|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
alez szkoda Ghany - grali lepiej w tym turnieju niz np. ... taka Holandia
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Jak przyjemnie - Urugwaj - mały kraj z wielkimi piłkarzami awansował
![]() Nie powiem też (tego meczu nie widziałem) że nie cieszy mnie odpadnięcie Brazylii. Owszem wymieniałem ich jako 1 z 4 głównych kandydatów do MŚ ale nie znaczy że im jakoś szczególnie kibicowałem. Zdecydowanie bardziej wolę Argentynę. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Ostatni karny ... Panenka style
Suarez i tak jest bohaterem bo wlasnie dzieki jego "łapce" mogl zawodnik Ghany przestrzelic... ![]() Co do samych karnych...zawodnicy z Afryki powinni teraz conajmniej 20% treningu poswiecic na strzelanie jedenastek. Koszmarnie to wygladalo. ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
a Ghana w zeszłorocznych MŚ świata U-21 wygrała z Brazylią właśnie po karnych ....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mimo, że byłem raczej za Urugwajem (duet Forlan+Suarez powala
) to jednak przyznam szczerze, że strasznie szkoda Ghany, a zwłaszcza Gyana... Nic tylko współczuć. Jednak gdyby nie ręka Suareza to Ghana byłaby w półfinale... Futbol jest okrutny, niestety sami tego doświadczyliśmy (aż nazbyt).PS. Suarez jeszcze zagra na tym turnieju czy już koniec? ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Mistrzowskie zagranie ręką Suareza;p I jak ocenić takie zachowanie?
Maradona czy Henry zagrali ręką, lecz sędzia wtedy tego nie widział, a tu sędzie wszystko widział i czerwoną kartkę pokazał... więc wszystko ok ![]() Brawo Urugwaj! Mieli dużo szczęścia, a Suarez bohaterem;D |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Wielki zal Ghany, bo dali z siebie wszystko. Karny w 121 minucie i strefa medalowa, ale pudlo...cos fatalnego. Pilkarze, trener i kibice moga byc jednak dumni, bo naprawde swietnie sie zaprezentowali i maja kilku fanastycznych pilkarzy. Szkoda, ze dzisiaj nie gral Ayew, bo to gracz nietuzinkowy.
Argentyna nie wejdzie do polfinalu, bo jutro Niemcy wygraja. Sensacja bedzie brak wlasnie tych drugich w strefie medalowej, patrzac przez pryzmat ostatnich imprez. Niemiecka maszynka swietnie dziala i w dodatku jest rozpedzona, a obrona Argentyna jest dziurawa, jak sito. Typ na final: Holandia - Niemcy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Chyba nie oglądałeś spotkań Holandii. Ghana powinna sie cieszyć że zaszła tak daleko bo wiele lepszych drużyn odpadało wcześniej, np. Chile. Nie mówiąc już o tym że wyszli z grupy nie zdobywając żadnej bramki z gry, mając 4 pkt które w paru innych grupach awansu by nie dawały. W fazie pucharowej najłatwiejsza mozliwa drabinka i dwie bramki po strzałach z dystansu a jedna po indywidualnym błędzie. Naprawdę powinni mimo wszystko cieszyć się, bo ćwierćfinał to duży sukces przy średniej grze. Dzisiaj szczęście sprzyjało Urugwajowi, podobno sprzyja lepszym...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszystko co najlepsze jeszcze przed Ghaną.Za 4 lata młodzież, która zdobyła MŚ U-20 będzie stanowiła o sile drużyny.
2006 - 1/8 finału 2010 - 1/4 2014 - 1/2 a tam może zdarzyć się wiele |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Szkoda Ghany,była lepsza,no ale futbol jest niesprawiedliwy.Za 4 lata Afrykanie na pewno znów bardzo namieszają na mundialu
![]() na rozluźnienie atmosfery-wybory Miss Trybun http://www.zczuba.pl/zczuba/51,101142,8074956.html?i=0 |
|
|
|
Звезда изнад свега
Od: 07.2005
Offline |
|
||
Cytat:
No jest to wina tych patałachów. Dlatego ja nie neguję faktu, że Holandia słusznie wygrała ćwierćfinał. Nie mogę się tylko zgodzić z tym, że grają dobrze w piłkę. Masa przypadków, zamieszaniem we własnej obronie i zbieranina świetnych zawodników, którzy nie potrafią grać zespołowo. Fart i tyle.
Ostatnio edytowane przez MCDave : 02.07.2010 o godz. 23:27.
![]()
После пада устајем. Никад не одустајем. Јачи постајем. До краја остајем.
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/MS2010/1,104124,..._wloskiej.html
Cytat:
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Skład reprezentacji Brazylii na Mundialu 2002
1 Marcos • 2 Cafu • 3 Lúcio • 4 Roque Júnior • 5 Edmílson • 6 Roberto Carlos • 7 Ricardinho • 8 Gilberto Silva • 9 Ronaldo • 10 Rivaldo • 11 Ronaldinho • 12 Dida • 13 Belletti • 14 Ânderson Polga • 15 Kléberson • 16 Júnior • 17 Denílson • 18 Vampeta • 19 Juninho Paulista • 20 Edílson • 21 Luizão • 22 Rogério Ceni • 23 Kaká • trener: Scolari Pilkarze "troche" innej klasy, niz obecni...zwlaszcza z I-szej jedenastki. Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho i mlody Kaka na lawce...czego chciec wiecej ? W dodatku Cafu i Roberto Carlos po bokach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przy czym akurat przykład Hiszpanii jest taki że nie zapowiada się w najbliższym czasie żeby musieli opierać na nie swoich zawodnikach. Z wielkich europejskich potęg należy powiedzieć że w sumie Holandia też trzyma się swoich zawodników, co prawda może nie ze 100% niderlandzkimi korzeniami ale cała reprezentacja urodzona i wychowana w pomarańczowym kraju...
PS. A co do Canarinhos to największym błędem było pozostawienie w domu Ronaldinho i Pato którzy mogli spokojnie wejść czy też grając od początku zmienić obraz stan wynik meczu w pojedynkę szczególnie dziwi to że Ronni naprawdę ostatnią rundę zagrał na dobrym poziomie i ciągnął mocno Milan do przodu gdyby nie on to czerwonoczarni skończyli by na miejscu za Juve. A tak to ani klasowego napastnika na zmianę i ten nieszczęsny Kaka który totalnie mnie nie przekonuje jako mózg tego organizmu jakim jest reprezentacja Brazylii.
Ostatnio edytowane przez pawelwislak : 03.07.2010 o godz. 00:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
O meczu Urugwaj-Ghana wszystko chyba już zostalo powiedziane więc ja od siebie dodam taką ciekawostkę. Najlepszy zawodnik Urusów, Diego Forlan miał już kiedyś okazję występować w meczu o bardzo podobnym przebiegu z tym że... w roli przegrywającego. W 2006 roku jego Villareal grało z Arsenalem w półfinale LM i w 90 minucie meczu rewanżowego przy stanie 0:0(pierwszy mecz 1:0 Arsenal) miało karnego którego nie strzelił Riquelme. Proszę jak to los potrafi być sprawiedliwy czasem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jeden z czołowych żałosnych akorzyn na mundialu wziął sprawy w swoje ręce - Dosłownie
.I bez ironii akurat za to duży plus.Nie zagra w półfinale ale wygrał go.Ghana jak i reszta zespołów z Afryki pokazała niestety że jako indywidualności w klubach - ok ale zespołów to oni nie tworzą.Gdyby nie przypadek to wszyscy by się pożegnali z mundialem po fazie grupowej. Dziś bardzo ciekawy mecz - gwiazdy ale nie zespół czy zespół ale nie gwiazdy.To ruletka ale delikatnie stawiam na tych drugich, czyli na niemiachów. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Mourinho wszyscy krytykowali za styl w jakim wygrał z Barcelona to teraz wszyscy zaczynaja krytykowac Holandie, ze nie graja tak jak potrafia. Najwazniejsze sa sukcesy i jezeli dana taktyka przynosi skutki to nikt nie powinien miec pretensji jaka grą druzyna osiagneła sukces. Prawdziwą Holandie zobaczylismy w drugiej polowie bo musieli drzec o wynik. W fazie grupowej nie musieli tak grac bo w kazdym meczu strzelali pierwsi bramke. Np. z Kamerunem przy 1:0 grali nudno. Gdy Kamerun remisował zobaczylismy całkiem inna Holandie. Wszedl Robben, gra sie rozruszała przez co Oranje strzelili drugiego gola i wygrali mecz. Jezeli taką taktyką Polska reprezentacja zaszłaby tak daleko jak reprezentacja Holandii tak samo cieszyłbys sie z sukcesow jak teraz kibice Holandii ciesza sie z sukcesu ich reprezentacji.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Brawo Urugwaj, brawo Suarez, może czas na finał? ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Nawet bym powiedział że niemal 50%.
Jak dla mnie co do półfinału Urugwaj wcale nie jest skazany na pożarcie. Wiadome Holandia wczoraj grała bardzo fajnie, ale co było we wcześniejszych meczach każdy widział. No i Luis Suarez jakby nie było bohater meczu ![]() ![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
Fakt faktem wtrąciłem swoje 3 grosze na temat gry Brazylii teraz a w poprzednich mistrzostwach i to mogło wyglądać, ba nawet wygląda jak to, że ci nie odpowiedziałem na pytanie. Odpowiedź na pogrubiony fragment jest w pierwszym zdaniu ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Obejrzałem jeszcze raz powtórkę Brazylia - Holandia i muszę stwierdzić, że Holandia nie grała tak tragicznie w pierwszej połowie jak mogło się wydawać. Starali się atakować kilkukrotnie, ale obrońcy Brazylii byli świetnie zorganizowani i przecinali każdą akcję w zarodku. Brazylia atakowała, ale klarownych sytuacji do strzelenia kolejnych bramek nie miała.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Bardzo się cieszę z awansu Urugwaju. Liczę na finał Urugwaj - Argentyna. Ale obstawiam Holandia - Argentyna.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ghana straciła niepowtarzalną szansę na awans nie do półfinału, a finału MŚ.
Jakieś fatum wisi nad afrykańskimi drużynami. Jak dostaje się karnego (zasłużonego, rzecz jasna) w 121 minucie meczu i się go marnuje, to pretensje można mieć tylko do siebie. Z takiego obrotu sprawy cieszą się Holendrzy. Urugwaj pod koniec meczu słaniał się na nogach i stracił Suareza, czyli jakieś 20% wartości drużyny. Holendrzy są teraz zdecydowanymi faworytami do gry w finale, mimo że w meczu z Brazylią nie zachwycili. Tak naprawdę to drabinka ustawiona dziwnie - jeśli do finału awansują Niemcy (a taki scenariusz uznaję za najbardziej realny), to będą mieli na koncie Anglię, Argentynę i Hiszpanię. Troszkę inna skala trudności niż Słowacja, Brazylia i Urugwaj. W porównaniu z Niemcami Holandia miała też bardzo słabą grupę, w której niewiele musiała się wysilić. Dlaczego o tym piszę? Niemcy, jako typowa drużyna turniejowa rozpędzają się z meczu na mecz, mając coraz to silniejszych przeciwników. Holandia zmęczyła się - i tak w nieznacznym stopniu - dopiero wczorajszym meczem, a ma przed sobą osłabiony Urugwaj. Dlatego jeśli dojdzie do finału Niemcy-Holandia, afroslawo-aryjczycy będą niestety zdecydowanym faworytem. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę że mecz naprawdę wyrównany i jeden z lepszych tego mundialu. Wg mnie Ghana przegrała przez brak Ayewa który naprawdę jest super piłkarzem. Pomimo tego cieszy mnie przejście dalej Urugwaju i wcale ni skreślałbym ich w meczu z nie grającą jakiegoś futbolu totalnego Holandią. A paradoksalnie brak Suareza może pomóc bo on gra niestety strasznie samolubnie!! Jak by starał się podnieść głowę i podać do kolegi to może by więcej z niego pożytku było...
Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez pawelwislak : 03.07.2010 o godz. 11:06.
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Chciałbym żeby Argentyna pokonała Niemców, bo wiadomo jak można kibicować tej drużynie. Rozum jednak podpowiada tak jak zakładałem i pisałem przed turniejem, że Niemcy będą w półfinale. Ta drużyna obojętnie w jakim składzie by wyszła ma te przysłowiowe "jaja" i zawsze jest groźna - co pokazuje na tych mistrzostwach. Prędzej ich Hiszpanie mają szansę zatrzymać w półfinale niż Argentyńczycy w ćwierćfinale. Obym się mylił.
![]() A Urugwaj to zapowiada się jako prawdziwy kopciuszek wśród czwórki półfinalistów. I dobrze. ![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|