The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
POtey
Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.12.2015, 19:03
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Nie trzeba być geniuszem futbolu, żeby wiedzieć że Małecki jest lepszym skrzydłowym od Boguskiego, który ostatnio tam występował....
Jakoś statystyki mówią co innego. Nie dość, że Boguś strzela zawsze po parę bramek na sezon, to jeszcze dokłada do tego asysty, a Patryk co takiego dawał drużynom w których grał od odejścia? Bo chyba nie bierzesz pod uwagę tylko ostatniego sezonu w barwach Wisły?
www.hattrick.org najlepszy manager on-line...
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.12.2015, 19:16
Gdyby chcieć pomarzyć, to bieżące okienko powinno być mocnym przewietrzeniem składu. Należałoby podziękować piłkarzom którzy się nie sprawdzili oraz przebudować formacje ofensywne, które okazały się słabe i nieskuteczne. Widziałbym to następująco.

- odchodzą Cywka, Popovic, Crivellaro.
- przychodzą niezły rozgrywający, dwaj ofensywni pomocnicy na wysokim poziomie, podpisany już młody Drzazga, oraz wysokiej klasy napastnik (lepszy od starzejącego się Brożka).
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.12.2015, 19:21
Napisałem, że jest lepszym skrzydłowym, a nie lepszym zawodnikiem. Boguski skrzydłowym nie jest. W kadrze mamy tak na prawdę jednego - DG77, który ostatnio zdrowiem się nie cieszy.

No po odejściu od nas, to Małecki głównie leczył kontuzję. A w meczach Pogoni może i bramek nie strzela, ale ma ku temu okazję. Przyjdzie forma - będą bramki.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 30.12.2015, 19:25
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
Gdyby chcieć pomarzyć, to bieżące okienko powinno być mocnym przewietrzeniem składu. Należałoby podziękować piłkarzom którzy się nie sprawdzili oraz przebudować formacje ofensywne, które okazały się słabe i nieskuteczne. Widziałbym to następująco.

- odchodzą Cywka, Popovic, Crivellaro.
- przychodzą niezły rozgrywający, dwaj ofensywni pomocnicy na wysokim poziomie, podpisany już młody Drzazga, oraz wysokiej klasy napastnik (lepszy od starzejącego się Brożka).
To ja pomarzę jeszcze mocniej:
odchodzą Cywka, Popovic, Crivellaro, Buchalik/Misiek, Czekaj, Uryga (palec mnie swędzi żeby dopisać jeszcze 2-3 tzw. ofensywnych, ale już dam spokój).

do Twojej listy przychodzących dodam w tej sytuacji DP
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.12.2015, 19:47
Ale jak Wy chcecie to zrobić żeby odeszli Cywka,Popovic i Crivellaro?

Każdy z nich ma wazny kontrakt a już widze te tlumy innych klubow które ich kupuja....
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 30.12.2015, 19:50
Napisałem, że jest lepszym skrzydłowym, a nie lepszym zawodnikiem. Boguski skrzydłowym nie jest. W kadrze mamy tak na prawdę jednego - DG77, który ostatnio zdrowiem się nie cieszy.

No po odejściu od nas, to Małecki głównie leczył kontuzję. A w meczach Pogoni może i bramek nie strzela, ale ma ku temu okazję. Przyjdzie forma - będą bramki.
A kto powiedział, że Boguś jest skrzydłowym ? Nie jest. To tym bardziej działa na niekorzyść Małeckiego, że Boguś nie będący wirtuozem na żadnej pozycji jest lepszym 'nie skrzydłowym' na skrzydle niż ten 'skrzydłowy' Małecki. O statach nie wspominając. Lubisz go - masz prawo. Ale otwórz oczy. Piłkarz na poziomie może i Wisły ale Wisły Puławy.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 30.12.2015, 19:53
Inaczej:
W naszej sytuacji, gdy nie mamy skrzydłowego i na tej pozycji musi grać Boguski, to lepszy jest Małecki, niż jakiś junior.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 30.12.2015, 19:54
W czym jest obecnie lepsze dla nas żeby grał Małecki niż Kuczak/Marszalik?
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 30.12.2015, 20:13
Cytat:
Jeśli trzymać się znaczenia słów to dalej powinni kogoś ściągnąć.
Bo Małecki jako wzmocnienie ?!
ktoś się chyba z ... na rozumy pozmieniał. Jest potrzebny tu tylko na kłopot. Żeby swoje fochy pokazywać. Bo ani bramek nie strzela ani nie asystuje.
Boguski go nosem wciąga. Co samo w sobie świadczy o jego poziomie.
Ja to wiem, Ty to wiesz ale w klubie sądzą zapewne inaczej i Małeckiego potraktują jako wzmocnienie, zawodnika, który od razu wskoczy do składu i wzmocni konkurencję-tak to widzę.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 30.12.2015, 20:45
Ja uważam, że Małecki jest gorszym PIŁKARZEM od Bogusia, zaryzykuję też stwierdzenie, że charakterologicznie jest znacznie gorzej dopasowany do zespołu niż Boguski i zapewne wymagania ma podobne - jak dla mnie Rafał jest piłkarzem na nasze możliwości i nie zamieniłbym go na Małeckiego za nic.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.12.2015, 20:54
Też wolę Kuczaka czy Marszalika od Małeckiego.
Przynajmniej można mieć nadzieję na ich rozwój, a Małecki jest niereformowalny.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 30.12.2015, 21:44
A ja tam lubie ich wszystkich.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 30.12.2015, 21:59
krzaq12 napisał(a):Wyświetl post
Ja to wiem, Ty to wiesz ale w klubie sądzą zapewne inaczej i Małeckiego potraktują jako wzmocnienie, zawodnika, który od razu wskoczy do składu i wzmocni konkurencję-tak to widzę.
Strasznie to przykre. Bo jesli ktos w klubie naprawde uwaza Ew transfer Maleckiego za wzmocnienie to znaczy ze zna sie na piłce jak pani Jadzia z Wrocławia. Tu nawet nie trzeba wiedzy. Wystarczy spojrzeć na statystyki. A to potrafi każdy ze sprawnym wzrokiem. Jesli naprawde zatrudnia małego, oznaczać to bedzie tylko ze zmierzamy wprost do 1 ligi
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 30.12.2015, 22:14
https://www.youtube.com/watch?v=Kq0QSinNbKw

Obejrzyjcie ten film (który nie jest kompilacją bramek, więc niesie troszkę wyższą wartość) i powiedzcie, że taki piłkarz nie będzie nam przydatny, nawet tylko jako konkurencja dla Gueriera.

Wy zakładacie, że Mały do formy nie wróci, a ja uważam że jego miejsce jest na R22 i tutaj się czuje najlepiej. Jeżeli nie będzie tu Smudy, to Mały do formy wróci i będziemy mieli z niego pożytek.
Odpowiedz cytując
lukas14
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 30.12.2015, 23:04
tez bym dał Małeckiemu szanse bo ma duzy potencjał i jest waleczny , Stilic czy Brozek tez wracali do wisły w dołku ,Małecki po kontuzji dopiero pierwsza runda wiec oby na wiosne szło mu lepiej .
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 30.12.2015, 23:25

Obejrzyjcie ten film (który nie jest kompilacją bramek, więc niesie troszkę wyższą wartość) i powiedzcie, że taki piłkarz nie będzie nam przydatny, nawet tylko jako konkurencja dla Gueriera.

Wy zakładacie, że Mały do formy nie wróci, a ja uważam że jego miejsce jest na R22 i tutaj się czuje najlepiej. Jeżeli nie będzie tu Smudy, to Mały do formy wróci i będziemy mieli z niego pożytek.
Tak i przy pierwszej zmianie strzeli focha i odmówi grania. Już dostał swoje szanse ... pokazał na co go stać, ale to zawsze Kokoszka będzie zdrajcą, a Patryk tym dobrym ...
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 31.12.2015, 00:17

filmik z 2010 roku czyli sprzed 5 lat.

Czy Brożek to ten sam piłkarz co 5 lat temu? ect ect ect...
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 31.12.2015, 00:25
Brożek? Tak, dalej marnuje setki na potęgę
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 31.12.2015, 01:27

Ta kompilacja jest z występów w Wiśle, teraz to cień tego piłkarza z kompilacji. Grubszy, powolny, bez chęci. Nie stanowił o sile Pogoni, więc tym bardziej nas nie uratuje. Jeśli przyjdzie będzie to tylko uzupełnienie składu i to takie słabe.
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 31.12.2015, 01:40
Kompilacja oczywiście fajna - tylko kiedy to było... Niestety czas dla Patryka łaskawy nie był. Raz jeszcze podkreślam - nie w chwili obecnej, gdy Wisła nie ma nawet trzonu zespołu. Tu trzeba obecnie zawodników z innym charakterem (to nie mniej ważne, niż umiejętności techniczne!).
Ostatnio edytowane przez enzo : 10.01.2016 o godz. 02:04.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 31.12.2015, 02:04

o moze jeszcze Niedzielana wezmy - 5-6-7 lat temu tez nawet niezle gral ....sory za sarkazm , ale Malecki jako kolo ratunkowe na wykrwawionej przez komornika i walczacej o utrzymanie Wisly w tym sezonie w lidze to jakis absurd
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 31.12.2015, 07:14
Kalu Uche od 1 stycznia wolnym zawodnikiem
Odpowiedz cytując
lukas14
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 31.12.2015, 09:32
Kasy juz troche przytulił i sam powiedział kiedys ze chctnie do wisły wróci ,
http://www.transfermarkt.pl/kalu-uch...l/spieler/6585
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 31.12.2015, 10:05
W przeglądzie sportowym pojawił się artykuł mówiący, że Wisła chce rozstać się z Rafaelem Crivellaro, bo ma już kandydata który ma go zastąpić.
Rabiu Ibrahim 24 lata, rozgrywający AS Trencin, w tym sezonie 3 gole i 2 asysty w 16 spotkaniach słowackiej ekstraklasy. Niedawno otrzymał powołanie do kadry 1 drużyny rep. Nigerii.
Odpowiedz cytując
Szajba_
Senior Member

Od: 08.2013

Stary 31.12.2015, 10:11
W przeglądzie sportowym pojawił się artykuł mówiący, że Wisła chce rozstać się z Rafaelem Crivellaro, bo ma już kandydata który ma go zastąpić.
Rabiu Ibrahim 24 lata, rozgrywający AS Trencin, w tym sezonie 3 gole i 2 asysty w 16 spotkaniach słowackiej ekstraklasy. Niedawno otrzymał powołanie do kadry 1 drużyny rep. Nigerii.
jakby tak było to będzie zajebiście!

AS Trencin ma też świetnego napastnika młodego:
http://www.transfermarkt.pl/wesley/p...spieler/381362
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 31.12.2015, 10:17
W sumie to dwie asyst więcej niż Crivellaro...
Nie wiem, jak facet gra, ale statystyki nie powalają.
Odpowiedz cytując
kowalkar
Member

Od: 12.2015

Stary 31.12.2015, 10:27
siemaneczko wam wszystkim
jestem tu nowy ale śledzę ten portal od dawna
ja dzisiaj przeczytałem że wisła jest zainteresowana Nigeryjskim pomocnikiem z AS Trencin
kontrakt mu sie kończy w czerwcu ale 75 tyś euro za niego to chyba nie jest jakaś w sumie wielka kwota biorąc pod uwagę że Boban do nas przyszedł za taka samą kwotę i jest jednym z najlepszych PO w naszej lidze
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 31.12.2015 o godz. 10:33.
Odpowiedz cytując
pietre
Banita

Od: 12.2011

Stary 31.12.2015, 10:48
Pytanie jak rozwiążą kontrakt z Crivellaro. Żeby znów nie było, że trzeba go spłacać.
Odpowiedz cytując
mari339
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2007

Stary 31.12.2015, 10:49
Ciekawe jak chcą rozwiązać z nim kontrakt. Oby tak żeby nie zakończyło się to kolejną sprawą w sądzie i wysokim odszkodowaniem.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.12.2015, 10:53
A to nie jest tak,że jak grasz żenujący poziom to pracodawca może z tobą rozwiązać umowę ? Nie jest to tak,że w pracy nie trzymasz pewnego poziomu i wylatujesz ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów