|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
A co zrobi trener jak mu się Carlitos rozsypie? Na kogo będzie grał? Gra na Carlitosa bo nie ma nikogo innego ale co będzie jak Carlitosa zabraknie? Już to nie dawno przerabialiśmy i w 11 nie mogliśmy strzelić nic koronie grającej w 10. Jeśli Ramirez ma jakiś pomysł na ten zespół to niech go jak najszybciej wprowadzi bo za chwilę może nie mieć okazji.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
![]() - Carlitos zdobył 61% wszystkich goli Wisły w lidze (5 graczy zdobyło >1 bramkę, z czego 1 już nie ma), - Angulo zdobył 50% wszystkich goli Górnika w lidze (7 graczy zdobyło >1 bramkę), - Robak zdobył 50% wszystkich goli Śląska w lidze (6 graczy zdobyło >1 bramkę), Może różnice nie są duże, może i według tej tabelki mamy tyle samo punktów ile Śląsk. Tylko ja zaznaczę jeszcze raz- Górnik i Śląsk grają w piłkę. A my nie. (Dwie z 5 bramek zdobył Brlek, którego już nie ma. 40% zdobytych goli).
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 24.09.2017 o godz. 16:19.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2016
Offline |
|
|
Nie piszę żeby nie wykorzystywać Carlitosa bo byłby to sabotaż piszę tylko że musi jak najszybciej znaleźć sposób na pobudzenie gry drużyny bo jeśli nie daj Boże Carlitos się wysypie żeby ktoś mógł choć trochę pociągnąć ten wózek. Na dzień dzisiejszy nie ma nikogo.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
teo napisał(a):
P.S. Rozumiem, że w swojej analizie kto jest zgrany, a kto nie pominąłeś odejście Brleka i Mączyńskiego bo tak wygodnie? xD Dużo uzasadnionej krytyki Ramireza tu widzę i to jest jak najbardziej w porządku, ale jak już ktoś chce go zwalniać, to niczym Wdowczyk proszę o pół argumentu. Nie cały, ale pół, bo jeszcze tu takiego nie widziałem. A i jeszcze jakąś wizję działania po tym jak już go wywalą razem z bardziej wyszukaną argumentacją niż BIEREMY KAZKA BO ON LUBI PO ZIEMI A MY MAMY HISZPANUW I ONI LUBIOM PO ZIEMI I BEDZIE GIT xD |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
|
Jak można bronić Ramireza przy tym co zespół prezentuje na przestrzeni kilku już miesięcy jego pracy. Za nim dwa okresy przygotowawcze, a na dzień dzisiejszym mamy jednego zawodnika w formie (strzeleckiej) Carlitosa. Schematów w ataku pozycyjnym brak, obrony przy stałych fragmentach brak, gry środkiem, skrzydłami brak. Ja rozumiem że zawodników mamy na jakich nas stać ale zanosi się, że w tym sezonie będziemy grali na wiosnę w grupie spadkowej.
Zarząd klubu zajął się w głównej mierze kwestiami finansowymi a za kwestie sportowe odpowiadają Junco i Ramirez. Tylko pytanie czy to sa rzeczywiście fachowcy bo biorąc pod uwagę ilość zatrudnianych zawodników i ich jakość, słabe przygotowanie fizyczne całej drużyny, które co raz bardziej rzuca się w oczy można mieć poważne wątpliwości. My w dalszym ciągu nie poznaliśmy strategii tak w budowaniu drużyny od strony sportowej jak i kwestii finansowania tego projektu. Nie trudno mi sobie wyobrazić sytuację, w której w zimie albo po sezonie odchodzą Hiszpanie (Junco i Ramirez) a my zostajemy znów na tym samym etapie budowy drużyny vide od zera. Rzeczą wręcz skandaliczną jest aby co pół roku/okienko transferowe wymieniać tyle składu, każdy wie co oznacza cięcie kosztów ale można tak działać do pewnego momentu bo zaraz może obu Panów bardzo boleć dupa. |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Gosc pracuje jak napisales blisko rok, wymienil w kadrze 5 zawodnikow z czego 3 sa z druzyna od lipca, jeden od polowy sierpnia, a tylko jeden od paru dni (napastnik) i mimo to druzyna NIE MA ZADNEGO STYLU, a ty mowisz ze nic sie nie dzieje? Jestes typowym przedstawicielem polskiego narodu, ktory jest gnojony, ale udaje, ze nic sie nie dzieje Dno. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() to mi przypomina troche dyskusje za schyłkowego Petrescu, też wtedy mówiono że trzeba ratować sytuacje, itd itp a potem przyszedł Okuka , i najgorszy sezon od wielu lat ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 24.09.2017 o godz. 16:52.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jaki z tego wniosek, oprócz tego, że styl jak do tej pory nie robi żadnej różnicy w tabeli, za to robią ją kluczowi zawodnicy? Najlepszym stylem na chwilę obecną IMO grają Śląsk, Korona, Górnik i Zagłębie. Wszystkie są w naszych okolicach punktowych, chociaż my gramy jednym z najsłabszych. Skończmy już z tym mitem stylu, skoro w ogólnym rozrachunku jego wpływ na wyniki jest marginalny. Jeśli już na coś wpływa, to na frekwencję na trybunach, a i to w granicach +/-10%... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
teo napisał(a):
I nic nie poradzę, że jesteś upośledzony i nie potrafisz ogarnąć w swoim tępym łbie tego, że budowa drużyny, która będzie osiągać lepsze wyniki w dobrym stylu trwa trochę dłużej, niż miesiąc, dwa, albo i trzy. Co do tekstu o narodzie już się nie odniosę, bo nie widzę sensu. Idź się pierd**nąć o jakąś ścianę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Teraz to się arti zgłosił na ochotnika sprawdzić czy jest demokracja ba trybunach. Kiko to nie Wisła ale jest aktualnie naszym trenerem i robienie dodatkowego syfu, psucie atmosfery wokół klubu (prasa już podłapała) to działanie na szkodę klubu. Niestety, wyśróbowanych oczekiwań miejscowej szlachty Wisła raczej nie jest w stanie w tej konkretnej chwili spełnić z rzadnym trenerem. Każdy będzie potrzebował czasu żeby to ogarnąć.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 24.09.2017 o godz. 17:17.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Zmieniłem zdanie co do Kiko. Wątpiłem w niego, ale teraz już wiem, że dzięki niemu wszystko wróci na dobre tory. Skąd to wiem? Bo gość potrafi odpowiednio zdiagnozować problem, więc sądzę też, że znajdzie i rozwiązanie. Otóż w meczu pucharowym trener powiedział, że "zagraliśmy dobrze", ale najwyraźniej brakło "tego czegoś", a w drugim meczu Korona nas oszukała i miała swoich kibiców na trybunach, więc to logiczne, że nie dało się wygrać. W następnym meczu między Wisłą i Koroną już możemy być pewni, że drugi czynnik będzie wyeliminowany, zaś pierwszy... może uda się do wtedy zidentyfikować. Do tego czasu możliwe też, że wszyscy piłkarze Wisły będą już mówić po hiszpańsku, żeby móc zrozumieć trenera.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Weszło napisał(a):
http://weszlo.com/2017/09/24/ramirez...anie-slusznie/ Wygląda na kompilację ostatnich postów "obrońców Kiko".
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 24.09.2017 o godz. 17:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Za to Ty widze jestes przykladem geniusza ![]() Gosc pracuje rok,tak ? A druzyna nie ma zadnego stylu,a przeciez jak ogolnie wiadomo to o styl chodzi,nie o wyniki ))) innymi slowy druzyna bez stylu zajela w tamtym sezonie 6 miejsce,a 12 pzoostalych,grajacych -a jakze - stylowo bylo nizej,w tym para w niezlym stylu pozegnala sie z liga ! ![]() Stary,ja czytam to co napisales,i sorki,ale to sa brednie lub zwykle manipulacje. pierwsza - Gosc nie wymienil w kadrze 5 zawodnikow,tylko znacznie wiecej. Owszem,mozesz precyzyjniej pisac o pierwszej 11-tce na ostatni mecz z Korona,wtedy zgoda,ale kadra jest zmieniona w znacznie szerszym ksztalcie. Piszesz dalej,ze w tej 11-tce jest 5 nowych zawodnikow,pomijam,ze umknal Ci problem z obsada bramkarza(y),bo z podstawowym bramkarzem rozstalismy sie z powodow fiansowych. A wyprzedzila nas... Pogon Szczecin - to notka dla tych,co dalej uwazaja,ze mamy gory pieniedzy,sprytnie kamuflowanych przez Sarapate et consortes. A teraz broni drugi bramkarz,z ktorym - przyypomne - najpierw... nie chcielismy podpisac kontraktu. Jak jest ceniony,wystarczy przejrzec opinie kibicow,takze pewnie i na tym forum. Mamy wiec na placu 2 bramkarza i 5 nowych graczy,czyli...POLOWE druzyny. W tym,jak pisalem wczesniej,pomoc wymieniona kompletnie,z graczy w naszej lidze cenionych i uwazanych za jednych z najlepszych na swojej pozycji. Wystawiamy nieopierzonego jeszcze 19-latka i goscia,ktory mimo iz dolaczyl do nas wczesniej,to juz jednak z drobna konruzja byl na pewien czas wylaczony z treningow. To teraz zagadka,o wielki analityku : ilenaprawde trenowal z nami Basha Do tego jest Llonch (8 miesiecy w Wisle,),Carlitos 3 miesiace w klubie,Arsenic 3 miesiace w klubie,Gonzalez 8 meisiecy w Wisle)... Z zawodnikow ktorzy saw Wisle ponad rok na boisku bylo 4... daje to 2/3 druzyny,ktorej nie bylo tu jeszcze w polowie zeszlego sezonu. A ty beztrosko twierdzisz,ze jest inaczej... ![]() Na zmiany zas wchodza nastepni,ktorzy sa z nami od kilku tygodni... Reszty mi sie nawet nie chce pisac - jesli tak bredzisz w pierwszych zdaniach,to az strach oblatuje,co napiszesz dalej ? Ach,dalej odniosles sie oczywiscie do narodowosci - tyle ze ja ci przypomne,ze wszyscy kibice musieli po prostu zaakceptowac fakt,ze na nic nie mielismy kasy,bylismy z ogromnymi dlugami,a alternatywa dla Sarapaty byl Meresinski,i az strach pomyslec,kogoz moglby on nam zaprezentowac jako Dyr. Sportowego. I Junco odrobil zadanie na 4+ - wymienil sporo kadry,za miske ryzu mamy kilku slabych graczy (albo na razie bez formy),kilku przyszlosciowych pilkarzy oraz jedna gwiazde ligi. Czyli skutecznosc wiecej niz dobra jesli pod uwage wezmie sie srodki,jakimi dysponowal. Ba.wiekszosc tych graczy przyszla tu TYLKO DLATEGO,ze sa tu Hiszpanie,takze Carlitos. A sprzedalismy Brleka za tyle,bo kloopty Wisly to naprawde zadna tajemnica,i zgadnij,mistrzu,jaka to nam daje pozycje negocjacyjna dla transferow z i do klubu... Teraz wypada tylko zapytac - gdzie widzisz gnojenie Polakow,poza tym,ze zamiast Meresinskiego (Polaka) wzielismy Sarapate (Polke),a ta wespol zespol zatrudnila Hiszpanow (bo innej opcji po prostu nie bylo) ? Gdzie widzisz (poza swoimi wizjami) lepszy uklad ? Jakies propozycje,czy idiotyczna ksenofobia,i przekonanie,ze jestesmy narodem wybranym ? I skad wywodzisz,ze mamy jakies kompleksy wobec innych nacji ? Moze Ty masz,ja nie,na Zachodzie mieszkam wiele wiele lat i znam wielu fantastycznych Polakow,ktorzy porobili kariery i pieniadze znacznie lepsze niz tubylcy,ale wspolnym mianownikiem byla fachowosc,a nie narodowosc. To typowy argument kiedy sie nie ma innych. ![]()
You'll never know...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
*brylant-ironia ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Weszło! napisał(a):
W ogóle ta sytuacja jest dla mnie absurdalna. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czaro
Przeczytałem, że "apele o zwolnienie Kiko są absurdalne", a Ty pisałeś o Junco. Mój błąd. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Weszlo napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Podsumowując, nikt nie jest zadowolony ze stylu i ostatnich wyników, a także ukontentowany tym, że punkty zdobyliśmy dzięki indywidualnym błyskom kilku zawodników. Jednocześnie każdy rozumie, że mamy w miarę komfortową pozycję w lidze, punktowo wystartowaliśmy nieźle, ale wciąż się zgrywamy, przebudowujemy i leczymy kontuzje. Nikt normalny nie ma też chyba wątpliwości, że nie mamy składu na top3, ani finansów na top8 (podaję orientacyjnie, liczba jest tu nie istotna, chodzi o to, że nie jesteśmy krezusem).
Odejmując od tego inwektywy, wychodzi na to, że jedni uważają, że lepszym/jedynym rozwiązaniem jest Kiko zostawić i trzymać kciuki, żeby dzięki ciężkiej pracy (także nad sobą) zażegnał ten mały kryzys i powoli pchał kamień pod górę, a drudzy, że trener nic już nie jest w stanie zmienić i razem z tym kamieniem spierdzielimy się na sam dół. Jest mi bliżej do opcji nr 1. Ramirez nie jest bogiem ławki trenerskiej, ale jego zwolnienie to wielkie ryzyko, a nie wielka szansa na poprawę sytuacji. Natomiast innych racjonalnych stanowisk do wyboru (niż opcja 1 bądź 2) nie widzę, bo rewizja strategii budowy klubu po kilku słabych meczach, w środku sezonu i przy takiej inwestycji środków i kapitału ludzkiego w projekt Kiko-Junco byłaby czystą głupotą.
Ostatnio edytowane przez czaro : 24.09.2017 o godz. 17:43.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Wydaje mi się, że niektórzy są zbyt emocjonalni i chyba jednak mają nierealistyczne oczekiwania wobec tej drużyny. Nikt nie pisze, żepatrzenie na naszą grę nie jest bolesne. Gramy po prostu gówniano. Jednak beznadziejna gra na tym etapie jest zupełnie uzasadniona. No i to wieczne narzekanie na brak stylu. Oczekiwanie w tym momencie jakiegoś stylu od bezładnego zlepku piłkarzy jakim jest obecna Wisła jest niepoważne. Styl to jest wisienka na torcie, zwieńczenie ciężkiej pracy, a nie coś od czego się zaczyna. Owszem, drużna Moskala grała lepiej ale było tam wielu zawodników ze starej ekipy, którzy po pierwsze znali się jak łyse konie, a po drugie byli młodsi i w lepszej formie (Brożek, Boguski, Garguła, Głowacki itd.). To co jest teraz to drużyna powstająca od absolutnych podstaw, w dodatku z niedomagającymi już doświadczonymi piłkarzami, którzy są cieniami siebie z poprzednich lat. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mistrzowie demagogii, wyliczają ile pracuje trener i porównują składy, ale że jeden miał kontuzje, inny ciągle ma, z ławki wchodzą z przymusu kompletnie nieograni piłkarze - lepiej tego nie widzieć. I do tego to oburzenie, "ile jeszcze będziemy czekać!", "może w przyszłym sezonie też będziemy budować?!". Najuczciwszy był niejaki krzywy, on .......i Wisłę która przegrywa, wróci jak zaczną regularnie (i w ładnym stylu!) wygrywać. Byłoby zdrowiej gdyby kilka osób wzięło z niego przykład. Po prostu obecna Wisła nie jest w stanie spełnić jaśnie państwa oczekiwań. I krzyż na drogę... Nie wiem jak inaczej to ująć. Po prostu Wisła to teraz drużyna środka tabeli. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
@wolfy No może teraz zrozumieją, że nie ma już BC z workiem kasy i póki co będziemy ligowym średniakiem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
|
Dlatego jestesmy sredniakiem ligowym od szesciu lat?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
I jeszcze trochę będziemy, a teraz czego nam trzeba wszystkim to wyrozumiałości i cierpliwości.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jesteśmy, ale masa osób wypiera to ze świadomości.
Jasne, ale słabo to widzę. Reakcje są takie jakbyśmy mieli ostatnie miejsce za Cracovią. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Ja mam wrażenie, że jebiąc oszołomów zapominacie, że rzeczowa krytyka czy nawet sceptyczne obserwacje pisane są z pozycji cierpliwego udoskonalania tego, co jest, a nie burzenia w stylu Cupiała i chyba wielu osobom tutaj o to chodzi. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Przed nami mecz z Jagą i wcale mnie musimy go przegrać czy zremisować. Spokojnie możemy wygrać jeśli zagramy dobrze z tyłu. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |