The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.04.2010, 22:04
Gdzie niby z tego gola Barca zostala okradziona? Pilka przy ciele, ale dzieki temu zagraniu(pilka jednak trafila w reke, bo od klatki pewnie odbilaby sie zupelnie inaczej) byla korzysc...

Nie wiem, czy pierwsza bramka Barcelony nie padla ze spalonego, bo oczywiscie realizator tak to pokazywal, zeby nie pokazac .

Fatalne zachowanie ludzi zarzadzajacych obiektem...specjalnie wlaczyli te spryskiwacze, zeby trenerzy, pilkarze, dzialacze Interu nie mogli sie cieszyc ze awansu...
Odpowiedz cytując
$iWu$
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 28.04.2010, 22:04
Karnego to Barca miała ale we Włoszech... Kartka zasłużona, dostał drugą żółtą więc nie wiem o co się tak spinacie. Podsumowaniem sędziowania pod Barcelona była sytuacja w doliczonym czasie gry...
Pzpn na skalę europejską...
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.04.2010, 22:05
co sedziowie dali z Chelsea? sami gracze Chelsea sa winni ze nie awansowali, setek pare mieli i nie strzelelili
jesli Inter gra swietny futbol to zapraszam poogladac Seria A

Odpowiedz cytując
banasik
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.04.2010, 22:07
Nie rozumiem was - co z tego że zagrali cattenacio? Taki mieli cel i to byla najlepsza z możliwych taktyk - zabić Barcelone, ustawić się całym zespołem na własnej połowie i rozbijać ataki - na CN w dziesiątke nie ma szans, żeby przyatakować, szczegolnie kiedy mecz jest o taką stawkę.

Barcelona była najlepsza rok temu, teraz zdecydowanie nie jest. O miano najlepszej drużyny walczy właśnie Inter który tak jak Barca rok temu może w tym roku zdobyć tryplet.
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.04.2010, 22:07
Mnie tam sie 100 razy przyjemniej patrzy na piekna organizacje gry Interu w obronie niz pajacowanie Barcelony w ataku.
Ostatnio edytowane przez fanTS1906 : 28.04.2010 o godz. 22:09.
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.04.2010, 22:08
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
co sedziowie dali z Chelsea? sami gracze Chelsea sa winni ze nie awansowali, setek pare mieli i nie strzelelili
No tak, nie to, że co najmniej dwóch karnych nie podyktowali. Ale cóż, jeżeli chcesz dyskutować w ten sposób, to proszę bardzo - co sędzia dał Interowi/Barcy? Sami gracze Barcy winni, że nie awansowali, setek parę mieli i nie strzelili. Tak czy siak, Inter w finale i nic tego nie zmieni.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.04.2010, 22:08
DevilMayCry napisał(a):Wyświetl post
postawa? postawa jak najbardziej odpowiednia. wygrali w pierwszym meczu 3:1 ,to teraz bronili wyniku- proste.
Można bronić i "bronić"

Druga połowa Interu to żenada, dlatego nie chciałem Włochów w finale, będzie nudno.
Wyobrażasz sobie finał, gdzie Inter strzela pierwszego gola a resztę meczu spędza we własnym polu karnym murując bramką? Ja nie, a to bardzo możliwy scenariusz. Jak to robić pokazali nam w dzisiejszym meczu...
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.04.2010, 22:09
ja jeszcze wierze w Rome ze pokrzyzuje im plany we Wloszech,
ja nie neguje ze Inter nie sprawiedliwie jest w finale, wypunktowali Barcelone swietnie w pierwszym meczu
teraz swietnie sie bronili, lubie ogladac Barcelona
tylko mnie denerwuje ze oni czesto chca do bramki z pilka wejsc, Inter gra prostymi sposobami w pierwszym meczu i Barcelona zostala wypunktowana
Moratti sie wreszcie doczekal finalu.
Ostatnio edytowane przez qchar90 : 28.04.2010 o godz. 22:11.

Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.04.2010, 22:09
prober napisał(a):Wyświetl post
Ja bym sobie życzył "padakę" na takim poziomie w wykonaniu Wisły.
Daj spokój, wolałbym obejrzeć dowolny mecz Polskiej ligi niż ten dzisiejszy "mecz". Inter zabił futbol
Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 28.04.2010, 22:10
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
A kto Barcelonie zabronił wygrać kilkoma bramkami z Interem grającym w dziesięciu.
Widać grają świetny futbol jeśli są liderem.
Taka ich gra wystarcza na inne drużyny.
Odpowiedz cytując
couch
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 28.04.2010, 22:11
Żadna inna drużyna grając na Camp Nou przez 60 min w 10 nie potrafiłaby tak bronić się przed atakami Barcy. Tak świetnej defensywy to ja w swoim życiu nie widziałem.

Odpowiedz cytując
1986
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.04.2010, 22:11
Genialna gra w defensywie. , Mourinho potwierdził że jest najlepszym trenerem świata.

Maicon <brawo>

Zapowiada się ciekawy finał, bo obie drużyny to juz nie to samo co chodźby sezon temu.
STOŁECZNE KRÓLEWSKIE MIASTO KRAKÓW

TYLKO WISŁA
Anty Jude
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.04.2010, 22:12
prober nic prostszego ściągnij tylko do Wisełki Murinhio i jego świte ;p

Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Inter zagrał marnie jak Wisła i awansował do finału... Szkoda, że nie mieliśmy takiego fartu i nie przegraliśmy 1:0.
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Ja .......e co wy gadacie. To niech Fifa posadzi egurole, Piroga, Muche i Wodeckiego w jury i niech daja noty.. i jeszcze smsy niech kibice wysylaja na najpiekiniej grjaca druzyne i na podstawie tych not niech druzyny awansuja do finalu...

Inter wszedl bo zagral konsekwentnie w obronie... niewiele druzyn grajac w 10 potrafiloby nie stracic prawidlowo zdobytego gola (ten ktory padl byl ze spalonego wiec go nie licze)... wiec przestancie sie srac o pieknie futbolu i zabiciu i innych .......ach...
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Beznadzieja. Inter był żenujący w tym meczu. A jak pomyślę o finale i Bayernie do pary,,, Nie będę oglądać.
Niektórzy radośnie mogą rzec, że Barca nie jest najlepsza na świecie. No tak,, Inter jest! Byle kto, byle nie zadufana w sobie Barcelona ()! Ulżyło dziwakom.
"Nawet jeśli serce miałbym sztuczne to biłoby wraz z bębnem za Wisłę,,,"
Odpowiedz cytując
Gargamel
Senior Member

Od: 10.2008

Jeeeeeeeeeeee INTER!!! Piękna gra! Grali tak jak zagrać mieli, jakby się odkryli, to byłoby po nich. Nie na chama, a z głową Panowie! Pedro miernota, ogólnie kaszanke teatralną Barca grała. INTER!!!
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 28.04.2010, 22:14
gromaders napisał(a):Wyświetl post
no z Mourinho na ławce na pewno będzie porywające, dzisiejszy mecz po prostu dramat, szczególnie postawa interu
co Ty chrzanisz chłopie? Dwa tygodnie temu już wiedziałem, że tak zagrają, a czego sie spodziewałeś że rzucą sie do ataku

Inter przybrał taktyke Adamka:]

obydwa zwycięstwa przepiękne

wreszcie nei będzie nudnego finału z karłem Messim :]

wreszczie inne drużyny

piękny wieczór
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.04.2010, 22:14
ehhh ten antyfutbol.... szacunek przeszli ale w jakim stylu...

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.04.2010, 22:17
Co wy gadacie o ciekawym finale? Ktoś już tu pisał jak będzie - Inter lub Bayer strzeli 1 bramkę i przez resztę meczu będziemy oglądać to co dziś. Faktycznie ciekawe...
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Stary 28.04.2010, 22:19
Inter w finale Ligi Mistrzów = liczy się wybijanie, żałosne przeszkadzanie, a nie gra w piłkę.
Odpowiedz cytując
marcinm
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 28.04.2010, 22:19
antyfutbol............nie błaznijcie sie ludzie nikt nie zabrania stać na boisku,a to że barca nie potrafi ograc stojących pachołków to ukazuje
jaką genialna sa druzyna.....pfe j....bac barce
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 28.04.2010, 22:25
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
ehhh ten antyfutbol.... szacunek przeszli ale w jakim stylu...
No cóz, taki styl Barcy i ich przeciwników. Przed sezonem ściągneli Ibrę, ktoś by pomyślał, że na takie mecze właśnie. Żeby zbijał te piłki, taki czołg. A tu caly ****. Gość nie umie grac głową , ogólnie albo wrócić do szybkiego napastnika w stylu Villi, albo próbować dalej jakiegoś innego czołga w stylu Heskeya.
Będzie dobrze. Tacy magicy jak Xavi, Iniesta, Messi na długo o sobie nie dadzą zapomnieć.
..
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Stary 28.04.2010, 22:27
fanTS1906 napisał(a):Wyświetl post
Mnie tam sie 100 razy przyjemniej patrzy na piekna organizacje gry Interu w obronie niz pajacowanie Barcelony w ataku.
dokładnie to samo kumplowi mówiłem miesiąc temu, barcelona to cyrkowcy, dla kogoś to jest swietny futbol, dla mnie miejsce pajaców jest w cyrku, zreszta Barca bez jednego magika Messiego praktycznie nie istnieje,

futbol i jego piękno taktyczne wygrało, indywidualne przekładanie piłki poniosło klęskę,

zwolenników Barcy zapraszam na Floriańską, tam siedzi taki koleś który kapkuje przez cały dzień :]
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 28.04.2010, 22:36
Niektórzy wolą oglądać szachy, niektórzy grać w gry TV. Gra Interu ? Dla mnie bajka ! Mecz Wisła z np. BvB o ligę mistrzów. ! mecz wygrywamy 3-1, drugi po kompletnej defensywie i "nudnej grze" awansujemy gramy w gorszym stylu niż Nerazzurri do LM. I co Panowie w proteście nie będziecie oglądać Wisły za anty futbol ? Dla mnie liczy się osiągnity cel ! FORZA INTER !
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
Zarko42
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.04.2010, 22:37
lucekj napisał(a):Wyświetl post
dokładnie to samo kumplowi mówiłem miesiąc temu, barcelona to cyrkowcy, dla kogoś to jest swietny futbol, dla mnie miejsce pajaców jest w cyrku, zreszta Barca bez jednego magika Messiego praktycznie nie istnieje,

futbol i jego piękno taktyczne wygrało, indywidualne przekładanie piłki poniosło klęskę,

zwolenników Barcy zapraszam na Floriańską, tam siedzi taki koleś który kapkuje przez cały dzień :]
zmień dilera
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.04.2010, 22:39

co jest takiego cyrkowego
To że Barcelona grając nie kopie piłki w przód licząc ze może jakoś się przy farci, to że stara się niemal każdą piłkę zagrywać celnie, to ze wszystkie akcje zaczyna od bramki i powoli buduje akcje w których nie ma niemal żadnej przypadkowości tylko wszystko wypracowane. Mi osobiście taki futbol imponuje niezależnie od wyników, niezależnie czy jest to 6 trofeuw w roku, czy ledwie ugrane 4 miejsca jak bywało kilkanaście lat temu.

Dziś Inter ugrał to co chciał i szacunek, ja tam żałuje tylko że nie udało się Barcelonie strzelić drugiej bramki bo pokazało by to że anty-futbol nie przynosi korzyści.

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Stary 28.04.2010, 22:39
Zarko42 napisał(a):Wyświetl post
zmień dilera

doprawdy piękny wieczór
Odpowiedz cytując
eryk_cartman
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.04.2010, 22:40

To bedziesz w finale przez 90 minut ogladał Eto w obronie i wybijanie pilki na srodek. Mam nadzieje ze Helmuty dowalą w Finale Interowi. A czy bez Messiego, ja sadze ze tutaj zabrakło Iniesty. A skoro dla Ciebie tak wygląda piękno futbolu..... Przypomne Ci to jak Wisła bedzie grała z Wodzisławiem i będą sie bronic przez 90 minut
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......

Rafał Ziemkiewicz.

http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.04.2010, 22:40
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Co wy gadacie o ciekawym finale? Ktoś już tu pisał jak będzie - Inter lub Bayer strzeli 1 bramkę i przez resztę meczu będziemy oglądać to co dziś. Faktycznie ciekawe...
Tak by było, gdyby do finału awansowała Barcelona.
Wszyscy się ich boją i jedyną drogą na ogranie tej drużyny jest to co w dwumeczu zaprezentował Inter.
Real w lidze dwa razy się odkrył i dwa razy dostał baty.

Mecz Inter - Bayern ma szanse być najlepszym finałem ostatnich lat,
dlatego że obie drużyny pomimo jakiegoś tam respektu, mają okazję narzucić swoją grę przeciwnikowi. Bo Bayern to nie Barcelona, a Inter to nie ManU.
Więc kalkulacji być nie powinno i można się spodziewać wymiany ciosów. Ja tak to widze.
Finał z udziałem takich drużyn jak Barcelona, Manchester byłby jedynie bardziej medialny.
A oglądaliśmy ich już w ostatnich latach i fajerwerków żadnych nie było.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów