The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.03.2012, 16:41
Proud napisał(a):Wyświetl post
. Taki urok demokracji, o którą kiedyś walczono, czyż nie?
chyba jednak nie o taką , ale to nie temat na rozkminy polityczne

no to zmniejszyami naszą stratę z 10 dp 8 punktów do lidera . Nie ma co owijać w bawełnę , Śląsk jest słaby , dramatycznie słaby . Presja lidera i faworyta rozgrywek całkowicie ich przerasta . Pomijając fakt że dwóch piłkarzy wydaje sie juz byc na walizkach ( Fojut i Celeban ) , zespół juz nie rokuje tak optymistcznie jak jesienią .

Za tydzień grają z Koroną , będzie to dla nich mecz prawdy , jeśli znowu straca punkty , a Legia klepnie Podbeskidzie to w sferze psychologicznej będą o wiele dalej od mistrzostwa niz na 3 punkty .
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 04.03.2012, 17:00
Przyszłotygodniowa kolejka będzie jedną z sądnych. Pary są tak zestawione, że będziemy po niej znacznie mądrzejsi.

Co się stało ze Śląskiem? Moim zdaniem są tam problemy psychologiczne. Śmiejcie się albo i się nie śmiejcie, ale Legia odwaliła kawał dobrej roboty ściągając piłkarzy z dobrymi nazwiskami (na razie kwestią drugorzędną jest, jak oni grają). To też robi swoje w kwestii mentalności przeciwników. Póki co to ekipa Skorży jest faworytem, ale za tydzień wtopią z Podbeskidziem i pojawią się jeszcze na R22. Gdzieś te punkty pogubią, muszą!
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 04.03.2012, 17:06
Sam się sobie nie mogę nadziwić ale zaczynam widzieć cień szansy na mistrza. Wiem, że to brzmi absurdalnie ale cała ta liga jest absurdalna. Śląsk z taką grą to jeszcze może wylądować w środku tabeli. Legia też w zasadzie nic nie gra i zaliczy jeszcze nie jeden oklep, Polonia z założenia nie zdobywa mistrzostwa. My też gramy żałośnie ale jakie to ma znaczenie na tle tej całej reszty? Pozostaje ciułać zwycięstwa i może być śmiesznie.

PS Poziom ligi podnosi się ewidentnie - jedne kaleki gonią inne kaleki )))). Strasznie to przaśne ale co tam i tak wolę te męki niż Barcelonę czy inne Manchestery.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.03.2012, 17:24
rafkur napisał(a):Wyświetl post
PS Poziom ligi podnosi się ewidentnie - jedne kaleki gonią inne kaleki )))). Strasznie to przaśne ale co tam i tak wolę te męki niż Barcelonę czy inne Manchestery.

Hehe wiadomo poziom emocji nieporównywalny. Ale po dzisiejszym meczu lidera drugiego już nie dam rady zmęczyć, muszę odpocząć
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 04.03.2012, 17:24
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Sam się sobie nie mogę nadziwić ale zaczynam widzieć cień szansy na mistrza. Wiem, że to brzmi absurdalnie ale cała ta liga jest absurdalna. Śląsk z taką grą to jeszcze może wylądować w środku tabeli. Legia też w zasadzie nic nie gra i zaliczy jeszcze nie jeden oklep, Polonia z założenia nie zdobywa mistrzostwa. My też gramy żałośnie ale jakie to ma znaczenie na tle tej całej reszty? Pozostaje ciułać zwycięstwa i może być śmiesznie.

Zgadzam się! Co więcej oglądając dzisiejszy mecz Śląska z Widzewem uważam, że oni psychicznie nie dają rady być liderem i dlatego raczej nie zdobędą MP. Poza tym po naszej porażce z Koroną powiedziałem, że nie wierzę już w mistrza ale dzisiaj patrząc na to co się w tej lidze dzieje stwierdzam, że walka o mistrza rozegra się między Wisłą a Legią.
Co więcej myślę, że szanse wbrew pozorom nie są takie niskie. Legia nie gra nic fenomenalnego i punkty gubić będzie, mamy mecz z nimi u siebie i jestem po prostu przekonany o tym, że dostaną bęcki. Także jesteśmy w grze nadal!
Ostatnio edytowane przez Przemas : 04.03.2012 o godz. 17:26.
Odpowiedz cytując
paszczak
Member

Od: 10.2010

Stary 04.03.2012, 17:27
Ja oceniam szansę na tytuł tak:
70% Legia
20% Śląsk
10% inni

Gdzie leży problem Śląska? moim zdaniem nie ma żadnego problemu. Po prostu "natura" zabiera im to co dostali w prezencie na jesień. Tam gdzie z autobusem w bramce w 88 minucie strzelali z wolnego, albo gdzie sędzia im popuścił karnego teraz w nieszczęsliwych okolicznościach tracą bramke na wagę 3 punktów w 5 doliczonej minucie. Grają podobną piłkę jak na jesień tylko troche szczęścia brakuje. Przyznajmy,że mistrzostwo to jednak jeszcze nie są progi WKSu. Ich zadaniem na teraz jest budowa drużyny na rozbicie "wielkiej trójki" w perspektywie wieloletniej i dołączenie na poważnie do walki o najwyższe cele. Prawdopodobnie drugi sezon skończą na pudle więc są na dobrej drodze. Na to wicemistrzostwo conajmniej jednak zasłużyli abstrahując od sumy szczęścia w całym sezonie

Co ciekawe prawdopodbne,że 4 sezon z rzędu mistrz jesieni nie sięgnie po tytuł mistrzowski. Interesująca tendencja

Legia oczywiście nie gra imponującej piłki, ale w tym sezonie podobnie jak w poprzednich wiele nie potrzeba, wystarczy że wygrają większość z tego co mają u siebie (6 meczów) i poremisują wyjazdy (4) i przy ok 58 punktowej zdobyczy im pewnie wystarczy. Mają jednak większy potencjał i więcej sił do walki do maja
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.03.2012, 17:36
Proud napisał(a):Wyświetl post
Idol nie idol, wybrany w demokratycznych wyborach Twojego Kraju.

edit:

dzięki mr_kwolf

A na poważnie, może czas uświadomić sobie, że w tym kraju ludzie mają różne poglądy i są tacy co głosowali na Komorowskiego(nawet wśród kibiców znam kilku!). Taki urok demokracji, o którą kiedyś walczono, czyż nie?

Kończąc offtop polityczny odpowiem, że jeżeli uważasz, że mam demokracje (taką prawdziwą gdzie wszyscy mają równe szanse itd) to zazdroszcze naiwności.

Abstrahując od tego, że nie wszyscy chcą demokracji. Ja jestem tego najlepszym przykładem.

A żeby nie było tak bez Ekstraklasy to powiem, że prawie wszystko zgodnie z planem. Śląsk tak jak Jaga psychicznie nie wytrzymuje walki o mistrza. Legia nic nie gra (trzy mecze z czego dwa żenujące i "dziwny mecz" we Wrocławiu) i pewnie za tydzień nie wygra w Bielsku. Ruch ciuła punkty, ale o mistrzu może pomarzyć. Tylko Polonia mnie in minus zaskakują bo byli moim faworytem do mistrzostwa. Do momentu aż wrócił stary dobry Wojciech i jego "nie będe krytykował trenera ale powinien...". Jak my wygramy za tydzień z ziemniakami to wracamy na poważnie do gry o mistrza.

PS. Moshe Ohayon, który nie nadał się na ławke Legii Warszawa właśnie strzelił bramkę Bazylei. Takie kolejne potwierdzenie "słabości" naszej ligi.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 04.03.2012 o godz. 17:45.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.03.2012, 17:48
gizmowisla napisał(a):Wyświetl post
kazda przegrana Poloni to kolejny krok drugiej warszawskiej ku..wy w kierunku MP.....
Pozdrowienia od lidera.

P.S. Wszystko zależy od meczu w Bielsku.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 04.03.2012, 18:03
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post

PS. Moshe Ohayon, który nie nadał się na ławke Legii Warszawa właśnie strzelił bramkę Bazylei. Takie kolejne potwierdzenie "słabości" naszej ligi.
Albo dowód na to, że w Warszawie pracują ślepi bo ten icek to i tak jest nic przy olaniu Lewandowskiego.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 04.03.2012, 18:06
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Podziwiam twoją wiarę.
Wróciłeś z marszu i musiałeś napisać w zniewolonych mediach?

Śląsk dał dupska nieziemsko!!! Ja tam już widzę mecz w maju w którym z WKSem zagramy o miejsce na podium...
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 04.03.2012, 18:12
Jak będziemy odrabiać 2 pkt co 3 mecze i wygramy ze Śląskiem i Legią u siebie, to możemy jeszcze być Mistrzem.
Śląsk spuchł, Legia głównym kandydatem do Mistrza.
Wolałbym WKS na tronie, ale jak się ostatecznie zamienimy miejscami z Legią w stosunku do ostatniego sezonu (my 3 miejsce i Puchar, oni Mistrz) to też płakać nie będe.
Oby Probierz zrobił różnicę.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 04.03.2012, 18:33
Nie ma co mówić o nierealnych rzeczach. Cudem bedzie załapanie sie na puchary w tym roku. Tymbardziej patrząc na wyniki np. Ruchu czyli kolejnego chetnego na grę w Europie. Tzreba poprostu biegać i harowac na boisku jak oni to robią jak się chce coś osiagnąć. Wyelminować z drużyny tych co im się niechce albo myślą, ze są na plazy.
Sląsk niestety był tylko liderem półmetka, tak jak kiedyś Jagiellonia.
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.03.2012, 18:42
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co mówić o nierealnych rzeczach. Cudem bedzie załapanie sie na puchary w tym roku. Tymbardziej patrząc na wyniki np. Ruchu czyli kolejnego chetnego na grę w Europie. Tzreba poprostu biegać i harowac na boisku jak oni to robią jak się chce coś osiagnąć. Wyelminować z drużyny tych co im się niechce albo myślą, ze są na plazy.
Sląsk niestety był tylko liderem półmetka, tak jak kiedyś Jagiellonia.

Jaki niby cud puchary..? do 3 miejsca 3 pkt to jest jeden mecz cud to będzie obrona mistrzostwa.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 04.03.2012, 18:53
Czołówka się zagęszcza. Kto spodziewałby się, że po 20 kolejkach pierwsza piątka będzie wyglądała tak?
1. Legia - 39 pkt.
2. Śląsk - 39 pkt.
3. Ruch - 36 pkt.
4. Korona - 34 pkt.
5. Disco - 34 pkt.

Wisła z Amicą powinny do końca walczyć o puchary, a Widzew z Podbeskidziem z taką ilością punktów są już pewne utrzymania, ale jeszcze kilka niespodzianek sprawią.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 04.03.2012 o godz. 18:56.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 04.03.2012, 18:59
Nie wiem co mam myśleć po tych trzech rozegranych kolejkach na wiosnę. Graliśmy moim zdaniem najgorszą piłkę wtedy kiedy wygraliśmy, czyli wczoraj z Lechią. Nie wiem czy to było spowodowane dramatycznym komentarzem, że tak oceniam naszą grę w Gdańsku czy rzeczywiście tak było, ale zdawało mi się, że gramy jeszcze bardziej niedokładniej niż z Koroną i dużo wolniej. O i ile nasza gra mogła się podobać w poprzednich spotkaniach o tyle teraz jest odwrotnie i o ironio wygrywamy. Myślę jednak, że nie ma się czym podniecać, bo graliśmy z jednym z najgorszych zespołów piłkarskich w lidze. Sorry fani Lechii, ale to co Wasi piłkarze odstawiają to już dawno takiego antyfutbolu nie widziałem.

Dziwne, ale Legii w ogóle się nie obawiam. Moim zdaniem najtrudniejszym meczem tej rundy będzie konfrontacja z Ruchem w Chorzowie i nie zdziwię się jeśli tam przegramy. Mimo wszystko wierzę w obronę tytułu.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 04.03.2012, 19:04
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
Jaki niby cud puchary..? do 3 miejsca 3 pkt to jest jeden mecz cud to będzie obrona mistrzostwa.
3 miejsce Ruch 36 pkt. Wisła 31 pkt. 36 - 31 = 5. Niby nie duzo ale w perspektywie to nas czeka wyjazd do Chorzowa a nie Ruchu do Krakowa.
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.03.2012, 19:10
a ja po cichu livczylem na tytul Disc9o-Polo ....ale chyba Jozka MP przeroslo ....
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 04.03.2012, 19:34
Śląsk stracił dwa punty, bo tak biorąc pod uwagę okoliczności należy oceniać.Mecz emocjonujący, ale jak to na Widzewie więcej tam było jechania na adrenalinie i napieprzanki niż gry w piłkę, Śląsk też się do tego dostosował zwłaszcza w drugiej połowie więcej było fauli i wzajemnego neutralizowania się niż udanych zagrań.Najkorzystniejsze wrażenie robiła dziś Jaga, grała wiele akcji kombinacyjnie i szybko, ale jak się ustawia na obronie takie wynalazki jak Gusić, to się przegrywa mecze tracąc gole z niczego.
Odpowiedz cytując
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 04.03.2012, 19:50
Tak jak przeczuwalem... Wystarczyla wygrana z beznadziejna Lechia i... juz niektorzy gadaja o szansach na MP

Panowie, w ostatnich 4 meczach zdobylismy 4 pkt. (na 12 mozliwych). W zadnym z tych meczow nie pokazalismy nic wielkiego. Absolutnie nic. Zobaczycie MP w tym sezonie jak swinia niebo. Tyle.

P.S
A co do Legii... Skorza to jest jednak debesciak. Prosil sie o napastnika pol roku, a jak juz go dostal to... wystawil go, ale w pomocy/na skrzydle... Nie zdziwilbym sie jak za tydzien gosc zagra... defensywnego pomocnika
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 04.03.2012, 19:52
kacpergawlo napisał(a):Wyświetl post
Tak piszecie o słabej formie Legii czy Śląska jak my byśmy byli w świetnej i byłby choć 1 % realnej szansy na wygranie przynajmniej 8-9 meczów do końca.
Śląsk ma słabe wyniki ja tam w ich formie wielkich zmian nie widzę, po prostu jesienią wygrywał takie stykowe mecze jak ten z Ruchem czy Widzewem.To nie mogło trwać wiecznie.
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Stary 04.03.2012, 19:55
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Tak jak przeczuwalem... Wystarczyla wygrana z beznadziejna Lechia i... juz niektorzy gadaja o szansach na MP

Panowie, w ostatnich 4 meczach zdobylismy 4 pkt. (na 12 mozliwych). W zadnym z tych meczow nie pokazalismy nic wielkiego. Absolutnie nic. Zobaczycie MP w tym sezonie jak swinia niebo. Tyle.

P.S
A co do Legii... Skorza to jest jednak debesciak. Prosil sie o napastnika pol roku, a jak juz go dostal to... wystawil go, ale w pomocy/na skrzydle... Nie zdziwilbym sie jak za tydzien gosc zagra... defensywnego pomocnika
na MP nie ma szans, Legia nie roztrwoni takiej zaliczki.My też jeszcze napewno zgubimy jakieś punkty. bądzmy poważni.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 04.03.2012, 19:59
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post

P.S
Bobek... mój "ulubiony użytkownik". Chcesz się założyć, że obronimy?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.03.2012, 20:01
Wiadomym było, że jak Sląsk słabo zacznie to różnie z nimi to może być. Tam jest kolektyw i trochę szcześcia. Gdy zabrakło tego drugiego to zaczęły się problemy. Biegać, walczyć można, no ale jak się nie ma tego czegoś lub szczęścia to w przypadku średnich zespołów bez indywidalności tak to zazwyczj wygląda. Poza tym wydaje mi się że za bardzo uwierzyli,że są mistrzami świata i okolic.

A taki Mila czy Kaz to u nas by się przydali bardzo. Reszta w Sląsku jest taka sobie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.03.2012, 20:12
A ja to widzę tak, że w kolejnej kolejce odrabiamy przynajmniej dwa punkty do lidera, ktokolwiek nim będzie. Dlaczego? Bo i Śląsk i Legia mają super niewygodnych przeciwników, którzy zwłaszcza faworytom urywają punkty. Nie będę bardzo zdziwiony, jeśli całe podium będzie miało po 39 punktów.

(tyle, że w 22. kolejce my tracimy, a Legia i Śląsk mają darmowe punkty)
.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.03.2012, 20:23
Odwołali mecz Lecha jutro, ciekawe jak następna kolejka.

Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Stary 04.03.2012, 20:24
Piszesz o Bełchatowie? Kiedy my tam wygraliśmy ostatnio? Chyba za Kuby Błaszczykowskiego.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.03.2012, 20:24
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Bobek... mój "ulubiony użytkownik". Chcesz się założyć, że obronimy?
Ja mogę się z Tobą założyć. Wykładam 100 zł na to, że Wisła nie obroni mistrzostwa. Wchodzisz?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.03.2012, 20:33
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
(tyle, że w 22. kolejce my tracimy, a Legia i Śląsk mają darmowe punkty)
Kiedy ostatnio wygraliście u siebie z Polonią, że uważasz, że mamy darmowe punkty?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 04.03.2012, 20:35
Jak na razie to nie sposób przewidzieć, kto będzie mistrzem - w tegorocznych 3 kolejkach żadna z czołowych drużyn nie zachwyciła regularnością (no, może po za Koroną) - zatem możemy sobie tylko i wyłącznie pogdybać.
My możemy wygrać wszystko do końca - i wtedy inne wyniki nas nie obchodzą, ale równie prawdopodobne jest, że za tydzień umoczymy w Bielsku (tfu, tfu), Śląsk się przełamie i to wrocławianie (już skreśleni przez niektórych) będą "golić frajerów".

A jest jeszcze Ruch, Korona, Groclin no i, a co mi tam - Wisła.
Ostatnio edytowane przez zizou : 04.03.2012 o godz. 20:38.
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.03.2012, 20:42
Na pięć napisanych postów na tej stronie trzy to posty kibiców Legii. Widać, że Legia ma lidera
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów