The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2013, 10:30
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Piotrek od tygodnia jest z drużyną, pierwszy mecz od początku rozegrał. Cały zespół grał TRAGICZNIE. Z jego oceną bym się jeszcze wstrzymał. Taka po jednym meczu to dupa a nie ocena -> no offence Globus_OHM

Patryk niestety już od dłuższego czasu prezentuje się bardzo bardzo słabo. Boguski jest mega słaby. Ale po nim przynajmniej nikt się wiele już nie spodziewa. Mnie najbardziej irytuje jak przy 9 na 10 główek on jedynie markuje wyskok, boi się każdego przeciwnika (nawet chodzącego w niższej kategorii), o braku wyjścia na pozycję, dryblingu czy podania do przodu nie wspominając. Niestety gdyby obecnie za niego Mały wszedł do pierwszego składu, efekt byłby nielepszy.. Może jedynie przyjemniej by się na jego walkę na boisku patrzyło. Ale to taka w zasadzie kosmetyczna zmiana..
W kilku meczach tak próbowałem zwrócic uwagę na Boguskiego, ale kurcze no właśnie jak to zrobic kiedy mecz ogląda się w TV. a on raczej chowa się przed kamerą ... I zawsze soczyście się irytowałem, co on robi na tym boisku. Kilka razy jednak po takich wiązankach w domowym zaciszu, bęc Boguś strzela bramke, asystuje, albo od niego wychodzi podanie inicjujące akcję bramkową. Taki można powiedziec cichy zabójca, ale jednak irytujący. Można powiedziec, że przyjął poziom Kirma, chociaż tamten w reprezentacji się wyróżniał.

kristos napisał(a):Wyświetl post
Szkoda że nie na 10 lat .
Ja wiem ,że wczoraj wybronił kilka sytuacji w meczu z tymi paralitykami , ale główne jego wady to przede wszystkim gra na przedpolu i wprowadzanie piłki do gry - prawie w 100% wykop na połowe przeciwnika a to daje zazwyczaj strate i narażenie sie na kontre. Wczoraj naliczyłem takich wykopów chyba 10.
Chyba wiesz jak w poprzednich latach wyglądała obsada bramki w Wiśle Kraków. Na ogół wypuszczało się zgraje ludzi z siatkami, którzy kolesia który na ich oczach złapał piłkę w ręce, zaciągało się go na testy i na ogół wypuszczało gdy się okazało, że wcześniej jeden jedyny raz złapał piłkę i już tego nie powtórzył.
Jeśli chodzi i Miśka to momentu kiedy debiutował zrobił i tak już dośc duży postęp w grze nogami, cały czas nad tym pewnie pracuje i myślę, że będzie coraz lepiej.
Jak najbardziej wypadało by z nim kontrakt przedłużyc, a jak by trafili lepszego bramkarza no to będziemy mieli rezerwowego.
Co jak co ale na dzień dzisiejszy trzeba wzmocnic inne pozycję niż bramkę.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.11.2013, 12:02
Miśkiewicza nie ma co ruszać, chociażby z dwóch powodów:

1) Ratuje nam dupę. Jak na razie najlepszy bramkarz ligi w aspekcie obrony strzałów.

2) Kokosów on na pewno nie zarabia. Znajdźmy drugiego, choćby z takimi samymi umiejętnościami jak Misiek.

100% zgody z cfa. Zajmijmy się tymi pozycjami, gdzie największa nędza: napad, prawe skrzydło, def. pomocnik.
To chyba nasze główne cele. Możemy mówić, że Burliga słaby, ale w naszej buraczanej daje sobie radę. Przydałby się też ktoś do rywalizacji z Chrapkiem i Gułą, ale to już raczej temat na lato.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 06.11.2013, 12:41
Gargule kończy się po tym sezonie kontrakt, nie jestem jego zwolennikiem ale można by mu dać jeszcze rok ale z kontraktem motywacyjnym no chyba że Kapka znajdzie drugiego Meliksona w co wątpie
.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 06.11.2013, 13:46
syryls napisał(a):Wyświetl post
Gargule kończy się po tym sezonie kontrakt, nie jestem jego zwolennikiem ale można by mu dać jeszcze rok ale z kontraktem motywacyjnym no chyba że Kapka znajdzie drugiego Meliksona w co wątpie
Mam zgoła odmienne zdanie - Łukaszkowi bez zbędnych ceregieli podziękować za "grę" i do widzenia.
Odpowiedz cytując
Pauwe
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.11.2013, 15:57
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Mam zgoła odmienne zdanie - Łukaszkowi bez zbędnych ceregieli podziękować za "grę" i do widzenia.

Łukasz miewa gorsze i lepsze mecze i momenty w tym sezonie ,ale...
... 5 goli + 5 asyst - to według klasyfikacji kanadyjskiej obecnie nasz najlepszy zawodnik

Jakieś argumenty -dlaczego wywalić i podziękować?
Kto w takim razie za niego ,kto zagwarantuje podobne liczby ?
Odpowiedz cytując
Korbit
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.11.2013, 16:04
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...rozek_nie.html
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 06.11.2013, 16:19
Pauwe napisał(a):Wyświetl post
Łukasz miewa gorsze i lepsze mecze i momenty w tym sezonie ,ale...
... 5 goli + 5 asyst - to według klasyfikacji kanadyjskiej obecnie nasz najlepszy zawodnik

Jakieś argumenty -dlaczego wywalić i podziękować?
Kto w takim razie za niego ,kto zagwarantuje podobne liczby ?
Podlicz sobie wszystkie jego występy dla Wisły i wtedy dyskutuj o statystykach. Garguła to piłkarski pozorant - jedna w miarę udana runda (nie wiem w ogóle skąd zachwyty nad jego grą - poza broniącymi go liczbami w tej rundzie nie uważam, by grał dobrze) nie jest dla mnie sygnałem by przedłużać z nim umowę. Tym bardziej, że niedługo stuknie mu 33 rok życia.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 06.11.2013, 16:47
ta, szczegolnie ze lawke to tez mamy taką szeroką.

Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 06.11.2013, 16:51
Za kontrakt Łukaszka podpiszesz dwóch młodzianów, którym przynajmniej biegać się będzie chciało...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 06.11.2013, 17:19
Za kontrakt Łukaszka podpiszesz dwóch młodzianów, którym przynajmniej biegać się będzie chciało...
i co z tego biegania? Mało wam przykładów młodych "zdolnych" polaków? Mityczni młodzi, walczący. Chyba o laski w klubach, bo na pewno nie na boisku. A do tego umiejętności marne. Wyjątki potwierdzają regułę.

Nie wiem jaki ma kontrakt, ale ciężko będzie podpisać "młodzików", którzy we dwóch zaliczą tyle goli i asyst. Jak dotąd myślałem, że punkty zdobywa się dzięki asystom i golom.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 06.11.2013, 17:35
Proud napisał(a):Wyświetl post
i co z tego biegania? Mało wam przykładów młodych "zdolnych" polaków? Mityczni młodzi, walczący. Chyba o laski w klubach, bo na pewno nie na boisku. A do tego umiejętności marne. Wyjątki potwierdzają regułę.

Nie wiem jaki ma kontrakt, ale ciężko będzie podpisać "młodzików", którzy we dwóch zaliczą tyle goli i asyst. Jak dotąd myślałem, że punkty zdobywa się dzięki asystom i golom.
Ja nie piszę o młodych zdolnych anonimach - piszę o niezłych jak na polskie warunki piłkarzach, którzy za kontrakt Garguły są do wyjęcia (co pokazał choćby Osuch sprowadzając niezłych piłkarzy za drobne). To moje zdanie i raczej go nie zmienię. Gargułę bronią w tej rundzie jedynie statystyki - gra jak grał, czyli piach. Chcecie go dalej, Wasza sprawa (znając życie pewnie go podpiszą), tylko nie psioczcie potem na "łysego", że Wam w Wiśle kaleki upycha
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 06.11.2013, 17:48
Pierwszym do odstrzału to jest przede wszystkim Chavez z jego kontraktem.
Co do Burligi to obrońca z niego słaby,ale lepszy słaby niż żaden. Myślę,że to kwestia czasu jak za niego wskoczy do składu Fryc..
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.11.2013, 18:15
Że tez są ludzie z tak krótka pamięcią aby jeszcze głosować za przedłużeniem kontraktu dla Garguły. Kolejny kopacz, któremu pod koniec kontraktu zachciało sie trochę więcej truchtać po boisku. Ogladnijcie czasami powtórki meczów i skoncentrujcie uwagę tylko na jego grze i sposobowi poruszania sie po boisku. Dobrze to określono to wyżej, zwykły pozorant, markujący tez walkę 1 na 1 kiedy nie wolno odstawić nogi. Nam w drugiej linii potrzebny gość z żelaznymi płucami i nie odstawiającego nogi i głowy kiedy trzeba.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 06.11.2013, 18:30
Moim zdaniem może zostać za połowę kontraktu, a za drugą połowę sprowadzić mu konkurencję. Jeżeli zmusi się go do gry to będzie pożytek jak w kilku pierwszych meczach inaczej będzie sobie wybierał kiedy się spocić ...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 06.11.2013, 18:37
Ja nie piszę o młodych zdolnych anonimach - piszę o niezłych jak na polskie warunki piłkarzach, którzy za kontrakt Garguły są do wyjęcia (co pokazał choćby Osuch sprowadzając niezłych piłkarzy za drobne). To moje zdanie i raczej go nie zmienię. Gargułę bronią w tej rundzie jedynie statystyki - gra jak grał, czyli piach. Chcecie go dalej, Wasza sprawa (znając życie pewnie go podpiszą), tylko nie psioczcie potem na "łysego", że Wam w Wiśle kaleki upycha
Zgoda.

tylko zastanówmy się kiedy ostatnio do Wisły przyszedł niezły jak na polskie warunki piłkarz z naszej ligi? Choćby pokroju tych co teraz są w kręgu naszych zainteresowań, czyli ktoś jak Starzyński czy nawet (moim zdaniem kiepski) Masłowski?

Znając życie, będzie tak jak z Sobolewskim.(w odpowiedniej skali oczywiście, bo cieżko porównać znaczenie Sobola i Garguły)
Czyli wymieniliśmy dobrego zawodnika, choć starego, do którego wielu miało zastrzeżenia, na beznadziejnego Stiepanovicia i "młodego" Nalepe. I efekt jest taki, że wystarczy Podbeskidzie, żeby jechano z nami w środku pola jak z kupą gnoju. Wiem, że to też "zasługa" pozostałych 2 pomocników z środka pola, ale jednak brak dobrego def jest aż nadto widoczny.

Oby to samo nie stało się na wymianie Garguły. Jak się zgodzi na kontrakt motywacyjny to powinniśmy dobrze przemyśleć decyzję o rezygnacji z Niego.
Ostatnio edytowane przez Proud : 06.11.2013 o godz. 18:40.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 06.11.2013, 18:48
Łukasz G., to przede wszystkim typ zamieszany w korupcje, juz z tego powodu powinien zostac wypierd... dawno temu z klubu. Nasz dzielny człowiek podobno tak przedluza cala sprawe(pewnie wynajal za "ciezko" zarobione u nas pieniadze swietnego prawnika), że ewentualną odpowiedzialnosc poniesie, kiedy zakonczy juz kariere. Facet tak sie ustawił, że można pogratulowac obrotności. A z piłkarskiego punktu widzenia? Okej, w tym sezonie pokazuje wiecej, niz tacy amatorzy, jak Sarki i Małecki, ale dalej jest to przecietny piłkarz. Jego lepsza postawe mozna tlumaczyc wlasnie konczacym sie kontraktem(musi zrobic dobre wrazenie na Smudzie i Bednarzu lub na nowym pracodawcy). Lepiej zainwestowac w Masłowskiego lub Starzynskiego.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.11.2013, 20:56
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Łukasz G., to przede wszystkim typ zamieszany w korupcje, juz z tego powodu powinien zostac wypierd... dawno temu z klubu. Nasz dzielny człowiek podobno tak przedluza cala sprawe(pewnie wynajal za "ciezko" zarobione u nas pieniadze swietnego prawnika), że ewentualną odpowiedzialnosc poniesie, kiedy zakonczy juz kariere. Facet tak sie ustawił, że można pogratulowac obrotności. A z piłkarskiego punktu widzenia? Okej, w tym sezonie pokazuje wiecej, niz tacy amatorzy, jak Sarki i Małecki, ale dalej jest to przecietny piłkarz. Jego lepsza postawe mozna tlumaczyc wlasnie konczacym sie kontraktem(musi zrobic dobre wrazenie na Smudzie i Bednarzu lub na nowym pracodawcy). Lepiej zainwestowac w Masłowskiego lub Starzynskiego.
To pod względem piłkarskim nie byłby głupi roczny kontrakt, bo przez ten rok musiałby walczyć o kolejne przedłużenie. Jednak za całokształt, za to co prezentował w poprzednich latach (nawet nie chodzi o grę, ale raczej o podejście), niech wyp***ala...
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Pauwe
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.11.2013, 10:57
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
. Ogladnijcie czasami powtórki meczów i skoncentrujcie uwagę tylko na jego grze i sposobowi poruszania sie po boisku..
Twój post można podpisać do 90% piłkarzy naszej drużyny.Widziałeś ostatni mecz i ten sposób poruszania?

Nie chce go bronić ( bo nie jestem jego wielkim zwolennikiem) ,ale jak mowia "lepiej mądrze stać (i mieć 5goli i 5 asyst ) aniżeli głupio biegać".(....... tu wpisz dowolnego piłkarza- vide Sarki )
Odpowiedz cytując
lopez71
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2010

Stary 07.11.2013, 17:21
Grał słabo źle, gra dobrze źle, niektórym nawet Messi by nie dogodził. Jak taki Masłowski lub inny Starzyński nie wypali to będziemy mieli powtórkę z rozrywki na tym forum.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 07.11.2013, 17:32
Tak jak pisałem jak Kapka się zabierze za transfery to zamiast 1-2 dobrych graczy sprowadzi 6-7 przeciętnych, oczywiście Garguła w formie to solidny średniak tak więc za małą kasę(!) można go zostawić na rok a jak nie to papa
.
Odpowiedz cytując
keth
Member

Od: 09.2013

Stary 08.11.2013, 12:22
Cytat:
Garguła w formie to solidny średniak
Garguła w formie to reprezentant Kraju. Niestety Garguła z którym podpisaliśmy kontrakt nigdy do Wisły nie trafił. Zamiast reprezentacyjnego rozgrywającego przyszedł żujący gume orbit. Nie chce oceniać jego cech mentalnych, jednak jeśli chodzi o walory piłkarskie to przed kontuzją prezentował bardzo wysoki poziom, przyszła kontuzja i wszyscy wiemy jak się dalej potoczyło, bywa takie życie. Ale nie róbcie z niego pierdoły która nie potrafi grać w piłke. Jeśli chodzi o umiejętności i potencjał niewielu w drużynie może się z nim równać, problem w tym że nie potrafi już tego przełożyć na dobrą gre. Jak pisałem, po tym zerwaniu więzadeł to już jest inny piłkarz, ale umiejętności ciągle ma tylko z wielu powodów nie wykorzystuje ich w pełni.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.11.2013, 13:35
piotek napisał(a):Wyświetl post
Miśkiewicza nie ma co ruszać
(..)100% zgody z cfa. Zajmijmy się tymi pozycjami, gdzie największa nędza: napad, prawe skrzydło, def. pomocnik.(...).
A widzisz, jak nie jest dobrze bo ktoś jest słaby to nie jest dobrze bo jest dobry. Onet już pyta czy Wisła straci Miśkiewicza.

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...kiewicza/xpfqf

Sport PL równiez o tym pisze:
Jego występy oglądają skauci czterech klubów z zagranicy. Dwa z nich występują w fazie grupowej Ligi Europy, a dwa we włoskiej drugiej lidze.

http://www.sport.pl/sport/1,65025,14...skiewicza.html

Manago Miśka jak widać działa
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.11.2013, 14:00
A co mi tam, czepię się.

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Onet już pyta czy Wisła straci Miśkiewicza.

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...kiewicza/xpfqf
Niby onet, ale nie z własnego źródła, tylko na podstawie faktu.

Cytat:
Autor:
KG
Źródło: Fakt.pl: Wisła straci Miśkiewicza?
Sport PL równiez o tym pisze:

http://www.sport.pl/sport/1,65025,14...skiewicza.html
Niby sport.pl, ale jednak powołując się na Przegląd Sportowy.

Cytat:
PRZEGLĄD PRASY. Wisła musi spieszyć się z przedłużeniem wygasającej w czerwcu przyszłego roku umowy z Michałem Miśkiewiczem. (...) - Do tej pory Wisła nie złożyła nam propozycji przedłużenia kontraktu - mówi Gianluca Di Carlo, menedżer piłkarza na łamach "Przeglądu Sportowego".
Czepiam się dlatego, bo w dzisiejszych czasach wiadomości trzeba filtrować informacje także pod takim kątem. Inaczej nagle ktoś wyskoczy, że PS i Fakt o tym samym napisały i z dwóch źródeł zrobią się cztery, podczas gdy tak naprawdę źródła są dwa (co najwyżej).
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.11.2013, 14:25
Przy okazji te źródła mogą być zwykłym powiązaniem faktów, że Miśkiewicz ma wygasający kontrakt, a Wisła problemy finansowe, wystarczy połączyć i powstaje domysł. Sam Misiek jednak mówił, że Wisła ma pierwszeństwo, więc jeżeli Bednarz nie odstawi jaj, to nasz bramkarz pewnie przedłuży kontrakt.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.11.2013, 14:39
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
A co mi tam, czepię się. (...) źródła są dwa (co najwyżej).
Nawet obstawiłbym jedno.
Tak czy siak chodziło mi o pewien paradoks - jak jest ktoś zły to źle, jak jest dobry to niedobrze. Dobry pierwsze co chce to spieprzyć albo ugrać kolosalną podwyżkę (na jedno wychodzi). Tak jakby cala nasza ekstraklasa składała się z piłkarzy którzy o niczym innym nie myślą tylko o tym jak uciec z łagrów.... U nas Wilk (2x), Dolha, Kokoszka etc...

Czyli niekoniecznie musi być tak jak sugeruje Piotrek czyli 'nie potrzebujemy bramkarza'.

Edit:
(...) Manago Miśka jak widać działa
Cytat:
mówi Gianluca Di Carlo, menedżer piłkarza na łamach "Przeglądu Sportowego".
Czyli jest zgodność.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 08.11.2013 o godz. 14:44.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 08.11.2013, 23:01
http://www.transfermarkt.de/de/wisla...erein_422.html

Chciałbym podsumować rundę wiosenną sezonu zasadniczego. Na plus niewątpliwie miejsce w tabeli i momentami gra ( szczególnie w meczu z Lechem Poznań) oraz forma obrońców i bramkarza. Na minus niemoc wyjazdowa, słaba forma skrzydłowych (oprócz Guerriera) oraz brak kontroli nad grą przez pełne 90 minut.

Co do ocen indywidualnych to:
Miśkiewicz: 5 najlepszy bramkarz w T-ME w tym sezonie
Burliga: 3,5 zaskakująco solidny w tym sezonie, aczkolwiek zdarzyło mu się kilka błędów
Głowacki: 5,5 profesor
Jovanović: 4 zdarzają mu się błędy, ale ewidentnie widać, że jego pozycja to stoper.
Bunoza: 4 jak wyżej z tym że jego pozycja to lewa obrona.
Fryc, Chavez, Piotrek Brożek: nie rozegrali dużo meczy, ale pokazali że mogą stanowić ciekawą alternatywę dla piłkarzy z podstawowej "11"

Stjepanović: 4 wykonuje masę pracy w odbiorze, potrafi także zagrać ciekawą piłkę do przodu.
Chrapek: 4 zdarzają mu się straty i niecelne podania, ale to z powodu tego że próbuje grać niekonwencjonalnie.
Garguła: 3 moim zdaniem gra tak jak dotychczas. Drepta. Tyle że ma więcej szczęścia i wpadają bramki po jego strzałach.
Boguski: 3,5 ulubieniec trybun, ma swoje wady, moim zdaniem Smuda niepotrzebnie rzuca go po boisku. Ustawić go za napastnikiem kosztem Garguły.
Donald Guerrier: 3,4 gracz o bodajże największym potencjale w linii pomocy, ale dużo pracy przed nim głównie nad taktyką największym paradoksem, że większość z Nas widziała go na lewej obronie a nie na skrzydle.
Michał Nalepa: 3. pierwszy sezon w T-ME pierwsze kroki na nowej pozycji. Moim zdaniem, może być jeszcze z niego piłkarz. Ocena na zachętę
Paweł Stolarski: 3,5 diamencik. Może to być prawoskrzydłowy na lata.
Sarki: 2 po udanej zeszłej rundzie bezproduktywny
Małecki: 2 Bezproduktywny. Obudź się Patryk.
Brożek Paweł: 4 król Krakowa.
Kamińskiego i Brudneskiego pominę bo nie bardzo jest o czym pisać zaliczyli symboliczne epizody podobnie jak Wilk przed wyjazdem do Hiszpanii
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 08.11.2013, 23:36
@up

Garguła tyle co Nalepa, a mniej niż Stolarski i Boguski. Nie zdziw się, jeśli będziesz nominowany na koniec roku do White Star Awards.
Odpowiedz cytując
volumen
Banita

Od: 05.2010

Stary 09.11.2013, 06:45
Zdecydowanie Miśkiewicza można nazwać objawieniem rundy w naszym zespole. Na blogu Felietony piłkarskie znajduje się pełne podsumowanie sytuacji w Wiśle. http://felietonypilkarskie.blogspot....krakow-po.html
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 09.11.2013, 09:12
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
@up

Garguła tyle co Nalepa, a mniej niż Stolarski i Boguski. Nie zdziw się, jeśli będziesz nominowany na koniec roku do White Star Awards.
Poczytaj uzasadnienia według mnie gra Łukasza nie różni się od gry w sezonach, irytuje człapaniem po murawie. A to, że ma tyle goli i asyst to zwykły fart, gdyby na jego pozycji grał Rafał Boguski miałby podobne albo i lepsze statystyki. Nalepka jak na "awans" z pierwszej ligi prezentował się dobrze, a że notował straty? Cóż nie popełnia błędòw ten co nic nie robi. Utworzyć tabelę popełnionych strat w danym okresie pobytu na boisku to prawdopodobnie byłoby ich tyle samo w przygadku Garguły i Michała. Liczy bramek i asyst nie mogą Wam mydlić oczu. Co do Stolara chłopak pokazał potencjał w pierwszych meczach rundy, wczoraj też pokazał kilka ciekawych wyjść. Michał i Paweł mają 20 i bodajże 17 lat i dużo mogą się nauczyć Łukasz ma lat 32.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 09.11.2013, 09:55
Łukasz G. , zawsze pierwszy gotowy podać rękę sędziemu z uśmiechem po przegranej 3:2, i skręceniu przez nieudacznika z gwizdkiem.

Totalny pozorant gry obronnej w środku pola, m.in. przez co dominują nas rywale pokroju Podbeskidzia czy Ruchu, zresztą każdy wyjazd to dominacja rywala.

Piłkarz, który przez lata gry w Wiśle zasłynął jedynie stwierdzeniem "czwarta bramka dla rywala ustawiła mecz".

Nie ta mentalność, nie te lata, nie te umiejętności. Niestety, lepsza runda Orbita jest wg mnie wynikiem gry zespołu, Chrapka przede wszystkim. Co więcej, było kilka sytuacji gdzie aż się prosiło o prostopadłą pilkę - a Garguła kręcił kółeczka, tak było m.in. przy najdłuższym ataku pozycyjnym w dziejach rundy, po którym oczywiście straciliśmy piłkę i w konsekwencji bramkę na 2:2. O ile mnie pamięć nie myli (od razu uprzedzam, że może, tak to zapamiętałem z meczu), na samym początku akcji Garguła mógł podać bodajże Guerierowi na sam na sam, zatrzymał akcję, konsekwencje widzieliśmy.

Jak Garguła zostanie w drugiej rundzie prawdziwym rozgrywającym, walczącym również w destrukcji, uznam że może jest sens rocznego kontraktu.

Na ten moment, podobnie jak kolega wyżej, uważam, że ma w tej rundzie dużo szczęścia i Brożka z przodu. Tyle.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów