The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Tadeusz Pawłowski to odpowiednia osoba na stanowisku trenera Białej Gwiazdy?
TAK 92 22,44%
NIE 318 77,56%
Głosujących: 410. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2015, 23:12
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Kazek Kmiecik na szpice !
A teraz poważnie : ale ze nas nawet na Rumaka nie stać :/
Nie ma to jak wymiana 47 letniego trenera bez osiągnieć na 62 letniego trenera bez osiągnieć
Ku rwa juz bym wolał Smude znowu widzieć
A może przypomnij wszystkim ile lat temu Smuda osiągał sukcesy...
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 22.12.2015, 23:20
wychodzi na to ze Teddy to trener na skale naszych mozliwosci : https://www.youtube.com/watch?v=uPZj1p_smCA
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.12.2015, 23:20
Jak już sobie Cupiał robi beke z pogrzebu to trzeba było ściągnąć Stanisłava Levego a nie jakiegoś Pawłowskiego.
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 22.12.2015, 23:27
Ludzie jakiego wy trenera chcecie? W tej pojebanej lidze zaden trener nie zrobi wynikow bez odpowiednich pilkarzy. Jedyne sukcesy w klubowej pilce jakie kiedykolwiek odnosily polskie druzyny to byly samograje z kupa dobrych kopaczy jak Wisla swego czasu. Taki Lech, Legia (zachowujac oczywiscie warunki naszego polskiego piekielka ) to dlaczego niby sa w czolowce co sezon pomimo zmian trenerow, hmhmh?
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 22.12.2015, 23:32
Dodałem do tematu ankietę.
Dałem nam wszystkim czas 365 dni..

Zapraszam do udziału w ankiecie.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 22.12.2015, 23:40
nesta napisał(a):Wyświetl post
Scenariusz powtórzył się po raz n-ty.. Plotki, glosne nazwiska, co to teraz nie bedzie i jak zawsze dużą część osób uwierzyła i jak zawsze skończyło się tym samym czylo balonik jebnal z hukiem.

Uczciwie trzeba powiedziec, ze to byla lapanka i nic wiecej. Na zasadzie obdzwoniono zapewne X kandydatow i zgodzil sie dopiero ten na male pieniadze, wlasciciela, ktory nie ma pojecia o pilce i zadluzony klub.

A scenariusz bedzie taki, ze wyleci po pol roku albo po sezonie i wroci Moskal albo Smuda
To samo miałem napisać. Stary PR Cupiała...

Najpierw "balony" o Guardiola'ch itp (tym razem Hugo Bross), a potem spec klasy Wyrobka.

Oczywiście nie skreślam Pana Tadzia, ale zatrudnianie go za Kazia...
Ostatnio edytowane przez ziz99 : 22.12.2015 o godz. 23:42.
Odpowiedz cytując
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 22.12.2015, 23:40
Debile z forum cytują debili z twittera. Debile z weszło, cytują debili z forum.
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.12.2015, 23:43
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post

hmmmm... nie wiem czy dobre pytanie... może lepiej by było "czy spełni nadzieje, oczekiwania" itp. bo wiadomo, że dla 90% forumowiczów "odpowiednia osoba" to znaczy: bardziej znany, z sukcesami, droższy, lepszy, zza granicy, co widać po komentarzach i opiniach... no ale oczywiście nie krytykuję a swój głos oddałem ;-)
Powód: korekta
Ostatnio edytowane przez cudlaty : 22.12.2015 o godz. 23:48.
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
cudlaty
Senior Member

Stary 22.12.2015, 23:49
Wesoły Romek napisał(a):Wyświetl post
Debile z forum cytują debili z twittera. Debile z weszło, cytują debili z forum.
mocne i prawdziwe ;-)
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY!
Odpowiedz cytując
Pauwe
Senior Member

Stary 22.12.2015, 23:51
Quo vadis Wisło
Odpowiedz cytując
Rafal-SWL
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.12.2015, 00:01
Davss875 napisał(a):Wyświetl post
Ja już wole Smude lub Moskala!!! Taki news, Boże kto na to wpadł? Zjebane Święta będą!!! ....uja będzie nie sponsor, transferow raczej tez nie, chyba, że z klubu? Ciekawe czy Cupiał spłaci te długi do 6 stycznia, szczerze w to wątpie!!!
tak wiem, też jestem zaskoczony tym wyborem, ale ludzie, dajcie sobie trochę na wstrzymanie!

do wszystkich tych którzy tak lamentują że lepszym trenerem był Moskal, garść statystyk:
Moskal:
Wisła
1. liczba meczy - 32, Z - 8, R - 16, P -8
2. średnia zdobytych punktów 1.25!

GKS K-ce
1. meczy - 45, Z - 15, R - 14, P - 16
2. średnia - 1.31
suma Wisła i GKS1. meczy - 77
- Z - 23, R - 30, P - 24

a teraz Pawłowski :
Śląsk:
1. meczy - 80, Z - 31, R - 29, P - 20
2. średnia - 1.53

czarno na białym widać że to zamiana patyka na kijek... ale!
ja liczę na efekt nowej miotły, może chociaż kilka meczy wygramy na tym...

dajmy chłopu szansę popracować, tu nie ma co płakać, po prostu na więcej nas nie stać!

Odpowiedz cytując
Wesoły Romek
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 23.12.2015, 00:02
Nie znam Tadeusza Pawłowskiego i niewiele o nim wiem. Dlatego jedyne co mogę zrobić, to życzyć mu powodzenia. Bo po pierwsze to trener naszej Wisły, a po drugie - Iron Man: http://www.przegladsportowy.pl/pilka...206,1,789.html
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.12.2015, 00:13
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
W czym Pawłowski jest np. lepszy od Moskala ?
W czym jest lepszy nikt tak na prawde nie wie, więc postanowiono to dokladnie sprawdzić.

P.S.
Jeszcze Moskala brakuje w śląsku by mieć całkowitą pewność......

OK 100 dni kazdemu sie należy.
Wstrzymam się wiec od głosu na jakiś czas.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.12.2015, 00:44
Widze ze 3/4 dalej mysli ze jestesmy Wielka Wisla i kazdy chce do niej chocby zadarmo....

Fakt Pawlowski na Guardiole nienwyglada ale ciekaw jestemczy tak samo bedziecie go "JE.AC" jak faktycznien wykreci jakis niezlynwynik(jaki? Tego nie mowie bo chujwie jaka kadra bedzie dysponowal)

Zobaczymy kto wtedy uderzy sie w piers!

Wole Pawlowskiego niz maciusia "praca w legii to spelnienie marzen" skorze
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.12.2015, 00:51
Pawłowski to poprostu trener miły.Fajny ,lubiany,zawsze uśmiechnięty.Pilkarze go lubią.

Ma jedną wadę.Jest słabym trenerem...

Niewiem po co to ,na co,z czym to sie je.Na poczatku jak newsa przeczytalem,to jakbym dostał czymś w tył glowy
Od razu przypomnial mi sie Liczka za Kaspreczaka.

ALe potem.....Sam pamietam jak Slask jeszce z dobrymi grajkami gral nawet dobrą pilkę.

No coz,jedno wiem..
Juz nigdy nie uwierze w zadne "infa' Z roznych zrodel.Mam juz tego dośc.Ktos robi sobie ubaw ,teraz to wsyztsko czytajac.Ktory to juz raz?

Wazne tez czy ktos nas wzmocni.Jakis napastnik przedwszyskim.Ktokolwiek.Jakby wrocil Sarki i Dziki Donald to juz by mozna jakos ofensywe zmontowac.I to juz byly promyk nadzieji.

W kazdym razie po malym szoku,wlacza sie zdrowy rozsdek.....bo z trenerami w Polsce jest tak rozne(choby jak odpaliz Zielinski w Cracurvie,choc kto tam na niego stawial).

A noz Tadek zapewni gre w grupie Mistrrzowskiej?Pozatym zaden trener ktory by do nas przyszedl BY TEGO NIE ZAGWARANTOWAŁ.
Wiec tak naprawde jak Brozek zacznie strzlelac z 2 metrow do pustej,Guzmic przypomni sobie jako sie gra w obronie,Cierzniak zostanie ,Guerrier zlapie forme,wroci SARKI (!!) itd...to napewno na Grupe Mistrzowska sznase są.Bo kadrowo ,no bez jaj jak na tak słaby twór jak Ekstaklasa gdzie liderem jest PIAST GLIWICE m...tu wszysko sie zdarzyc moze,my tacy slabi nie ejstesmy.Kontuzje +sedziowie ,to tez trzba brac pod uwage .(tabele bez pomylek sedziwoskkich tez)
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 23.12.2015 o godz. 01:00.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.12.2015, 01:24

To niezły optymista z ciebie ją daje góra 3 wtopione mecze
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 23.12.2015, 01:48
C tak jak mówiłem, zamiast Hugo Broosa jest Tadek Pawłowski. Czyli zamiast coca coli na koszulkach będzie denaturat?

A tak na poważnie to ruch ten świadczy jednoznacznie o kilku sprawach
1. WISŁAZWE, SKWK, .......... - zmieńcie sobie informatora bo ktoś sobie z Was niezłe jaja zrobił z tym nowym rozdaniem, odbudowa Wielkiej Wisły i powrocie zapału u Cupiała...
2. Wybór trenera jasno wskazuje nam również kilka innych rzeczy a mianowicie: ciągle "szukanie" sponsora, brak wartościowych transferów do klubu, Ciąg dalszy oszczędności i wychodzenia z mitycznych długów... Gratuluję panu Cupialowi, zrobił z Wisły pod względem finansowym i sportowym druga Koronę Kielce!!! Amerykański sen na odwrót, od milionera do pucybuta w 4 lata, ale przynajmniej kibice pozwiedzaja nowe miejsca Podczas wyjazdów w przyszłym sezonie...
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Stelio : 23.12.2015 o godz. 01:57.
Odpowiedz cytując
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.12.2015, 02:46
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Pawłowski to poprostu trener miły.Fajny ,lubiany,zawsze uśmiechnięty.Pilkarze go lubią.

Ma jedną wadę.Jest słabym trenerem...

Niewiem po co to ,na co,z czym to sie je.Na poczatku jak newsa przeczytalem,to jakbym dostał czymś w tył glowy
Od razu przypomnial mi sie Liczka za Kaspreczaka.

ALe potem.....Sam pamietam jak Slask jeszce z dobrymi grajkami gral nawet dobrą pilkę.

No coz,jedno wiem..
Juz nigdy nie uwierze w zadne "infa' Z roznych zrodel.Mam juz tego dośc.Ktos robi sobie ubaw ,teraz to wsyztsko czytajac.Ktory to juz raz?

Wazne tez czy ktos nas wzmocni.Jakis napastnik przedwszyskim.Ktokolwiek.Jakby wrocil Sarki i Dziki Donald to juz by mozna jakos ofensywe zmontowac.I to juz byly promyk nadzieji.

W kazdym razie po malym szoku,wlacza sie zdrowy rozsdek.....bo z trenerami w Polsce jest tak rozne(choby jak odpaliz Zielinski w Cracurvie,choc kto tam na niego stawial).

A noz Tadek zapewni gre w grupie Mistrrzowskiej?Pozatym zaden trener ktory by do nas przyszedl BY TEGO NIE ZAGWARANTOWAŁ.
Wiec tak naprawde jak Brozek zacznie strzlelac z 2 metrow do pustej,Guzmic przypomni sobie jako sie gra w obronie,Cierzniak zostanie ,Guerrier zlapie forme,wroci SARKI (!!) itd...to napewno na Grupe Mistrzowska sznase są.Bo kadrowo ,no bez jaj jak na tak słaby twór jak Ekstaklasa gdzie liderem jest PIAST GLIWICE m...tu wszysko sie zdarzyc moze,my tacy slabi nie ejstesmy.Kontuzje +sedziowie ,to tez trzba brac pod uwage .(tabele bez pomylek sedziwoskkich tez)
Słaby trener - na moje to na taką weryfikację jest o wiele za wcześnie. Pierwszy rok ze Śląskiem znakomity, drugi słaby. Opinia o tym jakoby Teddy był fajnym i lubianym trenerem przez piłkarzy dla mnie to mit: Z Milą się nie pierd,olił i powiedział w tv na wejściu, że jest za gruby. Krytykuje swoich piłkarzy otwarcie w mediach, a piłkarzyny na swoim punkcie są wrażliwe, więc wcale Tadek to nie takie ciepłe kluchy. Na jego obronę w tym sezonie działa to, że grał w pucharach a to typowo polski syndrom jak na przykład Ruchu Kociana, że potem następuje zjazd. Można było usłyszeć plotki, że piłkarzyny grały we Wrocławiu przeciwko niemu, więc też nie wiadomo jak to do końca było, że wyniki były słabe. Plusem Teda jest to, że w Śląsku musiał sobie radzić z kadrą w której jest 16 piłkarzy , więc z podobnym problemem będzie się mierzył u nas.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 23.12.2015, 07:45
Stało się... mleko zostało rozlane... niestety nie stać nas nawet na trenerów młodego pokolenia (Rumak) aczkolwiek to byłoby nie fair gdybyśmy na Pawłowskim postawili krzyżyk. Musimy być cierpliwi, jeżeli będą transfery to być może Tadek coś sklei z tego składu i powalczy o 8-kę.

Pamiętajcie też, że to trener naszej zgody, który nie ma w CV połowy polskiej ekstraklasy i I Ligi - Dajmy mu szanse.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 23.12.2015, 08:35
A ja się właśnie nie zgadzam. Na piłkarzy lepszych nie liczę. Pewnie trzeba będzie dalej kręcić bat z g... Jeżeli TP w Śląsku mając lepszy skład ( przede wszystkim jednak obszerniejszy) wylądował tam gdzie wylądował to jakie mamy przesłanki żeby myśleć, że u nas będzie lepiej?
Tak jak powiedziałem - nie wiem czy on jest dobrym czy złym trenerem. Wiem, że jest bardzo niepewną opcją. W naszej sytuacji to chyba nie jest rozwiązanie pozwalać sobie na eksperymenty. Zdaję sobie sprawę, że nie stać nas na nikogo z nazwiskiem ( który również nie gwarantuje sukcesu) ale w takim razie po ch.... wypierdzielać Moskala? Też jest tani i też ciągle niepewny. Co by osiągnął gdyby mu dokupić ze 4 wyrobników na uzupełnienie składu? Tego się (w tym rozdaniu) nie dowiemy.
Coraz bardziej w tle zaczynam dostrzegać inną opcję a mianowicie TP jako słup i Smuda jako ten mityczny dyr. sportowy i jako "nadtrener". I tu zaczynam się bać jeszcze bardziej.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 23.12.2015, 08:39
Zamienic Moskala na Pawlowskiego to trzeba miec niepokolei w glowie. Co za amatorszczyzna. To juz Stacha Levego bym wolal niz tego goscia.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.12.2015, 08:41
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Coraz bardziej w tle zaczynam dostrzegać inną opcję a mianowicie TP jako słup i Smuda jako ten mityczny dyr. sportowy i jako "nadtrener". I tu zaczynam się bać jeszcze bardziej.
To byłaby już czysta patologia, dlatego nie zdziwiłbym się na takie rozwiązanie u nas.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 23.12.2015 o godz. 08:46.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 23.12.2015, 09:41
W tej lidze wszystko widziano.

W sumie, po przepicu wczorajszego news, jestem na TAK.

Kto inny nasza młodzież poszkoli jak nie Tedy ktory podejscie do niej ma dobre.
Martwi mnie tylko to ze on jarał sie Gecovem, wiec spodziewam sie o wiele częstszych występów Cywki.

Niemniej jednak z chęcia pojawiłbym sie na konferencji i zadał z pięć pytań.
Narazie nurtuje mnie sztab szkoleniowy - jest jakies info w tej sprawie?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.12.2015, 09:44
Wywiad z nowym trenerem
http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...hali,id,t.html
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 23.12.2015, 09:55
"bedziemy grać dwoma napastnikami"

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 23.12.2015, 10:26
Dopóki Tadziu w Śląsku miał Mile,Marco Paixao,Picha,Droppe to wyniki były...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 23.12.2015, 10:28
tak?A nie dopóki im płacili ?

E: w wielu...
Ostatnio edytowane przez szprotson : 23.12.2015 o godz. 10:33.

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 23.12.2015, 10:30
a w których klubach w Polsce regularnie płaca ?
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 23.12.2015, 10:40
AYALA napisał(a):Wyświetl post
a w których klubach w Polsce regularnie płaca ?
w Piaście.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 23.12.2015, 11:03
Hmmm zamieniliśmy jednego słabego trenera który:
- ma jedną koncepcje gry (jak ktoś ją rozszyfruje to kaplica)
- jest zależny od formy kluczowych graczy

Na innego słabego trenera który:
- ma jedną koncepcje gry (jak ktoś ją rozszyfruje to kaplica)
- jest zależny od formy kluczowych graczy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów