|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
W mojej opinii nie ma co uprawiać syndromu oblężonej twierdzy.
Owszem, TS i nowy Zarząd ciągnie Wisłę od prawie roku pomimo przeciwieństw losu i problemów + media chętnie nagłośnią zaległości bardziej niż to uzasadnione rzetelnością dziennikarską i profilem serwisów informacyjnych, bo a) kłopoty ma Ruch i można napisać całą serię artykułów na zasadzie kopiuj/wklej bez zbędnego wysiłku i wymyślania nowych tematów, b) kończy się sezon i oprócz transferów dziennikarze muszą o czymś pisać, c) Wisła to wciąż marka, więc news "Wisła nie płaci" znajdzie więcej czytelników niż "Odra Wodzisław bankrutuje". To może się wydawać niesprawiedliwe, ale nie zmienia faktu, że zaległości mogą istnieć. Na pewno nie wynika to z "antypolskości" Gazety Wyborczej, takie teksty są śmieszne. A prawdopodobieństwo tego, że Wisła zalega z wypłatami jest tym większe, że a) Wisła ma ogólnie problemy finansowe, b) z wypłatami zalega pół ligi, c) nikt tego wprost nie zdementował. A co do kolegi, który napisał, że z jego informacji wynika, że te zaległości rzeczywiście są i że PR Pani Prezes drażni szatnię, to również wydaje się prawdopodobne. Niezależnie jednak od prawdziwości tych informacji, kolega funkcjonuje na forum od 10 lat i nie jest trollem, więc przynajmniej moglibyście mu przyznać taryfę ulgową wynikającą z jego domniemanej dobrej wiary. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Fajny wywiad z Panią Prezes:
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...przedaz/d4mre2 a w nim: - kulisty rozstania z trenerem Wdowczykiem, - o tym, w którym roku zaciągnięto zobowiązania ciągnące się za klubem do dziś, - o relacjach z miastem pod kątem stadionu, - o tym, kto jest najważniejszy w klubie personalnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Owszem, również spodziewałem się że będzie dużo gorzej, ale jednak nie doceniałem marki Wisły zbudowanej przez te 20 lat, że jednak przy większej elastyczności, można więcej umów podpisywać. Ale jak mówie, 2-3 msce i może być duże trzęsięnie ziemi na R22. Oczywiście zaraz się zleci hejterstwo, ale jeszcze zacytuje i przypomnę te słowa za jakiś czas - do 3 mscy nazwa tego tematu się zmieni. Ostatnio nic się tu nie wypowiadałem, mimo że co raz więcej rzeczy wychodzi. Dlatego pojawie się tu z powrotem za jakieś 3 msce (a może i szybciej ) |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
I tak będziesz tę datę upadku przesuwał do usranej śmierci... Dajże sobie mistrzu spokój, bo irytujesz. .......isz i .......isz jak to jest/będzie źle a jest całkiem ok. Mam wrażenie, że ucieszyłbyś się, gdyby Ci się akurat udało wykrakać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
WislaFan123 a ty od niech jesteś?
7![]()
Ostatnio edytowane przez PvD : 23.05.2017 o godz. 08:34.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jeżeli miałby przyjść ogarnięty inwestor to czemu nie, zresztą samo Stowarzyszenie mówiło na początku o takiej ewentualności.
![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nie wiem czy się mylę, ale zmiana właściciela chyba nie jest możliwa ze względu na zapisy w umowie. Nie wiem jakiego okresu czasu ona dotyczy.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Zmiana nie jest możliwa bez zgody TF która ma prawo pierwokupu.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Za inwestora dziękuję, postoję. Czasy Cupiała minęły bezpowrotnie. Zawdzięczamy mu kilka tytułów mistrza i niejakie sukcesy w Europie (za to dozgonna wdzięczność), ale także długi, które ciągle nas obciążają i fatalną kulturę zarządzania, co już na szczęście zostało gruntownie zmienione.
Inwestor dzisiaj to byłby ktoś pokroju Wojciechowskiego, a nie mityczny szejk. Czyli: ogromne ryzyko powtórki tego, co było złe w czasach Cupiała, i praktycznie zero szans na porównywalne sukcesy. I jeszcze jedno: Cupiał był wyjątkowy, bo kochał Wisłę. Normą wśród inwestorów jest jednak co innego: kochają pieniądze. Podoba mi się wizja rozwoju zaproponowana przez obecny zarząd. Krok po kroku, odpowiedzialnie, kompetentnie i z prawdziwą miłością do tego klubu. W perspektywie kilku lat jest szansa, żeby zdrowa, mocna organizacyjnie Wisła włączyła się w walkę o mistrzostwo Polski. Tego sobie i wszystkim życzę. W drogę na skróty nie wierzcie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Online |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Myślisz, że klub to dobry biznes? Może Meresiński swoje wyciągnął, ale jak przyjdzie ktoś z kasą to nie dlatego, żeby zarobić sobie kolejne miliony tylko dlatego, że mu się w życiu nudzi i szuka nowego wyzwania. Ew. jest związany z klubem emocjonalnie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Może jestem cyniczny, ale w polskich warunkach zainteresowanie inwestora klubem najczęściej oznacza wg mnie albo szemrane interesy (alboż to jeden Mereś), albo dobrodzieja typu profesor. Za oba modele dziękuję.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
@PVD - nie ![]() Po pierwsze, popatrzcie kiedy mam datę rejestracji na forum, więc od dziś nie jestem, a po drugie jak mówiłem, wrócę tu za jakiś czas i wtedy będzie można weryfikować - fakty są takie: jest klauzula która pozwala na przejęcie Wisły SA BEZ ZGODY TS , czy zostanie aktywowana, czas pokaże ale dyplomatycznie można powiedzieć że "coś się zaczyna dziać" |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Twierdzisz że B.C chce wrócic? Ale po co? ![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
o tym sie swego czasu pisalo, ze do lipca czy tam sierpnia ma takie prawo Kolejnego powrotu Smudy z Kapka nie przeżyje...
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 23.05.2017 o godz. 17:49.
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Skoro TF ma prawo pierwokupu to TS nie musi się na to godzić ?
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Cupiał aby znowu było tak jak było lepiej nie.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Cytat z twittera Janekxa89 apropo pytania w tej sprawie
''Słyszałem, nic więcej nie piszę aż nie zweryfikuje i nie chcę spamu" |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jeżeli to byłby Cupiał prywatnie i sypnął kasą jak na początku (czytaj zrównał nasz budżet z budżetem Legii) to bym się wcale nie obraził
Abstrahując od tego jakie to sci - fi, to jednak jakby miało to wyglądać jak w poprzednich 2-3 sezonach to już wolę zarządzanie TSu, które jak narazie oceniam bardzo pozytywnie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
Idealnie jakby pojawił się ktoś z kasą, ktoś kto zostawi obecny zarząd w niezmienionym składzie. To jednak chyba nierealna..... |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mi się wydaje, że me ma się co zbytnio emocjonować tym newsem
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
Trzeba zadać sobie pytanie, czemu Cupial miałby teraz poprowadzić klub z głową i nie otaczać się Kapkami. Pamiętajmy też komu klub sprzedał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() Moim zdaniem nic się nie zmieniło. Cupiał może sprawdzić się w roli sponsora (kto wie, może cały czas coś płaci?), ale nie sterującego klubem. Nawet jeśli TF nie miałaby z tym nic wspólnego. Wystawienie Wisły na szwank przez sprzedaż Meresińskiemu dyskredytuje Cupiała jako właściciela. Chyba, że są ważne sprawy, o których nie wiemy i nigdy się nie dowiemy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2015
Offline |
|
|
Cytat:
A tak na poważnie. Tuż przed podpisaniem umowy z LVbet jako sponsorem koszulkowym (wcześniej to był zwykły sponsor) ukazał się wywiad z prezesem firmy LV bet, w którym jednoznacznie zaprzeczył on jakoby ów bukmacher miał zostać wyczekiwanym od miesięcy sponsorem koszulkowym Wisły. Kilka dni później stało się to faktem. I teraz tak sobie myślę. Może Wisła rzeczywiści ma kogoś nagranego (jako współwłaściciela/inwestora) ale wszędzie zaprzecza, wypuszczając informację ,,Klub nie jest na sprzedaż", aby nie kusić Cupiała. A może sam Cupiał rzeczywiście chce wrócić. 1 lipca będziemy mądrzejsi.... ps. Obecny model klubu i praca jaką wykonuje TS bardzo mnie przekonuje, więc nie wyczekuje nowych władz, podoba mi się tak jak jest. Zdaję sobie jednocześnie sprawę, że bez finansowego ryzyka/inwestora/współwłaściciela nie wzniesiemy się na pewien poziom (TOP ligi)
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 23.05.2017 o godz. 19:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Mam nadzieję, że etap Cupiała w Wiśle jest definitywnie zamknięty. Trzeba mu oddać to, co dla Wisły zrobił, ale tak się po prostu nie da działać we współczesnej piłce na dłuższą metę. Zdecydowanie wolę obecne zarządzanie, oparte na bilansowaniu przychodów i wydatków, niż życie na kredyt.
Podzielam zdanie krzaq12 - z obecnie przyjętą strategią, gdzie będziemy się starali stawiać na wychowanków i wynajdowanie perełek typu Marcelo, bez konkretnego zastrzyku gotówki sufitem będzie TOP3 z regularną grą w górnej ósemce. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|