The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.01.2017, 17:00
Odnośnie Słomki, to przeszłość w Cracovii, to dla mnie plus, a nie minus.

Jeśli przyjdzie do nas i odpali, to radość podwójna wiedząc jaki w.... będzie u parchów.

(jeśli oczywiście nie bujał się jak Świerczok w szaliku śmierć Wiśle czy czymś w ten deseń)
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.01.2017, 17:14
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Można na to popatrzeć od drugiej strony. Co to za charakter jak idziesz w młodym wieku kiedy jeszcze za wiele nie pograłeś do Lubina żeby grzać ławę za sporą kasę, zamiast grać. Może lepiej wybrać teraz mniejszą kasę za możliwość regularnej gry i szansy podniesienia swoich umiejętności? I dopiero potem jak się piłkarsko rozwinie - podpisać kolejny kontrakt z klubem zagranicznym za sporo sporo większą kasę?

To Handzlik pokazał wg Ciebie charakter odchodząc do legii dla kasy i wiedząc ze będzie tam grzał ławę?
ale skad wiesz ze on idzie grzeać ławę? Moze idzie walczyć o pierwszy plac i zupełnie nie przeraża go konurencja. A to że dostanie za to dobry hajs? To wypadkowa tego że dobrze grał w poprzedniej rundzie.
Jeśli chodzi o podnoszenie umiejętności pilkarskich, to od zawsze wiadomo ze rozwoj jest szybszy jesli grasz z lepszymi od siebie.

Handzlika oceniał nie bede. Za parę lat rozliczy go liga i to gdzie doszedł. Na ten moment, chłop zniknął.

p.s. Mazek ma 22 lata a nie 18. Za rok ma 23 a za 2 lata to już polski zdolny zmarnowany junior.

E: @up : A świerczok to teraz moze nosi szalik "Smierc świerczoka jako pilkarza"....I jeśli cofniemy się w czasie, to kto najwiecej stracił?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.01.2017, 17:23
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ale skad wiesz ze on idzie grzeać ławę? Moze idzie walczyć o pierwszy plac i zupełnie nie przeraża go konurencja. A to że dostanie za to dobry hajs? To wypadkowa tego że dobrze grał w poprzedniej rundzie.
Jeśli chodzi o podnoszenie umiejętności pilkarskich, to od zawsze wiadomo ze rozwoj jest szybszy jesli grasz z lepszymi od siebie.

Handzlika oceniał nie bede. Za parę lat rozliczy go liga i to gdzie doszedł. Na ten moment, chłop zniknął.

p.s. Mazek ma 22 lata a nie 18. Za rok ma 23 a za 2 lata to już polski zdolny zmarnowany junior.
Może tak być. Ale może Mazek planuje swoją karierę i rozwój w bardziej ostrożny sposób. Teraz Wisła a potem coś lepszego? W końcu ani Ronaldo ani Neymarem nie jest i raczej nie będzie

Stąd w wieku 22 lat lepiej cały czas grać niż nawet pomimo odwagi zniknąć na ławie w Lubinie? (zawsze jest takie ryzyko). I czy to ma coś wspólnego z charakterem? Raczej z chłodną kalkulacją wg mnie. Z oceną swoich możliwości i potencjalnych "zysków" i "strat" każdej z tych decyzji.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 11.01.2017, 17:31
Ostrozny ? przeciez on ma 22 lata, a nie 17.
Tu juz nie ma na co czekać.
W Lubinie ma lepszy zespół, lepszych zawodnikow, lepszą płacę, lepsze obiekty.
Czym ma go przekonać Wisła jesli patrzymy na jego rozwój? (jeśli wybierze Wisłę to super, niemniej jednak pare dni temu dochodziły słuchy ze wszystko juz klepnął..)

popatrz na to inaczej:
Majac w czerwcu do wyboru, prace na kasie w Almie za 1500 czy w Biedronce za 2500 co byś wybrał?

E: p.s. Mójta miał wiele ofert w tym okienku. Wybrał Wisłe. Prosze powiedzcie mi jak sie rozwinał, bo to dośc ....a smieszkowe słówko w Naszym kręgu.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 11.01.2017 o godz. 17:34.

Odpowiedz cytując
wazka
Member

Od: 12.2016

Stary 11.01.2017, 17:32
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Można na to popatrzeć od drugiej strony. Co to za charakter jak idziesz w młodym wieku kiedy jeszcze za wiele nie pograłeś do Lubina żeby grzać ławę za sporą kasę, zamiast grać. Może lepiej wybrać teraz mniejszą kasę za możliwość regularnej gry i szansy podniesienia swoich umiejętności? I dopiero potem jak się piłkarsko rozwinie - podpisać kolejny kontrakt z klubem zagranicznym za sporo sporo większą kasę?

To Handzlik pokazał wg Ciebie charakter odchodząc do legii dla kasy i wiedząc ze będzie tam grzał ławę?

racja, jeśli Mazek będzie chciał regularnie grać w dobrej drużynie to i się rozwijać piłkarsko to wybierze Wisłę, jeśli natomiast będzie mu zależało na kasie to pojedzie do lubina.
swoją drogą ciekawe jak wygląda sytuacja Patryka Lipskiego, on mógłby się nam przydać
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 11.01.2017, 17:36
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Ostrozny ? przeciez on ma 22 lata, a nie 17.
Tu juz nie ma na co czekać.
W Lubinie ma lepszy zespół, lepszych zawodnikow, lepszą płacę, lepsze obiekty.
Czym ma go przekonać Wisła jesli patrzymy na jego rozwój?

popatrz na to inaczej:
Majac w czerwcu do wyboru, prace na kasie w Almie za 1500 czy w Biedronce za 2500 co byś wybrał?
Ale można dać inne porównanie - zamiast iść po liceum na kasę do Biedronki, lepiej iść na studia i potem jako np. informatyk trzepać większą kasę?

Gra w Wiśle to może być dla niego właśnie taka inwestycja, a Lubin to jednak większe ryzyko że odpadnie i posiedzi 2 lata na ławie. 2 lata których może już nie nadrobić i zamiast zrobić krok do przodu - cofnie się 2 do tyły?

Czemu myślisz że gra w Wiśle zamiast w Zagłębiu to "cykorzenie" a nie chłodna przemyślana decyzja? Teraz "studia" potem pieniądze
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 11.01.2017 o godz. 17:39.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
TYSIAC906
Member

Od: 06.2013

Stary 11.01.2017, 17:57
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Odnośnie Słomki, to przeszłość w Cracovii, to dla mnie plus, a nie minus.

Jeśli przyjdzie do nas i odpali, to radość podwójna wiedząc jaki w.... będzie u parchów.

(jeśli oczywiście nie bujał się jak Świerczok w szaliku śmierć Wiśle czy czymś w ten deseń)
spokojnie, chłopak był tam runde, ponoć nigdy się nie odnosił jakoś z cracovią. Co do umiejętności, to słyszałem, że jest w miarę dobry jak na CLJ, ale umiejętnościami podobno dużo słabszy od Grzybka, którego też sciągneliśmy z Progressu i nie zawsze ma pierwszy skład w naszych juniorach.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 11.01.2017, 17:57
Ogri, nie ze cykorzenie, ale raczej wybieranie lepszej drogi.
Imho nie wiem czym miałaby go przekonać Wisła.

A chłopak jest jest dobry, to na skrzydle poradzi sobie z Janusem i lepszymi od niego.

Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.01.2017, 18:07
Jovic blisko odejścia

https://twitter.com/info693/status/819219483470479360
Odpowiedz cytując
opolan
Member

Od: 07.2006

Stary 11.01.2017, 18:12
Jak juz ma odchodzic to mam nadzieje, ze za dobra kase ��
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.01.2017, 18:24
nesta napisał(a):Wyświetl post
Jovic blisko odejścia

https://twitter.com/info693/status/819219483470479360
To już wiemy skąd plotki o Stolarskim...
25 lat, reprezentant kraju, 1 mln E mam nadzieje, ze zawołalismy
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.01.2017, 18:25
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
To już wiemy skąd plotki o Stolarskim...
25 lat, reprezentant kraju, 1 mln E mam nadzieje, ze zawołalismy
Myślę, że jak pojechał to kasa raczej dogadana. Raczej za drobne go nie puściliśmy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 11.01.2017, 18:41
Nie bardzo wierze w Bartosza na PO. Wypadałoby kogoś jednak ściągnąć, może Konczkowski?
Odpowiedz cytując
Maciek17
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 11.01.2017, 18:41
Że niby Boban jest już w Turcji? Skąd info?
No i lepiej niech ktoś, kto jest blisko klubu wyjaśni tą sytuację kontraktową - kiedy mogła zostać przedłużona umowa, czyt. czy została przedłużona przed transferem i mogliśmy na Bobanie zarobić.
Odpowiedz cytując
Kordel.
Member

Od: 06.2014

Stary 11.01.2017, 18:44
Bobana pozyskaliśmy za free? dobrze pamietam ?
Odpowiedz cytując
Valdi88
Member

Od: 03.2016

Stary 11.01.2017, 18:53
Nie. Podpisaliśmy z nim najpierw kontrakt, ale później dogadaliśmy się w sprawie wykupu go już w zimie.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 11.01.2017, 19:28
Odejścia Bobana nie obawiałbym się jakoś bardzo. Zarobimy na nim pewnie nie mniej niż 500 tys. euro. Tylko problemem może być zastępca. Nie mam nic przeciwko, aby grał Bartosz bo chłopak ma potencjał a siedząc na ławce nie uwolni go w 100%, potrzebuje też ogrania. W solidnym zestawieniu defensywy typu Sadlok, Głowacki i Gonzalez powinien wyglądać zdecydowanie lepiej niż np. w Szczecinie.
Tylko pojawia się problem z jego następcą, bo musimy mieć kogoś do rywalizacji z Bartoszem. Podobno Wisła interesuje się od kilku miesięcy Konczkowskim i jego upatruje jako naturalnego zastępce dla Jovica. Biorąc pod uwagę zakaz transferowy Ruchu może być problem z jego pozyskaniem.

Pamiętać także należy, że gra Bartosza może nam dać spory zastrzyk gotówki dzięki programowi PZPN-u, czyli Pro Junior System. Obecnie dzięki Kubie zajmujemy 3 miejsce w tym zestawieniu i gdyby sezon zakończył się dziś, dostajemy 600 tys. zł. premii.
Odpowiedz cytując
tlm
Junior Member

Od: 08.2015

Stary 11.01.2017, 20:46
Za Bobana chyba zapłaciliśmy 75 tys. euro.
Odpowiedz cytując
Davey777
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 11.01.2017, 21:03
Tak też pisze na transfermarkt
Odpowiedz cytując
opolan
Member

Stary 11.01.2017, 22:08
Ivan juz zaklepany �� Teraz intryguje mnie wzmocnienie pozycji 10 w naszym klubie �� Podobno na radarze jakiś młody Portugalczyk na wypożyczenie.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 12.01.2017, 09:46
Za Jovicia przychodzi najlepszy prawy obrońca 1 Ligi... no no, mam tylko nadzieję, że ten Czerwiński będzie miał lepsze wejście do ekstraklasy niż Pietrzak np.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.01.2017, 13:51
Jeśli mamy się bawić w strzelanie, jaki ofensywny pomocnik do nas dołączy, to bazując na plotkach z TT, wydaje mi się, że to będzie ten pan - http://www.transfermarkt.pl/raphael-...spieler/197880
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
konik28
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 13.01.2017, 02:51
To nie ten jak podpiszemy Stilicia to wrzucę tego gagadka
Odpowiedz cytując
seba_109
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 13.01.2017, 10:27
Zauważyłem ze po odejściu Jovica nasz hiszpan odpowiedzialny za transfery powiedzial "nie chcieliśmy puścić jovica ale on sam przyszedł i poprosił i się zgodzilismy" Te słowa specjalne były użyte w kontekście transferów młodych zawodników do wisly ze nikt nie bedzie robil problemow jezeli mocniejszy klub bedzie chcial go pozyskac.
potajemnie licze na Mazka
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 13.01.2017, 13:28
Drodzy Kibice! Mamy dla Was informację z gatunku tych, które lubicie najbardziej! Dziś testy medyczne w naszym klubie przechodzi zawodnik, który - jeśli nic niespodziewanego się nie wydarzy - być może już niedługo wzmocni Wisłę Kraków. Źródło wislakrakow.pl

Być może?! Heh ciekawe dlaczego być może wzmocni jeśli nie wydarzy się nic niespodziewanego?!

Jakie wasze typy?

No chyba że chodzi o Mazka od lipca i dlatego tak dziwnie to sformułowali?!
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 13.01.2017 o godz. 13:32.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.01.2017, 13:34
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Drodzy Kibice! Mamy dla Was informację z gatunku tych, które lubicie najbardziej! Dziś testy medyczne w naszym klubie przechodzi zawodnik, który - jeśli nic niespodziewanego się nie wydarzy - być może już niedługo wzmocni Wisłę Kraków. Źródło wislakrakow.pl

Być może?! Heh ciekawe dlaczego być może wzmocni jeśli nie wydarzy się nic niespodziewanego?!

Jakie wasze typy?

No chyba że chodzi o Mazka od lipca i dlatego tak dziwnie to sformułowali?!
Gdyby chodzilo o Mazka od lipca to nie byloby testow medycznych.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 13.01.2017, 13:34
Dlaczego?! Przecież każdy zawodnik je przechodzi.
Odpowiedz cytując
skorsinio
Member

Od: 01.2009

Stary 13.01.2017, 13:35
oby chodziło o Mazka lub jakis skrzydłowy co nie był wymieniany przez nikogo
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.01.2017, 13:47
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego?! Przecież każdy zawodnik je przechodzi.
Przechodzi, ale jak wypelni kontrakt w poprzednim klubie. Arsenic myslisz byl u nas na testach medycznych?
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Stary 13.01.2017, 13:52
Tak, podobnie było z Jovicem, przeszedł testy końcem grudnia i podpisał kontrakt na początku stycznia.
Przecież klub nie będzie w ciemno podpisywał kontraktu z zawodnikiem nie mając pełnej wiedzy o jego aktualnym stanie zdrow
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów