The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.05.2017, 13:22
W mojej opinii nie ma co uprawiać syndromu oblężonej twierdzy.

Owszem, TS i nowy Zarząd ciągnie Wisłę od prawie roku pomimo przeciwieństw losu i problemów + media chętnie nagłośnią zaległości bardziej niż to uzasadnione rzetelnością dziennikarską i profilem serwisów informacyjnych, bo a) kłopoty ma Ruch i można napisać całą serię artykułów na zasadzie kopiuj/wklej bez zbędnego wysiłku i wymyślania nowych tematów, b) kończy się sezon i oprócz transferów dziennikarze muszą o czymś pisać, c) Wisła to wciąż marka, więc news "Wisła nie płaci" znajdzie więcej czytelników niż "Odra Wodzisław bankrutuje". To może się wydawać niesprawiedliwe, ale nie zmienia faktu, że zaległości mogą istnieć. Na pewno nie wynika to z "antypolskości" Gazety Wyborczej, takie teksty są śmieszne.

A prawdopodobieństwo tego, że Wisła zalega z wypłatami jest tym większe, że a) Wisła ma ogólnie problemy finansowe, b) z wypłatami zalega pół ligi, c) nikt tego wprost nie zdementował.

A co do kolegi, który napisał, że z jego informacji wynika, że te zaległości rzeczywiście są i że PR Pani Prezes drażni szatnię, to również wydaje się prawdopodobne. Niezależnie jednak od prawdziwości tych informacji, kolega funkcjonuje na forum od 10 lat i nie jest trollem, więc przynajmniej moglibyście mu przyznać taryfę ulgową wynikającą z jego domniemanej dobrej wiary.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Stary 22.05.2017, 11:51
Fajny wywiad z Panią Prezes:

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...przedaz/d4mre2

a w nim:

- kulisty rozstania z trenerem Wdowczykiem,
- o tym, w którym roku zaciągnięto zobowiązania ciągnące się za klubem do dziś,
- o relacjach z miastem pod kątem stadionu,
- o tym, kto jest najważniejszy w klubie personalnie.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 22.05.2017, 12:19
master777 napisał(a):Wyświetl post
Fajny wywiad z Panią Prezes:

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...przedaz/d4mre2

a w nim:

- kulisty rozstania z trenerem Wdowczykiem,
- o tym, w którym roku zaciągnięto zobowiązania ciągnące się za klubem do dziś,
- o relacjach z miastem pod kątem stadionu,
- o tym, kto jest najważniejszy w klubie personalnie.
stare jak świat. Parę razy to już było.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 22.05.2017, 14:14
raindog napisał(a):Wyświetl post
Co do zarządzanie Klubem przez TS, muszę napisać:

Hau, hau, hau - innymi słowy, odszczekuje to co myślałem na ten temat. Byłem przekonany, że będzie beznadziejnie (przygotowanie klubu pod 3 ligę), a jest zaskakująco dobrze. Ot, po prostu widać pasję i pomysł w tym co robią.

Brawa dla Pani Prezes i zarządu.
W końcu ...
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 22.05.2017, 21:49
raindog napisał(a):Wyświetl post
Co do zarządzanie Klubem przez TS, muszę napisać:

Hau, hau, hau - innymi słowy, odszczekuje to co myślałem na ten temat. Byłem przekonany, że będzie beznadziejnie (przygotowanie klubu pod 3 ligę), a jest zaskakująco dobrze. Ot, po prostu widać pasję i pomysł w tym co robią.

Brawa dla Pani Prezes i zarządu.
Poczekaj jeszcze z tym odszczekiwaniem tak 2-3 msce Owszem, również spodziewałem się że będzie dużo gorzej, ale jednak nie doceniałem marki Wisły zbudowanej przez te 20 lat, że jednak przy większej elastyczności, można więcej umów podpisywać.

Ale jak mówie, 2-3 msce i może być duże trzęsięnie ziemi na R22.

Oczywiście zaraz się zleci hejterstwo, ale jeszcze zacytuje i przypomnę te słowa za jakiś czas - do 3 mscy nazwa tego tematu się zmieni. Ostatnio nic się tu nie wypowiadałem, mimo że co raz więcej rzeczy wychodzi. Dlatego pojawie się tu z powrotem za jakieś 3 msce (a może i szybciej )
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 22.05.2017, 21:54
I tak będziesz tę datę upadku przesuwał do usranej śmierci... Dajże sobie mistrzu spokój, bo irytujesz. .......isz i .......isz jak to jest/będzie źle a jest całkiem ok. Mam wrażenie, że ucieszyłbyś się, gdyby Ci się akurat udało wykrakać.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.05.2017, 08:06
WislaFan123 napisał(a):Wyświetl post
Poczekaj jeszcze z tym odszczekiwaniem tak 2-3 msce Owszem, również spodziewałem się że będzie dużo gorzej, ale jednak nie doceniałem marki Wisły zbudowanej przez te 20 lat, że jednak przy większej elastyczności, można więcej umów podpisywać.

Ale jak mówie, 2-3 msce i może być duże trzęsięnie ziemi na R22.

Oczywiście zaraz się zleci hejterstwo, ale jeszcze zacytuje i przypomnę te słowa za jakiś czas - do 3 mscy nazwa tego tematu się zmieni. Ostatnio nic się tu nie wypowiadałem, mimo że co raz więcej rzeczy wychodzi. Dlatego pojawie się tu z powrotem za jakieś 3 msce (a może i szybciej )
Coś Ci się pomyliło pasiaku. Marka Wisły budowana jest od 111 lat, a nie jak piszesz 20. Czego można się spodziewać po V kolumnie na tym forum? Z pewnością nie pochwał dla ciężkiej pracy zarządu.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 23.05.2017, 08:32
WislaFan123 a ty od niech jesteś? 7
Ostatnio edytowane przez PvD : 23.05.2017 o godz. 08:34.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.05.2017, 08:40
Jeżeli miałby przyjść ogarnięty inwestor to czemu nie, zresztą samo Stowarzyszenie mówiło na początku o takiej ewentualności.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 23.05.2017, 08:51
PvD napisał(a):Wyświetl post
WislaFan123 a ty od niech jesteś? 7
Nie wiem czy się mylę, ale zmiana właściciela chyba nie jest możliwa ze względu na zapisy w umowie. Nie wiem jakiego okresu czasu ona dotyczy.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 23.05.2017, 08:55
Zmiana nie jest możliwa bez zgody TF która ma prawo pierwokupu.
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 23.05.2017, 09:15
Za inwestora dziękuję, postoję. Czasy Cupiała minęły bezpowrotnie. Zawdzięczamy mu kilka tytułów mistrza i niejakie sukcesy w Europie (za to dozgonna wdzięczność), ale także długi, które ciągle nas obciążają i fatalną kulturę zarządzania, co już na szczęście zostało gruntownie zmienione.

Inwestor dzisiaj to byłby ktoś pokroju Wojciechowskiego, a nie mityczny szejk. Czyli: ogromne ryzyko powtórki tego, co było złe w czasach Cupiała, i praktycznie zero szans na porównywalne sukcesy. I jeszcze jedno: Cupiał był wyjątkowy, bo kochał Wisłę. Normą wśród inwestorów jest jednak co innego: kochają pieniądze.

Podoba mi się wizja rozwoju zaproponowana przez obecny zarząd. Krok po kroku, odpowiedzialnie, kompetentnie i z prawdziwą miłością do tego klubu. W perspektywie kilku lat jest szansa, żeby zdrowa, mocna organizacyjnie Wisła włączyła się w walkę o mistrzostwo Polski. Tego sobie i wszystkim życzę. W drogę na skróty nie wierzcie.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 23.05.2017, 10:08
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Zmiana nie jest możliwa bez zgody TF która ma prawo pierwokupu.
Ale do określonego czasu (koniec sezonu?). Później już TF nie ma nic do gadania.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 23.05.2017, 12:44
Jeśli inwestor strategiczny, to tylko Kazimierz Moskal po tym, jak trafił megakumulację w Powerballa

nesta napisał(a):Wyświetl post
Ale do określonego czasu (koniec sezonu?). Później już TF nie ma nic do gadania.
Ta klauzula jest chyba do 30 czerwca (w którymś wywiadzie mówiła o tym Sarapata).
Odpowiedz cytując
ashkeczup
Senior Member

Od: 08.2016

Stary 23.05.2017, 13:18
crux.a napisał(a):Wyświetl post
I jeszcze jedno: Cupiał był wyjątkowy, bo kochał Wisłę. Normą wśród inwestorów jest jednak co innego: kochają pieniądze.

Myślisz, że klub to dobry biznes? Może Meresiński swoje wyciągnął, ale jak przyjdzie ktoś z kasą to nie dlatego, żeby zarobić sobie kolejne miliony tylko dlatego, że mu się w życiu nudzi i szuka nowego wyzwania. Ew. jest związany z klubem emocjonalnie
Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 23.05.2017, 13:34
ashkeczup napisał(a):Wyświetl post
Myślisz, że klub to dobry biznes? Może Meresiński swoje wyciągnął, ale jak przyjdzie ktoś z kasą to nie dlatego, żeby zarobić sobie kolejne miliony tylko dlatego, że mu się w życiu nudzi i szuka nowego wyzwania. Ew. jest związany z klubem emocjonalnie
Może jestem cyniczny, ale w polskich warunkach zainteresowanie inwestora klubem najczęściej oznacza wg mnie albo szemrane interesy (alboż to jeden Mereś), albo dobrodzieja typu profesor. Za oba modele dziękuję.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.05.2017, 14:27
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Coś Ci się pomyliło pasiaku. Marka Wisły budowana jest od 111 lat, a nie jak piszesz 20. Czego można się spodziewać po V kolumnie na tym forum? Z pewnością nie pochwał dla ciężkiej pracy zarządu.
Historia jest budowana od 111 lat, nie marka. Z perspektywy marketingowej, liczy się nie raz max 3-5 lat, w przypadku klubów może być dłużej, a tu patrzymy na erę Cupiała.

@PVD - nie

Po pierwsze, popatrzcie kiedy mam datę rejestracji na forum, więc od dziś nie jestem, a po drugie jak mówiłem, wrócę tu za jakiś czas i wtedy będzie można weryfikować - fakty są takie: jest klauzula która pozwala na przejęcie Wisły SA BEZ ZGODY TS , czy zostanie aktywowana, czas pokaże ale dyplomatycznie można powiedzieć że "coś się zaczyna dziać"
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 23.05.2017, 15:04
Historia jest budowana od 111 lat, nie marka. Z perspektywy marketingowej, liczy się nie raz max 3-5 lat, w przypadku klubów może być dłużej, a tu patrzymy na erę Cupiała.

@PVD - nie

Po pierwsze, popatrzcie kiedy mam datę rejestracji na forum, więc od dziś nie jestem, a po drugie jak mówiłem, wrócę tu za jakiś czas i wtedy będzie można weryfikować - fakty są takie: jest klauzula która pozwala na przejęcie Wisły SA BEZ ZGODY TS , czy zostanie aktywowana, czas pokaże ale dyplomatycznie można powiedzieć że "coś się zaczyna dziać"
czemu nie marka?

Twierdzisz że B.C chce wrócic? Ale po co?
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.05.2017, 17:36

@PVD - nie

Cupiał jako osoba prywatna?
o tym sie swego czasu pisalo, ze do lipca czy tam sierpnia ma takie prawo

Kolejnego powrotu Smudy z Kapka nie przeżyje...
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 23.05.2017 o godz. 17:49.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.05.2017, 18:15
Skoro TF ma prawo pierwokupu to TS nie musi się na to godzić ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 23.05.2017, 18:15
Cupiał aby znowu było tak jak było lepiej nie.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
lucas8
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 23.05.2017, 18:23
Cytat z twittera Janekxa89 apropo pytania w tej sprawie

''Słyszałem, nic więcej nie piszę aż nie zweryfikuje i nie chcę spamu"
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.05.2017, 18:36
Jeżeli to byłby Cupiał prywatnie i sypnął kasą jak na początku (czytaj zrównał nasz budżet z budżetem Legii) to bym się wcale nie obraził Długi można zawsze później spłacić, sukcesy są tego warte.

Abstrahując od tego jakie to sci - fi, to jednak jakby miało to wyglądać jak w poprzednich 2-3 sezonach to już wolę zarządzanie TSu, które jak narazie oceniam bardzo pozytywnie.
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 23.05.2017, 18:39
Cytat:
Cytat z twittera Janekxa89 apropo pytania w tej sprawie

''Słyszałem, nic więcej nie piszę aż nie zweryfikuje i nie chcę spamu"
Wiarygodna osoba, możliwe że rzeczywiście coś się dzieje.

Idealnie jakby pojawił się ktoś z kasą, ktoś kto zostawi obecny zarząd w niezmienionym składzie. To jednak chyba nierealna.....
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 23.05.2017, 18:41
Mi się wydaje, że me ma się co zbytnio emocjonować tym newsem
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 23.05.2017, 19:09
Trzeba zadać sobie pytanie, czemu Cupial miałby teraz poprowadzić klub z głową i nie otaczać się Kapkami. Pamiętajmy też komu klub sprzedał.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.05.2017, 19:15
MB1906 napisał(a):Wyświetl post
Trzeba zadać sobie pytanie, czemu Cupial miałby teraz poprowadzić klub z głową i nie otaczać się Kapkami. Pamiętajmy też komu klub sprzedał.
Najpierw trzeba byłoby wiedzieć dlaczego Cupial prowadził klub jak prowadził i otaczał się Kapkami. I czy te powody istnieją nadal, czy należą do przeszłości.

Moim zdaniem nic się nie zmieniło. Cupiał może sprawdzić się w roli sponsora (kto wie, może cały czas coś płaci?), ale nie sterującego klubem. Nawet jeśli TF nie miałaby z tym nic wspólnego.
Wystawienie Wisły na szwank przez sprzedaż Meresińskiemu dyskredytuje Cupiała jako właściciela. Chyba, że są ważne sprawy, o których nie wiemy i nigdy się nie dowiemy.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 23.05.2017, 19:18
Cytat:
Bo Głowacki właśnie przedłużył swój kontrakt

A tak na poważnie. Tuż przed podpisaniem umowy z LVbet jako sponsorem koszulkowym (wcześniej to był zwykły sponsor) ukazał się wywiad z prezesem firmy LV bet, w którym jednoznacznie zaprzeczył on jakoby ów bukmacher miał zostać wyczekiwanym od miesięcy sponsorem koszulkowym Wisły. Kilka dni później stało się to faktem.

I teraz tak sobie myślę. Może Wisła rzeczywiści ma kogoś nagranego (jako współwłaściciela/inwestora) ale wszędzie zaprzecza, wypuszczając informację ,,Klub nie jest na sprzedaż", aby nie kusić Cupiała.

A może sam Cupiał rzeczywiście chce wrócić.

1 lipca będziemy mądrzejsi....

ps. Obecny model klubu i praca jaką wykonuje TS bardzo mnie przekonuje, więc nie wyczekuje nowych władz, podoba mi się tak jak jest. Zdaję sobie jednocześnie sprawę, że bez finansowego ryzyka/inwestora/współwłaściciela nie wzniesiemy się na pewien poziom (TOP ligi)
Ostatnio edytowane przez krzaq12 : 23.05.2017 o godz. 19:22.
Odpowiedz cytując
MB1906
Senior Member

Od: 05.2017

Stary 23.05.2017, 19:40
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Najpierw trzeba byłoby wiedzieć dlaczego Cupial prowadził klub jak prowadził i otaczał się Kapkami. I czy te powody istnieją nadal, czy należą do przeszłości.

Moim zdaniem nic się nie zmieniło. Cupiał może sprawdzić się w roli sponsora (kto wie, może cały czas coś płaci?), ale nie sterującego klubem. Nawet jeśli TF nie miałaby z tym nic wspólnego.
Wystawienie Wisły na szwank przez sprzedaż Meresińskiemu dyskredytuje Cupiała jako właściciela. Chyba, że są ważne sprawy, o których nie wiemy i nigdy się nie dowiemy.
Też tak uważam. Sponsor ok. Decydent zdecydowanie NIE.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Stary 23.05.2017, 19:44
Mam nadzieję, że etap Cupiała w Wiśle jest definitywnie zamknięty. Trzeba mu oddać to, co dla Wisły zrobił, ale tak się po prostu nie da działać we współczesnej piłce na dłuższą metę. Zdecydowanie wolę obecne zarządzanie, oparte na bilansowaniu przychodów i wydatków, niż życie na kredyt.
Podzielam zdanie krzaq12 - z obecnie przyjętą strategią, gdzie będziemy się starali stawiać na wychowanków i wynajdowanie perełek typu Marcelo, bez konkretnego zastrzyku gotówki sufitem będzie TOP3 z regularną grą w górnej ósemce.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów