The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
piotr 0704 dortmund
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2010, 21:57
Dwie sprawy :

niech liga od nastepnego sezonu rusza wczesniej, by nasze druzyny byly juz w formie (o ile to mozliwe) na pierwsze rundy kwalifikacyjne - bo my nie gonimy juz bogatego zachodu, my musimy gonic kelnerow

jak najszybciej organizowac akcje kibicow - cos w stylu "Ratujmy nasz klub" - NIE MOZE WISLA BYC TAK DALEJ ZARZADZANA/ PROWADZONA

Pisze te slowa serio bez odrobiny ironi...

Boli mnie to co sie dzieje.

Wisla przekroczyla dzis stan alarmowy
Stan , sciagnij nam paru konkretnych pilkarzy.
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 29.07.2010, 21:57
Dla mnie smieszne jest takie napier.dalanie na co poniektorych i co wiecej, ocenianie ich po pierwszym tak naprawde meczu o stawke. Bywa. Po Szawlach Zuraw bogiem, teraz Ci sami napierdalaja na niego. Za takich kibicow to ja dziekuje. Rozliczac to mozna conajmniej po 10 spotkaniach, ale nie qrva po pierwszym meczu...
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 29.07.2010, 21:58
spontants napisał(a):Wyświetl post
Gładkie 4-0 u nas i 0-2 dla nas u nich , nie przezywajcie jakbysmy grali z liverpoolem , Gramy ze sredniakiem z azerbejdzanu!!!! Peace
spontants; napisał(a):
Widziałem aMICE jak daje dupy, ale WISŁA to nie amica i nie rozpisuj sie czasem dla przykladu o levadii... Ja jestem pewny i sie nie zdziwie , mozemy sie załozyc jak chcesz
I zupełnie na koniec , imho użytkownik miesiąca i jego 2 posty
Tak na poprawe humoru
Pisze to bo
raz ,że sie ze mną chciał zakładać o to,że sie pierwszy cytat sprawdzi
a dwa, miał żal, że mu wytykam staż na forum gdzie mi chodziło o bzdury jakie wypisuje
Marcinklon
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.07.2010, 21:58
brak Garguły na środku i Diaza na lewej obronie a Piotrka Brożka w pomocy to jest całkowita przyczyna nie funkcjonowania lewego skrzydła i wina Kasperczaka który przesiedział cały mecz w budce i to jego uważam za przyczynę dzisiejszej porażki
Ohghnom wasz jeśli wy przyjdziecie do Izraela byliście mordowane wy uważacie w aeroporcie my fiksujemy
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 29.07.2010, 21:59
wwf napisał(a):Wyświetl post
Przynajmniej będe mógł sobie spokojnie kupić bilet na nowy stadion.
Jak będzie chodzić 15 000 to będzie b. dobrze.
Zawsze było łatwo kupić bilet poza Cracovią i Legią...
Po prostu będzie przychodzić po 12-15 tys. ludzi na tych amatorów i tyle.
Tylko Wisła!
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

flamengista napisał(a):Wyświetl post
..Za wynik nie można nawet winić Kasperczaka - raczej zarząd, który sprzedając Marcelo i Głowę nie pozyskał nikogo w ich miejsce...
Naprawę tak uważasz? Mnie się wydaje, że takim drużynom powinniśmy strzelić u siebie 3-4 bramki. No chyba, że sądzisz, że te 3-4 bramki powinien strzelić Głowa lub Marcelo, wtedy zgoda.
Falmokirak
Member

Od: 07.2010

to nie przypadek że azerskie drużyny wygrywają z nami2 mecze na naszych stadionach poprostu Polska piłka jest tak słaba że już nas azerowie dogonili i taka prawda
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.07.2010, 22:00
wiecie co jest smutne? ze mój podpis który wrzuciłem rok temu jest wciąż aktualny.. i boli bardziej niż rok temu..
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.07.2010, 22:00
wierny napisał(a):Wyświetl post
Ludzie spokojnie, pesymistom przypomnę tylko dwumecz z Iraklisem. Wróci Cleber, chłopaki się ogarnął i wierze że będzie dobrze. Płacze nic tu nie dadzą, tylko mobilizacja i jeszcze raz mobilizacja. Po takich meczach forum powinno być zamykane do rana bo niektóre wpisy w tym temacie są bardziej żenujące od występu Boguskiego.
Póki piłka w grze wszystko może się zdarzyć - pamietajmy o tym. Wierze, ze nasi pilkarze zauwaza wszystkie błedy i je wyeliminuja.
medyk napisał(a):Wyświetl post
wiecie co jest smutne? ze mój podpis który wrzuciłem rok temu jest wciąż aktualny.. i boli bardziej niż rok temu..
Niestety wychodzi na to, ze Petrescu racje miał i to sie ciagnie w nieskonczonosc.
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 29.07.2010, 22:01
Czy ktos wszedł w ten zakład gdy ktoś twierdził ze Wisła przegra? chodziło o koniec pisania na tym forum - taka stawka
Jovanovic - masz plusa.
depeche87
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.07.2010, 22:01
Z Levadią i Dinamem to był brak szczęścia w dużej mierze.
Z Azerami brak umiejętności i wynik można było przyjąć całkiem chłodno patrząc na to co się działo.
willow
a.k.a. morgenes

Stary 29.07.2010, 22:02
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
Byly transfery etc a tutaj taki brutalny cios w leb..
Jakie transfery? Z jakich klubów, za ile?
Jechaliście po Markusie, a ma chłop racje. Odkąd to ilość idzie w parze z jakością?
I odpierd...cie się od Kasperczaka. Ile trzeba czasu, żeby z piłkarskich odrzutów zrobić drużynę?
Dalej chwalcie Basałaja i jego transfery.
Wiecie jaka jest prawda?
Prawda jest taka, że nie mamy piłkarzy. Żadnych.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
TS Girl
Member

Od: 07.2009

Stary 29.07.2010, 22:03
Bunoza, czy chcemy czy nie, wyrasta nam na pawełkowego obrońcę - czasem klasowa interwencja, czasem podwórkowy babol :(

Źle się dzieje w państwie wiślackim. Media znów uczepią się Wisły, Azerbejdżan ogłosi święto narodowe, Amica awansuje do 4 rundy el. do Ligi Mistrzów...

Tak, z tym ostatnim to był żart.

Odrobimy tę straty. Odrobimy. Jesteśmy Wisłą. Jeszcze damy popalić tym !@#$% Azerom.
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 29.07.2010, 22:05
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Naprawę tak uważasz? Mnie się wydaje, że takim drużynom powinniśmy strzelić u siebie 3-4 bramki. No chyba, że sądzisz, że te 3-4 bramki powinien strzelić Głowa lub Marcelo, wtedy zgoda.
chciałbym zauważyć, że "taka drużyna" przewyższała nas dzisiaj w każdym elemencie gry.
Wynik Lecha i nasz to nie przypadek.
Azerowie już są przed nami, czy nam się to podoba czy nie.
Za kilka lat wygranie z nimi będzie sporym sukcesem.
pawelwislak
Senior Member

Stary 29.07.2010, 22:05
Ale powiedzmy sobie szczerze Lech walczy z Interem jak równy z równym, i fartem po loterii wygrywa. My bez ani jednej dobrej ofensywnej akcji walczymy z Karabachem. I to jest nasz poziom liga Azerska pieniądze które my płacimy i wkładamy w futbol wcale już nie robią różnicy. Bo w takich krajach pseudo 3 świata postawiono na szkolenie i to jest ta różnica oni nas dogonili i to jest fakt. Nie ma już przepaści między nami a całą resztą rankingowo gorszych drużyn. Po prostu doszliśmy do stanu że u nas brakuje ambicji bo zawodnicy poczuli kasę i nie umierają za klub a w takim Azerbejdżanie dla nich reprezentowanie klubu to najwyższy zaszczyt. To są fakty których już nie zmienimy. Zobaczmy na skok Słowacji, czy też Białorusi u nas tego nie ma.
Savik
Socios Wisła Kraków

Stary 29.07.2010, 22:07
Marcinklon napisał(a):Wyświetl post
brak Garguły na środku i Diaza na lewej obronie a Piotrka Brożka w pomocy to jest całkowita przyczyna nie funkcjonowania lewego skrzydła i wina Kasperczaka który przesiedział cały mecz w budce i to jego uważam za przyczynę dzisiejszej porażki
I tyle w temacie, za wynik ponosi odpowiedzialność trener, jak można zmieniać napastnika na pomocnika przy stanie 0:1?
Jak można trzymać grającego non stop do tyłu Tomaszka?
Jedyny jego dobry ruch to wpuszczenia Małego za Boguskiego.
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
daniel123
Member

Od: 07.2006

Stary 29.07.2010, 22:07
załamać się można,Jirsak udowodnił że od pierwszej minuty grać nie może,jedynie wchodzić na pod męczonego rywala w drugiej połowie,Łobodziński to najlepiej na doliczony czas gry,jego to w ogóle bym w 18 meczowej nie umieszczał,z tego meczu widzę jeden plus-Takiego Małeckiego chce w Wiśle,oby tylko to nie było jednorazowe.
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.07.2010, 22:10
marian paździoch napisał(a):Wyświetl post
Podniesiemy się i awansujemy !!!!! Będzie dobrze !!!!
Nie ma innej opcji. Chłopaki nawet z 10 razy niech sobie ogladna nagranie z dzisiejszego spotkania i lepiej sie taktycznie przygotuja na rewanz. Jezeli beda wyeliminowane wszystkie błedy to jednak sie nie powtorzy Levadia. Jako, ze jestesmy kibicami musimy wierzyc do konca. Obrazac sie mozemy ale to na pewno nie pomoze naszym pilkarzom. Mam nadzieje, ze po rewanzu wszyscy sie z tego wszystkiego bedziemy smiac.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.07.2010, 22:10
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Czy ktos wszedł w ten zakład gdy ktoś twierdził ze Wisła przegra? chodziło o koniec pisania na tym forum - taka stawka
Najgorsze, że miałem postawić przegraną wszystkich Polskich drużyn, ale nie mogłem się przemóc żeby obstawiać przeciw Wiśle Kij z tym, i tak bym się nie cieszył z tak zdobytych pieniędzy, ale z drugiej strony teraz jestem i w****iony i bez nich...

Szkoda mi dzieciaków, które naprawdę wierzyły w kłamstwa o transferach, które pewnie jeszcze mocniej przeżyły tę porażkę. Niech Basałaj dalej buduje marketing, już widzę te tłumy pikników walące na mecze najbardziej skompromitowanej drużyny fazy pucharowej ( a tak nas media będą przedstawiać ). Fachowiec, ale od kasowania co miesiąc czeku. Każdy debil wie, a przynajmniej powinien wiedzieć, że bez sukcesów sportowych nie przyciągnie publiki na stadion. Fanatycy i tak przyjdą, ale piknik nie zapłaci za bilet żeby oglądać jakiegoś spada z drugiej Bundesligi kopiącego się po czole. Może zapłacić najwyżej, żeby zobaczyć jak prawie dwumetrowy chłop przegrywa główki z niższymi o głowę rywalami, ale tu akurat taniej mu wyjdzie na Cracovii, a tam przynajmniej rodak, a nie jakiś stranieri.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
orzeu
Senior Member

Stary 29.07.2010, 22:11
Przebudowa druzyny miedzy sezonami musi sie tak skonczyc. Na tak gruntowne zmiany jest czas w przerwie zimowej. Tragiczni obroncy, znudzona reszta i taki efekt.
WISŁA PANY !!
TS Girl
Member

Stary 29.07.2010, 22:11
Savik napisał(a):Wyświetl post
I tyle w temacie, za wynik ponosi odpowiedzialność trener, jak można zmieniać napastnika na pomocnika przy stanie 0:1?
Ja sobie tłumaczyłam to tak, że Mały poszedł partnerować Żurawiowi, a Łobo za niego na skrzydło. Nie było tak?

btw. świetna zmiana Małego... nie sprzedawać go! a przynajmniej nie przed rewanżem. tylko jemu chyba się tylko chciało.

No i Jovanić zagrał przyzwoicie.
Ostatnio edytowane przez TS Girl : 29.07.2010 o godz. 22:13.
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 29.07.2010, 22:12
Niesamowicie wqr.via mnie jedna rzecz... http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...nktowal_wisle/

I tutaj cytat: Nie dość, że będą mieli przeciwko sobie prawie30-tysięczną publiczność, to przyjdzie im grać w upale i z myślą, że muszą wygrać dwoma bramkami, aby awansować do następnej rundy kwalifikacji do Ligi Europejskiej.

A co, przy wyniku 2:1 dla nas to nie wejdziemy? Normalnie rece mi opadaja jak widze taki tekst na OFICJALNEJ stronie klubu. Nie wiem kto to pisze ale to qrva jest tragiczne a nie smieszne.
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.07.2010, 22:13
Wy naprawdę wierzycie w to, że nasi pojadą tam i wydrą Azerom zwycięstwo? Jaka była w Krakowie temperatura powietrza? 20 stopni? Pewnie mniej, a im i tak się nie chciało biegać. Wierzycie, że przy 40 się im zachce?
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Kilka refleksji, drużynie zabrakło serca, lidera, Sobol zapierdala no i tyle, nie jest mentalnym przywódcą, Żuraw co już wiadomo było po Tibilisi, też nie. Drużyna nie umiała reagować pozytywnie na wydarzenia na boisku, i wątpię by za tydzień to potrafiła, tak więc dajmy sobie siana z jakimiś nadziejami i skupmy się na lidze i ciężkiej pracy.

Bunozy bym nie skreślał po jednym meczu, pewnie jeszcze nie raz nas pozytywnie zaskoczy ( w naszej lidze to nie sztuka), ale że to będzie piłkarz pokroju Marcelo to nie ma co liczyć w cuda. Ten Dragan to było wiadomo, że nie ma się co po nim wiele spodziewać, więc skąd ten żal?

Żal można mieć do Kasperczaka, za dużo niepotrzebnych zmian w składzie przed meczem, tyle że on jest trenerem (pewnie już nie długo, i wrogowie z pewnej grupy już nie będą musieli psuć atmosfery w drużynie i będą mogli otworzyć szampany) i on ich ogląda na codzień.

K#$%$^% i znowu pozamiatane, no to gonimy Azerów, może nam przez rok daleko nie uciekną....
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Po pierwsze pozdrawiam forumowiczow, ktorzy twierdzili (i zapewne dalej twierdza), ze poziom polskiej ligi sie podnosi.

Po drugie wynik nie jest sprawiedliwy bo powinno byc minimum 1:3 dla Azerow.

Ponadto nie widze zadnych szans na awans. Levadia i Vaalerenga byly na naszym poziomie. Karabach jest o klase lepszy. Tu nie ma przypadku. Wygrala po prostu lepsza druzyna. Tak jak my pojechalismy Szawle tak Azerowie pojechali nas.
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 29.07.2010, 22:14
Ten mecz wyglądał zupełnie tak jak mógł wyglądać mecz z lepszym przeciwnikiem od nas. Szkoda że nawet Azerowie mają większą kulturę gry od nas.

W rewanżu ich wyruchamy tak że nie będą wiedzieć gdzie mieli dupę. ..... marzenia ().

:/ tylko zgagi przez ten mecz dostałem. Żadnej wściekłości, zdenerwowania... tylko zgaga.
Ravers
Senior Member

Od: 04.2010

Nie wiem jak dla was,ale dla mnie błąd przy bramce popełnił Kowalski,który miał nadmiar czasu,żeby dobiec do zawodnika,a tak ten kilka sekund stał bez obstawy jakiś Azer się zczaił no i padła bramka.Mnie też zdziwiło,że prawie dwumetrowy kawał chłopa nie potrafi skoczyć do piłki...
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Wynik zły ale mogło być gorzej. Trener Kasperczak zawalił z doborem składu... Dlaczego nie grał Garguła? Czemu Piotr Brożek zagrał na lewej obronie? Małecki na ławce? Bunoza nie jest zgrany i to było widać, grał bojaźliwie, bardzo niepewnie zamiast niego powinien grac Diaz (nie myślałem, że kiedyś będę chciał Diaza na boisku...) Żurawski strzela karnego w ostatniej minucie? Przecież on nigdy nie miał dobrej psychy... Gdyby nie bramkarz moglibyśmy już właściwie się żegnać z LE, a tak szansa jeszcze jest. Liczę na rewanż! Jeśli Kasper wyciągnie wnioski i dobrze dobierze skład powinniśmy wygrac w Azerbejdżanie. Do boju!
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.07.2010, 22:15
Nie ma sensu indywidualnie oceniać zawodników bo zawiódł zespół jako całość.
Jak oceniać blok defensywny jak zawodnicy pierwszy raz grają ze sobą. Widać zupełny brak zgrania i ogrania indywidualnego, nie miał kto ustawić tej defensywy. Wiadomo że można się wyżyć na Bunozie czy Kowalskim (tak jest najłatwiej) ale z drugiej strony ciężko jest tylko ich winić za porażkę.
Inna sprawa to nasza gra ofensywna a raczej brak. Znów mało gry bez piłki, stojąc w miejscu to my nic nie osiągniemy. Rozumiem że nie jesteśmy Barceloną ale żeby ani jednej akcji składnej nie przeprowadzić to już zastanawia. Niedokładność w podaniach, problemy z przyjęciem to wszystko składa się na całokształt.
Tu nie potrzeba wirtuozerii ale trochę pobiegać, pokazać się do gry i przyłożyć do podstawowych elementów piłkarskich jak podanie i przyjęcie. No bo jeśli tego nie potrafimy to nie mamy czego szukać w europie.

A najgorsze z tego wszystkiego jest to że coraz spokojniej przyjmuję te porażki. Bo ciężko już to wg. mnie nazywać kompromitacją. Niestety ale zmierzamy do momentu w którym to porażka z Wisłą będzie kompromitacją.
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.07.2010, 22:15
Jestem załamany, przejechałem 300 km , zdarłem gardło, w pewnym momencie to chciałem sam wejść na boisko, nie wiem wstrząsnąć może tymi gwiazdorami....przykro

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów