The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2010, 22:35
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Kamil Kosowski

były piłkarz Wisły u Kasperczaka i Skorży

Decyzja Cupiała jest zaskakująca, ale pokazuje, że w piłce wszystko jest możliwe. Pracowałem z obydwoma trenerami - mają podobny warsztat pracy i wizję piłkę opierającej się na grze ofensywnej.

Kamil chyba coś ćpał ostatnio...
Nie ćpał .
Taka właśnie jest różnica między Skorżą a Henrym, że pierwszy mówił że ma taka wizję, a drugi umie ją zrealizować -> to się nazywa DOŚWIADCZENIE".
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Nalezne, mial kontrakt? mial. Tak samo byloby z kazda inna osoba, podpisujesz kontrakt z pracodawca na 3 lata, ale po 2 mowi Ci ze slabo sie spisujesz i chce zerwac umowe, to musi wyplacic odszkodowanie, a oni mu zlotowki zaplacic..
No właśnie. Ludzie czy tutaj są same dzieciaki ,które nic nie pamiętają. Kasperczak miał długoterminowy kontrakt korzystny finansowo ,który sam został zaakceptowany przez Cupiała. Potem jak przegraliśmy z Tibilisi to Cupiał chciał się Heńka pozbyć w diabły i tak zrobić ,żeby ani złotówki nie dać odszkodowania. Kasperczak chciał skrupulatnie wyegzekwować kontrakt ,za którego warunkami w chwili pucharowego sukcesu namiętnie optował sam właściciel Wisły. Potem się karta odwróciła ,przyszły pucharowe porażki. Cupiał jak to Cupiał stracił cierpliwość. Warto pamiętać ,że jesienią 2004 roku Wisła wygrywała mecze w lidze minimum różnicą 3 bramek do tego miażdżyła krajowych rywali stylem ,rozmachem ,polotem. Z takim Łęcznymi ,Odrami czy Pogonią Szczecin to się Wisła bawiła jak kot myszą 1-7 w Lubinie. Kasperczak chciał zostać ale nie mógł. Przyszedł Liczka. Rozpoczęły się kwasy w drużynie. Szymkowiak powiedział ,że jak odchodzi Kasperczak to on też już perspektyw dla siebie w tym klubie nie widzi i sprzedano go do Trabzonu. Pół roku później Żurawski poszedł do Celticu.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 15.03.2010 o godz. 22:38.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Chciałbym wierzyc że pod ręką Henia Kirm zacznie grac tak jak w kadrze Słowenii
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Niektórzy piszą tutaj że Kasperczak nie popisał się w Górniku... Moim zdaniem za Kasperczaka nie grali źle tylko Górnik w rundzie jesiennej kiedy prowadził ich Wieczorek straciłi dużo punktów i już ciężko taką strate było odrobić. Piszecie jakby Górnik wtedy miał niewiadomo kogo w składzie aaa noo tak miał reprezentantów Dancha, Pazdana i snajpera Zahorskiego hehe. Zobaczcie gdzie teraz w tabeli I ligi jest Górnik a trzeba zaznaczyć że po spadku nikt znaczący z Górnika nie odszedł. Czytając Wasze komentarze jaki dobry skład miał Górnik za Kasperczaka i nieorientując się w polskiej piłce pomyślałbym że teraz na zapleczu ekstraklasy wygrywają mecze po 3:0.
Ja w Kasperczaka wierze, ale jeżeli ktoś się spodziewa że po 3 meczach Wisła będzie grała z klepy jak w tłustych dla Nas latach to może się zawieść, potrzebny jest czas PRZYNAJMNIEJ 5 meczy w których musimy wygrywać chociażby po 1:0. Licze na to Wisła Kasperczaka będzie grać krakowską piłke, widowiskową a zawodnicy będą poruszać z lekkością ale trzeba poczekać, cierpliwości.
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Hrluc
Senior Member

Od: 09.2005

Dajcie sobie na wstrzymanie.Mnie nie obchodzi o co Kasperczak kłócił się z klubem,czy kocha Wisłę szczerze czy nie.Kiedy ostatnio u nas pracował miał wyniki,a drużyna powalała ekstraklasę swoim stylem gry.Według mnie, młodzi zawodnicy pod jego okiem mogą rozwinąć swoje umiejętności,a drużyna powinna załapać swój styl gry.Krakowska piłka z szybkimi,dokładnymi podaniami po ziemi za czasów Heńka to nie był przypadek,ani nadzwyczajne umiejętności zawodników.Każdy wiedział co ma robić na boisku i maszyna pracowała jak należy.Skorża potrafił tylko biadolić o braku automatyzmów w grze,a zdziałać nic nie potrafił.Popatrzcie na dzisiejszą Wisłę,czy rzeczywiście są w niej tak słabi zawodnicy,którzy potrafią tylko snuć się po boisku,czy może brakowało doświadczonej ręki,która by to wszystko poukładała?
masada
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.03.2010, 22:37
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Ważne będą pierwsze mecze. Jeśli piłkarze ,,zareagują pozytywnie” i parę meczów wygrają to wróci im wiara we własne umiejętności i chęć do pracy i gry.
Jeśli natomiast "Chłopcy nie zareagują pozytywnie" to czeka nas równia pochyła.
Ta pierwsza opcja, mam nadzieję, bardziej prawdopodobna, bo przychodzi nowa miotła, to może i się sprężą trochę, jak to zwykle bywa z piłkarzami. Specjalnych roszad się nie spodziewam, bo tam zresztą nie ma specjalnie komu dawać szansę, ale może młodzi poczują swoją szansę?

Kurde no, ciśnienie już mi trochę opadło, powiem wam tak: mogliśmy jednak trafić gorzej, bo niektóre nazwiska które padały polskich trenerów, którzy są wolni, to mi zimne poty występowały. Bo co by o Kasperczaku nie mówić, to tak po odrzuceniu emocji, to był na pewno jeden z najlepszych trenerów, których mieliśmy, a pewnie niejeden uważa, ze najlepszy. Opcja "pożyjemy, zobaczymy" chyba najbardziej odpowiednia.
Bartii
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.03.2010, 22:39
podania i 442 wracaja...bardzo ciekawy jetsem jak ustawi zespol, co do serca na pewno ma w sercu wisle, ale i tez gornika.

Jak panowie sie dogadali (kasperczak i Cupial), to przyjmuje za dobry omen
Wisła najlepszym klubem na świecie.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.03.2010, 22:39
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Nie ćpał .
Taka właśnie jest różnica między Skorżą a Henrym, że pierwszy mówił że ma taka wizję, a drugi umie ją zrealizować -> to się nazywa DOŚWIADCZENIE".
To się nazywa - mieć o wiele lepszy zespół.Zresztą nie ma się co droczyć przed pierwszym gwizdkiem - ja obstawiam że będzie powtórka z Górnika czyli jeden wielki niewypał ale oczywiście nie zmartwię się gdy będzie inaczej
94 - Allah Akbar!!
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 15.03.2010, 22:41
1q2 - może trochę jednego i drugiego.
Oby doświadczenia starczyło, żeby z gorszego zespołu wycisnął lepszą i ładniejszą grę.
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 15.03.2010, 22:41
Dyzma polskiego futbolu wraca ! Cieszmy się i radujmy ..... tym 1 miejscem póki jest !
Ok, Skorża się w Wiśle wypalił ale Kasperczak tym razem juz nie dostaje maszynki do robienia punktów na talerzu a jak budowanie zespołu mu wychodzi pokazał juz KILKA razy - bo nie zapominajmy o jego "klasowych" rozstaniach w Afryce. Obyśmy jeszce nie płakali po Skorży - obym się mylił - z radością odszczekam moje przemyślenia!
Velture
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 15.03.2010, 22:43
Opcja "pożyjemy, zobaczymy" chyba najbardziej odpowiednia."
Podpisuje się pod tym.Osobiście uważam że rewolucji w składzie nie będzie,wyniki pewnie będą lepsze niż aktualne aczkolwiek nie oszałamiające.Jeśli już nie bedziemy mieć jakiś głupich wtop ,trzeciego mistrza będziemy mieli .
olTSchool Wisła
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 15.03.2010, 22:43
ja nie nastawiam sie na srodowy mecz, to jeszcze Kasper nic nie zadziala, ale w sobote z Lechia czy za dwa tygodnie juz powinno byc lepiej

polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.03.2010, 22:44
szkoda, że tutaj z takim dystansem wypowiada się Grzesiek Mielcarski. Myślałem, że zabrakło go w Lidze+ Extra, bo rzeczywiście, tak, jak plotkowano, siedział w Krakowie i negocjował warunki przyjścia do Wisły, jako dyrektor sportowy.

Jeszcze raz powtórzę - co nam po Kasperczaku, nawet jeśli znów miałby być Kasperczakiem z czasów Parmy, a nie Gruzinów, jeśli sztab zostaje ten sam i jeśli w klubie nie ma nikogo, kto zapewniłby mu w miarę normalne funkcjonowanie.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Zbyychu napisał(a):Wyświetl post
Wiesz, ale ja nie kłócę się porównując osiągnięcia transferowe Henia do Skorży - ja wykazuję, że nie potrafił zrobić dobrego transferu. Dobrze, że nie brał się za takie po 700 k ojro.
Gorawski, Kuźba, Majdan, Kłos
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

PvD napisał(a):Wyświetl post
ciężko robić transparent z poparciem decyzji jeśli się jej nie popiera. Myślałem, że to jest oczywiste ale oczywiście nie każdy musi to rozumieć i może rodzić takie pytania
Najlepiej nasrać we własne gniazdo... Jak kiedyś tak i powoli również teraz...
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.03.2010, 22:45
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Dyzma polskiego futbolu wraca ! !
Przepraszam,ale co by nie mówić facet raczej na to miano nie zasługuje. Coś tam umie. Pewnie,że ma braki i popełnia błędy,inaczej siedziałby w Francji i prowadził tamtejsze kluby. Jest jaki jest,ma warsztat to jest istotne w tej chwili. Liczę na to,że Ba i Kirm pod jego wodzą zaczną grać na miarę swoich możliwości. A co do Dyzmy. Chyba prowadzi naszą reprezentację,czy się myle.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
runner
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 15.03.2010, 22:46
Mówią, że dwa razy się do Wisły nie wchodzi... a jednak i Smuda i Kasperczak i pewnie kiedyś Skorża...
Do wszystkich pesymistów, M.Skorża pewnie kiedyś do Wisły wróci ale już z większym doświadczeniem...
Zobaczymy co Wisła będzie grała, bo jeżeli mnie pamięć nie myli to Kasperczak był ostatnim za którego graliśmy "krakowską kombinacyjną grę"... jego grzechy ....Valerenga oraz słaby dar do transferów czytaj choćby Quadja (przepraszam jeżeli źle napisałem) czy Gorawski w Gorniku...i inni zresztą też..
Piszą że będzie odpowiadał za sprawy sportowe i to jest okej, teraz znajdźmy dyrektora od transferów tylko nie Mielcarskiego (Beretto). Każdy ma prawo do niewypału...(chyba)
Runner

QBAS
Senior Member

Stary 15.03.2010, 22:47
Jeśli Skorża został zwolniony, to Kasperczak jest moim zdaniem najlepszym co nas mogło spotkać. Bo na nikogo z zagranicy DOBREGO nas zwyczajnie nie stać.

Pytanie tylko co dalej z naszym zespołem. Jakieś transfery w lecie? Czy liczymy tylko na "rękę Heńka"?
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam,ale co by nie mówić facet raczej na to miano nie zasługuje. Coś tam umie. Pewnie,że ma braki i popełnia błędy,inaczej siedziałby w Francji i prowadził tamtejsze kluby. Jest jaki jest,ma warsztat to jest istotne w tej chwili. Liczę na to,że Ba i Kirm pod jego wodzą zaczną grać na miarę swoich możliwości. A co do Dyzmy. Chyba prowadzi naszą reprezentację,czy się myle.

No w sumie fakt , tamten jest zdecydowanie "lepszy"
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tymi nieudanymi transferami Kasperczaka. Przecież Brasilia i inni nie należeli do jego piłkarskiego dream teamu. Kasperczak brał tanich, bo innych nie mógł. Przecież to właśnie wtedy zaczęła się polityka oszczędzania i kupowania "za darmo".
Seth
Member

Od: 07.2005

Stary 15.03.2010, 22:51
Ciekawe jakie zmiany do składu meczowego Skorży wprowadzi od początku Kasper.
Myślę, że zdrowy Ba będzie pewniakiem.
Kirm pewnie też, obrona bez zmian.
Myślę że Kasperczak to olbrzymia szansa i dla Kirma i dla Irsaka, a może mocno postawi na Mączyńskiego.
Postawi od początku na Brożka i Christova? Czy na Małeckiego?
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.03.2010, 22:51
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
Jacek Bednarz dobrym był dyrektorem sportowym mimo wszystko, ale Jacek już nie wróci.
Jak wrócił Kasperczak, to znaczy że każdy może. Nawet Kosowski
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.03.2010, 22:53
aha... trener marzenie dla Jirsaka, Kirma.

Chlopaki musza zaczac grac.
Malinowy król malowanych róż
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.03.2010, 22:55
Seth napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe jakie zmiany do składu meczowego Skorży wprowadzi od początku Kasper.
Myślę, że zdrowy Ba będzie pewniakiem.
Kirm pewnie też, obrona bez zmian.
Myślę że Kasperczak to olbrzymia szansa i dla Kirma i dla Irsaka, a może mocno postawi na Mączyńskiego.
Postawi od początku na Brożka i Christova? Czy na Małeckiego?
Szansa dla Jirsaka, ale dla Kirma? Przecież Kirm zawsze grał u Skorży nawet jak grał słabo. Jirsak ma szansę pokazać że potrafi grać. (o ile to w ogóle możliwe)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 15.03.2010, 22:55
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Kurto
Alvarez Glowacki Marcelo Diaz
? Sobolewski Issa Ba Kirm
Christov Brozek

Nie widze nikogo godnego na skrzydlo ;p
E Kosowski. Dzieciak mu już podrósł więc chyba nie będzie potrzebował na pampersy. może wrócić
Lobo oddać do niemieckiej regionalligi.
Christov z jutuba raczej za słaby będzie więc tylko do konca rundy.

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Szansa dla Jirsaka, ale dla Kirma? Przecież Kirm zawsze grał u Skorży nawet jak grał słabo. Jirsak ma szansę pokazać że potrafi grać. (o ile to w ogóle możliwe)
Ale jak grał. No dennie niestety jak na gościa, który pizgał po 15 asyst w sezonie i w kadrze finalisty MŚ jest podstawowym grajkiem. Co do Jirsaka to on raczej będzie dalej szorował ławę bo za mało angazuje się w grę. Takich nieobecnych na boisku raczej nie potrzeba. I druga sprawa przecież Issa Ba będzie ulubionym murzynkiem Henia to na bank.
Ostatnio edytowane przez tofik : 15.03.2010 o godz. 23:01.
..
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 15.03.2010, 22:56
Szok!

Moim 100% pewniakiem byl Bobo.
A Henio... coz. Lepszy on niz Stefan czy wesoly pijak Czesio.
Boia chi molla !
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.03.2010, 22:56
Co wy w ogóle wypisujecie? "Fajnie że wrócił Heniek , super by było gdyby przyszedł Kosowski , Żurawski..."!!! WTF Ludzie , żyjmy RZECZYWISTOŚCIĄ a nie wspomnieniami!!Nie potrzeba nam starych dziadków zadłużających klub ale młodych i perspektywicznych graczy za których ewentualnie dostaniemy kasę ze sprzedaży!! Może jeszcze weźmiemy Strąka i Ładzie?...
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.03.2010, 22:57
Problem Kasperczaka polegał na tym ,że nie potrafił uchronić drużyny przed rutyną. Zawodnicy ,którzy pomiatali w lidze każdym poza Legią Warszawa w pucharach w rywalizacji ze słabszymi zawodzili (Valerenga, Dynamo , Anderlecht Bruksela ,który był teoretycznie do klepnięcia). Kasperczak po rundzie jesiennej 2004 chciał zostać i coś zmieniać ale nie chciał się też zgodzić na osłabianie drużyny. Szymkowiak wtedy stwierdził ,że jakby Kasperczak został on by też został bo takim autorytetem był ten szkoleniowiec dla niego. Pamiętajmy ,że wtedy była też liga na lepszym poziomie. Weźmy chociażby tę znienawidzoną Legię. Legia 2002 roku i ta dzisiaj to niebo a ziemia. Z Wisłą jest podobnie. Do tego dochodził zawsze groźny Groclin.

Ostatnia rozmowa meczowa Kasperczaka - Puchar ze Szczakową... grudzień 2004
http://www.youtube.com/watch?v=t-Uop9Y1JZs
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 15.03.2010, 22:57
Jeśli chodzi o taktyke to ja mam nadzieje, ze Kasper nie bedzie probowal robic z Piotra Brożka znowu skrzydlowego. Zmiana pozycji mu sluzy i oby zostal na tej lewej obornie.
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 15.03.2010, 22:59
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Dyzma polskiego futbolu wraca ! Cieszmy się i radujmy ..... tym 1 miejscem póki jest !
Ok, Skorża się w Wiśle wypalił ale Kasperczak tym razem juz nie dostaje maszynki do robienia punktów na talerzu a jak budowanie zespołu mu wychodzi pokazał juz KILKA razy - bo nie zapominajmy o jego "klasowych" rozstaniach w Afryce. Obyśmy jeszce nie płakali po Skorży - obym się mylił - z radością odszczekam moje przemyślenia!
Jaka to byla maszynka pokazal pozniej Werner Liczka, mit samograju wtedy zupelnie upadl... Wiec albo jestes za mlody zeby pamietac tamte mecze albo masz slaba pamiec...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów