|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Ciężko zrobić z Polski drugą Brazylię jeżeli chodzi o talenty. Myślę, że brakuje u nas takiego bacznego śledzenia juniorów. Gdyby kłaść większy nacisk na szkolenie młodych talentów byłoby naprawdę świetnie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Szkolenie juniorow w polsce to skomplikowana sprawa. uwierzcie. Ja juz pisalem w temacie nibylandia polemizujac z artremem na temat tego jakich mamy pilkarzy ale nie dopisalem jeszcze jednej rzeczy, mentalnosci trenerow, mentalnosci rodzicow tych dzieciakow oraz tego ze bez znajomosci to nie zagrasz. Wiem bo czesto przypatruje sie temu jak graja mlodziki w mojej miejscowosci. Nie wiem czy tak jest wszedzie ale znajac polskie bagienko to moze byc wszedzie podobnie. Wracajac do meritum tego co chcialem pisac. trenerzy sobie czasami mocno olewaja obowiazki i ucza dzieciakow nie tego co potrzeba, rodzice czesto ida do trenera proszac by ten... nie zajezdzal ich dzieci bo to "nie za to przeciez placa, chca by ich dzieci czerpaly z tego przyjemnosc". No coz, jesli my w polsce mamy mentalnosc ze gra w pilke to tylko i wylacznie przyjemnosc to przepraszam, dlugo jeszcze nie doscigniemy chocby Anglii. A jesli chodzi o znajomosci? Znajomy gral przez poltora sezonu na powaznie(ciezko nazwac w sumie poziom ligi okregowej powaznym...) i rzadko byl wystawiany przez trenera mimo ze byl lepszy od konkurenta na swojej pozycji. Dlaczego? Bo nie chlal z nim wodki.
Wiec jesli naprawde nie zmieni sie przede wszystkim mentalnosc trenerow i rodzicow(bo w Polsce pilkarz wciaz nie jest postrzegany jako zawod). Dzieciakow mamy bardzo utalentowanych tylko ze przychodzi moment i Polskie bagienko zaczyna je wciagac... Niestety... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
dokladnie koyoot- oprócz tego co piszesz to chyba nie trzeba by zmieniać mentalności trenerów ale samych trenerów.A to na prawdę nie jest takie trudne - pzpn sra kasą, brać młodych trenerów co chcieli by bądź juz pracują ,wysyłać ich na staże na zachód.Baza treningowa/warunki - jasne to jest potrzebne jak cholera ale najważniejsi mimo wszystko są ludzie
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Cytat:
1q2 - święta prawda, przede wszystkim młodzi ludzie ze świeżym podejściem nie skażonym układami, tylko jeżeli układy zaczynają się od drużyn juniorskich i najniższych klasach rozgrywkowych to jak tu sobie wynaleźć rzeszę czystych ludzi. Środowisko na to na pewno nie pozwoli.![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
wiemy, wiemy
- poza tym dzieciaki mają to do siebie, ze jak rzeczywiście wkręcą się w piłkę, to grały by cały dzień - olewactwo rodzi się później , chyba że same nie są do tego przekonane a grają bo 'tatuś tak chce' - z takich to zazwyczaj nic nie ma
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 18.03.2009 o godz. 16:15.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() p.s. zostawmy tą kwestię, bo zbytnio nie pasuje ona do tematu "Gdybym był Bednarzem...". ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
http://transfermarkt.de/de/spieler/7...cz/profil.html
My tu tak gadu gadu a to temat raczej o naszysch spekulacjach transferowych dlatego wstawiłem powyższy link.Napastnik młody 22 lata w czerwcu mu sie kończy kontrakt jesli jest skądś wypożyczony to sory. 8 bramke już zdobył Ewentualnie można by Dudu spowrotem pozyskać podobno kończy mu sie kontrakt w tym roku. http://transfermarkt.de/de/spieler/5...du/profil.html
Ostatnio edytowane przez martinius028 : 18.03.2009 o godz. 16:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
To już lepiej postawic na Burligę albo innego gracza z kadry ME. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No widzieliśmy jak nasz klub chętnie stawia na wychowanków i graczy z ME a tych których sprowadza jakoś łatwiej sie przebić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Trzeba przyznać jednak, że zawodnik bardzo ciekawy i warty uwagi. Niestety zgodzę się z Konradem, że taki zawodnik nie ma siły przebicia i znalazłby miejsca w naszej kadrze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kowalewski popadł w konflikt z trenerem Iraklisu, myśle że jesli Bednarz ma jakieś jeszcze pieniądze to moze warto go spróbowac sprowadzic.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
on jest cienki.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
zgadzam sie, kowalewski byl dobry w spartaku dziek ustawianiu obroncow... jest typowym sredniakiem... nie ma zabojczego refleksu ani nie gra za ciekawie na przedpolu...
ja sadze jednak ze pawelek to dobry bramkarz mimo wszystko... z tego co widze ,to mozliwe ze pomoglo by mu rozmawianie z psychologiem przed meczem jakims wazniejszym? mysle ze mogloby pomoc... ogolnie bramkarski rynek jest dla mnie obcy... chociaz jest w polskiej lidze pare perelek np. przyrowski- wiem nie do wyciagniecia ale taki stachowiak z odry... super chlopak jak ogladalem mecze z nim to az zdziwilem sie (ostatnio mial kontuzje wiec nie gral) dalej ten drozdowicz z gkp ... wg mnie powinna wisla zrobic cos a'la boguski. kupuje go zostawia w gkp na wypozyczeniu ,przychodzi za rok nadal sie niadaje to na wypozyczenie do jakiegos ciekawego trenera... ogolnie w skladzie wisly jest tyle dobrych pilkarzy ... nie wiem czemu niedzielan ,lobo forme stracili... co do niedzielana rozumiem nie gral wcale prawie ze. powinien mu dac skorza szanse... ale lobo potwierdza fakt ze to zawodnik jednego sezonu : | mielismy pecha... ie ma tego co skrzydlowemu brakuje -dynamiki.nadrabia niekonwencjonalnoscia lub pewnoscia siebie... z miernym skutkiem... maly ..to melodia przyszlosci ... zle decyzje ,slaba celnosc podan -ogolnie nic ciekawego;p dlatego zaproponowalem wrobla... :d a nastepna rzecza..jakbym byl bednarzem wyslalbym do 1 ligi naszej scautow i szukal dynamicznych szyblkich pomocnikow na skrzydla ... i kogos z celnymi podaniami ze srodka obrony ktory ma jakies warunki fizyczne i szybkosc... moze byc ciezko... ale powinni dac rade scauci... powstawalyby takie perelki jak blaszczykowski co chwila... nastepna rzecz ...mysle czy jak gargula bedzie o bedize dobrze z rogrywaniem akcji w wisle... nie wiem czy wy widzieliscie jak wisle brakuje CANTORO! ogladam wszystkie mecze wiselki... i w porownaniu z poprzednim sezonem gdzie pieknie grralismy pilke pozycyjna gdzie cantoro potrafil celnie podac na skrzydlo za plecy obroncy ...wspaniale sie spisywalo w polskiej lidze... ogolnie ...narazie jest niedobrze... watpie by wiselka z taka gra wywalczyla majstra... musi znalezc sie ktos kto podejdzie pod boguskiego (potencjalnie gargula) a najlepiej teraz z cracovia sprobowac innego ustawienia... z jirsakiem boguskim i cantoro tryzmujacymi sie w srodku boiska przy pilce + maly na prawej stronie, niedzielan na lewo i cwielag w srodku... ustawienie 1-4-3-3 ciekawe to moglo by byc ale i tak darmowo pisze omg ale sie rozpisalem... ale to i tak sie nawiazuje |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
z ciekawości postanowiłem przejrzeć 2 ligę czeską. Spojrzałem na tabelę, najpierw zaglądam na Bohemians ale nie wydaje się żeby mieli ciekawych napadziorów. Patrzę więc na ilość strzelonych bramek przez zespoły i co widzę że najwięcej strzelił dopiero 6 w tabeli ze stratą aż 12 pt do lidera Banik Sokolov i co widzę?:
14 meczy 11 bramek: http://transfermarkt.de/de/spieler/6...us/profil.html tego też można by poobserwować: http://transfermarkt.de/de/spieler/6...sferdaten.html
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 19.03.2009 o godz. 19:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://transfermarkt.de/de/spieler/4...ic/profil.html
Najskuteczniejszy napastnik swojego zespołu w czerwcu kończy mu się kontrakt . |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Essien też oblał w Polsce testy.. Olisadebe też dopiero w Polonii zakotwiczył ;] Te testy nic nie dają
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
http://transfermarkt.de/de/spieler/3...er/profil.html
ja bym tego zawodnika na testy zaprosil. Wyrzucili go z Hansy a mi sie zdaje ze bylby z niego porzytek no i jest za free ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gikiewicz znowu wyciągnął parę fajnych strzałów
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Rasiak niby do wyciągnięcia za niecały milion euro ..
Przy sprzedaży Brożka można byłoby .. marzenia ściętej głowy .. i proszę żeby nie odzywały się osoby z wpisami Rasiak drewno ! .. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wątpie żeby chciał przejść do polskiej ligi. Ale jak najbardziej jest to napastnik, którego wyznają polscy trenerzy. Wysoki i gra tyłem do bramki - hahah.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że na Rasiaka nie stac Wisły, ani innych polskich drużyn. Nikt w naszej lidze nie zapłaci za trzydziestoletniego piłkarza 1mlnE i nie zagwarantuje mu pensji składającej się z 4-5 rocznych wypłat Pawła Brożka.
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ja na miejscu Bednarza dłużej poobserwowałbym Bruno z Jagielloni. Od rozpoczęcia rundy jest jednym z najlepszych zawodników Jagi, w meczu z Legią zagrał kilka fajnych piłek. Ciekawy zawodnik. Do tego zna Andersona z ManU ..
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
A co do zawodników z Ligi Polskiej...to już nie jest ta WISŁA która brała z walizka pieniedzy najciekawszych zawodników... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Na miejscu Bednarza przyjechałbym na Bukową na jakiś mecz. Mamy niezłych kopaczy i do tego myślę, że w zasięgu możliwości Wisły ($$$), a i myślę, że kluby by się dogadały...
np. Ofensywny pomocnik ![]() Bartosz Iwan (w 13 meczach 5 bramek, 25 lat) ![]()
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
On już tutaj był...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
był już w Wiśle na testach?
na stronie GKS'u nic o żadnych testach nie pisali.. ![]() ![]()
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member