The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.04.2011, 08:25
Antystenes napisał(a):Wyświetl post
Ja bym dał ostatnią szansę Riosowi. Niech chłopak powie gdzie najbardziej lubi grać (zapewne w ataku), niech go trener tam wystawi na cały mecz i będziemy wiedzieć czy bez żalu go żegnać, czy powalczyć o nowy kontrakt.
Prawda jest taka, że nie dostał prawdziwej szansy od Maaskanta. Co to jest 5-15min?
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 21.04.2011, 08:38
W ME 4 mecze 8 goli..
Zasługuje na tą szanse co by nie było. Dla czystego sumienia i by być fair wobec zawodnika Maaskant powinien go wystawić. Potraktować to jako ostatnia szansa, jak będzie dreptał po boisku jak Adebayor wczoraj to nie zawracać sobie głowy i sprawa jasna. Po sezonie adios Rios.
Chyba, że wolicie perspektywicznego Żurawskiego?
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.04.2011, 08:38
Rios zagrał 3 mecze w pełnym wymiarze czasowym, 4 mecze powyżej 60 min, 2 po 45 min, a reszta to ogony z czego 3 to wejścia od ok 85 min i później. I uważacie że to jest danie szansy To jest Latynos, a oni czasem dłużej się aklimatyzują, niekoniecznie musi to jego dotyczyć ale nie można tego wykluczyć. Jirsak też długo czekał, też wieszaliście psy na nim ale teraz jakoś te głosy ucichły, ba widziałem posty gdzie pisano by przedłużyć z nim kontrakt.. no ale cóż z niemal każdym zawodnikiem tak tutaj macie, Brożka czy Błaszcza na samym początku nie ominęło to..
pozdro i bez napinki
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 21.04.2011 o godz. 08:50.

Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 21.04.2011, 08:51
ME a Ekstraklasa to dwa różne Światy i to już wszyscy wiemy. A czy Maaskant jest fair wobec Branko, że nie daje mu pograć? Przecież obronę mamy fatalną...

Jirsak był ustawiany na złej pozycji, to nie jest zawodnika typu Szymkowiaka. Jirsak potrafi świetnie wspomagać prace w srodku pola pod obiema bramkami. Uzupełnia Meliksona w ataku, a potem szybko wraca pod pole karne, żeby bronic. Taka cicha praca której nie widać na boisku. Nie dziwie się, że nie było go widać przez te dwa lata, skoro grał na nie swojej pozycji.

Nie mamy czasu na eksperymenty, obecnie są 4 punkty przewagi i dzisiaj porażka wprowadza bardzo nerwowa atmosferę przed trudnymi meczami. Powinien zagrać zgrany, 'żelazny' skład.

Wole Małeckiego z przodu, czyli kompletna wymienność pozycji w trójkącie Kirm, Małecki, Melikson.
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.04.2011, 09:12
czasem się zastanawiam czy to forum kibiców Wisły Kraków, czy latynosa, który jedynie potrafi walić bramy z ogórkami. Wolny, średniego wzrostu i bez myślenia boiskowego. Zawsze, gdy dostaje szanse to zamiast biegać za 3 to drepta na boisku, nie wracając się, zapomniał, że on tu nie jest gwiazdą. Denerwuje mnie jego nonszalancja i brak zaangażowania, gdyby mi ktoś dał szansę na pewno zrobiłbym wszystko by się wykazać.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 21.04.2011, 09:20
art jasne przecież Jirsak był na różnych pozycjach ustawiany, poza tym wiem że za Skorży był źle ustawiany, ale jakoś mało kogo to obchodziło.. ciągle tylko pisano 700tys euro w plecy itp... Dlatego dla mnie to nic nowego na tym forum. No właśnie 2 lata Jirsak miał, a gdyby to było wypożyczenie to po Twoich ocenach po 1 sezonie wróciłby bez żalu

a_r_e_n_a tylko jakoś w poprzedniej rundzie wcale tak źle nie wyglądał. A w tej jest kompletnie bez rytmu meczowego, jeśli grałeś w piłkę to powinieneś wiedzieć co to oznacza.

Nie jestem jakimś fanem wielkim Riosa, bo ja do każdego zawodnika w naszej drużynie podchodzę tak samo, niech pogra dopiero go ocenimy... a po takich ogonkach, szczególnie w tej rundzie, to co tu można oceniać.

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.04.2011, 09:21
Maaskant nie ufa Riosowi, z jednej strony trudno się dziwić.
Dziś zapewne zwycięży wariant z Małym na szpicy i Siwakowem w środku, Maorem na skrzydle.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.04.2011, 09:22
Miał swoją szanse 300 % w meczu z Bełchatowem, wcześniej to co zrobił w Bielsku Białej (lobowanie bramkarza) i wszyscy widzieliśmy jak je wykorzystał. Chyba Maaskantowi to wystarczyło.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 21.04.2011, 09:31
Gwiażdzisty Gienek też tak miał i gdyby nie to że wreszcie zaczął strzelać byłoby to samo.. Brożek pudłował..
Ba nawet Messi ostatnio w lidze z Realem lobował a mógł spokojnie strzelić. To nie są argumenty.. poza tym jesli trener mu nie ufa to też nie należy się dziwić że tak gra. Gienek w pierwszych meczach nie wyglądał lepiej od Riosa,a teraz proszę.

Po prostu pokazuje tutaj jacy nieobiektywni potraficie być i jacy niecierpliwi. Gdybyście byli trenerami wielu ciekawych zawodników by wam uciekło

Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 21.04.2011, 09:38
Genkov przynajmniej walczy o każdą piłkę, biega od jednego obrońcy do drugiego, jest silny i dobry w powietrzu. Nie jesteśmy zależni jedynie od podań po ziemi, jak w przypadku Riosa. A jak gość wykazuje się jeszcze nonszalancją pod bramką rywala to co się dziwić, że nie pasuje trenerowi do koncepcji. Mały przynajmniej jest przebojowy, a Rios co ma? Zastawkę i koniec. Nawet przyspieszenia nie uświadczymy.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 21.04.2011, 09:40
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
Gwiażdzisty Gienek też tak miał i gdyby nie to że wreszcie zaczął strzelać byłoby to samo.. Brożek pudłował..
Ba nawet Messi ostatnio w lidze z Realem lobował a mógł spokojnie strzelić. To nie są argumenty.. poza tym jesli trener mu nie ufa to też nie należy się dziwić że tak gra. Gienek w pierwszych meczach nie wyglądał lepiej od Riosa,a teraz proszę.

Po prostu pokazuje tutaj jacy nieobiektywni potraficie być i jacy niecierpliwi. Gdybyście byli trenerami wielu ciekawych zawodników by wam uciekło
Ale tu nie ma czasu na czekanie bo gra się o mistrzostwo a nie o spokojny środek tabeli. Niestety ale Rios przed Maaskanetm grał już kilka meczy i w sytuacjach podbramkowych zawsze był spóźniony. Może lepiej dla Wisły i niego byłoby gdyby grał np. w Bełchatowie lub jakimś innym zespole środka tabeli.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Stary 21.04.2011, 09:42
http://www.youtube.com/user/Andres21Rios#p/u

ogarnijcie sobie ten kanał i zobaczycie grę Riosa
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.04.2011, 09:54
Widzę ,że znów trwają dywagacje czy Rios ma dostać szansę czy nie . Ja tylko zwrócę uwagę ,że mistrzostwa jeszcze nie zdobyliśmy i musimy wystawić optymalny skład a nie "dawać szanse". Jeśli Andy jest najlepszą opcją , najlepiej się prezentuje z całej trójki Żuraw , On i Mały na treningach grając jako wysunięty napastnik to z pewnością trener postawi na niego , jeśli zdecyduje się na kogoś innego to będzie znaczyć że ktoś bardziej odpowiada trenerowi na tej pozycji i ktoś bardziej na to zasłużył . Sam jestem ciekawy jak trener to poskłada , czy Mały powędruje na środek i Melex na skrzydło to wtedy kto na pomocy zagra? Może Sivakov a może w ostatnim tygodniu trenera przekonał do siebie Guła? Ciekaw jestem jak to trener rozwiąże .Wracając do Rios to na jego temat mam już wyrobione zdania i wg mnie jeśli byłby szybszym zawodnikiem , bardziej dynamicznym to z pewnością byłby jedną z gwiazd i liderów tej drużyny a szybkość to jego największy mankament niestety. Drugim powodem przez który Rios nie gra jest ustawienie które nie pasuje po prostu do tego zawodnika , w naszym 4-3-3 nie ma pozycji dla Andiego i nie ma sensu zmieniać koncepcji trenera , ustawienia dla jednego zawodnika który i tak jest tylko wypożyczony . Rios nie pasuje na jedynego wysuniętego napastnika ponieważ brakuje mu atutów , taki napastnik powinien być albo silny , wysoki , dobrze zastawiający piłkę ,przepychający się z rosłymi obrońcami albo bardzo szybki , urywający się obrońcom . Rios nie jest ani taki ani taki , co do pozycji skrzydłowego jest zdecydowanie za wolny , skrzydłowy w naszym ustawieniu musi być albo bardzo szybki albo dosyć szybki z bardzo dobrym dośrodkowaniem , sama technika nie wystarczy tutaj , skrzydłowy czasami musi umieć minąć obrońcę ,zrobić przewagę , na pełnej szybkości ruszyć do prostopadłej piłki ,itp. Kiedyś ktoś napisał że Rios ma bardzo dobry drybling , ja tego nie widziałem ale niech już będzie - co z tego dryblingu jeśli ,np. zwiedzie rywala jak nie ucieknie jemu i rywal zaraz będzie przy nim? Ostatnią pozycją wydaje się być pozycja ofensywnego pomocnika na której jeszcze mógłby zagrać ale czy na pewno ? Grając na tej pozycji tez trzeba czasem popracować w defensywie , podejść pod obronę by zainicjować akcję , mieć świetny przegląd pola , robić to co robi ostatnio właśnie Melikson . Ja szczerze mówiąc też nie widziałbym na tej pozycji Riosa ponieważ jest za wolny , mało dynamiczny , nie jest typowym rozgrywającym , to jest pozycja skazana dla zawodnika typu ,np. Kagawy czy właśnie naszego Meleksa choć wg mnie najprędzej Rios mógłby zagrać właśnie na tej pozycji jeśli już na jakiejś musiałby zagrać. On najbardziej pasuje na pozycję podwieszonego napastnika , porównałbym Go do Ediego z Korony który jest wolny jak żółw ale jednak grając w parze ze Wtorkiem robi dobrą robotę , pozycja podwieszonego napastnika do ofensywnego pomocnika jednak trochę się różni , może nie jest to jakaś wielka różnica ale jednak . Andy musiałby się przyzwyczaić do tej pozycji a i tak rywalizacji z Maorem nie wygra i pozostaje jedynie w kadrze rola rezerwowego ofensywnego pomocnika o którą też będzie walczyć co najmniej kilku piłkarzy : Boguski , Garguła , Mączyński a biorąc pod uwagę że jest taka nagonka w mediach na ilość obcokrajowców w kadrze Wisły to raczej alternatywą dla Maora będzie któryś z Polaków i uważam że Mąka albo Boguś mają większe predyspozycje do gry na tej pozycji. Andiemu życzę jak najlepiej ale po sezonie powinno mu się podziękować. Takie jest moje zdanie.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 21.04.2011 o godz. 10:14.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 21.04.2011, 10:00
art jasne przecież Jirsak był na różnych pozycjach ustawiany, poza tym wiem że za Skorży był źle ustawiany, ale jakoś mało kogo to obchodziło.. ciągle tylko pisano 700tys euro w plecy itp... Dlatego dla mnie to nic nowego na tym forum. No właśnie 2 lata Jirsak miał, a gdyby to było wypożyczenie to po Twoich ocenach po 1 sezonie wróciłby bez żalu

Nie jestem jakimś fanem wielkim Riosa, bo ja do każdego zawodnika w naszej drużynie podchodzę tak samo, niech pogra dopiero go ocenimy... a po takich ogonkach, szczególnie w tej rundzie, to co tu można oceniać.
Ale Nasz klub dwa lata temu wyglądał jak półl-amtorski jeśli chodzi o administracje/pion sportowy itp. Ja poprostu ufam, ze Masktan i Stan mieli dostatecznie dużo czasu na ocenienie jego potencjału i wyszło im, że nie jest to zawodnik który nie wpisuje się w ich plany i dlatego nie dostaje tak dużo szans. Po transferach zimowych widać, że znają się na tym co robią.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 21.04.2011, 10:03
fanfan żeby nie było ja nie dywaguje na temat tego czy Rios zagra czy nie, bo to nie ode mnie zależy. A co do samego piłkarza, to jak napisałem może mu aklimatyzacja długo przechodzić, może na prawdę trener mu nie ufa, a wiesz jak to mocno potrafi pociąć skrzydła. Piszesz że nie ma Rios dośrodkowań a mecz z Kielcami u nas? Poza tym sami tutaj piszecie że nasi skrzydłowi nie mają dobry dośrodkowań więc ten element odpada. Teraz pisze tak pół żartem bardziej, więc bez spinki proszę
Poza tym może z Riosem jest jak z Mauro który do nas przychodził jako napastnik a błyszczał u nas w środku pola kto wie..
Dla mnie nie ważne kto dziś zagra ważne byśmy wygrali i zrobili kolejny krok w stronę mistrzostwa

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.04.2011, 10:05
Cytat:
Genkov przynajmniej walczy o każdą piłkę, biega od jednego obrońcy do drugiego, jest silny i dobry w powietrzu.
Nie twórz mitów, Rios też dużo walczy, biega, ale po prostu, brakuje mu czegoś :] (bramek? ;>)
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 21.04.2011 o godz. 10:11.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.04.2011, 10:07
Mi się wydaje, że i Rios i Małecki to są gracze na skrzydło. Także zostawiłbym Meliksona na środku, a Małeckiego na skrzydle.

Gdyby Żurawski był w formie... Ale postawiłbym na Riosa.

Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Miał swoją szanse 300 % w meczu z Bełchatowem, wcześniej to co zrobił w Bielsku Białej (lobowanie bramkarza) i wszyscy widzieliśmy jak je wykorzystał. Chyba Maaskantowi to wystarczyło.
Ile setek Genkow zmarnował zanim zaczął strzelać. Nie wspominając o Pawle Brożku. Napastnik jak nikt inny potrzebuje czasu. Rios w sumie miał trochę czasu po ostatniej kolejce w której grał w ataku by sobie przemyśleć co i jak
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 21.04.2011, 10:13
JrQ- ale akurat rabi86 dobrze napisał o Gienku bo on tak gra od początku to fakt. Marcus w ocenach ciągle wytyka mu upadanie w polu karnym, ale jakby tak obejrzeć mecz tylko i wyłącznie pod kątem Gienka to sie zobaczy jaki on jest sponiewierany podczas tych 90 minut. Przecież to nie jego wina że tak go traktują, walczy może ich wkurza też nie wiem nie słychać tego przecież w TV. Dla mnie np żaden z upadków Gienka w którym reklamował faul w polu karnym nie był naciągany, a te który mógłby być po prostu wstawał i grał dalej.

Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.04.2011, 10:19
fanfan żeby nie było ja nie dywaguje na temat tego czy Rios zagra czy nie, bo to nie ode mnie zależy. A co do samego piłkarza, to jak napisałem może mu aklimatyzacja długo przechodzić, może na prawdę trener mu nie ufa, a wiesz jak to mocno potrafi pociąć skrzydła. Piszesz że nie ma Rios dośrodkowań a mecz z Kielcami u nas? Poza tym sami tutaj piszecie że nasi skrzydłowi nie mają dobry dośrodkowań więc ten element odpada. Teraz pisze tak pół żartem bardziej, więc bez spinki proszę
Poza tym może z Riosem jest jak z Mauro który do nas przychodził jako napastnik a błyszczał u nas w środku pola kto wie..
Dla mnie nie ważne kto dziś zagra ważne byśmy wygrali i zrobili kolejny krok w stronę mistrzostwa
Małecki i Kirm może nie mają dobrych wrzutek ale są zawodnikami szybkimi , co do Riosa to asysta z Koroną była ładna ale do Zieńczuka czy Kosy z dośrodkowaniami to mu daleko
Odpowiedz cytując
a_r_e_n_a
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.04.2011, 10:20
ludzie litości.
Genkov?
Brożek?
Cantoro?
Messi?
Bez przesady. Opowiadacie o tymczasowym braku skuteczności, ale zapominacie o jednej istotnej kwestii. Wszyscy w/w piłkarze pokazali swoje wyjątkowe predyspozycje w przeszłości, co sprawiało, że zaufanie było.

Brożek od zawsze uznawany był za wielki talent (inna sprawa, że Wisła trochę zjebała sprawę), Genkov był walił sporo bramek w dobrej lidze. Cantoro legenda Wisły, Messiego to ja pomine,

A kim jest Rios, czym się wykazał w swojej karierze? A tak jest z Argentyny, więc to już samo w sobie jest mega rekomendacja i wystarczy za gwarant wybitnych osiągnięć sportowych.
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 21.04.2011, 10:26
a_r_e_n_a Ty umiesz czytać? bo widzę że nie. Poruszyłem temat Mauro że przychodził do nas jako napastnik, a grał najlepiej w środku pola. Poza tym pod koniec gry u nas ostro go krytykowano i powinieneś to pamiętać a jak nie to zapraszam do archiwum. Brożek po swoim najsłabszym sezonie gdzie strzelił bodajże 7 bramek i 2 razy tyle setek zmarnował też wieszano psy na nim i chętnie pozbyto by go sie, nie pamiętasz? zapraszam do archiwum.
Wymieniłem Messiego bo on ostatnio też chciał tylko lobować bramkarzy taka argentyńska mania rzekłbym
A resztę wymieniałem w kontekście tego że chcieliście się ich pozbywać jak naprawdę słabo grali, a później jak się przełamali to już było wszystko cacy i byli zajebiści

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 21.04.2011, 10:31
a_r_e_n_a napisał(a):Wyświetl post
ludzie litości.
Genkov?
Brożek?
Cantoro?
Messi?
Bez przesady. Opowiadacie o tymczasowym braku skuteczności, ale zapominacie o jednej istotnej kwestii. Wszyscy w/w piłkarze pokazali swoje wyjątkowe predyspozycje w przeszłości, co sprawiało, że zaufanie było.

Brożek od zawsze uznawany był za wielki talent (inna sprawa, że Wisła trochę zjebała sprawę), Genkov był walił sporo bramek w dobrej lidze. Cantoro legenda Wisły, Messiego to ja pomine,

A kim jest Rios, czym się wykazał w swojej karierze? A tak jest z Argentyny, więc to już samo w sobie jest mega rekomendacja i wystarczy za gwarant wybitnych osiągnięć sportowych.
To Messi gra w Wiśle?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Pepsaj
Member

Od: 11.2008

Stary 21.04.2011, 10:47
Maaskant sobie poradzi. Wie najlepiej kto jest w jakiej formie. Jasne, że trening to nie wszystko, ale jednak więcej niż rozważania na forum. Zna też psychikę chłopaków itd. Wybierze co dla zespołu najlepsze. Niemniej jedak wydaje mi się, że albo z przodu zagra Mały, albo Rios. Wydaje mi się, że jest chyba - mimo wszystko - w lepszej formie niż Maciek. Choć bardzo bym chciał żeby Maciek coś strzelił
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 21.04.2011, 12:17
Zapewne Mały poleci na atak, bo się tego publicznie domagał. Obstawiam, że zagrają tak:

Mały
Melikson Jirsak Kirm
Sobolewski Wilk
Paljic Chavez Jaliens Cikos
Pareiko
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.04.2011, 12:41
Pozwolę sobie wtrącić przysłowiowe trzy grosze do dyskusji o Riosie. Otóż panowie, piłkarzy z techniką to jest na świecie pełno, a już w samej Ameryce Płd. to nawet na pęczki (Argentyna, Brazylia), ale to wcale nie znaczy że są to (lub będą) dobrzy piłkarze. Rios poza techniką nie ma kompletnie nic, więc ta technika to mu wystarcza na ogrywanie juniorów (przypominam że w ME to nawet Łobo czy Burliga strzelali aż miło). O tym że za bardzo nie wiadomo gdzie go ustawić to nawet Maaskant wspominał, więc o co tak właściwie chodzi? Czy 700 minut i 8 meczy w wyjsciowym składzie to wciąż jest za mało okazji żeby się pokazać?
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 21.04.2011, 12:50
Dla mnie sprawa jest jasna - jeśli mamy wybierać z trójki Żurawski, Małecki, Rios to powinien grać Małecki i uzasadnienie chyba jest zbędne. Jeśli natomiast Maaskant jednak da Patryka na bok i wybór będzie pomiędzy Andym, a Maćkiem to zagrać powinien Rios. Dlaczego? Ponieważ posiada przyzwoitą technikę, potrafi sie troche utrzymać przy piłce itd. Oczywiście nie zmienia to faktu, że od środkowego napastnika wymaga się o wiele wiele więcej, ale Żurawski również nie posiada żadnych cech jakimi powinien wyróżniać się snajper, a technicznie jest gorszy od Riosa. Dlatego prędzej dałbym szanse argentyńczykowi, choć pewnie i tak zagra Małecki. Liczę, że Patryk zrehabilituje się za zmarnowanie karnego w Kielcach i zapewni nam dziś zwycięstwo, do spółki z Kirmem.
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.04.2011, 12:50
Nie biczujcie mnie, powiem pewnie to, co większość "pikników", czy jak tam nazwiecie, ale chciałbym, aby Maaskant wystawił dokładnie ten sam skład, co w meczu z Bełchatowem. Niestety nie może tego zrobić, bo nie ma Genkova, a po kartkach wracają dotychczas grający w pierwszym składzie Sobol i Mały. Nie chodzi o to, że nie wygramy, ale Mały nie ma zmysły gry kombinacyjnej, a Sobol tylko czyści w przeciwieństwie do Wilka. Obstawiam więc, że nie bedzie pięknego meczu i gry jak z Bełchatowem. Może to dobrze, że wrócą Sobol i Mały, bo tutaj trzeba będzie fizycznie walczyć ze Śląskiem i zatrzymywać ich szybkie ataki i może dobrze, że wraca Mały, bo powalczy z Milą szybkościowo.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 21.04.2011, 13:22
Rios niewiele pokazał też w swoim macierzystym klubie, w karierze strzelił mniej niż 20 goli. To ma być napastnik? Bez jaj.

Poza tym my wciąż musimy zdobywać punkty, więc o dawaniu szans nie może być mowy. Zresztą, sam zawodnik miał okazję przekonać do siebie trenera. Zawalił - sam jest sobie winien.

Sivakow grał dopóki był w formie mimo, że na 100% go nie wykupimy, więc można też sobie darować teorie spiskowe na temat odstępnego Riosa. Maaskanta rozliczają z wyników, a nie z dawania szans. Zresztą, przy naszej krótkiej ławce Rios co chwila wchodzi na zmianę i pokazuje, dlaczego nie gra w pierwszym składzie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Stary 21.04.2011, 13:39
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Jak nie chcecie mieć syfu na forum w trakcie meczu wystarczy dać ignory takim osobom jak skeba Teqcontroller itp, ja tym 2 dałem ignory, wchodzę po meczu przeczytać forum i jest tylko PARE wpisów podczas meczu, z nimi to jest PARE stron czytania podczas każdego meczu (nad*pcają posty co 5 min i tak mecz w mecz, nie ważne czy wyjazd czy gramy w domu na Reymonta...) a Teqcontroller nawala emotami jak by miał ADHD (juz dochodzi do tego że w jego jednym poście jest więcej emotów niż słów). Ja dałem ignory i czytam forum na relaxie.
Rozczaruje cię , ponieważ dziś nie będę mógł oglądać meczu.ADHD może ty masz bo widzę że masz jakiś problem ze sobą , i nie masz do kogo przy.......ić

Co do meczu , Jeśli Rios jest pierwszym zmiennikiem Genkova to powinien wystąpić w tym meczu , Po za tym nie widzę jakiś wielkich zmian w składzie , Rios za Gienka na szpicy.Śląsk jest jak najbardziej do ugrania , byle by nie stracić jakiś głupich goli po stałych fragmentach gry.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.04.2011, 13:41
Osobiście bardzo lubię Riosa i szalenie zależałoby mi na tym, aby sprawdził się w naszym klubie i lidze, bo brakuje tutaj rozpaczliwie piłkarzy mających jakiekolwiek sensowne wyszkolenie techniczne.

Ale jest problem - Rios nie strzela bramek, a wszystkie okazje gry, które otrzymał od Maaskanta po prostu zmarnował. Wolfy ma rację, że trener nie jest od "dawania szans" komukolwiek, tylko od dbania o wyniki drużyny. Ma przygotować skuteczną taktykę i wybrać do niej efektywnych wykonawców. Rios długo pracował nad tym, by nie zasłużyć sobie na to miano, choć ogromnie chciałbym, aby było inaczej.

Dlatego, choć i ja wolałbym zobaczyć na boisku Riosa, spodziewam się, że prędzej zagra Żurawski - też ostatnio gra piach, ale on przynajmniej sporadycznie strzelał bramki. Będę rozumiał tą decyzje Maaskanta.

Oby mimo to udało się dziś wygrać.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów