|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No to jestem bardzo ciekawy - jeśli kontuzja Pietii okaże się poważniejsza - kto zagra na lewej obronie? Jedna kontuzja i jesteśmy w dupie. Trzeba będzie łatać dziurę ostatnim obrońcą (Bunoza). Przypominam sobie, że na tej pozycji grywał czasami taki sam wieżowiec Paszulewicz - dobrze tego okresu nie wspominam
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jak to kto? Wojciech Cygal! Nawet zagrał już jeden sparing na tej pozycji...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Haha, to jakies jaja są ;]
No, ale takie skutki 'ofensywy transferowej'. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Zawsze moglibysmy sprobowac zagrac 3 obroncami... np. Chavez, Cleber, Bunoza i Wilk bardziej cofniety pomocnik... w formacji 3-4-3. Jakos tak gralismy juz w sparingu.
![]() Tylko Wisła Nasz T.S. ! Wierność
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Lepiej niech Chavez nie gra (tym bardziej na lewej), bo to bedzie wielkie nieporozumienie i wielki wp...ol od Jagi. Ciekawi mnie jak to Maaskant rozwiaze, ale ciekawie to nie jest.
A z Cygalem to nie jest taki zly pomysl, napewno lepiej niz wariant z Chavezem |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
5 kolejka remis na wyjezdzie biore w ciemno ,wygrana choćby 1-0 tez po golu Kirma
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Problem, na którym boku obrony zagra Piotrek chyba rozwiązał się sam. Szczerze - nie wiem, kogo by można za niego wystawić... ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
No to jaja będą...może Kirm bo nikt inny nie przychodzi mi do głowy, chyba, że Cleber na lewej, a Bunoza z Chavezem na środku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Bunoza grywał w Bośni na lewej obronie
kłopot w tym jak on by miał ze swoja zwrotnoscia powstrzymac Grosickiego albo Kupisza |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Zarówno Cleber jak i Bunoza nie należą do sprinterów. Chaveza w akcji nie widziałem, więc nie oceniam. Ciężko będzie powstrzymać Grosickiego, ale to wina tylko i wyłącznie prowizorycznej polityki transferowej prowadzonej przez klub. W każdym razie mam nadzieję, że uraz Brożka nie jest poważny i być może zdąży się wykurować do piątku i zagra.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jeżeli ktoś ma powstrzymać Grosika grającego czasem na prawym, czasem na lewym skrzydle to tylko para Cikos - Kirm...niestety innej możliwości nie widzę.
Czyli jak dla mnie mniej więcej taki skład: Pawełek Cikos Cleber Bunoza Kirm Małecki Wilk Boukhari Paljić Rios Brożek/Żurawski |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A widziałeś, żeby Kirm kiedykolwiek odebrał komuś piłkę ? Przecież to by była rzeźnia.
Nie wszystko stracone. Da się Piotrkowi Ketoprom i po bólu ![]() Z resztą to ciekawe, do niedawna Brożek sie nie nadawał na lewego obrońcę, a jak może go zabraknąć, to panika. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
||
Sobol nie nadaje się już na def. pomocnika, bo to za dużo biegania. Chavez jak się okazuje musi się zaaklimatyzować, Bunozę albo Clebera trzeba będzie wystawić na lewej obronie. Chcesz Kowalskiego na stoperze? Chrapek- nie, nie dlatego, że zagrał dobrze w sparingu. Widziałem go w ME. Chłopak ma potencjał. Oczywiście, że nie będzie teraz zbawicielem, ale kiedyś musi zacząć grać. Konkurencja to ledwo biegający Sobol i bezużyteczny Jirsak. Moim zdaniem Chrapek jest w stanie dać drużynie mniej więcej tyle samo może troszkę więcej, może troszkę mniej, ale on w przeciwieństwie do tej dwójki rokuje na przyszłość. Nawet kilka spotkań może sprawić, że chłopak będzie się rozwijał i za chwilę będzie zdecydowanie lepszy. Garguła zasłużył sobie na pierwszą jedenastkę tym, że inni prezentują się dramatycznie słabo, a ktoś musi rozegrać piłkę w drugiej linii- trzeba szukać nowych rozwiązań, skoro tamte się nie sprawdziły. Oczywiście można siedzieć i zaklinać rzeczywistość twierdząc, że Łobo i Jirsak jeszcze wystrzelą, tylko potrzebują zrozumienia i wsparcia trenera... Z kolei wystawienie kolejnego półlewego napastnika za przeproszeniem gówno nam da, bo wszyscy będą stali w jednym miejscu i czekali na podanie, którego nie będzie miał kto zagrać. Nie krępuj się, zarzuć konkretami, z chęcią odpowiem.
eksperymenty, nie nadaje się na stopera... A sprawdźcie sobie panowie gdzie Sobol grywał w Dyskobolii i to z powodzeniem.Tośmy zaszaleli- jeden zdrowy boczny obrońca, w dodatku słaby. Maaskant zagra trójką- z Jagą na wyjeździe wydaje się to szaleństwem, ale może lepiej zagrać rozsądną trójką niż nierozsądną czwórką z jakimś Kirmem, czy kimś w tym stylu na boku. |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak dla mnie Bunoza na lewej.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Już to widzę - Bunoza zagra na lewej obronie, a potem płynie na niego lawina na forum, bo "Grosicki/Kupisz go wkręcał jak dziecko"
Taki wzrost na środku obrony to bardzo duży atut, ale na bokach obrony, gdzie trzeba biegać, brać udział w akcjach ofensywnych, wracać się i powstrzymywać skrzydłowych rywala to jednak niekorzystna cecha... Mimo wszystko on chyba pozostaje jedyną opcją... Szkoda, bo może się spalić, a tego nikt by nie chciał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A swoją drogą to Piotrek ma kolejny już uraz pleców .....
Ostatnio edytowane przez Dean : 08.09.2010 o godz. 21:04.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jovanic
Cikos-------Cleber----Bunoza -------------Wilk------------- Kirm------Sobolewski/Jirsak---Paljic -------------Małecki--------------- -------Żurawski----Rios---- ![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Widziałem tylko kilka meczów Piotrka na prawej obronie i to mi wystarcza by ustawiać tam Cikosa. Uwzględniłeś dyspozycję Pietii w swoim poście, sam widzisz jak grał na swojej pozycji a Ty chcesz mu jeszcze kazać kopać piłkę prawą nogą Równie dramatyczny poziom gry co Piotrek na prawej obronie mógłby zademonstrować chyba tylko Łobo. Sobol myślę, że jeszcze da radę pobiegać ten sezon na swojej ulubionej pozycji. Fakt, grywał na stoperze - lata temu. Po co mamy przesuwać Sobola skoro mamy trzech środkowych obrońców? Jest Cleber, Bunoza i Chavez. Poza tym wystawianie Radka na stoperze to jak najbardziej eksperyment - nie przypominam sobie by w Wiśle zagrał choć raz na tej pozycji. Chrapek? Grał w sparingu na pozycji defensywnego pomocnika. Sobol i Wilk są na tą chwilę zwyczajnie lepsi. W grę wchodzi jeszcze bezproduktywny Tomek (jednak daleko mi do stwierdzenia, że Chrapek da nam w tej chwili więcej). Garguła nie zagra, pomijam już to jaką formę prezentuje (skoro wstawiasz Chrapka do składu dodaj jeszcze Rado - chłopak też ma potencjał, gorszy od Garguły nie będzie a też musi grać by się rozwijać) - trener ściągnął sobie Marokańczyka właśnie po to, by ten pokierował naszą grą. Choćby Bunoza na lewej obronie... Ja wiem, że Boenisch też wielki chłop, jednak chyba za bardzo optymistycznie podchodzisz do umiejętności Gordana. Choć może i masz rację, jak tam nie zagra to nie dowiemy się czy grać tam potrafi ![]() Myślę, że skład będzie wyglądał tak: Pawełek (chyba, że Jovanic ozdrowieje - mam taką nadzieję Cikos Cleber Bunoza (zagrałbym jednak Chavezem) Brożek (jeśli nie wyzdrowieje - nie mam pojęcia... może Kirm) Sobolewski Boukhari Wilk Rios Żurawski (sam chciałbym tu zobaczyć Brozia) Paljic lub Małecki Zaczynamy grać 4-3-3 - to wg mnie najsolidniejszy skład na chwilę obecną |
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Normalnie jak się co poniektórych czyta to masakra jakaś jest.Najlepiej nie jedźmy do Białegostoku,oddajmy mecz wo.No problem.Ludzie ogarnijcie się!Trener Maaskant zapewne wie kto ma zagrac,a wasze przewidywania,sugestie,składy są słodkim pierdzeniem,które wkurza!
Powiem tylko od siebie tyle. Po każdej przerwie,spowodowanej przerwą na gre repry,drużyny które grały dobrze-po takiej przerwie grały pytę. Analogicznie sprawa się ma w kwestii odwrotnej.Jak ktoś się interesuje piłką,i siedzi w tym temacie przynajmniej 15-20 lat to temat ogarnia i wie że tak dokładnie jest.A jak tak bardzo macie w przyszłości ochotę decydowac kto,gdzie i jak będzie grał we Wiśle to proponuję kursy trenerskie.Jestescie młodzi,z tego co widac macie wiedzę (hehehe),ambicję.Proponuje wejśc w to gówno i zakasac ręce do roboty,a nie wypisywac tu dyrdymały. Wisła w Białymstoku jak zagra tak jak w Łodzi to wygra i to z palcem w ( I ). Pozdrawiam normalnych,nieopętanych FM-em. |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Są różne za i przeciw, ale zdecydowanie zgadzam się z PalladynemTS. Wisła wygra z Jagą, nie mam wątpliwości.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
palladynTS - ale ten temat jest właśnie o takim słodkim pierdzeniu - o przewidywanych składach, ewentualnej taktyce itp. Jeśli Cię to wkurza to po co to czytasz? Zawału jeszcze dostaniesz...
Taka dyskusja służy tylko luźnej wymianie poglądów - nie przejmuj się, nikt z nas nie ma aż takich ambicji a tym bardziej wiedzy by prowadzić Wisłę ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
||||
Brożek>Bunoza>Cleber>Paljic/Kirm Nie jestem zwolennikiem Bunozy na lewej obronie ani tym bardziej w ogólności wieżowców grających na boku. Ale o ile Diaz był po prostu dziwny, może niewyszkolony, o tyle Bunozy jeszcze nie skreślam na lewej obronie. Ponoć grał tam, nawet całkiem często więc można go spróbować wobec kadrowego pomoru. Cleber jest zbyt stary i przez to zbyt wolny, on z pewnością nie podoła, Bunoza ma szansę. Kirm to myślenie życzeniowe, Skorża raz go tam wystawił na kilkanaście minut i był dramat. Możnaby spróbować Paljica ale to ten sam poziom radosnej improwizacji. Co do wyboru skrzydła dla Brożka. Dla mnie Bunoza na lewej obronie to niewiadoma- jedynie potencjalna wpadka. Cikos na prawej obronie to absolutnie pewna wpadka. EDIT @ PalladynTS Rozbraja mnie, kiedy ktroś mówi o merytorycznej wymianie poglądów a chwilę potem podaje swój pogląd jako jedyny słuszny nie opierając się na argumentach tylko na przekonaniu o własnej racji. Tak mniej więcej dzuiała "polityka" w wydaniu pana, którego masz w awatarze. My nie zastanawiamy się ile Wisła przegra, ale biorąc pod uwagę nasz stan kadrowy i formę a także dyspozycję Jagiellonii i daleki wyjazd, porażka jest opcją, z którą trzeba się realnie liczyć. Wszyscy chcemy żeby Wisła wygrała i na to liczymy. Ale porozmawiać o tym, co nas niepokoi lub czego oczekujemy chyba można ;> , czy to też już wpisane do indeksu czarnowidztwa i powszechnie zakazane?
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 08.09.2010 o godz. 22:18.
|
|||||
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
Otóż nie kolego.Temat służy merytorycznej wymianie poglądów n/t tego meczu,a nie rozpisywaniu składów,możliwości taktycznych,czarnowidztwu co poniektórych. Ja jestem kibicem Wisły,w sercu z dumą ją noszę.Nie zastanawiam się ile moja drużyna przegra. Zawsze wierzę że wygra!A jak przegrywa?No cóż to jest sport. A Wy dalej sobie polemizujcie o Chrapkach,kalibabkach i o tym czy lepsze masło od margaryny,cz y też lepiej się śpi na prawym czy też na lewym boku.Dobrej nocy.
Ostatnio edytowane przez palladynTS : 08.09.2010 o godz. 22:00.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Fajne masz życie, ilu ja takich słyszałem a potem był płacz i bluzgi w stylu - wyp.sku.je,ku, złodzieje, sprzedawczyki itp.Bo jak to?Przecież oni nie mogli tego przegrać -żadnych wątpliwości co do tego nie miałem
![]() Tak to już jest jak ktoś sobie różowe okularki włoży a rzeczywistość ustawi go do pionu. ps a co do meczu - jak się pofarci to będzie remis. ps2 - a tak w ogóle to oczywiście po cichu liczę na wygraną i będę za nią trzymał kciuki bardziej niż zwykle(nowy trener, nowi zawodnicy itp) -tyle że co innego kibicować i wierzyć a co innego racjonalnie oceniać szanse. Jak forum zmieni nazwę na forum sekciarzy Wisły Kraków to wtedy będę przewidywał w każdym meczu 5-0 dla Wisły ![]()
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 08.09.2010 o godz. 22:10.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
palladynTS - a gdzież ja się zastanawiam ile Wisła przegra? Kibicowania mnie uczyć nie musisz...
My tu sobie będziemy dyskutować o "kalibabkach" a Ty rzeczywiście idź już spać. Dobranoc kolego - sen ukoi Twoje nerwy ![]() Każdy ma inne spojrzenie na różne tematy - pozostaniemy pewnie przy swoich zdaniach. Jeśli chodzi o Chrapka zapewne widziałeś go więcej razy ode mnie, dlatego tak bardzo spierał się nie będę o tego chłopaka. Będę jednak obstawał przy swoim zdaniu na temat Brożka na prawej obronie a także pozycji na boisku Sobolewskiego (Radek i owszem słabo wyglądał fizycznie w pierwszych meczach - myślę jednak, że przerwa spowodowała u niego powrót do normalnej dyspozycji fizycznej).
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 08.09.2010 o godz. 22:16.
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
tak sobie myślałem i wiele osób zapomniało, że Cleber grywał na lewej obronie, nawet za Skorży, chodź nie chciał tam grać ..
jak dla mnie ustawienie Cikos - Chavez - Bunoza - Cleber optymalne Bunoza jest za wysoki, za mało zwrotny na bok, Cleber też demonem szybkości już nie jest, ale nadrabia doświadczeniem i twardością w grze, wejdzie 2-3 razy w nogi i odechce się hasać chociaż wolałbym przekwalifikować Kirma, bo szkoda takiego zawodnika na ławce, jest zadziorny szybki, odbiór by poprawił no ale zobaczymy .. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jak dla mnie to robimy przyspieszony kurs 3-5-2
![]() ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
bet at home
parę dni temu był remis, teraz: 2,45 3,00 2,85pierwsza pozycja to oczywiście Jaga sytuacja jest taka, że remis można brać w ciemno ![]() chyba, że któryś z zawodników Jagi w pierwszych minutach się wykartkuje i to w polu karnym ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|