The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ardianek
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.01.2010, 20:45
no i oczywiscie wezma go kuchenki ;] walna mu tyle kasy, ze wisla odleci w przedbiegach. i znow bedziemy zalowac kilkuset tysiecy zl, dzieki ktorym mogoibysmy zarobic grube miliony. a w dodatku nei zdziwie sie jesli bedzie objwieniem sezonu i strzeli nam ze dwie bramy bedziemy patrzec, tak samo jak patrzymy na lewandowskiego ;] SZARA K. rzeczywistosc.
Jazda, Jazda, Jazda - BIAŁA GWIAZDA!!!!
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 27.01.2010, 21:01
ardianek z Janochą tak może być, ale Lewandowski to przecież drewno!

Ja bym go w Wiśle nie widział, już bym wolał Nowaka dużo więcej
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 27.01.2010, 21:13
Cały finał tej historii z Janotą będzie taki, że gość nie trafi ani do Lechii, Lecha, Wisły i Cracovii tylko zostanie w Excelsiorze. A cały ten szum może być spowodowany tym, że Janota walczy o nowy kontrakt.

Cieszyłbym się jakbyśmy pozyskali tego Ba bo istnieje możliwość że zostaniemy bez środkowych pomocników.
Z napastnikiem będzie podobny cyrk jak z bramkarzem, czyli za jakieś dwa sezony podpiszemy kontrakt z światowej klasy napastnikiem typu Dawidowski lub Beto, znów będziemy świadkami parudziesięciu testów a wynik będzie taki sam jak z bramkarzami.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 27.01.2010, 22:39
Pomijając nawet kontuzjogenność Nowaka to my ponoć szukamy wysokiego napastnika to ja się pytam od kogo ma być lepszy piłkarsko i zacznie wyższy Nowak
Wzrost 170 cm Małecki
173 cm Boguski
178 cm Nowak
180 cm Brożek
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.01.2010, 09:11
brasilia79 napisał(a):Wyświetl post
poczytajcie:
http://wislasoccer.com/news_item_112...=item&id=11225
A gdzie podziali się w tym artykule: Marek Zając, Węgrzyn, Kaliciak, Czerwiec, Dubicki, Niciński, Frankowski, Baszczyński, Moskalewicz, Szymkowiak, Uche, Sosin, czy też Pukelevicius, Wierzchowski, Brasilia, Edno, Ouadja, Deci itd. itp.?
Ostatnio edytowane przez arti : 28.01.2010 o godz. 10:06.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.01.2010, 09:23
arti napisał(a):Wyświetl post
A gdzie podziali się w tym artykule: Marek Zając, Węgrzyn, Kaliciak, Czerwiec, Dubicki, Niciński, Frankowski, Baszczyński, Moskalewicz, Szymkowiak, Uche, Sosin, czy też Pukelevicius, Wierzchowski, Brasilia, Edno, Ouadja, Deco itd. itp.?
oj tam, czepiasz się szczegółów
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.01.2010, 09:34
A ci wymienieni przez was piłkarze zostali sprowadzeni za kasę? Może oni przyszli za darmo. Powiem szczerze, że jestem w takim wieku, że nie pamiętam tych transferów. Oczywiście wiem, że byli tacy piłkarze, ale nie wiem kiedy i jak zostali sprowadzeni.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.01.2010, 09:40
arti napisał(a):Wyświetl post
A gdzie podziali się w tym artykule: Marek Zając, Węgrzyn, Kaliciak, Czerwiec, Dubicki, Niciński, Frankowski, Baszczyński, Moskalewicz, Szymkowiak, Uche, Sosin, czy też Pukelevicius, Wierzchowski, Brasilia, Edno, Ouadja, Deco itd. itp.?
Deco ten z Porto, Chelsea i Barcy

chyba Deci
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.01.2010, 10:06
emjot napisał(a):Wyświetl post

chyba Deci
cóż - trafiłeś mnie..
Bywa i tak...
do usunięcia...
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 28.01.2010, 10:09
Nowak wcale nie tak blisko Wisły http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...karz,id,t.html
Odpowiedz cytując
avangarda
Senior Member

Stary 28.01.2010, 10:11
z przyjściem TeleFoniki nie istniało jeszcze prawo Bosmana i nie było zmieniania klubów "za darmo". Gościowi się kontrakt kończył ale i tak trzeba było za niego płacić. Bukalski, Węgrzyn, Kaliciak i Czerwiec - pierwsze okienko transferowe TF, zawodnicy grający za granicą, nie tylko polerowali ławki - nie byli tani, pamięta ktoś kwoty?
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.01.2010, 10:24
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...l?ticaid=198ab być może coś naprawdę jest na rzeczy...
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.01.2010, 10:26
Przed okienkiem mówiono o 3 uzupełnieniach składu. Jak by zakontraktowali Issa Ba to do zrealizowania planu uzupełnień składu zabraknie jeszcze napastnika.

bramkarz - Juszczyk
obrona - Cleber, Kowalski
pomoc - Issa Ba, Mączyński - Cantoro out
atak - Cwielong out

Oczywiście Juszczyka w kategori uzupełnienie trzeba traktować z przymrużeniem oka, ale też Cwielong to żadna strata, więc w sumie na plus

Wzmocnienia na miarę LM to nie są, ale z drugiej strony przecież nikt od nas nie odszedł w porównaniu ze wzmocnieniami na ostatnią LM (Kirm, Alvarez, Garguła), wrócił Boguski, wrócił Singlar..więc skład mamy mocniejszy niż rok temu.

Na bezrybiu i rak ryba, jak to powiadają

PS In before: też mnie to nie zadowala i wolałbym Kriwica (?) Kowalewskiego/Nurkovica i jakiegoś dobrego napastnika, ale bez kasy nie ma kołaczy.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 28.01.2010, 12:00
chyba Skorża nie jesty zbytnio przekonany do Pusoveca skoro cały czas intgersujemy sie Nowakiem .Jeśli to ma byc wysoki napastnik klasy Beto czy Radovanovica to chyba jednak szkoda kasy, nawet na pół roku.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 28.01.2010, 12:13
Co do tego całego Nurkovica - jest zmiennikiem Burica w młodzieżówce swego kraju. Gorszy od tego z Lecha - może naprawdę jest słaby?
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 28.01.2010, 12:15
Nie może być zmiennikiem Burica w młodzieżówce, ponieważ nie może w niej grać - ma 23 lata. Możliwe że był zmiennikiem, ale raczej kogoś innego.
Odpowiedz cytując
Raito
Junior Member

Od: 04.2008

Stary 28.01.2010, 12:19
Ja jestem za podpisaniem Ba, Poljaka i Punosevaca ale musimy poczekac do powroty ze zgrupowania i wtedy sie wszystko wyjaśni.
Odpowiedz cytując
Johnny B
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 28.01.2010, 13:23
Raito napisał(a):Wyświetl post
Ja jestem za podpisaniem Ba, Poljaka i Punosevaca ale musimy poczekac do powroty ze zgrupowania i wtedy sie wszystko wyjaśni.
Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego połowa forum jest za podpisywaniem tych zawodników? Czy widział ktoś ich na treningach? Czy sztab szkoleniowy rozpiewał się w samych superlatywach o trójce testowanych zawodników? Czy na podstawie strzelonej bramki z kornera niektórzy obliczyli sobie że Poljak jest gwaracją minimum 4 bramek w meczu? Albo to że testowany serb strzelił bramkę rundy w swojej lidze? Był też u nas taki zawodnik co strzelił przepięknego gola z dystansu a co było dalej każdy wie. Czy omijają mnie jakieś sekretne informacje, czy macie dostęp do jakiś stron z takimi danymi, czy może macie wujków albo ciocie w sztabie decyzyjnym w klubie? Codziennie jestem an wislakrakow i na oficjalce i poza skrótami meczów i relacjami live meczów nie ma żadnych informacji na temat testowanych graczy. Też pragnę, żeby Wisłą się poważnie wzmocniła, albo testowani zawodnicy okazali się realnym wzmocnieniem drużyny, ale wybaczcie co znaczy jestem za podpisaniem ich?! Coś wiesz więcej o zawodnikach niż forum czy chcesz rezolutnie błysnąć nabijając sobie takimi istotnymi zwrotami liczbę postów na forum?
Sorry za offtopa, ale musiałem bo to nienormalne, że nagle na forum jest tysiąc Maciejów Skorż

pokój
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł
XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx
http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search=
Banjo Boy is godlike >.<
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 28.01.2010, 13:48
Johnny B napisał(a):Wyświetl post
Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego połowa forum jest za podpisywaniem tych zawodników?
Też się właśnie zastanawiam. Myślałem że przegapiłem coś, że jest coś czego nie wiem o tej trójce. Ale widać nie tylko ja nie mam pojęcia co Ci goście prezentują.

Ale wiesz dobrze Johnny B, że specyfiką naszego forum jest to, że jak tylko pojawia się jakiś gość na testach, to pół forum widzi w nim conajmniej Kake, Neste, Ville albo Buffona. A nawet jeśli nim nie jest, to warto go podpisać, żeby czasem konkurencja go nie sprzątneła.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 28.01.2010, 13:51
Proud napisał(a):Wyświetl post
Też się właśnie zastanawiam. Myślałem że przegapiłem coś, że jest coś czego nie wiem o tej trójce. Ale widać nie tylko ja nie mam pojęcia co Ci goście prezentują.

Ale wiesz dobrze Johnny B, że specyfiką naszego forum jest to, że jak tylko pojawia się jakiś gość na testach, to pół forum widzi w nim conajmniej Kake, Neste, Ville albo Buffona. A nawet jeśli nim nie jest, to warto go podpisać, żeby czasem konkurencja go nie sprzątneła.
Dokladnie dla wiekszosci liczy sie ilosć a nie jakosć! Mnie ciekawi tylko jak nasi skauci wynależli Poljaka jak chyba od pół roku nie grał ?
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 28.01.2010, 13:52
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie dla wiekszosci liczy sie ilosć a nie jakosć! Mnie ciekawi tylko jak nasi skauci wynależli Poljaka jak chyba od pół roku nie grał ?
Pewnie jego manager sam go zgłosił
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.01.2010, 14:05
emjot napisał(a):Wyświetl post

chyba Deci
Deci, Deco, i tak nie zda testów...
Odpowiedz cytując
Ploughmanson
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 28.01.2010, 14:07
Johnny B zgadzam się w stu procentach.
Ostatnimi czasy uświadomiłem sobie, że sytuacja transferowa doprowadziła nas - kibiców chcących jak najlepiej dla klubu - do tego, że z każdym testowanym piłkarzem chcemy od razu podpisania z nim kontraktu. Prawda jest taka, że o tych piłkarzach wiemy tyle co nic. Poza kilkoma statystykami strzeleckimi, historią występów i tym co PODA nam oficjalna lub nieoficjalna strona jesteśmy na ich temat zieloni. Oglądniemy później zlepek sytuacji ze sparingu i możemy się zachwycać bramką Punosevaca (po podaniu Ba). W następnym sparingu widzimy sytuację znowu Punosevaca (84 minuta z Szachtarem) w której przestrzela z 5 metra. No i Prawda jest taka że mamy mieszane uczucia. Ale jako chcemy jak najlepiej dla klubu, lepiej wydać naszą "forumową kasę" i kupić go choćby miałby dalej marnować "setki". Co tam, najwyżej później będziemy psioczyć na forum "było go nie brać". NAS to przecież nic nie będzie kosztowało, w przeciwieństwie do KLUBU, który musi mu wypłacał pensję. Nie róbmy z klubu schroniska, w którym każdy testowany zawodnik znajdzie dla siebie miejsce. Nie weźmiemy dwóch złych i jednego dobrego, to klub się postara o to aby chociaż ten dobry wzmocnił nasz klub. I powtórzę słowa Skorży - Nie idźmy na ilość ale na jakość.
"Naszą najgłębszą obawą nie jest to, że jesteśmy zbyt słabi, ale to, że jesteśmy zbyt potężni. [...]"
Odpowiedz cytując
Daniel Alves
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.01.2010, 14:20
Ja bym wypożyczył Pumosevaca z ustaloną kwotą trasnferową. Osobiście uważam, że skoro zawodnik nawet z takim zespołem jak Szachtar grając z kulawą nogą zdołał prawie strzelić bramę to może warto jednak go spróbować. Wygląda na ciekawego zawodnika po tych skrótach. Trzeba pamiętać, że na napastnikach ciężki trening odbija się najbardziej(brak przyspieszenia itp). Pewnie jest to obecnie zawodnik klasy Ćwielonga , jednak należy pamiętać, że Ćwielong swojej szansy po prostu u nas nie wykorzystał, a Pumosevac ma tą przewagę, że jest bardzo wysoki. Za taką kasę ciężko będzie pozyskać dobrego gracza.

Nowak piłkarsko napewno lepszy, ale będzie napewno chciał większego kontraktu co przy naszym pechu może nam się odbić czkawką.
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow...
i tak jest od stu lat.
Odpowiedz cytując
Johnny B
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 28.01.2010, 14:27
Dokładnie tak.
Przecież kiedy ktokolwiek przyjeżdza do Wisły na testy pierwsze co to się sprawdza jego statystyki (zaczyna się wówczas marudzenie że napastnik a tylko 4 bramki jedna z karnego blablabla), ale prawdziwym wykładnikiem są treningi i sparingi w których bierze udział. Przeciez nasi trenerzy mówią o zawodnikach testowanych i z tego co pamiętam pochlebnie wypowiadali sie o Dja Ettienie ( ciekawe co z nim) i Nurkovicu. Trzymam kciuki wówczas, żeby wypadł jak najlepeij i nastrzelał jak najwięcej bramek.
No cóż rzadko się jednak zdarza, że na testach trafia się taka perełka.
a co do wydźwięku mojego poprzedniego posta drażni mnie strasznie fakt wypowiedzi takich znawców, którym ewidentnie nudzi się w ferie zimowe.
To temat o naszej polityce transferowej a nie ich błyskotliwych przemyśleniach.

Pozdrawiam
P.S Niestety znam Proud, ale przestało mnie to już bawić i najwyższy czas na koniec tej błazenady
Pokój
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł
XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx
http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search=
Banjo Boy is godlike >.<
Odpowiedz cytując
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 28.01.2010, 16:31
Dla wszystkich ktorzy tak bardzo nie chca Dawida Nowaka w naszym klubie mam cytat z Brozka:

"W obszernym wywiadzie dla "Przeglądu Sportowego" Brożek komplementuje napastnika z Bełchatowa. Mówi o jego wysokich umiejętnościach, o tym, że to odpowiednia osoba do tego, aby wzmocnić Wisłę.

- To zawodnik bardzo dobry technicznie. Umie grać w ataku pozycyjnym, a Wisła w Polsce ma 99 procent takich spotkań. Jest też dobry na kontratak, którego częściej używa się w europejskich pucharach - mówi piłkarz Wisły." wp.pl
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.01.2010, 16:48
Alov napisał(a):Wyświetl post
Dla wszystkich ktorzy tak bardzo nie chca Dawida Nowaka w naszym klubie mam cytat z Brozka:
"W obszernym wywiadzie dla "Przeglądu Sportowego" Brożek komplementuje napastnika z Bełchatowa. Mówi o jego wysokich umiejętnościach, o tym, że to odpowiednia osoba do tego, aby wzmocnić Wisłę.
- To zawodnik bardzo dobry technicznie. Umie grać w ataku pozycyjnym, a Wisła w Polsce ma 99 procent takich spotkań. Jest też dobry na kontratak, którego częściej używa się w europejskich pucharach - mówi piłkarz Wisły." wp.pl
Pomijając już czy to piłkarz czy półinwalida jak brać ten szum poważnie w momencie gdy wszyscy w klubie na czele z prezesem i dyrektorem wykonawczym mówią o cieżkich czasach, dziurze itp., a z drugiej strony na tapecie jest grajek za ponoć 600tys. euro?
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.01.2010, 17:12
raindog napisał(a):Wyświetl post
Pumosevac powinien przyjść na rok, ewentualnie na pół roku z możliwością przedłużenia kontraktu. Oczywiście, jeżeli na treningach dobrze się prezentował. Jeśli chce się grać w lidze i pucharach, trzeba mieć szeroką kadrę.

W napadzie mamy 2-3 zawodników - jeśli Bogusia wziąć za napastnika, a nie za pomocnika. Gdyby pojawił się Nowak, na co liczę, będzie to 3-4 graczy; Pumosevac - 4-5. Niech jednak jeden, czy drugi dozna jakiegoś urazu, to automatycznie atak drastycznie się kurczy. 3 graczy nie gwarantuje rywalizacji - wszyscy są pewni, że będą wchodzić przynajmniej z ławki. Gdy jest ich 4, sprawa wygląda już nieco inaczej.
można mieć nawet po siediu zawodników na jedną pozycję,ale kto im będzie płacił?
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
korzychxp
Member

Od: 01.2007

Stary 28.01.2010, 17:17
Johnny B napisał(a):Wyświetl post
Może mi ktoś wyjaśnić dlaczego połowa forum jest za podpisywaniem tych zawodników?
druga połowa jest za tym by nie podpisywać, więc o co ci biega ? najlepiej w ogole sie nie odzywac bo i tak ich nie widzielismy;]
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 28.01.2010, 17:27
lebanon napisał(a):Wyświetl post
...
A co mowia te fakty i zycie ?

Bardzo ciekawe ze sponsorzy omijaja Wisle

Nastepny nawiedzony desperat, dobrze ze ferie sie juz koncza

PS. Autorytet Kazimierski
Ostatnio edytowane przez mic : 28.01.2010 o godz. 17:40.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów