|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Nie wiem jakie są treningi u Brzęczka, ale złapanie kopaczy za twarz to konieczność... Sobol już się tym zajmie...
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Wspanialy mamy ten obecny zderzak
Dzialalnosc podstawowa czyli sport.Nie porownuje zarzadzania w Piascie i Wisle bo to 2 rozne bajki, patrze tylko na to co sie dzieje w Wisle, a mianowicie wagon(najgorsze, ze nie przesadzam) przemielonych zawodnikow, 5 trenerow... w trzy lata, a najlepsze bronienie Eklasy poprzez oslabianie sie. To nie jest ani dobre ani nawet normalne zarzadzanie i tak wiem dyrektor sportowy jest od pol roku dopiero ale czy nie dlatego, ze "swietnie sobie radzilismy i za swoje" ![]() Nie nie ten z Warszawy ale tu latwiej niz o dobry transfer sportowy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Siłą rzeczy porównujesz... ale już kończę i nie marudzę. Uważam, że zdecydowanie niesprawiedliwie oceniacie obecnego prezesa. Tylko tyle.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Bardzo bym chcial aby pomogl mi zmienic zdanie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
A gdybyśmy (odpukac 3 razy) spadli to co bedzie ?
Wyjdą kibice pod stadion paląc kukłę Błaszczykowskiego, ze sloganami "Wypier..ać Pajace!!" ? Będzie bojkot, niszczenie koszulek z nazwiskiem Kuby itp ? CI LUDZIE KUPILI SOBIE PRAWO ŻEBY POPEŁNIAĆ BŁĘDY Kupili sobie prawo do tego wykładając pieniądze, wtedy kiedy nikt inny ich na takich warunkach wyłożyć nie chciał. Oni nie chcą się mylić, oni chcą wielkiej Wisły, pewnie bardziej niż ktokolwiek na forum. Ale w życiu nie zawsze wychodzi. I tak jak dobry rodzic czy przyjaciel, gdy bliskiej osobie podwinie się noga, można podać rękę "spróbujmy jeszcze raz, teraz jesteśmy mądrzejsi, pomoge ci", a można też "ty frajerze..a nie mówiłem!? jesteś zerem i do niczego sie nie nadajesz" .. Jak w piosence Kukiza "na ch.j za ciebie wychodzila Kim chcemy byc? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Ludzie dajcie spokój mamy od zajobu sponsorów którzy jakimś cudem nie uciekają. Można lubić lub nie DB ale nie ma się do czego poważnie przyczepić.
Przyszedł do nas były trener reprezentacji i facet z przyzwoitymi wynikami w lidze do tego taki który już pokazał, że ze szrotem sobie radzi. Gdyby nie był spokrewniony wszyscy by tu piali z zachwytu. Nie jesteśmy Wisłą Cupiała i nawet przy dobrych wiatrach będziemy dnem ligowym przez kilka sezonów pora się do tego przyzwyczaić. Teraz mamy się utrzymać i zacząć budować zespół na kolejny sezon. Żadne tam puchary tylko spokojne utrzymanie bez nerwowego liczenia punktów połowie sezonu. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
To były dopiero rekiny public relation i absolutnie żadni prokurenci Naprawdę zapomnieliście że dopiero co żyliśmy w czasach gdzie o tak "medialnym" prezesie i działającym samodzielnie nie mogliśmy nawet "marzyć". Nie było takiego prezesa Wisły spełniającego oba warunki w latach 1998-2019, czyli w zasadzie nigdy w nowożytnej historii Wisły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Odkąd DB jest prezesem nasza polityka sportowa, biorąc pod uwagę niemały budżet jest fatalna. Tych kwestii nie należy poprawić tylko zupełnie zmienić. Dyrektor sportowy jest od mniej więcej dwóch wyborów trenerów i wszyscy wiemy że jedyne co mógł zrobić to je przyklepać albo nie brać/rzucić robotę- tak więc nie wiem na ile jego obecnośc zmienia zasady gry i odpowiedzialności. Moim zdaniem kuleje również wewnętrzna komunikacja. Piłkarze wiedzą, że przeciętnośc jest ok, bo sa młodzi/mają sezon przejściowy i byle do maja. ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
Tu nie ma co krytykować, wszystko jest zejebiscie
Mamusiu jak tu pięknie ![]() Szkoda mi jedynie Radka Sobolewskiego który mając Wisłe w sercu został wciągnięty do tej brudnej gry Puchatka i Tołdiego A tak BTW ciocia i teściowa Puchatka stoją z walizkami przed klubem ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
A za Cupiała to jak było? Prezesi nie byli od wykonywania poleceń właściciela? Jaką mieli swobodę w działaniu, jak jeden telefon z Myślenic zwalniał trenera? Wtedy dopiero to byli figuranci ....
![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
LOL przecież prezes zawsze jest figurantem wściela / właścicieli taka jego praca, ma wykonywać ich polecenia za to mu płacą
Powód: praca
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 15.02.2022 o godz. 08:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
mozęmy tu pisac o trenerze ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Proponuje osobny temat odnośnie nepotyzmu i ludzi który mają z tym problem:
Jerzy Brzęczek wujkiem Jakuba Błaszczykowskiego
Ostatnio edytowane przez Jagul : 15.02.2022 o godz. 09:30.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Btw - nikt tutaj nie napisał, że wszystko jest super, ale albo masz pewne problemy z czytaniem ze zrozumieniem, albo w swoim zacietrzewieniu nie chcesz przyjąć pewnych rzeczy do wiadomości. Sportowo jest tragicznie i każdy jest tego świadomy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Czytające ten wątek mam wrażenie, że żydki odmroziły swoje konta.
Brzęczek i Sobol na tę chwilę to najlepsza opcja. Nikt inny by się w to nie wpakował, nikt. Byłaby autostrada do 1 ligi. Widmo zostania w ekstraklasie takich kibicowskich wiosek jak Warta, łęczna, stal, zagłebie gdzie na mecz przychodzi 2-3 tys kibiców szkodzi tylko wizerunkowi Ekstraklasy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2015
Offline |
|
|
Cytat:
by Michał Trela |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Nowy trener i nowe nadzieje, znowu to samo, schemat się powtarza. Znowu nadzieja, że teraz to już odbijemy się od dna, bo przecież gorzej być nie może itp Co tak realnie gwarantuje Brzęczek jako trener? Nic. Lepsze CV i lepsi na papierze to byli Hyballa i Gula. Jedyna różnica jest taka - i to może być wielki problem w pewnym momencie, ze Brzęczek to rodzina Błaszczykowskich... Także znowu robimy to samo i oczekujemy cudów, a dla nas jedyna realna opcja obecnie to się ślizgać po tym dnie i cudem co sezon utrzymywać. Dlaczego tak twierdzę?
Bo po trzech latach okazuje się że nadal nie mamy ludzi kompetentnych w klubie. Cały czas mówi się o jakiejś wizji budowania klubu. Co nam dał Gula i Pasieczny? Miało być długofalowe budowanie klubu a wyszło to samo, nowy trener, a za pół roku wiadomo, że trzeba myśleć o zwolnieniu jego bo nie ogarnia. Pasieczny miał być gwarancją zmian a póki co nic z tego nie wyszło. Gula to najgorszy trener, cudów transferowych nie ma... gdzie ten scauting? Gula zwolniony a ponoc transfery były z nim uzgadniane, co teraz zrobić z tym jego zaciągiem piłkarzy, których chciał? Dla mnie problem jest jeden. Rozmywanie odpowiedzialności. Stworzyło się takie kółeczko, które przerzuca się obowiązkami, zrzuca z siebie odpowiedzialność itp. Bo skoro Kuba czy Dawid mówią, że Pasieczny super ogarnie temat i w ogóle on pracował w Arsenalu i ma w tej części Europy przegląd zawodników itp to co tutaj nadal robi Pasieczny? Gościu nie załątwił ani jednego ogarniętego zawodnika, robimy takie same transfery jak wcześniej, może ciut lepsze na papierze bo długi mamy mniejsze. No ale łatwiej jest powiedzieć, ze transfery są wynikiem burzy mózgów wszystkich, że to trener ich chciał. Nikt personalnie za nic nie chce odpowiadać, każdy umywa ręce. Tak samo ci piłkarze, którzy non stop chuja grają i żaden się nie potrafi na przestrzeni pół roku czy 3 lat ogarnąć. Pewnie głównie dlatego, że nic się od nich nie wymaga. Jak im się mówi, że jesteśmy w okresie przejściowym bla bla bla to po co mają zapieprzać? Jakby mieli powiedziane, że albo zapierdalać albo wypierdalać to chociaż by musieli z siebie wykrzesać 100%. Ale im się podcina skrzydła nie wymagając od nich ambicji. To samo z trenerami. Jednego świra Hyballę tak w....iała sytuacja z patałachami i zarządem, że ze świrował - taki charakter, a drugiego kluchę Gulę tak to głaskanie zewsząd zagłaskało, że był pionkiem w tym wszystkim, grzeczny, spokojny, nawet jak się zaczęło palić to nic nie robił, po prostu był takim wkładem zwykłym. Z Brzęczkiem myślę, że będzie to samo, pitu pitu, rodzinna atmosfera, bla bla bla i znowu się okaże, że nie wiadomo dlaczego plan nie wypalił. Dopóki tu się nie zacznie od każdego z osobna, a przede wszystkim każdy sam od siebie wymagać, dopóty będzie chujnia. A tu nikt nic nie musi, bo zarząd rozmywa odpowiedzialność, trener zawsze ma trudne warunki do pracy, a piłkarze mają ciężko i ogólnie aby tylko się cudem utrzymali i będzie ok. Amen. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeśli chcesz być poważnie traktowany to może wytłumaczysz co masz do prezesa , że go obrażasz ? ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
To ja ściągnąłem Gule i tabuny chrustu karząc grać krakowska piłkę? A teraz się okazało ze nie wyszło (niewielu liczyło ze wyjdzie) a teraz wuja wchodzi kuchennymi drzwiami bo fakt lepszych kandydatów nie ma. Już mieliśmy mieć zamknięte mordy transferami a jest kupa śmiechu. Ale OK! Dam sobie spokój z krytyka „góry” i trenera do jesieni, potem pozwolisz ze powrócimy do tematu Ok Ja nie jestem frustratem przekonasz się jesienią. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
- żeby była jasność serek jest normalny i nas w ten sposób nie klasyfikuje Zobaczymy jakie będą dodatkowe transfery, bo dyrektor sportowy twierdzi, że ktoś jeszcze dojdzie
Ostatnio edytowane przez Jagul : 15.02.2022 o godz. 11:50.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Brzęczek ma dużo do udowodnienia, nawet bym powiedział że to jego być albo nie być w przyszłości postrzeganym jako trener więc napewno będzie mu bardzo zależało na tym aby osiągnać cel- czyli się utrzymać. Jezeli to mu się uda to może pozbyć się łatki "trener mem" którą dostał po reprezentacji gdzie swój cel wykonał. Ładnego futbollu grać nie będziemy ale powinniśmy punktować z drużynami w naszym zasięgu i to jest teraz najważniejsze. W innej sytuacji nigdy nie był bym jego zwolennikiem ale w obecnej chyba nikogo lepszego nie moglismy dostać niż jego + Sobola.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie jesteś frustratem? Wybacz, ale tak się zachowujesz - obrażasz kogoś nie mając pojęcia o pracy, jaką ta osoba wykonuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
|
Nie jestem wyznawcą brzęczkowym. Niespecjalnie cenię sposób w jaki Brzęczek ustawia swoje drużyny. Mam zupełnie inne spojrzenie na futbol i to jak się powinno grać.
Ale... Należy spojrzeć na sytuację obiektywnie. Nie ma obecnie na rynku lepszego trenera, z większym doświadczeniem, z lepszym CV, który podjąłby się obrony ekstraklasy. Gadanie przez Pasiecznego, że nie było pomyslu zwalniania Guli po Rakowie jest jakimś żartem i nie wiem czemu ma służyć. Nie tylko były takie pomysły, ale były też rozmowy. I np Brosz podziękował. M.in. dlatego, że w jego ocenie spartolono okres przygotowawczy i nie będzie kiedy tych błędów naprawiać. I, że potrzebuje czasu na budowę zespołu. Nie mam wątpliwości, że gdyby Kuba nie był właścicielem, to Brzęczka by tu nie było. Każdy kto myśli inaczej, jest po prostu idiotą, który nie potrafi realnie ocenić sytuacji. Wisła to dzisiaj gorący ziemniak, którego próbobawszy podrzucić innym trenerom, zaraz był odrzucany dalej. I warto o tym pamiętać pisząc słowa krytyki na braci, za decyzję o zatrudnieniu Brzęczka. Tutaj często jest krytyka, że ta drużyna nie będzie potrafiła grać lepiej. Że to kupa szrotu. Dokładnie to samo było pisane o: - Janickim, który jest pierwszym wyborem w 6 drużynie ligi. - Abramowiczu, który jest pierwszym wyborem w 4 drużynie liigi. - Jean Carlos w Pogoni, która bije się o mistrza odgrywa istotną rolę. To najbardziej jaskrawe przypadki, zawodników, którzy u nas zostali okrzyknięci szrotem, a jednak grają na takim poziomie, który dziś jest dla nas nieosiągalny. Moim zdaniem zawodników, których mamy stać na dużo, dużo więcej, skoro Ci którzy byli, a byli słabsi od obecnych, nie grali u nas nic (jak obecni) a odchodząc gdziekolwiek grają na przyzwoitym poziomie. Można szukać różnych przyczyn. Na pewno zatrudnienie Brzęczka wyeliminuje zwalnianie trenera przez szatnie. W końcu będą się musieli jeden z drugim wziąć do roboty. I jeśli to będzie jedyny pozytyw sprowadzenia Brzęczka do Wisły to mi wystarczy. Bo wtedy też przyjdą wyniki. Absurdalna dla mnie jest sytuacja, że drużyna miała 3 dni wolnego, po dwóch żenujących spotkaniach. Na miejscu trenera, na drugi dzień wszyscy by tyrali jak woły na boisku, żeby zrozumieć co to ciężka praca i czego się od nich oczekuje. Bardzo cieszy obecnosc Sobola, moze on zlapie to towarzystwo za ryj i uswiadomi im sytuacje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Chorągiewka jakich mało, tylko ma zbyt wysokie mniemanie o sobie, żeby się do tego przyznać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
To że intelektualnie nie jesteś w stanie pojąć że wina za obecną sytuację dzieli się na trenera, trio i Pasiecznego - Twój problem, nie mój. Gula ma sporo za uszami ale to dobry trener - przy zapewnieniu mu odpowiednich warunków. U nas to co miało być jego zaletą (spokojny charakter, trener grający tylko ładną techniczną piłkę, specjalista od projektów długoterminowych) było krytyczną wadą - o czym wiele osób pisało od dawna. Większość ocen w prasie pokrywa się z tym co pisałem, z Guli nie da się zrobić wariata i wuefisty jak z poprzedników ale też popełnił sporo błędów. Zostawia po sobie de facto spaloną ziemię. Gdyby trio FAKTYCZNIE wzmocniło mu zespół zamiast osłabiać - kto wie czy nie byłby teraz bohaterem. Tyle że plan był poroniony o czym od początku pisałem. Jako osoba która do końca broniła Stolarczyka, Skowronka i Hybali, która główny problem widziała w fatalnym materiale ludzkim - mogę z tego co napisałeś tylko się śmiać. Wątpię żebym zaczął krytykować Brzęczka i Sobolewskiego, chyba że będą próbowali z naszymi gamoniami tiki-takę, krakowską piłkę czy inny PR-owy wymysł. Ale o to że nie będą próbowali jestem spokojny. Ew. przegrane idą na konto Guli i trio - co innego gdyby to Brzęczek poprowadził zgrupowanie w Turcji, ale wtedy był jeszcze proces... Gulę nazywałem czeskim Stawowym - nadal to podtrzymuję. To nawet nie jest obelga, jak się nad tym zastanowić - trener który zawsze chce grać w piłkę ale urodził się w kraju gdzie zamiast sprzedawaniem piłkarskiej młodzieży przez kilkadziesiąt lat sprzedawano licencje i mecze.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.02.2022 o godz. 13:45.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
|
Ktoś poruszył temat wolnego poniedziałek-wtorek ustalony z Gulą? To jakaś forma odnowy/regeneracji nie wiem po obozie przygotowawczym/ złapanie świeżości? Czy o co chodzi skoro po drodze jeszcze była niedziela-czyli 3 dni wolnego?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Brzęczek i Sobol - ok, ale głosy zadowolenia są przedwczesne. Najważniejsze ruchy przed nami. Bez istotnych wzmocnień składu żadna zmiana na stołku trenerskim nie pomoże - mentalem i autobusem możemy nie dać rady się utrzymać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drużyna zajebana po Mielcu. Dawno nie widziałem, aby tak ktoś gryzł trawę.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|

|