|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() Stąd w wieku 22 lat lepiej cały czas grać niż nawet pomimo odwagi zniknąć na ławie w Lubinie? (zawsze jest takie ryzyko). I czy to ma coś wspólnego z charakterem? Raczej z chłodną kalkulacją wg mnie. Z oceną swoich możliwości i potencjalnych "zysków" i "strat" każdej z tych decyzji. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ostrozny ? przeciez on ma 22 lata, a nie 17.
Tu juz nie ma na co czekać. W Lubinie ma lepszy zespół, lepszych zawodnikow, lepszą płacę, lepsze obiekty. Czym ma go przekonać Wisła jesli patrzymy na jego rozwój? (jeśli wybierze Wisłę to super, niemniej jednak pare dni temu dochodziły słuchy ze wszystko juz klepnął..) popatrz na to inaczej: Majac w czerwcu do wyboru, prace na kasie w Almie za 1500 czy w Biedronce za 2500 co byś wybrał? E: p.s. Mójta miał wiele ofert w tym okienku. Wybrał Wisłe. Prosze powiedzcie mi jak sie rozwinał, bo to dośc ....a smieszkowe słówko w Naszym kręgu.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 11.01.2017 o godz. 17:34.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 12.2016
Offline |
|
racja, jeśli Mazek będzie chciał regularnie grać w dobrej drużynie to i się rozwijać piłkarsko to wybierze Wisłę, jeśli natomiast będzie mu zależało na kasie to pojedzie do lubina. swoją drogą ciekawe jak wygląda sytuacja Patryka Lipskiego, on mógłby się nam przydać |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() Gra w Wiśle to może być dla niego właśnie taka inwestycja, a Lubin to jednak większe ryzyko że odpadnie i posiedzi 2 lata na ławie. 2 lata których może już nie nadrobić i zamiast zrobić krok do przodu - cofnie się 2 do tyły? Czemu myślisz że gra w Wiśle zamiast w Zagłębiu to "cykorzenie" a nie chłodna przemyślana decyzja? Teraz "studia" potem pieniądze ![]()
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 11.01.2017 o godz. 17:39.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
spokojnie, chłopak był tam runde, ponoć nigdy się nie odnosił jakoś z cracovią. Co do umiejętności, to słyszałem, że jest w miarę dobry jak na CLJ, ale umiejętnościami podobno dużo słabszy od Grzybka, którego też sciągneliśmy z Progressu i nie zawsze ma pierwszy skład w naszych juniorach.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ogri, nie ze cykorzenie, ale raczej wybieranie lepszej drogi.
Imho nie wiem czym miałaby go przekonać Wisła. A chłopak jest jest dobry, to na skrzydle poradzi sobie z Janusem i lepszymi od niego. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jak juz ma odchodzic to mam nadzieje, ze za dobra kase
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
25 lat, reprezentant kraju, 1 mln E mam nadzieje, ze zawołalismy ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Myślę, że jak pojechał to kasa raczej dogadana. Raczej za drobne go nie puściliśmy.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Online |
|
|
Nie bardzo wierze w Bartosza na PO. Wypadałoby kogoś jednak ściągnąć, może Konczkowski?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Że niby Boban jest już w Turcji? Skąd info?
No i lepiej niech ktoś, kto jest blisko klubu wyjaśni tą sytuację kontraktową - kiedy mogła zostać przedłużona umowa, czyt. czy została przedłużona przed transferem i mogliśmy na Bobanie zarobić. |
|
|
|
Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Bobana pozyskaliśmy za free? dobrze pamietam ?
|
|
|
|
Member
Od: 03.2016
Offline |
|
|
Nie. Podpisaliśmy z nim najpierw kontrakt, ale później dogadaliśmy się w sprawie wykupu go już w zimie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Odejścia Bobana nie obawiałbym się jakoś bardzo. Zarobimy na nim pewnie nie mniej niż 500 tys. euro. Tylko problemem może być zastępca. Nie mam nic przeciwko, aby grał Bartosz bo chłopak ma potencjał a siedząc na ławce nie uwolni go w 100%, potrzebuje też ogrania. W solidnym zestawieniu defensywy typu Sadlok, Głowacki i Gonzalez powinien wyglądać zdecydowanie lepiej niż np. w Szczecinie.
Tylko pojawia się problem z jego następcą, bo musimy mieć kogoś do rywalizacji z Bartoszem. Podobno Wisła interesuje się od kilku miesięcy Konczkowskim i jego upatruje jako naturalnego zastępce dla Jovica. Biorąc pod uwagę zakaz transferowy Ruchu może być problem z jego pozyskaniem. Pamiętać także należy, że gra Bartosza może nam dać spory zastrzyk gotówki dzięki programowi PZPN-u, czyli Pro Junior System. Obecnie dzięki Kubie zajmujemy 3 miejsce w tym zestawieniu i gdyby sezon zakończył się dziś, dostajemy 600 tys. zł. premii. |
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
|
Za Bobana chyba zapłaciliśmy 75 tys. euro.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Tak też pisze na transfermarkt
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ivan juz zaklepany Teraz intryguje mnie wzmocnienie pozycji 10 w naszym klubie Podobno na radarze jakiś młody Portugalczyk na wypożyczenie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za Jovicia przychodzi najlepszy prawy obrońca 1 Ligi... no no, mam tylko nadzieję, że ten Czerwiński będzie miał lepsze wejście do ekstraklasy niż Pietrzak np.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jeśli mamy się bawić w strzelanie, jaki ofensywny pomocnik do nas dołączy, to bazując na plotkach z TT, wydaje mi się, że to będzie ten pan - http://www.transfermarkt.pl/raphael-...spieler/197880
![]()
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
To nie ten jak podpiszemy Stilicia to wrzucę tego gagadka
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Zauważyłem ze po odejściu Jovica nasz hiszpan odpowiedzialny za transfery powiedzial "nie chcieliśmy puścić jovica ale on sam przyszedł i poprosił i się zgodzilismy" Te słowa specjalne były użyte w kontekście transferów młodych zawodników do wisly ze nikt nie bedzie robil problemow jezeli mocniejszy klub bedzie chcial go pozyskac.
potajemnie licze na Mazka ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drodzy Kibice! Mamy dla Was informację z gatunku tych, które lubicie najbardziej! Dziś testy medyczne w naszym klubie przechodzi zawodnik, który - jeśli nic niespodziewanego się nie wydarzy - być może już niedługo wzmocni Wisłę Kraków. Źródło wislakrakow.pl
Być może?! Heh ciekawe dlaczego być może wzmocni jeśli nie wydarzy się nic niespodziewanego?! Jakie wasze typy? No chyba że chodzi o Mazka od lipca i dlatego tak dziwnie to sformułowali?!
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 13.01.2017 o godz. 13:32.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dlaczego?! Przecież każdy zawodnik je przechodzi.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
oby chodziło o Mazka lub jakis skrzydłowy co nie był wymieniany przez nikogo
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak, podobnie było z Jovicem, przeszedł testy końcem grudnia i podpisał kontrakt na początku stycznia.
Przecież klub nie będzie w ciemno podpisywał kontraktu z zawodnikiem nie mając pełnej wiedzy o jego aktualnym stanie zdrow |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|