|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
AGAINST MODERN FOOTBALL!!!
Brawo za race dla Widzewa! Brawo za race dla Legii! Jak Wy możecie pisać o słusznym ukaraniu kogoś za odpalenie racy?! Za dwa lata stwierdzicie, że wejście na mecz po dwóch piwach jest zagrożeniem dla bezpieczeństwa... Dziękuję CI Tato, że nie urodziłem się dziesięć lat później...!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Skończcie płakać. W jednym zdaniu popieracie w ich w działaniach a w drugim piszecie tekstu typu "gowno wyborcze". .......enie.
Zapamiętajcie. Race nigdy juz nie będą legalne. Korzystajmy przynajmniej w ten sposób z nich. A przy okazji chłopaki znowu pokazały że ich sposoby na bezpieczeństwo sa chuja warte. Oby więcej takich akcji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Na Bundeslidze nie ma rac, a oprawa ultras i tak jest na wysokim poziomie.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
To pokaz takie ktore przewyzszaja te z racami
I ile jest ich na sezon![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Race są niesamowicie widowiskowe i nie ma co zaklinać rzeczywistości, udając, że jest inaczej. Natomiast przyznam, że zupełnie nie rozumiem komentarzy co poniektórych, że rzucanie rac nie boisko jest spoko, że stare-dobre czasy, itd. Jasne, lata 90. miały fajny klimat (Choć ja go piąte przez dziesiąte pamiętam, bo jeszcze szczylem byłem), ale niektórzy chyba zapominają, że na meczach bywało wtedy po 5 tysięcy ludzi, a polska piłka od połowy lat 90. staczała się po równi pochyłej. Takimi akcjami, jak ta Widzewa, sami sobie strzelamy w stopę...
![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moze sa widowiskowe ale nie sa elementem niezbednym na stadionie, a w rekach debili sa niebezpieczne.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
To nie jest wymysł PZPN tylko FIFA czy UEFA, wiec w nic sobie nie strzelamy. Oni mają to już wszystko przemyślane i zdania nie zmienią, bo niby czemy by mieli. Race są niebezpieczne co najmniej z kilku powodów i to że ktoś sie umie posługować nie jest żadnym argumentem. Pałką baseballowa też się można umieć posługiwać a wnoszenie jej jest zabronione
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Owszem, strzelamy. Takimi akcjami tworzymy negatywną otoczkę medialną wokół rac, zamykając tym samym jakikolwiek teoretyczny dyskurs na ten temat - w bliższej czy dalszej przyszłości. Oni owszem mają wszystko przemyślane i zdania nie zmienią, a przemyśleli sobie wszystko i zdania nie zmienią właśnie w oparciu o m.in. takie sytuacje.
dynek.pl absolutnie niezbędne to jest tylko zgromadzenie 22 kopaczy i piłka, ale wydawało mi się, że mierzymy ciut wyżej - nie tylko piłkarsko, ale również jeśli chodzi o organizację widowiska. Argument, że race są niebezpieczne zupełnie mnie nie przekonuje. Jak ktoś jest debilem, to nawet bananem może komuś krzywdę zrobić, wbijając go w oko, ale to nie jest powód żeby wprowadzić prohibicję na banany. Pirotechnika, stosowana z głową, może być dużym uatrakcyjnieniem meczu, ale żeby szersze grupy ludzi to dostrzegły, to trzeba wyeliminować takie sytuacje, jak to, której dotyczy ta dyskusja. ![]()
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Była kiedyś akcja ultraprotest. Jak się nie mylę kompletnie ona nic nie dała, dlatego też jestem zdania, że nie strzelamy sobie nic w kolano czy gdziekolwiek. Co najwyżej najświętsza gazeta świata zwymyśla coś o kibolach, chuliganach, bandytach, złodziei i dilerach. Choć w przypadku RTSu czeka ich dłuższy odpoczynek od wyjazdów i to jest minus tej całej sprawy.
Martwią takie posty, nie ważne co zrobił Widzew, taka opinia o piątkowym racowisku nie powinna paść. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A nie powinny padać to posty wyrażające poparcie dla łamanie jakiegoś tam prawa. Jeśli ktoś łamie prawo to musi być swiadomy konsekwencji |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ty już lepiej nie pisz bo co ktoś widzi Twój post to się za głowę chwyta, do policji idź.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a co do swojeo przykladu to jest slaby - pomysl o konsekwencjach oberwania bananem, a oberwania płonąca raca i tu jest klucz do odpowiedzi dlaczego wnoszenie bananow na stadion jest dozwolone, a rac nie. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
studio, ale to nawet nie tyle mi chodzi o to, żeby zaraz ruszać z szablami na barykady, ale żeby nie dawać przeciwnikom argumentów do rąk, jednocześnie wytrącając sobie własne. A do tego się to wszystko sprowadza.
crazycaro, oczywiście, że każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, niemniej pozwolę sobie Twoją zakwestionować Prawo jest elementem funkcjonowania państwa i tak jak inne jego elementy, jeśli nie działają dobrze, nie tylko mogą, ale powinny być kwestionowane. Jeśli obywatele nie potrafią zakwestionować sensowności źle działających mechanizmów państwowych, to demokracja (w jakiejkolwiek formie) nie ma prawa dobrze działać.Prawa ustalają ludzie i mogą je zwyczajnie spieprzyć. Akurat przepisy o organizacji imprez masowych w Polsce są spieprzone. Nie uważasz np. że sama teoretyczna możliwość, że ktoś za odpalenie racy dostanie wyższą karę niż za gwałt, to skrajny idiotyzm @dynek.pl: Oczywiście, że można stworzyć. Nawet bez kartonów i flag można stworzyć dobre widowisko, poprzez chóralne śpiewy, etc. Ale po co na siłę, ograniczać sobie w tej materii możliwości? Nie lepiej zadbać o wyplenienie niewłaściwego, groźnego użycia określonych materiałów zamiast zakazywać ich całkowicie? Przykład z bananem jest absurdalny celowo i nie zgadzam się, że nietrafiony. Ma pokazywać, że teoretycznie wszystkim można zrobić komuś kuku. Clue sprawy nie jest sam materiał, a sposób jego użycia.
Ostatnio edytowane przez Ar222 : 28.02.2011 o godz. 12:19.
![]()
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Niby masz rację, ale czy wierzysz, że w przyszłości cokolwiek się zmieni w tej materii? Raczej nie.
Dynek, ale to nie oznacza, że oni są z tego faktu zadowoleni, z resza od paru miesięcy fani w Niemczech walczą właśnie o legalne piro. Więc to nie jest tak, że oni sięz tym pogodzili i że wolą bez rac. A rzuć z piętrowej trybuny metalową zapalniczką w czyjąś głowę ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale pewnych założeń uważam, że warto się trzymać ![]() ![]()
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Krucjaty wyborczej ciąg dalszy. Nie wiem czy piszę w dobrym wątku.
Cytat:
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Tam sie kiedys krew poleje
Najlepszy jest i tak Magazyn Widmo ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
wywolali wojne wybiorczej to ta ich "pilnuje" i kazdego bruda z pod dywanu wymiata
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Czemu niektórzy bronią Widzewa?Zachowali się jak ćwierćmózgi , rzucanie racami w sektor rodzinny i na boisko jest takie podniecające? Przez takich debili jak te z Łodzi sami utrudniamy sobie życie..
Btw. , ja tam bym kiełbasek na stadionie Lecha nie zjadł , przecież Litar ma zwyczaj plucia wszędzie i zawsze więc raczej i kiełbasek nie oszczędza ![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co do kwestionowania to kazdy sobie może kwestionować co chce, ja komentowałem tylko wczesniejszą wypowiedz o tym że nie ważne co zrobił Widzew. Jak chce się walczyć z jakimiś przepisami to nie w ten sposób. To że sobie wypiję piwo na świeżym powietrzu nie znaczy że to jest mój sposób na walkę z przepisami i mam świadomość tego że moge dostać mandat |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Zastanawia mnie jeden fakt: Czy GW może z całą pewnością stwierdzić, co kto powiedział i zrobił podczas tego meczu z WKSem? Nie ma dźwięku... Poza tym czy znacie jakiegoś kibica, kto w Polsce dostał w w twarz, bo za cicho kibicował :?: Na mecze w Polsce chodzi wiele kobiet, a wiadomo, że mamy niższy głos. No i są przecież piszczące z zapałem dzieci. Mimo to nie spotkałam się, ani nie słyszałam o przypadku, żeby kogoś pobili. Każdy kibicuje, jak może... A jeśli są takie przypadki, to nikt ich nie nagłaśnia tak jak GW teraz. Swoją drogą Lech musiał chyba wiedzieć, z kim zadziera, a mimo to przegrywa wojnę medialną na całej linii. Najgorsze, że odbija się to na wizerunku kibica piłkarskiego w naszym kraju... Chociaż ostatnio media starają się odróżniać pseudo kibiców od nas... P.S. A propos niebezpiecznych narzędzi: pamiętacie, jak trener ŁKSu rozbił szybę pokoju dla VIPów na Miejskim w Poznaniu :?: lol Wszystko kwestią kultury osobistej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Nie jest przeciwko racom, wręcz przeciwnie. O ile są niewykorzystywane dla uświetnienia oprawy, nie gdy służą jako pocisk. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
No właśnie. Jak ktoś chce komuś zrobić kuku, to weźmie nóż. Więc kolejny mocny argument na zakazanie ich posiadania w domach. A nawet źle użyta raca nie stwarza na stadionie takiego zagrożenia, jak to ostre narzędzie.
Niektórych rzeczy na tym świecie nie pojmę chyba nigdy. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
bo bez racy chyba da się przeżyć![]() TTJ wszyscy chcemy rac, ale nie popadajmy w skrajności. ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jest przepis o zakazie używania pirotechniki podczas imprez masowych tak? (w sensie bez pozwolenia/ "specjalistów")
Dlaczego na rynku nikt nie dostaje mandatu podczas sylwestra za petardy/race? Dlaczego kluby nie dostają "mandatu" tylko wpłacają kasę do PZPN za kary nałożone przez ten PZPN? Że niby za to że PZPN jest poniekąd organizatorem i daje kare za niedopilnowanie kibiców przez klub? To dlaczego PZPN nie płaci "mandatu" ? "mandat" - kara za złamanie prawa (wykroczenie zwał jak zwał), wlepiana przez psiarnie/sąd
Ostatnio edytowane przez SV_ : 28.02.2011 o godz. 20:33.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ad. 2 A dlaczego jak jesteś w ogórku barowym to możesz pić piwo a jak wyjdziesz z ogródka to nie możesz? Poza tym mandatem można ukarać tylko sprawcę czynu Ad. 3 Tak Ad. 4 PZPN nie jest organizatorem imprezy masowej (meczu)
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 28.02.2011 o godz. 20:52.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. Spoko, pierwsze słyszę, pewnie tak jest. 2. W takim razie PZPN nie powinien karać klubów. Tak samo jak w knajpie mi właściciel nie da "kary" za palenie papierosa. Co najwyżej może donieść na policję (via klub donieść na kibica PZPNowi który doniesie na policję) 3,4 Nie może karać klubu za złamanie prawa(wykroczenie zwal jak zwal) przez kibica. Conajwyżej organizator meczu (klub) może donieść na kibica do policji. Nawet jakby PZPN był organizatorem, od kiedy organizator daje karę komukolwiek? Krótka piłka - PZPN nie ponosi konsekwencji że ludzie łamią przepisy podczas ich rozgrywek. Za to tyrają hajs na przepisie wyżej ustanowionym na którym co najwyżej mogłoby zarabiać państwo. Powód: serio karierę w policji jak inni Ci wróżę
Ostatnio edytowane przez SV_ : 28.02.2011 o godz. 21:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale ja nie wiem do czego zobowiązane są kluby wobec PZPN, jakie mają podpisane umowy bo na pewno na jakiejś podstawie są nakładane te kary
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|