|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Miśkiewicza nie ma co ruszać, chociażby z dwóch powodów:
1) Ratuje nam dupę. Jak na razie najlepszy bramkarz ligi w aspekcie obrony strzałów. 2) Kokosów on na pewno nie zarabia. Znajdźmy drugiego, choćby z takimi samymi umiejętnościami jak Misiek. 100% zgody z cfa. Zajmijmy się tymi pozycjami, gdzie największa nędza: napad, prawe skrzydło, def. pomocnik. To chyba nasze główne cele. Możemy mówić, że Burliga słaby, ale w naszej buraczanej daje sobie radę. Przydałby się też ktoś do rywalizacji z Chrapkiem i Gułą, ale to już raczej temat na lato. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Mam zgoła odmienne zdanie - Łukaszkowi bez zbędnych ceregieli podziękować za "grę" i do widzenia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Łukasz miewa gorsze i lepsze mecze i momenty w tym sezonie ,ale... ... 5 goli + 5 asyst - to według klasyfikacji kanadyjskiej obecnie nasz najlepszy zawodnik ![]() Jakieś argumenty -dlaczego wywalić i podziękować? Kto w takim razie za niego ,kto zagwarantuje podobne liczby ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Podlicz sobie wszystkie jego występy dla Wisły i wtedy dyskutuj o statystykach. Garguła to piłkarski pozorant - jedna w miarę udana runda (nie wiem w ogóle skąd zachwyty nad jego grą - poza broniącymi go liczbami w tej rundzie nie uważam, by grał dobrze) nie jest dla mnie sygnałem by przedłużać z nim umowę. Tym bardziej, że niedługo stuknie mu 33 rok życia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
ta, szczegolnie ze lawke to tez mamy taką szeroką.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Za kontrakt Łukaszka podpiszesz dwóch młodzianów, którym przynajmniej biegać się będzie chciało...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Nie wiem jaki ma kontrakt, ale ciężko będzie podpisać "młodzików", którzy we dwóch zaliczą tyle goli i asyst. Jak dotąd myślałem, że punkty zdobywa się dzięki asystom i golom. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Pierwszym do odstrzału to jest przede wszystkim Chavez z jego kontraktem.
Co do Burligi to obrońca z niego słaby,ale lepszy słaby niż żaden. Myślę,że to kwestia czasu jak za niego wskoczy do składu Fryc.. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Że tez są ludzie z tak krótka pamięcią aby jeszcze głosować za przedłużeniem kontraktu dla Garguły. Kolejny kopacz, któremu pod koniec kontraktu zachciało sie trochę więcej truchtać po boisku. Ogladnijcie czasami powtórki meczów i skoncentrujcie uwagę tylko na jego grze i sposobowi poruszania sie po boisku. Dobrze to określono to wyżej, zwykły pozorant, markujący tez walkę 1 na 1 kiedy nie wolno odstawić nogi. Nam w drugiej linii potrzebny gość z żelaznymi płucami i nie odstawiającego nogi i głowy kiedy trzeba.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
|
Moim zdaniem może zostać za połowę kontraktu, a za drugą połowę sprowadzić mu konkurencję. Jeżeli zmusi się go do gry to będzie pożytek jak w kilku pierwszych meczach inaczej będzie sobie wybierał kiedy się spocić ...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
tylko zastanówmy się kiedy ostatnio do Wisły przyszedł niezły jak na polskie warunki piłkarz z naszej ligi? Choćby pokroju tych co teraz są w kręgu naszych zainteresowań, czyli ktoś jak Starzyński czy nawet (moim zdaniem kiepski) Masłowski? Znając życie, będzie tak jak z Sobolewskim.(w odpowiedniej skali oczywiście, bo cieżko porównać znaczenie Sobola i Garguły) Czyli wymieniliśmy dobrego zawodnika, choć starego, do którego wielu miało zastrzeżenia, na beznadziejnego Stiepanovicia i "młodego" Nalepe. I efekt jest taki, że wystarczy Podbeskidzie, żeby jechano z nami w środku pola jak z kupą gnoju. Wiem, że to też "zasługa" pozostałych 2 pomocników z środka pola, ale jednak brak dobrego def jest aż nadto widoczny. Oby to samo nie stało się na wymianie Garguły. Jak się zgodzi na kontrakt motywacyjny to powinniśmy dobrze przemyśleć decyzję o rezygnacji z Niego.
Ostatnio edytowane przez Proud : 06.11.2013 o godz. 18:40.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Łukasz G., to przede wszystkim typ zamieszany w korupcje, juz z tego powodu powinien zostac wypierd... dawno temu z klubu. Nasz dzielny człowiek podobno tak przedluza cala sprawe(pewnie wynajal za "ciezko" zarobione u nas pieniadze swietnego prawnika), że ewentualną odpowiedzialnosc poniesie, kiedy zakonczy juz kariere. Facet tak sie ustawił, że można pogratulowac obrotności. A z piłkarskiego punktu widzenia? Okej, w tym sezonie pokazuje wiecej, niz tacy amatorzy, jak Sarki i Małecki, ale dalej jest to przecietny piłkarz. Jego lepsza postawe mozna tlumaczyc wlasnie konczacym sie kontraktem(musi zrobic dobre wrazenie na Smudzie i Bednarzu lub na nowym pracodawcy). Lepiej zainwestowac w Masłowskiego lub Starzynskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() Nie chce go bronić ( bo nie jestem jego wielkim zwolennikiem) ,ale jak mowia "lepiej mądrze stać (i mieć 5goli i 5 asyst ) aniżeli głupio biegać".(....... tu wpisz dowolnego piłkarza- vide Sarki ) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Grał słabo źle, gra dobrze źle, niektórym nawet Messi by nie dogodził. Jak taki Masłowski lub inny Starzyński nie wypali to będziemy mieli powtórkę z rozrywki na tym forum.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...kiewicza/xpfqf Sport PL równiez o tym pisze: Jego występy oglądają skauci czterech klubów z zagranicy. Dwa z nich występują w fazie grupowej Ligi Europy, a dwa we włoskiej drugiej lidze. http://www.sport.pl/sport/1,65025,14...skiewicza.html Manago Miśka jak widać działa ![]() ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
||||
|
A co mi tam, czepię się.
Cytat:
Cytat:
![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Przy okazji te źródła mogą być zwykłym powiązaniem faktów, że Miśkiewicz ma wygasający kontrakt, a Wisła problemy finansowe, wystarczy połączyć i powstaje domysł. Sam Misiek jednak mówił, że Wisła ma pierwszeństwo, więc jeżeli Bednarz nie odstawi jaj, to nasz bramkarz pewnie przedłuży kontrakt.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Nawet obstawiłbym jedno.
Tak czy siak chodziło mi o pewien paradoks - jak jest ktoś zły to źle, jak jest dobry to niedobrze. Dobry pierwsze co chce to spieprzyć albo ugrać kolosalną podwyżkę (na jedno wychodzi). Tak jakby cala nasza ekstraklasa składała się z piłkarzy którzy o niczym innym nie myślą tylko o tym jak uciec z łagrów.... U nas Wilk (2x), Dolha, Kokoszka etc... Czyli niekoniecznie musi być tak jak sugeruje Piotrek czyli 'nie potrzebujemy bramkarza'. Edit: Cytat:
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 08.11.2013 o godz. 14:44.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
http://www.transfermarkt.de/de/wisla...erein_422.html
Chciałbym podsumować rundę wiosenną sezonu zasadniczego. Na plus niewątpliwie miejsce w tabeli i momentami gra ( szczególnie w meczu z Lechem Poznań) oraz forma obrońców i bramkarza. Na minus niemoc wyjazdowa, słaba forma skrzydłowych (oprócz Guerriera) oraz brak kontroli nad grą przez pełne 90 minut. Co do ocen indywidualnych to: Miśkiewicz: 5 najlepszy bramkarz w T-ME w tym sezonie Burliga: 3,5 zaskakująco solidny w tym sezonie, aczkolwiek zdarzyło mu się kilka błędów Głowacki: 5,5 profesor Jovanović: 4 zdarzają mu się błędy, ale ewidentnie widać, że jego pozycja to stoper. Bunoza: 4 jak wyżej z tym że jego pozycja to lewa obrona. Fryc, Chavez, Piotrek Brożek: nie rozegrali dużo meczy, ale pokazali że mogą stanowić ciekawą alternatywę dla piłkarzy z podstawowej "11" Stjepanović: 4 wykonuje masę pracy w odbiorze, potrafi także zagrać ciekawą piłkę do przodu. Chrapek: 4 zdarzają mu się straty i niecelne podania, ale to z powodu tego że próbuje grać niekonwencjonalnie. Garguła: 3 moim zdaniem gra tak jak dotychczas. Drepta. Tyle że ma więcej szczęścia i wpadają bramki po jego strzałach. Boguski: 3,5 ulubieniec trybun, ma swoje wady, moim zdaniem Smuda niepotrzebnie rzuca go po boisku. Ustawić go za napastnikiem kosztem Garguły. Donald Guerrier: 3,4 gracz o bodajże największym potencjale w linii pomocy, ale dużo pracy przed nim głównie nad taktyką największym paradoksem, że większość z Nas widziała go na lewej obronie a nie na skrzydle. Michał Nalepa: 3. pierwszy sezon w T-ME pierwsze kroki na nowej pozycji. Moim zdaniem, może być jeszcze z niego piłkarz. Ocena na zachętę ![]() Paweł Stolarski: 3,5 diamencik. Może to być prawoskrzydłowy na lata. Sarki: 2 po udanej zeszłej rundzie bezproduktywny Małecki: 2 Bezproduktywny. Obudź się Patryk. Brożek Paweł: 4 król Krakowa. Kamińskiego i Brudneskiego pominę bo nie bardzo jest o czym pisać zaliczyli symboliczne epizody podobnie jak Wilk przed wyjazdem do Hiszpanii |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
@up
Garguła tyle co Nalepa, a mniej niż Stolarski i Boguski. Nie zdziw się, jeśli będziesz nominowany na koniec roku do White Star Awards. |
|
|
|
Banita
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Zdecydowanie Miśkiewicza można nazwać objawieniem rundy w naszym zespole. Na blogu Felietony piłkarskie znajduje się pełne podsumowanie sytuacji w Wiśle. http://felietonypilkarskie.blogspot....krakow-po.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
według mnie gra Łukasza nie różni się od gry w sezonach, irytuje człapaniem po murawie. A to, że ma tyle goli i asyst to zwykły fart, gdyby na jego pozycji grał Rafał Boguski miałby podobne albo i lepsze statystyki. Nalepka jak na "awans" z pierwszej ligi prezentował się dobrze, a że notował straty? Cóż nie popełnia błędòw ten co nic nie robi. Utworzyć tabelę popełnionych strat w danym okresie pobytu na boisku to prawdopodobnie byłoby ich tyle samo w przygadku Garguły i Michała. Liczy bramek i asyst nie mogą Wam mydlić oczu. Co do Stolara chłopak pokazał potencjał w pierwszych meczach rundy, wczoraj też pokazał kilka ciekawych wyjść. Michał i Paweł mają 20 i bodajże 17 lat i dużo mogą się nauczyć Łukasz ma lat 32. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Łukasz G. , zawsze pierwszy gotowy podać rękę sędziemu z uśmiechem po przegranej 3:2, i skręceniu przez nieudacznika z gwizdkiem.
Totalny pozorant gry obronnej w środku pola, m.in. przez co dominują nas rywale pokroju Podbeskidzia czy Ruchu, zresztą każdy wyjazd to dominacja rywala. Piłkarz, który przez lata gry w Wiśle zasłynął jedynie stwierdzeniem "czwarta bramka dla rywala ustawiła mecz". Nie ta mentalność, nie te lata, nie te umiejętności. Niestety, lepsza runda Orbita jest wg mnie wynikiem gry zespołu, Chrapka przede wszystkim. Co więcej, było kilka sytuacji gdzie aż się prosiło o prostopadłą pilkę - a Garguła kręcił kółeczka, tak było m.in. przy najdłuższym ataku pozycyjnym w dziejach rundy, po którym oczywiście straciliśmy piłkę i w konsekwencji bramkę na 2:2. O ile mnie pamięć nie myli (od razu uprzedzam, że może, tak to zapamiętałem z meczu), na samym początku akcji Garguła mógł podać bodajże Guerierowi na sam na sam, zatrzymał akcję, konsekwencje widzieliśmy. Jak Garguła zostanie w drugiej rundzie prawdziwym rozgrywającym, walczącym również w destrukcji, uznam że może jest sens rocznego kontraktu. Na ten moment, podobnie jak kolega wyżej, uważam, że ma w tej rundzie dużo szczęścia i Brożka z przodu. Tyle. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|