The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2008, 18:11
Jedynych szans upatruje w szczesciu, bo Barca potrafi czasami zagrac himerycznie. Pamietam np taki jeden mecz w LM, gdzie Dynamo Kijow na Camp Nou pojechalo ich 4:0. Iwem, ze nie ma nas co do Dynama przyrownywac, szczegolnie ze gral tam wtedy Szewa, ale pokazuje to, ze czasami Barca potrafi zagrac slabiej..

Jednak marne to pocieszenie, bo dalej nic nie zalezy od nas, a od FCB. Jak zagraja slabo, to tylko wtedy, przyz zalozeniu, ze nasi sie zepna na 120%, mamy szanse. Gdy mecz im wyjdzie, to chocby nasi zagrali na 486% to i tak nic to nie da..
Odpowiedz cytując
pawelos84
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 13.08.2008, 18:36
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Zle, za mała motywacja.
Niech pomysla ze graja z Lechem, Korona, Beitarem, ale juz nie Legia, to za duzo. Wywazone.

1906% motywacji.
To zmień koszulki Legii na niebiesko - bordowe
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 13.08.2008, 18:47
Ja zauważyłem, że bardzo dużo osób optymistycznie podchodzi co do dzisiejszego meczu, jak i zarówno wyniku. Nawet w prasie wypisują, że Wisła ma szanse na korzystny wynik i że Barcelona raczej tego dzisiejszego spotkania nie wygra.
Ja się obawiam tego, że jak polegniemy 0:3, 0:4 lub więcej to nagle będzie fala krytyki na piłkarzy, że wstyd, że zmarnowali taką szanse, że Barca nie jest taka silna jak kiedyś i trzeba było to wykorzystać, itp.

Mam nadzieje, że nasi piłkarze nie wybiegną na boisko przestraszeni, że grają z wielką Barceloną. Po prostu mam nadzieje, że nie przegrają tego meczu jeszcze w szatni, co jest raczej typowe dla mentalności polskiej niestety.

Jeszcze 3 godziny...
Odpowiedz cytując
CziZyZ
Junior Member

Od: 08.2008

Stary 13.08.2008, 18:49
to ze kiedys ktos z nimi wyglal nic nie znaczy , teraz maja ekipe ze hoho , boje sie ze moze byc kompromitacja , zreszta po zobaczeniu sparingu Barcelony to naprawde nie wiem czy na trzezwo bedzie sie dalo ogladac dzisiejsza gre Wisly.
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.08.2008, 18:51
to byla ironia.

realnie patrzac to FCB powinna nas znokautowac gorzej anizeli my Beitar u siebie.

tak przejrzalem 2 gole w sparingu z Red Bulls.. magia, co za szybkosc. raz, dwa i gol.

3-1,4-1 nie bedzie dla mnie zlym wynikiem.
Ostatnio edytowane przez e : 13.08.2008 o godz. 18:55.
Odpowiedz cytując
Pavlun
Junior Member

Stary 13.08.2008, 19:01
CziZyZ napisał(a):Wyświetl post
to ze kiedys ktos z nimi wyglal nic nie znaczy , teraz maja ekipe ze hoho , boje sie ze moze byc kompromitacja , zreszta po zobaczeniu sparingu Barcelony to naprawde nie wiem czy na trzezwo bedzie sie dalo ogladac dzisiejsza gre Wisly.
A fe! Skąd tyle defetyzmu?! Mam nadzieję, że nasi piłkarze nie czytają takich grobowych komentarzy przed dzisiejszym meczem. Więcej wiary. Pamiętacie mecze z Schalke i Saragossą?! To wspominać, a nie biadolić.
Od 15.09.1976 z Wisłą
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.08.2008, 19:07
CziZyZ napisał(a):Wyświetl post
Kompromitacja czyli co? Kompromitacja to moze byc z Tbilisi itp.Dostac piatka z barceloną to nie wstyd, bo nie tacy jak my dostawali tyle. Juz nie mowiąc ze real dostał trójką u siebie kiedys.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.08.2008, 19:13
e napisał(a):Wyświetl post
to byla ironia.

realnie patrzac to FCB powinna nas znokautowac gorzej anizeli my Beitar u siebie.

tak przejrzalem 2 gole w sparingu z Red Bulls.. magia, co za szybkosc. raz, dwa i gol.

3-1,4-1 nie bedzie dla mnie zlym wynikiem.

Tez widzialem ich gre,tylko swiezo po naszym meczu przed tygodniem.....szybkosc podań,zmiennosc pozycjii,najwyzsza klasa pilkarska.

Naleze raczej do tych "niepodlapalących sie" ale mam nadzieje ze chlopaki nie przestraszą sie,nasi kibice dopingiem im pomogą ,ale sukcesem bedzie nieprzegrac tymi 2,3 bramkami.Boje sie tylko zeby jakiegos pogromu nie bylo ,ale nawet 0;5 to nie wstyd,tylko naoczna roznica miedzy tymi zespolami.
Marzy mi sie jakis gol,jakas kontra ,napewno sytuacja jakas bedzie oby Pawel czy ktos inny sie nie spalił i wykorzystal ja..
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
treneiro
Member

Od: 07.2008

Stary 13.08.2008, 19:14
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
Jedynych szans upatruje w szczesciu, bo Barca potrafi czasami zagrac himerycznie. Pamietam np taki jeden mecz w LM, gdzie Dynamo Kijow na Camp Nou pojechalo ich 4:0. Iwem, ze nie ma nas co do Dynama przyrownywac, szczegolnie ze gral tam wtedy Szewa, ale pokazuje to, ze czasami Barca potrafi zagrac slabiej..
Tyle, że Barca w tamtym spotkaniu zagrała bez 7 lub 8 podstawowych piłkarzy.
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje, że nasi piłkarze nie wybiegną na boisko przestraszeni, że grają z wielką Barceloną. Po prostu mam nadzieje, że nie przegrają tego meczu jeszcze w szatni, co jest raczej typowe dla mentalności polskiej niestety.
O braci Brożków, Jirsaka czy Boguskiego bym się nie martwił,gorzej z Sobolem, który w przeszłości w ważnych meczach dostawał czerwień czy przede wszystkim z Pawełkiem, którego nerwowość przełożyła się na niepewne interwencje i nie udzieliła kolegom z zespołu w spotkaniu z Beitarem. Wprawdzie wtedy obyło się bez przykrych konsekwencji, ale Barca bezwględnie wykorzysta takie błędy.

A co do dzisiejszego meczu - nie mam zamiaru pisać peanów pochwalnych na cześć Barcelony i jeszcze przed rozpoczęciem meczu zakładać, że będzie straszny pogrom, nie mamy żadnych szans itp. Z takim podejściem to lepiej w ogóle wycofać się z pucharów bo przecież prędzej czy później zawsze trafia się na sławnego przeciwnika, z piłkarzami klasy światowej, wielokrotnie wyższym budżetem itp itd.
Wiadomo, że dla Wiślaków mecz będzie niesamowicie ciężki, bo grają z jedną z najlepiej(jeśli nie najlepszą) grających w ofensywie drużyn na świecie, a w dodatku na "lotnisku", na którym bardzo rzadko mają okazję występować i na którym Barca bardzo rzadko nie wygrywa. Ale rozmiar płyty boiska może Wiślakom pomóc w kontrach, bowiem obrona Barcy gra wysoko i przy swojej szybkości Paweł Brożek przynajmniej raz wyjdzie sam na sam z Valdesem i coś strzeli
Chciałbym bardzo, żeby Wiślacy zagrali jeszcze lepiej niż z Beitarem w Krakowie a wtedy będzie realna szansa na korzystny wynik.

Snow napisał(a):Wyświetl post
Porównując do meczu z Realem, wtedy nie widziałem przewagi Wisły na żadnej pozycji.
Teraz widzę jedną przewagę:
Maciek Skorża
Oby ta przewaga przełożyła się na korzystny wynik
Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez treneiro : 13.08.2008 o godz. 19:19.
Odpowiedz cytując
BlackPoint
Member

Od: 09.2007

Stary 13.08.2008, 19:17
Cóż Tu można jeszcze dodać , warto byłoby zauważyć , że wszyscy skreślają Wisłę na samym początku , oby nasi piłkarze nie czytali tych medialnych bzdur i napinek " ekspertów z Studia " .
A jeszcze tak dodam... pewnie i awans do ligi mistrzów nie zmieniłby nic w naszej polityce transferowej . I Tak wszystkie pieniądze poszłyby do RN , a ta już wiedziałaby co z nimi zrobić ,żeby nie zrobić jakiegoś spektakularnego transferu przez przypadek ^^.

WISŁA --->ŚLĄSK--->UNIA---->LECHIA
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 13.08.2008, 19:32
BlackPoint napisał(a):Wyświetl post
Cóż Tu można jeszcze dodać , warto byłoby zauważyć , że wszyscy skreślają Wisłę na samym początku , oby nasi piłkarze nie czytali tych medialnych bzdur i napinek " ekspertów z Studia " .
A jeszcze tak dodam... pewnie i awans do ligi mistrzów nie zmieniłby nic w naszej polityce transferowej . I Tak wszystkie pieniądze poszłyby do RN , a ta już wiedziałaby co z nimi zrobić ,żeby nie zrobić jakiegoś spektakularnego transferu przez przypadek ^^.
wlasnie dobrze niech czytaja ,wzbodzi to u nich sportowa zlosc ,to Barca gra pod presja bo nie wypada przegrac z mistrzem Polski a nasi ,przeciez nikt nie bedzie im wypominal ze przegrali z duma Kataloni
.....
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 13.08.2008, 19:34
Obejżałem sobie skróty ze sparingów Barcelony, żeby wprowadzić się w nastrój... no i sie przeraziłem. Albo te drużyny z którymi grali były tak cienkie, albo Barcelona tak mocna. Siła ofensywna tego klubu jest wręcz niewyobrażalna. Co innego defensywa z Valdesem na czele, która robi raczej kiepskie wrażenie.

Mam nadzieję, że w meczu o stawkę, przy Wiśle stawiającej czynny opór, nie pójdzie już Katalończykom tak łatwo bo inaczej będzie powtórka z wyników sparingowych.

Boje się tego meczu ale wierzę w Wisłę. Obyśmy okazali się lepsi od Hibernianu, Dundee, Red Bulls, Chivas czy nawet Fiorentiny i postawili się Barcelonie.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Joe Cole
Banita

Stary 13.08.2008, 19:39
Samo nawiązanie walki z Barcą w dmumeczu "poszłoby w świat".
Może np. Boguski zagra mecz życia i nas pociągnie do góry jak Boniek z Juventusem
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Stary 13.08.2008, 19:56
"Oslabiona Wisla gra z jedna z najlepszych druzyn swiata"

trafny komentarz!

moze na czas meczu zamknac temat bo w razie wpadki bedzie zjazd placzkow..
Odpowiedz cytując
Kondipr
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 13.08.2008, 19:59
Zobaczcie co robi BATE Borysow ... pełen podziw i szacunek dla nich ... chłopaki grają od I rundy!
To jest dowód na to, że jak się chce to można ...

Walczysz Wisła, Walczysz
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
Odpowiedz cytując
wojtas_ns
Junior Member

Od: 07.2005

Stary 13.08.2008, 20:01
wiecie co tak jak ktos wyrzej napisal to wynik nie ma znaczenia i tak zyskamy chodzby finansowohehe
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.08.2008, 20:03
Spokojnie nasi wiedzą że mają robotę do wykonania. Jeśli zagrają z taką determinacją jak z Beitarem to będzie super, bo wtedy wysoki pressing daleko od własnego pola karnego nie pozwoli Barcelonie rozwinąć skrzydeł.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Stary 13.08.2008, 20:03
Ta, tyle ze Barca nie pozwoli sobie na to, jak pozwolil Beitar.
Nie mozna takich porownan robic, bo gdzie Beitar... a gdzie Barca.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.08.2008, 20:04
wojtas_ns napisał(a):Wyświetl post
wiecie co tak jak ktos wyrzej napisal to wynik nie ma znaczenia i tak zyskamy chodzby finansowohehe
No włanie.; Wierzę też, że dostaniemy się do grupy PUEFA i coś tam zwojujemy.

Poza tym ciesze się, że przed tą ligą zagraliśmy z tym Liverpoolem.Nasi mieli jakieś przetarcie z futbolowym rajem.Może to choć w małym stopniu zaprocentuje?
Odpowiedz cytując
matt_1906
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.08.2008, 20:05
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie nasi wiedzą że mają robotę do wykonania. Jeśli zagrają z taką determinacją jak z Beitarem to będzie super, bo wtedy wysoki pressing daleko od własnego pola karnego nie pozwoli Barcelonie rozwinąć skrzydeł.
ja rozumiem że została godzina do meczu i atmosfera sie wszystkim udziela no ale bez przesady, jasne przygnieciemy najlepszy na świecie klub grajacy piłką na ich stadionie, czy ty wogole wiesz co piszesz, ja tez bardzo bym chcial zeby wywizli dobry rezultat ale bez przesady jezeli nam sie uda tam bramke strzelic to pewnie po mega fuksie jak w Jerozolimie a nie po przygniataniu Barcelony. Tymbardziej ze Camp Nou to jest lotnisko wiec pressingiem nie zagraja prewnie 90minut bo poprostu im sił nie starczy
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.08.2008, 20:10
matt_1906 napisał(a):Wyświetl post
ja rozumiem że została godzina do meczu i atmosfera sie wszystkim udziela no ale bez przesady, jasne przygnieciemy najlepszy na świecie klub grajacy piłką na ich stadionie, czy ty wogole wiesz co piszesz, ja tez bardzo bym chcial zeby wywizli dobry rezultat ale bez przesady jezeli nam sie uda tam bramke strzelic to pewnie po mega fuksie jak w Jerozolimie a nie po przygniataniu Barcelony. Tymbardziej ze Camp Nou to jest lotnisko wiec pressingiem nie zagraja prewnie 90minut bo poprostu im sił nie starczy

Wiem co pisze Wierze w umiejętności naszych kopaczy i przed wszystkim w Skorże
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.08.2008, 20:13
Valdes
Alves
Puyol
Marquez
Abidal
Keita
Xavi
Iniesta
Pedro
Henry
Eto'o

Skład Barcelony...

Co za Pedro? Wiem, pewnie to wiocha się pytać ale średnio mnie interesują piłkarze Barcelony...
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Stary 13.08.2008, 20:20
Cytat:
Na boisko wybiegają gospodarze witani przez swoich kibiców głośnymi trąbkami. Kibice Wisły próbują się przebić gromkim "Wisła Kraków!".

w tej Hiszpanii to jest chyba gorzej niz w Anglii.. tyle ludu a taka lipa na trybunach.
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.08.2008, 20:24
Nie wiem jak wy, ale ja już jestem jakiś 'nieswój'. Nogi zaczynają robić mi się jak z waty... oby nasi piłkarze nie mieli tak samo.

Na trybunach już ponad 1000 Wiślaków. Czyżby przez cały mecz będzie słychać nasz doping?

Ps. Drużyny, które prawdopodobnie znajdą się LM [ehh...]: Vitoria Guimaraes/Basel; Partizan/Fenerbahce; AaB Aalborg/ Kaunas; Anorthosis; Levski Sofia/BATE Borisov; Dynamo Kyiv

Wisła: Mariusz Pawełek – Marcin Baszczyński, Cleber, Junior Diaz, Piotr Brożek – Wojciech Łobodziński, Radosław Sobolewski, Tomas Jirsak, Mauro Cantoro, Rafał Boguski – Paweł Brożek
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 13.08.2008 o godz. 20:26.
Odpowiedz cytując
Joe Cole
Banita

Stary 13.08.2008, 20:24
Bardzo ofensywnie Barca. Mam nadzieję że się nadzieją... Zawsze ich siłą był środek pola. Oby.
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 13.08.2008, 20:26
skład imponujący, strasznie ofensywny :/ mam nadzieje że nie będzie źle, ale ciężko to widzę
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 13.08.2008, 20:26
Brawo dla Skorzy, wystawil identyczny sklad jak w meczu z Beitarem, ciesze sie ze postawil na Rafala na lewym zamiast Zienia. Bedzie dobrze!
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.08.2008, 20:29
Remis byłby ogromnym osiągnięciem. Wierzę, że się uda! I idę na mecz życząc wszystkich przyjemnego oglądania spotkania.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
e
Senior Member

Stary 13.08.2008, 20:30
Modlitwe mam nadzieje kazdy ma za soba. SWIETY OBRAZEK postawcie obok telewizora!
A wiec zaczynamy.
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 13.08.2008, 20:33
matthewG napisał(a):Wyświetl post
Remis byłby ogromnym osiągnięciem. Wierzę, że się uda! I idę na mecz życząc wszystkich przyjemnego oglądania spotkania.
zależy jaki remis bo jak 0-0 to to nie będzie wcale taki dobry wynik, podstawa to strzelić bramkę bo porażka 2-1 a nawet 3-1 nie jest aż taka zła, no ale o tym jaki wynik jest lepszy to porozmawiamy za 2h
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów