|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jedynych szans upatruje w szczesciu, bo Barca potrafi czasami zagrac himerycznie. Pamietam np taki jeden mecz w LM, gdzie Dynamo Kijow na Camp Nou pojechalo ich 4:0. Iwem, ze nie ma nas co do Dynama przyrownywac, szczegolnie ze gral tam wtedy Szewa, ale pokazuje to, ze czasami Barca potrafi zagrac slabiej..
Jednak marne to pocieszenie, bo dalej nic nie zalezy od nas, a od FCB. Jak zagraja slabo, to tylko wtedy, przyz zalozeniu, ze nasi sie zepna na 120%, mamy szanse. Gdy mecz im wyjdzie, to chocby nasi zagrali na 486% to i tak nic to nie da.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ja zauważyłem, że bardzo dużo osób optymistycznie podchodzi co do dzisiejszego meczu, jak i zarówno wyniku. Nawet w prasie wypisują, że Wisła ma szanse na korzystny wynik i że Barcelona raczej tego dzisiejszego spotkania nie wygra.
Ja się obawiam tego, że jak polegniemy 0:3, 0:4 lub więcej to nagle będzie fala krytyki na piłkarzy, że wstyd, że zmarnowali taką szanse, że Barca nie jest taka silna jak kiedyś i trzeba było to wykorzystać, itp. Mam nadzieje, że nasi piłkarze nie wybiegną na boisko przestraszeni, że grają z wielką Barceloną. Po prostu mam nadzieje, że nie przegrają tego meczu jeszcze w szatni, co jest raczej typowe dla mentalności polskiej niestety. Jeszcze 3 godziny... |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
to ze kiedys ktos z nimi wyglal nic nie znaczy , teraz maja ekipe ze hoho , boje sie ze moze byc kompromitacja , zreszta po zobaczeniu sparingu Barcelony to naprawde nie wiem czy na trzezwo bedzie sie dalo ogladac dzisiejsza gre Wisly.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
to byla ironia.
realnie patrzac to FCB powinna nas znokautowac gorzej anizeli my Beitar u siebie. tak przejrzalem 2 gole w sparingu z Red Bulls.. magia, co za szybkosc. raz, dwa i gol. 3-1,4-1 nie bedzie dla mnie zlym wynikiem.
Ostatnio edytowane przez e : 13.08.2008 o godz. 18:55.
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
A fe! Skąd tyle defetyzmu?! Mam nadzieję, że nasi piłkarze nie czytają takich grobowych komentarzy przed dzisiejszym meczem. Więcej wiary. Pamiętacie mecze z Schalke i Saragossą?! To wspominać, a nie biadolić.
![]()
Od 15.09.1976 z Wisłą
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Kompromitacja czyli co? Kompromitacja to moze byc z Tbilisi itp.Dostac piatka z barceloną to nie wstyd, bo nie tacy jak my dostawali tyle. Juz nie mowiąc ze real dostał trójką u siebie kiedys.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Tez widzialem ich gre,tylko swiezo po naszym meczu przed tygodniem.....szybkosc podań,zmiennosc pozycjii,najwyzsza klasa pilkarska. Naleze raczej do tych "niepodlapalących sie" ale mam nadzieje ze chlopaki nie przestraszą sie,nasi kibice dopingiem im pomogą ,ale sukcesem bedzie nieprzegrac tymi 2,3 bramkami.Boje sie tylko zeby jakiegos pogromu nie bylo ,ale nawet 0;5 to nie wstyd,tylko naoczna roznica miedzy tymi zespolami. Marzy mi sie jakis gol,jakas kontra ,napewno sytuacja jakas bedzie oby Pawel czy ktos inny sie nie spalił i wykorzystal ja.. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
||
A co do dzisiejszego meczu - nie mam zamiaru pisać peanów pochwalnych na cześć Barcelony i jeszcze przed rozpoczęciem meczu zakładać, że będzie straszny pogrom, nie mamy żadnych szans itp. Z takim podejściem to lepiej w ogóle wycofać się z pucharów bo przecież prędzej czy później zawsze trafia się na sławnego przeciwnika, z piłkarzami klasy światowej, wielokrotnie wyższym budżetem itp itd. Wiadomo, że dla Wiślaków mecz będzie niesamowicie ciężki, bo grają z jedną z najlepiej(jeśli nie najlepszą) grających w ofensywie drużyn na świecie, a w dodatku na "lotnisku", na którym bardzo rzadko mają okazję występować i na którym Barca bardzo rzadko nie wygrywa. Ale rozmiar płyty boiska może Wiślakom pomóc w kontrach, bowiem obrona Barcy gra wysoko i przy swojej szybkości Paweł Brożek przynajmniej raz wyjdzie sam na sam z Valdesem i coś strzeli Chciałbym bardzo, żeby Wiślacy zagrali jeszcze lepiej niż z Beitarem w Krakowie a wtedy będzie realna szansa na korzystny wynik.
Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez treneiro : 13.08.2008 o godz. 19:19.
|
|||
|
|
Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Cóż Tu można jeszcze dodać , warto byłoby zauważyć , że wszyscy skreślają Wisłę na samym początku , oby nasi piłkarze nie czytali tych medialnych bzdur i napinek " ekspertów z Studia " .
A jeszcze tak dodam... pewnie i awans do ligi mistrzów nie zmieniłby nic w naszej polityce transferowej . I Tak wszystkie pieniądze poszłyby do RN , a ta już wiedziałaby co z nimi zrobić ,żeby nie zrobić jakiegoś spektakularnego transferu przez przypadek ^^. ![]() ![]() WISŁA --->ŚLĄSK--->UNIA---->LECHIA |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Obejżałem sobie skróty ze sparingów Barcelony, żeby wprowadzić się w nastrój... no i sie przeraziłem. Albo te drużyny z którymi grali były tak cienkie, albo Barcelona tak mocna. Siła ofensywna tego klubu jest wręcz niewyobrażalna. Co innego defensywa z Valdesem na czele, która robi raczej kiepskie wrażenie.
Mam nadzieję, że w meczu o stawkę, przy Wiśle stawiającej czynny opór, nie pójdzie już Katalończykom tak łatwo bo inaczej będzie powtórka z wyników sparingowych. Boje się tego meczu ale wierzę w Wisłę. Obyśmy okazali się lepsi od Hibernianu, Dundee, Red Bulls, Chivas czy nawet Fiorentiny i postawili się Barcelonie. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Samo nawiązanie walki z Barcą w dmumeczu "poszłoby w świat".
Może np. Boguski zagra mecz życia i nas pociągnie do góry jak Boniek z Juventusem ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Oslabiona Wisla gra z jedna z najlepszych druzyn swiata"
trafny komentarz! moze na czas meczu zamknac temat bo w razie wpadki bedzie zjazd placzkow.. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Zobaczcie co robi BATE Borysow ... pełen podziw i szacunek dla nich ... chłopaki grają od I rundy!
To jest dowód na to, że jak się chce to można ...Walczysz Wisła, Walczysz ![]() ![]()
"Od zawsze na zawsze w pamięci niepokonani" ; "Wiara czyni cuda" ; "Nikt nie wymaga od Was......." ; " Na Reymonta wychowani......."
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
wiecie co tak jak ktos wyrzej napisal to wynik nie ma znaczenia i tak zyskamy chodzby finansowo
hehe |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Spokojnie nasi wiedzą że mają robotę do wykonania. Jeśli zagrają z taką determinacją jak z Beitarem to będzie super, bo wtedy wysoki pressing daleko od własnego pola karnego nie pozwoli Barcelonie rozwinąć skrzydeł.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ta, tyle ze Barca nie pozwoli sobie na to, jak pozwolil Beitar.
Nie mozna takich porownan robic, bo gdzie Beitar... a gdzie Barca. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Poza tym ciesze się, że przed tą ligą zagraliśmy z tym Liverpoolem.Nasi mieli jakieś przetarcie z futbolowym rajem.Może to choć w małym stopniu zaprocentuje? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
ja rozumiem że została godzina do meczu i atmosfera sie wszystkim udziela no ale bez przesady, jasne przygnieciemy najlepszy na świecie klub grajacy piłką na ich stadionie, czy ty wogole wiesz co piszesz, ja tez bardzo bym chcial zeby wywizli dobry rezultat ale bez przesady jezeli nam sie uda tam bramke strzelic to pewnie po mega fuksie jak w Jerozolimie a nie po przygniataniu Barcelony. Tymbardziej ze Camp Nou to jest lotnisko wiec pressingiem nie zagraja prewnie 90minut bo poprostu im sił nie starczy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Wiem co pisze Wierze w umiejętności naszych kopaczy i przed wszystkim w Skorże ![]() ![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Valdes
Alves Puyol Marquez Abidal Keita Xavi Iniesta Pedro Henry Eto'o Skład Barcelony... Co za Pedro? Wiem, pewnie to wiocha się pytać ale średnio mnie interesują piłkarze Barcelony... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
w tej Hiszpanii to jest chyba gorzej niz w Anglii.. tyle ludu a taka lipa na trybunach. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie wiem jak wy, ale ja już jestem jakiś 'nieswój'. Nogi zaczynają robić mi się jak z waty... oby nasi piłkarze nie mieli tak samo.
Na trybunach już ponad 1000 Wiślaków. Czyżby przez cały mecz będzie słychać nasz doping? Ps. Drużyny, które prawdopodobnie znajdą się LM [ehh...]: Vitoria Guimaraes/Basel; Partizan/Fenerbahce; AaB Aalborg/ Kaunas; Anorthosis; Levski Sofia/BATE Borisov; Dynamo Kyiv Wisła: Mariusz Pawełek – Marcin Baszczyński, Cleber, Junior Diaz, Piotr Brożek – Wojciech Łobodziński, Radosław Sobolewski, Tomas Jirsak, Mauro Cantoro, Rafał Boguski – Paweł Brożek
Ostatnio edytowane przez w0lno. : 13.08.2008 o godz. 20:26.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Bardzo ofensywnie Barca. Mam nadzieję że się nadzieją... Zawsze ich siłą był środek pola. Oby.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
skład imponujący, strasznie ofensywny :/ mam nadzieje że nie będzie źle, ale ciężko to widzę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Brawo dla Skorzy, wystawil identyczny sklad jak w meczu z Beitarem, ciesze sie ze postawil na Rafala na lewym zamiast Zienia. Bedzie dobrze!
![]() "WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER" THE WHITE STAR DIVISION
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Remis byłby ogromnym osiągnięciem. Wierzę, że się uda! I idę na mecz życząc wszystkich przyjemnego oglądania spotkania.
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Modlitwe mam nadzieje kazdy ma za soba. SWIETY OBRAZEK postawcie obok telewizora!
A wiec zaczynamy. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
zależy jaki remis bo jak 0-0 to to nie będzie wcale taki dobry wynik, podstawa to strzelić bramkę bo porażka 2-1 a nawet 3-1 nie jest aż taka zła, no ale o tym jaki wynik jest lepszy to porozmawiamy za 2h
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|