The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2010, 10:23
na stronie Bredy i Eredivisie mozna wyczytac co nieco o Valckxie (jak to wymienic) i Robercie, ktorych lacza ze soba, i ze niby Valckx jak dobrze rozumiem podpisuje z Wisla kontrakt tez na dwa lata, takie wrazenie mozna odniesc ze to Stan Valckx byl za zatrudnieniem Roberta i Basalaj mu zaufal, bo Stanowi bedzie sie dobrze pracowac z Robertem, i na odwrot i dlatego chca stworzyc Holenderski duet

gdyby nie bylo wzmianki o Jimenezie i innych to skakalibyscie z radosci, gdzie jakis Holender do Wisly, na dodatek z Eredivisie, ee tam, nie robcie sobie jaj
jesli to jest trener 3 kategorii to jakiej sa trenerzy pracujacy juz w Polskich klubach? pytanie retoryczne
Ostatnio edytowane przez CH. : 21.08.2010 o godz. 10:29.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ja mysle, ze bedze dobrze. Facet w zespolach w ktorych pracowal osiagal przyzwoite rezultaty i to rokuje dobrze dla Wisly. Gdyby facet prowadzil PSV i za dwa razy byl na podium to by sie wszyscy malkontenci masturbowali ze bierzemy czolowego trenera. Tak naprawde to jedynym minusem Roberta jest to, ze facet nie prowadzil nikogo z czolowki. Trzeba jednak przyznac, ze na drugim froncie zawsze mial dobre rezultaty.
Dodatkowo trzeba sobie odpowiedziec na pytanie po co sciagamy trenera z Holandii i jakie cele zostana postawione jemu i Valkxowi. Ja mysle, ze chodzi o reorganizacje klubu na wzor holenderski.
Odpowiedz cytując
andalemono
Senior Member

Od: 05.2004

nesta napisał(a):Wyświetl post
Krytykanci stuknijcie sie w glowie.. Holandia to mekka pilkarskiej trenerki, metodyki szkolenia, najnowszych trendow. To jak Brazylia dla zawodnikow. Wisly nie stac na trenera z wiekszym nazwiskiem, ale w tych kosztach wybralismy najlepiej. Mlody trener z Holandii, ktory pracuje caly czas w zawodzie, z grajkami, ktorzy dlugo jeszcze do Polski nie przyjda. Tym bardziej, ze wybor poprzedzony na pewno rozmowa z nowym dyr. sportowym i przez niego zaopiniowany.
Leeeeeeeeooooooooooooo Leeeeeeeeeeeeeeoooooooooooooo ....
Odpowiedz cytując
ogniskowicz
Junior Member

Od: 02.2009

Stary 21.08.2010, 10:24
Ręce opadają. Zejdźcie dzieci na ziemię, albo wróćcie do playstation i dalej sprowadzajcie sobie Messiego do Wisły
Trener 3 kategorii ? Nawet jeżeli tak to jestem za, bo za wyjątkiem Petrescu to mieliśmy trenerów 5,6 kategorii.

Nie jestem nie wiadomo jak podjarany, ale spokojnie i z dozą sporego optymizmu przyjąłem tą wiadomość. Taktycznie i piłkarsko mi się wydaje najlepiej jak może być wybraliśmy, nie mamy zawodników technicznie tak zaawansowanych, żeby grać jak w Hiszpanii, ani tak siłowych, żeby grać jak w Anglii. Myślę że mamy złoty środek i zdolnego trenera z kraju produkującego najwięcej talentów trenerskich i zaraz po Brazylii najwięcej piłkarskich.

Dla mnie jest ok.

P.S.Szkoda że informacja nie wypłynęła wczoraj wieczorem, dzieci miałyby odcięty dostęp do internetu i człowiek mógłby spokojnie forum poczytać.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Co Leo? Dla mnie mowil cala prawde o polskim bagnie.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

willow napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że ci, którzy tak się podniecają nowym trenerem, pokrywają się mniej więcej z tymi, którzy podniecali się transferami Bunozy i Cikosa. Zderzenie z rzeczywistością było bardzo bolesne, ale nic ich nie nauczyło.
Spójrzcie na jego "dokonania" trenerskie. Gość non stop błąkał się między I a II ligą.
Życzę mu jak najlepiej, bo jak najlepiej życzę Wisełce, ale ciemno to widzę...
Dla mnie zatrudnienie tego trenera to krok do przodu (jednak tylko pod warunkiem zatrudnienia dobranego przez Holendra sztabu szkoleniowego), natomiast moje zdanie co do transferów Bunozy i Cikosa było bardzo krytyczne. Nie sądzę, że zadowoleni z trenera reprezentują jednocześnie zadowolonych z transferów Bośniaka i Słowaka
Odpowiedz cytując
WILDLIFE
Member

Od: 03.2008

Stary 21.08.2010, 10:26
szprotson napisał(a):Wyświetl post
przychodzi sam czy ze sztabem ?
raczej sam i sztab dobiorą przy współpracy z dyrektorem sportowym, bo z tego co widzę jakby ze sztabem przyszedł to dziady przy pracowały przy Wisełce
Odpowiedz cytując
allond
Junior Member

Od: 08.2009

Stary 21.08.2010, 10:26
Nie rozumiem Was - przychodzi młody trener z całkiem dobrymi osiągnięciami na Zachodzie z najlepszej szkoły trenerskiej na świecie a Wy już narzekacie jaki to słaby nie jest. Dajcie mu czas , efekty jego pracy zobaczycie najwcześniej na wiosnę. Ten trener przychodzi po to żeby wyciągnąć drużynę z dołka , wyciągnąć z zawodników maksimum możliwości , poukładać zespół taktycznie i zmienić podejście mentalne. Skoro potrafił wyciągnąć maksimum ze swoich zawodników w Holandii to i zrobi to u nas. Zapominacie również o jednej bardzo ważnej kwestii - o ile bycie zawodnikiem pierwszego składu w Holandii jest już naprawdę dużym osiągnięciem (gdzie jest do rozdysponowania 11pozycji) to bycie czynnym trenerem pierwszej drużyny jest jeszcze większym - tu na jedną i jedyną pozycję konkurencja jest ogromna.

Bakero jest o wiele słabszymi osiągnięciami a widzicie jak Polonię poukładał
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 21.08.2010, 10:27
Wy jestescie ludzie w polowie chorzy...

Nie wiem kogo sie spodziewaliscie ale doslownie poziom ponad polowy tutaj piszacych jest nienaturalnie nienormalny...
Na takiego trenera nas stac i taki trener na polskiej realia i warunki jest trenerem lepszym od naszych trenerow rodzimych...
A tutaj dochodzi do spazmow i placzow,rozczarowan i zdziwien...
Ale czym sie dziwicie mysleliscie naprawde ze moze przyjsc do Wilsy Petrescu ktory zarabia 1,5 mln czy Jimenez ktory chcialby pewnie nieduzo mniej

Jest nowy trener jest dobrze ,slabszy od Engela,Okuki,Liczki i Kulawika nie bedzie a lepszy moze byc...

A niektorym poelcam sie troszke podleczyc albo zaczac pisac na forum za kilka lat jak wiek dojzrewania Wam przejdzie...

PS.Forum z dnia na dzien spada w dol...
Odpowiedz cytując
piotrekwrd
Member

Od: 08.2006

Zapomnieliście o jednym...że budujemy także podstawy czyli szkolenie, a kto na tym się bardziej zna niż para Holendrów?
Odpowiedz cytując
WILDLIFE
Member

chcecie tego dziada http://www.nac.nl/voetbal/spelerdeta...peler_id=33280
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.08.2010, 10:29
Bielau napisał(a):Wyświetl post
Właśnie ogłądałem na Orange Sport krótki materiał o Robercie. Wypowiadał się m.in. Bożydar Iwanow(przedstawiony jako komentator ligi holenderskiej, nie wiem bo nie oglądam Polsat Sport) który twierdzi, że to jest doskonały ruch. Mówił, że Maaskant w Holandii uważany jest za jedną z nadziei holenderskiech trenerów, świetnie potrafi przygotować zespół taktycznie, fizycznie oraz ma pomysł na grę. Wierzę, że tak będzie!
No to wypada wierzyć w to co mówi specjalista w Orange TV. Ja nie niewiele wiem o lidze holenderskiej, ale jeśli facet ma dobrą opinię to dobrze dla Wisły. Jakoś nie jestem zaskoczony, bo skoro dyrektor sportowy miał być z Holandii to jakoś tak czułem że z tamtąd będzie i trener. No cóż, pozostaje życzyć tylko powodzenia nowemu trenerowi
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 21.08.2010, 10:29
WILDLIFE napisał(a):Wyświetl post
chcecie tego dziada http://www.nac.nl/voetbal/spelerdeta...peler_id=33280
a doczytałeś, za co ten dziad odpowiadał ?
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.08.2010, 10:30
Niepokój mogą jednak wywołać jego dokonania w ubiegłorocznych pucharach.Odpadnięcie z Villareal wstydem nie jest ale w takich rozmiarach już niewątpliwie tak...
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 21.08.2010, 10:34
wszystkim media naobiecywały Jimenezów, Mourinhow, Reijkardów, Guardilole, a dostali jakiegoś trenera bez sukcesów w Europie, w Wiśle Kraków w 67 lidze świata.

Szczerze mowiac, to powinni wziasc 5 trenerow od młodziezy, zrobić im szkółke, scouting seniorską piłke zawiesic na 5 lat, i dopiero w 2017 zacząć zbierać plony. Co by sie wtedy na forum działo :O

Sam po przeczytanieu informacji poczułem sie jak okłamane dziecko, któremu obiecują prezenty a nie dają ich. Ale przypomnijcie sobie, że bożyszcze forum, Dan Petrescu był trenerskim zerem jak przychodził do Wisły.
A ten Maskodont cały przynajmniej coś trenował, dla mnie liczy się to że ktoś tam powiedział, ze facet potrafi motorycznie przygotować. To mi wystarcza. Jeśli beda mieli siły biegać 90 minut, o gre sie nie boje. Póki co biegaja 15 minut.
Dobrze ze jeste nowy zagraniczny trener, moze w koncu podziały z szatni znikną, a miernoty zaczną się języków uczyć.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
WILDLIFE
Member

Stary 21.08.2010, 10:35
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
a doczytałeś, za co ten dziad odpowiadał ?
nie bo nie znam holenderskiego, ale ten jest najstarszy wg mnie i dlatego podałem jednego ze sztabu
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.08.2010, 10:35
przynajmniej koles nie bedzie w takim stresie pracowal jak trener z nazwiskiem...
bedzie mial raczej spokoj...
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 21.08.2010, 10:36
nesta napisał(a):Wyświetl post
Co Leo? Dla mnie mowil cala prawde o polskim bagnie.
Prawdę mówił Petrescu a Leo miał swoich pupilków narzekał na działaczy i nie oglądał meczów ekstraklasy
Odpowiedz cytując
piotrekwrd
Member

Od: 08.2006

Stary 21.08.2010, 10:38
Mówicie również, że z Bredą nic specjalnego nie osiągnął, tylko jakieś tam 8 czy 10 miejsce w lidze. proponuje zobaczyć jakie 'gwiazdy' miał w zespole i porównać z Heerenveen, Twente czy nawet Utrechtem
Odpowiedz cytując
Joshua TS
Senior Member

Od: 03.2006

Co do komentarza Bożydara Iwanowa to on naprawdę jest specem od holenderskiej piłki, więc pojęcie ma. Skoro tak twierdzi o nowym treneiro, to wypada mieć nadzieje i nie należy gościa skreślać od razu. Czas pokaże. Ja już osobiście rzygam "polską myślą szkoleniową" i bardzo się cieszę, że na ławce trenerskiej nie siedzą tacy "filozofowie" jak Lenczyk, Engel, Smuda czy Kasperczak.
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Zatrudniliśmy trenera który obecnie z sukcesami prowadzi zespół w ekstraklasie holenderskiej. Moim zdaniem to duży sukces. Gość ani nie jest bardzo młody ani stary, a tacy to się zazwyczaj dobrze sprawdzają, bo czynnie uczestniczą w treningach.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 21.08.2010, 10:41
lukam po forach Poznaniakow, Slaska czy Legii i posty "bardzo dobry ruch Wisly" itd,, dotyczy to duetu Maaskant & Valckx, a tutaj narzekania, fani Wisly to jednak najwieksze marudy od razu co normalne niczego nie sklei, dac mu czas, bo nie oszukujmy sie, gdyby udalo mu sie cos zdobyc (MP) w tym sezonie to bylby cudotworca, nasz sklad w ogole nie jest sklejony, rozwalka calkowita, i dlugo moze potrwac podnoszenie sie z plecow
Ostatnio edytowane przez CH. : 21.08.2010 o godz. 10:46.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Za chwile uaktywni się zbymak albo macioos i powie ze tak własnie myślał A pierdoły o Himenezach,Petreskach, Kumananach czy Simełonach to dzieciom do snu hehehe. Jaki klub taki trener.Zycze facetowi samych sukcesów!!!! Jestem ogólnie dobrej myśłi.Bo złej nie mogę być jako wieczny optymistach.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Niektórzy to by się tylko Mourinho i Jimenezem zadowolili Zejdźcie na ziemię, pozyskaliśmy młodego trenera z kraju o fenomenalnej reputacji szkoleniowej, moim zdaniem bardzo trafny wybór. Obojętnie jakie byłyby w najbliższej przyszłości wyniki - pozostawić i dać duży kredyt zaufania. Lepiej wymieniać gwiazdorków aniżeli wreszcie porządnego trenera. I myślę, że Basałaj z Cupiałem z taką myślą go zatrudnili Cudów z początku nie ma co oczekiwać - najwcześniejsze oceny to dopiero wiosna 2011.

Jeżeli ktoś myśli (a bo i takie wypowiedzi w tym temacie się pojawiały...), że dzięki duetowi z Holandii nagle w składzie zacznie grać regularnie 1-2 wychowanków corocznie to proszę was... Przy dwuletnich kontraktach nic się nie da zrobić przy młodzieży - efekty szkoleniowe widoczne są po najwcześniej kilku(nastu) latach ciągłej pracy. Dzisiejsi 18-19 latkowie mogą oczywiście czegoś się nauczyć, doszkolić nowego rzemiosła piłkarskiego - ale nawet cały sztab szkoleniowy z zagranicy nie nadrobi braków z lat wcześniejszych. To perspektywa kolejnych lat. Ale cholernie cieszy, że wreszcie jest na to nadzieja - oby Cupiał wytrzymał
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 21.08.2010, 10:44
W tej chwili najważniejsze jest, by nowy trener wypowiedzial się o swoim podejściu do dyscypliny w zespole. Jeśli wykaże jakiekolwiek oznaki łagodności to znaczy że jest do niczego i już można szukać nowego trenera. Jeśli zamierza dużo przeklinać, krzyczeć, straszyć, wyrzucać z treningu, katować w siłowni, robić poranne apele, traktować piłkarzy jak śmieci - to w porządku. Podstawówka i gimnazjum na forum będzie wniebowzięta, w końcu w futbolu kluczem do wszelkich sukcesów jest wojskowy rygor, k****a, nie?

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Dzsiaj już ma prowadzić naszych, czy jak?
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
Czytaj ze zrozumieniem.

Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.08.2010, 10:45
Piszecie że prowadził Bredę z sukcesami.Ale czy aby na pewno?
Obejmował zespół który był na 3 miejscu w tabeli, nie zakwalifikował się do LM blamaż w pucharach a następny sezon już tylko 8 miejsce.Czy to są te wielkie sukcesy?
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.08.2010, 10:46
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
W poniedziałek po prezentacji.
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Stary 21.08.2010, 10:47
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Piszecie że prowadził Bredę z sukcesami.Ale czy aby na pewno?
Obejmował zespół który był na 3 miejscu w tabeli, nie zakwalifikował się do LM blamaż w pucharach a następny sezon już tylko 8 miejsce.Czy to są te wielkie sukcesy?
a kiedy on miał się do LM zakwalifikować, jak nigdy o nią nie walczył?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów