The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
maksinho
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.03.2009, 09:15
Ciężko zrobić z Polski drugą Brazylię jeżeli chodzi o talenty. Myślę, że brakuje u nas takiego bacznego śledzenia juniorów. Gdyby kłaść większy nacisk na szkolenie młodych talentów byłoby naprawdę świetnie
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 18.03.2009, 14:54
Szkolenie juniorow w polsce to skomplikowana sprawa. uwierzcie. Ja juz pisalem w temacie nibylandia polemizujac z artremem na temat tego jakich mamy pilkarzy ale nie dopisalem jeszcze jednej rzeczy, mentalnosci trenerow, mentalnosci rodzicow tych dzieciakow oraz tego ze bez znajomosci to nie zagrasz. Wiem bo czesto przypatruje sie temu jak graja mlodziki w mojej miejscowosci. Nie wiem czy tak jest wszedzie ale znajac polskie bagienko to moze byc wszedzie podobnie. Wracajac do meritum tego co chcialem pisac. trenerzy sobie czasami mocno olewaja obowiazki i ucza dzieciakow nie tego co potrzeba, rodzice czesto ida do trenera proszac by ten... nie zajezdzal ich dzieci bo to "nie za to przeciez placa, chca by ich dzieci czerpaly z tego przyjemnosc". No coz, jesli my w polsce mamy mentalnosc ze gra w pilke to tylko i wylacznie przyjemnosc to przepraszam, dlugo jeszcze nie doscigniemy chocby Anglii. A jesli chodzi o znajomosci? Znajomy gral przez poltora sezonu na powaznie(ciezko nazwac w sumie poziom ligi okregowej powaznym...) i rzadko byl wystawiany przez trenera mimo ze byl lepszy od konkurenta na swojej pozycji. Dlaczego? Bo nie chlal z nim wodki.

Wiec jesli naprawde nie zmieni sie przede wszystkim mentalnosc trenerow i rodzicow(bo w Polsce pilkarz wciaz nie jest postrzegany jako zawod). Dzieciakow mamy bardzo utalentowanych tylko ze przychodzi moment i Polskie bagienko zaczyna je wciagac... Niestety...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.03.2009, 15:12
dokladnie koyoot- oprócz tego co piszesz to chyba nie trzeba by zmieniać mentalności trenerów ale samych trenerów.A to na prawdę nie jest takie trudne - pzpn sra kasą, brać młodych trenerów co chcieli by bądź juz pracują ,wysyłać ich na staże na zachód.Baza treningowa/warunki - jasne to jest potrzebne jak cholera ale najważniejsi mimo wszystko są ludzie
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 18.03.2009, 15:16
Cytat:
(bo w Polsce pilkarz wciaz nie jest postrzegany jako zawod)
Szkoda dzieciakom po 10, 11, 12 lat wmawiać, że to co robią jest pracą, bo piłka nożna powinna być pasją, tym co się kocha robić i poświęca się temu każdą wolną chwilę, na pieniądze przyjdzie czas. Dlatego duża rola trenerów w tym, by piłka nożna nie męczyła, nie zniechęcała lecz uczyła i bawiła. Jeżeli z góry założymy, że piłka nożna to praca dla kasy to dalej będziemy tkwić w bagnie jak to określiłeś.

1q2 - święta prawda, przede wszystkim młodzi ludzie ze świeżym podejściem nie skażonym układami, tylko jeżeli układy zaczynają się od drużyn juniorskich i najniższych klasach rozgrywkowych to jak tu sobie wynaleźć rzeszę czystych ludzi. Środowisko na to na pewno nie pozwoli.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 18.03.2009, 15:31
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Szkoda dzieciakom po 10, 11, 12 lat wmawiać, że to co robią jest pracą, bo piłka nożna powinna być pasją, tym co się kocha robić i poświęca się temu każdą wolną chwilę, na pieniądze przyjdzie czas. Dlatego duża rola trenerów w tym, by piłka nożna nie męczyła, nie zniechęcała lecz uczyła i bawiła. Jeżeli z góry założymy, że piłka nożna to praca dla kasy to dalej będziemy tkwić w bagnie jak to określiłeś.

1q2 - święta prawda, przede wszystkim młodzi ludzie ze świeżym podejściem nie skażonym układami, tylko jeżeli układy zaczynają się od drużyn juniorskich i najniższych klasach rozgrywkowych to jak tu sobie wynaleźć rzeszę czystych ludzi. Środowisko na to na pewno nie pozwoli.
Alez oczywiscie Wojtus masz racje tylko ze we Francji chlopakom 10 letnim przebakuje sie ze zrobia wielka kariere i zarobia wielkie pieniadze. Jak myslisz co mimo wszystko bardziej dziala na wyobraznie mlodego talentu: kariera czy wielkie pieniadze? Odpowiedz jest jasna i prosta, nawet nie zdajesz sobie sprawy jak takie dzieci sa pazerne na pieniadze i zrobia wszytsko by je zdobyc. Moze troche przesadzam i nie do konca to co napisalem oddaje to co chcialem przekazac ale jednak, jednak mam nadzieje ze zrozumiecie co mialem na mysli.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.03.2009, 15:37
wiemy, wiemy - poza tym dzieciaki mają to do siebie, ze jak rzeczywiście wkręcą się w piłkę, to grały by cały dzień - olewactwo rodzi się później , chyba że same nie są do tego przekonane a grają bo 'tatuś tak chce' - z takich to zazwyczaj nic nie ma
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 18.03.2009 o godz. 16:15.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 18.03.2009, 16:14
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Alez oczywiscie Wojtus masz racje tylko ze we Francji chlopakom 10 letnim przebakuje sie ze zrobia wielka kariere i zarobia wielkie pieniadze. Jak myslisz co mimo wszystko bardziej dziala na wyobraznie mlodego talentu: kariera czy wielkie pieniadze? Odpowiedz jest jasna i prosta, nawet nie zdajesz sobie sprawy jak takie dzieci sa pazerne na pieniadze i zrobia wszytsko by je zdobyc. Moze troche przesadzam i nie do konca to co napisalem oddaje to co chcialem przekazac ale jednak, jednak mam nadzieje ze zrozumiecie co mialem na mysli.
Szczerze, w ogóle się z Tobą nie zgadzam.

p.s. zostawmy tą kwestię, bo zbytnio nie pasuje ona do tematu "Gdybym był Bednarzem...".
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 18.03.2009, 16:25
http://transfermarkt.de/de/spieler/7...cz/profil.html

My tu tak gadu gadu a to temat raczej o naszysch spekulacjach transferowych dlatego wstawiłem powyższy link.Napastnik młody 22 lata w czerwcu mu sie kończy kontrakt jesli jest skądś wypożyczony to sory.
8 bramke już zdobył

Ewentualnie można by Dudu spowrotem pozyskać podobno kończy mu sie kontrakt w tym roku.

http://transfermarkt.de/de/spieler/5...du/profil.html
Ostatnio edytowane przez martinius028 : 18.03.2009 o godz. 16:45.
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 18.03.2009, 16:47
martinius028 napisał(a):Wyświetl post

My tu tak gadu gadu a to temat raczej o naszysch spekulacjach transferowych dlatego wstawiłem powyższy link.Napastnik młody 22 lata w czerwcu mu sie kończy kontrakt jesli jest skądś wypożyczony to sory.
8 bramke już zdobył
Czy wy naprawdę myślicie że tacy kolesie jak ten z linku powyżej był by wzmocnieniem Wisły? To już lepiej postawic na Burligę albo innego gracza z kadry ME.
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Stary 18.03.2009, 16:51
No widzieliśmy jak nasz klub chętnie stawia na wychowanków i graczy z ME a tych których sprowadza jakoś łatwiej sie przebić.
Odpowiedz cytując
maksinho
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 19.03.2009, 16:47
Trzeba przyznać jednak, że zawodnik bardzo ciekawy i warty uwagi. Niestety zgodzę się z Konradem, że taki zawodnik nie ma siły przebicia i znalazłby miejsca w naszej kadrze.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.03.2009, 17:31
Kowalewski popadł w konflikt z trenerem Iraklisu, myśle że jesli Bednarz ma jakieś jeszcze pieniądze to moze warto go spróbowac sprowadzic.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 19.03.2009, 17:53
on jest cienki.
Odpowiedz cytując
tomas_n
Member

Od: 10.2008

Stary 19.03.2009, 18:25
zgadzam sie, kowalewski byl dobry w spartaku dziek ustawianiu obroncow... jest typowym sredniakiem... nie ma zabojczego refleksu ani nie gra za ciekawie na przedpolu...

ja sadze jednak ze pawelek to dobry bramkarz mimo wszystko... z tego co widze ,to mozliwe ze pomoglo by mu rozmawianie z psychologiem przed meczem jakims wazniejszym? mysle ze mogloby pomoc...

ogolnie bramkarski rynek jest dla mnie obcy... chociaz jest w polskiej lidze pare perelek
np.
przyrowski- wiem nie do wyciagniecia
ale taki stachowiak z odry... super chlopak jak ogladalem mecze z nim to az zdziwilem sie (ostatnio mial kontuzje wiec nie gral)

dalej ten drozdowicz z gkp ... wg mnie powinna wisla zrobic cos a'la boguski. kupuje go zostawia w gkp na wypozyczeniu ,przychodzi za rok nadal sie niadaje to na wypozyczenie do jakiegos ciekawego trenera...

ogolnie w skladzie wisly jest tyle dobrych pilkarzy ... nie wiem czemu niedzielan ,lobo forme stracili...
co do niedzielana rozumiem nie gral wcale prawie ze. powinien mu dac skorza szanse...
ale lobo potwierdza fakt ze to zawodnik jednego sezonu : | mielismy pecha...
ie ma tego co skrzydlowemu brakuje -dynamiki.nadrabia niekonwencjonalnoscia lub pewnoscia siebie... z miernym skutkiem...
maly ..to melodia przyszlosci ... zle decyzje ,slaba celnosc podan -ogolnie nic ciekawego;p

dlatego zaproponowalem wrobla... :d

a nastepna rzecza..jakbym byl bednarzem wyslalbym do 1 ligi naszej scautow i szukal dynamicznych szyblkich pomocnikow na skrzydla ... i kogos z celnymi podaniami ze srodka obrony ktory ma jakies warunki fizyczne i szybkosc... moze byc ciezko... ale powinni dac rade scauci...
powstawalyby takie perelki jak blaszczykowski co chwila...

nastepna rzecz ...mysle czy jak gargula bedzie o bedize dobrze z rogrywaniem akcji w wisle...
nie wiem czy wy widzieliscie jak wisle brakuje CANTORO! ogladam wszystkie mecze wiselki... i w porownaniu z poprzednim sezonem gdzie pieknie grralismy pilke pozycyjna gdzie cantoro potrafil celnie podac na skrzydlo za plecy obroncy ...wspaniale sie spisywalo w polskiej lidze...

ogolnie ...narazie jest niedobrze... watpie by wiselka z taka gra wywalczyla majstra... musi znalezc sie ktos kto podejdzie pod boguskiego (potencjalnie gargula)

a najlepiej teraz z cracovia sprobowac innego ustawienia... z jirsakiem boguskim i cantoro tryzmujacymi sie w srodku boiska przy pilce + maly na prawej stronie, niedzielan na lewo i cwielag w srodku...
ustawienie 1-4-3-3
ciekawe to moglo by byc ale i tak darmowo pisze

omg ale sie rozpisalem... ale to i tak sie nawiazuje jakbym byl bednarzem powiedzialbym to skorzy <haha>
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 19.03.2009, 18:43
martinius028 napisał(a):Wyświetl post

8 bramke już zdobył
l[/url]
Emil Drozdowicz...Gość z tego co wiem oblał testy w połowie klubów ekstraklasy. Min. w Zagłebiu Lubin, Ruchu Chorzów, Lechii Gdańsk...Cud byłby najprawdziwszy gdyby poradził sobie w Wiśle. ..szkoda słów, cienizna.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 19.03.2009, 18:59
z ciekawości postanowiłem przejrzeć 2 ligę czeską. Spojrzałem na tabelę, najpierw zaglądam na Bohemians ale nie wydaje się żeby mieli ciekawych napadziorów. Patrzę więc na ilość strzelonych bramek przez zespoły i co widzę że najwięcej strzelił dopiero 6 w tabeli ze stratą aż 12 pt do lidera Banik Sokolov i co widzę?:

14 meczy 11 bramek:
http://transfermarkt.de/de/spieler/6...us/profil.html

tego też można by poobserwować:
http://transfermarkt.de/de/spieler/6...sferdaten.html
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 19.03.2009 o godz. 19:05.
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Stary 19.03.2009, 22:32
http://transfermarkt.de/de/spieler/4...ic/profil.html

Najskuteczniejszy napastnik swojego zespołu w czerwcu kończy mu się kontrakt .
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2009, 08:38
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Emil Drozdowicz...Gość z tego co wiem oblał testy w połowie klubów ekstraklasy. Min. w Zagłebiu Lubin, Ruchu Chorzów, Lechii Gdańsk...Cud byłby najprawdziwszy gdyby poradził sobie w Wiśle. ..szkoda słów, cienizna.
Essien też oblał w Polsce testy.. Olisadebe też dopiero w Polonii zakotwiczył ;] Te testy nic nie dają
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 20.03.2009, 08:39
http://transfermarkt.de/de/spieler/3...er/profil.html

ja bym tego zawodnika na testy zaprosil. Wyrzucili go z Hansy a mi sie zdaje ze bylby z niego porzytek no i jest za free
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Stary 20.03.2009, 18:40
Gikiewicz znowu wyciągnął parę fajnych strzałów
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 20.03.2009, 18:51
Rasiak niby do wyciągnięcia za niecały milion euro ..
Przy sprzedaży Brożka można byłoby ..

marzenia ściętej głowy ..

i proszę żeby nie odzywały się osoby z wpisami Rasiak drewno ! ..
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 20.03.2009, 19:16
Wątpie żeby chciał przejść do polskiej ligi. Ale jak najbardziej jest to napastnik, którego wyznają polscy trenerzy. Wysoki i gra tyłem do bramki - hahah.
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Stary 20.03.2009, 19:18
Prawda jest taka, że na Rasiaka nie stac Wisły, ani innych polskich drużyn. Nikt w naszej lidze nie zapłaci za trzydziestoletniego piłkarza 1mlnE i nie zagwarantuje mu pensji składającej się z 4-5 rocznych wypłat Pawła Brożka.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
KuLwIk
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.03.2009, 19:41
Ja na miejscu Bednarza dłużej poobserwowałbym Bruno z Jagielloni. Od rozpoczęcia rundy jest jednym z najlepszych zawodników Jagi, w meczu z Legią zagrał kilka fajnych piłek. Ciekawy zawodnik. Do tego zna Andersona z ManU .. Tu z nim wywiad: http://www.futbol.pl/index_2501.php?...38029c0&tr=yes
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.03.2009, 11:19
KuLwIk napisał(a):Wyświetl post
Ja na miejscu Bednarza dłużej poobserwowałbym Bruno z Jagielloni. Od rozpoczęcia rundy jest jednym z najlepszych zawodników Jagi, w meczu z Legią zagrał kilka fajnych piłek. Ciekawy zawodnik. Do tego zna Andersona z ManU .. Tu z nim wywiad: http://www.futbol.pl/index_2501.php?...38029c0&tr=yes
idąc tropem znajomośći, to powinniśmy sciagnac oszokodana któy to Giulemu plecy pod prysznicem smarował.

A co do zawodników z Ligi Polskiej...to już nie jest ta WISŁA która brała z walizka pieniedzy najciekawszych zawodników...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 24.03.2009, 22:45
Na miejscu Bednarza przyjechałbym na Bukową na jakiś mecz. Mamy niezłych kopaczy i do tego myślę, że w zasięgu możliwości Wisły ($$$), a i myślę, że kluby by się dogadały...

np.

Ofensywny pomocnik

Bartosz Iwan
(w 13 meczach 5 bramek, 25 lat)
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Odpowiedz cytując
PasiorWKS
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 24.03.2009, 22:46
On już tutaj był...
Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 24.03.2009, 22:53
PasiorWKS napisał(a):Wyświetl post
On już tutaj był...
był już w Wiśle na testach?

na stronie GKS'u nic o żadnych testach nie pisali..
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.03.2009, 22:54
On grał we Wiśle. Jest chyba nawet wychowankiem.

http://90minut.pl/kariera.php?id=4842
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 25.03.2009, 08:38
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
On grał we Wiśle. Jest chyba nawet wychowankiem.

http://90minut.pl/kariera.php?id=4842

Michu daj spokój - gość z Ciebie łacha ciągnie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów