The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.05.2013, 22:44
Swoja droga, musialo mi uciec... a jakos przechodzac po meczu z Korona (rzadko jestem na A) zauwazylem jak mocno zmienily sie tereny starego basenu.. co tam teraz jes robione? wrecz wyglada jakby placy pod boisko byl przygotowywany..
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 21.05.2013, 23:43
Tak, będzie tam boisko Szkółki Piłkarskiej TS.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 22.05.2013, 06:33
Tutaj potwierdzenie tej informacji http://ekstraklasa.net/wisla-buduje-...000000#zamknij
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.05.2013, 14:38
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...wiadomosc.html

BIERZMY Z NICH PRZYKŁAD!!!! teraz widać że profesjonalizm Wisły to nic nie warte słowa.....
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.05.2013, 15:36
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
wis.la/zmp1q

BIERZMY Z NICH PRZYKŁAD!!!! teraz widać że profesjonalizm Wisły to nic nie warte słowa.....
Ojtam, ojtam...
I tak bogatsi będą im wykupywali młodych, zdolnych.

Tak przecież mówi Cupiał. I to on będzie teraz szykował kasę na podkupywanie młodych z Lubina i okolic.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 27.05.2013, 15:45
Taki stary kawal byl:

Doradca prezydenta USA: Prezydencie ruscy maluja ksiezyc na czerwono...
Prezydent: Luz nic sie nie dzieje
Doradca prezydenta USA: Panie prezydencie caly ksiezyc juz niemal czerwony
Prezydent: Spokojnie.
Doradca prezydenta USA: Caly ksiezyc czerwony!!!
Prezydent: Ok, leccie i domalujcie Coca-Cola

Parafrazujac jak juz zbuduja Cupiał, wyśle tam naganiacza

Tak z przymruzeniem oka.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.06.2013, 10:15
Dzisiejsza 'Gazeta Myslenicka' dosyc powaznie informuje o planach budowy bazy treningowej w Myślenicach.

Jesli macie problem z dotarciem do tego pisma, a chcielibyscie zobaczyc, to postaram się później wrzucic jakies fotki (o ile nie posla mnie za to do wiezienia).

@Eternit
Dzieki, nawet nie pomyślałem o stronie internetowej, a o te zdjęcia mi chodziło.
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 06.06.2013 o godz. 11:02.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.06.2013, 10:25
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Dzisiejsza 'Gazeta Myslenicka' dosyc powaznie informuje o planach budowy bazy treningowej w Myślenicach.

Jesli macie problem z dotarciem do tego pisma, a chcielibyscie zobaczyc, to postaram się później wrzucic jakies fotki (o ile nie posla mnie za to do wiezienia).
http://www.gazeta.myslenice.pl/serwis/
Pod tym linkiem po 10 czerwca artykuły z gazety będą dostępne za darmo. Na stronie dostępne są już zdjęcia przedstawiające projekt rozbudowy, Pozycje 1,2 i 3 są już zbudowane.
Ostatnio edytowane przez Eternit : 06.06.2013 o godz. 10:28.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 06.06.2013, 10:49
ja tu widze 3 boiska TYLKO 3 boiska a tak naprawdę same grupy młodzieżowe powinny mieć z 2- 3 boiska tylko dla SIEBIE!!! nie mówiąc o pierwszej druzynie, także dla mnie to nie jest żadna baza treningowa tylko Wiślacka prowizorka....
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 06.06.2013, 11:44
Zawsze to trzy boiska więcej i krok w dobrą stronę.
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 06.06.2013, 11:49
Teoretycznie tak ale od planów do realizacji u nas jest bardzo daleko i potrzeby są naprawdę duże.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 06.06.2013, 11:56
W tekście w artykule, znajduje się takie zdanie:

Cytat:
Docelowo Wisła zamierza zrezygnować ze stałego wynajmowania pomieszczeń pod trybuną południową stadionu Wisły przy Reymonta 22, w której znajduje się m.in. szatnia treningowa, siłownia i basen.
Zastanawia mnie kto jest "operatorem stadionu" tzn. kto odpowiada za sprzątanie, katering itp. Rozumiem, że dalej będziie totalna prowizorka tam gdzie można naprawdę zarobić, zarówno na piwie czy jedzeniu. Piwo się kończy w przerwie meczu, kiełbasa też. Nikomu się to nie opłaca?

Na marginesie: skoro klub rezygnuje z wynajmowania na stałe pomieszczeń to o klubowym muzeum - dawno nikt o nim nie wspominał - możemy zapomnieć na długo.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 06.06.2013, 12:09
Ty człowieku jeszcze marzysz o klubowym muzeum!!takie sprawy to można już dać na półkę miedzy bajki i nasz awans do LM,hehehe,
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.06.2013, 12:14
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
ja tu widze 3 boiska TYLKO 3 boiska a tak naprawdę same grupy młodzieżowe powinny mieć z 2- 3 boiska tylko dla SIEBIE!!! nie mówiąc o pierwszej druzynie, także dla mnie to nie jest żadna baza treningowa tylko Wiślacka prowizorka....
Seniorzy nie mają gdzie trenować, a Ty się przejmujesz boiskami dla młodych... Najpierw niech zadbają o 1 drużynę i zrobią im gdzieś porządne boiska i zaplecze do treningu i odnowy, jak by zadbali o to byłoby pięknie, a w przyszłości można byłoby pomyśleć o rozbudowaniu tej bazy dla młodych...
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.06.2013, 12:16
BAYERN MONACHIUM posiada 4 boiska trawiaste, w tym jedno z podgrzewaną murawą i jedno ze sztuczną murawą.. ( i wszystkie one są dla seniorskiej druzyny i WSZYSTKICH grup młodziezowych

a ten chce dla jednej grupy mlodziezowej 3 boiska.. taki Bayern ma kilka, a Wisla ma miec 20 w rozumowaniu marcina

to co widzimy wyzej na wizualizacjach to kompleks treningowy jaki nie posiada zadna druzyna w Ekstraklasie wiec zamiast jaczec znow lepiej sie zamlczec..

rzecz jasna daj Bog ze nie skonczy sie na wizualizacjach, ale z tego co widac sprawa jest dosc powazna wiec jest nadzieja
Ostatnio edytowane przez aNouc : 06.06.2013 o godz. 12:19.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 06.06.2013, 12:19
poza tym jeśli ta inwestyacja doszłaby do skutku, to młodzież przejęłeby obecne boisko treningowe, a do tego TS robił zbiórkę na jeszcze jedno.

Więc byłby 3 boiska na I drużynę i drużynę rezerw, która ma (?) powstać
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 06.06.2013, 12:24
Ty mi mówisz BAYERN MONACHIUM a ja Ci powiem że Polonia Świdnica ma 3 boiska treningowe w tym jedno ze sztuczną nawierzchnią i całe oświetlane a gra w 3 albo 4 lidze a my MAMY 1 - GRATULACJE...
Odpowiedz cytując
zybert77
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 06.06.2013, 12:26
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Najpierw niech zadbają o 1 drużynę i zrobią im gdzieś porządne boiska i zaplecze do treningu i odnowy, jak by zadbali o to byłoby pięknie, a w przyszłości można byłoby pomyśleć o rozbudowaniu tej bazy dla młodych...
Piękna strategia.... i jaka wiślacka... w myśl tej strategii udało nam się już wybudować piękny stadion (nie stać nas na kompleksowy projekt to sobie walniemy najpierw jedną trybunę, za kilka lat następną, potem se zbudujemy kaplicę zwaną pawilonem medialnym, a potem sie zastanowimy jak do tego co jest dopasujemy dwie najważniejsze trybuny z wyjazdem dla kosiarek w środku jednej z nich i brakiem miejsca pod kamery tv na drugiej). Po wybudowaniu okaże się, że klubu nie stać żeby go utrzymać. Wobec tego se go Cupiał wynajmie na jeden dzień meczowy co 1-2 tygodnie (w zależności od kalendarza) a w pozostałe się zorganizuje wystawę noży i maczet dla koneserów.

Cupiałowi 15 lat śmignęło jak z bata strzelił. W szesnastym roku udało się przygotować koncepcję ośrodka treningowego dla 1szej drużyny z ambicjami sięgającymi Ligi Mistrzów.
Pewnie budowa będzie trwała tyle samo co budowa stadionu. Jak już to się uda (powielając po drodze podobne problemy jak ze stadionem), to się weźmiemy za przygotowanie czegoś dla juniorów i młodzieży.

Ani chybi za 30-40 lat ten klub będzie już wyglądał w miarę normalnie
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Stary 06.06.2013, 13:23
Jak się zapatrujecie na pomysł z budową bazy Wisły w Myślenicach? Mi osobiście podobają się te wszystkie projekty itd. ale wiadomo, że u nas nic nie jest pewne dopóki efekt nie będzie widoczny w realu...

Z jednej strony fajnie, że ktoś wreszcie coś pomyślał w tym kierunku, ale ja mam pewne wątpliwości, którymi chciałbym się z wami podzielić i ewentualnie usłyszeć dobre słowo, które te wątpliwości wyeliminuje

1. Odległość Krakowa od Myślenic - 30 km. Wydaje mi się, że to dużo (szczególnie dla tych, którzy nie posiadają prawka jak Małecki i musieliby dojeżdżać autobusem...). Dla "gwiazdeczek", które na co dzień jeżdżą Mercedesami, Audi, Volvo itp. też może to sprawiać kłopot. Przykładów nie trzeba daleko szukać, np. taki Rafał Wolski z Fiorentiny (skromny chłopak z innego kraju), który za wszelką cenę chciał zamiekszać jak najbliżej stadionu i boisk treningowych. Nie wyobrażam sobie, żeby któryś z piłkarzy chciał na stałe zamieszkać w Myślenicach. Wabikiem dla nich ma być właśnie piękny Kraków, a jak usłyszą o perspektywie codziennego dojeżdżania na treningi trasą 30 km, to mogą czuć się zażenowani. Biorąc pod uwagę korki na mieście (Kraków) itp. taka podróż może trwać nawet godzinę... Dla mnie nie byłby to żaden problem, ale ja nie zarabiam milionów, nie uważam się za PANA piłkarza i nie spędzam wolnego czasu w Bonarce

2. Bazę buduje (albo ma plany na wybudowanie) Cupiał. Co będzie w momencie, kiedy klub wróci pod skrzydła TS Wisła? Może być tak, że zostaniemy i bez bazy, i bez pomieszczeń wynajmowanych na stadionie... Albo co gorsze, Cupiał sprzeda Wisłę jakiemuś pseudobiznesmenowi, który będzie miał kaprys i pozbędzie się ośrodka treningowego w celach zarobkowych.

Sorki, ale moje zaufanie co do pozytywnych myśli Cupiała związanych z Wisłą z każdym rokiem maleje... Aczkolwiek nadal jest na plusie (może dlatego, że dzięku niemu nadal jesteśmy w Ekstraklasie)

3. Taka baza mogłaby być ogromnym atutem klubu, gdyby na miejscu powstał hotel i pomieszczenia mogące spełniać rolę sal do odpraw przedmeczowych itp. Mam tu na myśli 2-3 dniowe zgrupowania całej drużyny przed każdym meczem w Ekstraklasie czy pucharach.

Podobne praktyki o ile się nie mylę, stosuje się chyba w Tereku Grozny (czytałem kiedyś jakiś wywiad z Rybusem na ten temat). Terek na pewno nie jest wyjątkiem, ale tylko on przychodzi mi w tej chwili do głowy. Takie zgrupowania to byłaby oczywiście nowość dla polskich kopaczy, co wiąże się z innym podejściem mentalnym do zawodu.

Moim zdaniem takie praktyki na pewno nie byłby krokiem w tył jeśli chodzi o futbol w Polsce, ale obawiam się, że najwięcej do powiedzenia mieliby zaraz piłkarze, którzy narzekaliby na brak kontaktu z rodziną itd. Wszyscy pamiętamy kto miał najwięcej do powiedzenia w naszym klubie co do przyszłości Dana Petrescu na stanowisku trenera zespołu...

Sporo osób wspomina o tym, że te boiska w Myśleniach mają służyć także młodzieży grającej w Wiśle. Zapominacie jednak, że ta baza to ma być ośrodek treningowy a nie AKADEMIA PIŁKARSKA... Rodzice na pewno nie będą jeździli ze swoimi dziećmi 30 km za miasto, aby to dziecko przez godzinę pobiegało sobie za piłką. Są jednak sposoby, aby i te problemy rozwiązywać, ale nie wiem czy nasz klub jest w stanie tak dobrze się zorganizować. Wszystkie dzieciaki z danej kategorii wiekowej meldują się na R22, gdzie wspólnie wsiadają do klubowego autobusu i jadą na trening. Hmmm... Chyba za bardzo się rozmarzyłem na temat tego profesjonalizmu w naszym klubie, zapachniało Europą hehe

Trochę się rozpisałem i nie wiem czy ktokolwiek będzie chciał to czytać, ale jak znajdą się takie osoby, które przeczytają to chętnie wysłucham ich opinii na temat związany z budową wiślackiego ośrodka treningowego w Myślenicach
Ostatnio edytowane przez Tominho : 06.06.2013 o godz. 14:01.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.06.2013, 13:32
Tominho napisał(a):Wyświetl post
(...)
Budowanie nowych baz treningowych poza dużymi ośrodkami miejskimi to raczej norma. Przede wszystkim liczą się tu ceny ziemi i dostępność gruntu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Stary 06.06.2013, 13:36
@wolfy Doskonale zdaję sobie z tego sprawę, ale jak przeglądam np. bazy treningowe klubów angielskich, to wszystkie mają je prawie, że na miejscu. Przykłady: Fulham, Chelsea czy Man Utd.

A co do tych ziemi... Będę spokojny, jeśli ziemia i ośrodek się na niej znajdujący będą na najbliższe 100 lat w posiadaniu Wisły a nie Cupiała.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.06.2013, 13:39
@wolfy Doskonale zdaję sobie z tego sprawę, ale jak przeglądam np. bazy treningowe klubów angielskich, to wszystkie mają je prawie, że na miejscu. Przykłady: Fulham, Chelsea czy Man Utd.

A co do tych ziemi... Będę spokojny, jeśli ziemia i ośrodek się na niej znajdujący będą na najbliższe 100 lat w posiadaniu Wisły a nie Cupiała.
A kiedy te bazy powstawały?
Jak klub ma tereny obok swojej siedziby, to oczywiste że to tam będzie budował. U nas to zwyczajnie nierealne.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Tominho
Senior Member

Stary 06.06.2013, 13:45
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A kiedy te bazy powstawały?
Jak klub ma tereny obok swojej siedziby, to oczywiste że to tam będzie budował. U nas to zwyczajnie nierealne.
A masz może jakieś przykłady takich baz poza aglomeracjami miejskimi? Chętnie zobaczę jak to wygląda
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.06.2013, 13:46
Ja osobiście ten pomysł z bazą w Myślenicach odbieram jak najbardziej na plus.

Niewiem jak to wygląda za granicą np w Angli,czy też te ośrodki są tak dosyć daleko położone

Przejazd codziennie 30km to trochę sporo ale jednak tam będzie spokuj,lepsze powietrze,daleko od Galerii

Nie ma co narzekać,fajnie że właściciel coś chce zmienić,bo to był wstyd dla takiego klubu jak Wisła że nie posiadał bazy treningowej na choćby ,,ekstraklasowym'' poziomie

3 boiska są wystarczającce o ile przynajmniej jedno z nich jest z podgrzewaną murawą,Wisła to nie Arsenal czy Bayern żeby potrzebowała 10(Arsenal) boisk treningowych

Aktualizacja: Centrum treningowe Arsenalu, które należy z całą pewnością do najnowocześniejszych pod względem budownictwa i technologii, położone jest w hrabstwie Hertfordshire, niedaleko miasteczka Shenley, 45 minut jazdy samochodem od Emirates Stadium.

Chelsea ma bazę oddaloną o 32km od Stamford

Jakby ktoś chciał zobaczyć jak to wygląda u bogaczy z Anglii

Centrum Arsenalu: http://www.kanonierzy.com/section_id...eningowe.shtml

Centrum Chelsea:
http://www.chelsealive.pl/dzial/cobham
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 06.06.2013 o godz. 14:04.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.06.2013, 13:52
A masz może jakieś przykłady takich baz poza aglomeracjami miejskimi? Chętnie zobaczę jak to wygląda
Na szybko - Milanello, baza treningowa Milanu, położona jest 40 km od Mediolanu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 06.06.2013, 13:59
Jak Malecki nie ma prawa jazdy to niech sie nie stresuje.
30km to w niecale 2 godzinki na rowerze machnie.
Bedzie zdrowszy, silniejszy, i mniej zestresowany - bo uniknie korkow.

Zreszta po takim sezonie, oni wszyscy powinni na rowerach jezdzic na treningi. Do Zakopanego!
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.06.2013, 14:00
w mediolanie ciezko o takie tereny

Realu valdebeblas czy jak to sie zwie tez jest oddalone.Ale to dlatego ze takich gruntow o takim obszarze by w Madrycie nie znalezli
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.06.2013, 14:04
szprotson napisał(a):Wyświetl post
w mediolanie ciezko o takie tereny
A w Krakowie to łatwo/tanio tereny można dostać?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.06.2013, 14:06
nie wiem czy próbowałeś biegać zaraz po zejściu z roweru ( po przejechaniu kilkunastu km)? Nogi jakoś nie pracują.

Znajomy ćwiczył do triathlonu każdą dyscyplinę osobno i bardzo, ale to bardzo się zdziwił

Potem się przyzwyczaił.
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów