The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - inne dyscypliny
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - inne dyscypliny Na tym oto forum można dyskutować na temat sekcji Towarzystwa Sportowego Wisła Kraków, takich jak siatkówka kobiet, koszykówka kobiet i mężczyzn, judo, boks, gimnastyka, strzelectwo itp...

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.02.2011, 16:33
http://www.youtube.com/watch?v=RgAPvKkosQs

Piękny sen, który się ziścił !
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.02.2011, 16:38
Pecs 2010 - Halcon Avenida Salamanka (godz. 18:00)
stan rywalizacji: 1:0 dla Halcon Avenida Salamanka

Nie spodziewałem się że, wygrają ten mecz, jednak nie ma rzeczy niemożliwych.

W końcu jest kolektyw, składający się z tych 8-10 zawodniczek, gdzie nie opieramy się tylko na Kobryn, która może mieć gorszy dzień lub zostać świetnie przykryta tak jak dziś, ale każda z nich wchodzi i wnosi świeżość i wysoki poziom gry. Tak jak Paulina dziś, niewiele zagrała a jednak zdobyła bardzo ważne punkty.
Odpowiedz cytując
lucas1906
Member

Od: 05.2010

Stary 04.02.2011, 16:45
Dla mnie gwiazdą tego zespołu jest Phillips!! Dziewczyna ma taki power pod koszem rywala, jakiego nie miała chyba żadna zawodniczka w Wiśle! Sieje niesamowity popłoch, rzuty światowej klasy. Taka zawodniczka to skarb
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 04.02.2011, 17:15
yogul napisał(a):Wyświetl post
SZOK! wygrały !

jestem pod ogromnym wrażeniem Phillips, która nie dość że robi całą gre w Wiśle to jeszcze wszystko trafia
Swietny wynik na trudnym terenie jeszcze bardziej cieszy. Wielkie Brawa za ten awans
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 04.02.2011, 17:16
Jestem bardzo zaskoczony, nie liczyłem w ogóle na awans.
To jest ogromny sukces, biorąc pod uwagę klasę rywala!!!
Tak naprawdę to o tym wyniku powinno być głośno w mediach, ale że nie lubią one Wisły to niestety tak się nie stanie.

Wielkie brawa dla wszystkich dziewczyn i całej drużyny!!!
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 04.02.2011, 18:21
Halcon to patrząc na statystyki dużo lepszy zespół od Rosjanek. Przynajmniej na dziś.
W grupie dwukrotnie ogrywali Galatasaray, który ma dwie podstawowe przedstawicielki w meczu gwiazd Euroligi (Zresztą tego zespołów nie trzeba przedstawiać), i to dość znacząco. Różnicą prawie 20 punktów w pierwszym meczu i aż 30 w drugim. Tylko dwie porażki nie z byle kim, a w przypadku jednej różnicą zaledwie 2 punktów. Mają bardzo dużo wysokich zawodniczek, znacznie wyższych od naszych.
Ale na dziś cieszmy się z tego co jest, potem się będziemy martwić No chyba że Pecz sprawi mega sensację..
Ostatnio edytowane przez aNouc : 04.02.2011 o godz. 18:36.
Odpowiedz cytując
Greebo
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.02.2011, 18:42
Pozwolę się nie zgodzić z powyższą opinią. Halcon personalnie nie jest silniejszy od Orenburga, przewyższa natomiast Rosjanek zgraniem. Wyniki spotkań z Galatasaray nie powinny straszyć - Turczynki makabrycznie rozczarowują w tym sezonie, a udział ich 2 zawodniczek w meczu gwiazd to tylko zasługa systemu glosowania.

Nie wiem też skąd teza o ich przewadze wzrostowej.. bo ta - minimalnie ale jednak - będzie po naszej stronie.. Ogólnie to co prawda Hiszpanki będą faworytem, ale głównie dzięki przewadze własnego parkietu a grając jak z Orenburgiem jesteśmy w stanie tą przewagę zniwelować, zwłaszcza ze naszym ogromnym atutem powinien być trener Hernandez znający na wylot niemal cały zespół rywalek.
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."

Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie!
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.02.2011, 20:04
O mało mi pikawa nie wyskoczyła w autobusie, gdzie słuchałem 4 kwarty wracając z pracy. Dawno nie przeżywałem tak nerwowych chwil, począwszy od 9:0 aż do końca meczu.

Ogromne brawa dla naszego zespołu, drugi sezon z rzędu w czołówce drużyn Europy.
Mało mamy w Polsce takich zespołów i pewnie nadal tak będzie.
Tym bardziej przykrym jest fakt, iż Polacy nie potrafią tego docenić.
Informacje o wygranej naszych koszykarek trudno znaleźćw mediach telewizyjnych, a propozycja TV aby zapłacić za transmisje jest idiotyzmem i osobiście chętnie bym liście tym ćwokom z TV sprzedał.

Erin jest chodzącym złotem dla naszego zespołu.
A jakiś dziad mnie przelicytował, więc z kolacji nici ;(
Odpowiedz cytując
Rybka1928
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.02.2011, 20:48
Licytuj dalej )))

Ale to fakt, robi robotę, oby tylko została. Jakoś wątpię, żeby Pecz zrobił w sumie megasensację i wygrał, ale na pewno powalczą na wyjeździe, u nas wygrana przy super dopingu i drugi Final Four jak nic
Odpowiedz cytując
Kosa93
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.02.2011, 21:31
Mecz z Salamanką 25 lutego, czyli gdy wyjazd do Gdyni...
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 04.02.2011, 21:49
Wyjazd do Gdyni 16 lutego.
Ogółem przejebane ma Wisła ( i to nie po raz pierwszy )
13 lutego - mecz Gwiazd PLKK (2 zawodniczki Wisły) - Reprezentacja Polski (4 zawodniczki Wisły)
16 lutego - wyjazd do Gdyni
19 lutego - wyjazd do Gorzowa
22 lutego - wyjazd do Hiszpanii
25 lutego - u siebie z Halconem
27 lutego - u siebie z CCC
2 marca - wyjazd do Hiszpanii (jeśli konieczny będzie 3 mecz)

I tak szczerze, spoglądając na terminarz w/w oczom nie wierzę.
I co gorsza każdy mecz kurewsko trudny i decydujący o Final Four i Mistrzostwie Polski!

Jak one to zniosą to ja nie wiem. PLKK pewnie po raz kolejny się wypnie, zamiast promować Polską ekipą w pucharach i przełożyć mecze.

Nasze zawodniczki nie mają czasu na spotkanie z rodziną, a chociaż mają kiedy się wyspać? Prosiłbym o odpowiedz władz PLKK.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 04.02.2011 o godz. 22:30.
Odpowiedz cytując
Kosa93
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.02.2011, 22:26
No chyba jednak 25.
Powód: chodzi mi o piłke nożna ;]
Ostatnio edytowane przez Kosa93 : 04.02.2011 o godz. 22:27.
Odpowiedz cytując
Greebo
Senior Member

Stary 05.02.2011, 07:56
Prawdę mówiąc obecnie to już nie ma specjalnie co z tym terminarzem zrobić, bo jest napięty do granic możliwości. Po ewentualnym spotkaniu nr 3 w Hiszpanii wcale nie będzie lużniej:

5-6 marca - finał PP
9 marca - wyjazd do Lidera
12 marca - wyjazd do Widzewa
16 marca - pierwszy mecz PO w lidze

Dobrze ze w tym seoznie dysponujemy dłuższą kadra zawodniczek mogących przynajmniej w lidze sporo wnieść do gry bo inaczej byłoby bardzo ciężko pogodzić wszystkie rozgrywki.

Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie!
Odpowiedz cytując
danpe_
Senior Member

Stary 05.02.2011, 08:49
Rybka1928 napisał(a):Wyświetl post
Licytuj dalej )))
Żebyś wiedział, że bym licytował.
Tylko jest jeden problem: nie mam na tyle kaski, pech chce, iż w tym miesiącu opłacam podyplomówkę i...silnik w aucie mi padł, więc 1300zł idzie na wakacje.

aNouc napisał(a):Wyświetl post
Wyjazd do Gdyni 16 lutego.
Ogółem przejebane ma Wisła ( i to nie po raz pierwszy )
13 lutego - mecz Gwiazd PLKK (2 zawodniczki Wisły) - Reprezentacja Polski (4 zawodniczki Wisły)
Ja bym na ich miejscu popierniczył ten mecz.
Przecież to nie do wytrzymania mecz co 3 dni a w międzyczasie podróże.
Tak sobie myślę, że nasze zawodniczki to mają dobrze. Nie muszą mieć mieszkań, bo i tak ciągle w autobusie albo samolocie przebywają, a jak nie, to na hali Wisły. Można na czynszu zaoszczędzić
Ostatnio edytowane przez danpe_ : 05.02.2011 o godz. 08:55.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.02.2011, 13:28
Jedni pojadą do Gdyni a inni będą walczyć z Salamanką.

Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Stary 10.02.2011, 19:19
nie będzie meczu Wisły w TVP:
http://kiks.tv/2011/02/telewizyjnej-...i-ciag-dalszy/
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Stary 11.02.2011, 23:46
Wisła chce zmian w systemie rozgrywek koszykarek:
http://kiks.tv/2011/02/czy-wisle-can...-ekstraklasie/
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Stary 13.02.2011, 13:01
w temacie Wisła Can-Pack i TVP:
http://www.wykop.pl/artykul/625853/j...nowej-publiki/
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 16.02.2011, 20:59
Niespodzianki nie było, Wisła przegrywa z Lotosem 71-66, do wygranej zabrakło Powell i Leuchanki.

To też świadczy o słabości Lotosu na dziś dzień, która musiała się sporo namęczyć. Teraz liczyć na szybki powrót P. i L. bo przed nami kolejne arcytrudne mecze na wyjazdach.

Spadamy na drugie miejsce, CCC przed nami i co gorsza mają łatwiejszy terminarz od nas (Odra Brzeg, ŁKS i Energa i my). Jeśli będziemy szli łeb w łeb a CCC z pewnością nie przegra żadnego meczu to o pierwszym miejscu i lepszym rozstawieniu zadecyduje mecz Wisła - CCC, pod warunkiem że Wisła wygra wszystkie pozostałe, łącząc terminarz z trudnymi meczami w Eurolidze będzie ciężko, ale zadanie do wykonania.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 16.02.2011 o godz. 23:29.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 16.02.2011, 21:27
Wolno nam przegrać jeszcze jeden mecz.
Tylko nie ten z CCC...
Odpowiedz cytując
Rybka1928
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.02.2011, 21:55
Już w sobotę będzie ciężko o wygranie w Gorzowie, oby wróciła chcociaż jedna z koszykarek, a tak przy braku Leuchanki praktycznie cały mecz na 4-5 muszą grać Leciejewska i Kobryn ;/
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 17.02.2011, 00:07
Cytat:
- Katastrofa - rzucił pod nosem trener Jose Hernandez, gdy kończył poniedziałkowy trening. Wszystko z powodu sytuacji kadrowej. Amerykanka w zeszłym tygodniu skręciła kostkę i niemal od razu było wiadomo, że nie zagra przeciwko Lotosowi, a nawet sobotni występ w Gorzowie stoi pod znakiem zapytania.

Inaczej wygląda sprawa Białorusinki, która jest przeziębiona od końca stycznia i nie uczestniczyła nawet w ostatnich treningach. Doprowadziło to do sporu między władzami klubu a dr. Jerzym Zającem, szefem sztabu medycznego. - To przeciąga się ponad dwa tygodnie. Nie chcę się wypowiadać w sprawach medycznych, ale jestem niezadowolony, że obie zawodniczki nie mogą grać. Zwykłe leczenie jest dla zwykłych ludzi, a dla nas strata każdego dnia jest kosztowna - podkreśla Piotr Dunin-Suligostowski, wiceprezes Wisły Can-Pack. Według naszych informacji konflikt może skończyć się nawet odejściem Zająca.

Gazeta Kraków

Tyle czasu nawet bez jednego treningu? to o tak dziewczyna nie wskoczy do meczu i rozegra dobre spotkanie. Ponad 2 tygodnie przeziębionym mając do dyspozycji drogie leki, opiekę i fachowca?
To ja po tygodniu zdrowieje pijąc sok z cebuli. Dziwne to wszystko.. I taka tajemnica nastała dotycząca tych zawodniczek. Żadnych informacji na oficjalnej stronie. Nikt nic nie wie..
Ostatnio edytowane przez aNouc : 17.02.2011 o godz. 00:20.
Odpowiedz cytując
Invisible
napred zvezda leeee!

Od: 05.2006

Stary 17.02.2011, 10:00
Moim skromnym zdaniem Powell jest szykowana na Eurolige i raczej na 100% sztab trenerski nie bedzie chciał ryzykować Jej zdrowia na meczu w Gorzowie. Lepiej mieć ją zdrową na Play-Offy i reszte spotkań w Eurolidze niż ryzykować utrate tej zawodniczki do końca sezonu.

Co do Lauchanki to mam mieszane uczucia... Wiem napewno, że zawodniczki nie mogą łykać wszystkich rodzajów leków, które my normalnie możemy uzywać. Wynika to z faktu iż posiadają one w sobie substancje zabronione. Natomiast moim zdaniem Lauchanka jeśliby chciała pomoc zespołowi to by wzięła się w garść i robiła wszystko aby dołączyć do drużyny...Myśle, że chyba tak nie jest....obym się mylił...
Ile razy zdarzało się tak, że zawodniczki grały na własną odpowiedzialność z kontuzjami czy chorobami...
Mnie najbardziej utkwił w głowie 7 mecz w Gdynii (ten w którym Anka DeForge rzuciła historyczną trójkę), w którym Kara Braxton na własne życzenie zagrała z anginą i stanem podgorzączkowym... ale to chyba był inny typ człowieka, zawodnika...
PNU '06
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 17.02.2011, 20:59
Przedstawiamy wam najświeższe informacje na temat zdrowia naszych dwóch kontuzjowanych zawodniczek:
http://wislakosz.pl/index.php?option...&catid=101:top
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 17.02.2011, 22:11
Invisible napisał(a):Wyświetl post
Ile razy zdarzało się tak, że zawodniczki grały na własną odpowiedzialność z kontuzjami czy chorobami...
Mnie najbardziej utkwił w głowie 7 mecz w Gdynii (ten w którym Anka DeForge rzuciła historyczną trójkę), w którym Kara Braxton na własne życzenie zagrała z anginą i stanem podgorzączkowym... ale to chyba był inny typ człowieka, zawodnika...
chyba zależy od charakteru, podejścia
'muszę grać w ty meczu, zadecyduje on o Naszym mistrzostwie, nie możemy zawalić naszej ciężkiej pracy przez cały sezon '

'końcówka sezonu, ważny mecz, jednak ta kontuzja, a gdy ona pogłębi się poprzez ten występ? kto podpisze nowy kontrakt z kontuzjowaną zawodniczką?!'
Odpowiedz cytując
pff
Wielka Wisła

Od: 08.2006

Stary 18.02.2011, 12:24
Choroba, chorobie nie równa, kontuzja kontuzji...Czasami lepiej odpuścić by nie zaszkodzić drużynie

Wszystko też zależy od tego jak bardzo jest to poważna choroba/kontuzja, stan podgorączkowy czy coś podobnego przejdzie Ci w miarę szybko i w jakiś sposób można z tym grać na swoim poziomie.

Z kontuzją kolana (nawet lekką) nie jest się już takim zwrotnym, szybkim
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 19.02.2011, 23:14
http://wislakosz.pl/index.php?option...ach&catid=38:1

obiektywizm pełną gębą, mnie to bardziej dziwi że oni nie mają wstydu tak otwarcie o tym powiedzieć, bo to tak jakby powiedzieć że jeden decydujący mecz pomiędzy Legią a Wisłą o PP rozegrać w Warszawie , bądz Krakowie. \
Ostatnio edytowane przez aNouc : 19.02.2011 o godz. 23:23.
Odpowiedz cytując
Greebo
Senior Member

Stary 21.02.2011, 20:09
Jezu, a w czym problem?

To jest koszykówka kobiet a nie piłka nożna. W tym sporcie rozgrywa się F4 i to w 90% w hali jednego z uczestników. Tak jest i w pucharach krajowych i w pucharach europejskich (miałeś pretensje ze F4 Euroligi był w Walencji?)

Ostatnimi laty F4 PP był w Gdyni. Wcześniej w Krakowie (wtedy tez było to niesprawiedliwe?). To niby czemu nie miałby być w Polkowicach tym razem?

A że nie w Łodzie? trudno ie dziwić, skoro to miasto się wycofało ostatnio z umowy dotyczącej organizacji tam Mistrzostw Europy za 2 miesiące! A zresztą F4 tam był z góry pomysłem dennym. Pustki na meczach o stawkę nigdy dobrze nie służą nikomu.

Wybór Polkowic jest najlepszy z możliwych (bo Gdynia i Kraków miały niedawno,a Toruń nie ma odpowiedniej hali) i bardzo dobrze że taka decyzja została podjęta.

A będąc kibicem (a tym bardziej tworząc stronę na temat zespołu) klubu o dużych ambicjach wypada mieć trochę honoru i nie płakać o byle co.

PS. Ćwierćfinał Wisła-Pruszków był w naszej hali.. to dopiero daje powodu o oskarżanie nas o kombinowanie..

Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Stary 22.02.2011, 10:25
Dobra Panowie. Gdzie dzisiaj obejrzę w necie albo w tv meczyk naszych koszykarek? Pilne!
Powód: Relację ze spotkania w Salamance przeprowadzi Radio Kraków.
Ostatnio edytowane przez Dean : 22.02.2011 o godz. 10:27.

Odpowiedz cytując
armani199
Senior Member

Stary 22.02.2011, 14:03
A ja wszystkich kibiców wzywam aby dziś wieczór mocno trzymali się za KCIUKA za Guntę Basko !

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - inne dyscypliny

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów