The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2009, 12:40
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Ty sie mnie o pisownie czepiasz
Wes to pod uwage ze nie mam polskiego windowsa tylko angielskiego i nie mam polskich znakow.
Tlumaczy sie winny, tu nie o polskie znaki chodzi, lecz o to, ze nie wiesz, jak sie pisze poprawnie Cwielong - koniec offa.
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Boguski czy Malecki to nie sa nominalni napastnicy, Oni lepiej spisuja sie jako podwieszeni gdzie uwaga obrony jest skierowana na innym napastniku, bo niestety warunkow fizycznych na napastnikow nie maja.
Wole biegajacego w napadzie bez warunkow Malckiego, niz tego samego Maleckiego z warunkami na skrzydle, gdzie centrami demoluje oswietlenie stadionow.
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 25.07.2009, 12:44
Wisła przegrała, Wisła odpadła, ale tak naprawdę to nam w tym dwumeczu zabrakło szczęscia. Levadia nie grała nic, gdyby stracili gola, to by odpłyneli z 5:0. Słupki i poprzeczki Andraża, słupek Sobola. Zabrakło szczescia i tyle.
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 25.07.2009, 12:55
nie zabraklo szczescia. zabraklo walki. Nasi moze i biegali, ale tak na prawde sie spieli dopiero jak juz zostalo 20-30 minut.. pierwsza polowa w Sosnowcu przespana. W Drugim meczu tez dopiero zaczeli grac tak po 55 minucie.

Ale nie ma juz co tego roztrzasac, kazdy zapamieta z tych meczy co innego. Ja dlugo im nie zapomne tej kompromitacji i tyle.
Teraz trzeba trzymac kciuki, aby cale to zamieszanie poszlo w takim kierunki, iz wyjdziemy z tego wzmocnieni.
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.07.2009, 13:14
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
W Drugim meczu tez dopiero zaczeli grac tak po 55 minucie.
Byłeś na meczu w Estonii?
24.min Setka dla WISŁY! Jirsak wypuścił w uliczkę Ćwielonga, a ten w sytuacji sam na sam zamiast strzelać podawał i wybili piłkę obrońcy! Szkoda!
25.min Piotr Brożek przeskoczył nad piłką, a Tomek Jirsak minimalnie przestrzelił z lewej nogi!
29.min Ile setek potrzebuje Ćwielong do strzelenia gola? Właśnie zmarnował drugą. Po prostopadłym podaniu Małeckiego (świetne rozegranie piłki z Pawłem Brożkiem). „Pepe” za długo czekał z oddaniem strzału i piłkę wybili obrońcy.
30.min Rzut rożny dla Wisły - Jirsak do Marcelo, ten do Kirma, który strzela, a piłkę ręką (nieświadomie) blokuje Ivanov! Sędzia nie reaguje.
30.min Po kolejnym rogu Wisły w dogodnej pozycji nie trafia na bramkę Diaz!
32.min Znowu dobra akcja Małeckiego z Pawłem Brożkiem. Levadia rękawami już powoli oddycha, a wiślacy się rozkręcają.
34.min Cały pomysł na grę Levadii polega na waleniu długich piłek na Andriejewa i Gussiewa. Wisła jest o niebo lepsza. Wygrywa z 80 procent pojedynków.
18:46 Wrażenia Wisła wywarła dobre, stworzyła trzy świetne okazje, ale nadal jest za burtą Ligi Mistrzów, gdyż nie zdobyła gola! Dlaczego? Najlepiej wie Piotr Ćwielong i Junior Diaz.
Cisnęliśmy przez cały mecz ale bramka jak zaczarowana. Spokojnie mogliśmy 5 bramek strzelić
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 25.07.2009, 13:17
Mieliśmy pecha i tyle. Kilka poprzeczek, kilka słupków i setek z których powinien paść gol a jakimś cudem nie padł mówi samo za siebie.

W Sosnowcu powinno być 3-1 dla nas.

W Estonii z 4-1.

Pech który nas prześladuje w pucharach od wielu lat wygrał z nami, a nie Levadia.

Ale nie ma co gdybać, było minęło.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 25.07.2009 o godz. 13:20.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.07.2009, 13:36
LooNatyk napisał(a):Wyświetl post
nie zabraklo szczescia. zabraklo walki.
zabrakło nam poza tym
jednego
skutecznego,
prawdziwego

napastnika

Zabrakło nam go w ubiegłym roku w meczu z Tottenhamem
W tym roku z Levadią
W przyszłym może w meczu z IBV Vestmannaeyjar (Islandia)

Jeden człowiek, który nie traci głowy w sytuacjach sam na sam, który ma silny precyzyjny strzał, potrafi przepchnąć się w polu karnym jest sępem na gole.

Takiego nie mamy od lat (no - na poziomie polskiej ligi czasami taki jest Brożek) i to jest jedna z przyczyn porażki.
Wina spada na zarząd i pion sportowy
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.07.2009, 13:37
Mnie jedna rzecz przeraża, może nie wszyscy ze mną się zgadzają ale dla mnie taki ćwielong od początku był wielką ofiarą losu naprawdę nie widziałem jednego dobrego meczu w jego wykonaniu a nieskuteczność ma na wyższym poziomie niż brożek w najgorszym okresie pozbyliśmy się dudu który dla mnie był o dwie klasy lepszy od ćwielonga dlaczego ktoś mi to wytłumaczy Owszem z Levadią mieliśmy pecha plus nasz super zestaw ćwielong + pawełek de facto to jest nasze wielkie nieszczęście i co by tu dużo nie mówić za każdym razem jak już mamy szanse zapukać do LM to mamy takie dwie ofiary losu który niszczą wkład całej reszty a delikatne podejście do zawodników de facto niczego nie zmieni...

Teraz się pojawia problem następujący jak rozwiązać problem pucharów w przyszłym roku...

Bo będziemy grać na wyjezdzie cały sezon calutki nie będzie magii R 22 która nam wygra kilka meczy. I teraz mysimy sobie zadać pytanie czy tym składem jesteśmy w stanie walczyć o coś więcej niż 3 miejsce ? Jeśli tak to tylko dlatego że lech, polonia coś czuje że bedzie jeszcze słąbsza od nas za to legia jak zwykle po naszych potknięciach może wykorzystać sytuacje by wygryźć nas z należnego nam miejsca a w tym sezonie to miejsce będzie trzeba wygryźć wywalczyć i wybiegać!!
Lemur
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 25.07.2009, 16:02
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wy jesteście nienormalni, z jednej strony krytykując założenie przez zarząd przejścia Levadii, z drugiej krytykując za zbyt mało transferów... Naprawdę, żaden nie widzi związku? Kiedy pojawiły się informacje, że transfery będą uzależnione od przejścia kolejnych przeciwników, to dostawaliście spazmów. A gdyby nie to, bylibyśmy teraz w o wiele gorszej sytuacji.

Żałośni jesteście.

A ten dalej o tym samym...

Jeśli dalej do Ciebie nie dotarło: To właśnie polityka "uzależnienia wzmocnień od przejścia kolejnych przeciwników" zaowocowała brakiem prawego obrońcy, drugiego napastnika, zmienników na ławce, a w konsekwencji kompromitacją z Lewadią. Gdyby nie ona, z pewnością bylibyśmy w znacznie lepszej sytuacji.

Szkoda, że jeszcze nie pochwalisz zarządu za politykę przygotowania drużyny do sezonu.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.07.2009, 16:15
Lemur napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że jeszcze nie pochwalisz zarządu za politykę przygotowania drużyny do sezonu.
Za to odpowiada trener.
Reszty nie komentuję, bo nie ma czego.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Lemur
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 25.07.2009, 17:05
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Za to odpowiada trener.
Reszty nie komentuję, bo nie ma czego.

Za przygotowanie klubu od strony kadrowo-finansowej nie odpowiada trener, tylko zarząd.
wojtasss
Junior Member

Stary 27.07.2009, 18:48. Pech to jest w kartach
kibice Wisły tak powszechnie się tu wypowiadający także jestem jednym z was
lecz Cześć z was pisze słowa po których irytacja mnie nawiedza otóż Wisła nie miała pecha
w meczu o wejście do LM lecz nie potrafiła strzelić bramki i była słaba podkreślam słaba złożyło się na to wiele czynników
myslicie ze gdyby Real Madryt Fc Barcelona czy MUNT przegrali z jakimś słabym zespołem nawet Typu Wisła stwarzając 10 okazji i 8 poprzeczek ktoś by zwalał to na pecha zostałby od razu wyśmiany bo to jest piłka nożna i trzeba wbić o jedną bramkę wiecej i nie mówmy o wygranej z tamtego roku Wisły z Fc Barcelona bo to najlepszy przykład po 0-4 można wygrać 1-0 Wisła nie grała nic lecz ogólnie czego my chcemy nasza liga jest gorsza niż 3 liga w Anglii czy 2 w Hiszpanii jesteśmy na poziomie okręgówki Europy a nasi piłkarze gwiazdorzą zamiast grać choć w Eyropie nikt ich nie chce może mi ktoś powie gdzie jakis Polak jest gwiazdą heheh na Cyprze czasami zdarzy się bramkarz niezłej klasy a reszta tu nie da sinic zrobić bo nawet w Rumuni czy Bułgarii maja gwiazdy u nas nie Po prostu w tym kraju nie ma dobrych piłkarzy i Tyle a z takich jakich mamy nie da się dziś pokonać nawet Litwinów
Ostatnio edytowane przez wojtasss : 27.07.2009 o godz. 18:51.
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 28.07.2009, 16:03
Przykre, że żaden sukces na krajowym podwórku nie osłodzi historycznej klęski kibicom Wisły. Wygranie mistrzostwa Polski 2010, Pucharu Polski i innych narodowych trofeów nie będzie wiele znaczyć, bo renomę zdobywa się w starciu z silnymi zagranicznymi rywalami. Przez okrągły rok w kółko antagoniści Wisły będą mogli przypominać tallińską kompromitację - i najgorsze, że są i będą do tego uprawnieni... Jedynym ratunkiem jest sukces za rok w pucharach.
Ale i tak dużo wody w Wiśle (!) upłynie zanim powróci zaufanie w tę drużynę. Zanim znów do rund kwalifikacyjnych ze słabeuszami europejskimi (zwanymi również przez niektórych 'ogórkami') będzie można podchodzić ze spokojem i świadomością swojej siły. To kwestia minimum dwóch-trzech lat gry bez kompromitacji jak te z Norwegami, Gruzinami czy Estończykami. Bardzo to przykre, ale najwcześniej w 2011 roku Wisła powróci do łask jako poważny i silny reprezentant Polski na arenie międzynarodowej...

I nie piszcie, że to konsekwencja złej polityki w klubie. Bo to skutek głupich błędów szkoleniowca i jego sztabu oraz lenistwa piłkarzy.
Nie piszcie też, że Cupiał się doigrał. Bo ten człowiek zasłużył na coś lepszego, ostrożność przy transferach nie ma tu nic do rzeczy.
Mija tydzień od wstydu w Estonii i podtrzymuję swoje zdanie na temat Skorży. Niech zdobędzie Mistrzostwo Polski 2010, jeśli czuje się na siłach (ja mu daję nie więcej jak 20% szans). Ale niech tę drużynę za rok w pucharach poprowadzi ktoś, kto zrobi to, czego teraz nie ma:
  • uwolni z tej drużyny ogromny drzemiący w niej potencjał,
  • potrafi zmobilizować zawodników
    oraz
  • będzie umiał znieść presję (!).

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.07.2009, 16:17
Podpisuje sie pod wywodem kolegi Prober-a.

Mija tydzien ,minie miesiac ,moze i caly rok.A do nas niestety Levadia zostala przypieta jak niepasujaca łatka na sweter.

Trudno mowic ze cos moze w tej chwili zrekompensowac ta kompromitacje ,bo dominacja w naszej lidze ,juz nic nie znaczy.Moza wygrac ja w cuglach jak za Kaspra i odpsac z Gruzinami albo wygrysc a odpasc z Estonczykami i wyjsc na kompletnych amatorow.

Wiec tylko sukces za rok w Pucharach da jakies ukojenie ciagle bolacej rany ,ale ten rok trzeba bedzie rowniez przebolec.Bedzie ciezko ale jakos musimy zacisnac zeby.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 28.07.2009, 19:46
W sumie Boniek ma dużo racji , mówiaćze nasza liga nawet nie stoi w miejscu ,ona sie cofa . Wisła sprzed kilku lat byla o wiele silniejsza ,od "materialu" jakim dysponuje Skorza,bo przeciez Małecki to nie Uche,Jirsak to nie Szymkowiak ,a Ćwielong to nie Frankowski.Pod tym wzgledem Skorzy nalezy oddac ze radzi sobie dobrze,co nie zmienia faktu ,ze jako trener odpowiada za zle przygotowanie do meczow z Levadia.
1. Nie stac nas na pilkarzy ktorzy byliby realnym wzmocnieniem
2. Zle przygotowanie fizyczne do sezonu
i katastrofa gotowa
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 28.07.2009, 20:25
Ze składem jakim dysponował Skorża Wisła była w stanie przejść bez porażki pierwsze dwie rundy eliminacyjne LM, wystarczy popatrzeć na dyspozycję drużyny w niektórych wiosennych meczach... Stawka wyjazdowych meczów z ŁKSem czy Lechią była najwyższa - i co? Dało się jakoś strzelać po kilka bramek.

Ba, na estończyków wystarczyły szczere chęci dwóch-trzech ofensywnych zawodników (jeden Kirm to mało przy braku szczęścia w sytuacjach przypadkowych) i 20-30 minut większego wysiłku.

Teraz przepraszanie przez internet czy rozdawanie medali za przegraną w Superpucharze to tylko rozpaczliwa próba uratowania twarzy. Nie wiadomo tylko czy płakać czy też naiwnie próbować szukać w tym jakiegoś złudnego pocieszenia...

Nie dorabiajmy do tego ideologii o wierności barwom: nawet na tym forum ruch ucichł, bo ludziom znudziło się śledzenie wyczynów dobrze zarabiających zawodowców, którym nie chciało się pobiegać na boisku za półamatorami z Tallinna...

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.07.2009, 23:49
prober napisał(a):Wyświetl post
nawet na tym forum ruch ucichł, bo ludziom znudziło się śledzenie wyczynów dobrze zarabiających zawodowców, którym nie chciało się pobiegać na boisku za półamatorami z Tallinna...
Nie takim znów pół amatorami, chyba że patrzymy na zarobki a względny spokój na forum to zdecydowanie jedyny plus klęski z Levadią..Ja już nie mogłem czytać tego wysypu 04.09,05.09,06.09,07.09 itp - gdzie oczywiście nie chodzi kto kiedy dołączył ale że gro z tych ludzi to odsłona tych z 01.09,02.09 a Ci to znów kolejne ip z 10.08 ,11.08,12.08 itd.
94 - Allah Akbar!!
Adasss
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.07.2009, 07:38
1q2: ci "półamatorzy" z Tallina wzięli się z jednego artykułu, w którym napisano, że połowa drużyn z ligi estońskiej to półamatorzy, a reszta to drużyny w pełni zawodowe. Ale "czytający inaczej" już to podchwycili i trąbią o "półamatorach z Tallina.
wielka.wisla
Banita

Stary 29.07.2009, 17:49
45' Tallinna FC Levadia 0 - 0 Debrecen

nie zdziwilbym sie jakby zostali okrzyknieci Odkryciem Ligi Mitrzow !!
a ten Rusek Andriejew to by sie u nas przydał w ataku
BiałaGwiazda1906
Junior Member

Stary 29.07.2009, 18:06
Szkoda że Wisła w taki sposób upokorzyła Polską piłke nożną.Po tym meczu przy każdych innych eliminacjach LM bedziemy sie obawiać nawet drużyn z San Marino.
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.07.2009, 18:10
No, Estończycy nadal remisują. 0:0. Śmiesznie będzie, jeśli teraz tak zremisują, a za tydzień - bramkowy remis. ;]

Ps. Dość ciekawy wynik także w Rydze. Ventspils wygrał z ubiegłorocznym debiutantem w LM - Bate Borysów, 1:0.
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 29.07.2009, 18:26
BiałaGwiazda1906 napisał(a):Wyświetl post
Szkoda że Wisła w taki sposób upokorzyła Polską piłke nożną.Po tym meczu przy każdych innych eliminacjach LM bedziemy sie obawiać nawet drużyn z San Marino.
Bardzo dobrze. Gdybyśmy rok temu nie odpadli z Tottenhamem, tylko jakimś słabym klubem, to teraz nie było by problemów z nastawieniem na Levadie.
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.07.2009, 18:27
No niestety, europejska potega Levadyja Tallin juz dostaje po lbie od Debreczyna
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 29.07.2009, 18:28
A pokarał ją ten który miał trafić do nas ...
Kaco
Junior Member

Od: 02.2006

Trzeba było kupić tego Leandro... Chłopak wie, jak się strzela brameczki ogórkom z Estonii... Nio ale nasz prezes skąpił grosza niestety :/
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Strzelcem Leonardo, jakby tego było mało :]
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 29.07.2009, 18:30
Temat jest do zamknięcia. Wisła odpadła z LM, nie dostała się nawet do LE. Po co go dalej drążyć?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

wielka.wisla
Banita

Stary 29.07.2009, 18:39
sqallpl napisał(a):Wyświetl post
Strzelcem Leonardo, jakby tego było mało :]
no i teoretycnzie wyglada na to, ze Debreczyn by nas rozjechal

nic, nie mielismy kim grac ...
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 29.07.2009, 19:08
wielka.wisla napisał(a):Wyświetl post
no i teoretycnzie wyglada na to, ze Debreczyn by nas rozjechal

nic, nie mielismy kim grac ...
Jak to nie mieliśmy kim grać?Levadia to według Skorzy poziom drużyny, ze środka tabeli ekstraklasy.
Według Ciebie, oznacza to, że w tym roku walczymy o utrzymanie?
Kaco
Junior Member

Od: 02.2006

Stary 29.07.2009, 20:18
A tu dla ciekawych skrót meczu Levadii z Debrecenem... Wygladało na calkiem równe spotkanie. Levatywa słupek miedzy innymi...

http://www.youtube.com/watch?v=WGB8HlIQcyU
Powód: zły adres
Ostatnio edytowane przez Kaco : 29.07.2009 o godz. 20:24.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.07.2009, 20:58
Nas też było stać na 0:1. Zabrakło skuteczności. Może jednego skutecznego zawodnika z przodu i byśmy ich przeszli. Mówi się trudno, szkoda tej kasy którą można było zarobić. Kto nie inwestuje ten nie ma.
..

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów