The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.09.2010, 18:44
No to jestem bardzo ciekawy - jeśli kontuzja Pietii okaże się poważniejsza - kto zagra na lewej obronie? Jedna kontuzja i jesteśmy w dupie. Trzeba będzie łatać dziurę ostatnim obrońcą (Bunoza). Przypominam sobie, że na tej pozycji grywał czasami taki sam wieżowiec Paszulewicz - dobrze tego okresu nie wspominam
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.09.2010, 19:04
Jak to kto? Wojciech Cygal! Nawet zagrał już jeden sparing na tej pozycji...
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.09.2010, 19:13
Haha, to jakies jaja są ;]

No, ale takie skutki 'ofensywy transferowej'.
Odpowiedz cytując
kaco1985
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.09.2010, 19:25
Zawsze moglibysmy sprobowac zagrac 3 obroncami... np. Chavez, Cleber, Bunoza i Wilk bardziej cofniety pomocnik... w formacji 3-4-3. Jakos tak gralismy juz w sparingu.
Tylko Wisła Nasz T.S. !

Wierność
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 08.09.2010, 19:29
Lepiej niech Chavez nie gra (tym bardziej na lewej), bo to bedzie wielkie nieporozumienie i wielki wp...ol od Jagi. Ciekawi mnie jak to Maaskant rozwiaze, ale ciekawie to nie jest.

A z Cygalem to nie jest taki zly pomysl, napewno lepiej niz wariant z Chavezem
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 08.09.2010, 19:38
5 kolejka remis na wyjezdzie biore w ciemno ,wygrana choćby 1-0 tez po golu Kirma
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.09.2010, 19:46
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Uran235 - miażdżysz

Piotrek na prawej obronie to sabotaż...
Sobol na stoperze? Jeszcze nie teraz (o ile w ogóle)
Chrapek - bo zagrał nieźle w spraingu z V ligą? Proszę Cię...
Garguła? Czymże sobie zasłużył na pierwszą jedenastkę?

Pomijam już inne wybory - Twój post traktuje jako ironię.
Nie jaja sobie robi, tylko my aktualnie mamy taką kadrę, że Chrapek jak najbardziej się mieści.
Problem, na którym boku obrony zagra Piotrek chyba rozwiązał się sam. Szczerze - nie wiem, kogo by można za niego wystawić...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.09.2010, 19:59
No to jaja będą...może Kirm bo nikt inny nie przychodzi mi do głowy, chyba, że Cleber na lewej, a Bunoza z Chavezem na środku.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.09.2010, 20:05
Bunoza grywał w Bośni na lewej obronie
kłopot w tym jak on by miał ze swoja zwrotnoscia powstrzymac Grosickiego albo Kupisza
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 08.09.2010, 20:05
Baala napisał(a):Wyświetl post
No to jaja będą...może Kirm bo nikt inny nie przychodzi mi do głowy, chyba, że Cleber na lewej, a Bunoza z Chavezem na środku.
Zarówno Cleber jak i Bunoza nie należą do sprinterów. Chaveza w akcji nie widziałem, więc nie oceniam. Ciężko będzie powstrzymać Grosickiego, ale to wina tylko i wyłącznie prowizorycznej polityki transferowej prowadzonej przez klub. W każdym razie mam nadzieję, że uraz Brożka nie jest poważny i być może zdąży się wykurować do piątku i zagra.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.09.2010, 20:10
Jeżeli ktoś ma powstrzymać Grosika grającego czasem na prawym, czasem na lewym skrzydle to tylko para Cikos - Kirm...niestety innej możliwości nie widzę.

Czyli jak dla mnie mniej więcej taki skład:

Pawełek

Cikos Cleber Bunoza Kirm

Małecki Wilk Boukhari Paljić

Rios Brożek/Żurawski
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.09.2010, 20:17
A widziałeś, żeby Kirm kiedykolwiek odebrał komuś piłkę ? Przecież to by była rzeźnia.
Nie wszystko stracone. Da się Piotrkowi Ketoprom i po bólu
Z resztą to ciekawe, do niedawna Brożek sie nie nadawał na lewego obrońcę, a jak może go zabraknąć, to panika.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.09.2010, 20:26
Uran235 - miażdżysz

Piotrek na prawej obronie to sabotaż...
Sobol na stoperze? Jeszcze nie teraz (o ile w ogóle)
Chrapek - bo zagrał nieźle w spraingu z V ligą? Proszę Cię...
Garguła? Czymże sobie zasłużył na pierwszą jedenastkę?
Co do Brożka. Zagrał kilka razy za Skorży na tej pozycji i dramatu w skali ligowej nie było. Np. w pierwszym sezonie Skorży grał na Łazienkowskiej na prawej i było ok. Inna sprawa to aktualna dyspozycja Brożka, ale niestety Cikos to jest jakiś dramat, w dodatku nie trenował z drużyną. Chłopak prezentuje się tak jakby nie wiedział co ma robić na tym boku obrony. Zawsze jest kilometr od rywala, nie wie kiedy dojść, nie umie zablokować, nawet nie potrafi wykorzystać swojej siły. To, że jest zaangażowany to akurat mało daje przy braku elementarnych umiejętności. Na dziś na prawej obronie jest Pietia>Burliga>Cikos, tylko, że dwaj pierwsi są kontuzjowani, więc zagra Cikos albo wyjdziemy trójkąz tyłu.

Sobol nie nadaje się już na def. pomocnika, bo to za dużo biegania. Chavez jak się okazuje musi się zaaklimatyzować, Bunozę albo Clebera trzeba będzie wystawić na lewej obronie. Chcesz Kowalskiego na stoperze?

Chrapek- nie, nie dlatego, że zagrał dobrze w sparingu. Widziałem go w ME. Chłopak ma potencjał. Oczywiście, że nie będzie teraz zbawicielem, ale kiedyś musi zacząć grać. Konkurencja to ledwo biegający Sobol i bezużyteczny Jirsak. Moim zdaniem Chrapek jest w stanie dać drużynie mniej więcej tyle samo może troszkę więcej, może troszkę mniej, ale on w przeciwieństwie do tej dwójki rokuje na przyszłość. Nawet kilka spotkań może sprawić, że chłopak będzie się rozwijał i za chwilę będzie zdecydowanie lepszy.

Garguła zasłużył sobie na pierwszą jedenastkę tym, że inni prezentują się dramatycznie słabo, a ktoś musi rozegrać piłkę w drugiej linii- trzeba szukać nowych rozwiązań, skoro tamte się nie sprawdziły. Oczywiście można siedzieć i zaklinać rzeczywistość twierdząc, że Łobo i Jirsak jeszcze wystrzelą, tylko potrzebują zrozumienia i wsparcia trenera... Z kolei wystawienie kolejnego półlewego napastnika za przeproszeniem gówno nam da, bo wszyscy będą stali w jednym miejscu i czekali na podanie, którego nie będzie miał kto zagrać.

Pomijam już inne wybory
Nie krępuj się, zarzuć konkretami, z chęcią odpowiem.

tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Wielu defensywnych pomocników i schyłku swojej kariery grało na pozycji stopera, gdyż nie mieli siły na 90 minut orki w środku boiska. Niektórzy, tak jak Essien, Cambiasso czy Lewandowski lub Radomski z powodzeniem grają zarówno w środku pola, jak i na stoperze. Radek gra na newralgicznej pozycji, na której główną rolę odgrywa wydolność i przygotowanie fizyczne. Niestety, ale Sobol, przynajmniej na początku tego sezonu, po prostu nam się posypał, dlatego stwierdziłem, że może warto pomyśleć nad cofnięciem go do obrony, gdzie jeszcze ze 2 - 3 lata będzie w stanie pociągnąć na dobrym poziomie. Ponadto w drużynie brakuje ludzi z charakterem i strata jednego z niewielu piłkarzy z jajami mogłaby być bolesna. W obecnej formie Sobolewski nie nadaje się nawet do gry w środku pola w takiej Koronie Kielce, nie mówiąc już o Wiśle.
Przede wszystkim Sobol jest w stanie dać naszej drużynie na stoperze coś czego nie ma żaden inny aktualny stoper Wisły- wyprowadzenie piłki. Sobol umie podać, widzi partnerów. Istnieje nadzieja, że w przeciwieństwie do Clebera nie będzie walił po trybunach.

Radek - jeśli już nie daje rady - niech te 2-3 lata na stoperze pogra w Jadze. U nas trzeba stoperów z prawdziwego zdarzenia a nie eksperymentów.
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
Ale Sobol nie nadaje się na stopera, bo nie potrafi kompletnie grać głową.
eksperymenty, nie nadaje się na stopera... A sprawdźcie sobie panowie gdzie Sobol grywał w Dyskobolii i to z powodzeniem.

Tośmy zaszaleli- jeden zdrowy boczny obrońca, w dodatku słaby. Maaskant zagra trójką- z Jagą na wyjeździe wydaje się to szaleństwem, ale może lepiej zagrać rozsądną trójką niż nierozsądną czwórką z jakimś Kirmem, czy kimś w tym stylu na boku.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Stary 08.09.2010, 20:32
Jak dla mnie Bunoza na lewej.

Odpowiedz cytując
hawkins
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 08.09.2010, 20:38
Już to widzę - Bunoza zagra na lewej obronie, a potem płynie na niego lawina na forum, bo "Grosicki/Kupisz go wkręcał jak dziecko"

Taki wzrost na środku obrony to bardzo duży atut, ale na bokach obrony, gdzie trzeba biegać, brać udział w akcjach ofensywnych, wracać się i powstrzymywać skrzydłowych rywala to jednak niekorzystna cecha...

Mimo wszystko on chyba pozostaje jedyną opcją... Szkoda, bo może się spalić, a tego nikt by nie chciał.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Stary 08.09.2010, 20:44
A swoją drogą to Piotrek ma kolejny już uraz pleców .....
Ostatnio edytowane przez Dean : 08.09.2010 o godz. 21:04.

Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 08.09.2010, 21:03
Jovanic
Cikos-------Cleber----Bunoza
-------------Wilk-------------
Kirm------Sobolewski/Jirsak---Paljic
-------------Małecki---------------
-------Żurawski----Rios----
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 08.09.2010, 21:07
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie jaja sobie robi, tylko my aktualnie mamy taką kadrę, że Chrapek jak najbardziej się mieści.
Wolfy, jak podzielam Twoje zdanie odnośnie stanu naszej kadry "w ogóle" tak tutaj nie dramatyzowałbym aż tak bardzo - mamy przynajmniej trzech lepszych piłkarzy na pozycję o której wspomniał Uran 235.

Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Co do Brożka, Sobola itd...
Widziałem tylko kilka meczów Piotrka na prawej obronie i to mi wystarcza by ustawiać tam Cikosa. Uwzględniłeś dyspozycję Pietii w swoim poście, sam widzisz jak grał na swojej pozycji a Ty chcesz mu jeszcze kazać kopać piłkę prawą nogą Równie dramatyczny poziom gry co Piotrek na prawej obronie mógłby zademonstrować chyba tylko Łobo.

Sobol myślę, że jeszcze da radę pobiegać ten sezon na swojej ulubionej pozycji. Fakt, grywał na stoperze - lata temu. Po co mamy przesuwać Sobola skoro mamy trzech środkowych obrońców? Jest Cleber, Bunoza i Chavez. Poza tym wystawianie Radka na stoperze to jak najbardziej eksperyment - nie przypominam sobie by w Wiśle zagrał choć raz na tej pozycji.

Chrapek? Grał w sparingu na pozycji defensywnego pomocnika. Sobol i Wilk są na tą chwilę zwyczajnie lepsi. W grę wchodzi jeszcze bezproduktywny Tomek (jednak daleko mi do stwierdzenia, że Chrapek da nam w tej chwili więcej).

Garguła nie zagra, pomijam już to jaką formę prezentuje (skoro wstawiasz Chrapka do składu dodaj jeszcze Rado - chłopak też ma potencjał, gorszy od Garguły nie będzie a też musi grać by się rozwijać) - trener ściągnął sobie Marokańczyka właśnie po to, by ten pokierował naszą grą.

Nie krępuj się, zarzuć konkretami, z chęcią odpowiem.
Choćby Bunoza na lewej obronie... Ja wiem, że Boenisch też wielki chłop, jednak chyba za bardzo optymistycznie podchodzisz do umiejętności Gordana. Choć może i masz rację, jak tam nie zagra to nie dowiemy się czy grać tam potrafi

Myślę, że skład będzie wyglądał tak:

Pawełek (chyba, że Jovanic ozdrowieje - mam taką nadzieję

Cikos
Cleber
Bunoza (zagrałbym jednak Chavezem)
Brożek (jeśli nie wyzdrowieje - nie mam pojęcia... może Kirm)

Sobolewski
Boukhari
Wilk

Rios
Żurawski (sam chciałbym tu zobaczyć Brozia)
Paljic lub Małecki

Zaczynamy grać 4-3-3 - to wg mnie najsolidniejszy skład na chwilę obecną
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 08.09.2010, 21:33
Normalnie jak się co poniektórych czyta to masakra jakaś jest.Najlepiej nie jedźmy do Białegostoku,oddajmy mecz wo.No problem.Ludzie ogarnijcie się!Trener Maaskant zapewne wie kto ma zagrac,a wasze przewidywania,sugestie,składy są słodkim pierdzeniem,które wkurza!
Powiem tylko od siebie tyle.
Po każdej przerwie,spowodowanej przerwą na gre repry,drużyny które grały dobrze-po takiej przerwie grały pytę.
Analogicznie sprawa się ma w kwestii odwrotnej.Jak ktoś się interesuje piłką,i siedzi w tym temacie przynajmniej 15-20 lat to temat ogarnia i wie że tak dokładnie jest.A jak tak bardzo macie w przyszłości ochotę decydowac kto,gdzie i jak będzie grał we Wiśle to proponuję kursy trenerskie.Jestescie młodzi,z tego co widac macie wiedzę (hehehe),ambicję.Proponuje wejśc w to gówno i zakasac ręce do roboty,a nie wypisywac tu dyrdymały.
Wisła w Białymstoku jak zagra tak jak w Łodzi to wygra i to z palcem w ( I ).
Pozdrawiam normalnych,nieopętanych FM-em.
Odpowiedz cytując
Kost
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 08.09.2010, 21:36
Są różne za i przeciw, ale zdecydowanie zgadzam się z PalladynemTS. Wisła wygra z Jagą, nie mam wątpliwości.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 08.09.2010, 21:47
palladynTS - ale ten temat jest właśnie o takim słodkim pierdzeniu - o przewidywanych składach, ewentualnej taktyce itp. Jeśli Cię to wkurza to po co to czytasz? Zawału jeszcze dostaniesz...
Taka dyskusja służy tylko luźnej wymianie poglądów - nie przejmuj się, nikt z nas nie ma aż takich ambicji a tym bardziej wiedzy by prowadzić Wisłę
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.09.2010, 21:55
Widziałem tylko kilka meczów Piotrka na prawej obronie i to mi wystarcza by ustawiać tam Cikosa. Uwzględniłeś dyspozycję Pietii w swoim poście, sam widzisz jak grał na swojej pozycji a Ty chcesz mu jeszcze kazać kopać piłkę prawą nogą Równie dramatyczny poziom gry co Piotrek na prawej obronie mógłby zademonstrować chyba tylko Łobo.
Ja też Brożka widziałem w kilku spotkaniach na prawej obronie, bo w większej ich liczbie nie zagrał. Ale za każdym razem nie było widać jakiegoś wyraźnego wpływu zmiany strony na jakość gry tego zawodnika. Oczywscie na pewnym poziomie umiejętności takie detale jak preferowana noga robią różnicę, ale w sytuacji kiedy mam Cikosa, który nic nie umie i Brożka, który ma spore umiejętności i brak formy, ja jednak wolę Brożka. Pewnie w tym wypadku ja nie przekonam Ciebie, a Ty mnie.

Sobol myślę, że jeszcze da radę pobiegać ten sezon na swojej ulubionej pozycji. Fakt, grywał na stoperze - lata temu. Po co mamy przesuwać Sobola skoro mamy trzech środkowych obrońców? Jest Cleber, Bunoza i Chavez. Poza tym wystawianie Radka na stoperze to jak najbardziej eksperyment - nie przypominam sobie by w Wiśle zagrał choć raz na tej pozycji.
Nie zagrał, ale wie jak grać na tej pozycji, ni byłoby to dla niego jakąś wielką nowością. To już większym eksperymentem było przestawienie Baszcza na stopera, swoją drogą nadal ubolewam, że klub się go pozbył, bo mielibyśmy świetnego stopera( zakładając, że nikt by go nie sprzedał). Mamy trzech środkowych obrońców, ale ktoś pary Cleber Bunoza będzie musiał zagrać na boku, a Chavez ponoć nie łapie jeszcze taktyki i tak jak Marcelo czy Diaz potrzebuje czasu na przyswojenie europejskiego stylu gry. Do tego moim zdaniem Sobol nie pociągnie w drugiej linii. Sobol w pomocy to gra w dziesiątkę od 20-30 minuty( chodzi mi o jego wydolność, nie o ewentualne kartki).A na stoperze uważam, że jest w stanie dać więcej niż dwolny z trzech wymienionych przez Ciebie stoperów. Chociażby ze względu na umiejętność wprowadzenia futbolówki do gry.

Chrapek? Grał w sparingu na pozycji defensywnego pomocnika. Sobol i Wilk są na tą chwilę zwyczajnie lepsi. W grę wchodzi jeszcze bezproduktywny Tomek (jednak daleko mi do stwierdzenia, że Chrapek da nam w tej chwili więcej).
Jak już pisałem Sobol dla mnie zbytnio odstaje fizycznie. Wyrwę po Sobolu było widać nawet w spotkaniach z Litwinami. Wilk może grać, jestem za, chociaż póki co bardziej kosi niż czyści, ale w Koronie był niezły i może się wyrobi. Natomiast Chrapek w drugim sparingu grał defensywnego, w pierwszym grał środkowego/ofensywnego. Chłopak umie powalczyć, ale główne atuty to rozsądna krótka gra i umiejętność wykorzystania czy to zastawienia się czy to balansu ciałem do zdobycia przestrzeni w drugiej linii. Dla mnieswietnie bysię komponował z Gargułą. Ja nie twierdzę, że Chrapek da więcej jak jirsak, prawdopodobnie będzie to mniej więcej tyle samo. tylko jak już pisałem, wolę Chrpka, który za kilka( naście spotkań) może być lepdszy, przez grę może się rozwinąć od równie cienkiego Jirsaka, który się nie rozwinie.

Garguła nie zagra, pomijam już to jaką formę prezentuje (skoro wstawiasz Chrapka do składu dodaj jeszcze Rado - chłopak też ma potencjał, gorszy od Garguły nie będzie a też musi grać by się rozwijać) - trener ściągnął sobie Marokańczyka właśnie po to, by ten pokierował naszą grą.
Garguła z Litwinami nie grał źle i ogólnie to jest niezły piłkarz, jego głównym problemem są kontuzje. ale nam trzeba kogoś kreatywnego, więc trzeba eksperymentować. Boukhari, Paljic, Małecki, Żurawski i Rios- to są piłkarze, których ciągnie w jedno miejsce na boisku. Trener przez te dwa tygodnie nie był w stanie ułożyć tej drużyny tajktycznie, więc większość zagrań i ustawień ofensywnych będzie bazować na naturalnym zachowaniu poszczególnych piłkarzy. przy czterech-pięciu piłkarzach, których ciągnie do podobnej gry w tym samym miejscu boiska będziemy atakowali bardzo przewidywalnie, bardzo monotonnie i z dużym prawdopodobieństwem nasi gracze będą sobie wzajemnie przeszkadzać. Ponadto nie wiadomo na ile minut gotowy jest Boukhari, tym bardziej, że dopiero kończy się mu ramadan. Co do Rado to ja nie jestem zwolennikiem jego talentu, to taki zawodnik w stylu Boguskiego- wyrobnik bez atutów, może coś z niego być ale dzięki solidności, a nie dzięki talentowi. Chrapek jak dla mnie ma talent i dlatego chciałbym zobaczyć jak dostaje poważną szansę w Ekstraklasie.

Choćby Bunoza na lewej obronie... Ja wiem, że Boenisch też wielki chłop, jednak chyba za bardzo optymistycznie podchodzisz do umiejętności Gordana. Choć może i masz rację, jak tam nie zagra to nie dowiemy się czy grać tam potrafi
Ja to widzę tak na lewej stronie:
Brożek>Bunoza>Cleber>Paljic/Kirm Nie jestem zwolennikiem Bunozy na lewej obronie ani tym bardziej w ogólności wieżowców grających na boku. Ale o ile Diaz był po prostu dziwny, może niewyszkolony, o tyle Bunozy jeszcze nie skreślam na lewej obronie. Ponoć grał tam, nawet całkiem często więc można go spróbować wobec kadrowego pomoru. Cleber jest zbyt stary i przez to zbyt wolny, on z pewnością nie podoła, Bunoza ma szansę. Kirm to myślenie życzeniowe, Skorża raz go tam wystawił na kilkanaście minut i był dramat. Możnaby spróbować Paljica ale to ten sam poziom radosnej improwizacji. Co do wyboru skrzydła dla Brożka. Dla mnie Bunoza na lewej obronie to niewiadoma- jedynie potencjalna wpadka. Cikos na prawej obronie to absolutnie pewna wpadka.

EDIT @ PalladynTS
Rozbraja mnie, kiedy ktroś mówi o merytorycznej wymianie poglądów a chwilę potem podaje swój pogląd jako jedyny słuszny nie opierając się na argumentach tylko na przekonaniu o własnej racji. Tak mniej więcej dzuiała "polityka" w wydaniu pana, którego masz w awatarze. My nie zastanawiamy się ile Wisła przegra, ale biorąc pod uwagę nasz stan kadrowy i formę a także dyspozycję Jagiellonii i daleki wyjazd, porażka jest opcją, z którą trzeba się realnie liczyć. Wszyscy chcemy żeby Wisła wygrała i na to liczymy. Ale porozmawiać o tym, co nas niepokoi lub czego oczekujemy chyba można ;> , czy to też już wpisane do indeksu czarnowidztwa i powszechnie zakazane?
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 08.09.2010 o godz. 22:18.
Odpowiedz cytując
palladynTS
Banita

Od: 01.2010

Stary 08.09.2010, 21:55
palladynTS - ale ten temat jest właśnie o takim słodkim pierdzeniu - o przewidywanych składach, ewentualnej taktyce itp. Jeśli Cię to wkurza to po co to czytasz? Zawału jeszcze dostaniesz...
Taka dyskusja służy tylko luźnej wymianie poglądów - nie przejmuj się, nikt z nas nie ma aż takich ambicji a tym bardziej wiedzy by prowadzić Wisłę

Otóż nie kolego.Temat służy merytorycznej wymianie poglądów n/t tego meczu,a nie rozpisywaniu składów,możliwości taktycznych,czarnowidztwu co poniektórych.
Ja jestem kibicem Wisły,w sercu z dumą ją noszę.Nie zastanawiam się ile moja drużyna przegra.
Zawsze wierzę że wygra!A jak przegrywa?No cóż to jest sport.

A Wy dalej sobie polemizujcie o Chrapkach,kalibabkach i o tym czy lepsze masło od margaryny,cz y też lepiej się śpi na prawym czy też na lewym boku.Dobrej nocy.
Ostatnio edytowane przez palladynTS : 08.09.2010 o godz. 22:00.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 08.09.2010, 21:57
Kost napisał(a):Wyświetl post
. Wisła wygra z Jagą, nie mam wątpliwości.
Fajne masz życie, ilu ja takich słyszałem a potem był płacz i bluzgi w stylu - wyp.sku.je,ku, złodzieje, sprzedawczyki itp.Bo jak to?Przecież oni nie mogli tego przegrać -żadnych wątpliwości co do tego nie miałem
Tak to już jest jak ktoś sobie różowe okularki włoży a rzeczywistość ustawi go do pionu.

ps a co do meczu - jak się pofarci to będzie remis.

ps2 - a tak w ogóle to oczywiście po cichu liczę na wygraną i będę za nią trzymał kciuki bardziej niż zwykle(nowy trener, nowi zawodnicy itp) -tyle że co innego kibicować i wierzyć a co innego racjonalnie oceniać szanse.
Jak forum zmieni nazwę na forum sekciarzy Wisły Kraków to wtedy będę przewidywał w każdym meczu 5-0 dla Wisły
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 08.09.2010 o godz. 22:10.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 08.09.2010, 22:07
palladynTS - a gdzież ja się zastanawiam ile Wisła przegra? Kibicowania mnie uczyć nie musisz...

My tu sobie będziemy dyskutować o "kalibabkach" a Ty rzeczywiście idź już spać. Dobranoc kolego - sen ukoi Twoje nerwy

...
Każdy ma inne spojrzenie na różne tematy - pozostaniemy pewnie przy swoich zdaniach. Jeśli chodzi o Chrapka zapewne widziałeś go więcej razy ode mnie, dlatego tak bardzo spierał się nie będę o tego chłopaka. Będę jednak obstawał przy swoim zdaniu na temat Brożka na prawej obronie a także pozycji na boisku Sobolewskiego (Radek i owszem słabo wyglądał fizycznie w pierwszych meczach - myślę jednak, że przerwa spowodowała u niego powrót do normalnej dyspozycji fizycznej).
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 08.09.2010 o godz. 22:16.
Odpowiedz cytując
massoud
Banita

Od: 11.2009

Stary 08.09.2010, 22:12
mic napisał(a):Wyświetl post
Lepiej niech Chavez nie gra (tym bardziej na lewej), bo to bedzie wielkie nieporozumienie i wielki wp...ol od Jagi.
chyba nie po to go ściągaliśmy za dużą kasę, by oglądał mecze z ławki
a co w złej formie jest mówisz?
Odpowiedz cytując
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 08.09.2010, 22:14
tak sobie myślałem i wiele osób zapomniało, że Cleber grywał na lewej obronie, nawet za Skorży, chodź nie chciał tam grać ..

jak dla mnie ustawienie Cikos - Chavez - Bunoza - Cleber optymalne

Bunoza jest za wysoki, za mało zwrotny na bok, Cleber też demonem szybkości już nie jest, ale nadrabia doświadczeniem i twardością w grze, wejdzie 2-3 razy w nogi i odechce się hasać

chociaż wolałbym przekwalifikować Kirma, bo szkoda takiego zawodnika na ławce, jest zadziorny szybki, odbiór by poprawił

no ale zobaczymy ..
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.09.2010, 22:21
Jak dla mnie to robimy przyspieszony kurs 3-5-2
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.09.2010, 22:31
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to robimy przyspieszony kurs 3-5-2
Gorzej jak jeszcze Bunoza złapie jakąś czerwień...
Także będąc trenerem lekko zarysowałbym jeszcze piłkarzom 2-6-1
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 08.09.2010, 22:41
bet at home
parę dni temu był remis, teraz:
2,45 3,00 2,85pierwsza pozycja to oczywiście Jaga

sytuacja jest taka, że remis można brać w ciemno

chyba, że któryś z zawodników Jagi w pierwszych minutach się wykartkuje i to w polu karnym
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów