|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Pobije Marcelo ^^A co do Janoty, to nie bądźcie idiotami, w życiu nie wróci do Polski (chyba, że Feyenoord żywcem się na niego wypnie), takie rzekome zainteresowanie ze strony naszego klubu, to tylko podbijanie warunków nowego kontraktu z Feyenoordem, który zadeklarował, że i tak mu zaproponuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
PS. ARTI jak sobie przeczytałem tego mojego posta to o tym samym pomyślałem ... Półrocze!!! .. Kurde to jest już prawie sześć lat...
Ostatnio edytowane przez Bronex : 29.01.2010 o godz. 13:03.
|
|
|
|
Guest
|
|
Przecież takie jazdy są od paru lat - "kupowanie" bramkarzy, Lewandowskich, Neiów, Kluivertów. Koniec końców - cóż najwyżej wyjdziemy tym samym składem i trza wygrywać tak jak na jesieni. Co do jazdy wielu z Was po Skorży moje zdanie jest takie, że jak zdobędzie MP to powinien pozostać trenerem co najmniej do pucharów. Przynajmniej ja ch... wiem - czy ma jakąś kasę, ile, jaki jest stan zdrowia kontuzjowanych itd. itp. Przypomina to wszystko łatanie byle czym mocno dziurawych spodni, a potem wielkie zdziwienie i płacz, jak goła d.pa wyjdzie na wierzch w najmniej odpowiednim momencie. Nowak wiadomo było, że to bzdura. Że Kowalski do Piasta - hmm on słaby jest - szybkości,zwrotności i gibkości nigdy nie będzie miał - nie ta budowa po prostu... Jop 2 tylko sporo młodszy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Jeden zawodnik tez nas zapewnial ze jest "Goal Machine"...obym sie mylil...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Polityka transferowa Wisły wygląda tak samo jak jej osiągnięcia sportowe w europejskich pucharach w ostatnich latach - zamiast systematycznie wzmacniać drużynę jeszcze lepszymi zawodnikami osłabiamy się albo sprowadzamy pseudo-zawodników jak Juszczyk,Beto itd...
Jesteśmy też pod innym względem pionierami na skalę światowa - bez wydatków chcemy osiągać sukcesy na arenie międzynarodowej, ba jak widać w ostatnim czasie sam właściciel tak myśli- jedynym dla niego celem jest odzyskanie pieniędzy-a w jaki sposób to chce zrobić beż sukcesu międzynarodowego?Kpina do kwadratu-jeżeli jedynym fundamentem na których budowany jest ten klub od 1997 roku jest osławiony dług to ja dziękuję bardzo - bo przyjdzie moment, że to wszystko w końcu wyleci z hukiem w powietrze a my będziemy przez następnych kilkanaście lat podnosili się z kolan - kogo będzie wtedy stać na utrzymywanie tak dużego stadionu... Jeżeli teraz Cupiał nie robi transferów na pół roku przed planowanym oddaniem stadionu do użytku- to kiedy w lipcu gdy ceny piłkarzy będą większe o 20-30% przez fakt tegorocznych mistrzostw świata... Dlaczego właściciele klubów piłkarskich w Rumunii,Ukrainie,Rosji - w pierwszej kolejności stawiają na rozwój klubu od każdej strony a potem w dalszej perspektywie chodzi im o zarobek-nigdy i tak nie odzyska się pieniędzy zainwestowanych w futbol Panie Bogusławie bo to sport (piłka nożna)- a u nas rzucą mocodawcy kilka setek na stół i chcą sukcesów na już, na wczoraj... Co okienko władze robią z nas idiotów twierdząc- m.in. że wszystkie sprawy transferowe będą domknięte do czasu rozpoczęcia przygotowań a jak jest i było każdy widzi...
Ostatnio edytowane przez kibicwisły1906 : 29.01.2010 o godz. 16:25.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,75...__A_inni_.html
Henryk Tomaszewski, wiceprezes PGE GKS-u Ale pojawiły się informacje, że podobno porozumieliście się już z szefami Wisły Kraków w sprawie ewentualnego transferu... - Podjęliśmy rozmowy, bo otrzymaliśmy ofertę z krakowskiego klubu. Natomiast ostatnie doniesienia prasowe, że dogadaliśmy się z prezesami Wisły, były nieprawdziwe. Aby wszystkie warunki kontraktu zostały spełnione, chęć muszą wyrazić wszystkie trzy strony, czyli GKS, Wisła i piłkarz. A jak wiadomo, Dawid nie przyjął propozycji z nowego klubu, a to oznacza, że takiego tematu już nie ma. Piłkarz zostaje u nas, obecnie z całą drużyną przygotowuje się do rundy wiosennej, a trener Rafał Ulatowski bez obaw może na niego liczyć podczas zgrupowania na Cyprze. Jak dokładnie wygląda sprawa Carlo Costly'ego? Jest już oficjalnie zawodnikiem rumuńskiego FC Vaslui? - Nie. I nie będzie, dopóki nie wyślemy certyfikatu piłkarza. Wszystkie formalności muszą być załatwione, dopiero wtedy oficjalnie poinformujemy o dokonanym transferze. Rumuni jednak z niektórymi sprawami się ociągają i dlatego to wszystko się przedłuża. Ale mimo wszystko należy się już pogodzić z tym, że Costly w rundzie wiosennej na pewno nie będzie grał w Bełchatowie... - Wcale nie. Naprawdę może się okazać, że Costly będzie jeszcze u nas występował. Jeśli nic się nie zmieni w negocjacjach z rumuńskim klubem, to nie wykluczam takiej sytuacji. Nie zapominajmy, że Costly cały czas ma ważny kontrakt z GKS-em, który kończy się w czerwcu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Sprawy wzmocnień Wisły osiągnęły absurd dla działaczy i Skorży
autorytetem był i jest legionista Kazimierski tylko naiwni mogą wierzyć, że chciał i chce Wiśle pomóc, bo fakty i życie mówią coś innego gratulacje dobrego samopoczucia i naiwności. Limit błędów już dawno wyczerpany Panu Panie Skorża i poplecznikom już dziękujemy. Wisła to zasłużony klub i nie można go tak kompromitować. Może dlatego sponsorzy omijają szerokim łukiem Wisłę. Myślę, że pan Skorża powinien już ustąpić. Przypomnę tylko największe wpadki: -nie kupienie Lewandowskiego, o którego biją się kluby w Europie, Wisła mogła na nim sporo zarobić, co przy dzisiejszej dziurze budżetowej byłoby bardzo pomocne, -porażka i blamaż z Leavadią -zatrzymanie Kazimierskiego po porażce z Levadią, co później zaowocowało, że pierwszym bramkarzem był Pawełek -Pawełek popełniał błędy, a Kazimierski były legionista nie chciał kupić Nukovicia... Zobacz więcej -z klubu odszedł Cebanu, który jak napisał dzisiejszy Futbol News może okazać się nieoszlifowanym diamentem (Wisła dołączyła do klubów, które dawniej nie odkryły Geremiego i Essiena), sam Cebanu bronił lepiej niż Pawełek, pan Kazimierski powołał Pawełka do reprezentacji i jego pupil zrobił błędy, które spowodowały porażkę z Danią w Tajlandii, -zatrzymanie Jopa, który jest surowym zawodnikiem i mało zwrotnym, -zatrzymanie Ćwielonga i stawianie na niego, chociaż marnował na potęgę wyśmienite sytuacje, a nie stawianie na młodego Leszczaka, -porażki w najważniejszych i prestiżowych meczach sezonu z Lechem, Legią i Cracovią, -nie umiał zatrzymać i spowodować, żeby dobrze grali Matusiak i Niedzielan, pierwszy odblokował się w Cracovii a o drugiego biją się kluby nie tylko w Polsce, ale i w Europie Jeśli pan Skorża dalej będzie robił podobne błędy to trzeba się będzie przyzwyczaić do takich porażek nie tylko w sparingach, ale w lidze oraz szczególnie pucharach. Mic żyjemy w wolnym kraju. Jeśli Ci się nie podoba co inni myślą, to nie musisz ich zaraz usuwać i ubliżać. Nie musisz sie zgadzać. Każdy ma swoje zdanie. Jedni wynoszą z domu dobre wychowanie, a inni meble. Wydaje mi się, że ty wyniosłeś to drugie. Powód: TRZY POSTY jeden pod drugim
Ostatnio edytowane przez wolfy : 29.01.2010 o godz. 18:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
2) Jestem pewny, że każdy z nas będąc trenerem klubu takiego jak Wisła, widząc jaką drużynę się wylosowało, też tak samo byłby pewny, że nawet grając na 50% grania ich opykamy. 3)Zrzucania winy na Pawełka za porażkę z Levadią to jest czyste sku********wo 4)Skorża nie zna się na trenowaniu bramkarzy. Zaufał "ekspertowi" ponieważ to on powinien wiedzieć więcej o bramkarzach. Każdy z nas mając przy sobie znajomego to ufałby mu w jego poradach. 5) Czytaj FutbolNews, to daleko zajdziesz...to taki piłkarski Fakt 6)Lepiej mieć Jopa, niż - tak jak było - w razie kontuzji któregoś z obrońców grać środkowym pomocnikiem na stoprze 7)Widzisz jak Leszczak szanował nasz klub...a widzę, że braku Ćwielonga już teraz wszyscy żałują 8)Straszne, normalnie dramat... 9)No no no...Matusiak idzie na króla strzelców....a zobaczymy czy Niedzielan dalej będzie grał tak dobrze...zresztą ty też pewnie byś klął, gdyby Niedzielan grał w pięciu meczach pod rząd, nie strzelając żadnej bramki, a blokował miejsce chociażby temu żałowanemu przez Ciebie Leszczakowi No offence ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Kolego lebanon, pomijając już fakt, że oftopujesz tragicznie na forum, twoje lamenty na forum "Polityka transferowa" są zbędne. Nie chcę się wypowiadać w imieniu Moderatorów, myślę że oni odpowiednio osądzą to. Tutaj rozmawiamy tylko o transferach, a nie już kolejny raz że Skorża musi odejść, przegraliśmy z Levadią, a Pawełek nie umie bronić. Przepraszam Moderatorów, że sam zboczyłem z tematu.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
a skład na papierze mamy całkiem dobry PS na dziś to zdecydowanie największym problemem Wisły są kontuzje najlepszych graczy i mam nadzieje że nad tym w klubie myślą bo tu mamy największe rezerwy
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 29.01.2010 o godz. 18:38.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Transfery? A moze wlasnie problemem nie jest brak transferow?! To nie jest problem braku 2-3 nazwisk, ze nie potrafimy zagrac akcji skladajacej sie z pieciu podan! To nie jest problem braku dobrych zawodnikow, ze gramy wybijanke na pale i angielski long ball. Tej druzynie brakuje jaj, brakuje wiary we wlasne mozliwosci, checi do zapierniczania 90minut (a nie 20-25 jak to bylo jesienia!). Przestanmy suzkac problemow w transferach, bo tak dlugo jak dlugo Diaz ma skutecznosc podan 30-40%, a non stop wychodzi w "11", nie mamy o czym mowic. Nie mowcie mi, ze ten sklad byl za slaby na pokonanie Levadii czy chocby podjecie walki w derbach (to co oni zrobili to byl walkower!).
Tak, przydalyby sie transfery, ale nie ma zludzen, ze 1-2 zawodnikow cos w tym zmieni. Przyklad? Stracone bramki z Szachtarem - teoretycznie same kozaki w obronie a to co my tam wyprawialismy to jest parodia pilki na tym poziomie... Lebanon ma pod jednym wzgledem racje, ktos za to wszystko odpowiada, ale wielu z was woli sobie na topytanie nie odpowiadac kto. Podpowiem wam,NIE JEST TO BRAK TRANSFEROW.
Ostatnio edytowane przez 3rider : 29.01.2010 o godz. 19:17.
![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Podpisuję się pod tym rękami i nogami ! Za ten zespół trzeba się ostro wziąć ! Jak zajdzie taka potrzeba to zablokować premie .. wtedy to by się wzięli za grę . Taka Odra Wodzisław jakoś się wzmacnia a my nawet jednego zawodnika nie pozyskaliśmy jeszcze.
Ostatnio edytowane przez Valdinio1906 : 29.01.2010 o godz. 19:24.
![]() Niepokonana nasza Wisełka kochana !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Nowak zostaje w Bełchatowie na wiosne.
http://www.futbol.pl/artykul/75150.html |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
a wiadomo moze juz, czy zostaje u nas Alvares
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Absoluta racja z Bronex-em. W klubie panuje jakas dziwna sytuacja ,jakby nikt niczego nie kontrolował. Nikt nie wie co ze stadionem,nikt nie wie co z kontuzjowanymi zawodnikami (BrozekBoguski) ,zwlalnia i zatrudnia sie nieznanych fizlologów ,.. bajki Skorzy o jakims modelu Angilskim i zatrudnienie "scoutow" czyli Caplara i Klejdisnta mozna juz teraz traktowac w kategoriach żartu. Jednym slowem prowizroka i naprawde nie wiem i nie rozzumiem dlaczego po raz n-ty powielamy te same błedy. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
![]() Najbardziej wkurza mnie takie gadanie, przed każdym oknem transferowym '' Chcemy wzmocnić zespół dwoma, trzema zawodnikami, którzy wskoczą do pierwszego składu'' Od 2 lat, jak nie więcej ciągle słyszymy takie gadanie. Ja rozumiem teraz jest kryzys, Wisła odpadła z Lm, nie ma jej w Lidze Europejskiej, okej nie kupujemy piłkarzy testujemy i to jestem w stanie zrozumieć. Ale dlaczego wcześniej nie potrafiliśmy kupować piłkarzy w grudniu, aby miał te cholerne pół roku na możliwość zgrania się z drużyną? Później przychodzi w czerwcu, zaraz mecze i pretensje,że zawodnik X, który miał być wzmocnieniem nie pomógł drużynie. Bardzo szanuję Cupiała, ale facet sam wie doskonale,że trzeba zainwestować by mieć zyski.
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 30.01.2010 o godz. 00:38.
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Nie rozumiem po co ta cała rozmowa o transferach. Przecież wiadomo, że żadnego nie będzie. Nie lepiej zająć się tym, który z tych dyletantów powinien jak najszybciej Wisłę opuścić?
Ogółem to mogę powiedzieć jedno: Rzygam już tym waszym Skorżą, trenerem jest żadnym, taktyka u niego to pojęcie obce, kierowanie się opiniami durnego legionisty, ciągnące się w nieskończoność testy, nazywanie oberwaniem po tyłku 3:0 - sukcesem. Czy to jest normalne? Proszę was, przestańcie choć na chwile być polakami a spójrzcie na to oczami kibica z zagranicy. Przecież to wszystko budzi uśmiech politowania. Tu wszystko już się sięgnęło dna. A teraz problemem jest się z niego wybić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Kazde okienko ma swojego kozla ofiarnego. Byl Bednarze - nie ma Bednarza. Zostal Skorza to teraz wszystko wina Skorzy. Czy naparwde jakby byl kto inny trenerem taki Czesiu Michniewicz na przyklad bo na nikogo lepszego nas nie stac to myslicie, ze miliony by szly na transfery nowych graczy ?
Nie bylo scoutingu bylo biadolenie. Jakis tam scoutow mamy to tez jest zle ale zeby sprowadzac zawodnikow na poziomie to nawet jak ich znajda Edek z Jozkiem to i tak trzeba miec kase, a kasy mamy tyle co z Cwielonga o ile ta kasa nie poszla na latanie jakis dziur budzetowych. Takie sa realia, ze w tym klubie od dawna nic nie funkcjonuje normalnie wiec praca scoutow tez nie moze dac efektow bo jest tylko namiastka normlanosci. Nikt nigdy nie mysli w Wisle o przyszlosci, nikt nie mysli teraz jak, np. zapelnic 30 tys. stadion. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ja się tak zastanawiam, po co nam te scouty? Przecież bez pieniędzy, nawet jakby znaleźli wysokiej klasy zawodnika, to nie mamy czego szukać... a ten cały scouting tylko kaske bierze i nic z tego nie wynika, ja mógłbym pracować za grosze dla Wisły i jeździłbym po całej Polsce i szukał talentów....
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]()
.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|||
![]()
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 30.01.2010 o godz. 11:06.
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie zrozumiałeś sensu mojej wypowiedzi, otóż pieniążki jakie dostają nasi scouci( a na pewno dostają niemało) są niewspółmierne do ich "pracy", powiedz mi ilu zdolnych i tanich zawodników udało im się sprowadzić do Wisły? odpowiedź jest jasna.... Pracują już dość długo a wyników ich pracy brak, także po co byli zatrudniani? to jest kolejna wtopa Pana "trenera" Skorży....
![]()
J***Ć pis!!! |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Jakie skauty tacy pilkarze.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
![]() ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tyle w miesiąc ile Ty nie zarobisz przez najbliższe pare lat, chociaż nie wiem czy pracujesz czy nie
![]() ![]()
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Panie i Panowie, bez histerii. Transferów nie ma bo nie ma kasy. Kasy nie ma z różnych powodów, z których jednym jest wpadka z Estończykami. Skoro kasy nie ma to co może scouting? Co może sam Skorża? Jak nie mam kasy to nie idę do sklepu na zakupy. To chyba jasne i wie to każdy dorosły człowiek, który sam się utrzymuje. Znalezienie dobrych zawodników za free z niskimi wymaganiami finansowymi też nie jest łatwe. Taki Kuba czy Marcelo to nie jest norma tylko fart. Nie porównywałbym teraz Skorży do Bednarza bo ten drugi działał w zupełnie innych warunkach. Żeby było jasne nie bronię Skorży ale odrobina obiektywizmu nikomu jeszcze nie zaszkodziła. Jedyne o co mam pretensje to mamienie nas transferami. Ale tu ręka w rękę idzie cały klub od prezesa po trenera. I tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006