The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.10.2012, 13:06
Ale po co wydawać setki milionów na dach? Jak dla mnie jest to kompletnie bez sensu! Z resztą u nas byłby to ogromny problem a nauczeni doświadczeniem z budowy stadionu to lepiej nie ryzykować. Pewnie by nas wyrzucili na rok do Sosnowca albo na gumiorów a w MPK podnieśli by cenę do 6 zł za przejazd ,żeby łatać dziurę budżetową.
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 21.10.2012 o godz. 13:11.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.10.2012, 13:13
Hahaha... jesteście niesamowici, że wierzycie w tą bzdurę
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 21.10.2012, 13:17
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Hahaha... jesteście niesamowici, że wierzycie w tą bzdurę
A gdzie ktoś tu napisał, że wierzy w taki scenariusz?

Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 21.10.2012, 15:00
To po co w ogóle o tym idiotyzmie dyskutujecie?
Odpowiedz cytując
Kibic_z_Częstochowy
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 28.10.2012, 23:39
Oglądał ktoś może dzisiaj Ligę + Extra? M.in przejawił się motyw Wisły Kraków i kilku nie wykorzystanych boisk treningowych Hutnika. Mógłby ktoś z miejscowych lub wtajemniczonych ludzi powiedzieć o co chodzi? Czy na prawdę Wisła ma takich frajerów "na górze" nie potrafiących tego wykorzystać? Bo jak słucham niekiedy fajnych i na prawdę dobrych pomysłów Mielcarskiego, a zarazem widzę aktualne poczynania zarządu to mi się nóż w kieszeni otwiera...
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.10.2012, 06:29
Kibic_z_Częstochowy napisał(a):Wyświetl post
Oglądał ktoś może dzisiaj Ligę + Extra? M.in przejawił się motyw Wisły Kraków i kilku nie wykorzystanych boisk treningowych Hutnika. Mógłby ktoś z miejscowych lub wtajemniczonych ludzi powiedzieć o co chodzi? Czy na prawdę Wisła ma takich frajerów "na górze" nie potrafiących tego wykorzystać? Bo jak słucham niekiedy fajnych i na prawdę dobrych pomysłów Mielcarskiego, a zarazem widzę aktualne poczynania zarządu to mi się nóż w kieszeni otwiera...
Chodzi o to , że klub który na przestrzeni kilku lat zdobył tyle mistrzostw nadal posiada jedno boisko trawiaste treningowe, a klub Hutnik, który ledwo zipie posiada boiska trawiaste, balon . Naśmiewali się z Bednarza poprostu
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 29.10.2012, 07:34
jaszczur90 napisał(a):Wyświetl post
Chodzi o to , że klub który na przestrzeni kilku lat zdobył tyle mistrzostw nadal posiada jedno boisko trawiaste treningowe, a klub Hutnik, który ledwo zipie posiada boiska trawiaste, balon . Naśmiewali się z Bednarza poprostu
No i w zasadzie sugerowali jakąś umowę czy nawet odkupienie tego. To nie jest nie wiadomo jaka kasa. Tylko że takie rzeczy to tylko w Playu .... albo w normalnie zarządzanym klubie.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.10.2012, 15:36
jedyna nadzieja w Bońku, że ustawi odpowiednie wymogi dla klubów ekstraklasy i to w ten sposób że bez możliwosci obejscia typu wynajem umowa a i tak bedzie puste stało. Krew mnie zalewa jak o tym myśle !!!
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 31.10.2012, 20:19
jaszczur90 napisał(a):Wyświetl post

Eee...typowe dla mediów powtarzanie półprawd, ćwierćprawd i zwykłych kłamstw. Chodzi o kompleks terningowy Com-com zone przy stadionie Hutnika. On ani nie należy do Hutnika, ani nie jest zarządzany przez Hutnika, ani użytkowany przez Hutnika.

Z tego co wiem kompleks został zbudowany za pieniądze miejskie i jest teraz zarządzany przez fundacje Siemacha, która do niego dokłada, żeby nowohucka młodzież miała gdzie ćwiczyć.
Na boiskach piłkarskich ćwiczy też szkółka piłkarska podszywająca się pod tradycje Hutnika "Stowarzyszenie Pomocy Młodym Talentom Sportowym Hutnik Kraków" które nie ma nic wspólnego z grającym w III lidze Hutnikiem (Nowy Hutnik 2010). Miedzy tymi organizacjami, powstałymi na gruzach upadłego starego Hutnika jest cały czas mała wojna, bo ten klub młodzieżowy każe sobie płacić jak za woły za każdego zawodnika którego chce przejąć ten Hutnik ligowy, za co on nie chce płacić, bo ani nie ma kasy, i nie uważa za stosowne bo te zajęcia są dotowane mocno przez miasto.

Reasumując:
- ośrodek wybudowało miasto, a nie ledwo zipiący Hutnik
- ośrodek jest mocno dotowany przez miasto, Fundacje Siemacha i składki rodziców (a z tego co wiem SPMTS doi ich mocno) a nie utrzymywany przez ledwo zipiącego Hutnika - są to deficytowe ogranizacje typu non-profit (tzn. deficytowe z założenia, bo słyszałem, że ten prezes SPMTS nieźle na tym wychodzi że wszyscy ich dotują)

Pewnie gdyby się dało, to Wisła by na tym ręke położyła, ale nie da się budować i dotować takich rzeczy jeśli byłyby zarządzane przez zwykłą firmę jaką jest Wisła, dlatego siedzą na tym organizacje pożytku publicznego. Gdyby zaś Wisła sama chciała taki ośrodek zbudować i utrzymywać, to musiałaby na to znaleźć dodatkową, dosyć dużą kasę - a jak jest z kasą w Wiśle wszyscy wiemy.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.11.2012, 17:26
Piszecie, że zmieni się u nas w kwestii boisk treningowych jeśli Boniek zmieni przepisy licencyjne. Może w niewielkim stopniu tak ale moim zdaniem jeśli myślenie naszych włodarzy nie ulegnie zmianie to tak jak jest teraz, zacznie się kombinowanie, coś pożyczą, coś wynajmą, a Wisła Kraków, a właściwie grupy młodzieżowe, trenować będą jak do tej pory w warunkach III ligii...
Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 01.11.2012, 18:33
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Piszecie, że zmieni się u nas w kwestii boisk treningowych jeśli Boniek zmieni przepisy licencyjne. Może w niewielkim stopniu tak ale moim zdaniem jeśli myślenie naszych włodarzy nie ulegnie zmianie to tak jak jest teraz, zacznie się kombinowanie, coś pożyczą, coś wynajmą, .
Wystarczy, że w wymogach licencyjnych znajdzie się zapis, który bardzo precyzyjnie określi co znaczy baza treningowa klubu ekstraklasowego - zparagrafem, że boisk "licencyjnych" nie można pożyczać i wynajmować, a PZPN da 2 letni okres karencji - wtedy nie będzie kombinowania. Banalnie proste rozwiązanie, tylko że nie leżące w interesie większości klubów ekstraklasowych
Powód: urodziny 2 córki :)
Ostatnio edytowane przez BlurgH : 01.11.2012 o godz. 20:10.
Odpowiedz cytując
grzybek69
Member

Od: 09.2010

Stary 03.11.2012, 08:51
Boiska treningowe, zaplecze, hmm.. fajna sprawa, ale w klubie w ktyorym nie potrafi ktoś ogarnąć czegoś tak prostego jak "bufet" to to o czym piszecie to jakieś sci-fi!
Wczoraj pomijam mielonego w bułce ale w przerwie na trybunie E (na dole nie wiem jak w pozostałych miejcach) brakło herbaty, cukru i to o dziwo w obydwóch pkt. gastronomicznych! jak takie coś jest trudne do ogarniecia to jak mają sobie dać rade ze sprzedarza internetowa!?
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.11.2012, 10:06
grzybek69 napisał(a):Wyświetl post
Boiska treningowe, zaplecze, hmm.. fajna sprawa, ale w klubie w ktyorym nie potrafi ktoś ogarnąć czegoś tak prostego jak "bufet" to to o czym piszecie to jakieś sci-fi!
Wczoraj pomijam mielonego w bułce ale w przerwie na trybunie E (na dole nie wiem jak w pozostałych miejcach) brakło herbaty, cukru i to o dziwo w obydwóch pkt. gastronomicznych! jak takie coś jest trudne do ogarniecia to jak mają sobie dać rade ze sprzedarza internetowa!?
na gorze to samo - tlum ludzi, jakies sprzedajace lamagi i "nie ma niczego".
masakra.
jestem ciekawy co by sie dzialo jak by trybuna byla calkiem zapelniona?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.11.2012, 10:16
grzybek69 napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj pomijam mielonego w bułce ale w przerwie na trybunie E (na dole nie wiem jak w pozostałych miejcach) brakło herbaty, cukru i to o dziwo w obydwóch pkt. gastronomicznych!
Po prostu klub dba o Twoje zdrowie, przecież nie od dziś wiadomo, że cukier to biała śmierć i trzeba go w pierwszej kolejności wyeliminować z diety
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
jabadabaryba
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 03.11.2012, 11:17
Jak to powiedział jeden pan "chłopaki wiecie co? Chodzę na Wisłe od 25 lat i po raz pierwszy ku**a brakło keczupu. No nawet na keczup już nie mają ja pie***le"
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.11.2012, 12:08
na H to samo, jak by Kononowicz tam zarządzał.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 03.11.2012, 13:01
jabadabaryba napisał(a):Wyświetl post
Jak to powiedział jeden pan "chłopaki wiecie co? Chodzę na Wisłe od 25 lat i po raz pierwszy ku**a brakło keczupu. No nawet na keczup już nie mają ja pie***le"
tak dla jasnosci, bufetem zajmuje sie osobna firma a nie Wisła, idzcie do baroku na rynek lub kazimierz i sie poskarzcie ze w chuja walą
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 04.11.2012, 18:29
przyszliście jeść na stadion czy kibicować? trzeba było kolacje w domu przed meczem zjeść
Odpowiedz cytując
GAMBOS
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.11.2012, 19:22
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
przyszliście jeść na stadion czy kibicować? trzeba było kolacje w domu przed meczem zjeść
tu nie chodzi o kolacje tylko o organizacje i szanowanie kibica ktory zostawia kase w klubie
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.11.2012, 21:17
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Rownie dobrze niech zamkna kible - zaoszczedza na wodzie, a odlac sie przeciez mozna w domu albo w parku
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 05.11.2012, 11:53
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Rownie dobrze niech zamkna kible - zaoszczedza na wodzie, a odlac sie przeciez mozna w domu albo w parku
+1

To samo chciałem napisać
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 05.11.2012, 12:04
Ja osobiście mam w d... co dają do żarcia na stadionie. Ostatni dobry catering z którego korzystałem to był taki gość, który łaził po sektorach z preclami w takim jebitnym koszyku i o dziwo się nie przewracał ))
Natomiast rozumiem ideę zarabiania na żarciu sprzedawanym na stadionie i nie mogę wyjść z podziwu jak można taką prostą niby sprawę tak spieprzyć. Widzę te buły ze sznyclem i tak się zastanawiam kogo bardziej pojebało: tych co to kupują czy klub, który nie chce zadbać o tak prostą rzecz, która w dodatku z założenia nie jest charytatywna tylko ma przynosić dochód.
Odpowiedz cytując
juzek-75
Junior Member

Od: 01.2008

Stary 05.11.2012, 23:38
A propos precli na stadionie pamiętam gościa który chodził po sektorze, mówiliśmy na niego stukacz Dobry był, stukał o kosz dawał tym samym znaki że idzie papu )
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 06.11.2012, 00:31
Tak szczupły, wysoki gość z białym koszem?
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
wordbatata
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.11.2012, 07:25
Proud napisał(a):Wyświetl post
Tak szczupły, wysoki gość z białym koszem?
To o niego chodzi. A jak wchodził na C to młodzi go grabili z paszy ha ha

Katering w tych czasach był znakomity
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 11.11.2012, 01:18
Nie wiedziałem, że w tym roku (chyba w lecie) wykonano kompleksową termomodernizację i hydroizolację dachu Starej Hali TS-u. Dzisiaj byłem na siatkówce i przy wejściu zauważyłem tablicę o dofinansowaniu z WFOŚiGW. Poszukałem w necie i znalazłem coś takiego:

http://liquid-rubber.pl/realizacje/r...-wisla-krakow/

polecam, fajne zdjęcia i opis
Odpowiedz cytując
foxtrot_green
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 11.11.2012, 17:56
Mam nadzieję, że to nie zabrzmi jak science fiction - czy na naszym stadionie jest otwarta sieć wifi dla kibiców? Albo czy ktoś coś słyszał o planach jej uruchomienia?
Odpowiedz cytując
bellic88
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 11.11.2012, 19:20
No to Ci się udało kolego Serio pytasz? Myśle, że coś takiego jak wifi na naszym stadionie pojawi się nie prędzej niż metro w Krakowie
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 18.11.2012, 21:58
Dzisiaj z racji przesiadki miałem okazje widziec telebim nad C. Mam pytanie od kiedy sa tam bad piksele? I czy ktos je naprawi ? Czy nasz ultra tani stadion nie ma na niego gwarancji ?
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 18.11.2012, 22:51
Sensej napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj z racji przesiadki miałem okazje widziec telebim nad C.
Nad C jest telebim?
Widziałem na G tablicę świetlną na której powinien być wynik, ale oczywiście nie działała.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów