The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2009, 01:52
Cytat:
Za taki regulamin i takie wartościowe nagrody to na górnej LOL, na dolnej ROTFL, a vis a vis F/O UMK.
Nie w nagrodach rzecz, ale mieliby trochę szacunku dla kibiców.
Zlecenie jakiegokolwiek logotypu profesjonalnej agencji reklamowo/marketingowej...a zresztą co tu pisać- czytacie prasę, oglądacie tv, wiecie ile takie rzeczy kosztują. Niezłe cwaniaczki i tyle.
Gdybym wygrał, może byłaby okazja do zrobienia z nich kretynów w mediach. Trzeba spróbować ;-)
I tak i nie. Z jednej strony nie musieliby w ogóle robić wzorów. Biała Gwiazda na trybunie fanatycznej, a na reszcie stadionu normalne czerwone krzesełka, ja bym się nie obraził. Ewentualnie napis Wisła. Inną sprawą jest że jak już robią ten konkurs to nagrody to jakaś kpina. Chyba jak był konkurs na koncepcje stadionu Wisły na polskiestadiony.pl czy innej stronie, (na prywatnej stronie) dla zwycięzcy były przewidziane 3000 zł. Z czym do ludzi. Kpiną jest bilet na pojedeńczy mecz. Mogliby się postarać chociaż o karnet na mecze Wisły na jesień. Aż taka bida żę łaskawie dają jeden bilet... i zestaw Kraków GO, który przez cały okres gry Wisły w Eurolidze i PLKK można było wygrać, dzięki wrzuceniu piłki za 3 do kosza... i nie był to zestaw wybitnie atrakcyjny. Nawet potraktowałbym go jako zbędny balast do domu. Jednym słowem marketing w wydaniu naszych działaczy czy to klubowych czy miejskich...

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 10.03.2009, 07:54
Kurt napisał(a):Wyświetl post
I tak i nie. Z jednej strony nie musieliby w ogóle robić wzorów. Biała Gwiazda na trybunie fanatycznej, a na reszcie stadionu normalne czerwone krzesełka, ja bym się nie obraził. Ewentualnie napis Wisła. Inną sprawą jest że jak już robią ten konkurs to nagrody to jakaś kpina. Chyba jak był konkurs na koncepcje stadionu Wisły na polskiestadiony.pl czy innej stronie, (na prywatnej stronie) dla zwycięzcy były przewidziane 3000 zł. Z czym do ludzi. Kpiną jest bilet na pojedeńczy mecz. Mogliby się postarać chociaż o karnet na mecze Wisły na jesień. Aż taka bida żę łaskawie dają jeden bilet... i zestaw Kraków GO, który przez cały okres gry Wisły w Eurolidze i PLKK można było wygrać, dzięki wrzuceniu piłki za 3 do kosza... i nie był to zestaw wybitnie atrakcyjny. Nawet potraktowałbym go jako zbędny balast do domu. Jednym słowem marketing w wydaniu naszych działaczy czy to klubowych czy miejskich...
1. Nie podoba się regulamin i nagrody - nie startuj - nikt nie każe.
2. Chcesz zorganizować konkurs i dać 3.000zł nagrodę - nikt Ci nie broni.

3. W konkursie chodzi raczej o zabawę i koncepcję, jakiś ciekawy pomysł - który może posłużyć później, przy wyborze krzesełek na trybunę. Nie ma tu mowy o zamówieniu żadnego profesjonalnego projektu graficznego. TO MA BYĆ ZABAWA, szczególnie liczę na młodszych kibiców.

4. Jakby chciano napisać WISŁA KRAKÓW to by nie ogłaszano konkursu. Choć i tak nie wiadomo, czy tak się nie skończy.

5. andalemono - jakby chciano zlecić to firmie to by zlecono - szacunek to kibiców? A jaki ty masz szacunek do kogokolwiek pisząc "zrobić z nich kretynów w mediach"? Szacunkeim do kibiców jest to właśnie, że ogłoszono konkurs, gdzie każdy kibic, czy ma 4 lata i zrobi projekt w paincie, czy ma 55 lat i jest grafikiem, może wystartować. To ma być zabawa - a przy okazji będą nagrody - wydaje mi się, że dość atrakcyjne.

6. Szczerze powiem, jak czytam to forum (wiem wiem...nie chcę czytac to nie muszę) to mi się niedobrze robi...parę osób i to mocno związanych z Wisłą zapierdala żeby ten stadion jakoś wyglądał a jedyne co się słyszy to to, że wszystko jest spieprzone, że nikt nic nie robi, że nikomu się nic nie chce, że 'urzędasy' leżą i mają wszystko gdzieś - nie wiecie, to się nie wypowiadajcie.

Pozdrawiam,
Ostatnio edytowane przez dannato : 10.03.2009 o godz. 08:01.
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.03.2009, 09:07
As napisał(a):Wyświetl post
nie nam sie na fotografii ale wydaje mi sie ze kamery musze byc ustawione tak jak to jest obecnie zeby ewentualnie zachodzace slonce nie swiecilo prosto w kamere.

Masz rację. Tak jest właśnie ze względu na ruch słońca nad stadionem, i z tego wynika również przepis UEFA odnośnie umieszczenia kamer na stadionach, z czym problem ma np. Stadion Śląski. Ale zdaje się że rozwiązali to tam przy pomocy dachu (na razie projektu).
Główne kamery na pewno będą tam gdzie teraz.
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.03.2009, 09:26
Prezydent nie boi się komisarza ani wstrzymania inwestycji

"Ale mamy ogólnoświatowy kryzys. Czy trzeba będzie zrezygnować z budowy stadionów, dróg czy linii tramwajowych.

- Nie ma żadnego zagrożenia dla inwestycji. Podpisuję umowę na budowę trybuny zachodniej stadionu Wisły. W miniony piątek minął termin zgłaszania ofert na budowę stadionu Cracovii i zgłosiło się 17 wykonawców, spośród nich wybierzemy 5 do drugiego etapu. Na przełomie maja i czerwca zwycięzca przetargu rozpocznie budowę tego stadionu. Będą realizowane planowane inwestycje drogowe i komunikacyjne. Budżet skonstruowaliśmy bardzo ostrożnie, biorąc pod uwagę, jak pan to nazwał, ogólnoświatowy kryzys, co dla miasta oznacza ewentualne zmniejszenie planowanych dochodów. Jeżeli dostaniemy od rządu tyle środków, ile było obiecane, to nie powinno być problemów..."

http://www.krakow.pl/prasowka/?art_id=8911
Odpowiedz cytując
andalemono
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.03.2009, 10:25
dannato napisał(a):Wyświetl post
(...)
5. andalemono - jakby chciano zlecić to firmie to by zlecono - szacunek to kibiców? A jaki ty masz szacunek do kogokolwiek pisząc "zrobić z nich kretynów w

mediach"? Szacunkeim do kibiców jest to właśnie, że ogłoszono konkurs, gdzie każdy kibic, czy ma 4 lata i zrobi projekt w paincie, czy ma 55 lat i jest

grafikiem, może wystartować. To ma być zabawa - a przy okazji będą nagrody - wydaje mi się, że dość atrakcyjne.

6. Szczerze powiem, jak czytam to forum (wiem wiem...nie chcę czytac to nie muszę) to mi się niedobrze robi...parę osób i to mocno związanych z Wisłą

zapierdala żeby ten stadion jakoś wyglądał a jedyne co się słyszy to to, że wszystko jest spieprzone, że nikt nic nie robi, że nikomu się nic nie chce, że

'urzędasy' leżą i mają wszystko gdzieś - nie wiecie, to się nie wypowiadajcie.

Pozdrawiam,
Rozumiem, że to był apel do młodszej czesci forum, która może nie wiedzieć jak funkcjonują atrakcyjne gadżety w firmach.
Że idziesz do marketingu, Hi darling! mam wieczorem stype, rzuć mi brelok, kalendarzyk, podłokietnik i breloczek...
Ciekawe czy prywatnie naprawdę wierzysz w to co napisałeś. Jeśli tak to pozwól, że dorzucę się do waszego 'za.......u' i podwoję wartość nagród, dorzucając 200. Numer konta proszę na priw, a Wy dalej - w imię dobrej zabawy koncepcyjnej - róbcie z ludzi frajerów ;-)
Jesteśmy dumą tego miasta z ogólnopolskim konkursem, opatrzonym oszałamiającym regulaminem i budżetem 50ojro na ojro 2012.

Również pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
matt_21
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 10.03.2009, 10:43
andalemono napisał(a):Wyświetl post
Za taki regulamin i takie wartościowe nagrody to na górnej LOL, na dolnej ROTFL, a vis a vis F/O UMK.
Nie w nagrodach rzecz, ale mieliby trochę szacunku dla kibiców.
Zlecenie jakiegokolwiek logotypu profesjonalnej agencji reklamowo/marketingowej...a zresztą co tu pisać- czytacie prasę, oglądacie tv, wiecie ile takie rzeczy kosztują. Niezłe cwaniaczki i tyle.
Gdybym wygrał, może byłaby okazja do zrobienia z nich kretynów w mediach. Trzeba spróbować ;-)
To i tak jest duży postęp, bo logo na D zrobili na podstawie prac ludzi z forum, w tym moich, a podpisali ten projekt nazwiskiem jakiegoś kogoś od siebie, kto jeszcze pewnie wziął za to kasę. Nie żebym narzekał na Gwiazdę, ale mogli wtedy napisać, że: "na podstawie prac z http://wislakrakow.com/forum a nie Pan X, Biuro projektowe jakieśtam. Bo pomysł pochodził z tego tematu: http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=746. I jakoby nie chodzi tu o kasę a oto, że ktoś coś sobie przypisał czego nie wymyślił.

Co do aktualnego konkursu, to teraz zasady są jasne, chcesz kasę zajmij się czym innym, chcesz wchodząc na stadion widzieć trybunę zaprojektowaną przez ciebie, no to otwierasz program graficzny i działasz. Ja zapewne jak znajdę chwilkę to coś im podeślę.
Ostatnio edytowane przez matt_21 : 10.03.2009 o godz. 10:59.
Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 10.03.2009, 10:50
andalemono napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że to był apel do młodszej czesci forum, która może nie wiedzieć jak funkcjonują atrakcyjne gadżety w firmach.
Że idziesz do marketingu, Hi darling! mam wieczorem stype, rzuć mi brelok, kalendarzyk, podłokietnik i breloczek...
Ciekawe czy prywatnie naprawdę wierzysz w to co napisałeś. Jeśli tak to pozwól, że dorzucę się do waszego 'za.......u' i podwoję wartość nagród, dorzucając 200. Numer konta proszę na priw, a Wy dalej - w imię dobrej zabawy koncepcyjnej - róbcie z ludzi frajerów ;-)
Jesteśmy dumą tego miasta z ogólnopolskim konkursem, opatrzonym oszałamiającym regulaminem i budżetem 50ojro na ojro 2012.

Również pozdrawiam.
Nagrodą są dwa bilety na mecz z Legią oraz piłka z autografami piłkarzy.
Gadżety są dodatkiem, o czym chyba zapominasz.

Po drugię - tak jak mówię - nagrody są jakie są i tyle - nie podobają Ci się - nie startuj.
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 10.03.2009, 11:45
Ja mam pytanie bo nie mogę sie doszukać tego w tym co na necie pokazano.
Trybuna jest piętrowa. A ile rzędów krzesełek ma dolna trybuna a ile górna ? Ile jest krzesełek pomiędzy tymi oczodołami wejściowymi ?
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 10.03.2009, 13:37
rzędów jest 18 na dole i 24 na górze. W sumie 42 rzędy na całej trybunie, przydałoby sie aby klub udostępnił jakis plan sektora, bo nie wiadomo ile krzesełek jest wzdłuż
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Stary 10.03.2009, 14:14
Czyli wychodzi na to, że prezydent podpisał mimo braku zgody Rady Miasta? Czegoś tu nie rozumiem... Żeby potem nie było "cyrków" i kolejnych opóźnień przez to.

To po derbach stopniowa rozbiórka
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.03.2009, 14:43
Nie.
Nie jest już wymagana zgoda radnych na podpis Majchra
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Stary 10.03.2009, 16:14
Umowa na trybunę zachodnią Wisły podpisana

Prezydent Krakowa podpisał umowę na realizację ostatniego elementu przebudowy miejskiego stadionu Wisły Kraków. Planuje się, że arena przy Reymonta do lata 2010 roku będzie dysponować kompletnie przebudowanymi trybunami na około 33 tysięcy widzów.

Po pokonaniu przeszkód formalnych, możliwe stało się podpisanie umowy na przebudowę trybuny zachodniej miejskiego stadionu Wisły Kraków. Wykonawca, Polimex Mostostal S.A., za kwotę nieco ponad 153 mln złotych – 8 mln mniej niż pierwotnie zakładano – wybuduje nie tylko miejsca dla widzów, ale także place, parkingi i drogi dojazdowe do stadionu.

Kraków od 2004 roku prowadzi kompleksową modernizację miejskiego stadionu przy ul. Reymonta. W 2006 roku oddano do użytku trybunę południową. Rok później zakończono prace przy trybunie południowej. Następnie wykonano nowoczesny pawilon multimedialny. W tym roku rozpoczęły się prace przy realizacji trybuny wschodniej (od strony Parku Jordana) wraz z narożnikami. Planuje, że miejski stadion Wisły Kraków będzie dysponował kompletnie przebudowanymi trybunami na 33 tysiące miejsc do czerwca 2010 roku. (M).

http://www.krakow.pl/komunikaty/?MOD...ow&kom_id=8505
Odpowiedz cytując
Strzala
Senior Member

Stary 10.03.2009, 16:20
Wy tez macie na kamerce noc od dwóch dni?
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 10.03.2009, 16:25
Tak

PS.
http://www.youtube.com/watch?v=G0eCV...e=channel_page
Ostatnio edytowane przez element : 10.03.2009 o godz. 17:36.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Bobic
Banita

Od: 07.2006

Stary 10.03.2009, 16:26
Strzala napisał(a):Wyświetl post
Wy tez macie na kamerce noc od dwóch dni?
Tak
100000 znaków
Odpowiedz cytując
runner
Senior Member

Stary 10.03.2009, 17:44
Kamerka nie działa poprawnie ...
Kiedy będą zalewać płytę fundamentową ?
Znacie jakiś harmonogram ?
Runner

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 10.03.2009, 17:52
Kamera nie dziala bo cement wynoszą
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 10.03.2009, 18:04
Panie i panowie, na trybunie pojawiają się części żurawia
http://www.reymonta22.pl/?a=news&b=item&id=10532
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.03.2009, 09:11
CO jest w ogole z zapleczem pod D, bo zadnych postepow nie widac ?
Trybuna jest czynna juz z 1,5 roku.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 11.03.2009, 09:51
o ile pamietam bedzie robione na końcu, bo nie bło na to podpisanej umowy
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
spinnaker
Senior Member

Stary 11.03.2009, 14:20
runner napisał(a):Wyświetl post
Kamerka nie działa poprawnie ...
Kiedy będą zalewać płytę fundamentową ?
Znacie jakiś harmonogram ?
Na moje oko pierwszą część niedługo bo ją oddzielają od reszty przypatrz się na fotki od strony E. I wg. kogoś z forum skyscrapercity to żuraw będzie właśnie postawiony na tej pierwszej części. Już niedługo i nam będzie rosła trybuna w górę
Odpowiedz cytując
art2222
Member

Od: 12.2006

Stary 11.03.2009, 17:34
Płyta denna ma być wylana etapami, a żuraw będzie stał na płycie denej. Beton wiąże jakiś czas więc pełna konstrukcja żurawia stanie za kilka tygodni najpewniej. Tak się składa że pracuje aktualnie na tej budowie
JŻS
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Stary 11.03.2009, 19:34
A znasz może harmonogram prac przy tej trybunie?
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 11.03.2009, 20:16
http://........./schematc

ps. i z oficjalnej http://i40.tinypic.com/2r3kokw.jpg
Ostatnio edytowane przez element : 11.03.2009 o godz. 22:15.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 11.03.2009, 21:06
to jest oficjalny schemat? Bo jak tak to zrobili nam jajo a'la stadion Lecha w narożniku, chyba że jest to fragment trybun D,E
Odpowiedz cytując
LukL
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 11.03.2009, 21:20
radekogi napisał(a):Wyświetl post
to jest oficjalny schemat? Bo jak tak to zrobili nam jajo a'la stadion Lecha w narożniku, chyba że jest to fragment trybun D,E
oficjalny....
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Stary 11.03.2009, 21:34
element napisał(a):Wyświetl post
http://........./schematc
skąd to wziąłeś?
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 11.03.2009, 21:36
stadionwisly.info
Odpowiedz cytując
Carol09
Member

Od: 10.2007

Stary 12.03.2009, 16:56
co wy na to?
wiem że troche pokracznie ale jakiś zarys już jest

http://img149.imageshack.us/img149/6919/stadion.jpg
Ostatnio edytowane przez Carol09 : 12.03.2009 o godz. 16:59.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów