|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Co do materiału SzJ, to trzeba też pamiętać, że reportaż emitowany w telewizji ma określoną formułę i ograniczenia. W dodatku nie był realizowany tylko dla kibiców Wisły, ale szerszej publiczności. Wszystkie pokazane rzeczy musiały być potwierdzone i w miarę udokumentowane aby w przypadku pozwów, stacja miała jak się bronić. A przy okazji, te pozwy MS i DD poszły na Berdyczów chyba.
I nie uważam, że Jadczak to Man of the year, ale jego materiał na pewno wielu osobom otworzył oczy i ograniczył możliwość utrzymania patologicznego układu na dłuższą metę. ![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Myślę że Królewski nie wskoczył do Wisły się topić, a artykuł KS to festiwal pychy i braku szacunku dla tych co dalej walczą za Wisłę.Róbcie sobie z niego bożka, rydzyka, całujcie po stopach, doceniam go za pewne sprawy, ale nie ufam i tyle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ktoś się orientuje kto jest tym pracownikiem, który pobił drugiego pracownika klubu i dalej pracuje? I dlaczego dalej pracuje? Stanowski przed chwilą w radio podał inicjały chyba MK
Ostatnio edytowane przez ciacho : 04.02.2019 o godz. 21:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Jadczak tak podkoloryzował, że potem w wywiadach Dukat i Sarapata potwierdzili 90% z tych rzeczy
A co do Stanowskiego to opisał rzeczywistość. Gdyby nie Leśny(jego ludzie) i pożyczka(warto to podkreślać..., ale to Kwiecień tak naprawdę utrzymał nas wcześniej w ekstraklasie) to już dzisiaj byłaby IV liga. Tak mamy jeszcze czas do końca marca na uratowanie się(w kwestii licencji na Ekstraklasę, I ligę, II ligę w kolejnym sezonie), ale na razie to i tak bardzo mglista perspektywa. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Pozdrawiam |
|
|
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
TommyTSW napisał(a):
Moim zdaniem przynosisz wstyd kibiciom Wisły. Nie jestem wielkim fanem Stanowskiego ale szanuje go za to co zrobił nawet jeśli podkoloryzował swój tekst. Gość zrobił dobra robotę. Sam przelał pieniążki, pomógł zjednoczyć środowisko kibiców. Pomógł wypromować takich ludzi jak Jarosław Królewski bo to przecież między innymi dzięki jego programowi mogliśmy go poznać. Poświęcał czas swoimi tekstami na twtierze, promował akcje sprzedaży wiślackiej koszulki. Brakuje tylko abyś napisał że jest kibicem Legii. Mam nadzieje że kiedyś dojrzejmy do tej świadomości, że jeden klub potrzebuje drugiego do tego aby w ogóle te rozgrywki miały jakiś sens. Nie przeczytałem Twoich postów wnikliwie bo uznałem ze nie ma to sensu, to że napisał sobie o jakimś śniegu, czy to ma znaczenie czy nie w obliczu tego co zrobił i co robi dla uratowani klubu ? To tak jakby ktoś uratował Cie przed pędzącym na Ciebie tirem a Ty miałbyś do niego pretensje, że wepchnął Cie do rowu. Tak samo mam szacunek do Szymona Jadczaka za to, że poruszył temat o którym na forum bano się nawet pisać. Facet zrobił materiał o ludziach którzy trafili do paki i kto wie czy jakiemuś szaleńcowi za chwile nie odbije i nie będzie mu chcial przez to zrobić krzywdę.
Ostatnio edytowane przez Valencia : 04.02.2019 o godz. 16:29.
![]()
SKAWINA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
W naszym przypadku na podstawie tych artykułów nie dowiesz się czy klub zarabiał czy tracił na wydawaniu tego magazynu. Nie wiemy również, czy gdyby za niego nie płacono, to czy w ogóle byłby wydawany. Ale niech to nam nie przeszkodzi jednoznacznie twierdzić, że to było co najmniej naganne, a może wręcz nielegalne. Niestety takie myślenie jak Twoje jest bardzo popularne. Stąd potem wielkie zdziwienie, że sądy jakoś nie potwierdzają rzucanych na prawo i lewo "mocnych oskarżeń".
Ostatnio edytowane przez Adasss : 04.02.2019 o godz. 16:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Nigdzie, w żadnym punkcie mojego posta, nie ma cienia kreacji Stanowskiego na bożka, któremu należy całować stopy. Wyraźnie napisałem, że brakuje w tekście opisu działań Socios (chociaż, jak się można z niego dowiedzieć, jeden z naszych ratowników, zupełnie niezależnie spotkał się z zarządem i o tym opowiedział). Z drugiej strony, jestem w stanie to wybaczyć, bo tekst mocno ukierunkowany jest na to, jak szybko doszło do uporządkowania spraw w Wiśle na tyle, żeby odzyskać licencję. Bez zaangażowania poważnych ludzi, zapewne nie dałoby się tego w tak krótkim okresie zrobić. A to był/jest klucz do tego aby cokolwiek zrobić w przyszłości. I niestety przypuszczam, że nawet Socios miałoby problem z udźwignięciem takiego bajzlu. Festiwal pychy i braku szacunku, to faktury od DD i MS. ![]()
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Przeczytałem własnie artykuł, w którym wypowiada się mąż tego świńskiego osobnika co doprowadził do obecnej sytuacji i jestem bardziej w....iony niż po przeczytaniu tego co napisał wczoraj Stanowski. Co za gnój. Jeśli ten koleś ma żal z powodu hejtu jaki się wylał na tego osobnika i uważa, że mnóstwo informacji jest nie sprawdzonych to polecam mu niezwłocznie stawić się na Babińskiego w celu sprawdzenia swojej poczytalności.
To, że mnóstwo informacji jest nie sprawdzonych raczej działa na jej korzyść, bo w różnych środowiskach można dowiedzieć się mniej lub bardziej intrygujących opowieści na tematy jakie razem z ze swoimi koleżkami prowadziła. Koleś ma pretensje, że przez nawoływanie o uprzykrzaniu jej życia kancelaria na siebie nie zarabia. No ....a rzeczywiście.. Sama sobie na to wszystko zapracowała. Już widzę jak tłumy osób walą do drzwi tej toalety publicznej po to żeby skorzystać z usług totalnie skompromitowanej osoby w Krakowie i jeszcze dalej. Tak to wina Wisły. Zrzuca gość winę na Jadczaka, ale jak do tej pory widać efekty tego straszenia sądami i rozprawami o przekazywaniu nieprawdy. Przypuszczam, że było by to im nie na rękę bo przy okazji próby bronienia się mogły wyjść na jaw różne inne sytuacje, które jeszcze bardziej pogrzebały by poprzedni zarząd. Ten fragment jest najlepszy: Można było też zamknąć spółkę, ale wtedy nie byłoby światełka w tunelu, które ostatnio się pojawiło. Choć proszę pamiętać, że to wciąż są tylko pożyczki, a nie wejście nowego inwestora â tak więc sposób zarządzania klubem wiele się nie zmienił. brakuje mi słów do niego bo jakbym miał napisać mój komentarz do tej kwestii bez używania przekleństw to nic bym nie napisał. Mam nadzieje, że osobom zamieszanym w cały ten chory interes mocno się to odbije na psychice. Jestem też ciekaw kiedy światło dzienne ujrzą inne kwiatki z tego okresu, bo trochę więcej się spodziewałem po tekście Stanowskiego, np. jak to było z transferem jednego z naszych zawodników do L(kwestia ustalania kwoty transferowej), jak funkcjonował pośrednik pośredników (menadżerów) i ile kasy przez to wyparowało. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ten wywiad to jest szczyt szczytow,takiego bełkotu to jeszcze nie czytalem/
Gnój ma jeszcze czelnosc mowic ze Wisla zalega pieniadze jego żonie.to jest poza jakmis ramami normalnosci ,wstydu nie maja,ale mam nadzieje ze prokuratura wezmie sie i za niego. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Mnie zastanawia jaki udział miał w tym wszystkim Junco,czy też kręcił kasę na tych prowizjach, w jakim stopniu był zamieszany w to całe g.... .
A co do wywiadu to coś niesamowitego,ludzie którzy okradali Wisłę i spuścili ją praktycznie na dno mają jeszcze czelność przedstawiać się w roli ofiar. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Widzi mi się, że państwo Czekajowie są w Krakowie zawodowo spaleni po wsze czasy. Nazwę firmy można zmienić, z nazwiskiem już trudniej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Mnie najbardziej wku.wia poczucie urazonej godności u tego bubka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
@TonyWiślak,
Jeśli Cię to naprawdę zaskakuje, to jakiś mało spostrzegawczy jesteś ![]() Ja powiem więcej, nie zdziwiłbym się, gdyby on w to, co mówi po prostu święcie wierzył. Ludzie potrafią iść na przeróżne kompromisy ze swoim sumieniem i zachować naprawdę doskonałe samopoczucie.. (przykład: firma, kierowana przez moją żonę daje mi zlecenia powyżej (?) wartości rynkowej. Jak sobie to wytłumaczyć? Może tak: Komuś innemu też by przecież zapłacili. Wykonałem dobrą pracę. Zaoszczędzili na szukaniu i wyborze wykonawcy. Przecież udzielałem im rabatów.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
szprotson jaki interes ? Jest dziennikarzem i miał bliskie źródło informacji i jednak jego informacje były wiarygodne i składne niż innych dziennikarskich tytanów typu Miga. Dorwał dobry temat, w którym mógł dobrze działać i to robił, więc tak moim zdaniem miał w tym swój interes. Nie mam zamiaru cisnąć mu od ujów itp. ale nie mam zamiaru nosić go jako bohatera i wybawce i tyle.
Kto tutaj popiera jeszcze blondynę i Damianka ? Nie widziałem tutaj żadnego takiego wpisu, a niektórzy bredzą jakby się komitet obrony złodziei zawiązał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Przeczytalem wywiad z mezam bylej prezes i to jest przegiecie.
Ja sie zgadzam z tym, ze trzeba jej uprzykrzac zycie. Niekt nie mowi o przemocy. Ale takie ocenianie kancelrai w google to juz czytsa przyjemnosc. trudno jak ktos firmuje swoim nazwiskiem kancelarie a nazwisko zeszmacil to do kogo pretensje? A zeszmacila marzenka i dobrze o tym wie bo uzywa nagle nazwiska meza. Kancelaria nie zarabia na siebie? Chyba normalne jak wlasciciel jest zamiesznay w gruby przekret. Dziwne jakby ludzie ludzie przychodzili. "Ostatni przelew pokrywał jedynie VAT od wystawionych Wiśle faktur. Jestem pewien, że w grudniu nie wzięłaby żadnych pieniędzy" I on tak na serio? Mowa o grudniu ostatnim z 30 miesiecy? Dobra kobieta. 29 miesiecy kradla ale w ostatnim juz mniej. Jakos zapomina dodac ze zlozyla rezygnacje w grudniu. Brednie o gazetce i jej kosztach. Nikt nie mowi ze to bylo drogo (moze bylo a moze nie). Zarzut dotyczy tego ze placila mezowi przed pilkarzami. Najpierw trzeba bylo splacac pilkarzy (np Arsenica) i go sprzedac. A potem z zyskow splacac reszte pilkarzy. Oczywiscie przy normalnym zarzadzaniu bo znajac Sarapate-Czekaj to pewnie te pieniadze sie rozeszly Wniosek z wywiadu jest jeden: idealnie sie dobrali z mezem. Wiecej takich wywiadow i wiecej niech przypominaja o sobie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
No i mamy odpowiedź p. Czekaja na zarzuty wobec jego firmy. Która zresztą tak samo mnie nie przekonuje, jak i forma owych zarzutów. Na takim poziomie merytoryki to mamy zwykłą pyskówkę.
Primo stwierdzenie o "robieniu po kosztach" to tylko słowa. A zresztą nawet gdyby było prawdziwe, to i tak w każdej branży bywa tak, że opłaca się brać i takie zlecenia. Np. jeśli mamy wolne moce przerobowe, lub zlecenie jest prestiżowe i może nam przynieść długofalowe korzyści. A wciąż nie mamy odpowiedzi na najważniejsze pytanie: czy (i w jakim stopniu) wydawanie magazynu (i programów meczowych) spinało się finansowo po stronie klubu. Biorąc pod uwagę jedyny obiektywny fakt z tej wypowiedzi, czyli nakład magazynu rzędu 7-10 tysięcy, można mieć wątpliwości. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Niech sobie sady i prokuratury ustalaja czy to bylo robione po kosztach czy nie (tego sie nie dowiesz z gazety bo potrzebna jest analiza dokumentow) i czy bylo dzialanie na szkode spolki. Mnie chodzi tylko o nagana ocene tej sytuacji gdzie jako wykonawce bierze sie konkubenta i traktuje na preferencyjnych warunkach niz innych wykonawców. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Cytat:
"Stanowski odpowiada na pytania kibiców Wisły", minuta: 12:30 https://soundcloud.com/weszlofm?_ga=...917.1546886858
Ostatnio edytowane przez heoij : 04.02.2019 o godz. 21:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Po części z tematem - wie ktoś jakie jest oficjalne stanowisko dlaczego zamknęli White Stara?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Nie nie nie
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
Obronią się... wydawali ja w celach reklamowych, miała przyciągnąć nowych kibiców oraz bardziej zaangażować obecnych kibiców. Strategia była nastawiona na zwrot długofalowy, trudny do przeliczenia czy korzyści wynikają z wydawania gazetki czy z innych działań marketingowych. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|