The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arek10
Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.01.2010, 18:04
raindog-świetna inwestycja zapłacić za kogoś ok 1mln PLN i podpisywać na pół roku albo na rok.Jak już transfer gotówkowy to co najmniej na 2 lata
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 28.01.2010, 18:12
Co do zawodników testowanych przez Nasz klub to jestem przeciwny podpisywania kontraktów z Issa Ba.Ten piłkarz niebawem skończy 29 lat, a więc młody to on nie jest. Ponadto jego dotychczasowe dokonanie nie powalają na kolana. Ba także w życiu prywatnym nie za bardzo sobie radzi słyszałem o przemocy wobec żony, a także o próbie nielegalnego przewiezienia do Europy konkubiny. Pilkarze grający w Naszych barwach powinni stanowić przykład do naśladowania także poza boiskiem, a Issa tego nie warunku nie spełnai. Tak więc dla Issa Ba zdecydowane NIE!!! Z kolei Stjepan Poljak wydaje mi się być ciekawym zawodnikiem sądząc z przebiegu dotychczasowej kariery, jeśli udało by mu się rozwiązać kontrakt z obecnym klubem to można by mu zaoferować półroczny kontrakt z opcją przedłuzenia o przynajmniej 3 lata. Jestem za daniem szansy Stjepan'owi Poljakowi. Jeśli chodzi o Bratislav'a Punosevac'a jestem za wypożyczeniem tego zawodnika na pół roku z możliwością transsferu definitywnego. Jest to wysoki napastnik, a takowego od dawna poszukuje Skorża. Bratislav Punosevac powinien otrzymać możliwość występów w Wiśle w rundzie wiosennej.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.01.2010, 18:16
mic napisał(a):Wyświetl post
A co mowia te fakty i zycie ?
Zrobię coś, czego nikt się po mnie nie spodziewał - będę bronił naszej polityki transferowej. A wszystko to, ponieważ dotarłem do informacji stawiających ją w zupełnie innym świetle.

Zacznijmy od tego, że to nie J. był zasłoną dymną dla N. Ale może nie uprzedzajmy wypadków...

Otóż Jozin z Bazin - wróć, J. C. zgłosił się do S. z informacją, że wyskaucili (wyskautowali?) na Cyprze młodego bramkarza z kartą na ręku i nic, tylko brać. Nasz trener miał wątpliwości, więc zadzwonił do K. z prośbą o opinię, a ten odparł, że J. to młody zdolny bramkarz, który pewnego dnia może być nawet tak dobry, jak P. To wystarczyło.
Nauczony przykrymi doświadczeniami i wiedząc, że Amika i Legia też szukają bramkarza S. musiał działać szybko. Problem w tym, że negocjacje utknęły nagle w martwym punkcie, ponieważ J. chciał mieć zagwarantowany w kontrakcie bilet miesięczny na wszystkie linie, a Rada Nadzorcza zgadzała się tylko na te dojeżdżające do stadionu. Stąd właśnie szatański pomysł, żeby wysłać na negocjacje z N. naszego nowego DS (poza tym i tak trzeba było coś z nim zrobić, żeby się nie pętał przy robocie) i kazać mu wynegocjować takie warunki, żeby roczny kontrakt Bośniaka nie przekroczył pierwszego progu podatkowego (najwyżej mu się później jakąś zapomogę załatwi).
Ostatecznie negocjacje z "Juhu" zakończyły się sukcesem, ponieważ S. zadzwonił do B., żeby ten wyrobił naszemu nowemu bramkarzowi fałszywą legitymację studencką, a Rada Nadzorcza zgodziła się dorzucić do kontraktu bony do Tesco.

Wszelkie podobieństwa do rzeczywistych osób i zdarzeń są jak najzupełniej przypadkowe.

Reasumując - masz rację, nasza polityka transferowa jest świetna, nie mamy absolutnie żadnych powodów do narzekań.

A tak na marginesie, to za pół roku planujemy z kumplem wyjazd na testy z Wisłą - ja jako bramkarz, a kolega jako brazylijski wysoki napastnik z ligi stanowej (ma prawie dwa metry wzrostu, musi się jeszcze tylko trochę opalić). Profile na transfermarkcie i wikipedii już mamy, teraz klecimy DVD.
Nie liczymy, że się dostaniemy, bo ja za szybko dostaję zadyszki a kumpel ma koordynację ruchów Belli Lugossiego, ale kilka dni w Turcji lub na Cyprze, trzygwiazdkowy hotel i wyżywienie za zupełną darmochę... Jak ktoś jest chętny, to szukamy jeszcze australijskiego lewego obrońcy i bułgarskiego prawego pomocnika (ale w tym przypadku trzeba choć trochę znać język).
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Johnny B
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 28.01.2010, 18:33
korzychxp napisał(a):Wyświetl post
druga połowa jest za tym by nie podpisywać, więc o co ci biega ? najlepiej w ogole sie nie odzywac bo i tak ich nie widzielismy;]
chodzi mi o to ze zbędne jest pisanie bierzmy ich, bo nic merytorycznego do dyskusji nie wnosi
a druga połowa wcale nie mówi by ich nie brać tylko polega na opini specjalistów, krótzy obserwują ich na treningach
-Ale panie Franku...
-****a won! Wypierdalaj!...Panie Franku.. Matoł
XxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXxXx XxXxXxXxXx
http://www.youtube.com/watch?v=IT86Y...elated&search=
Banjo Boy is godlike >.<
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.01.2010, 18:42
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jak ktoś jest chętny, to szukamy jeszcze australijskiego lewego obrońcy i bułgarskiego prawego pomocnika (ale w tym przypadku trzeba choć trochę znać język).
mogę robić za rumuńskiego "przecinaka", albo francuskiego lewego pomocnika.
Naprawdę lewego.
Ewentualnie za fińskiego
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 28.01.2010, 18:45

A tak na marginesie, to za pół roku planujemy z kumplem wyjazd na testy z Wisłą - ja jako bramkarz, a kolega jako brazylijski wysoki napastnik z ligi stanowej (ma prawie dwa metry wzrostu, musi się jeszcze tylko trochę opalić). Profile na transfermarkcie i wikipedii już mamy, teraz klecimy DVD.
Nie liczymy, że się dostaniemy, bo ja za szybko dostaję zadyszki a kumpel ma koordynację ruchów Belli Lugossiego, ale kilka dni w Turcji lub na Cyprze, trzygwiazdkowy hotel i wyżywienie za zupełną darmochę... Jak ktoś jest chętny, to szukamy jeszcze australijskiego lewego obrońcy i bułgarskiego prawego pomocnika (ale w tym przypadku trzeba choć trochę znać język).

To ja się piszę na tego pomocnika

A tak poważnie to tak jak już kiedyś napisałem z większością transferów w Wiśle jest spory cyrk.
Jak można szukać bramkarza przez 2 lata a potem zatrudnić kogoś kogo zwolniono( nie przedłużono kontraktu). Z napastnikami jest podobnie najpierw wynalazek typu Beto, a teraz kolejni testowani zawodnicy nie długo ich liczba przebije liczbę testowanych bramkarzy.
Śmieszne to i straszne za razem ja rozumiem, że kryzys, odpadliśmy z el. Ligii Mistrzów ale to chyba nie jest powód żeby testować kilkunastu zawodników i wszystkich odsyłać do domu bo większości przypadków tak jest, nie długo to nikt nie będzie chciał na testy przyjść bo po co jak było przed nim 40 i nikogo nie zatrudnili...

Ja dalej jestem za tym żeby dać szansę temu Ba, gość niby ma 29 lat ale ma też za sobą grę w Ligue 1 a przecież podobno szukamy zawodników doświadczonych na boiskach zagranicznych może się nam taki przydać.
Zaznaczam od razu żeby nie było, że nie każdy darmowy zawodnik musi skończyć jak Beto ( nie ujmując mu umiejętności).
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.01.2010, 18:46
FraMat napisał(a):Wyświetl post
mogę robić za rumuńskiego "przecinaka", albo francuskiego lewego pomocnika.
Naprawdę lewego.
Ewentualnie za fińskiego
Niech będzie fiński. Generalnie celujemy w egzotykę, żeby trudno było sprawdzić co i jak.
A umiejętności się nie liczą, chyba nie chcesz tych testów przejść?!

el Nuero napisał(a):
wolfy - a prawego obrońcy (tyle że nie najmłodszego) na rezerwę nie potrzebują?
Dotychczasowe doświadczenia pokazują, że wiek i umiejętności nie odgrywają w tym wypadku dużej roli
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.01.2010 o godz. 18:53.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 28.01.2010, 18:47. Refresh news
wolfy - a prawego obrońcy (tyle że nie najmłodszego) na rezerwę nie potrzebują? Grałem na tej pozycji w szkole, nawet parę bramek strzeliłem jako "zamykający" akcję przy rzutach rożnych Dawne czasy.

A poważniej - na oficjalnej nic nie znalazłem, stąd pytanie do lepiej poinformowanych:
- Stjepan Poljak - czy coś o nim wiadomo (tzn. czy Wisła planuje go zatrudnić, czy mówi mu "do widzenia" ze względu na jego skomplikowaną sytuację z klubem z Turcji)?
- Rafał Boguski - wiem że ma "niewielką" kontuzję - a kiedy może wrócić do gry?
- czy na "drugim zgrupowaniu" ktoś jeszcze będzie testowany/ zaproszony na test-mecz? Wszak Skorża mówił, że pod koniec okienka będzie ewentualnie łatwiej kogoś pozyskać.
Odpowiedz cytując
Arek10
Member

Stary 28.01.2010, 18:48
ja bym brał tego Nowaka.Obserwuję Go i ma wielką łatwość w dochodzeniu do sytuacji strzeleckich jakby przestał łapać kontuzje...Mielibyśmy atak jak kiedyś Żuraw-Franek.A do tego Garguła przecież dobrze Go zna z GKSu i świetnie by się rozumieli.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 28.01.2010, 19:17
podobno na naszej-klasie mozna sie zapisywac na testy;]

A tak na poważnie.
Może znowu słabym składem wygramy Lige, i bedziemy sie cieszyć ze Maciuś to czarodziej
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 28.01.2010, 19:24
No właśnie w tym rzecz , że jakby Dawid przestał łapać urazy to byłby z niego spory pożytek. Popieram także stwierdzenie , iż jakby nie to ,że sezonu zawodnik nie może wytrwać całego przez kontuzje to pewnie już by go tu nie było, bo grałby w dobrym zagranicznym klubie. Zawodnik ma można powiedzieć wszystko-technikę , warunki fizyczne(aż dziw , że łapie często kontuzje), dobre uderzenie, umiejętność znalezienia się w polu karnym przeciwnika , wykończenie sytuacji, grę głową , drybling szybkość. Wszystko w wydaniu ponad przeciętnym , ale co z tego skoro przy tym łapie to co jest bolączką piłkarza.Ale mimo wszystko u nas by się przydał. Nawet w roli dżokera egzekutora.
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 28.01.2010, 19:25
Arek10 napisał(a):Wyświetl post
.A do tego Garguła przecież dobrze Go zna z GKSu i świetnie by się rozumieli.
chyba w szpitalu lub na rehabilitacji...

sorry za ot
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 28.01.2010, 20:25
Niech będzie fiński. Generalnie celujemy w egzotykę, żeby trudno było sprawdzić co i jak.
A umiejętności się nie liczą, chyba nie chcesz tych testów przejść?!

Dotychczasowe doświadczenia pokazują, że wiek i umiejętności nie odgrywają w tym wypadku dużej roli
A ja mógłbym robić za lewego obrońcę z Bułgarii Iwajło Kisjełow pa ruski pagawariu, a bułgarski podobny. Mam już klub w którym ostatnio grałem - Marek Dupnica. Tylko nie za bardzo perspektywiczny jestem z moim wiekiem
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 28.01.2010, 21:26
Wielka cisza w temacie ? no to na rozpalone głowy trochę lodu http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...noty,id,t.html
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.01.2010, 21:42
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Wielka cisza w temacie ? no to na rozpalone głowy trochę lodu http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...noty,id,t.html
Skroża wiele mówił o sprowadzeniu rywala dla Piotrka B.
cisza
czyli albo potencjalni rywale nie zgodzili się na testy
albo to ściema była
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Valdinio1906
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 28.01.2010, 21:51
****... http://www.sport.pl/pilka/1,65050,75...eyenoordu.html oczywiście Amica jak zwykle nas wyprzedza..

To jest poprostu żałosne.. http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...jblizej_wisly/
Ostatnio edytowane przez Valdinio1906 : 28.01.2010 o godz. 21:56.
Niepokonana nasza Wisełka kochana !!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 28.01.2010, 21:56
Zobacz dwie wypowiedzi wyżej - nie rozmawiamy z Feyenoordem o Janocie
Odpowiedz cytując
Daniel Alves
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.01.2010, 22:01
A pamiętacie jak Skorża mówił, że Jirsak to nie jest do końca taki piłkarz na jakim mu zależy? Po to został tym menagerem, żeby się podobna sytuacja nie powtórzyła, że wydajemy bardzo dużą kasę na piłkarza przeciętnego. Więc dajcie już spokój. Jakoś w Groclinie Skorża potrafił wypromować takie perły jak Jodłowiec czy Majewski. Kupił też cieniasa Ivanowskiego. Więc trzeba oczywiście liczyć, że nauczył się na błędach i nie będzie pod wpływem presji podpisywał jakiegoś badziewia.
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow...
i tak jest od stu lat.
Odpowiedz cytując
Arek10
Member

Stary 28.01.2010, 22:06
No nie wiem czy Ivanovski to taki cienias...
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.01.2010, 22:09
Valdinio1906 napisał(a):Wyświetl post
****... http://www.sport.pl/pilka/1,65050,75...eyenoordu.html oczywiście Amica jak zwykle nas wyprzedza..

To jest poprostu żałosne.. http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...jblizej_wisly/
Ty jesteś żałosny. jak Lech chce to niech sobie kupuje , a skąd wiesz czy w ogóle my się Janota interesujemy , z tego co wiem to Janota nie jest w kręgu zainteresowań Wisły.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.01.2010, 22:20
olaboga Lech Poznań nas wyprzedza w wyścigu w którym nie braliśmy udziału, trzeba zabrać sznur i się powiesić

Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 28.01.2010, 22:22
Panowie to co piszecie w tym temacie to jakieś brednie nawalonego pijaka pod sklepu w jakieś dziurze .Tak naprawdę to ja się wam dziwie , przyjdzie chorwat , senegalczyk i Nowak i tyle w temacie .
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 28.01.2010, 22:25
http://www.wisla-online.pl/news/dawi...elchatowie-835
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 28.01.2010, 22:39
Jeśli to prawda, to kamień spadł mi z serca. Latem prawdopodobnie nie będzie już Skorży i temat Nowaka umrze śmiercią naturalną.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 28.01.2010, 22:42
Dla jasności Wisła sie nie dogadała z Nowakiem http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35137,7...__A_inni_.html
Odpowiedz cytując
Arek10
Member

Stary 28.01.2010, 22:43
no to co zostajemy z jednym sprawnym napastnikem?I to jeszcze przerobionym ze skrzydłowego?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.01.2010, 22:47
A kto to jest ten Janota?Kopaczy jak on to w Holandii pewnie na pęczki biega, inaczej zaraz Holendrzy podpisali by z nim umowę. Jedno trzeba mu przyznać,rozgarniętego ma menagera. Ale ten ostatni to nie wszystko jak widać.

Nowak niech siedzi w tym Bełchatowie i wdycha powietrze. Jedyne kto by się przydał na teraz to ktoś do środka. Ba wygląda na takiego co dał by w lidze radę. Tylko szkoda,że nie spojrzy na niego jakiś fachowiec,który potrafił by ocenić jego przydatność. Bo tak jesteśmy zdani na opinię faceta,który zachwalał i zgodził się na sprowadzenie Beto. Ale już wolę tego Ba z tego wszystkiego,na zasadzie,że ktoś do środka będzie,gdyby Sobol złapał uraz chociażby. To jest jedyny transfer,który rozsądna RN by dopuściła imć Skorży. Choć i tak dla mnie o jeden za dużo.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 28.01.2010 o godz. 22:54.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.01.2010, 22:50
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli to prawda, to kamień spadł mi z serca. Latem prawdopodobnie nie będzie już Skorży i temat Nowaka umrze śmiercią naturalną.
Kamień spadł Ci z serca? Gruba przesada.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 28.01.2010, 22:51
Będzie dobrze Jozef z Edkiem coś wymyślą w koncu pól roku obserwowali to jeszcze z 5 kupimy
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 28.01.2010, 22:51
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A kto to jest ten Janota?Kopaczy jak on to w Holandii pewnie na pęczki biega, inaczej zaraz Holendrzy podpisali by z nim umowę. Jedno trzeba mu przyznać,rozgarniętego ma menagera. Ale ten ostatni to nie wszystko jak widać.
Napewno lepszy niz wynalazek Punosevac...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów