The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Michał Probierz jest w stanie jeszcze wycisnąć z Wisły coś pozytywnego?
Tak 98 28,00%
Nie 98 28,00%
Tu nawet Mourinho nie pomoże... 154 44,00%
Głosujących: 350. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.03.2012, 17:55
Nie interesowałem się Jagą za czasów Irtyszu, ale czy przypadkiem Jaga nie sprzedała przed tymi meczami Grosickiego siły napędowej Jagi ?
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 01.03.2012, 17:57
tofik napisał(a):Wyświetl post
Probierz nie będzie tu cudował z wizjami budowy klubu. Głupi nie jest wie, że wynik na tu i teraz ma być a jak nie to jego łysa pała szybko zostanie zwolniona Ustawi te pionki tak żebyśmy punktowali. Co z tego wyjdzie...nie wiem ,ale zgadzam się z Ajaxem.
Zobaczymy w Marcu gramy 3 razy z Lechem i 3 razy będzie to mecz o życie.

Stawiam na 4-4-2, 2 defensywnych pomocników. Próba wciągnięcia przeciwnika na swoją połowę.
Odpowiedz cytując
Aleks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.03.2012, 17:59
Gratuluje Wam trenera Probierza. Uważam, że jest to jeden z lepszych(jak nie najlepszych) trenererów w Polsce. Umie stworzyć solidny zespół. Jak pisałem jakiś czas temu, że Probierz pasuje do Wisły. Co prawda w tym roku ciężko będize Wam zdobyć mistrza, ale za rok z dobrymi transferami i z Probierzem na prawdę możecie bardzo dużo zdziałać.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

To teraz tylko czekać, aż Maaskant podpisze kontrakt w Holandii. Pewnie jest już dogadany i zwolni się kasa z reszty jego kontraktu. Będzie na Probierza.

P.S. Paradoksalnie to Moskal miał być wiślackim Guardiolą, ale to jego następcę mylili z Josepem na Camp Nou
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

jak mamy grać 2 napastnikami to niech się zaczną zabierać za Piecha z Ruchu
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 01.03.2012, 18:02
OpEnTaNy napisał(a):Wyświetl post
A Moskal to przepraszam kim jest Bogiem ze go z Wisly zwolnic nie moga? Dajcie na luz troche... Mysle ze to dobra decyzja bo po sezonie Kazik i tak pozegnal by sie z Wisla a tak Probiez ma wiecej czasu na skompletowanie skladu.
Bedzie wiedzial przed sezonem kto mu nie potrzebny kto by sie przydal i Markus nie ....... ze nic nie osiagnal bo Moskal przy nim jest zerem nie trenerem
DO ....Y NĘDZY.JEST CHODZĄCĄ IKONĄ TEGO KLUBU, A DO TAKICH LUDZI PODCHODZI SIĘ Z NALEŻYTYM SZACUNKIEM A NIE TRAKTUJE JAK ŚMIECIA.SKORO WAM ....A TO NIE PRZESZKADZA TO ZNACZY , ŻE NIE ISTNIEJĄ DLA WAS ŻADNE WARTOŚCI-BYŚCIE SIĘ ....A SPRZEDALI ZA 3 PKT Z LEGIĄ AMICĄ czy ŁKSEM.
KIM ....A JEST PROBIEŻ?NO WŁASNIE.
TE FORUM NIE JEST NA MOJE NERWY........eni hipokryci

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 01.03.2012, 18:03
To, że ktoś umie maluchem wykręcić super wynik objeżdżając lepsze fury nie oznacza, że jak się go wsadzi do maszyny klasy WRC to objedzie wszystkich. Raczej się roz.......i na pierwszym zakręcie jak będzie miał takie same nawyki.

Probierzowi życzę jak najlepiej.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 01.03.2012, 18:09
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
DO ....Y NĘDZY.JEST CHODZĄCĄ IKONĄ TEGO KLUBU, A DO TAKICH LUDZI PODCHODZI SIĘ Z NALEŻYTYM SZACUNKIEM A NIE TRAKTUJE JAK ŚMIECIA.SKORO WAM ....A TO NIE PRZESZKADZA TO ZNACZY , ŻE NIE ISTNIEJĄ DLA WAS ŻADNE WARTOŚCI-BYŚCIE SIĘ ....A SPRZEDALI ZA 3 PKT Z LEGIĄ AMICĄ czy ŁKSEM.
Spokojnie. Wdech, wydech.
Chce wierzyc, ze sie z Moskalem dogadali w cywilizowany sposób. Poki co, nic nie wiemy o kulisach rozstania. Może miał jasno określone cele? Np. komplet punktów w 2 pierwszych meczach ligowych? I był to układ na który obie strony się zgodziły. Na Boga, graliśmy z Zagłębiem Lubin i Koroną Kielce!
Klub próbuje ratować sezon. W sposób rzeźnicki ale jednak.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Ty sobie robisz jaja, czy tak na poważnie?....a, jestem załamany dedukcją niektórych na tym forum.... W tym klubie głosem jest Cupiał, nie trener, prezes, Dyrektor czy ktokowiel- nie w naszym totaltarnym klubie, gdzie władzę absolutną ma jedna osoba.Jeśli trener- TRENER drużyny, bez obrony mówi, że nie potrzebuje wzmocnień, oznacza to, że Cupiał nie potrzebuje wzmocnien!
Przez 14 lat jeszcze się tego ....a nie nauczyliście?Petrescu głośno mówił, to co myśli i go wy.......ono
no cóż, jego piaskownica i jego zabawki ....
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Nie zabieram mu tego ze jest ikona klubu ale czy z tego powodu ma sie uczyc trenerki w klubie ktory walczy od kilkunastu lat o LM? I z tego powodu ma w Wisle byc jak dlugo mu sie podoba czy nam kibica? Moze nerwostop Ci potrzebny ?
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
xdarek
Senior Member

Od: 07.2007

Dokładnie widze jedna z nie wielu mądrych wypowiedzi. Moskal powinien dostac troche dłuzej szanse potraktowali go jak śmiecia. SWOICH LUDZI SIĘ TAK NIE TRAKTUJE!!!
Czy wygrywasz czy nie, Zawsze ja kocham Cię. W sercu moim Wisła, i na dobre i na złe.

Odpowiedz cytując
mimon89
Member

Od: 06.2011

Stary 01.03.2012, 18:14
Pablo proszę Cie... Mamy wszyscy szacunek dla naszej legendy ale widzę, że tobie się troszeczkę w głowie popie***** bo po pierwsze nazwisko naszego nowego trenera pisze się PROBIERZ a po drugie jest to nowy pracownik i trener naszego ukochanego klubu więc też prosiłbym o szacunek dla Niego bo nie uważam, że dzwonił i sam prosił o przyjęcie do Nas.

Dla reszty malkontentów: chcę zaznaczyć, że Maciek jak do Nas przychodził to też miał puchar tyle, że z Groclinem drużyną teoretycznie mocniejszą niż Jaga w tamtym czasie.

Wszystkim zalecam kubeł zimnej wody...

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.03.2012, 18:16
To już lepsza informacja by była jakby Kazik został a kupiliby sensownego napastnika. Co to za pojebane pomysły wyrzucać trenera w takim momencie. Co Probierza pewnie w y j e b i ą ,gdzieś koło 26 kolejki?

@MIMON89 - Skorża jak przyszedł do Groclinu to przez kilka lat miętolił Amikę i pracował sztabie reprezentacji. Więc naukę już przyjął, błędy popełnił. W tym roku pewnie dorzuci kolejny tytuł MP z Legią!

@ZOHAN - właśnie wyrzygałem się to wiadra po przeczytaniu twojego postu!!! "...liczyć w walce mistrzostwo!" - o k u r w a
Ostatnio edytowane przez Bronex : 01.03.2012 o godz. 18:20.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Stary 01.03.2012, 18:17
Akcja dziwna? Jasne.
Zaskakująca? Pewnie.
Niesprawiedliwa (dla Moskala): Być może.

Weźcie proszę pod uwagę, że Pan Kazimierz jest dojrzałym, inteligentnym facetem i w momencie mówienia "ok", doskonale zdawał sobie sprawę jak dużo ryzykuje. Za długo jest w Wiśle, żeby nie wiedzieć jak łatwo wyrzuca się tu trenerów, jak autorytarnie podejmuje decyzje, jak absurdalne ma się oczekiwania w zestawieniu z oferowanymi środkami. I że jego wiślackość dla Cupiała będzie co najwyżej dla Cupiała powodem do tego, żeby nie płacić mu zbyt wiele.
Może część z Was nie zdawała sobie sprawy, że Moskal może bardzo szybko i boleśnie upaść ale sam zainteresowany wiedział to na pewno.

Przykro trochę, za kilka tygodni będziemy wiedzieć czy decyzja była słuszna.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
Zohan
Member

Od: 02.2012

Stary 01.03.2012, 18:18
Bardzo mnie ta wiadomość ucieszyła, Probierz jest na pewno w czołówce najlepszych polskich trenerów, potrafił wyciągnąć ŁKS z wielkiego bagna na całkiem stabilną pozycję, a mając do dyspozycji takich piłkarzy, jak ma Wisła, to w ciemno, przed pierwszym meczem mogę powiedzieć:
Wisła znów poważnie liczy się w walce o mistrzostwo.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 01.03.2012, 18:19
xdarek napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie widze jedna z nie wielu mądrych wypowiedzi. Moskal powinien dostac troche dłuzej szanse potraktowali go jak śmiecia. SWOICH LUDZI SIĘ TAK NIE TRAKTUJE!!!
Nie do końca. Z Moskalem jest trochę tak jak z Czekajem. Za głęboka woda. Obaj powinni mieć czas do nauki. Kazek w słabszym klubie, Czekaj grając końcówki. Jednemu i drugiemu trochę zrobiono krzywdę wyrzucając ich na głęboką wodę.
Forma pożegnania z Kazkiem jest jaka jest ale do tego się chyba przyzwyczailiśmy w naszym klubie. Zresztą może coś sensownego jeszcze dla niego wymyślą. Zasługuje na to, nie tylko jako nasza ikona ale jako dobry człowiek i perspektywiczny trener.
Odpowiedz cytując
AveLechia
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 01.03.2012, 18:20
To co zrobił zarząd to szkoda gadać Kaziu Moskal jesteśmy z Tobą !!!Zmiany to powinny zacząć się ale od Basałaja, Ochalika i innych z skończywszy na Lameyu, Jaliensie, Diaz, Chavez, Palijc , Joavnovic, Kirm, Nunez, Garguła. Za tą kasę co oni zarobili od początku w Wiśle + kase za transfery to klub by kupił młodych POLSKICH i z przyszłością piłkarzy a nie emerytów którzy mają w DUPIE wszystko grunt że kasa na konto wpływa. !!!
Wg. mnie tym składem nawet jak by ściągnęli Murinho i Guardiole oni wspólnie by nic nie osiągnęli bo do sukcesów to potrzeba piłkarzy którzy będą zapierdalać po murawie i będzie im zalezało na wynikach.
Tyle w temacie. Bardzo liczę że jednak będe się mylił i Wisła będzie walczyć o Puchary a może o MP, jak na taki KLUB przystało.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 01.03.2012, 18:21
A skad wiesz jaka ta forma była ? Bo gdzies pismaki napisaly ze wybiegl z placzem z klubu ?
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Krotochwila
Senior Member

Stary 01.03.2012, 18:21
Z niewątpliwych plusów:

Od Probierza nigdy nie usłyszymy słów: nie potrzebuję transferów jeśli oczywiste będzie, że ich potrzebuje.
Co jak co, ale spolegliwy ten koleś nie jest.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.03.2012, 18:22
Ja mam teraz tylko dwie nadzieje: Że Basałaj w lecie odejdzie, a Stan zostanie. I dostanie w końcu gotówkę na transfery, a nie kieszonkowe.

Czemu chcę, by Stan Valxx został, to chyba wiadome - wyręczyli mnie tutaj już użytkownicy.

Dlaczego chce dymisji Bogdana Basałaja?

- Obiecanej Akademii ani widu, ani słuchy. A gdyby były chociaż jakieś plany, to by się tym pierwszy chwalił.
- Marketing, a raczej jego brak - na mecze Mistrza Polski, po atrakcyjnych cenach stadion wypełniany w mniej niż 50%? Kpina.
- To, że ma gdzieś kibiców Wisły - czy to akcja z transparentem, czy oblodzonymi schodami.

Mogę wymienić więcej, ale to wg. mnie trzy największe grzechy naszego obecnego prezesa. Dlatego od jego następny oczekuje: działań, rzetelności i szanowania kibiców.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.03.2012, 18:23
AveLechia napisał(a):Wyświetl post
To co zrobił zarząd to szkoda gadać Kaziu Moskal jesteśmy z Tobą !!!

Tu nie chodzi o dobre samopoczucie Moskala, tylko o dobro Wisły. Wisła od blisko 300 minut nie trafiła w światło bramki a tu oburzenie jakby Moskal miał licznik 5 wygranych / 1 remis i ktoś Kazkowi krzywdę robił. Kazek powinien być świadom że taka decyzja zapadnie. Ten skład zdobył poprzednio mistrzostwo Polski. Kazka muszą bronić wyniki, a nie to że jest zasłużonym piłkarzem Wisły. Za to jeszcze nikt stanowiska nie utrzymał. Też go lubię, ale niczego dobrego o grze Wiśle nie można powiedzieć (gorzej to wygląda niż pamiętne 8 miejsce na koniec za czasów Kazka)
A Kazek sobie poradzi i na pewno dadzą mu możliwośc dalszej pracy w Wiśle, chociaż jestem za tym żeby zaczął trenować jakiegoś 1 ligowca. Niech się podszkoli
A Probierz.. z nim gorzej juz nie będzie. Kasy dużej nie dostaje, nic nie ryzykujemy. Dobry ruch.

Poszperaj tam a znajdziesz Kazimierza Kmiecika i 50 innych zasłużonych zawodników / działaczy i trenerów Wisły.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 01.03.2012 o godz. 18:34.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.03.2012, 18:23
a kto ma zostac nastepca Basalaja?
chcesz jakiegos kolejnego figuranta w typie Hellera czy Wilczka?
bo ja takich nie chce

Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 01.03.2012, 18:26
Basałaj wcale takiej złej roboty nie robi... czasem robi dobrą minę do złej gry ale następców nie widać... mogą być tylko gorsi.
Odpowiedz cytując
gosc2332
Senior Member

Stary 01.03.2012, 18:29
No właśnie, kim jest ten Probież ? nie znam gościa, nigdy o takim nie słyszałem
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 01.03.2012, 18:31
aNouc napisał(a):Wyświetl post
A teraz byle pionki z Korony, Podbeskidzia i innych robią co chcą. Stadion Wisły był twierdzą, na dziś jest przedszkolem. To mnie najbardziej boli.
Zwróć uwagę, że teraz nawet w takiej Koronie grają piłkarze, którzy wtedy grali w drużynach o klasie najgroźnieszych rywali Wisły, takich jak np. Legia. Teraz w tej samej Legii grają Ljuboja, Blanco, czy Novo, zawodnicy z niemałą renomą europejską, natomiast w drużynie Korony grają Ci, którzy by zapewne grali w takiej Legii, gdyby nie ich postęp w sprowadzaniu coraz to lepszych zawodników.

Podbeskidzie kadrowo może nie imponuje, chociaż w mojej opinii jadą teraz na typowym farcie beniaminka i następny sezon będzie rozpaczliwą walką o utrzymanie w ich wykonaniu, natomiast w Koronie gra Golański, Vukovic czy Stano. Popatrz na ŁKS, jakie tam są nazwiska, a mimo tego są w tej lidze praktycznie pewniakiem do spadku. Wiadomo, że jest to związane też z czymś innym, czyli problemami z przygotowaniami do sezonu, ale mimo wszystko.

Cracovia, mimo że jest bodaj najgorzej grającą w piłkę drużyną tej ligi, w składzie ma gościa, który jeszcze niedawno w miarę wyróżniał się na poziomie średniaka Eredivisie, mają reprezentantów Łotwy czy Mołdawii, również młodzieżówek Czech, Litwy, Serbii i Słowenii. Do tego solidnych ligowców w stylu Kaczmarka, Radomskiego (olbrzymie doświadczenie z lig zagranicznych), Szałachowskiego, Bartczaka, czy Nykiela. A przypominam, że mówimy o najgorzej piłkarsko wyglądającej drużynie tej ligi!

W mojej opinii różnorodność opinii w kwestii wzrostu czy spadku poziomu tej ligi w stosunku do poprzednich lat wynika z tego, że generalnie nie wszyscy polscy ligowi średniacy zrobili postęp pod względem organizacji gry ofensywnej - dalej jest to wolna, schematyczna gra, głównie skrzydłami, z średniej klasy dośrodkowaniami, słabą techniką, co najwyżej indywidualnymi zrywami w tym względzie.

Niemniej jednak postęp (moim skromnym zdaniem), czy też inaczej mówiąc zaskakujące wyniki, dużo porażek czołowych drużyn, to wszystko wynika z tego, że w tych drużynach środka i dołu tabeli pojawiła się spora ilość przyzwoitych piłkarzy zagranicznych, kilkunastu reprezentantów, byłych reprezentantów, lub graczy ogranych w zachodnich ligach.

To wpływa na fakt, że przy szczelnie zorganizowanej defensywie (nikt nie zaprzeczy, że np. Korona zagrała ostatnio w defensywie bardzo szczelnie i na zbyt wiele Wiśle nie pozwoliła), odpowiedniej mobilizacji (spinanie się na te lepsze ekipy) te drużyny są w stanie sprawiać niespodzianki, szczególnie, że Lech, Wisła czy Legia miewają pewne wahania w dziedzinach koncentracji, mobilizacji z takimi ekipami, natomiast czasy są takie, że indywidualności to za mało na ogrywanie średniaków.

A indywidualności (na miarę tej ligi) mają również średniacy, indywidualności, które stać na pojedyncze zrywy, a których tak wielu nie miały jeszcze kilka lat temu (siłą rzeczy, skoro grali tam praktycznie sami Polacy, albo absolutnie mega szrotowy zaciąg zagraniczny).

Weźmy też np. takiego Vucko z Lechii - gra w polskiej drużynie, która piłkarsko należy w tym sezonie do dołu tabeli, a ten sam Vucko we wcześniejszym etapie swojej kariery zdecydowanie wyróżniał się w lidze chorwackiej, gdzie był ostoją defensywy mistrzowskiego wtedy Hajduka Split, z którym zdobył tam jeszcze dwukrotnie Superpuchar kraju. Potem grał jeszcze w następnej czołowej drużynie tej ligi, HNK Rijeka.

To zaowocowało transferem do naprawdę niezłej drużyny Tureckiej, tam przez dwa sezony był podstawowym obrońcą, po czym dopiero w ostatniej rundzie zaczął grać w kratkę (pięć spotkań, jeden gol, na kilkanaście meczy), a jego drużyna o ile się nie mylę była już w piątce najlepszych w lidze. Stąd trafił do Lechii. Jestem pewien, że 5 czy 6 lat temu taki zawodnik, będąc na tym etapie swojej kariery, nawet nie pomyślałby o transferze do polskiego średniaka.

A w Lechii, na której grę tak wszyscy narzekamy, gra reprezentant Burkina Fasso, który przyszedł z mistrza Norwegii, grają reprezentanci Litwy, Łotwy i Armenii (przypominam, że byli o krok od awansu do baraży), a ich młody bramkarz jest tak dobry, że idzie do Udinese. I podobnie można powiedzieć o wielu polskich klubach - w Widzewie grają zawodnicy ocierający się o reprezentację Tunezji (jeden ma w dorobku tytuł mistrza Afryki), Ukah grywa w reprezentacji Nigerii, w Łodzi gra również zawodnik, który grał regularnie w czołowej bułgarskiej drużynie, były młody kapitan Boavisty, czy etatowy reprezentant Litwy.

Dlatego właśnie tak ciężko jednoznacznie określić, czy ta liga zrobiła postęp, czy nie. Bowiem nie zawsze jest to wyraźnie widać, mało kto z oglądających zawraca sobię dupę takimi rzeczami jak organizacja gry defensywnej całego zespołu, typowy widz widzi tą sytuację w ten sposób, że drużyny grają tak słabo, że nie potrafią zorganizować większej ilości ataków. "A przecież dawniej tyle bramek u nas strzelano!"

Typowy widz widzi również to, że na boisku jest strata za stratą, a nie widzi tego, że przy tym zawodniku, który piłkę traci, jest błyskawicznie dwóch obrońców, którzy utrudniają mu zagranie. I tak dalej. Taki Sernas, najlepszy piłkarz Litwy w poprzednim roku, nie strzela goli, bo nie daje mu się na boisku miejsca, a że formę ma średnią, to to przekreśla jego strzeleckie wyczyny.

Reasumując, wyniki w pucharach moim zdaniem świadczą jednoznacznie o progresie tej ligi i słodkie pierdzenie w stylu "A bo Wiśle się nie chciało!" nie ma pokrycia w faktach. Po prostu część ludzi nie rozumie tego, że poziom ligi, a piłkarska atrakcyjność dla widza nie zawsze idą w parze.

Oczywiście jeśli w naszym kraju nie będzie progresu w dziedzinie indywidualnej techniki piłkarskiej, to też nawet czyniąc dalszy progres w wymienionych przeze mnie dziedzinach, dojdziemy do ściany. Bo defensywa i kontra, nawet w perfekcyjnym wydaniu, to dobry sposób do pewnego momentu - dobrze to obrazują osiągnięcia naszej kadry w ostatnich latach, na eliminacje to wystarczało, czasem wręcz tam szaleliśmy, niestety nigdy nie przekładało się to na sukcesy w trakcie głównych turniejów.

Podobnie jest z naszą ligą - w wielu dziedzinach robimy progres, być może dojdziemy do 15, 14 czy nawet dajmy na to 13 pozycji w Rankingu Lig Europejskich, ale wyżej dupy nie podniesiemy, bowiem braknie techniki, świetnej i pomysłowej organizacji gry ofensywnej. Nie zmienia to jednak faktu, że postęp jest, nie jesteśmy już 25 ligą (czy tam coś koło tego) w Europie i fakt posiadania dwóch drużyn na wiosnę w LE i jednej w IV rundzie eliminacyjnej LE o tym tylko świadczy - szczególnie, że w pucharach nie wystawiliśmy drużyny, która byłaby rozstawiona przez całe eliminacje i mogłaby nabić kolejnych punktów na miejscu Jagi.
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 01.03.2012, 18:33
juz odbilem z tego forum, ale ta wiadomosc jeszcze musze skomentowac.to jest K.... jakis zart! napisze w wielkim skrocie to co juz pisalem parokrotnie z BC Wisla nie przekroczy pewnego levelu, bo ten pan ma zabetonowany mozg jesli chodzi o futbol.tyle razy nie zauwazyc tych samych popelnianych bledow to nawet futbolowy analfabeta by w koncu zajarzyl, ze nie tedy droga.mam nadzieje, dla dobra Wisly, ze na jakis czas popadnie w ligowy srodek tabeli a to w przyszlosci przyniesie nam zmiane wlasciciela, bo jak do tej pory reszta byla dupiata to teraz powoli zaczynaja nam odskakiwac a my ciagle to samo odstawiamy.pozdro
Odpowiedz cytując
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 01.03.2012, 18:41
Nie jestem przeciwnikiem Probierza, ale idiotycznej polityki klubu. Prwda jest taka, że jeśli nie wymienimy połowy składu to nawet Guardiola nam nie pomoże.
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 01.03.2012, 18:41
Kazia Moskala szanuję i szanować będę bez względu na wszystko.

Nie przeszkadza mi to w ocenie jego pracy trenerskiej, która wypada blado. Miał czas na przygotowanie zespołu a co z tego wyszło - widać jak na dłoni. W czterech meczach z przeciętnymi drużynami stworzyliśmy tyle sytuacji podbramkowych i strzeliliśmy tyle goli ile kiedyś było w jednym meczu. Może faktycznie pierwszy zespół to było dla niego - póki co - za duże wyzwanie

Nikt z nas nie wie jak faktycznie potraktowano Kazia, więc dopóki sytuacja się nie wyjaśni radzę gorącym głowom nieco dać sobie na luz.

O Probierza Wisła - podobno - zabiegała od dawna. Czy to dobry trener czy nie, przekonamy się niedługo. Pamiętajcie jednak, że on przyszedł do Wisły by z drużyną odnosić sukcesy. Chodzi mu o to samo co nam - jedziemy więc na tym samym wózku. Dlatego należy mu się nasze wsparcie.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.03.2012, 18:43
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Akcja dziwna? Jasne.
Zaskakująca? Pewnie.
Niesprawiedliwa (dla Moskala): Być może.

Weźcie proszę pod uwagę, że Pan Kazimierz jest dojrzałym, inteligentnym facetem i w momencie mówienia "ok", doskonale zdawał sobie sprawę jak dużo ryzykuje. Za długo jest w Wiśle, żeby nie wiedzieć jak łatwo wyrzuca się tu trenerów, jak autorytarnie podejmuje decyzje, jak absurdalne ma się oczekiwania w zestawieniu z oferowanymi środkami. I że jego wiślackość dla Cupiała będzie co najwyżej dla Cupiała powodem do tego, żeby nie płacić mu zbyt wiele.
Może część z Was nie zdawała sobie sprawy, że Moskal może bardzo szybko i boleśnie upaść ale sam zainteresowany wiedział to na pewno.
Przykro trochę, za kilka tygodni będziemy wiedzieć czy decyzja była słuszna.
Oczywiście, że tak. To była jego życiowa szansa żeby wsiąść na tą karuzelę. Każdy wiedział, że w zimie były potrzebne transfery, Kazek oczywiście też, ale wiadomo też, że gdyby Kaziu zaczął o nie pyskować to dostałby kopa w zimie więc siedział cicho wierząc, że może i bez nich się uda. Np. medal i dobre wyniki z Wisłą byłyby nawet w przypadku nieuchronnego wcześniej czy później końca trenowania Wisły przepustką do stołka w kolejnym klubie.
Nie udało się. Co więcej dobijające przynajmniej mnie były wywiady typu dzisiejszy z Ilievem - u Kazia czujemy radość z gry, jest fajnie, 100% poparcia dla Kazia itp. Fajnie że samopoczucie ok tylko te wyniki - wiosną wszystko nie tak.
Moim zdaniem z Polski można było w tej sytuacji spróbować Probierza, Fornalika (z tym że jego raczej od lata), inna opcja od lata to Skorża (choć może jeszcze za wcześnie na powrót, pytanie też czy On by chciał).
Zagranica - nazwiska typu Jimenez czy Michel można między bajki włożyć ze względów finansowych, poza tym kto dałby im warunki, pieniądze i czas.
Słowianie, Bałkańcy na których nas stać - a który z tych co tu (w Polsce) byli zrobił jakiś niezapomniany wynik?
Okuka? Ktoś jeszcze?
Dzięki za wszystko co dotąd Kaziu!
Trzymam kciuki za sukcesy Wisły z trenerem Probierzem.
Przy dobrej grze i wynikach "pudło" i /lub PP jest wciąż jeszcze do zdobycia.
Ostatnio edytowane przez arti : 01.03.2012 o godz. 20:05.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 01.03.2012, 18:44
Na konkurencyjnym forum jeszcze większy najazd na Basałaja. Nie bronię pana BB ale śmiesznym jest obwinianie go o tą zmianę. Ciekawy jestem kiedy/czy nadejdzie taki moment, że wszyscy pojmą kluczową sprawę - o wszystkim decyduje jedna osoba i być może właśnie dzięki temu jest tak jak jest. Osoba ta ma doradców, którzy Wisłę w odróżnieniu od tej osoby mają centralnie i dość głęboko w dupie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów