The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Daniel Alves
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.02.2010, 20:08
ardianek napisał(a):Wyświetl post
issa ba nie ma ciagle w krakowie. mial byc juz we wt. dla mnie to jest frajestrwo puszczac sobie upatrzonego zawodnika, ktory nie ma kontrakty, do domu na jakis okres czasu, przed podpisaniem, bioriac pod uwage fakt ze 9 na 10 odpada albo przez nieprzyadntosc, albo nie dogaduje sie finansowo, taki zawodnik ktory jerst juz prawie w wisle, jest skarbem. mogli go podpisac i pouscic i bylby problem z glowy. a tak, on nam nic nei jest winien, wcale nie musi wrocic. wcale bym sie nei zdiwil ze jesli cos soba reprezentuje to spodobal sie np jakiemus shaktarowi na spairgnu, z ktorym teraz negocjucje, i ktory da mu z 10 razy wiecej niz wisla.
to jakis zbawiciel?
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow...
i tak jest od stu lat.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.02.2010, 20:12
piotrekwrd napisał(a):Wyświetl post
Nie powiem żebym się nie ucieszył.
I to może uciszy niektórych pesymistów na forum. oczywiście jest możliwość że to zasłona dymna, ale nie sądzę, bo oświadczenie wydaje się naprawdę przekonywujące.

No to czekajmy...
no tośmy się pośmiali
czas wrócić do rzeczywistości
to czemu nie kupiliśmy Krivca że co że nie mielim 3 mln pln
ale wzmocnień szukamy...

Daniel Alves napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...uka_wzmocnien/

Dla mnie to jest ciekawy ruch klubu. Albo chcą nakręcać koniunkture, ale jednak bardziej prawdopodobne, że to sygnał dla menagerów- nie mamy upatrzonych piłkarzy, potrzebujemy piłkarzy, walcie drzwiami i oknami. Może się dogadamy jeżeli ktoś nie będzie bardzo drogi.
Byś może obawiają się, że wymysły prasy odstraszą potencjalnych chętnych.
jak nie mamy upatrzonych piłkarzy
a co robią Edek z Józkiem
Branco czy inny Junco z Jaroszem
walą ćmagę
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.02.2010 o godz. 20:33.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 04.02.2010, 20:32
Okienko zaczęło się w poniedziałek oficjalnie a tu już płacze, że transfery się spóźniają... Wyluzujcie.
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.02.2010, 21:05
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Trochę tego nie rozumiem - Maciej Skorża jest "menedżerem" Wisły i wprowadzono angielski model zarządzania, a jak sie okazuje nie wie jacy zawodnicy mogą pojawić się na zgrupowaniu w Hiszpanii. Czyżby Edek z Josefem wynaleźli takich grajków, że ich nazwiska trzeba trzymać w tajemnicy nawet przed swoim szefem ?
Gdyby powiedział o kogo chodzi Lech, Legia i inni dobrze by się im przyjrzeli. Gwarantuje Ci to. A ze sa obecnie w lepszej sytuacji finansowej to nie musze konczyc jakby moglo sie to skonczyc dla Wisły.
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.02.2010, 21:30
canarinhos napisał(a):Wyświetl post
Gdyby powiedział o kogo chodzi Lech, Legia i inni dobrze by się im przyjrzeli. Gwarantuje Ci to.
No, ja nie wiem, czy po tym jak w Legii zobaczyli Nurkovicia w akcji, to faktycznie nadal chciałoby im się sprawdzać "nasze" wynalazki
Nie popadajmy może w paranoję, menedżerowie przysyłają DVD nie tylko nam.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 04.02.2010, 21:56
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Już pisałem ale chyba nikt nie przeczytał. Issa Ba na transfermarkt znajduje się w Hiszpańskiej drużynie Terrassa. Jako iż ta strona nie jest wiarygodna sprawdziłem również stronę tego klubu i w kadrze znajduje się zawodnik Issa Ba 28 lat, środkowy pomocnik.
Owszem, z tym klubem trenował po odejściu z Auxerre. Było mówione wszędzie, więc nie ma co się tym martwić : )
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 04.02.2010, 21:57
ardianek napisał(a):Wyświetl post
issa ba nie ma ciagle w krakowie. mial byc juz we wt. dla mnie to jest frajestrwo puszczac sobie upatrzonego zawodnika, ktory nie ma kontrakty, do domu na jakis okres czasu, przed podpisaniem, bioriac pod uwage fakt ze 9 na 10 odpada albo przez nieprzyadntosc, albo nie dogaduje sie finansowo, taki zawodnik ktory jerst juz prawie w wisle, jest skarbem. mogli go podpisac i pouscic i bylby problem z glowy. a tak, on nam nic nei jest winien, wcale nie musi wrocic. wcale bym sie nei zdiwil ze jesli cos soba reprezentuje to spodobal sie np jakiemus shaktarowi na spairgnu, z ktorym teraz negocjucje, i ktory da mu z 10 razy wiecej niz wisla.
Piłkarz który ostatnie lata spędził na trybunach, miałby grać w Shakhtarze ? Kogoś tu ponosi ponosi fantazja Tam się kupuje zawodników za miliony, a nie testuje wolnych piłkarzy. Im po prostu nie wypada dla prestiżu, robić to co robi się w Polsce. To już problem klubu, czy przyjedzie czy nie. Ja osobiście płakać nie będę jeśli nie przyjedzie, papiery na grę ma, ale sprzed dwóch, trzech lat. Co do zakupu napastnika to wciąż mam ogromną nadzieję na Dejana Lekica, zachodnie kluby nie doszły do porozumienia, więc szansa pojawia się jak w przypadku Kirma. A te teksty ze strony Crveny typu "Lekic nie jest na sprzedaż i to powiemy, gdy się zgłoszą" jest jako podbicie ceny dla zachodnich klubów.

Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 04.02.2010, 22:13
wolfy napisał(a):Wyświetl post
No, ja nie wiem, czy po tym jak w Legii zobaczyli Nurkovicia w akcji, to faktycznie nadal chciałoby im się sprawdzać "nasze" wynalazki
Nie popadajmy może w paranoję, menedżerowie przysyłają DVD nie tylko nam.
Mi chodzi tylko o to, że czasem nie warto od razu rzucac nazwiskami W ostatnim okienku kilka polskich klubow bylo zainteresowanych tymi samymi zawodnikami. Szczegolnie chodzi mi o lige bialoruska (m. in Kriwiec, Rodionow) czy wspomnianym Nurkoviciem (My i Legia)
Ostatnio edytowane przez canarinhos : 04.02.2010 o godz. 22:16.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 04.02.2010, 22:14
Nie pamiętam zeby za czasów TF w Wiśle klub wydawał oświadczenie ,że jesteśmy aktywni na rynku transferowym .Aktywni to już jesteśmy tak gdzieś od 3 lat a z bramkarzami to już wyprzedzamy aktywnosc na 5 okienek naprzod.Jest takie przysłowie " Tylko winny sie tlumaczy" Ale jest też takie ze "Nadzieja umiera ostatnia " oby.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.02.2010, 22:16
Dwie ostatnie sprawy:
1. Kazimierski to jest jednak głupek, najpierw mówi w wywiadzię że testowali sam szrot, póxniej spytany po co w takim razie tyle szrotu na testy zapraszał to sie wykręca i zmienia zdanie że jednak dwóh było ok. Hola, hola, wspomina o Moretto który kiedy trenował z Wisłą to z tego co pamietam Kazimierskigo nie było. Drugim jest niby ten Fin co jak przyjechał juz podpisac kontrakt i tuż przed podpisem zagrał sparing gdzie puścił trzy gole to sam nasz były trener bramkarzy go osobiscie pogonił, więc niech nie wciska kitu.

2. Skorża mówi że ten napastnik Punosevic na chwile obecną nie ale bedzą mu sie przygladac i jak sie rozwinie to go może kupia. A ja mówie hola hola po raz drugi! Jak się ten Serb rozwinie to pójdzie na zachód za kase jakiej nigdy w historii nie wydaliśmy na transfery. Wystarczy poszukac info za ile odchodzą z Serbskiej ligi napastnicy którzy coś w niej zanczą. Więc albo go bierzemy teraz z nadzieją na rozwój, albo juz z niego zrezygnowaliśmy bo jak on sie rozwinie w Serbii to nie ma szans go kupić więc niech nie mydlą oczu.

Jeśli chodzi o ten komunikat to nie takie rzeczy wciskali, w końcu przed każdym okienkiem od ilus lat słysze ze kadra ma byc gotowa na pierwszym zgrupowaniu, w tym okienku oczywiście też te słowa dane było mi usłyszeć.
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Stary 04.02.2010, 22:18
Baala napisał(a):Wyświetl post

2. Skorża mówi że ten napastnik Punosevic na chwile obecną nie ale bedzą mu sie przygladac i jak sie rozwinie to go może kupia. A ja mówie hola hola po raz drugi! Jak się ten Serb rozwinie to pójdzie na zachód za kase jakiej nigdy w historii nie wydaliśmy na transfery. Wystarczy poszukac info za ile odchodzą z Serbskiej ligi napastnicy którzy coś w niej zanczą. Więc albo go bierzemy teraz z nadzieją na rozwój, albo juz z niego zrezygnowaliśmy bo jak on sie rozwinie w Serbii to nie ma szans go kupić więc niech nie mydlą oczu.

Jeśli chodzi o ten komunikat to nie takie rzeczy wciskali, w końcu przed każdym okienkiem od ilus lat słysze ze kadra ma byc gotowa na pierwszym zgrupowaniu, w tym okienku oczywiście też te słowa dane było mi usłyszeć.

Masz racje. Mozemy sie nim interesowac, ale za pol roku może on być wart 1 mln euro, a nas nie stac nawet na polowe tej kwoty.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 04.02.2010, 22:19
Przyjazd senegalskiego pomocnika odwleka się. Ba wcześniej opuścił zgrupowanie w Antalyi, ale od mistrzów Polski dostał pozytywną opinię i od podpisania półrocznego kontraktu dzielą go tylko badania medyczne.

Ich pierwszy termin był we wtorek. Później przełożono go o dwa dni, ale wczoraj zawodnik również nie zjawił się w Krakowie. O jego przyjazd mistrzowie Polski są jednak spokojni i zapewniają, że pomocnik w Polsce wyląduje dziś lub jutro. W tej sytuacji Ba najprawdopodobniej nie poleci w niedzielę z drużyną do Hiszpanii, tylko dołączy później.

http://www.sport.pl/pilka/1,70998,75...el_Brozek.html

Natomiast info z oficjalnej - Wisła cały czas szuka wzmocnień - jest naprawdę bardzo dziwne. Czemu ma służyć Dla kogo ta informacja Dla menagerów - wystarczy parę telefonów i cały ten światek wie że Wisła potrzebuje i ma kasę To zapewne jakaś gra tylko pod kogo
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 04.02.2010 o godz. 22:26.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 04.02.2010, 22:29
Baala napisał(a):Wyświetl post
Fakt. Nas nie stać na gości, którzy w naszej lidze dwa razy prosto piłkę kopnęli, a co dopiero na kogoś, kto cokolwiek gra w lidze serbskiej...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 04.02.2010, 22:34
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Natomiast info z oficjalnej - Wisła cały czas szuka wzmocnień - jest naprawdę bardzo dziwne. Czemu ma służyć Dla kogo ta informacja Dla menagerów - wystarczy parę telefonów i cały ten światek wie że Wisła potrzebuje i ma kasę To zapewne jakaś gra tylko pod kogo
Dla was/nas. Jak gazety pisały przeróżne rzeczy to płacz był, że się klub nie odnosi, że nie ma informacji, że coś tam nie tak bo "w gazecie napisali".
No to się odnieśli, skomentowali i poinformowali. Jedyne czego brakuje to zdanie "szukamy, ale nie sądzimy abyśmy znaleźli".
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.02.2010, 22:35
ciągle spieracie się o Petrescu i o Skorżę - byłoby idealnie jakby Skorża prowadził pierwszą Wisłę, a Petrescu rezerwy Wtedy w razie obniżki formy lub kilku słabych występów zawodnik z pierwszego składu lądowałby w drugim składzie, gdzie wpadałby w objęcia hard work . Myślę, że Skorży odpadłby problem z motywacją, a i zawodnicy drugiego składu robiliby wszystko, żeby przeskoczyć d pierwszej drużyny
Wracając do transferów - przygoda z tym Baa zaczyna się tradycyjnie dla zawodników z Afryki - z powodów * rodzinnych, logistycznych, zdrowotnych, pogodowych *-niepotrzebne skreślić ( chociaż niekoniecznie
nie stawia się w klubie w umówionym terminie.
Przy okazji wychodzi na to jak jesteśmy słabi - nie wiem czy organizacyjnie czy finansowo. Powinno być raczej tak, że klub takiemu zawodnikowi dziękuję i podpisuje kogoś w jego miejsce. Ale trzeba kogoś takiego w zanadrzu mieć, no i mieć na niego pieniądze.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 04.02.2010, 22:50
Poczekajmy do końca okienka zawsze można pozniej wydać oświadczenie " Szukaliśmy ale nic się nie udało znalezć"
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 04.02.2010, 22:54
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Dla was/nas. Jak gazety pisały przeróżne rzeczy to płacz był, że się klub nie odnosi, że nie ma informacji, że coś tam nie tak bo "w gazecie napisali".
No to się odnieśli, skomentowali i poinformowali. Jedyne czego brakuje to zdanie "szukamy, ale nie sądzimy abyśmy znaleźli".
"Wasz/Ich" płacz jeszcze aż takiego problemu władzom klubu pewnie nie robił, ale jak zaczynają się pojawiać podobne informacje w mediach to już zmienia postać rzeczy, bo czasem taka presja medialna utrudnia negocjacje szczególnie zagranicą, gdzie takie nowinki szybko wyłapują i cena się szybko zmienia, bo Wisła potrzebuje szybko wzmocnień, więc jest szansa więcej na niej wydoić. Obstawiam jednak, że dołączy do Wisły napastnik, oczywiście taki, którego nazwisko póki co nie przedarło się do mediów Ciekawe tylko czy negocjacje wypalą, tak jak mówiłem - do końca okienka zalecam cierpliwość bo może się tak zdarzyć, że w ostatnich minutach zostaną podpisane kontrakty z ciekawymi zawodnikami.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.02.2010, 23:28
[I]

Ja mysle ze to pewna "odpowiedz" do mediow.

Tych od wieszczacych upadek i kleske Wisly od jakichs 5 lat,tych od wysmiewania i szydzenia na kazdym kroku.

Od pewnego czasu widząc naszą nieporadnosc (takie sa niestety fakty) nabijaja ciagle spirale tego jak to ta Wisla dosiegla dna i jest bankrutem.Co chwila atakują artykulami nawet z dzis gdzie czytamy ze "Juszczyk nie mial na bilet"....Robią z nas jakis niepelnosprawy organizm ktory najlepiej jakby zakonczyl zywota.

ich niedoczekanie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.02.2010, 23:42
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ja mysle ze to pewna "odpowiedz" do mediow.

Tych od wieszczacych upadek i kleske Wisly od jakichs 5 lat,tych od wysmiewania i szydzenia na kazdym kroku.

Od pewnego czasu widząc naszą nieporadnosc (takie sa niestety fakty) nabijaja ciagle spirale tego jak to ta Wisla dosiegla dna i jest bankrutem.Co chwila atakują artykulami nawet z dzis gdzie czytamy ze "Juszczyk nie mial na bilet"....Robią z nas jakis niepelnosprawy organizm ktory najlepiej jakby zakonczyl zywota.

ich niedoczekanie.
To niech zamkną usta pismakom jakimś transferem, a nie pustym sloganem w internecie... Bo jak nie wyjdzie (bardzo duże prawdopodobieństwo) to skończy się tylko na kolejnym zaserwowanym na tacy argumencie, by z Wisły drwić...

"Czyny, nie słowa", jak to ktoś kiedys powiedział

Dla mnie ten "komunikat" (dementi? reklama? co to w ogóle było?) jest troszkę śmieszny.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 04.02.2010, 23:48
Mam dziwne wrażenie, że ten cały Issa Ba czy jak mu tam jest, własnie teraz przechodzi testy w innym klubie, a teksty o jakimś chorym członku rodziny są bajką.

Drugie dziwne wrażenie mam takie, że po zamknięciu drzwi na zachodzie, Rodionow może lada chwila pojawić się u Jarosza na rozmowach.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.02.2010, 00:34
Biorąc pod uwagę jego życiorys, to "teksty o jakimś chorym członku" mogą być całkiem prawdziwe
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 05.02.2010, 00:51
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Biorąc pod uwagę jego życiorys, to "teksty o jakimś chorym członku" mogą być całkiem prawdziwe
To by przynajmniej było coś nowego w zespole, bo teraz to ciągle więzadła, mięśnie, przepuklina, więzadła...

No i jeszcze Sypniewski, ten przynajmniej był oryginalny

A co do tego Serba, co to Skorża chce niby czekać żeby się rozwinął, to możliwe, że już teraz zażyczono sobie za niego zbyt dużych (dla nas) pieniędzy. I stąd ten właśnie komunikat, aby nie dawać pożywki mediom. W końcu - tam się obraca zupełnie innymi sumami.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 05.02.2010, 01:30
wolfy napisał(a):Wyświetl post

A co do tego Serba, co to Skorża chce niby czekać żeby się rozwinął, to możliwe, że już teraz zażyczono sobie za niego zbyt dużych (dla nas) pieniędzy. I stąd ten właśnie komunikat, aby nie dawać pożywki mediom. W końcu - tam się obraca zupełnie innymi sumami.
Gdyby nie chodziło o nas, to nie wyobrażał bym sobie sprawy gdzie zapraszamy gościa na testy, nie mając wiedzy że stać nas na niego.
Ja już na prawdę nie chce krytykować trenera bo realna weryfikacja jego osoby odbędzie się w tej rundzie, ale co jego wypowiedzi, to coraz większe moje zdziwienie.Maciej startuje w jakieś zawody z niepokonanym złotoustym Engelem?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 05.02.2010, 09:44
Uwazam w tym tygodniu polityke transferowa Wisly za udana. Nikogo nie udalo sie sprzedac.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 05.02.2010, 09:57
canarinhos napisał(a):Wyświetl post
Gdyby powiedział o kogo chodzi Lech, Legia i inni dobrze by się im przyjrzeli. Gwarantuje Ci to. A ze sa obecnie w lepszej sytuacji finansowej to nie musze konczyc jakby moglo sie to skonczyc dla Wisły.
Dzięki za gwarancję - jakoś nie chce mi się wierzyć w lansowaną przez Ciebie STD....o tym jak wszyscy przejmują tych, którymi interesowała się Wisła.

Wystarczyłoby, aby Skorża powiedział, że przyjeżdż napastnik i lewy obrońca, a zamilknął w temacie o tym, że nie wie kim oni są, bo to stawia jego jako "generalnego menedżera" w sytuacji lekko idiotycznej. NIe jestem przeciwnikiem Skorży jako trenera, ale jego nos menedżerski jest dla mnie za słaby. Bednarz miał lepsze oko, moim zdaniem.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.02.2010, 10:25

Zaiste dziwne to oświadczenie. Choć z drugiej strony dużo narosło mitów,że to pieniędzy nie ma itd. Z drugiej strony pamiętajcie,że jednak wzmocnienie naszego klubu a innych z ligi to różna para kaloszy. Mimo kłopotów i problemów o których zdajemy sobie sprawę, w dalszym ciągu jesteśmy kadrowo najmocniejsi.Pomijając kontuzje . Jeszcze to co dla innych jest sufitem dla nas jest podłogą. Że takiej prostej metafory użyję.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Stary 05.02.2010, 10:54
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Zaiste dziwne to oświadczenie. Choć z drugiej strony dużo narosło mitów,że to pieniędzy nie ma itd. Z drugiej strony pamiętajcie,że jednak wzmocnienie naszego klubu a innych z ligi to różna para kaloszy. Mimo kłopotów i problemów o których zdajemy sobie sprawę, w dalszym ciągu jesteśmy kadrowo najmocniejsi.Pomijając kontuzje . Jeszcze to co dla innych jest sufitem dla nas jest podłogą. Że takiej prostej metafory użyję.
Przepraszam bardzo
Ale na której konkretnie pozycji jesteśmy tak znacznie mocniejsi od Legii i Lecha
Bramkarz, ofensywny pomocnik, skrzydła
Prosiłbym konkretnie
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 05.02.2010, 11:41
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam bardzo
Ale na której konkretnie pozycji jesteśmy tak znacznie mocniejsi od Legii i Lecha
Prosiłbym konkretnie
Lewandowski < Brożek, Boguski, Małecki. Chyba że nie chodzi Ci o całe formacje tylko o porównanie dwóch piłkarzy, po jednym z Lecha i Wisły to Brożek to mniej czy więcej podobna półka naszej ligi co Lewandowski, ten drugi ciągle słabszy ale za to młodszy.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 05.02.2010, 11:47
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam bardzo
Prosiłbym konkretnie
Jako drużyna jesteśmy silniejsi. Co nie zmienia faktu,że Łobodzińskiego ciężko obronić,ale kolektywnie jesteśmy silniejsi. A znów Legia nie jest wcale aż tak mocna,ba powiedziałbym,że najsłabsza od lat. Mucha i wiele wiele nic. Amica w sumie co ma takiego czego my nie mamy?Lewandowskiego? Tego Białorusina?Na razie nic nie zagrał. Póki co mamy 5 pkt przewagi,grając fatalnie z miernym trenerem na ławie. Czyli jednak aż tak słabi nie jesteśmy,także biorąc pod uwagę to ile w ostatnim czasie wydaliśmy na transfery,źle nie jest. Pokazuje to tylko jak daleko byliśmy nad tymi drużynami w przeszłości,że teraz bez specjalnego zaciągu i szastania kasą oglądają nasze plecy. Z czegoś to wynika.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Stary 05.02.2010, 12:28
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A znów Legia nie jest wcale aż tak mocna,ba powiedziałbym,że najsłabsza od lat. Mucha i wiele wiele nic
Legii bym nie lekceważył, ze słabeuszami broniącymi się całą drużyną brakło im killera w ataku którym zazwyczaj był Chinyama, a z pierwszą siódemką ligi wygrali, bo ta już grała bardziej otwartą piłkę to i o zwycięstwa Legii było łatwiej. Co by nie mówić, Legia ma potencjał i nie będzie łatwo Wiśle to mistrzostwo zdobyć. Lechowi mimo wszystko brakuje doświadczenia i po jednym czy dwóch meczach na wysokim poziomie potrafią przegrać ze słabeuszem, brakuje im nie tyle umiejętności co konsekwencji taką jak mają Wiślacy i po części piłkarze z Warszafki. Do tego jak dochodzą kontuzje to drużyna z Poznania nie bardzo ma kim grać. Ale patrząc na całą sytuację w czołówce bez animozji kibicowskich, chłodnym wzrokiem to pierwszą jedenastkę mają naprawdę bardzo bardzo silną, szczególnie jeśli uda im się sprowadzić drugiego przyzwoitego napastnika, pomoc właściwie kompletna, z solidnymi defensywnymi pomocnikami (Bandrowski-Injac) i kreatywną trójką (Peszko-Stilic-Kriwiec). Jednak mimo wszystko wątpię w to, że będą w stanie zdobyć mistrzostwo w tym roku, za duża strata i za mało doświadczenia, a i Wisła ma pierwszą jedenastkę pewnie nawet i lepszą w tym momencie i kolektywem bije Lech na głowę. Mimo wszystko trzeba z punktu kibica polskiej piłki liczyć na to, że 2 i 3 miejsce przypadnie drużynom z Poznania i Warszawy, bo tylko te są w tym momencie w stanie pociągnąć w jakimś stopniu naszą piłkę do przodu w tabeli rozgrywek europejskich...Nawet w tym ostatnim, słabym wynikowo sezonie dla naszych drużyn Legia odpadła po dwóch remisach, w drugim meczu obiektywnie rzecz ujmując będąc zdecydowanie lepsza od Brondby i jestem też skłonny stwierdzić że Lech na Bułgarskiej byłby w stanie zrobić lepszą zaliczkę niż 1:0 we Wronkach, w drugim meczu zapłacili za słabość swojego trenera i taktykę "San-Marino-Bronimy-Częstochowy", która bardzo rzadko się sprawdza mając zaliczkę jednobramkową. Niestety nie widać tej czwartej drużyny do pucharów w tym momencie (w kontekście następnego sezonu w europie), patrząc na drużyny kandydujące na 4 miejsce w tabeli: Bełchatów po tym sezonie będzie regularnie tracił dobrych zawodników i dążył raczej w środek tabeli; Ruch to jedna wielka zagadka, przy nowym sponsorze strategicznym mają jednak mają szanse aby utrzymać obecną kadrę i dokoptować do niej 2-3 dobrych zawodników i cokolwiek w pucharach ugrać - w końcu jako 4 drużyna ligi startowaliby od meczów ze słabszymi drużynami w I rundzie, ale równie dobrze Ruch po sezonie może się rozsprzedać i wrócić do tyłu tabeli; szkoda że Lechia nie zyskała jakiś dwóch, trzech klasowych zawodników tej zimy bo byłby to najlepszy kandydat do pucharów, prezentują naprawdę dobry, solidny poziom i mają ładny obiekt który na pewno zapełniłby się do ostatniego miejsca i który prawdopodobnie spełniałby wymogi, a trener Kafarski zapewnia moim zdaniem to że piłkarze z Gdańska odpowiednio by podeszli do tego meczu. I to chyba byłby IMO najlepszy kandydat na najbliższy sezon mimo wszystko, niezłe wzmocnienia poczyniła też Jagiellonia i ma szanse awansować z PP, ale wtedy zaczynałaby od III rundy i obstawiam dwa mecze w plecy, bez doświadczenia w pucharach i okrzepnięcia w I i II rundzie LE nasze drużyny są bez szans, poza tym ich obiekt będzie w remoncie a to bardzo istotny czynnik co pokazał ten sezon w pucharach. Śląsk jest za bardzo chimeryczny w tym momencie na puchary w mojej opinii. Ale to taki "mały" offtop, jak będzie trzeba to go przeniosę do odpowiedniego wątku
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów