The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.09.2013, 12:20
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście że zagra. Z San Marino...
Gdyby chcieć pofantazjowac i pogdybac to gra i gol nawet z San Marino dodałby mu pewności, bo innych korzyści z wyjazdu z perspektywy Wisły nie ma.

@FraMat:
Naprawdę? Robak, Ślusarski. Boże widzisz a nie grzmisz.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 04.09.2013, 12:45
Jak będziemy dostawać w cyce to go Fornalik wpuści i w razie wtopy będzie na kogo zwalić. Stara metoda. Głowę po roku banicji też powoływali na Francję albo Niemców i porównywali jego występ do innych z sanmarino albo wyspami owczymi.

A nóż Brożek bramkę strzeli i wtedy nie będzie to zasługa Brożka tylko Fornalika...

wiertar napisał(a):Wyświetl post
kiedy ostatni raz jednym zagraniem zmienił diametralnie sytuacje? chodzi mi o jakieś genialne zagranie po ktorej padła bramka. bo nie zalicze do tego bramek Bogusia strzelonych (z biedą) z 5 metrów.

Rafał nie jest juz tym Boguskim przed kontuzji i raczej już nie bedzie.... niestety.
Dawno, ale skoro już kilka lat temu to potrafił to na jakiej podstawie twierdzisz, że nagle zapomniał i już sobie nie przypomni. Zamiast chłopaka zmotywować to cały czas słyszy że się nie nadaje gdzie ciężko o większy kretynizm. Gdyby jego atutami były głównie cechy motoryczne mógłbyś tak twierdzić z racji na wiek i kontuzje. Natomiast jego atutem jest pomysłowość i umiejętność gry do przodu tego się nie zapomina. A nawet gdyby już dawnej formy nie odzyskał nic nie usprawiedliwia niektórych tekstów pojawiających się tutaj.

A dowodem że mam rację, niech będą dwa zagrania z lechem. Wybicie wydawałoby sie na pałę po którym Brożek gdyby się lepiej zastawił powinien wyjść sam na sam i w tym samym meczu głowa do Małeckiego po której powinna byś bramka. Zasługą Boguskiego nie jest to ze potrafił tak zagrać, bo to żadna sztuka, zasługą jest to że wiedział ze takie zagranie będzie najefektywniejsze i nie zawahał się go wykonać. Mimo że Małecki mógł nie skumać i znów jakiś krytykant miałby okazję Boguskiego wyśmiać.

ps. Z ilu metrów nie trafił ostatnio Chrapek do pustaka? Czy ktoś go za wyśmiewał?
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.09.2013 o godz. 13:04.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.09.2013, 12:46
Drozd, ale z Ciebie malkontent.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 04.09.2013, 12:58
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Dawno, ale skoro już kilka lat temu to potrafił to na jakiej podstawie twierdzisz, że nagle zapomniał i już sobie nie przypomni. Zamiast chłopaka zmotywować to cały czas słyszy że się nie nadaje gdzie ciężko o większy kretynizm. Gdyby jego atutami były głównie cechy motoryczne mógłbyś tak twierdzić z racji na wiek i kontuzje. Natomiast jego atutem jest pomysłowość i umiejętność gry do przodu tego się nie zapomina. A nawet gdyby już dawnej formy nie odzyskał nic nie usprawiedliwia niektórych tekstów pojawiających się tutaj.

ps. Z ilu metrów nie trafił ostatnio Chrapek do pustaka? Czy ktoś go za wyśmiewał?
czy chciałbyś mieć takiego piłkarza w klubie wis.la/c7ksr ? Boguski i tak nie jest tak krytykowany jak to powinno wynikać z jego gry . Wszyscy dobrze wiedzą że jego dyspozycja jest wynikiem kontuzji , ale wszystko też ma swoje granice . Nie można się wywracać przy każdym kontaktem z rywalem , ludzie litości! nawet Garguła się przekonał do walki choć miał gorszą kontuzje , Boguski nie

nikt z klubu otwarcie nie krytykuje Boguskiego , od Smudy słyszę słowa wręcz przeciwne i tak samo było przy poprzednich trenerach ( może poza Maaskantem) . U Boguskiego problemem głównym jest psychika i on się wg mnie po prostu już nie nadaje do sportów kontaktowych . Szachy , Siatkówka , może tenis ? Na pewno nie piłka nożna na poziomie ekstraklasowym .
Ostatnio edytowane przez Karherop : 04.09.2013 o godz. 13:05.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.09.2013, 13:10
Co to za filmik wrzuciłeś? Jakaś rodzina?

W klubie go nie krytykują bo mają więcej oleju w głowie niż niektórzy netowi krytykanci. Jak chcesz dyskutować to podaj przykłady 10 fatalnych zachowań Boguskiego w ostatnim meczu tylko konkretnie.

Bo tekst Boguski i tak nie jest tak krytykowany jak to powinno wynikać z jego gry . ! to śmiech na sali.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.09.2013, 13:30
Powołanie dla Pawła to tylko dowód na to, jak u nas w kraju jest ubogo, jeśli o napastników chodzi. Wystarczyły dwie kontuzje i na kadrę jedzie gość, który przez dwa lata bujał się po świecie, a po powrocie strzelił jedną bramkę i to z rzutu karnego (nie licząc meczu w PP). Szanuję Brozia, ale on chyba sam ma poczucie, że to nie jest odpowiedni moment na powołanie. Już pal licho to, że w tym czasie mógłby popracować nad formą fizyczną. Nawet z punktu widzenia reprezentacji to nie jest zbyt dobry ruch, bo w tej chwili Brożek nie ma za wiele do zaoferowania polskiej kadrze. Życzę mu oczywiście jak najlepiej, oby chociaż "powąchał murawę", skoro już tam jedzie
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.09.2013, 13:36

W klubie go nie krytykują bo mają więcej oleju w głowie niż niektórzy netowi krytykanci. Jak chcesz dyskutować to podaj przykłady 10 fatalnych zachowań Boguskiego w ostatnim meczu tylko konkretnie.

Bo tekst Boguski i tak nie jest tak krytykowany jak to powinno wynikać z jego gry . ! to śmiech na sali.
o widzę podjazdy osobiste , no no , merytoryczna wypowiedz , widzę że rozmawiamy na poziomie ulicy , gratuluje

mam oglądać kolejny raz mecz specjalnie dla ciebie i mówić ci o faktach które i tak cie nie przekonają ? po co , dla jakiej idei ? przestaniesz pisać takie bzdury na forum ? wątpię

ktoś już to pisał na forum , na 17 kontaktów z piłką w tym meczu zanotował 11 strat . 6 celnych podań na cały mecz ? zdajesz sobie sprawą jak bardzo jest to zatrważające ?

ale żeby nie było że szukam łatwej wymówki, z samego skrótu , bardzo proszę

http://ekstraklasa.tv/walczyli-do-up...ot,351207.html

0:15 pressing Boguskiego na zawodniku 27 . 2 metry za nim a nawet nie chce mu się doskoczyć do piłki
0:43 wiatr powala Boguskiego . W dodatku podnosi się w tempie żółwia . Tak jak pisałem wcześniej . Piłka nożna to sport kontaktowy i nie można przy każdym dotknięciu przeciwnika kłaść się jak długi na miękkich nogach . Do ciebie to niestety nie dociera.
2:05 kolejny raz przykład pressingu tuż przed polem karnym , gdzie spokojnie pozwala rywalom na rozgrywanie piłki i oddanie strzału , jak zawsze zachowując przy tym odpowiedni 'dystans ' do rywala. Dobrze że mamy Miśkiewicza w formie.

jeśli sądzisz że nie znajdzie się 10 fatalnych zachowań Boguskiego w trakcie meczu to dopiero śmiech na sali
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 04.09.2013, 13:55
Karherop napisał(a):Wyświetl post
czy chciałbyś mieć takiego piłkarza w klubie wis.la/c7ksr
Czemu miałby nie chcieć Piłkarzowi dzień przed meczem zmarła matka a trybuny przez całą pierwszą połowę ją wyzywały, gościu nie wytrzymał i wcale się mu nie dziwię.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 04.09.2013, 14:59
Błaszczu_WIŚLAK napisał(a):Wyświetl post
Czemu miałby nie chcieć Piłkarzowi dzień przed meczem zmarła matka a trybuny przez całą pierwszą połowę ją wyzywały, gościu nie wytrzymał i wcale się mu nie dziwię.
o tym fakcie nie miałem pojęcia , przyznaję się do pobieżnej oceny wydarzenia

inna sprawa po co grał w tym meczu , dzień po takiej tragedii , bez sensu
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.09.2013, 15:28
Karherop napisał(a):Wyświetl post
o widzę podjazdy osobiste , no no , merytoryczna wypowiedz , widzę że rozmawiamy na poziomie ulicy , gratuluje

mam oglądać kolejny raz mecz specjalnie dla ciebie i mówić ci o faktach które i tak cie nie przekonają ? po co , dla jakiej idei ? przestaniesz pisać takie bzdury na forum ? wątpię

ktoś już to pisał na forum , na 17 kontaktów z piłką w tym meczu zanotował 11 strat . 6 celnych podań na cały mecz ? zdajesz sobie sprawą jak bardzo jest to zatrważające ?

ale żeby nie było że szukam łatwej wymówki, z samego skrótu , bardzo proszę

http://ekstraklasa.tv/walczyli-do-up...ot,351207.html

0:15 pressing Boguskiego na zawodniku 27 . 2 metry za nim a nawet nie chce mu się doskoczyć do piłki
0:43 wiatr powala Boguskiego . W dodatku podnosi się w tempie żółwia . Tak jak pisałem wcześniej . Piłka nożna to sport kontaktowy i nie można przy każdym dotknięciu przeciwnika kłaść się jak długi na miękkich nogach . Do ciebie to niestety nie dociera.
2:05 kolejny raz przykład pressingu tuż przed polem karnym , gdzie spokojnie pozwala rywalom na rozgrywanie piłki i oddanie strzału , jak zawsze zachowując przy tym odpowiedni 'dystans ' do rywala. Dobrze że mamy Miśkiewicza w formie.

jeśli sądzisz że nie znajdzie się 10 fatalnych zachowań Boguskiego w trakcie meczu to dopiero śmiech na sali
0:15 Jaki pressing? Przodem do własnej bramki, na 18 metrze? Gdyby sie do niego zbliżył na 90 procent byłby faul i miałbyś okazję jechać po nim jak po Chavezie. Jeżeli to jest błąd kompromitujący to obiektywny jesteś pięknie.

0:43 Branie jako dowód ordynarnie pociętego skrótu to już szczyt bezczelności. Jako kibic Wisły może mi wyjaśnisz brak ciągłości filmu około 43 sekundy? Nie zastanawiałeś się, bo manipulacja pasuje do Twojej teorii. A na tym wyciętym fragmencie dokładnie widać że koleś z Pogoni nie interesuje się piłką tylko wycięciem Boguskiego próbującego rozpocząć kontrę. Faul i żółta jak nic. Ale Tacy jak ty wolą manipulować i bredzić coś o wietrze.

2:05 A co miał pokryć dwóch na raz? Poszedł do bocznego ten odegrał do środka i drugi strzelił. Taka jest piłka.

Jeżeli swoją ocenę gry Boguskiego opierasz na powyższych i im podobnych fatalnych błędach to szkoda gadać. Mówisz coś o dziesięciu a jednego nie potrafisz wskazać i nie ma się tu z czego śmiać.

ps. wrzucasz jakiś oderwany od meritum filmik więc się pytam co było powodem, dlaczego odbierasz to osobiście? Wszak nie napisałem, że kolekcjonujesz psie kupy znalezione w piaskownicy. Choć ewidentnie sobie na podobne teksty zapracowałeś.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.09.2013 o godz. 15:47.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 04.09.2013, 16:01
cfa napisał(a):Wyświetl post
Ale to jest bardzo na wyrost powołanie, nie wiem czemu doszło do czegoś takiego. Ale mam nadzieję, że zmotywuje Pawła do jeszcze lepszej gry w barwach Wisły.
Jak już Fornalik młodzieżówkę rozwalił, to mógł też zabrac im Stępińskiego ...
A kogo mial powolac.

Milik i Sobiech sie posypali wiec jedyna mozliwoscia bylo powołanie kogoś z krajowego podwórka. Mógł być Saganowski, Buzała Nikita, jest Brozek. Dla kazdego powolanie bylo by z koniecznosci, zreszta jak papatrzymy na wyczyny naszych kopaczy w swoich klubach to 2/3 kadry dostało powołanie na wyrost.
A moze inaczej. Fornalik z gówna bata nie ukręci więc to bardziej on jest ofiara całego zamieszania.

I jeszcze jedno.
Naprawdę, czasami radzę samemu pomyśleć i napisac cos od siebie a nie powielac zjebanego toku myslenia jakiegos stanowskiego.
Uwierz mi, nawet jesli bys się mylił to jednak szanowal bym twoj punkt widzenia a w takim wypadku niestety bez sensu jest dyskutować

Idiocie stanowskiemu, prywatne żale, czy chec robienia smrodu przysłania logiczne myslenie. Pierwsza kadra narodowa jest priorytetem a Fornalik jej selekcjonerem więc jeśli on uzna że potrzebuje zawodnika x to znaczy ze go potrzebuje. Jesli dziekuje zawodnikowi y to wraca do domu no chyba ze chce go trener mlodziezowcow, to jedzie na U21.
Weszlo powinno te podstawowe zasady znac jak nikt inny, podobno znaja sie na piłce...chyba ze bardziej kreci ich sianie fermentu i beka z gimbozy, ktora widac po komentarzach łyka wszystko jak "dzieci z dworca zoo". Tok myslenia adekwatny do poziomu i wieku swoich odbiorcow.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.09.2013, 16:27
Ja w Brożka wierzę, może w parze z Lewandowskim zakręcą montenegrami . Fornalik od początku powinien zagrać na dwóch napastników, chyba nie ma czego bronić...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 04.09.2013, 16:36

Jakich 10 zachowan? jak go wogole nie bylo widac.. na tle i tak slabo grajcej ekipy.. rozumiem ze go bronisz bo kupe czasu kopie u Nas w pile ale jezeli slabo gra to nalezy sie mu krytyka jak kazdemu innemu.. nie ma zmiłuj..
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.09.2013, 17:02
A kogo było widać? Małeckiego jak przemierzył w 60' a bramkarz obronił w 62'? W meczu z Pogonią ciężko było o grę bo sędzia przymykał oko na faule. Nawet ze skrótu wycinają bo widać to jak na dłoni. Krytyka przydaje się zawsze, mnie chodzi jedynie o jej zasadność, konstruktywność i przede wszystkim formę. Historyjki o zbieraniu psich kup mogłyby się pojawić na weszło, ale na wiślackim forum to po mojemu przegięcie pały. Zwłaszcza w odniesieniu do jednego z bardziej zasłużonych piłkarzy w aktualnym składzie.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.09.2013 o godz. 17:07.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.09.2013, 17:45

A dowodem że mam rację, niech będą dwa zagrania z lechem. Wybicie wydawałoby sie na pałę po którym Brożek gdyby się lepiej zastawił powinien wyjść sam na sam i w tym samym meczu głowa do Małeckiego po której powinna byś bramka. Zasługą Boguskiego nie jest to ze potrafił tak zagrać, bo to żadna sztuka, zasługą jest to że wiedział ze takie zagranie będzie najefektywniejsze i nie zawahał się go wykonać. Mimo że Małecki mógł nie skumać i znów jakiś krytykant miałby okazję Boguskiego wyśmiać.
na takiej samej podstawie ze nagle sie obudzi i przypomni, choć z mojej stony to objaw optymizmu.

Drozd przypominam sobie ze mniejwiecej półroku temu w tym temacie poruszaliśmy ten sam temat, od tam tej pory w grze Boguskiego nie widać nic co świadczyło by o tym że już jest lepiej, że już zaczyna grac to co umiał. przykro jest mi z tego powodu bo lubiłem go gdy naprawde był klasowym piłkarzem jak na ekstraklase. jednak nie można czekać w nieskonczonośc bo nie ma gwarancji że Rafał zagra jeszcze chociaż jeden sezon na przyzwoitym poziomie. Szanse są niestety coraz mniejsze.

a skoro przypadkowe wybicie na pałe to jest zagranie który świadczy o jego umiejetnościach które moga odwrócic losy meczu no to wybacz.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 04.09.2013, 18:08
Po co Paweł w kadrze, która o nic juz nie gra?
byle sie urazu nie nabawil
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 04.09.2013, 18:24
wiertar napisał(a):Wyświetl post
a skoro przypadkowe wybicie na pałe to jest zagranie który świadczy o jego umiejetnościach które moga odwrócic losy meczu no to wybacz.
Kto mówił, że przypadkowe. Chodziło mi o to że 90% zawodników wali taką piłkę byle dalej. Niewielu potrafi walnąć tak, że śmierdzi bramką. Przypadek?

Odwrócić losy może każde zagranie nieszablonowe, zaskakujące, nie każdy potrafi o takim pomyśleć, a niewielu potrafi takie wykonać. Choćby wyprzedzenie w polu karnym obrońcy i próba dogrania do Brożka. Byliśmy w tym meczu bliżej zdobycia bramki niż wtedy?

Już tłumaczyłem, jak drużyna gra piach to ciężko od poszczególnych grajków oczekiwać formy, co grał pod koniec Melikson? Jak zaczniemy dominować zaczniemy grać piłką to zobaczysz postęp.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 04.09.2013, 19:39
c. napisał(a):Wyświetl post
Po co Paweł w kadrze, która o nic juz nie gra?
byle sie urazu nie nabawil
W zasadzie tak.
Ale jeśli wygramy w pt i z San Marino to będziemy w grze co najmniej do przedostatniej kolejki.
Inna rzecz że faktycznie ciężko wierzyć w min. 4 pkt z wyjazdów do Kijowa i Londynu, ale dopóki piłka w grze...
Ja Mu tam życzę żeby wp.. hat-tricka Czarnogórze, San Marino, a potem ENG i UA.
Komu mam kibicować jak nie Wiślakowi
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 04.09.2013, 22:57
W pełni się zgadzam z powyższym użytkownikiem. Niech będzie jak za dawnych lat, Kuba asystuje, Brozio wykańcza.
http://www.youtube.com/watch?v=KpDwEVIS8Ag
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.09.2013, 18:02
Wywiad z Miśkiewiczem na weszlo.com
http://www.weszlo.com/news/16394-Gdy...bym_pilkarzem_
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 11.09.2013, 11:21
wis.la/l0rmn

być może ( a wg mnie na pewno ) PZPN wprowadzi limity dla graczy spoza UE wobec polskich klubów

W tej chwili mamy 5 graczy spoza UE w kadrze . Jovanovicia , Ostoje , Sarkiego , Donalda i Chaveza . Bunozy nie liczę bo ma paszport chorwackii. Do tego dochodzi Lucas , być może Marcinho . Gdyby to było 2 lata temu mielibyśmy takich graczy nawet 8 .

Jestem ciekaw jakie obłożenia dotkną polskie klubu , ale to fakt że w niższych ligach powinny być one bardzo surowe .

Nie wiem jak to ma się w innych krajach . Kiedyś we Włoszech był limit transferu 1 gracz spoza UE w okienku .

Edit : PS. Zapomniałem o Donaldzie niczym Smuda
Ostatnio edytowane przez Karherop : 11.09.2013 o godz. 11:30.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 11.09.2013, 11:22
Zapomniałeś o Donaldzie
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 11.09.2013, 11:51
Bardzo dobra decyzja. Powinni wprowadzić limit do 3.

Wywalić murzynów: Chaveza, Donalda i Sarkiego. Pierwsi dwaj są średni a jak złapią formę to jadą na drugi koniec świata i ciągle taka syzyfowa praca. Trzeci jest słaby.

Lucas się nie powinien liczyć jako nie posiadający paszportu bo grał u nas w wieku juniorskim.

Zostaliby Ostoja, Jovanovic i miejsce dla dobrego piłkarza z przodu( czy to Marcinho czy ktoś inny potem). W razie potrzeby słabszych zastępować lepszymi. Wyszłoby to na dobre bo ta 3 musiała by być mocna i nie kupowano by taniego szrotu.

Szkoda, że nie mogą zrobić limit co do w ogóle obcokrajowców zamiast do piłkarzy z poza Unii. Wtedy np limit 5 obcokrajowców byłby super. Ale w sumie za 7 lat pasuje wyjść już z tej UE, więc się powinno też to zrobić wtedy.
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 11.09.2013, 12:33
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
Lucas się nie powinien liczyć jako nie posiadający paszportu bo grał u nas w wieku juniorskim.
Lucas się nie powinien liczyć bo pasowałoby mu w końcu ułatwić zdobycie paszportu i umożliwienie gry w juniorskich reprezentacjach.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 11.09.2013, 12:34
Bardzo dobra decyzja. Powinni wprowadzić limit do 3.

Wywalić murzynów: Chaveza, Donalda i Sarkiego. Pierwsi dwaj są średni a jak złapią formę to jadą na drugi koniec świata i ciągle taka syzyfowa praca. Trzeci jest słaby.

o zrobić wtedy.
Jestem przekonany, że widziałeś go przynajmniej w 10 spotkaniach, oprócz tego pewnie wieczorami grywacie razem na Orliku.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 11.09.2013, 12:58
amauri1990 napisał(a):Wyświetl post
Lucas się nie powinien liczyć bo pasowałoby mu w końcu ułatwić zdobycie paszportu i umożliwienie gry w juniorskich reprezentacjach.

Dokładnie, chłopak od dawna jest w Polsce (nie licząc wyjazdu), świetnie mówi po polsku, myślę, że klub powinien mu pomóc w zdobyciu polskiego obywatelstwa i gra dla juniorskiej reprezentacji wyszłaby na dobre jemu i klubowi.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 11.09.2013, 13:30
Szkoda, że nie mogą zrobić limit co do w ogóle obcokrajowców zamiast do piłkarzy z poza Unii. Wtedy np limit 5 obcokrajowców byłby super. Ale w sumie za 7 lat pasuje wyjść już z tej UE, więc się powinno też to zrobić wtedy.
To wtedy w XXI wieku polska druzyna nie wejdzie do LM.

Jak dla mnie mozna wprowadzic limity w nizszych ligach. Ale czy w Ekstraklasie to dobry pomysl?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 11.09.2013, 13:35
amauri1990 napisał(a):Wyświetl post
to jak jest a jak powinno być to dwie inne sprawy , na dziś wiemy że Lucas na 99% będzie naszym zawodnikiem

Mauro Cantoro mieszkał w Polsce ( strzelam ) 9 lat a chyba dopiero został Maurycym Kantorskim w ostatnich dwóch latach pobytu .
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 12.09.2013, 03:55
comek napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, chłopak od dawna jest w Polsce (nie licząc wyjazdu), świetnie mówi po polsku, myślę, że klub powinien mu pomóc w zdobyciu polskiego obywatelstwa i gra dla juniorskiej reprezentacji wyszłaby na dobre jemu i klubowi.
A ty myślisz, że po co on wrócił?

Albo jesteś ślepy albo bardzo naiwny. Jak dla mnie to on może co najwyżej paszport Polsatu dostać.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 17.09.2013, 14:23
wis.la/zmst8

już weszlackie szmaty próbują mącić tylko mocno gubią się w swoich kłamstwach

z emerytury Marcina Zająca

wis.la/b9erg

0:1 Tomasz Zając 3'

+
przerzucili grafikę oryginalnego linku:

wis.la/vc7zy

na swój:

wis.la/lgj8t

bo po oryginalnym łatwo można dojść kiedy została wrzucona ta formacja, a wrzucona została uwaga...

June 24, 2013

i ostatnie najlepsze, weszlackie szmaty wzięły to wszystko z nie jego oficjalnego fejsa

oficjalny:
wis.la/hhgse

pozdro Stano, mam nadzieję, że to czytasz; debil to w porównaniu do ciebie elokwentny człowiek, znowu chciałeś dojebać Wiśle i zapewne Smudzie ale huja ci się udało łysiejąca pało
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów