The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jot
Banita

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2012, 16:40
michu-k napisał(a):Wyświetl post
Głupolom nie przegadasz.
płacz dalej cioto, bo nic innego zrobić nie możesz
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 07.06.2012, 16:45
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Jakbyś pojechał do Enschede, oskarżyliby cię o podrobienie biletu, zagazowali, spałowali i wywieźli Bóg wie gdzie, to byś teraz nie pisał o "głupolach". Nie mówiąc już o traktowaniu jak bydło i nie wpuszczeniu do miasta aut na polskich blachach.
No to ci, co udawali małpy, właśnie pokazali, że słusznie uznano ich za bydło.
Kon®ado napisał(a):Wyświetl post
więc wasza wola, możecie lizać dupy innym,
ta, bo zachowywanie się jak cywilizowany człowiek z trzycyfrowym IQ to od razu lizanie dupy.
Żenada i tyle.

Tak tak, wiem - od lat mieszkam setki kilometrów od Krakowa, mecze oglądam na necie, więc się nie znam.
Ostatnio edytowane przez jova : 07.06.2012 o godz. 16:55.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 07.06.2012, 16:52
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Za to Enschede to powinni deportować wszystkich Holendrów z Polski. Najlepiej na Madagaskar...
Ja rozumiem, ze są nawet ludzie nielubiący Bożego Narodzenia, ale wasza banda śmiesznych dzieciaków zasiadzie od jutra i będzie oglądac każdy mecz, więc nie wiem 1.co i komu chcieliście przekazać tym śmiesznym protestem. Ponownie 2.większość ludzi was nie zrozumiała.3.Macie to w dupsku? No to miejcie! Tylko potem nie stękajcie, 4.ze was nikt nie chce bronić poza paroma politykami czekającymi na wasze głosy w wyborach.
PS. Nie jestem pokemonem, jeżdżę na mecze Wisły-także te zagranicą,nie brandzluje się do Holandii, Danii czy Hiszpanii. 5.Ale nie rozumiem czemu ci co chcieli obejrzeć Holandię to frajerzy? Z tego co widzę to sporo osób z Wisły nie omieszkal sobie porobić zdjęcia z Holendrami i żadnej ujmy im to nie przyniosło.
1. no ale co cie to obchodzi?
2. pedałów też nikt nie rozumie(znaczy większość )
3. Mamy w dupie, no i?
4. A po co ktoś ma nas bronić? Czy my prosimy "was" o łaskę? Wielmożni się znaleźli
5. a co ma piernik(protest przeciwko ełro) do wiatraka(że paru kolesi napina się na forum do fanów postomderny)? Pijesz do "śmiesznie protestujących", czy do forumowiczów?

ps. Ja rozumiem, że ciężko wam przeboleć, że słodkie i przyjemne widowisko zostało zakłócone przez bandę bydła bandyteryjnego. Polecam iść z tym problemem do swego psychoanalityka, a potem na paradzie równości głosić: "MIŁOŚĆ - WOLNOŚĆ - RÓŻNORODNOŚĆ" (oczywiście taka żeby nie była śmieszna, bo media i opinia publiczna potępi)

jova napisał(a):Wyświetl post
No to ci, co udawali małpy, właśnie pokazali, że słusznie uznano ich za bydło.

1.ta, bo zachowywanie się jak cywilizowany człowiek z trzycyfrowym IQ to od razy lizanie dupy.
Żenada i tyle.

Tak tak, wiem - od lat mieszkam setki kilometrów od Krakowa, 2.mecze oglądam na necie, więc się nie znam.
1. To udawali w końcu czy nie? Bo jednym gazetom zależy, żeby zinterpretować to w ten sposób, a inne chociaż starają się być obiektywne. Widzę, tobie też zależy na "odpowiedniej" interpretacji
2. hahahaa to masz ten problem co ja . Ja mieszkam w Polsce, poza Europe nigdy nie wyjechałem ale jestem oczywiście "ekspertem" w dziedzinie antopologii Beduinów z Afryki płn. Uważam więc, że mogę się spierać z prawdziwymi naukowcami oczywiscie podważyć ich autorytet, bo przecież się dobrze znam

P.s A to trzeba teraz mieć trzycyfrowe IQ, żeby zachowywać się jak "człowiek"? buahahaha co ja się na tym forum nie dowiem

Ciekawe jakie ma Donald, bo w czasach słusznie minionych jak donoszą pewne źródła, w nieludzki sposób latał ze szlaufem, i jak to się mówi, był twardym kibolem z młyna. Ciekaw jestem, a niby taki wygadany
Ostatnio edytowane przez palikot : 07.06.2012 o godz. 17:08.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 07.06.2012, 17:10
Widze, że każde zachowanie, które nie mieści się w ramach "kibolstwa" jest od razu lizodupstwem i wazeliniarstwem, a brak niechęci w stosunku do Holendrów - przejawem lewactwa. Generalnie średnio mnie interesuje co o kibicach Wisły myślą za granicą, ale nie popieram takiego zachowania, choć akurat byłem na C1 i stamtąd nie słyszałem żadnych odgłosów małp itd, więc pisanie o rasizmie jest dość dziwne. Bardziej mnie martwi, że takie kibolstwo "na pokaz" moze zniechęcić część ludzi do chodzenia na stadion, mogą się tworzyć podziały itd. Oczywiście zaraz ktoś odpisze "co kogo obchodzą pikniki liczą się kibole". Ale nie od dziś wiadomo, że cały stadion nie będzie młynem, a wszyscy kibicujemy Wiśle i jej dobro powinno nam leżeć na sercu, a nie wyłącznie dobro własne (czyt. dobre samopoczucie kiboli).
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej odpaść z Levadią niż z Podbeskidziem w Pucharze Polski,
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 07.06.2012, 17:14
Z relacji ludzi na stadionie wygląda to wszystko na rozdmuchana aferkę.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 07.06.2012, 17:16
palikot napisał(a):Wyświetl post
1. To udawali w końcu czy nie? Bo jednym gazetom zależy, żeby zinterpretować to w ten sposób, a inne chociaż starają się być obiektywne. Widzę, tobie też zależy na "odpowiedniej" interpretacji
A van Marwijkowi i reszcie sztabu niby czemu na tym zależy? Niby czemu oni mieliby kłamać?
2. hahahaa to masz ten problem co ja . Ja mieszkam w Polsce, poza Europe nigdy nie wyjechałem ale jestem oczywiście "ekspertem" w dziedzinie antopologii Beduinów z Afryki płn. Uważam więc, że mogę się spierać z prawdziwymi naukowcami oczywiscie podważyć ich autorytet, bo przecież się dobrze znam
Nawet nie próbowałbym podważać Twojego autorytetu jako eksperta od robienia bydła.
P.s A to trzeba teraz mieć trzycyfrowe IQ, żeby zachowywać się jak "człowiek"?
Czytać też nie umiesz.
Ostatnio edytowane przez jova : 07.06.2012 o godz. 17:23.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.06.2012, 17:24
ta i jeszcze to śmieszne przebieranie się na pomarańczowo ... Szkoda że na meczach Wisełki niektórzy nie potrafią przyjść w czerwonej koszulce, a tutaj na pomarańczowo mogli ; ] To jest chyba nasz stadion, więc powinno się przychodzić w naszych barwach nawet na głupi trening Holandii jakby np Real przyjechał na mecz czy tam trening (s-f) to też przyszlibyście niektórzy w strojach Realu? yyy, a mam wrażenie że jednak dużo lizodupów u nas, którzy przejmują się bardziej zdaniem obcych(którzy nas traktowali jak bydło), niż tutejszych ; ] co tu więcej dodac ; p
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 07.06.2012, 17:25
1.A van Marwijkowi i reszcie sztabu niby czemu na tym zależy?

2.Nawet nie próbowałbym podważać Twojego autorytetu jako eksperta od robienia bydła.
3.Czytać też nie umiesz.
1. A co rozmawiałeś z nim, czy przeczytałeś w GW a może przeczytałeś w Hollenderskiej prasie, której nie zależy na niczym innym, jak na lizaniu dupeczki bratankom z Polski? Powiem ci, że też bym chciał mieć takich kumpli jak ty, pewnie przyjechał w odwiedziny do ciebie setki km od Krakowa poskarżyć się tobie?

2. To ma być napinka? Chyba masz dwucyfrowe IQ, jak na moją ironie odpowiadać agresywną napinką?

3. Rozumiem, że chciałeś przyironizować, że wedug nas jeśli cie tam nie było, to nie masz prawa głosu.
Ja ci za to mówie, że jesli cie nie ma na danym wydarzeniu, to nie masz być prawa obiektywny, więc po cichu ci radze nie napinać się, bo nie masz zielonego pojęcia o niczym, a szczególnie o tym, co powiedział van Marwajk, bo nigdzie to nie zostało potwierdzone. Jeśli dla ciebie plotki, są rzetelnym źródłem informacji, to nie ma sensu z tobą dyskutować, jesteś kompletnie w tym wypadku zdyskredytowany

Kon®ado napisał(a):Wyświetl post
ta i jeszcze to śmieszne przebieranie się na pomarańczowo ... Szkoda że na meczach Wisełki niektórzy nie potrafią przyjść w czerwonej koszulce, a tutaj na pomarańczowo mogli ; ] To jest chyba nasz stadion, więc powinno się przychodzić w naszych barwach nawet na głupi trening Holandii jakby np Real przyjechał na mecz czy tam trening (s-f) to też przyszlibyście niektórzy w strojach Realu? yyy, a mam wrażenie że jednak dużo lizodupów u nas, którzy przejmują się bardziej zdaniem obcych(którzy nas traktowali jak bydło), niż tutejszych ; ] co tu więcej dodac ; p
Chłopie, ale w 95% tam nie było kibiców Wisełki, dajże sobie już na luz... Było dużo obcokrajowców, dzieci, różnych fanów medialnych wydarzeń, może też pasjonatów piłki holenderskiej, byli też kibole, w koszulkach Wisły, nawet ponoć Żydek się trafił...

dystansu... widzimy się na Bełchatowie
Ostatnio edytowane przez palikot : 07.06.2012 o godz. 17:36.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 07.06.2012, 17:40
1. A co rozmawiałeś z nim, czy przeczytałeś w GW?
Oni rozmawiali:
http://www.telegraaf.nl/telesport/vo...ejegend__.html
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/10896...en-staat.dhtml
Czemu mieliby kłamać? To jakieś filie GW?
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 07.06.2012, 17:43
4. A po co ktoś ma nas bronić? Czy my prosimy "was" o łaskę? Wielmożni się znaleźli
To po ch**j latacie z puszką po C jak wam nic nie trzeba i jesteście samowystarczalni, co?
Trudno sie odnieść do reszty twoich wynaturzeń Małolacie, więc sobie daruje. Jacy są "wielcy chuligani" każdy widzi po procesie ws. Człowieka. Część się wysypała, część spieprzyła, a część garuje. Jak znam życie wyjdą co najmniej odmienieni.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 07.06.2012, 17:50
może ludzie nie przychodzą na mecze bo nie chcą słuchać takich "protestów" ?
Można protestować, ale w ludzki sposób, bez ubliżania innym. To nie można już kibicować Holandii będąc kibicem Wisły? To nie mozna oddać im zwykły ludzki szacunek? Trzeba się zachować jak wieśniak i pokazać, że to "moj" stadion?
Potem nie ma co się dziwić, że jest jaki jest obraz kibica. Ale spoko, mozna się tłumaczyć, że nie zależy kibicom na tym jak są postrzegani. Ale bez płaczów jak zamykaja stadiony.
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.06.2012, 17:58
Oni rozmawiali:
Filie moze nie ,ale dziennikarze szukajacy taniej sensacji,a czy powodem było małupie buczenie czy moze po prostu spiewy "kiboli"?co powiedział trener dokładnie ,tego nie wiesz ,jezeli byles na treningu to czy slyszałes buczenie?ktos napisał siedzacy na C1 ze takowego nie bylo ,ja ogladalem na zywo transmisje holenderskiej tv i tez tego nie słyszałem a wiec tylko intepratacja dowolna dziennikarzy ktora moze byc roznorodna jak dobrze wiesz, a tak wlasciwie to holenderskiego nie znam a te google tlumaczenia to gowno warte jak i wybiórcza
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.06.2012, 17:59
Oni rozmawiali:
Oni też:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...jk_zachwycony/

Jakoś nie ma narzekania Van Marwijka na rasizm?

Jak BBC przedstawiała Polaków jako morderców i antysemitów to też uważałeś że na pewno to prawda bo nie jest to filia GW więc po co mieliby kłamać?

Osoby, które były wczoraj na treningu twierdzą, że żadnego rasizmu nie było ale oczywiście ty wiesz lepiej bo "tata Marcina (holenderskie media) powiedział"

PS. Na koniec odpowiedz sobie na pytanie, który tytuł się lepiej sprzeda "Spokój w Krakowie podczas treningu Oranje" czy "Skandal - pokaz rasizmu kibiców Wisły Kraków". Dalsze przemyślenia zostawiam Tobie.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 07.06.2012 o godz. 18:03.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 07.06.2012, 18:00
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
To po ch**j latacie z puszką po C jak wam nic nie trzeba i jesteście samowystarczalni, co?
Trudno sie odnieść do reszty twoich wynaturzeń Małolacie, więc sobie daruje. Jacy są "wielcy chuligani" każdy widzi po procesie ws. Człowieka. Część się wysypała, część spieprzyła, a część garuje. Jak znam życie wyjdą co najmniej odmienieni.
Ale co ma przynieść ta pyskówka? Rozumiem, boli cię, że ktoś wyraził swoje zdanie o ełuro...

ale co ma do tego:
pisanie różnych ludzi na forum
zbiórki na oprawe
chuliganka,
skwk,
etc, etc.

każdy ma swoje zdanie (chyba żyjemy w społeczeństwie, którego cechą jest... różnorodność?), więc wśród ludzi grzecznych, poprawnych, etc. mogą chyba też być ci inni, co poprawni nie są? Nie słyszałem, że prawo zabrania wyrażania sprzeciwu przeciwko euro... zrobili to ludzie niezależni od wpływu jakiś podmiotów, a wam wszystko się kojarzy z SKWK, z Huliganką, z "wami" tylko dlatego, że mieli odmienne zdanie od 95% stadionu... Ja nie jestem ani w UW ani w Huligance ani w SKWK nie stałem na C, tylko na G, a poglądy mam jak widać jakie mam. Wobec czego dla ciebie jestem śmieszny, dla GW jestem kibolem, dla "najm" jestem bydłem, dla jeszcze kogoś jestem "wy" dla innego jestem w SKWK bo mam inne zdanie niż wy. Wiadomo jest paru fiutów małolatów i po drugiej stronie, co piszą bzdety o piknikach itd. wiele można przeczytać na tym forum głupot, ale to nie jest usprawiedliwiem żadnym od wyłączenia MYŚLENIA!!
Nie rozumiesz ironii wyłącz kompa idź się przejdź
bez odbioru napinaczu.

Oni rozmawiali:
Zrób sobie cwiczenie, takie z medioznawstwa. Zadaj sobie pytanie jaki cel ma holenderska prasa żeby napisać, że VanMarwajk jest zażenowany, a jaki cel ma Wisła Kraków,który przytoczył mr_kwolf żeby napisać, że VanMarwajk jest zachwycony?

Może cię olśni, i wtedy będziesz wiedzial to co ci 8 post próbuje wytłumaczyć
Miłego wieczoru
Ostatnio edytowane przez palikot : 07.06.2012 o godz. 18:08.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 07.06.2012, 18:13
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Oni też:
Bez jaj. Informowanie wyłącznie o pozytywnych zdarzeniach to dosłownie ich praca. Trudno oczekiwać by oni donosili o jakiejkolwiek krytyce czy kontrowersjach.
Na koniec odpowiedz sobie na pytanie, który tytuł się lepiej sprzeda "Spokój w Krakowie podczas treningu Oranje" czy "Skandal - pokaz rasizmu kibiców Wisły Kraków". Dalsze przemyślenia zostawiam Tobie.
Jasne, z perspektywy gazety/portalu skandal to dużo lepszy biznes. Tylko co do zyskania ma sztab Holandii?
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 07.06.2012, 18:16
Bez jaj. Informowanie wyłącznie o pozytywnych zdarzeniach to dosłownie ich praca. Trudno oczekiwać by oni donosili o jakiejkolwiek krytyce czy kontrowersjach.

Jasne, z perspektywy gazety/portalu skandal to dużo lepszy biznes. Tylko co do zyskania ma sztab Holandii?
Ty dalej nie rozumiesz tego co się do Ciebie mówi. Jakie źródła poza źródłami holenderskimi masz na potwierdzenie tezy, że Van Marwijk jest oburzony rasizmem? Spotkałeś go i rozmawiałeś? Widziałeś chociażby w TV jego wypowiedź w języku który znasz?

Tak jak ich pracą jest informowanie o pozytywnych zdarzeniach tak pracą mediów holenderskich jest tworzenie artykułów, które się będą sprzedawały. Im szybciej to zrozumiesz tym lepiej dla Ciebie. Media nie mają informować tylko mają się sprzedawać. Proste.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Stary 07.06.2012, 18:18
Oni też:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...jk_zachwycony/

Jakoś nie ma narzekania Van Marwijka na rasizm?
Ale kolego, popatrz na daty. Trochę rzetelności. Te wypowiedzi nie dotyczą treningu otwartego dla kibiców. Więc jak już chcesz na siłe wybielać wczorajszą postawę "kiboli" to chociaż rób to dokładniej.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.06.2012, 18:20
Jot napisał(a):Wyświetl post
płacz dalej cioto, bo nic innego zrobić nie możesz
Kulturą nie grzeszysz. Widać, że nie wychowany.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 07.06.2012, 18:21
najm napisał(a):Wyświetl post
Ale kolego, popatrz na daty. Trochę rzetelności. Te wypowiedzi nie dotyczą treningu otwartego dla kibiców. Więc jak już chcesz na siłe wybielać wczorajszą postawę "kiboli" to chociaż rób to dokładniej.
No faktycznie, nie zwróciłem uwagi.

Tutaj też nic Van Marwijk nie mówi o rasizmie więc sens wypowiedzi pozostaje bez zmian:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ing_w_europie/

Zapomniało mu się?

Byłeś wczoraj na treningu? Widziałeś te przejawy rasizmu? Proste pytania.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 07.06.2012, 18:35
1. Bez jaj. Informowanie wyłącznie o pozytywnych zdarzeniach to dosłownie ich praca. Trudno oczekiwać by oni donosili o jakiejkolwiek krytyce czy kontrowersjach.

2. Jasne, z perspektywy gazety/portalu skandal to dużo lepszy biznes. Tylko co do zyskania ma sztab Holandii?
dobrze idziesz w dobrym kierunku...

1. No właśnie, ich pracą jest informowanie o pozytywnych rzeczach, bo na tym zarabiają, tworzą PR
I vice versa Gazety zarabiają na doszukiwaniu się skandali, więc trudno, żeby donosili, że jest fajnie, miło przyjemnie, bo tego nikt nie kupi.

2. Etyka dziennikarska mówi tak:
Cytat:
1.Informacje należy wyraźnie oddzielać od interpretacji i opinii.
2.Informacje powinny być zrównoważone i dokładne, tak by odbiorca mógł odróżnić fakty od przypuszczeń i plotek, oraz powinny być przedstawiane we właściwym kontekście i opierać się na wiarygodnych i możliwie wielostronnych źródłach.
3.Opinie mogą być stronnicze, ale nie mogą zniekształcać faktów i być wynikiem zewnętrznych nacisków.
źródło: http://sdp2.home.pl/dko.html

Jak wszyscy wiemy, łamanie etyki dziennikarskiej jest na porządku dziennym, z tego względu, że myślą przewodnią dzisiejszych koncernów medialnych jest sentencja: "cel uświęca środki". Żeby zarobić robią różne sztuczki, żeby zmieścić się w granicach prawa, żeby było jak największy popyt na daną informację, żeby najwięcej zarobić! Jesteś aż tak głupi, żeby wierzyć w to, że prawdą jest co piszą holenderskie media?
Masz pewność, że słowa VanMarwijka nie zostały przekręcone przypadkiem? A może zasugerowano mu taką odpowiedź? tzn. "jak pan odniesie się do rasistowskich okrzyków, małpiego buczenia?" on odpwiada, że "wie czego się można już spodziewać". Chociaż wcale nie musiał mieć wrażenia, że było rasistowskie zdarzenie, ktoś mógł mu to zasugerować! Logiczne? Czy uważasz, że BBC zrobiła przypadkowo reportaż o rasizmie, antysemittyźmie, faszyzmie, w obliczu wysokiego poziomu medialności euro, nadodatek publikowanym w kraju, w którym ludzie dostają drgawki jak jest ten temat, a Polacy są narodem chwytliwym? Czy ty jesteś naprawdę taki naiwny? Wyobraź sobie, że społeczeństwo jest tak głupie, że tego typu reportaże, budzą powszechne oburzenie, ludzie o tym mówią a koncerny zarabiają i spirala się kręci. MYŚL!
TO jest tak jak z tymi gwizdami na meczu ze Śląskiem. Ktoś robi afere, że gwizdano, na piłkarzy Wisły, a nie bierze pod uwagę, że gwizdano na sędziego. bo ma w tym interes, SKUMAJ TO CHŁOPIE!
Ostatnio edytowane przez palikot : 07.06.2012 o godz. 18:50.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 07.06.2012, 18:52
Tym wszystkim płaczkom lejącym łzy nad faktem co o nas napiszą w gazetach proponuję : przyjdźcie przed najbliższym meczem ligowym na sektor D i wylejcie swoje żale, to na pewno wzruszy wszystkich wasza historia. Z wiślackim pozdrowieniem FUCK EURO !
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Stary 07.06.2012, 19:06
ja w imieniu tych płaczków: nie dziw się, że ilość kibiców nie bedzie rosła, że tyle osób co na trening Holandii nie będzie chodziło. Powód jest prosty - nie każdy akceptuje takie formy dopingu. Wizja poszerzania kręgów kibiców nie zostanie zrealizowana jak długo inne kręgi będą zniechęcane.

Nie jestem kibolem, jestem sympatykiem i chyba nim zostanę, bo kibicowanie ma mi sie kojarzyć z przyjemnością, a nie z wyzywaniem innych (czy to na tle rasistowskim czy bo po prostu mi się euro nie podoba). Mówię to ja - studencina.

I odpowiadając na wyżej postawione pytanie - nie nie byłem na tym treningu, bo akurat jak kolejki się formułowały to zakuwałem na egzaminy. Nie każdy ma luksus wolnego czasu w wybranym przez siebie momencie. Ale od tego jest portal internetowy bym zobaczył jak to wygladało. Czytając relację nie chciałbym się wstydzić za braci kibiców.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 07.06.2012, 19:10
ja w imieniu tych płaczków: nie dziw się, że ilość kibiców nie bedzie rosła, że tyle osób co na trening Holandii nie będzie chodziło. Powód jest prosty - nie każdy akceptuje takie formy dopingu. Wizja poszerzania kręgów kibiców nie zostanie zrealizowana jak długo inne kręgi będą zniechęcane.

Nie jestem kibolem, jestem sympatykiem i chyba nim zostanę, bo kibicowanie ma mi sie kojarzyć z przyjemnością, a nie z wyzywaniem innych (czy to na tle rasistowskim czy bo po prostu mi się euro nie podoba). Mówię to ja - studencina.

I odpowiadając na wyżej postawione pytanie - nie nie byłem na tym treningu, bo akurat jak kolejki się formułowały to zakuwałem na egzaminy. Nie każdy ma luksus wolnego czasu w wybranym przez siebie momencie. Ale od tego jest portal internetowy bym zobaczył jak to wygladało. Czytając relację nie chciałbym się wstydzić za braci kibiców.
No i jesteśmy dogadani
Ty lubisz jak jest łatwo przyjemnie, my lubimy, jak jest hardcorowo i niepoprawnie.

My jesteśmy, was nie ma. Skończcie tą napinke bardzo bym prosił

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 07.06.2012, 19:12

To mi wystarczy. Typowe "w dupie byłem, gówno widziałem to się wypowiem". Na dobrą sprawę nie wiesz czy ci znienawidzeni przez Ciebie kibole zrobili wczoraj coś złego ale i tak musisz się przywalić. Dla zasady. Na przyszłość mniej wiary mediom. Wyjdzie ci to na zdrowie. Inaczej pojedziesz do Austrii i będziesz się dziwił czemu mówią w niej po czesku. Albo będziesz szukał PGE Areny koło fabryki opon Stomil.

PS. Jakby wczoraj faktycznie był rasizm na stadionie to myśle, że jeszcze w wczorajszych Faktach byłby o tym solidny reportaż podparty niezawodną Bydgoszczą i komentarzem, że kibole robią wszystko żeby zepsuć święto wszystkich Polaków jakim jest Euro. Wyborcza też dorzuciłaby swoje 3 grosze.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 07.06.2012, 19:21
ja w imieniu tych płaczków: nie dziw się, że ilość kibiców nie bedzie rosła, że tyle osób co na trening Holandii nie będzie chodziło. Powód jest prosty - nie każdy akceptuje takie formy dopingu.
Tak się składa, że przy wyjątkowo słabej , jeśli nie najsłabszej od lat grze Wisły na meczach z Legią było 24 tys. osób, z Amiką 21 tys. z parchami 23 tys. czy Śląskiem 21 tys.Czyli wg. mnie i tak dobra. Gdyby Wisła grała lepiej frekwencja byłaby o wiele większa. Naprawdę szczerze mamy (piszę tu o kibicach nie internetowych) głęboko gdzieś czy Ty czy inny płaczek medialnie skrzywiony akceptuje czy nie takie formy dopingu. Zasada jest prosta: nie podoba się to wypad. A jak masz coś to przyjdź (inni też) i poopowiadaj to np. przed meczem "U Wiślaków". Nie tacy jak Ty tworzą historię ruchu kibicowskiego. Na meczach wyjazdowych gdzie się jedzie po Polsce i często ryzykuje coś więcej niż pogawendki internetowe to takich moralistów nie ma.
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.06.2012, 19:34
Cytat:
Jak znam życie wyjdą co najmniej odmienieni.
nie na temat, ale jak o czymś nie wiesz, to nie pisz. Bo akurat większość chłopaków tam wraca "jak do domu". A że dwóch gości sypie - może tak, a może to taka sama sprawa jak z Teddy Boys w Legii, gdzie media informowały, jak to się rozpruli wszyscy. I że Staruch jest ich przywódcą
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 07.06.2012, 19:34
Jakby nie patrzeć i oceniać i interpretoować i dodawać ideologie ..kibolstwo zrobiło WIOCHĘ. .. ZENADA i PRZEDSZKOLE.. Jak ktoś ma rozum i używa mózgu to sobie odpuszcza i nie robi teatrzyku. Efekt mizerny. Wstyd spory . Ale jak zwykle wstydzą się nie ci co powinni. Polemika bez sensu . Była wiocha na derbach. Jest wiocha na treningu Holendrów. Tam większa tu mniejsza ale WIOCHA. Jeśli taki jest trend kibicowania na R22 to gratuluję inteligencji.....Do niedawna szczyciliśmy się że jesteśmy ponad " poziom" tych z za błoń. ..Do niedawna..Skor oEUROto nie Wasza impreza to po jakiego grzyba staliście w tych kolejkach po wejściówki?..... Zenada.
Odpowiedz cytując
wyar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.06.2012, 19:45
Dla wszystkich zainteresowanych :
http://www.timesofmalta.com/articles...-racist.423231

Zdaniem tej gazety oficjel z UEFA potwierdził,że protestowano przeciw Euro,ale absolutnie nie potwierdza jakichś rasistowskich incydentów.
Ale to także przecież media - może teraz te piszą nieprawdę ? ;-)
You'll never know...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 07.06.2012, 19:45
Kolejny internetowy kosmita. Gratulować możesz przez tylko przez internet jak widać. Twoje opinie naprawdę nikogo nie wzruszą. Tacy jak ty na stadionie się nie liczą.
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Stary 07.06.2012, 19:47
Ja tylko chciałem sprostować swoje powyższe wypowiedzi. W żaden sposób nie aspirowałem do miana elementu ruchu kibicowskiego, a tym bardziej tworzenia jego historii. Chodziło mi tylko o to, że chciałbym by kibice wspierający klub któremu kibicuje od tylu lat (wiadomo, kibic sukcesu jestem, bo kibicuje Wiślę dopiero od czasów przejęcia sterów przez BC i pierwszego wicemistrzostwa Polski pod koniec zeszłego stulecia) nie powodowali szkód dla Wisły - czy to materialnych czy niematerialnych (renoma itp). Jeśli w ostatnim czasie Kraków stawał się Holenderski (np otwarcie w Bronowicach ośrodka im. Cruyffa), a nawet sam klub wyraźnie pała chęcią współpracy z Holandią (wyjazdy trenerów, zahęcanie do kibicowania Holandii) to czemu kibice mieliby to psuć? Czemu mamy niszczyć relacje na linii Wisła - Holandia?

A co do zarzutu, że nie byłem na tym treningu. Wiadomo, zarzut trafny, ale mam nadzieje, że każdy Was, który się wypowiedział był na tym treningu. Chociaż wg mnie (ale to tylko moje zdanie) każdy ma prawo wypowiedzi. Nie chodzi mi o napinkę, a rzetelną ocenę.

To by było na tyle, nie mieszam się już do ruchu kibcowskiego. Nie podobają mi się metody, ale nic na to nie poradzę. Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów