|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Fakt - ale jednak taki pomysł z jednorocznym kontraktowaniem Zienia na forum wówczas padał....
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Oczywiście w kopaninie z drwalami Wdowczyka cieżko pokazać atuty, no i z pewnością siebie może być problem skoro na forum własnych kibiców może poczytać takie kwiatki.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 02.09.2013 o godz. 14:25.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Długi czas broniłem Boguskiego.Przypominałem , że kiedyś był wiodącą postacią Wisły . Dopóki nie zdałem sobie sprawy , że było to ponad 4 lata temu.Od tamtej pory jest cieniem zawodnika ,którym był przed faulem Borysiuka. Kilka lat temu wiodącą postacią był Cantoro to może jego powinniśmy do Wisły ponownie sprowadzić .W końcu kiedyś tam, gdzieś tam był kluczowym piłkarzem Wisły.
Ostatnio edytowane przez Ciastek1 : 02.09.2013 o godz. 14:11.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
nie doszukałem się informacji kto z tego rocznika najbardziej się wyróżnia , ale nasi trampkarze ostatni mecz wygrali w lidze 15-0 , a "Han" gra na pozycji napastnika . Więc coś musi strzelać . Poza tym wcześniej każdy z zawodników przechodzi wcześniej "przesiew" w szkółce piłkarskiej TS . Kompletne beztalęcia tam nei grają. Pomijając oczywiście poziom jaki prezentują na tym poziomie inne ekipy , cieszy fakt że 'chyba' zaczęto poważnie w klubie interesować się młodzieżą . |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Dokładnie, nie ma co robić szumu wokół tego chłopca tylko dlatego, że pochodzi z Azji. Tak naprawdę nie wiemy o nim praktycznie nic (chyba że ktoś śledzi poczynania trampkarzy, w co raczej wątpię). Być może jest to chłopak, który od dziecka mieszka w Polsce, może nawet urodził się w Krakowie. A może jego gra w Wiśle jest efektem pracy skautów (no dobra wiem, to jest mało prawdopodobne
). To wszystko jednak opiera się na przypuszczeniach, bo nie wiemy tak naprawdę kim on jest, skąd się wziął w klubie i jak gra. Kto wie, może za parę lat o nim usłyszymy? Tego mu życzę, choć przed nim długa droga (ma dopiero 14 lat, nie jest powiedziane, że gra w piłkę będzie jego sposobem na życie). Powiem szczerze, że jak zobaczyłam zdjęcie trampkarzy i wzrost tego Azjaty na tle polskich chłopców, to pomyślałam sobie, że może Skośnoocy też miewają przebite blachy Dałabym mu z 16 lat na pewno. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co grał za Probierza Melikson? Też się nadaje do trzeciej ligi? Piłka nożna to gra zespołowa samemu to można w pasjansa. Jak nie ma drużyny to nawet najlepszy nic nie zdziała. Mauro ma z 35 lat, a Rafał 29 i może jeszcze parę lat grać, pojmujesz różnicę? ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Kolego Drozd Mauro Cantoro ma 37 lat
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No właśnie. Wytłumacz więc koledze dlaczego porównywanie go do Boguskiego nie ma sensu. A za błąd przepraszam.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Drozd, Boguski ma dramtyczną technikę. Jak się gra za napastnikiem / ami to czasu i miejsca na przyjęcie jest z reguły bardzo mało więc albo masz technikę i kleisz te piłki / rozdzielasz na max 2 kontakt albo zastawiasz, rozpychasz, robisz z siebie pitbula jak kiedyś Julio Baptista. Tertium non datur.
A z Bogusiem to jest jak z tym dowcipem o peerelu: gdybśmy mieli mięso, to byśmy zalali Europę konserwami, ale nie mamy stali. Skorża wycisnął z niego max bo ustawiał go na optymalnej pozycji i dawał regularnie grać. Niestety przyszedł mecz z Legią, borysiuk i pauza. Chociaż i tak jakichś symptomów poprawy techniki nie przejawiał przed kontuzją, to widać, że w tej chwili rozsypany jest chłopak mentalnie całkiem a technika jest już nie do nadrobienia. Lubię myślących i dużo biegających piłkarzy, takim jest Boguski, ale wg mnie to przyjecie jak w ambasadzie go dyskwalifikuje na wyższym poziomie. Nawet w naszej lidze, w której coraz gęsciej na boisku i tempo coraz wyższe, powoli przestaje sobie dawać radę. Życzę mu jak najlepiej ale tak to wygląda. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Zapomniales o jego warunkach fizycznych.. gosc sie odbija od rywala,przewraca przy kontakcie z pilka a wystawianie go w pierwszym skladzie podczas wietrznego dnia to strzal w kolano...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Rozumiem , że można mieć nadzieję na lepsza grę 20 latka .Boguski ma obecnie 29 lat i od 4 lat gra tragicznie. Szansa na to , że nagle zacznie grać jak za dawnych lat jest równie wysoka co MP dla Zawiszy .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
I pomyśleć,że on ma kontrakt do 30 czerwca 2015. Co za cep to podpisał.
Nad Bogusiem nie ma co dywagować. Życzę mu jak najlepiej,bo miał strasznego pecha,że spotkał kutasa Borysiuka i na tym niestety jego gra się skończyła. Teraz jest to cień dawnego zawodnika,tylko co z tym fantem zrobić ? ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
No proszę Brozio w kadrze a nie Sagan
![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Powołanie fajna sprawa szkoda tylko ze popsuje mini okres przygotowawczy Pawłowi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ale na dobrą sprawę, kogo miał powołać? ( Od razu mowie, że nie jestem zwolennikiem Fornalika)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Chociażby Buzałę, bez jaj Paweł nie przepracował "okresu przygotowawczego" w lidze strzelił jednego gola z karnego, naprawdę ciężko zrozumieć to powołanie. Szkoda, że Pawłowi wypadnie jeden porządny mikorcykl, dzięki któremu mógłby grać lepiej w dalszej cześci sezonu, kosztem ławki/trybun bo i tak 90 minut bedzie grał Mesjasz z Dortmundu.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Przecież i tak nie będzie grał .
Nie rozumiem co w tym dziwnego że powołał zawodnika który jest pod ręką. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kończąc temat Bogusia, jaka jest jego charakterystyka wiadomo, przepchnąć się nie przepchnie, dać się sfaulować się boi, piłka mu odskakuje, ale jak mu nie odskoczy to potrafi jednym zagraniem zmienić diametralnie sytuację, potrafi zagrać klepę, dobrze czyta grę, ma obie nogi, niezły strzał i najważniejsze stara się grać do przodu, odważnie przez co i ryzykownie. Dlatego mimo że formy z przed feralnej sytuacji nie odzyskał to nie wypada obrażać go, mam wrażenie jedynie dla rozrywki. A od jakiegoś czasu stało się to prawie sportem.
Wujkiem Rafała nie jestem, ale facet który już od lat związany jest z klubem, w barwach zdobywał mistrzostwo jako czołowy zawodnik, stracił zdrowie walcząc za Wisłę zasługuje na trochę inne traktowanie. Zwłaszcza że może jestem ślepy ale od reszty raczej nie odstaje. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Tych co w kontekscie reprezentacji rzucaja tutaj nazwiskiem Buzaly pociesze ze idzie zima i niedlugo ich glowa zostanei schlodzona.
Rownie dobrze mozna by powolac z 2 ligi amerykanskiej Zahorskiego tez laduje bramki. Niektorym sie wydawalo - z wesz(L)o na czele - ze to miejsce musi przypasc Saganowi a tu niespodzianka Brozek... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Jak już Fornalik młodzieżówkę rozwalił, to mógł też zabrac im Stępińskiego ... ![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jeśli Paweł zagra choćby 10 min to się obroni. Co by nie pisać o naszych orzełkach to w większości lepsi piłkarze niż Wiślacy.
Jeśli nie zagra ani min. to można powiedzieć że to sabotaż. Osobiście liczyłem że te 2 tygodnie poświeci na nadrabianie zaległości bo w meczu z pogonią już jakby gasł. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
A tak bardziej serio: no już nawet Robak ze swoją siłą, mógłby sie przydać. Niechby brał i Ślusarskiego. Chociaż Brożkowi życzę gola w tym meczu (a co najmniej występu) |
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Wreszcie jakiś Wiślak powołany do reprezentacji Polski, a tu narzekania, bo lepiej jakiegoś grajka z Poległej, Amiki czy Pogoni -.-
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Dokładnie. Wrzucałem w shouta, ale żeby nie uciekło: http://krotkapilka.pl/artykul,slaba_polska_klasa,1173 - dobry tekst o tym, że Brożek niczym się nie różni od innych snajperów i tak naprawdę lepszych w tym momencie nie ma. A przy okazji Wisła jest pierwsza w tabeli, w której uwzględniamy tylko bramki strzelane przez Polaków. I to niby Legia ma akademię, a Lech scouting, he, he
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
kiedy ostatni raz jednym zagraniem zmienił diametralnie sytuacje? chodzi mi o jakieś genialne zagranie po ktorej padła bramka. bo nie zalicze do tego bramek Bogusia strzelonych (z biedą) z 5 metrów. Rafał nie jest juz tym Boguskim przed kontuzji i raczej już nie bedzie.... niestety. ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
|