The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiślacki
Junior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.04.2012, 17:27
canal+ zakompleksione na naszym punkcie półgłówki i ofiary losu dla ktorych kazda nawet najmniejsza nasza porażka jest życiowym sukcesem. Ej canal+ .Co? ty świńska inteligencjo
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 15.04.2012, 22:30
Jakiś cykl widocznie mają bo kolejny artykuł o Wiślaku:

Cytat:
Leszek Lipka jest legendą Wisły Kraków, jednym z najlepszych jej rozgrywających w historii. W barwach Wisły rozegrał 378 spotkań, zdobywając 37 bramek. 21 razy wystąpił w reprezentacji Polski, m.in. w czterech meczach eliminacji do Euro 1980 (w pełnym wymiarze czasowym, Polska żadnego z tych spotkań nie przegrała).

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...3f2e721f,1,3,5

Piękne zdjęcie:

http://img.naszemiasto.pl/grafika2/n...de34ebc9_o.jpg
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 16.04.2012, 00:20
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Jakiś cykl widocznie mają bo kolejny artykuł o Wiślaku:
Możesz dać link do poprzedniego?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.04.2012, 00:39
Cytat:
Piłkarz żałuje, że dziś takich inicjatyw Wisła nie prowadzi, a to była dobra droga do tego, aby pozyskiwać talenty. - Gdy pracowałem w Orle Iwanowice, w halowych rozgrywkach młodzieżowych moja drużyna pokonała Wisłę. Rodzice byli zszokowani, że ich dzieci przegrały z klubem ze wsi. Różnica poziomów się zaciera, gdy ja byłem młodym zawodnikiem, taki wynik byłby niemożliwy. Nikt jednak z Wisły dziś nie szuka talentów w mniejszych miejscowościach. A przecież to była kiedyś siła Wisły. Z Krakowa nie pochodzą Adam Musiał, Adam Nawałka czy Kaziu Kmiecik, a ile oni dali Wiśle!
no właśnie... Ja wciąż wierze, że za mojego życia zobaczę dobrze ułożoną organizacyjnie Wisłę...
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 16.04.2012, 07:47
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Możesz dać link do poprzedniego?

Wrzucałem w ten temat już poprzednio - były już ze dwa artykuły tego typu o ile pamiętam. Jak nie znajdziesz to potem poszukam jeszcze.
Odpowiedz cytując
libero
Member

Od: 07.2006

Stary 18.04.2012, 07:42
http://wislalive.pl/polecamy/j__basa...zyszem___-599/

BARDZO CIEKAWY WYWIAD.
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 18.04.2012, 10:11
Cytat:
Ja życzę krakowskim kibicom dokładnie tego samego, czego oni mi życzą. Lubię ich tak samo, jak oni lubią mnie
Rozumiem że to się odnosi do słynnych słów "Basałaj spier*alaj"? I tego nam właśnie życzy ;]
Cóż, powiedział co wiedział, moze cos tam racji ma, ale sam nic wielkiego nie zdzialal a madrzy sie jakby nie wiem kim był ;p
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 19.04.2012, 15:30
NIE WIEM CZY BYŁO ale warto przeczytać ,szczególnie ten o rewolucji http://www.weszlo.com/blog/17
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.04.2012, 18:35
Ja to się pytam, kto ku*wa wybrał tych ludzi do programu ROZMOWY w toku.

Co za medialna tuba, anty kibicowska. Boże...
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.04.2012, 19:11
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Ja to się pytam, kto ku*wa wybrał tych ludzi do programu ROZMOWY w toku.

Co za medialna tuba, anty kibicowska. Boże...
może ta sama osoba, ktora wybierała skład na superpuchar?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 19.04.2012, 19:16
wiślacki napisał(a):Wyświetl post
Media nie dość ze są stronnicze to jeszcze kłamią ,wogóle nie kryją nienawiści do Wisły,mysle ze już pora na bojkot canal + proponuje masowo z nich rezygnować napewno ich to zaboli bo jest nas wielu .zamiast płacić abonament i wzbogacać naszych wrogów lepiej kupić bilet lub karnet i przychodzić na stadion
macie przykład: typowy malkontent, który dużo gada, jak jest chujowo, co by nie zmienić, ale żeby podać jakąś alternatywe, to pomysłu nie ma.

Może jak dadzą lige do TVP to wtedy zrozumiałbyś jakie w tej chwili .......isz bzdury. Kiedyś liga była w tvnie starsi pamiętają jak było... niech wam opowiedzą. Nie ma w Polsce innej opcji jak C+. Fakt zdarza im się .......ić od rzeczy, jak np. Mielcarskiemu na ostatnim meczu z Koroną, ect. ect, ale są jedynym kanałem, który z szamba portafi zrobic perfumerie.

I jakoś bardzo rzadko spotykam się z niechecią do Wisły ze strony C+ tym bardziej, że Węgrzyn - Wiślak, Mielcaarski - nie jest anty, Szymkowiak - zgrywa obiektywnego ale anty tez nie jest do Wieszczyckiego też nie mam zarzut.

Lepiej pewnie, zeby hity ekstraklasy były o 14 w sobote przerywane popołudniowymi wiadomościami, a wybitny komentarz serwował Szpaku...

libero napisał(a):Wyświetl post
http://wislalive.pl/polecamy/j__basa...zyszem___-599/

BARDZO CIEKAWY WYWIAD.

Sami widzicie, jakie chamy z tych basałajów. Takich ludzi w Wiśle nie powinno być.
Ostatnio edytowane przez palikot : 19.04.2012 o godz. 19:26.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 20.04.2012, 09:48
Węgrzyn, Mielcarski czy ta łysa pała co została swego czasu ośmieszona przez Maćka Żuraskiego ( http://www.youtube.com/watch?v=vTQ6xBQVLv0 ), zawsze są przeciwko Wiśle. Nie pamiętam kiedy pochwalili za coś klub. Gdy gramy ze słabszymi zespołami to tylko czyhają na nasze potknięcie.
Odpowiedz cytując
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.04.2012, 05:15
onet.pl robi hmm promocję ilmiku derbowego autor zastanawia się co znaczy JŻS ... tzn pisze jedynie co to znaczy po żydowsku bo Wisła tego nie komentuje hehehe linka nie daje bo szkoda czytać
jakby kogoś korciło oto cytat:
"rzech wiślaków nakręciło krótki film zachęcający wszystkich kibiców do przyjścia na krakowskie derby. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby w tle nie widniał skrót "JŻS", który w ustach kibiców Wisły Kraków oznacza: "Jeb.. Żydów Skur...".

Każdy mecz Wisły Kraków z Cracovią to wielkie wydarzenie dla kibiców! Kilka dni temu piłkarze Wisły na krakowskim rynku rozdawali bilety na poniedziałkowy mecz, a filmik powstał kilka tygodni wcześniej...

Początek trzyminutowego filmu nie bulwersuje, skandaliczny jest dopiero jego koniec, w którym trzech wiślaków: stoi na tle trzyliterowego napisu...

Filmik znajduje się na stronie internetowej Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków, natomiast władze "Wisły Kraków" nie zajmują żadnego stanowiska w tej sprawie.

- Z tego co się orientuję ten napis ma różne znaczenia. O komentarz należy poprosić autorów filmu - powiedział "Gazecie Wyborczej" rzecznik prasowy mistrzów Polski.

W języku Cracovi skrót ten oznacza "Jesteśmy żydowskimi skur...".

Filmik możecie zobaczyć tutaj."
Odpowiedz cytując
Manhunt
Senior Member

Od: 03.2011

Stary 29.04.2012, 07:58
Dziwne ,że się nie przypieprzyli do Jovanicia jak malował Wisła Pany
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 29.04.2012, 14:39
Nie wiem czy dobry temat, ale artykuł o derbach Krakowa, z historycznego punktu widzenia.

http://www.czasfutbolu.pl/derby-krak...ria-prawdziwa/
Odpowiedz cytując
zglowki
Junior Member

Od: 04.2012

Stary 02.05.2012, 12:07
zapraszam również do poczytania o Wiślackich (między innymi) potyczkach przed wojną (w tym słynnym wyjeździe na 1. Fc Katowice z 1927 roku), oraz o tym, jak to się potem pozmieniało w całej Polsce... http://zglowki.wordpress.com/2012/04/12/39/
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 15.05.2012, 12:55
Cytat:
- Rozmowy toczyły się od pół roku. Konkretną propozycję dostałem w piątek, w niedzielę pierwszy raz zobaczyłem wzór kontraktu - opowiada Tomasz Musiał. 31-letni krakowianin w przyszłym sezonie ma należeć do grona siedmiu zawodowych sędziów, którzy jako główni arbitrzy prowadzić będą mecze piłkarskiej ekstraklasy.

- Bardzo się z tego cieszę. Zresztą nie tylko z tego, ostatnie miesiące są dla mnie kumulacją szczęścia. 18 kwietnia zostałem tatą, moja narzeczona Sabina urodziła Kamilkę. Brakuje jeszcze chyba tylko emblematu FIFA i, jeżeli chodzi o sprawy zawodowe, będzie to już mistrzostwo świata - śmieje się Musiał.

Za nim dwa sezony w ekstraklasie, 27 meczów. Z siódemki, która ma stanowić elitę ligowych sędziów w przyszłym sezonie, równie krótki staż na najwyższym szczeblu na tylko Paweł Raczkowski. Ale on w środowisku piłkarskim nie ma tak dobrych opinii jak krakowianin. Bo Tomasza Musiała, w anonimowej ankiecie przeprowadzonej przez Canal+, zawodnicy ekstraklasy uznali najlepszym arbitrem ligi.

- Każdy lubi pochwały, ja nie jestem wyjątkiem. Fajnie słyszeć, gdy osoby ze środowiska pozytywnie oceniają moją pracę - przyznaje jedyny ekstraklasowy sędzia z Małopolski. - Mam jednak wokół siebie mnóstwo ludzi: znajomych, rodziców, a na meczach swoich asystentów - którzy dbają o to, by syfon z wodą sodową się nie odkręcił - mruga okiem.

Gwizdka używa oszczędnie, pozwala piłkarzom grać. Tak było niedawno w Gdańsku, gdy w przedostatniej kolejce sezonu prowadził mecz Lechia - Legia. Gospodarze walczyli o utrzymanie, goście o mistrzostwo Polski. Poziom pobudzenia piłkarzy był adekwatny do stawki spotkania.

- Pan obserwator wyliczył mi później, że podyktowałem 23 faule. Tylko 23 - opowiada Tomasz Musiał. - To był chyba najfajniejszy mecz, jaki do tej pory sędziowałem. Piękny stadion, ponad 20 tysięcy ludzi, doping. Były emocje, walka o każdy metr boiska. Potem radość zwycięzców, smutek pokonanych. Kwintesencja piłki nożnej.

Zabrzmiało górnolotnie? Może, ale Musiał-sędzia ma przecież futbol we krwi. Jest synem legendy Wisły, medalisty mistrzostw świata - Adama i bratem Macieja, który jest członkiem sztabu szkoleniowego "Białej Gwiazdy". Sam Tomasz też zapowiadał się na dobrego piłkarza, ale jako nastolatek musiał przerwać treningi z powodu choroby. W 2000 roku, jeszcze przed dwudziestką, został sędzią rzeczywistym.

- Przejście na zawodowe sędziowanie na pewno sporo zmieni w moim życiu. I wygląda na to, że przy okazji zostanę tatą na cały etat - uśmiecha się Tomasz Musiał. - Sabinka będzie mogła prowadzić życie zawodowe, Kamilką więcej będę zajmował się ja. Dwie-trzy godziny dziennie trzeba będzie poświęcić na treningi, ale dziadkowie też przecież chcą zajmować się wnuczką.

Nie bezpośrednio o Wiśle ale powiedzmy że "zostaje w rodzinie"
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.05.2012, 13:14
Szkoda, że połowa dobrych polskich sędziów nie może sędziować Wiśle. Znaczy Musiał junior.
.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 24.05.2012, 15:53
Dziennik Polski
Tak zwana kartka z kalendarza

Cytat:
1931

- w Krakowie odbyły się uroczystości 25-lecia Towarzystwa Sportowego "Wisła", najstarszej organizacji sportowej w mieście, jednej z najstarszych w kraju.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.05.2012, 07:38
Pomyśleć, że wtedy w 1931 r. wiedzieli dokładnie, jaki klub jest najstarszy w Krakowie a teraz na skutek działań róznych mazanowych pseudohistoryków obrócono kota ogonem.
Tymbardziej, że jest to oficjalne stwierdzenie gazety a nie "jedna pani, drugiej pani".
Odpowiedz cytując
bellic88
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 29.05.2012, 13:40
http://stadiony.net/aktualnosci/2012...ich_stadionach

Phi... ciekawe co by trzeba było zrobić żeby uznali że na R22 jest lepiej niż np w Pyrlandii...
Odpowiedz cytując
bartek_zks
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 04.06.2012, 14:55
http://www.tuttoeuropei.com/?action=read&idnotizia=803

Guardiola chwali kibiców Wisły za mecz z Barceloną:
'-Sympatycy polskiego zespołu bez przerwy śpiewali "Kraków, Kraków", co przypominało powtarzanie litanii. Rywale wygrali z nami jednym golem, ale po zakończeniu pojedynku, pomyślałem sobie, że ze względu na kibiców, zasłużyli na więcej. Atmosfera była fantastyczna.' - tłumaczenie weszlo.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 05.06.2012, 11:44
bartek_zks napisał(a):Wyświetl post
http://www.tuttoeuropei.com/?action=read&idnotizia=803

Guardiola chwali kibiców Wisły za mecz z Barceloną:
'-Sympatycy polskiego zespołu bez przerwy śpiewali "Kraków, Kraków", co przypominało powtarzanie litanii. Rywale wygrali z nami jednym golem, ale po zakończeniu pojedynku, pomyślałem sobie, że ze względu na kibiców, zasłużyli na więcej. Atmosfera była fantastyczna.' - tłumaczenie weszlo.
A tu już wywiad Pepa po polsku:
http://www.sport.pl/euro2012/1,12711...bice_sa_o.html

Maaskant odwiedził Kraków:
http://sport.fakt.pl/Byly-trener-Wis...,161279,1.html
Ostatnio edytowane przez bravelukas : 05.06.2012 o godz. 11:48.
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 07.06.2012, 14:35
Dzisiaj na głównej stronie:

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...037fda86,1,3,5

Cytat:
Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków rusza z aukcjami charytatywnymi na rzecz 4,5 letniego Dawidka, małego kibica chorego na białaczkę. Stowarzyszenie od jakiegoś czasu pomaga Dawidkowi i jego rodzicom. Prowadzone były zbiórki pieniędzy, poza tym kilkakrotnie odwiedziliśmy chłopca w szpitalu. Teraz przyszedł czas na aukcje!

Wśród zebranych przedmiotów jest wiele prawdziwych rarytasów. Można stać się posiadaczem medalu za Mistrzostwo Polski piłkarzy Wisły Kraków (10/11) lub koszykarek Wisły Can-Pack (10/11,11/12), koszulki Eweliny Kobryn z WNBA, wielu meczowych koszulek piłkarskich, m.in. Mariusza Pawelca ze Śląska Wrocław, Cezarego Wilka (Wisła Kraków), Katarzyny Skowrońskiej-Dolaty z Reprezentacji Polski siatkarek czy perełki - koszulki Realu Madryt Kaki z autografem!

Poza tym przedmioty dla kolekcjonerów - piłka Selecta z podpisami Wisły, koszulka Szkółki Piłkarskiej Wisły Kraków z 1987 roku! Niewątpliwym hitem aukcji powinna też się stać złota zawieszka w kształcie herby Wisły Kraków wysadzana 12 diamentami!

Ale to jeszcze nie wszystko! Wkrótce pojawią się kolejne przedmioty, a tym pamiątki związane z EURO2012: np. koszulki z autografami kilku reprezentacji!

Zachęcamy wszystkich do udziału w aukcjach, cały zysk trafi do rodziny Dawida!
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 07.06.2012, 14:58
nie wiem czy do końca właściwy temat, ale ..
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...ole_Wisly.html

trochę wstyd, bo najpierw robiliśmy dobre wrażenie na Holendrach, a teraz chyba zmienią zdanie.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 07.06.2012, 15:38
możesz się zaczerwienić ze wstydu w imieniu wszystkich kiboli Wisły
Odpowiedz cytując
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.06.2012, 15:48
najm napisał(a):Wyświetl post

trochę wstyd, bo najpierw robiliśmy dobre wrażenie na Holendrach, a teraz chyba zmienią zdanie.
a Ty to jestes "kibicem" Holandii czy Wisly? tak bardzo interesuje Cie czy zrobilismy dobre wrazenie na nich? nie no bo zaraz yebne na twarz -.- az sie czytac tego nie chce oO szkoda że oni nas tak nie traktowali jak gralismy np z Twente :] więc wasza wola, możecie lizać dupy innym, nie moja sprawa. Pomiajajac fakt ze same Janusze tam prawie były ; p szkoda ze tylu ludzi nie przylazi na ligowy mecz :] i jeszcze brakowalo zebyscie sie specjalnie na ta okazje holenderskiego uczyli <facepalm>
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.06.2012, 16:03
najm napisał(a):Wyświetl post

Głupolom nie przegadasz.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.06.2012, 16:12
Jakbyś pojechał do Enschede, oskarżyliby cię o podrobienie biletu, zagazowali, spałowali i wywieźli Bóg wie gdzie, to byś teraz nie pisał o "głupolach". Nie mówiąc już o traktowaniu jak bydło i nie wpuszczeniu do miasta aut na polskich blachach.

No, ale dzieciakom nie odchodzącym od monitora w czasie meczu Wisły nie przegadasz. Oni i tak będą wiedzieć swoje. Holendrzy, gdyby mieli choć trochę godności, to by po prostu milczeli.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 07.06.2012, 16:26
Za to Enschede to powinni deportować wszystkich Holendrów z Polski. Najlepiej na Madagaskar...
Ja rozumiem, ze są nawet ludzie nielubiący Bożego Narodzenia, ale wasza banda śmiesznych dzieciaków zasiadzie od jutra i będzie oglądac każdy mecz, więc nie wiem co i komu chcieliście przekazać tym śmiesznym protestem. Ponownie większość ludzi was nie zrozumiała.Macie to w dupsku? No to miejcie! Tylko potem nie stękajcie, ze was nikt nie chce bronić poza paroma politykami czekającymi na wasze głosy w wyborach.
PS. Nie jestem pokemonem, jeżdżę na mecze Wisły-także te zagranicą,nie brandzluje się do Holandii, Danii czy Hiszpanii. Ale nie rozumiem czemu ci co chcieli obejrzeć Holandię to frajerzy? Z tego co widzę to sporo osób z Wisły nie omieszkal sobie porobić zdjęcia z Holendrami i żadnej ujmy im to nie przyniosło.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów