|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Dwie sprawy :
niech liga od nastepnego sezonu rusza wczesniej, by nasze druzyny byly juz w formie (o ile to mozliwe) na pierwsze rundy kwalifikacyjne - bo my nie gonimy juz bogatego zachodu, my musimy gonic kelnerow jak najszybciej organizowac akcje kibicow - cos w stylu "Ratujmy nasz klub" - NIE MOZE WISLA BYC TAK DALEJ ZARZADZANA/ PROWADZONA Pisze te slowa serio bez odrobiny ironi... Boli mnie to co sie dzieje. Wisla przekroczyla dzis stan alarmowy ![]()
Stan , sciagnij nam paru konkretnych pilkarzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Dla mnie smieszne jest takie napier.dalanie na co poniektorych i co wiecej, ocenianie ich po pierwszym tak naprawde meczu o stawke. Bywa. Po Szawlach Zuraw bogiem, teraz Ci sami napierdalaja na niego. Za takich kibicow to ja dziekuje. Rozliczac to mozna conajmniej po 10 spotkaniach, ale nie qrva po pierwszym meczu...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
spontants; napisał(a):
![]() Tak na poprawe humoru Pisze to bo raz ,że sie ze mną chciał zakładać o to,że sie pierwszy cytat sprawdzi a dwa, miał żal, że mu wytykam staż na forum gdzie mi chodziło o bzdury jakie wypisuje |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
brak Garguły na środku i Diaza na lewej obronie a Piotrka Brożka w pomocy to jest całkowita przyczyna nie funkcjonowania lewego skrzydła i wina Kasperczaka który przesiedział cały mecz w budce i to jego uważam za przyczynę dzisiejszej porażki
![]()
Ohghnom wasz jeśli wy przyjdziecie do Izraela byliście mordowane wy uważacie w aeroporcie my fiksujemy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Po prostu będzie przychodzić po 12-15 tys. ludzi na tych amatorów i tyle. ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Naprawę tak uważasz? Mnie się wydaje, że takim drużynom powinniśmy strzelić u siebie 3-4 bramki. No chyba, że sądzisz, że te 3-4 bramki powinien strzelić Głowa lub Marcelo, wtedy zgoda.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
to nie przypadek że azerskie drużyny wygrywają z nami2 mecze na naszych stadionach poprostu Polska piłka jest tak słaba że już nas azerowie dogonili i taka prawda
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
wiecie co jest smutne? ze mój podpis który wrzuciłem rok temu jest wciąż aktualny.. i boli bardziej niż rok temu..
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Niestety wychodzi na to, ze Petrescu racje miał i to sie ciagnie w nieskonczonosc. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Czy ktos wszedł w ten zakład gdy ktoś twierdził ze Wisła przegra? chodziło o koniec pisania na tym forum - taka stawka
![]() ![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Z Levadią i Dinamem to był brak szczęścia w dużej mierze.
Z Azerami brak umiejętności i wynik można było przyjąć całkiem chłodno patrząc na to co się działo. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Jakie transfery? Z jakich klubów, za ile?
Jechaliście po Markusie, a ma chłop racje. Odkąd to ilość idzie w parze z jakością? I odpierd...cie się od Kasperczaka. Ile trzeba czasu, żeby z piłkarskich odrzutów zrobić drużynę? Dalej chwalcie Basałaja i jego transfery. Wiecie jaka jest prawda? Prawda jest taka, że nie mamy piłkarzy. Żadnych. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Bunoza, czy chcemy czy nie, wyrasta nam na pawełkowego obrońcę - czasem klasowa interwencja, czasem podwórkowy babol :(
Źle się dzieje w państwie wiślackim. Media znów uczepią się Wisły, Azerbejdżan ogłosi święto narodowe, Amica awansuje do 4 rundy el. do Ligi Mistrzów... Tak, z tym ostatnim to był żart. Odrobimy tę straty. Odrobimy. Jesteśmy Wisłą. Jeszcze damy popalić tym !@#$% Azerom. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Wynik Lecha i nasz to nie przypadek. Azerowie już są przed nami, czy nam się to podoba czy nie. Za kilka lat wygranie z nimi będzie sporym sukcesem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale powiedzmy sobie szczerze Lech walczy z Interem jak równy z równym, i fartem po loterii wygrywa. My bez ani jednej dobrej ofensywnej akcji walczymy z Karabachem. I to jest nasz poziom liga Azerska pieniądze które my płacimy i wkładamy w futbol wcale już nie robią różnicy. Bo w takich krajach pseudo 3 świata postawiono na szkolenie i to jest ta różnica oni nas dogonili i to jest fakt. Nie ma już przepaści między nami a całą resztą rankingowo gorszych drużyn. Po prostu doszliśmy do stanu że u nas brakuje ambicji bo zawodnicy poczuli kasę i nie umierają za klub a w takim Azerbejdżanie dla nich reprezentowanie klubu to najwyższy zaszczyt. To są fakty których już nie zmienimy. Zobaczmy na skok Słowacji, czy też Białorusi u nas tego nie ma.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jak można trzymać grającego non stop do tyłu Tomaszka? Jedyny jego dobry ruch to wpuszczenia Małego za Boguskiego. ![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
|
|
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
załamać się można,Jirsak udowodnił że od pierwszej minuty grać nie może,jedynie wchodzić na pod męczonego rywala w drugiej połowie,Łobodziński to najlepiej na doliczony czas gry,jego to w ogóle bym w 18 meczowej nie umieszczał,z tego meczu widzę jeden plus-Takiego Małeckiego chce w Wiśle,oby tylko to nie było jednorazowe.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nie ma innej opcji. Chłopaki nawet z 10 razy niech sobie ogladna nagranie z dzisiejszego spotkania i lepiej sie taktycznie przygotuja na rewanz. Jezeli beda wyeliminowane wszystkie błedy to jednak sie nie powtorzy Levadia. Jako, ze jestesmy kibicami musimy wierzyc do konca. Obrazac sie mozemy ale to na pewno nie pomoze naszym pilkarzom. Mam nadzieje, ze po rewanzu wszyscy sie z tego wszystkiego bedziemy smiac.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Kij z tym, i tak bym się nie cieszył z tak zdobytych pieniędzy, ale z drugiej strony teraz jestem i w****iony i bez nich...Szkoda mi dzieciaków, które naprawdę wierzyły w kłamstwa o transferach, które pewnie jeszcze mocniej przeżyły tę porażkę. Niech Basałaj dalej buduje marketing, już widzę te tłumy pikników walące na mecze najbardziej skompromitowanej drużyny fazy pucharowej ( a tak nas media będą przedstawiać ). Fachowiec, ale od kasowania co miesiąc czeku. Każdy debil wie, a przynajmniej powinien wiedzieć, że bez sukcesów sportowych nie przyciągnie publiki na stadion. Fanatycy i tak przyjdą, ale piknik nie zapłaci za bilet żeby oglądać jakiegoś spada z drugiej Bundesligi kopiącego się po czole. Może zapłacić najwyżej, żeby zobaczyć jak prawie dwumetrowy chłop przegrywa główki z niższymi o głowę rywalami, ale tu akurat taniej mu wyjdzie na Cracovii, a tam przynajmniej rodak, a nie jakiś stranieri. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przebudowa druzyny miedzy sezonami musi sie tak skonczyc. Na tak gruntowne zmiany jest czas w przerwie zimowej. Tragiczni obroncy, znudzona reszta i taki efekt.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
btw. świetna zmiana Małego... nie sprzedawać go! a przynajmniej nie przed rewanżem. tylko jemu chyba się tylko chciało. No i Jovanić zagrał przyzwoicie.
Ostatnio edytowane przez TS Girl : 29.07.2010 o godz. 22:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Niesamowicie wqr.via mnie jedna rzecz... http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...nktowal_wisle/
I tutaj cytat: Nie dość, że będą mieli przeciwko sobie prawie30-tysięczną publiczność, to przyjdzie im grać w upale i z myślą, że muszą wygrać dwoma bramkami, aby awansować do następnej rundy kwalifikacji do Ligi Europejskiej. A co, przy wyniku 2:1 dla nas to nie wejdziemy |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Wy naprawdę wierzycie w to, że nasi pojadą tam i wydrą Azerom zwycięstwo? Jaka była w Krakowie temperatura powietrza? 20 stopni? Pewnie mniej, a im i tak się nie chciało biegać. Wierzycie, że przy 40 się im zachce?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Kilka refleksji, drużynie zabrakło serca, lidera, Sobol zapierdala no i tyle, nie jest mentalnym przywódcą, Żuraw co już wiadomo było po Tibilisi, też nie. Drużyna nie umiała reagować pozytywnie na wydarzenia na boisku, i wątpię by za tydzień to potrafiła, tak więc dajmy sobie siana z jakimiś nadziejami i skupmy się na lidze i ciężkiej pracy.
Bunozy bym nie skreślał po jednym meczu, pewnie jeszcze nie raz nas pozytywnie zaskoczy ( w naszej lidze to nie sztuka), ale że to będzie piłkarz pokroju Marcelo to nie ma co liczyć w cuda. Ten Dragan to było wiadomo, że nie ma się co po nim wiele spodziewać, więc skąd ten żal? Żal można mieć do Kasperczaka, za dużo niepotrzebnych zmian w składzie przed meczem, tyle że on jest trenerem (pewnie już nie długo, i wrogowie z pewnej grupy już nie będą musieli psuć atmosfery w drużynie i będą mogli otworzyć szampany) i on ich ogląda na codzień. K#$%$^% i znowu pozamiatane, no to gonimy Azerów, może nam przez rok daleko nie uciekną.... ![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Po pierwsze pozdrawiam forumowiczow, ktorzy twierdzili (i zapewne dalej twierdza), ze poziom polskiej ligi sie podnosi.
Po drugie wynik nie jest sprawiedliwy bo powinno byc minimum 1:3 dla Azerow. Ponadto nie widze zadnych szans na awans. Levadia i Vaalerenga byly na naszym poziomie. Karabach jest o klase lepszy. Tu nie ma przypadku. Wygrala po prostu lepsza druzyna. Tak jak my pojechalismy Szawle tak Azerowie pojechali nas. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Ten mecz wyglądał zupełnie tak jak mógł wyglądać mecz z lepszym przeciwnikiem od nas. Szkoda że nawet Azerowie mają większą kulturę gry od nas.
W rewanżu ich wyruchamy tak że nie będą wiedzieć gdzie mieli dupę. ..... marzenia ( :/ tylko zgagi przez ten mecz dostałem. Żadnej wściekłości, zdenerwowania... tylko zgaga. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Nie wiem jak dla was,ale dla mnie błąd przy bramce popełnił Kowalski,który miał nadmiar czasu,żeby dobiec do zawodnika,a tak ten kilka sekund stał bez obstawy jakiś Azer się zczaił no i padła bramka.Mnie też zdziwiło,że prawie dwumetrowy kawał chłopa nie potrafi skoczyć do piłki...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Wynik zły ale mogło być gorzej. Trener Kasperczak zawalił z doborem składu... Dlaczego nie grał Garguła? Czemu Piotr Brożek zagrał na lewej obronie? Małecki na ławce? Bunoza nie jest zgrany i to było widać, grał bojaźliwie, bardzo niepewnie zamiast niego powinien grac Diaz (nie myślałem, że kiedyś będę chciał Diaza na boisku...) Żurawski strzela karnego w ostatniej minucie? Przecież on nigdy nie miał dobrej psychy... Gdyby nie bramkarz moglibyśmy już właściwie się żegnać z LE, a tak szansa jeszcze jest. Liczę na rewanż! Jeśli Kasper wyciągnie wnioski i dobrze dobierze skład powinniśmy wygrac w Azerbejdżanie. Do boju!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie ma sensu indywidualnie oceniać zawodników bo zawiódł zespół jako całość.
Jak oceniać blok defensywny jak zawodnicy pierwszy raz grają ze sobą. Widać zupełny brak zgrania i ogrania indywidualnego, nie miał kto ustawić tej defensywy. Wiadomo że można się wyżyć na Bunozie czy Kowalskim (tak jest najłatwiej) ale z drugiej strony ciężko jest tylko ich winić za porażkę. Inna sprawa to nasza gra ofensywna a raczej brak. Znów mało gry bez piłki, stojąc w miejscu to my nic nie osiągniemy. Rozumiem że nie jesteśmy Barceloną ale żeby ani jednej akcji składnej nie przeprowadzić to już zastanawia. Niedokładność w podaniach, problemy z przyjęciem to wszystko składa się na całokształt. Tu nie potrzeba wirtuozerii ale trochę pobiegać, pokazać się do gry i przyłożyć do podstawowych elementów piłkarskich jak podanie i przyjęcie. No bo jeśli tego nie potrafimy to nie mamy czego szukać w europie. A najgorsze z tego wszystkiego jest to że coraz spokojniej przyjmuję te porażki. Bo ciężko już to wg. mnie nazywać kompromitacją. Niestety ale zmierzamy do momentu w którym to porażka z Wisłą będzie kompromitacją. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jestem załamany, przejechałem 300 km , zdarłem gardło, w pewnym momencie to chciałem sam wejść na boisko, nie wiem wstrząsnąć może tymi gwiazdorami....przykro
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|