|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
No nie wiem, wydaje mi się, że aż tak słabi nie jesteście i powinniście przy takim wyjazdowym wyniku sobie poradzić z palcem w ....
Ale skoro już kibice Legii nie wierzą w swój własny klub to ja nie mam więcej pytań ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Wierzą. Ale co ma wiara do realnej oceny?
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Wy dziś zagracie podobnie ale czy jakość w grze będzie wystarczająca?Zobaczymy.Generalnie nie postawił bym złotówki na Legię tak jak na Turków, tak jak przed naszym meczem nie postawił bym na Wisłę ani na Bułgarów Dla mnie mecze no bet a jak się okazało to spokojnie na nas można było stawiać ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dobra dobra ....a, już bez hipokryzji i lizania dupy sobie nawzajem.Już widze, jak wiślacy życzą awansu Legii, gdybyśmy odpadi z Litexem.Już to widzę.hahaha.
Mam ciekawą sytuację przed oczami z meczu z Lechią, który wygraliśmy za wysoko, ale wcześniej przgrywaiśmy.Ale o tym głośno nie będę pisal ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
No wiadomo, teraz my jesteśmy spokojni, więc Legia może sobie wygrać. Gdyby nam dziś nie poszło, to nie byłoby takich miłych słówek
![]() Co nie zmienia faktu, że to nie pasiaste łajzy, więc nie będę zły jak się Legia dostanie do LE. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Wszyscy co pisza o przejściu Gaziantepu z palcem w $$$@ po prostu pokazują że nie mają pojęcia jak wielki dystans dizeli football w Turcji od Polski. I to mówię ja - główny propagator "siły" Polskiej ligi.
Z jednej strony ludzie gadają głupoty o tym ze nasza liga jest gorsza od Azerskiej, a potem wymagaja wygranej z palcem w dupie z drużyną z zupełnie innego świata piłkarskiego. Wiem 90% kibiców to Laicy i dla nich Turcja czy Azerbejdżan to to samo, ale w takim razie po co sie wypowiadają o czymś o czym nie wiedzą Wygrana Legi w Gaziantepie była wielkim osiągnięciem - praktycznie jak remis Lecha z Juventusem - bo jakby obu drużynom zabrać "nazwę" i markę to by sie okazało ze kadrowo prezentują się podobnie. (Teraz Juve troszkę odżywa). Football na świecie jest gigantyczny i naprawdę różnice pomiędzy klubami są niesamowicie duże - jak pisze 0 22 nie do nadrobienia w dłuższej perspektywie - jeśli Legia awansuje to tylko dzięki zaangarzowaniu walce i taktyce bo umiejętnościami przegrywa sromotnie. Podobnie jest u nas bo to ze pokonaliśmy w dobrym stylu mistrza Bułgarii wcale nie gwarantuje że z przeciwnikiem z odrobine lepszej pułki jak np Dania czy Belgia nie będzie dość sromotnej klęski (wierzę że nie, ale różnie bywa) a gdzie jeszcze do ligi Tureckiej Rosyjskiej Portugalskiej czy nie daj boże Francuskiej ...
Ostatnio edytowane przez Angmir : 04.08.2011 o godz. 00:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiecie jak to jest z tym kibicowaniem innym polskim drużynom w pucharach? Jeśli owa drużyna gra o LE to jest ok, natomiast jeśli gra o LM to już wiele osób chce, żeby odpadła. No bo kto by nie chciał, żeby to jego klub był tym pierwszym, który awansuje po tak długiej przerwie do LM i być może odskoczy finansowo od reszty? A LE to przecież nic takiego. Dlatego ja kibicuję Legii w pucharach
Lechowi w tamtych roku tylko w meczu z Dnipro. W grupie już nie za bardzo z wiadomych względów... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
2. Zgadzam sie, ze nie wiele różniło sie od Skonto w postaci sytuacji... nie zrobili nawet sztycha. Oczywiscie byli lepsi piłkarsko taktycznie itd. ale nie potrafili sie przebic przez naszą obrone, ktora moim zdaniem, (łaze na Wisłe kilkanascie lat) nie widziałem takiej dobrej 3. co ty porównujesz? mecz z Lechią Belchatowem do meczu pucharowego? Moze powównaj mecz z Widzewem do Litexu to bedziesz pierwszym krolem tego forum A i Nie .......cie, ze w naszej lidze bysmy ich pykneli 4:0. Wisła dlatego wygrała 3:1 po pierwsze: 1. zagrala zajebiscie w def. 2. wykorzystała co miała 3. tamci mieli cienkich stoperów(wszystkie bramki w dwu-meczu oprócz karnego) Zobaczcie wszystkie srodkiem wpadły Ta drużyna byłaby realnym kandydatem do majstra w naszym kraju bez gadania. Maja te indywidualności tak zwane... przegrali, bo: 1. Wisła jest najlepsza 2. Bo Wisła jest dojrzalsza taktycznie 3. Bo Wisła ma Melexa Chaveza i Jaliensa ![]() 4. a w awansie decydowała forma dnia, kibole, stadion, kasa itd. tylko dla tego
Ostatnio edytowane przez palikot : 04.08.2011 o godz. 01:18.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Kibice Legii, już się asekurują na wypadek porażki.
Przeglądałem z nudów ich forum i nie widziałem tam ani jednego komentarza od legionistów w którym życzyli by Wiśle awansu do LM. A tutaj prawie wszyscy jak jeden mąż piszą, że dobrze by było jakby Legia weszła do fazy grupowej. Punkt kibicowania zależy od tego gdzie gra twój klub. Mnie nie dziwi na przykład ujadanie na nas na 90minut.pl w komentarzach pod dzisiejszym meczem, bo 90% osób nie wrzuca Wiśle dlatego, że to Wisła(chociaż są też i tacy) tylko dlatego, że ich kluby(Cracovia, Amica, czy inny Groclin) nie grają nawet w pucharze słońca. Dzisiaj już panowie, którzy dzwonili do OSI się popisali obiektywizmem, niektórym kibicom w Warszawie(bo stamtąd głównie dzwoniono) gul nieźle skoczył wieczorem. Gdyby była odwrotna sytuacja jak jest teraz czyli Legia el. LM Wisła el. LE to jestem na 100% pewny, że na forum wszyscy liczyliby na przegraną Legii byle tylko nie weszła do LM. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ja bym życzył Legii żeby dostała soczysty w....... u siebie na stadionie. Tego bym im życzył, ale sobie życzę aby przegrali 2:1. Żeby Maciek był trenerem. Żeby Beret był dyrektorem sportowym a Miklas robił dalej dobrą robotę tak jak robili w zeszłym roku.
Albo może nawet niech awansują jedną rundę. Ale następnej niech nie przejdą Awansują będą mieć więcej kasy, a to korzystne dla nas nie jest. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Grubo, porównujesz Gaziantep do Juve. W Turcji liga jest mocna nie neguje tego, takie kluby jak Galata, Fener, Besiktas czy nawet Trabzon i Bursa już nam daleko odskoczyły. Ale nie takie ogóry jak Gaziantep, typowy średniak jak np. Sivass, który swego czasu w pucharach zebrał oklep 0:6. To, że kasy maja jak lodu nie znaczy, że tworzą zespół. Technicznie są zaawansowani ale taktycznie to jest dno. Na 10 meczów z Juve przegraliby 9. A z Legią są w stanie wygrać ale tylko przy wyjątkowym frajerstwie Warszawki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
To jest piekne ze Wisla wkoncu zbudowala klub na miare aspiracji kibicow, prezesa czy bossa Cupiala, fuksem czy nie cel skrupulatnie wykonuje i juz jest bardzo blisko tego ostatniego ktorym jest historyczny awans do CL, zupelnie nie rozumiem tych dyskusji kibicow kuchenkorza czy Legii na temat przecenienia rywala Wisly, kazdy wie przeciez ze droga do CL jest latwiejsza niz ta do LE ale czy znowu taka prosta ? Juz sam fakt ze Rangersi odpadli pokazuje ze tu niema slabych zespolow, Maaskant wypunktowal Litex taktyka, przygotowaniem fizycznym oraz ambicja zawodnikow no i oczywiscie Wisla posiada tego jedynego niepowtarzalnego dyrektora sportowego ktory moim zdaniem byl glownym tworca sukcesu tego zespolu =)!
Co do dzisiejszych meczy to o Slask jestem spokojny, moim zdaniem szybko strzela bramke i pojada z Bulgarami... Mila cos z wolnego moze wladuje !Niestety o Legie juz taki spokojny nie jestem, sukces z Turcji niewatpliwie moze ulatwic Mackowi jego zadanie, ustawiajac sie bardzo defensywnie i korzystajac z jego taktyki dlugich pilek na wysokiego napastnika moga cos wbic rywalowi... pytanie jest tylko takie czy Legia kogos takiego posiada. (niestety zupelnie mnie Warszawska druzyna nie obchodzi i nie wiem jakich maja napastnikow )Jesli jednak Legia schowa sie zbyt gleboko to moze zostac powieziona i do duzo... A wiec dzisiejsza dyspozycja dnia Legionistow i Slaska moze byc kluczowa dla wydarzen boiskowych, licze ze ogladali mecz Wisly i beda chcieli dzis udowodnic ze w Polsce nie ma tylko Wisly a sa tez inne zespoly ktore potrafia kopac w pilke !A wiec Lokomotiv 0:2 Slask Legia 0:1 Gaziesport (0:0 dogrywka) (3:2 karne) xD ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jestem pod wrażeniem wczorajszego dopingu na Reymonta22. Na trybunach nie da się wysiedzieć, bo uszy bolą....autentycznie.
A pewnie również dziś Legia (przynajmniej kibice) pokaże Turkom jak się w polsce kibicuje. Chociaż Turcy to też europejska czołówka, i pewnie nie uklękną, ale przyjazd do Polski na Wisłę, Legię czy Lecha drużyn z minejszych miejscowości o innej kulturze kibicowania musi robić na przeciwnikach miażdżące wrażenie. Litex grał jakby miał nogi z waty... A niedługo do drużyn posiadających nowczesny stadion dołączy Śląsk (by awansował do LE!) i Lechia i mamy 2 kotły czarownic więcej. ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Liczę na awans Śląska i porażkę Legii.
Tak już mam Hej Śląsk! ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Dopóki Legia jest niżej niż Wisła to niech sobie awansują gdzie chcą. Po poprzednich wtopach w LE i tak jestem w szoku że wygrali na wyjeździe nawet jeśli było to fuksem.
Liczę przede wszystkim na awans Śląska. Lokomotiv nic nie pokazał w pierwszym meczu. Jedna brameczka dla Śląska i bedzie następna runda. Polski futbol klubowy już się poniżał przez wiele lat, a ten rok może być przełomowy, wiec liczę na jakieś lepsze występy zespołów. Najchętniej widziałbym wszystkie polskie zepoły w kolejnej rundzie. Jedyny klub któremu zawsze będę życzył odpadania niezależnie od rozgrywek to Kuchenkorz.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zobaczcie jakie drużny wyprzedził ten Gaziantespor w swojej lidze - kidyś żeczywiście w Turcji liczyły się 2,3 kluby, teraz 3/4 ligi prezentuje poziom co najmniej zbliżony do Wisły, albo lepszy. A taktycznie odstaje nie tylko Gaziantespor ale nawet i Fenerbahnce - ogólnie taka specyfika tamtej ligi.
Ja tam Legii jak i każdej innej polskiej drużynie w pucharach dobrze życzę, no może jakby Parchy występowały (nie wiem jakim cudem) to było by innaczej. Chciałbym żeby Legia dziś zagrała mecz życia i do%^$ła Turasom tak z 3-0 (wiem że to S-f) ale nie mogę już słuchać wypowiedzi tego Kafki - trenera Gazintepu. Gość normalnie puszy się jakby prowadził Manchester United. A polska to była jakaś prowincja na Syberii Za jego butę i lekceważenie należy mu sie w........ Dlatego LEGIO do boju - i tak odpadniecie w 4 rundzie ale dziś zróbcie w końcu coś pożytecznego dla Polski i utrzyjcie nosa temu Bufonowi. A Śląsk - biorąc pod uwagę kompletny brak klasy rywala mam nadzieje że zrobi to co powinien już tydzień temu - brutalnie zweryfikuje róznicę w poziomie gry w Polsce i Bułgarii... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Angmir - parchy raz jeden w tym wieku występowały w europejskich pucharach (w sezonie "8" miejsca Wisełki). Wprawdzie było to tylko InterToto, ale dzięki dwumeczowi Białorusini z Szachtiora Soligorsk mieli przynajmniej okazję zasmakować podwójnego zwycięstwa. Ile wtedy było? 3:0 i 2:1
Na następny występ niech pasiaki poczekają kolejne 100 lat.Co do kibicowania innym drużynom prawdopodobnie każdy ma swoje priorytety. Wiadomo, że wielu naszych będzie duchowo wspierać Śląsk, licząc na "bułgarską poprawkę" i 2:0 w bezpośrednich meczach polsko-bułgarskich. Legii można życzyć dziś zwycięstwa, niech sobie awansują. Wtedy Maciuś (i spółka) zostaną u nich jeszcze długo. Przy okazji - popatrzyłem na nasz ranking klubowy. W tym roku, aby być rozstawionym w 3. rundzie do LM, potrzebne było ponad 10 pkt. Na przyszły rok będziemy mieli tylko 8 pkt., zatem Wisła musi sporo sama zebrać w kolejnych meczach. Dodatkowo 20 % z rankingu krajowego, uzyskane przez pozostałe kluby, też będzie mile widziane. Zatem do boju, bijcie Turków i Bułgarów! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
mam nadzieje że Wks strzelil dziś gola co zapewne da mu awans.
Dzieciom Warszawy ...standard. Porażka u siebie na stadionie boli podwójnie, do boju brudasy turasy. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kibicował Legii nie będę, ale prawdą jest, że lepiej żeby oni gali jak najdłużej w tych pucharach. Wszystkim wyjdzie na dobre. Wszystkim to znaczy nam, bo Legia nie ma składu na trzy fronty. Wisła ma dwudziestu-kilku w miarę równych zawodników i to też nie wystarczy na trzy rozgrywki. Dlatego jeśli Legia dziś odpadnie to pociśnie później ligę, bo jedyną konkurencję będzie miała w ułomnym Lechu*. Dobrze dla Polskich klubów, bo wiadomo punkty do rankingów. I siłą rzeczy dobrze też dla Legii. *Lech ma ułomną kadrę zawodniczą i raczej krótką ławkę. Kilku bardzo dobrych zawodników, przemieszanych z młodzikami, a wszystkim tym dyryguję Nikodem Dyzma.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 04.08.2011 o godz. 12:32.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Sory, ale jestem kibolem Wisły i mam w dupie Legie Lecha itp. I w dupie mam czy oni Wiśle kibicują w pucharach... serio... pewnie dosyć młody jestem i tego nie rozumiem. ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skoro masz ich w dupie to wypada zachować konsekwencję i mieć ich w dupie zawsze, wszędzie i cały czas, a nie zachowywać się jak ci z gorszej strony Błoń i wypisywać: "Do boju Turasy".
Cytat:
Więc jeszcze raz, pisze tylko o tym, żeby mieć wyjebane na nich i zająć się Wisłą. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nic nie porównuje tylko stwierdzam fakt, że skoro z marną Lechią byliśmy w stanie u siebie przegrać 0-3 to znaczy, że możemy w pucharach przegrać tak prawie z każdym rozstawionym. Krótko mówiąc jestesmy zupełnie nieprzewidywalni, a jak przewidywalni to raczej w negatywnym sensie.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
skoro Lechia była w tamtym meczu marna to jaka była wg Ciebie wtedy Legia?
![]() A co do meczu z turasami to nie spodziewam się odpadnięcia Legii. Pewnie będzie remis...
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 04.08.2011 o godz. 13:15.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jak myślisz?
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Spoko to było pytanie z przymrużeniem oka
![]() Ale wracając już do tych pucharów to dla mnie niespodzianką będzie jak WKS albo Legia odpadną dzis. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() Zreszta, ja tam Legii zawsze zycze źle, jestem kibicem Wisły Kraków a nie kibicem polskich druzyn w pucharach. Sam piszesz zeby miec wyjebane na inne teamy i patrzeć na swój, a potem piszesz ze to dobrze by było jakby (L) grała na III frontach bo nie maja szerokiej kadry. Czyli jednak patrzysz na tą Legie. Ja jednak patrze dalej, bo widze i wiem jakie korzyści może dać gra w europejskich pucharach i nie życze im tego. Ale przecież w Warszawie to rozumieją ![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|