The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.10.2012, 18:49
Skład Wisły za oficjalnym kontem na fb:

Pareiko - Jovanović, Głowacki, Czekaj, Frederiksen - Iliev, Wilk, Chrapek, Garguła, Melikson - Genkov
Odpowiedz cytując
Martineq
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.10.2012, 19:06
Eternit napisał(a):Wyświetl post
Skład Wisły za oficjalnym kontem na fb:

Pareiko - Jovanović, Głowacki, Czekaj, Frederiksen - Iliev, Wilk, Chrapek, Garguła, Melikson - Genkov
Może poza wymianą Czekaja na Bunozę nic lepszego się obecnie nie da wystawić. A i tak z tej grupy "grać" na przyzwoitym poziomie to potrafi 2-3 zawodników
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 05.10.2012, 19:08
Wszystko OK, ale ten Garguła to mi jaoś nie pasuje... Znów będziemy atakować środkiem, bo nie mamy skrzydłowych, a zresztą w środku tylko jednego zawodnika który potrafi asystować.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.10.2012, 19:18
Garguła w składzie. ;[
..
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 05.10.2012, 19:29
lysy9055 napisał(a):Wyświetl post
Eh, cała ta sytuacja wygląda coraz gorzej w Wiśle. Nie idziemy do przodu tylko stoimy w miejscu, ba. Cofamy się bo inni nas już dawno dogonili i są kilka lat przed nami. Tu trzeba wypieprzyć wszystkich razem z Cupiałem na czele (znacz ten powinien sprzedać swoje udziały).
Jest kolejny majster..... wypieprzyć... nie wypieprzyłbyś ostatniego łyka piwa, które kupiłes za podarowane 5 zł od mamy..... wypieprzyć Cupiała... zastanów się dziecko nad tym co napisałeś, gdyby nie Cupiał to zapewne nie byłoby tego forum tym bardziej takiego zyeba piszącego.

PS.
Nie nastawiajcie się na niespodziankę, jak nie będzie kompromitacji 4:0 to będzie sukces.

Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 05.10.2012, 19:37
Karherop napisał(a):Wyświetl post
i znowu oceniasz gościa po 3 tygodniach w klubie . co jak co , ale konsekwencji ci nie brakuje

przypomnij mi za ile Jaga kupiła go z Suwałk a za ile sprzedała do Tereka ?

na jakiej podstawie oceniasz że np Chrapek ma kiepskie przyjęcie i nie potrafi prosto kopnąć piłki ? obserwowałes jakies spotkanie z jego udziałem ?

http://www.youtube.com/watch?v=meHI42rDSME
od 4:50 debiut w ekstraklasie ( nie licze minuty sprzed dwóch lat )
oraz z jego wcześniejszych występów http://www.youtube.com/watch?v=ZYFqzuhJsdU
To za ile go sprzedali nic nie zmienia. Nie gra w drużynie nie pierwszych lotów nie poznali się na nim? Czy kolejna mina transferowa z ekstraklasy?

Taki filmik nawet z Beto zmontowali. Bardzo chce się mylić. Zresztą Chrapek dziś w podstawowym składzie. Zobaczymy co pokaże. Nie powiem, że chciałbym się po świetnym meczu z tego wycofywać. W tym sezonie zagrał jakieś 150 minut mnie nie zachwycił. Nie pokazał pewności w przyjęciu operowania oboma nogami czyli podstawy w tym fachu. Ciągnie go do grania z klepy to na duży +
Odpowiedz cytując
lysy9055
Member

Od: 07.2008

Stary 05.10.2012, 19:46
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post
Jest kolejny majster..... wypieprzyć... nie wypieprzyłbyś ostatniego łyka piwa, które kupiłes za podarowane 5 zł od mamy..... wypieprzyć Cupiała... zastanów się dziecko nad tym co napisałeś, gdyby nie Cupiał to zapewne nie byłoby tego forum tym bardziej takiego zyeba piszącego.

PS.
Nie nastawiajcie się na niespodziankę, jak nie będzie kompromitacji 4:0 to będzie sukces.
W dupie byłeś i gówno widziałeś. Nie pieprz mi tu o pięciu złotych bo sam się utrzymuje - tak dla Twojej świadomości więc czasem zastanów się co piszesz i do kogo piszesz. W necie każdy mądry i odważny. Miałem olać Twój post ale poszła już odpowiedź, coś mnie podkusiło. To co piszę to moja sprawa, mam prawo do własnej opinii bucu.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 05.10.2012, 20:35
Szkoda że 2:1, gorsi nie byliśmy napewno, dalej martwi obrona ale to się da poprawić, za mało prostopadłych piłek
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.10.2012, 20:39
Dobry, żywy mecz, Legia minimalnie lepsza, natomiast na pewno jest to spotkanie w którym możemy się pokusić o jakąś zdobycz punktową. Pierwszy kwadrans naprawdę świetny w naszym wykonaniu - widać, że odszedł Probierz i odszedł sabotaż... Bramka Garguły ładna. Potem coś się przycięło, jak to Garguła powiedział - jakby ich przytkało. Szkoda, bo obu goli dało się uniknąć...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 05.10.2012, 20:39
Chrapek zdecydowanie najlepszy.

Zresztą moim zdaniem odstawienie go od składu po jego debiucie było błędem. Grał wtedy poprawnie.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.10.2012, 20:40
Sprawdza sie wszystko, o czym pisałem przed meczem: zmiana stylu, powracają pewne elementy z Maaskanta i Moskala, rezygnacja z bezproduktywnego Jaliensa w środku kopiącego się z Wilkiem, a zamiast tego Chrapek, pozytywny Garguła, mający większą swobodę Maor z Ivicą, rezygnacja z piłkarza-ściany Boguskiego.
Nawet jesli przegramy, bo widac braki motoryczne (złe przygotowanie fizyczne do sezonu) to i tak wystarczylo skończyc z Probierzem i jego pomysłami, by drużyna przypomniala sobie, że w piłke można grać, zamiast się z nią męczyć.
Brakuje mi tylko Bunozy
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.10.2012, 20:43
Tak i nagle po 4 dniach drużyna przypimina sobie jak grać
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Stary 05.10.2012, 20:45
Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
Tak i nagle po 4 dniach drużyna przypimina sobie jak grać
Oni wiedzą jak grać. Tylko Probierz jest taktycznym półgłówkiem, gdzieś w Jadze to się spisywało ale tutaj, w Krakowie się gra po ziemi i tak ma zostać.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 05.10.2012, 20:48
Bunoza na środku obrony zamiast Czekaja, ale też Jaliens zamiast Wilka grać powinni. Szkoda też że nadal gramy na jednego napastnika, Jiliew moim zdaniem powinien grać bliżej Genkowa ..,a teraz II połowa.
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 05.10.2012, 20:55
po pierwszej połowie trzeba sie zastanowic czy Bunoza za słabego Czekaja czy za jeszcze gorszego Głowackiego
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 05.10.2012, 21:17
Zaczelo sie pieknie, zakonczy sie jak zawsze. Ale i tak wyglada to lepiej niz ostatnio
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.10.2012, 21:37
No cóż. Przegrywamy 2:1. Gra nieco lepsze szczególnie na początku spotkania. Widać że mamy pare słabych ogniw..
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 05.10.2012, 21:38
Efekt nowej miotły podziałał 15 minut. Trzeba było jakąś zmianę trenera w przerwie zrobić.
Garguła zaskoczył wszystkich, pewnie tym kopnięciem sobie zapewnił grę do końca sezonu. A to przecież wyskok jednorazowy.
..
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Nie no widać, że szalejemy Czekaj seryjnie załatwia nam bramki jest skuteczniejszy niż Jaliens w najgorszym czasie. Uryga ta agresja i chęć walki!!! Szewczyk to przyjęcie do nogi i dryling to się widzi!!
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Marcin Rosłoń i jego "fantastyczna", "perfekcyjna", "świetna" Legia która "zdeklasowała" Wisłę

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Zaczelo sie pieknie, zakonczy sie jak zawsze. Ale i tak wyglada to lepiej niz ostatnio
Glupie decyzje trenera.
Wilk aż prosil się o czerwoną kartką - należało wpuścić Nuneza.
Genkov cały czas się wywracał, a nasz najlepszy snajper Sikorski cały mecz na ławie. Bez sensu.

Ddobry mecz Majdana (szczegolnie interwencja w 88 min jak sparował strzał na slupek) i piękna bramka Szymkowiaka z wolnego - poza tym nic wartego zapamiętania.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Martineq
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.10.2012, 21:39
Mecz na miarę możliwości/potencjału Wisły. Jak utrzymamy ten poziom to będzie dobrze tzn. 5-6 miejsce. Z polskimi potęgami(tzn. Lechem, Legią czy Polonią) raczej na wyjeździe nie będziemy wygrywać ale u siebie może się chociaż raz uda.

Czekaj pomijając kwestię bramek, w których wg. mnie jakoś wyraźnie nie zawinił to grał poza tym bardzo dobrze.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.10.2012, 21:41
No strajk się skończył. Nasze paralityki zaczęły nagle biegać i grać (Iliev nagle potrafi przyjąć piłkę). Niestety ale dla mnie to tylko kolejna farsa. Tylko wygrana lub remis - a tak napięły się nasze strajkowicze i gówno urodziły.

Trzeba było trzymać fason i zagrać jak z Pogonią szmaciarze! Popracować 2 tygodnie u kolegi Kulawika i wtedy dać popis.

Mam nadzieję że czas tych gwiazdorów jak Garguła czy Iliev szybko się skończy. Innych zresztą też.

Jestem zniesmaczony tym nagłym przypomnieniem sobie jak się gra i chęcią gry. Jak tu nie wierzyć w spiski? A że nasze niby gwiazdy są słabe to poległy.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

W sumie to nie wygląda lepiej. 15 minut walki, bramka z wolnego i nagle radość, że wiedzą jak grać. Nie wiedzą. Głupich strat nadal dużo, braków zrozumienia ze sobą tyle co było, błędów w obronie tyle samo lub więcej. Mieliśmy trochę szczęścia, bo mogło się z 4-1 skończyć. Lepiej o tyle, że grają po ziemi, co w sumie nie daje zbyt wiele, bo jakoś większej ilości akcji nie widziałem. Nie ma co mówić po tym meczu: http://kibole.wroclaw.pl/stadion.html , że Kulawik odmienił drużynę. Nie sądzę też, że to wina Probierza, bo był taktycznym analfabetą. Dzisiaj wyglądało to tak, jakby grajki sami grali. Kulawik tylko zmiany przeprowadzał. Fajnie było póki prowadzili, wpadły dwie do sieci i już nie było tak ładnie. I co zrobić? A .... wie. Legia klepie na 25 metrze przez 5 minut - wszyscy stoją. Nasz upada i traci - dyskusje z sędzią, zamiast wstać i zapierdalać. Ciekaw jestem, co będzie dalej, ale powodów do optymizmu - moim zdaniem - nie widać.
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 05.03.2015 o godz. 14:40.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Jest gorzej niż myślałem.
pierwsze 15 minut pokazanie że jednak było coś na rzeczy z buntem
kolejne 75 minut pokazanie, że bunt buntem ale oni po prostu są *ujowi

jeśli ktoś myślał że słaba gra to efekt tylko jednego negatywnego składnika to teraz wie, że dwóch.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.10.2012, 21:42
Początek świetny potem już to co gramy od bardzo dawna czyli dno. Niektórzy są naprawdę tragiczni. Jovanovic, Fredriksen, Iliev to dramat. O Genkowie nie można pisać że gra słabo bo nie ma podań. On jest zwykle do tych podań spóźniony lub źle ustawiony. Niesamowicie irytujące jest to jego ciągłe wywracanie się, symulowanie, pretensje do sędziów. O tym, żeby minąć z piłką jakiegoś obrońcę nie ma mowy. Mamy pół napastnika. Głowacki i Czekaj również mierni ale oczywiście lepsi niż gwiazdorzy na bokach obrony ale o to nietrudno.

Wygląda to wszystko tak jak wyglądało. 2:1 to dobry wynik bo obyło się bez kompromitacji. Walki o utrzymanie pewnie nie będzie ale środek tabeli to pewnie wszystko. Trzeba się przyzwyczaić.
:/
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 05.10.2012, 21:43
Graliśmy całkiem dobrze... przez 15 jakieś minut. Po strzeleniu gola nasi uznali, że mecz się skończył.
Wilk prosił się o zmianę przez większą część drugiej połowy. Czemu Kula nie wpuścił chociażby Q
Strasznie wkur.. mnie Genkov. Trzeba go chyba zakneblowac i zakajdankować, to może zacznie grać, a nie wiecznie rzucać się do sędziów.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 05.10.2012, 21:43
prosty scenariusz meczu ,nagle do strzelenia bramki przypominały sobie pajacyki jak się gra,podaje,biega etc,po bramce stanęli no bo po co biegać jak sie wygrywa ? później 2 bramki legii ,no i ,w sumie po co mieli biegac jak i tak nie wygrają ?
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 05.10.2012, 21:44
Wypada podziękować Legii, że nie dobiła leżącego. Było 2:1 ale różnica poziomu na 6:1 przynajmniej. Legia wygrała mecz w 5 minut. Pozostałe 85 minut to dla nie tylko jednostka treningowa. Wyjątkowo lekka jednostka bo pewnie na większości treningów muszą się cokolwiek spocić... Żałosne. Dno. Dobranoc.
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.10.2012, 21:44
South napisał(a):Wyświetl post
prosty scenariusz meczu ,nagle do strzelenia bramki przypominały sobie pajacyki jak się gra,podaje,biega etc,po bramce stanęli no bo po co biegać jak sie wygrywa ? później 2 bramki legii ,no i ,w sumie po co mieli biegac jak i tak nie wygrają ?

Co Ty możesz wiedzieć.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów