|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
^^
Jeżeli masz na myśli takie analizy to koniecznie Krzysztof Przytuła. Na dodatek może z ławki komentować mecz. I to nawet inny niż na nim jest. On swoją gadkę ma taką jakby jako piłkarz zagrał 300 meczów w kadrze, w klubie zdobył kilka mistrzostw, ze dwa razy wygrał LM i raz Superpuchar europy. Uważam, że sie marnuje. Dać mu szanse. Po co nam Hiszpan ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Pytanie jaki Hiszpan? Jeśli jakiś wynalazek, który trenował w swoim życiu najwyżej jakieś półamatorskie ligi to szkoda czasu i kasy na takiego. Jeżeli to ktoś poważny to jak najbardziej na tak, pod warunkiem, że Sobolewskiego zostawimy w sztabie jako asystenta i osobę, która by się miała przy nim uczyć warsztatu pracy.
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Jeżeli to będzie wynalazek typu Bakero to obawiam się, że zanim piłkarze nauczą się hiszpańskiego, to będziemy już jedną klasę rozgrywkową niżej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
przeciez piłka to uniwersalny sport
![]() w tych tweetach na ktorzy opiera się ta cała farsa trenerska było tez dodawane ze chodzi o jakiegoś ogóra w stylu "17 lat termu wraz z Junco kopalismy piłką o ściane, ja robiłem to lepiej i bardziej taktycznie" Mimo tego uważam, ze dla Radka przydałby sie taki słup a`la Maaskanta ktory przyjdzie na konferencje, przejmie presje na siebie, zjebie sedziów itd - takich gierek to Sobol sie bedzie uczył cale zycie. Jeśli natomiast opcja hiszpanska była by grana solo to nie wiem po kiego grzyba. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Trzeba zaczekać z oceną kto to będzie. Tak po prawdzie już sam fakt, że ma licencje, uprawniającą do prowadzenia klubów w najwyższych ligach, czyni go bardziej doświadczonym niż Sobol. Żeby ją zdobyć trzeba się jednak sporo napocić - staże, praca jako asystent itp. Wiec to tez nie moze być jakiś totalny ogór.
TT dziś pisze, że sprawa jest blisko finalizacji. Zobaczymy. |
|
|
|
Member
Od: 03.2016
Offline |
|
|
Można prosić o źródło tych informacji z TT?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
wejdz sobie w Cwiakałe
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I tu jeszcze:
https://twitter.com/iwo96972591/stat...30737993195520 Edit https://twitter.com/krzysiektsw/stat...98470676086784 https://twitter.com/janekx89/status/815191283362885632
Ostatnio edytowane przez nesta : 31.12.2016 o godz. 15:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zobaczymy ile się spełni tych przepowiedniach twiterowych
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Tylko El Kabanero.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Jeśli choć procent plotek z Twittera sie potwierdzi co do dyrektora Junco to jest on dla mnie skonczony. Ściąganie szrotu na tony testowali i w widzewie i łksie.
Zatrudnianie jakiegoś Hiszpana trenującego chłopaków z podwórka zamiast Sobola jest przegięciem. Tym bardziej ze za darmo nie przyjdzie. W Zawiszy przerabiali Portugalczyka.. Wcale nie jakiegoś anonimowego na tamte warunki. A jeśli faktycznie przyjdzie z asystentem to gratuluje pomysłu na przeżarcia kasy z Ryśka. Za czym sie chłop polskiej ligi nauczy to bedziemy walczyć ze smudową leczna o przedostatnie miejsce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Ja tylko jednej rzeczy tutaj nie pojmuję.
Mianowicie jak hiszpański trener wraz ze swoim hiszpańskim asystentem ma realizować politykę o której tak szumnie zapowiadał Junco. Chcemy zawodników z dużą jakością, nastawiamy się na jakość, nie ilość i chcemy bazować na młodych Polakach i chłopakach z naszej Akademii. Jak kur.....?! Jak hiszpański trener ma stawiać na Polaków?! Naściąga szrotu i będziemy się z nim bujać jak teraz Śląsk. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Sezon ogórkowy w pełni. Zarówno ci, którzy chcą teraz głowy Sobola, jak i ci, którzy nosili go na rękach po dwóch ładnych meczach zachowują się... mało poważnie (choć tych drugich rozumiem, bo dać się ponieść pozytywnym emocjom jest znacznie lepiej niż bycie wiecznym krytykantem). Dajcie mu czas, oceńcie jak będą ku temu podstawy.
Co do rewelacji medialnych - bądźmy poważni. Wylewanie pomyj na kogokolwiek z klubu, bo jakiś dziennikarz na podstawie informacji od kogoś tam, coś napisał... Ile wy macie lat? Moim zaś zdaniem, Sobol powinien zostać. Nie stać nas na nikogo z odpowiednimi umiejętnościami, żeby go zastąpić, więc miejmy przynajmniej gościa, którego zaangażowania nie można kwestionować, a który w perspektywie może dać nam jeszcze dużo korzyści i radości. Żeby dobrze zobrazować jak wygląda rynek trenerski w Polsce teraz wystarczy napisać, że Śląsk bierze Urbana. Gościa, który od lat tylko zawodził.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 31.12.2016 o godz. 18:59.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na razie nie ma co oceniać. Nawet nie wiemy czy ta zmiana dojdzie do skutku. TT mówi, że tak, ale już nie raz się mylił.
I też nie można wyrokować czy taka zmiana będzie dobra czy nie dopóki nie pozna się personaliów nowego trenera (bo tez niektórzy na TT piszą, że to ktoś ogarnięty) jak i całego planu. Zaufajmy Junco. Nikt z nas nie wie jaki jest Sobol, czy czuje sie na siłach prowadzić drużynę. Na razie jego poparcie wynika bardziej z charyzmy jaka ma i tego, ze jest Wislakiem. Optymalnie byłoby dla mnie - dobry zagraniczny trener z szerokim sztabem, w którym będzie miejsce tez dla Sobola. Bo nie ulega wątpliwości, że to materiał na mega trenera. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nesta jak twitter ćwierka to coś musi być na rzeczy,czas pokaże co z tego wyjdzie....Powoli się robi deja vu coś jak za czasów Holendrów w Wiśle,tam były kominy płacowe i szrot patrz Lamey a tutaj będzie zaciąg Hiszpański chyba,że idziemy śladem Antoniego z Pogoni....
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2011
Offline |
|
|
dobrze,ze chociaz tutaj jest wiecej rozsadnych osob bo na czacie to dramat wiekszosc upiera sie,ze lepszy od radka bedzie jakis hiszpanski ogor bo wazne,ze ma licencje ktorej radek nie ma .ewentualne zamienienie sobola bedzie najwiekszym bledem od czasu zwolnienie petrescu.niech zarzad nie szuka kwadratowych jaj i lepiej skupi sie na szukaniu zawodnikow ktorzy beda realnym wzmocnieniem bo trenera to my juz mamy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Pomocnicy to najlepsi trenerzy świata: Ancelotti, Guardiola, Zidane, Simeone, Conte, Klopp z polskich Magiera, Probierz, Stokowiec, Kasperczak dlaczego miałoby Sobolowi nie wyjść? Tym wymienionym też kiedyś ktoś zaufał i teraz trenują największe zespoły świata, Sobol musi zostać i uczyć się fachu na razie jako asystent. Musi też jeździć na staże po europejskich zespołach, bo tak jak ktoś wcześniej napisał Radek to idealny materiał na trenera. Chciałbym aby kiedyś duet Sobol-Głowa prowadził Wisłę do mistrzostwa Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale zaufał im na innym etapie kariery. Też na początku, ale kiedy posiadali już jakieś doświadczenie i środowisko mogło ich jakoś zaopiniować. Tak jak Magiera. Samodzielna praca jako trener, praca z kadrą gdzie zbierał bardzo dobre opinie itd. Legia to dla niego nagroda.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja oczywiście jestem za tym, aby Sobolewski się jeszcze uczył, najlepiej jako asystent, plus odbycie 2-3 staży w zachodnich klubach i ukończenie kursy UEFA Pro. Przydadzą mu się jeszcze 1-2 lata spokojnej nauki.
Mam jednak spore wątpliwości, czy hiszpański trener podoła, jak będzie realizował politykę polegającą na pozyskiwaniu młodych Polaków jak np. Jagiełło, czy będzie potrafił wprowadzić w ciągu roku 1-2 chłopaków z akademii. Żeby tylko nie zaczął ściągać zagranicznego szrotu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba po sprawie, nowy trener będzie ogłoszony jeszcze w tym tygodniu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sprawa jest mocno trzymana w tajemnicy. Jeżeli nie wypłynie wcześniej to konkrety w czwartek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podobno nie będzie nim Jose Manuel Roca o którym plotkowano w kontekście Wisły Kraków i dobrze bo to wydaje się słaba opcja.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Sobol niech robi papiery, on ma czas. Chyba musimy zaufać Junco ze wie co robi.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^^
To byłby kompletny bezsens. Gościu jest chyba w wieku Sobola więc zmiana co najmniej dziwna. Uprzedzając pytania moje info to źródło własne. Żadne TT czy inne fora... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ja zapytam tylko czy sam wiesz kto to jest?
![]()
W Polskę wierzę.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie mam pojęcia.
Nawet nie jestem w stanie powiedzieć czy to Hiszpan faktycznie. Sprawę zna zarząd. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Szkoda, że Smuda zajęty... Ktoś tutaj chciał niemieckiego trenera.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Pewnie, można sobie śmieszkować bo jeszcze nic nie jest ogłoszone. Ale jeśli goście z tt mający sporą sprawdzalność swoich info, nie pomylą się co do naszego przyszłego trenera to będzie nieciekawie.
Wtedy w łęcznej będą mogli powiedzieć, parafrazując bielskiego wąsacza: ' słabego trenera to ma Wisła' A zeby było śmieszniej to za treneiro z hiszpańskich klepisk nadjedzie transsyberyjski pociąg z dziesiątkami wagonów, wypełnionych po brzegi piłkarzami o wątpliwej jakości. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|