawą.. ( i wszystkie one są dla seniorskiej druzyny i WSZYSTKICH grup młodziezowych
a ten chce dla jednej grupy mlodziezowej 3 boiska.. taki Bayern ma kilka, a Wisla ma miec 20 w rozumowaniu marcina to co widzimy wyzej na wizualizacjach to kompleks treningowy jaki nie posiada zadna druzyna w Ekstraklasie wiec zamiast jaczec znow lepiej sie zamlczec.. rzecz jasna daj Bog ze nie skonczy sie na wizualizacjach, ale z tego co widac sprawa jest dosc powazna wiec jest nadzieja
Ostatnio edytowane przez aNouc : 06.06.2013 o godz. 12:19.
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
poza tym jeśli ta inwestyacja doszłaby do skutku, to młodzież przejęłeby obecne boisko treningowe, a do tego TS robił zbiórkę na jeszcze jedno.
Więc byłby 3 boiska na I drużynę i drużynę rezerw, która ma (?) powstać ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ty mi mówisz BAYERN MONACHIUM a ja Ci powiem że Polonia Świdnica ma 3 boiska treningowe w tym jedno ze sztuczną nawierzchnią i całe oświetlane a gra w 3 albo 4 lidze a my MAMY 1 - GRATULACJE...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Cupiałowi 15 lat śmignęło jak z bata strzelił. W szesnastym roku udało się przygotować koncepcję ośrodka treningowego dla 1szej drużyny z ambicjami sięgającymi Ligi Mistrzów. Pewnie budowa będzie trwała tyle samo co budowa stadionu. Jak już to się uda (powielając po drodze podobne problemy jak ze stadionem), to się weźmiemy za przygotowanie czegoś dla juniorów i młodzieży. Ani chybi za 30-40 lat ten klub będzie już wyglądał w miarę normalnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Jak się zapatrujecie na pomysł z budową bazy Wisły w Myślenicach? Mi osobiście podobają się te wszystkie projekty itd. ale wiadomo, że u nas nic nie jest pewne dopóki efekt nie będzie widoczny w realu...
Z jednej strony fajnie, że ktoś wreszcie coś pomyślał w tym kierunku, ale ja mam pewne wątpliwości, którymi chciałbym się z wami podzielić i ewentualnie usłyszeć dobre słowo, które te wątpliwości wyeliminuje ![]() 1. Odległość Krakowa od Myślenic - 30 km. Wydaje mi się, że to dużo (szczególnie dla tych, którzy nie posiadają prawka jak Małecki i musieliby dojeżdżać autobusem...). Dla "gwiazdeczek", które na co dzień jeżdżą Mercedesami, Audi, Volvo itp. też może to sprawiać kłopot. Przykładów nie trzeba daleko szukać, np. taki Rafał Wolski z Fiorentiny (skromny chłopak z innego kraju), który za wszelką cenę chciał zamiekszać jak najbliżej stadionu i boisk treningowych. Nie wyobrażam sobie, żeby któryś z piłkarzy chciał na stałe zamieszkać w Myślenicach. Wabikiem dla nich ma być właśnie piękny Kraków, a jak usłyszą o perspektywie codziennego dojeżdżania na treningi trasą 30 km, to mogą czuć się zażenowani. Biorąc pod uwagę korki na mieście (Kraków) itp. taka podróż może trwać nawet godzinę... Dla mnie nie byłby to żaden problem, ale ja nie zarabiam milionów, nie uważam się za PANA piłkarza i nie spędzam wolnego czasu w Bonarce ![]() 2. Bazę buduje (albo ma plany na wybudowanie) Cupiał. Co będzie w momencie, kiedy klub wróci pod skrzydła TS Wisła? Może być tak, że zostaniemy i bez bazy, i bez pomieszczeń wynajmowanych na stadionie... Albo co gorsze, Cupiał sprzeda Wisłę jakiemuś pseudobiznesmenowi, który będzie miał kaprys i pozbędzie się ośrodka treningowego w celach zarobkowych. Sorki, ale moje zaufanie co do pozytywnych myśli Cupiała związanych z Wisłą z każdym rokiem maleje... Aczkolwiek nadal jest na plusie (może dlatego, że dzięku niemu nadal jesteśmy w Ekstraklasie) ![]() 3. Taka baza mogłaby być ogromnym atutem klubu, gdyby na miejscu powstał hotel i pomieszczenia mogące spełniać rolę sal do odpraw przedmeczowych itp. Mam tu na myśli 2-3 dniowe zgrupowania całej drużyny przed każdym meczem w Ekstraklasie czy pucharach. Podobne praktyki o ile się nie mylę, stosuje się chyba w Tereku Grozny (czytałem kiedyś jakiś wywiad z Rybusem na ten temat). Terek na pewno nie jest wyjątkiem, ale tylko on przychodzi mi w tej chwili do głowy. Takie zgrupowania to byłaby oczywiście nowość dla polskich kopaczy, co wiąże się z innym podejściem mentalnym do zawodu. Moim zdaniem takie praktyki na pewno nie byłby krokiem w tył jeśli chodzi o futbol w Polsce, ale obawiam się, że najwięcej do powiedzenia mieliby zaraz piłkarze, którzy narzekaliby na brak kontaktu z rodziną itd. Wszyscy pamiętamy kto miał najwięcej do powiedzenia w naszym klubie co do przyszłości Dana Petrescu na stanowisku trenera zespołu... Sporo osób wspomina o tym, że te boiska w Myśleniach mają służyć także młodzieży grającej w Wiśle. Zapominacie jednak, że ta baza to ma być ośrodek treningowy a nie AKADEMIA PIŁKARSKA... Rodzice na pewno nie będą jeździli ze swoimi dziećmi 30 km za miasto, aby to dziecko przez godzinę pobiegało sobie za piłką. Są jednak sposoby, aby i te problemy rozwiązywać, ale nie wiem czy nasz klub jest w stanie tak dobrze się zorganizować. Wszystkie dzieciaki z danej kategorii wiekowej meldują się na R22, gdzie wspólnie wsiadają do klubowego autobusu i jadą na trening. Hmmm... Chyba za bardzo się rozmarzyłem na temat tego profesjonalizmu w naszym klubie, zapachniało Europą hehe Trochę się rozpisałem i nie wiem czy ktokolwiek będzie chciał to czytać, ale jak znajdą się takie osoby, które przeczytają to chętnie wysłucham ich opinii na temat związany z budową wiślackiego ośrodka treningowego w Myślenicach ![]()
Ostatnio edytowane przez Tominho : 06.06.2013 o godz. 14:01.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Budowanie nowych baz treningowych poza dużymi ośrodkami miejskimi to raczej norma. Przede wszystkim liczą się tu ceny ziemi i dostępność gruntu.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@wolfy Doskonale zdaję sobie z tego sprawę, ale jak przeglądam np. bazy treningowe klubów angielskich, to wszystkie mają je prawie, że na miejscu. Przykłady: Fulham, Chelsea czy Man Utd.
A co do tych ziemi... Będę spokojny, jeśli ziemia i ośrodek się na niej znajdujący będą na najbliższe 100 lat w posiadaniu Wisły a nie Cupiała. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak klub ma tereny obok swojej siedziby, to oczywiste że to tam będzie budował. U nas to zwyczajnie nierealne. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ja osobiście ten pomysł z bazą w Myślenicach odbieram jak najbardziej na plus.
Niewiem jak to wygląda za granicą np w Angli,czy też te ośrodki są tak dosyć daleko położone Przejazd codziennie 30km to trochę sporo ale jednak tam będzie spokuj,lepsze powietrze,daleko od Galerii ![]() Nie ma co narzekać,fajnie że właściciel coś chce zmienić,bo to był wstyd dla takiego klubu jak Wisła że nie posiadał bazy treningowej na choćby ,,ekstraklasowym'' poziomie 3 boiska są wystarczającce o ile przynajmniej jedno z nich jest z podgrzewaną murawą,Wisła to nie Arsenal czy Bayern żeby potrzebowała 10(Arsenal) boisk treningowych Aktualizacja: Centrum treningowe Arsenalu, które należy z całą pewnością do najnowocześniejszych pod względem budownictwa i technologii, położone jest w hrabstwie Hertfordshire, niedaleko miasteczka Shenley, 45 minut jazdy samochodem od Emirates Stadium. Chelsea ma bazę oddaloną o 32km od Stamford Jakby ktoś chciał zobaczyć jak to wygląda u bogaczy z Anglii ![]() Centrum Arsenalu: http://www.kanonierzy.com/section_id...eningowe.shtml Centrum Chelsea: http://www.chelsealive.pl/dzial/cobham
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 06.06.2013 o godz. 14:04.
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na szybko - Milanello, baza treningowa Milanu, położona jest 40 km od Mediolanu.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak Malecki nie ma prawa jazdy to niech sie nie stresuje.
30km to w niecale 2 godzinki na rowerze machnie. Bedzie zdrowszy, silniejszy, i mniej zestresowany - bo uniknie korkow. Zreszta po takim sezonie, oni wszyscy powinni na rowerach jezdzic na treningi. Do Zakopanego! ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
w mediolanie ciezko o takie tereny
![]() Realu valdebeblas czy jak to sie zwie tez jest oddalone.Ale to dlatego ze takich gruntow o takim obszarze by w Madrycie nie znalezli ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A w Krakowie to łatwo/tanio tereny można dostać?
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
nie wiem czy próbowałeś biegać zaraz po zejściu z roweru ( po przejechaniu kilkunastu km)? Nogi jakoś nie pracują.
Znajomy ćwiczył do triathlonu każdą dyscyplinę osobno i bardzo, ale to bardzo się zdziwił ![]() Potem się przyzwyczaił. ![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|