The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2008, 12:47
Piotr Brożek zagra:
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-barce,1161935

Barcelona gra z Wisłą o życie
http://darekwolowski.blox.pl/2008/08...a-o-zycie.html
Odpowiedz cytując
treneiro
Member

Od: 07.2008

Stary 13.08.2008, 13:19
jova napisał(a):Wyświetl post
Powiedzcie mi kiedy w ostatnim dziesięcioleciu zdarzyła się sensacja porównywalna z ewentualnym wyeliminowaniem Barcy przez Wisłę?
W 2000 w el.LM Helsingborg - Inter 1:0, 0:0

Sorry za ot.
Powód: pomyłka
Ostatnio edytowane przez treneiro : 13.08.2008 o godz. 14:26.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 13.08.2008, 13:19
Mimo, że szanse na awans są bliskie zeru to mam nadzieję, że napsujemy Barcelonie krwi. Marzy mi się, żeby rozstrzygnięcie padło dopiero w Krakowie, a Barcelona najadła się pożądnie strachu. Nie pozwólmy, żeby 3 runda eliminacji była dla FCB kolejnym sparingiem przedsezonowym. Walczmy... niech posypią się kartki - z jednej i z drugiej strony. Żeby zapamiętali raz na zawsze nazwę Wisła.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
walkeroo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 13.08.2008, 13:20
Hehe wiedziałem że z Cleberem i Brozkiem to był farmazon... WALCZYC WISŁA WALCZYC !!
Mecz o 21:45 ja na szczescie juz wymyslilem sobie zajęcie ide po grac z chłopakami na boisku a potem JAZDA!!
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.08.2008, 13:31
grosz napisał(a):Wyświetl post
Jak Artmedia Petrzalka w 2005 roku tak Może Wisla Dziś oby!
chodz ciezko o nadzieje widzac co zrobiono w tym okienku transferowym albo czego nie zrobiono....

Życze Wiśle żeby jak najlepiej pokazala sie na Camp Nou, oby za szybko bramki nie stracić bo z każdą minutą będzie grało się lżej pod wzgledem presji naszym kopaczom..
Kurde co zrobić z tym wolnym czesem do meczu...
Ja juz w robocie wytrzymac nie moge, normalnie nosi mine i za cholere nie moge sobie znalesc miejsca.

Ja wierze ze chlopaki dadza rade i nie wyjda na mecz z miekkimi nogami
,
Odpowiedz cytując
grosz
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 13.08.2008, 13:42
[jova napisał(a):
[/b];napisał(a):]
Powiedzcie mi kiedy w ostatnim dziesięcioleciu zdarzyła się sensacja porównywalna z ewentualnym wyeliminowaniem Barcy przez Wisłę?
1997/1998
Rangers - IFK Goteborg 1:1 0:3

1998/1999
NK Croatia Zagreb - Celtic 3:0 0:1

1999/2000
NK Maribor - Olympique Lyon 1:0 2:0

2000/2001
Feyenoord - Sturm Graz 1:1 1:2
Inter Mediolan - Helsingborgs IF 0:0 0:1

2002/2003
FC Basel - Celtic 2:0 1:3

2003/2004
Newcastle Utd - Partizan Belgrad 1:0 0:1 k. 3:4

2005/2006
Celtic - Artmedia Petrżalka 0:5 4:0

2006/2007
Ajax Amsterdam - FC Kopenhaga 0:2 2:1

2007/2008
Slavia Praga - Ajax 2:1 1:0

2008/2009
Wisła Kraków - Barcelona ?:? ?:?
Ostatnio edytowane przez grosz : 13.08.2008 o godz. 13:47.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.08.2008, 13:44
No ale to nie sa takie firmy, moze poza Interem, chociaz on do dzisiaj nie błyszczy.

Odpowiedz cytując
Mało Słodyczy
Member

Od: 12.2007

Stary 13.08.2008, 13:47
Chłopaki nie powinni się stresować.
Denerwujące jest to podniecanie się wielką Barceloną. Łełełe. Jaka to ona jest fantastyczna.
Barcelona to klub, który w swojej lidze nie przegrywa tylko z Realem.
To klub, który daje ciała w meczach ze słabszymi rywalami.
Tak samo Wisła czasem zremisuje z Ruchem Chorzów albo innymi Polkowicami.

Jedyna różnica między Wisłą, a grajkami z Hiszpanii jest taka, że my mamy okazje grać z Barcą raz na rok, a oni grają z nimi 2 razy na rok w każdym sezonie. I ich już nazwisko Pujol nie podnieca. Mnie zresztą też.

Więc weźcie się wszyscy w garść, nie dawajcie tu durnych statystyk tylko czekajmy spokojnie na mecz.
Bo będzie co ma być.

I wg mnie będzie dobrze i te katalońskie gwiazdy zobaczą, że nie trzeba kosztować 504279238794237 mln euro żeby umieć kopnać piłke prosto i przebiegnąć 50 m na sprincie.
Odpowiedz cytując
vorsiak
Member

Od: 10.2005

Stary 13.08.2008, 13:48
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Ja juz w robocie wytrzymac nie moge, normalnie nosi mine i za cholere nie moge sobie znalesc miejsca.

Ja wierze ze chlopaki dadza rade i nie wyjda na mecz z miekkimi nogami
Nie tylko Ciebie

He He He

Jazda Jazda Jazda .....

Już widze Brozia jak z flagą Wisełki spaceruje po Camp Nou (patrz zdjęcie obok)
Powód: Dopisek
Ostatnio edytowane przez vorsiak : 13.08.2008 o godz. 13:50.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 13.08.2008, 14:16
Wiem, że Barcelona wiem, że emocje, ale postarajcie się trochę powstrzymać i nie piszcie, co tylko ślina na język przyniesie a w szczególności zostawcie dla siebie informacje gdzie, kto jest, co robi i w jakim jest stanie emocjonalnym, bo forum nam się zupełnie rozjedzie
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 13.08.2008, 14:20
Podziwiam optymizm części z Was. Szczególnie tych opowiadających banały o tym, że w piłce wszystko jest możliwe. Powiedzcie mi kiedy w ostatnim dziesięcioleciu zdarzyła się sensacja porównywalna z ewentualnym wyeliminowaniem Barcy przez Wisłę? Wcześniejsze mecze mnie nie interesują, bo wtedy jeszcze nie było takiej przepaści pomiędzy średnimi i najpotężniejszymi klubami.

.
Wtedy nie było przepaści ?
Zdarzały się często wyniki dwucyfrowe, często różnice 7-8 goli - Pamiętam że Legia pogoniła UTArad bodajże 8:0 !!!!!!!!!!!!!!!

A i Barceona zdarzało się że goniła "średnich przeciwników" różnicą 5-7 bramek
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
devios
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.08.2008, 14:44
Wiem, że jestem niepoprawnym optymistą, ktoś powie: głupkiem, ale ja zdania nie zmienię. Wierzę, i to bardziej, niż w zdobycie Pucharu Polski w zeszłym roku, że Wisła zremisuje na wyjeździe z Barceloną, a u siebie wygra i przejdzie! I Skorżę będą nosić do końca roku na rękach.

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 13.08.2008, 14:46
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Wtedy nie było przepaści ?
Zdarzały się często wyniki dwucyfrowe, często różnice 7-8 goli - Pamiętam że Legia pogoniła UTArad bodajże 8:0 !!!!!!!!!!!!!!!

A i Barceona zdarzało się że goniła "średnich przeciwników" różnicą 5-7 bramek
Dziś dzięki systemom rankingów i rozstawień znacznie rzadziej zdarzają się mecze zespołów prezentujących bardzo różny poziom. Przez to zespoły słabsze są skazane na potyczki z podobnymi sobie składami i na spotkania z klubową elitą wychodzą trzęsąc portkami. Moim zdaniem w ten sposób przepaść została pogłębiona.
W 1991 Legia, w tamtym sezonie ligowy średniaczek, potrafiła wyeliminować Sampdorię i postawić się Manchesterowi. Czy ktoś wyobraża sobie, by znajdujący się rok temu w podobnej sytuacji Bełchatów był w stanie powalczyć z Man Utd? I niech nikt mi nie mówi, że to dlatego, że polska piłka była mocniejsza. Przypomnijcie sobie wyniki repy z tamtych lat.
Odpowiedz cytując
pawelos84
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 13.08.2008, 14:53
Podziwiam optymizm części z Was. Szczególnie tych opowiadających banały o tym, że w piłce wszystko jest możliwe. Powiedzcie mi kiedy w ostatnim dziesięcioleciu zdarzyła się sensacja porównywalna z ewentualnym wyeliminowaniem Barcy przez Wisłę? Wcześniejsze mecze mnie nie interesują, bo wtedy jeszcze nie było takiej przepaści pomiędzy średnimi i najpotężniejszymi klubami.

Ja za dobry wynik uznam każdy lepszy od przegranej 0-5. Jeśli do tego uda się strzelić gola lub gole to w ogóle będzie świetnie. Do meczu podchodzę na luzie - z nastawieniem "co ma być to będzie". Licząc nie tyle na dobry wynik, co momenty niezłej gry naszych zawodników i to, że dadzą z siebie wszystko.
Proszę oszczędzić mi wysłuchiwania głupot o tym jakie to mam barcelońskie kompleksy. Moje podejście do tego meczu wynika ze zwykłej analizy sytuacji, z faktu, że nasi najprawdopodobniej przegrają mecz w szatni, że mamy bramkarza, który ma kłopoty z koncentracją, że nasza obrona jest poobijana i brakuje w niej bodaj najlepszego zawodnika, że na wyjazdach gramy znacznie słabiej niż u siebie, że gorzej wykonujemy założenia taktyczne, że poza Brożkiem nie mamy prawdziwego egzekutora, itd. itp. Można by tak długo wymieniać.
Inter - Helsingborg 0:1 ; 0:0

Inter miał wtedy pake niewiele słabszą niż obecnie Barca, a Szwedzi byli drużyną znacznie słabszą niż Wisła. Pozatym Inter trenował wtedy niejaki Marcello Lipi. Rok 2000, kwalifikacje do LM.

http://www.youtube.com/watch?v=cLvWK...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=pMiWt...eature=related
Ostatnio edytowane przez pawelos84 : 13.08.2008 o godz. 14:55.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.08.2008, 14:58
Lech Poznań - Barcelona 1:1 i 1:1..przegraliśmy w karnych.
A więc da się z nimi grać
Odpowiedz cytując
autocontrol
Member

Od: 07.2008

Stary 13.08.2008, 15:00
Dobra, ale ile było o takich meczy jak
?

5 % ?
95 % po swojemu.
zmiescimy sie w tych 5 % ?
wątpie.
sezon ogórkowy = nuda
Odpowiedz cytując
Sensej
Senior Member

Stary 13.08.2008, 15:09
Może wkońcu bo już te 95% napewno wyrobiliśmy
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 13.08.2008, 15:20
pawelos84 napisał(a):Wyświetl post

Inter miał wtedy pake niewiele słabszą niż obecnie Barca, a Szwedzi byli drużyną znacznie słabszą niż Wisła. Pozatym Inter trenował wtedy niejaki Marcello Lipi. Rok 2000, kwalifikacje do LM.

http://www.youtube.com/watch?v=cLvWK...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=pMiWt...eature=related
Skład mieli, ale wyniki? Ciągle zawodzili. Chyba tylko PU zdobyli jakoś w tych latach.
A Barca? 2003/04 druga w lidze, 04/05 i 05/06 mistrz, 06/07 druga, a teraz trzecia. Do tego LM w 2006tym.
Na temat Helsingborga się nie wypowiadam, bo nie pamiętam tego zespołu.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 13.08.2008, 15:40
Dobra..i tak nie przegadacie tych "realistów". Ci co nie wierzą w awans przy nie daj boze niekorzystnym rezultacie zaraz po meczu beda pisac - "A nie mówiłem". Miejmy nadzieję, że ci drudzy dziś będą mogli to napisać..w tym ja. Przed zadnym meczem nie bylem tak spokojny o wynik. Może dlatego, że nie ma ciśnienia na LM w tym sezonie a może jednak coś w tym jestg. Wczoraj mi się śnił pierwszy mecz a dziś rewanż. W pierwszym eczu przegraliśmy 2:1 strzelając bramkę w 90 minucie. W rewanżu wygraliśmy 1:0 po bramce również w 90 minucie, ale to my przeważaliśmy na boisku a nie BArcelona.

Ludzie..będzie co będzie i nie zmieni tego pisanie"poniżej 5:0 będę zadowolony." My mamy strzelić tam bramkę i wierzę, że to uczynimy.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.08.2008, 16:15
Proponuje się ogarnąć.

Wiadomo, że serce mówi, że przejdziemy Barce, jednak rozum podpowiada, że nie będzie źle jak przegramy tylko 2-0.

Być może kiepski ze mnie kibic ale ja modle by nie było kompromitacji.
Odpowiedz cytując
yeti777
Member

Od: 05.2008

Stary 13.08.2008, 16:24
Krakowianie spotkani na ulicach podobnie: serce podpowiada jedno rozum drugie

http://www.mmkrakow.pl/1616/2008/8/1...category=sport

najlepsza wypowiedź piłkarza cracovii w filmie
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 13.08.2008, 16:43
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Dobra..i tak nie przegadacie tych "realistów". .
No wybaccie , ja w Wisłę wierze i moim marzeniem jest wynik remosowy ale Realaistycznie patrzac nie ammy najmniejszych szans , żadnych .
To nie jest porównanie Dawida z goliatem , to jest jak armia 11 + 7 Goliatów .
Smutana prawda ale my nie mamy zadnej swiatowej gwiazdy (ok norma w Pl. nikt nie ma) ale zawodników europejskich mieszczacych sie w składach zespolów typu Atletico Madryt , Olympiakos Pireus czy Fenerbace (monce srednie zespoły - to tego dązymy) tez nie mamy , moze prócz Brożka,
Nie ma sensu porówywac budżetów bo nivy kasa nie gra ale w piłce klubowej to tak troche inaczej jest
Nie ma też co porówywac nas do Artimedii bo Baca to 10 klas Celticu a my moze 2-3 klasy Słowaków.
Tak więc rozum od 2:0 - 4:0 dla Blaugrany , serce jak Najbardziej Wislackie remis . Niestety zwycięstwo jest dla mnie mrzonką ale jesli co niekótrych optymizm by sie sprawdził do oddaje honor a Maćkowi stawiamy pomnik juz mozna postawić zresztą )
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 13.08.2008, 17:23
Ale .......icie wszyscy. "To jest jak armia 11 + 7 Goliatów" - dramat. Może sobie na trzeźwo uświadomicie, że 7 lat temu Barca miała dużo mocniejszy i bardziej zgrany skład niż obecnie, a jednak nie było tak źle. W ogóle nie wiem skąd się nagle tyle płaczków wzięło. Jak graliśmy z Realem, Barcą czy Interem to jakoś nie płakaliście tak.

Odpowiedz cytując
depeche87
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.08.2008, 17:43
Mam pytanie. Czy Wisla dostanie jakies punkty do rankingu uefa jesli osiagnie 'korzystny' wynik na Camp Nou lub w Krakowie zremisuje badz wygra, zakladajac,ze nie przejdie Barcelony.
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 13.08.2008, 17:46
Tak odnośnie piłkarskich sensacji to zdaje się ze w elminacjach do mundialu w Niemczech Portugalia zremisowała z Lichtensteinem 2-2 wyrównującą bramkę zdobywając pod koniec meczu...

Jakbyśmy powtórzyli wyczyn graczy z tego małego księstwa, czy kraju byłoby nieźle...

depeche87 napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie. Czy Wisla dostanie jakies punkty do rankingu uefa jesli osiagnie 'korzystny' wynik na Camp Nou lub w Krakowie zremisuje badz wygra, zakladajac,ze nie przejdie Barcelony.
Tak, za każdy remis i zwycięstwo są przyznawane punkty do rankingu niezależnie od rezultatu dwumeczu...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 13.08.2008, 17:52
Gordian napisał(a):Wyświetl post
Ale .......icie wszyscy. "To jest jak armia 11 + 7 Goliatów" - dramat. Może sobie na trzeźwo uświadomicie, że 7 lat temu Barca miała dużo mocniejszy i bardziej zgrany skład niż obecnie, a jednak nie było tak źle. W ogóle nie wiem skąd się nagle tyle płaczków wzięło. Jak graliśmy z Realem, Barcą czy Interem to jakoś nie płakaliście tak.
chyba kolega nie bardzo pamięta tamtą Barce...to był zespól w przebudowie, tak jak teraz...Gwiazdami to tam byli Rivaldo, Kluivert i niechciany teraz Saviola. Grali też zawodnicy pokroju Christanaval czy Oleguer...teraz cięzko tam szukać "rzemieślników"
Uważam że obecna Barcelona ma mocniejszy zespól...przynajmniej na papierze.

Typuje 3:1 dla Barcelony...
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 13.08.2008, 17:55
Gordian napisał(a):Wyświetl post
No tak o wiele silniejszy ..kpisz czy żartujesz , wtedy był największy regres formy Katalończyków .
No nie było źle , typowo polskie , było wspaniale , heroiczna walka ale Przegrana !
Jak byś uwaznie przeczytał to tam płaczu nie było poprostu małe szanse na sukces(remis).
A o zgranie Hiszpan się nie martw go mocniejsze zespoły na czele z fiorentiną się o tym przekonały jak to jest z niezgraną , nowa ze "niedoświadczonym" zespołęm szkolenioweym (srednia 5 goli na mecz coś mówi choć to spraningi nie grane jednak z "ogórkami")
Z Realem poprostu byo tak jak teraz czyli zero szans w Dwumeczu .
Nie ma co pompowac i napinac się jak to bedzie wspaniale bo szanse są niekłe .
Dziś trzeba byc z chłopakami żeby udało się ten remis tam wyciągnąc (o wygranej nie mówię , choć to byłoby swoiste Wembley 2008).
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 13.08.2008, 18:03
Realnie nie mamy szans... ale jako kibic bede wierzyl ,ze sie uda...proponuje tylko bez napinki...

I TU MOJ APEL DO ADMINOW, GDY NIEDAJ BOZE BARCA NAS POGROMI BANOWAC WSZYSTKICH PLACZKOW, typu "Wisla sie rozpadnie" "spadniemy do 2 ligi" "z taka gra nie mamy szans nawet na grupe UEFA" "Cupial WY****".....
Pozdro
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
pawelos84
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 13.08.2008, 18:09
Niech sobie pomyślą że grają z Polonią Bytom.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.08.2008, 18:11
Zle, za mała motywacja.
Niech pomysla ze graja z Lechem, Korona, Beitarem, ale juz nie Legia, to za duzo. Wywazone.

1906% motywacji.
Ostatnio edytowane przez HEDu : 13.08.2008 o godz. 18:13.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów