|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Przecież cały czas są treningi, zgrupowania i cały czas jest praca jest z zawodnikami. Wystarczy przeczytać wypowiedź Clebera np o Marcelo jak bardzo się rozwinął przez ten rok. A jak Skorża daje wywiad którego nie mógł odmówić bo to strona oficjalna Wisły to ludzie piszą że siedzi i narzeka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
do tas de fleia:
Przypomnę, Issa Ba: sezon 09/10 - 0 minut w meczach oficjalnych sezon 08/09 - 22 minuty sezon 07/08 - 51 minut sezon 06/07 - 594 minuty... Czyli w ciągu 2,5 roku facet nie zagrał jednego pełnego meczu. Dla porównania Cantoro: sezon 09/10 - 626 minut... czyli prawie tyle co Ba przez 3,5 roku! Dlatego jestem sceptyczny co do tego transferu. Rozumiem, że nie ma kasy w klubie, ale nie rozumiem sprowadzania nawet za darmo takich graczy jak Ba (tym bardziej gdy nie ma kasy). |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Issa Ba - Auxerre (m.in.)
Mauro Cantoro - Wisła + Odra Wodzisław. ekhm? ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Na stronie transfermarkt Issa Ba jest w składzie hiszpańskiej Terrassy. Sprawdziłem na ich stronie i rzeczywiście taki zawodnik znajduje się w ich kadrze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Issa Ba dużo sobie nie pograł w Auxerre ponieważ doznał ciężkiej kontuzji i dlatego ma tak mało meczów w tej drużynie pomijając pierwszy sezon . Miejmy nadzieję że Ba wróci do wysokiej formy po tej kontuzji tak jak wrócił np. Niedzielan w Ruchu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Nie chodzi o to, że ktoś krytykuje. Ok, może mieć takie zdanie. Ale niech to będzie czymś poparte a nie "nie bo nie". Kto by nie przyszedł na testy to jest źle. Jak później podpiszą to źle, jak nie to też źle. Przecież trzeba sobie zdać sprawę, że na testy do POLSKIEJ LIGI nie przyjdzie żaden super zawodnik. Dlatego zawodnicy pokroju Ba to jest szczyt. Bo niestety nasza liga w tej chwili poziom dna i któż tu będzie przychodził na testy. Skoro jest szansa go podpisać, to znaczy, że nie ma wymagań finansowych z kosmosu. Więc co szkodzi? Może akurat tu się pokaże. Mauro jak przychodził był co prawda młodszy, ale w Ascoli też się nie nagrał za wiele. Zresztą więcej takich przykładów. Powtarzam tacy zawodnicy jak Ba to w tej chwili szczyt finansowych możliwości Wisełki z tego co widać, więc narzekanie nic tu nie da.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
A i link do wspomnianego meczu "Nurka": http://www.youtube.com/watch?v=ANmbX...eature=related |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Według jego fanów - dobrze, że mu się nie udało. Fajnie, że się na nas wypiął, dzięki temu mamy Juszczyka, którego poziom przynajmniej znamy ![]() Jest super. To jest w ogóle jakieś zboczenie reprezentantów Polskiej Myśli Szkoleniowej. Skąd się to u nich bierze?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.02.2010 o godz. 15:49.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Jak może byc polska myśl szkoleniowa jeżeli u nas nie funcjonuje zadne centalne szkolenie. Jest jakas szkołk a w Lodzi, jakaś w Szamotułach, pewnie jakies pojedyncze w innych ośrodkach, ale nie ma jednego centralnego systemu. No chyba , że myśl szkoleniowa to rodzaj więzów międzu trenerami powstaly na skutek wspólnie spożytego alkoholu i wymienienia luźnych uwag. A jak o to chodzi to na pewno isteniej ta LEGENDARNA myśl szkoleniowa.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja bym zmienił "znaleźć" na "wychować". Ale fakt, dobrym trenerem, to on nie jest.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie mam zamiaru bronić Skorży, usprawiedliwiać jego błędów, ani robić zeń wybitnego trenera. Niemniej trzeba pamiętać, że operuje w obrębie odgórnie narzuconej przez RN (czyli Cupiała) złej od lat polityki sportowo-finansowej, która nic trwałego w klubie nie buduje, nie tworzy i nie daje realnych możliwości rozwoju Wisły.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Tak, tylko np. Terzottiego klub mu nie narzucił, sam go wybrał, tak jak Kazimierskiego itp. jegomości. Ta plaga kontuzji skądś się chyba bierze ? Ciekawe dlaczego staliśmy się chyba najbardziej kontuzjogennym zespołem w lidze.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Trochę tego nie rozumiem - Maciej Skorża jest "menedżerem" Wisły i wprowadzono angielski model zarządzania, a jak sie okazuje nie wie jacy zawodnicy mogą pojawić się na zgrupowaniu w Hiszpanii. Czyżby Edek z Josefem wynaleźli takich grajków, że ich nazwiska trzeba trzymać w tajemnicy nawet przed swoim szefem
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...uka_wzmocnien/
Nareszcie klub zareagował prawidłowo na te wszystkie medialne i kibicowskie szkalumnie i pomówienia. Nie mogłem już czytać tych drwin czy szyderstw z mojego klubu, który ma największy prawie budżet w kraju i płaci najwięcej piłkarzom a w mediach robi się z niego bankruta, który na przekór tym medialnym złorzeczeniom, ciągle lideruje pośród klubowych "miliarderów" z Polski i ich "niebiańskich" transferów. Ja wierzę, że jeszcze się wzmocnimy i to prawdziwie i trzymam kciuki za klub a kibicował będę jak zawsze, czy to nowym czy starym piłkarzom. Owszem, że chciałbym aby było o wiele lepiej na wszystkich frontach Wiślackich działań, ale nie uważam też, że Wisła zasługuje na taki wulgarny rodzaj "wyróżnienia" w tej polskiej enklawie piłki niepoprawnej. Możemy się katować nawzajem, ale robienie z Wisły kozła ofiarnego frustracji tych, którzy widzą winę u innych a nie u siebie, za upadek polskiej piłki, nie jest fair i śmierdzi hipokryzją w najlepszym wypadku, o ile nie bezsilnością wobec Wisły.
Ostatnio edytowane przez kot : 04.02.2010 o godz. 17:24.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Nie powiem żebym się nie ucieszył.
I to może uciszy niektórych pesymistów na forum. oczywiście jest możliwość że to zasłona dymna, ale nie sądzę, bo oświadczenie wydaje się naprawdę przekonywujące. No to czekajmy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
||||
Masz interesującą taktykę prowadzenia dyskusji. Kontrowersyjne opinie przemycasz zatapiając je w morzu oczywistych stwierdzeń. To ma nadać Twoim tezom wiarygodności? Następnym razem rozpocznij kolejną ekspozycję banałów od stwierdzenia "na początku było słowo". To da Ci znacznie więcej możliwości na przesłanie własnych myśli wśród faktów. Fajnie, że wycofałeś się z wymienionych przeze mnie stwierdzeń i zastąpiłeś je bardziej ogólnikowymi myślami. Żałuję, że nie odniosłeś się do tych zagadnień bezpośrednio. Ciekawi mnie jak uzasadniłbyś tą myśl: Bronex napisał(a):
To tak jakbym powiedział, że Uche odchodząc z Wisły zachowywał sie niehonorowo, a Ty odpowiadasz, że nie mamy prawa go oceniać, bo z powodzeniem gra w lidze hiszpańskiej. Zarzucasz Skorży przywiązanie do stołka i twierdzisz, że skoro warunki pracy mu nie odpowiadają to powinien przygotować dymisję. Ja pokazuję Ci, że Płaczesku (*), którego wymieniasz jako wzór postępowania w takich sytuacjach, zachowywał się jeszcze gorzej. Jeszcze częściej zrzędził i miał pretensje do większej ilości osób. Ty mi odpowiadasz, że nie wolno go oceniać bo odniósł sukces. No i co z tego sukcesu? Niby jak te zagadnienia są ze sobą powiązane? (*) jeśli ktoś nie pamięta, to przypominam, że tak przechrzcili go fani innych polskich klubów obserwując jego wieczne żale na sędziów, terminarz i panią Krystynę z gazowni. Powód: powtórzenie słowa
Ostatnio edytowane przez jova : 04.02.2010 o godz. 17:11.
|
||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Czyli rozumiem że jak pewni kibice i pewien prezydent, nazywają nas psami ,to sami siebie też tak mamy nazywać?Jeśli chcesz być konsekwentny to powinieneś też na Skorżę pisać per 'bufonik' bo przecież tak go nazywają.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 04.02.2010 o godz. 17:08.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Mam pewne "kontakty" na Bałkanach, w tym u jednego zapalonego fascynata bośniackiej piłki stąd też moja opinia jest taka, że ten Nurkovic nie zapewnia specjalnie lepszego poziomu niż prezentuje Juszczyk, przewagą Juhu jest też na pewno to, że jest po prostu Wiślakiem. Co nie zmienia faktu, że taki klub jak Wisła nie powinien się bawić w takie ciągłe testy chcąc kupić piłkarza na tak newralgiczną pozycję, mającego szanse powalczenia o pierwszy skład z Pawełkiem - cuda w stylu Muchy się zdarzają, ale na to też potrzeba czasu. A wcale nie jest tak, że na rynku nie ma przyzwoitych piłkarzy na tą pozycje, co pokazało choćby Zagłębie kupując Isailovica, a dostępni byli Kowalewski czy Białkowski. No ale być może po prostu Wisła przełożyła kupno bramkarza na lato, trudno powiedzieć.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do zapewnień na stronie głównej - poczekamy, zobaczymy. To, że potrzebujemy minimum napastnika jest oczywiste - Brożek i Boguski są kontuzjowani, Ćwielong sprzedany, został nam tylko Małecki, który dodatkowo nie może zagrać w pierwszym meczu z powodu kartek.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.02.2010 o godz. 17:34.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Odnotowałem fakt istnienia takiego przezwiska, by podkreślić, że wiele osób dostrzegło zachowanie Petrescu. Nie zamierzam używać go zamiennie z nazwiskiem Rumuna. Teraz wszystko jasne?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Dla mnie od dawna jest jasne że masz na jego punkcie obsesje - Tym bardziej mógłbyś sobie darować złośliwości co do przekręcania nazwiska(bo to jeszcze bardziej pozbawia Cię jakiejkolwiek wiarygodności w tej kwestii), ale jak widać pokusa złośliwości, wygrywa nad zdrowym rozsądkiem.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Mam nadzieje ze jak za 5 lat Okuka, jakims cudem osiagnie sukces, z druzyna wyciagnieta z dupy,
nie znajda sie cudaki, ktore beda żałować ze juz nie trenuje naszego klubu. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Czas zmieni fakt, że stosowałeś podwójne standardy porównując Skorżę i Petrescu, że to co uznawałeś za powód by zwolnić jednego jesteś w stanie wybaczyć drugiemu? Czas będzie miał na to wpływ tylko jeśli w przyszłości użyjesz opcji "edytuj posta". Edit: chyba właśnie ktoś skorzystał z tej opcji, bo wypowiedz, którą tu zacytowałem, zniknęła.
Ostatnio edytowane przez jova : 04.02.2010 o godz. 18:04.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...uka_wzmocnien/
Cytat:
Byś może obawiają się, że wymysły prasy odstraszą potencjalnych chętnych. ![]()
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow... i tak jest od stu lat. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
issa ba nie ma ciagle w krakowie. mial byc juz we wt. dla mnie to jest frajestrwo puszczac sobie upatrzonego zawodnika, ktory nie ma kontrakty, do domu na jakis okres czasu, przed podpisaniem, bioriac pod uwage fakt ze 9 na 10 odpada albo przez nieprzyadntosc, albo nie dogaduje sie finansowo, taki zawodnik ktory jerst juz prawie w wisle, jest skarbem. mogli go podpisac i pouscic i bylby problem z glowy. a tak, on nam nic nei jest winien, wcale nie musi wrocic. wcale bym sie nei zdiwil ze jesli cos soba reprezentuje to spodobal sie np jakiemus shaktarowi na spairgnu, z ktorym teraz negocjucje, i ktory da mu z 10 razy wiecej niz wisla.
![]()
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|