The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.06.2013, 21:37
Trenowanie Wisły w obecnych warunkach finansowo - organizacyjnych było dużym wyzwaniem. Dodatkowo chamskie podjazdy różnych dziennikarskich mend z pewnością nie ułatwiały pracy.
Tomasz Kulawik - dzięki za tyle lat poświęceń dla Białej Gwiazdy!
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.06.2013, 21:45
Kula dziękuję za to, że byłeś z Wisłą. Formuła współpracy teraz się wyczerpała, ale byłoby fajnie znów zobaczyć Cię w dresie Wisełki w innej roli. Nigdy nie zapomnę tego co zrobiłeś dla nas przez kilkanaście lat. Dla mnie jesteś jednym z najważniejszych symboli tego Klubu.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 02.06.2013, 21:46
wolfy napisał(a):Wyświetl post
...na forum padają takie nazwiska jak Nawałka czy Brosz, którzy pierwsze sezony w Górniku i Piaście mieli zwyczajnie słabe....
Nawałka w pierwszym sezonie w Górniku chyba awansował do Ekstraklasy

Ale poza tą drobną nieścisłością z resztą posta się zgadzam w całości. Kulawik na ile mógł na tyle robił dobrą robotę. Ładnie odmłodził skład, a jakby mu dorzucili 2-3 dobrych grajków to by się pewnie na serio bił o puchary.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 02.06.2013, 21:56
Całą rundę nadawałem na Kulawika, ale trzeba mu jednak podziękować za pracę...
PS: Sam już nie wiem, czy lepiej nadawać cały czas na Kulawika, Wiślak, to jednak Wiślak, czy czekać co wykombinuje dyzma, choć mam przeczucia, że wykombinuje co najwyżej walkę o utrzymanie
Odpowiedz cytując
Baryl
Member

Od: 06.2003

Stary 03.06.2013, 04:55
Przykro mi ale chyba lepiej by było aby Tomek w ogóle się za ten stołek nie brał.

Chodziłem na 2 ligę, pamiętam jak szarpał ten mały z jasną czupryną... Potem czasy TF i jak dla mnie to wielki szacun dla piłkarza, jeśli potrafi przetrwać nawał transferów gwiazd, utrzymać się w zespole i to jeszcze jako kapitan. Piękna historia (z resztą razem z nim także i Patera, Sarnata, B. Zająca, mogłem kogoś pominąć...).
Jak dla mnie był żywą legendą. A teraz?

Nawet nie chodzi o brak stylu gry i wyniki a te nieszczęsne wypowiedzi i zachowania w których przebrzmiewał mały człowieczek. Chimeryczne wywiady. Wytykanie Probierzowi złego przygotowania (a co wczoraj opowiadał - że nie miał trenera od przygotowań? przyganiał kocioł garnkowi!!!). Momentami sprawiał wrażenie jakby cały świat wiedział, że jest opcją tanią i awaryjną - tylko nie on. On miał pretensje o wąski sztab, brak transferów. Pomieszanie z poplątaniem.
Dyrdymały o dobrej grze. To pan dobrej gry nie widział? Widział świetną grę z pierwszej osoby! O co tu chodzi?

Pal licho ten sezon, było wiadomo że trzeba go jakoś przeczekać. Nawet cieszyłem się z odpadnięcia z PP bo uznałem, że lepiej to wszystko rozpieprzyć i budować od nowa (zero chemii w tej drużynie, w klubie w ogóle) - niż ewentualnym sukcesem dostarczać argumentów za sztucznym podtrzymywaniem przy życiu tego trupa... Nie chodzi mi o grę i wyniki. Może robił co mógł.
Ale te wypowiedzi... Moim skromnym zdaniem tak ważna postać powinna mieć jakąś klasę, pewność siebie ale i dystans, walić prawdę między oczy, umieć przyznać się do błędu (a nie zwalać wszystko na to, tamto, siamto). Bardzo mi przykro, ale w momencie gdy Kulawik otworzył usta cały czar jego piłkarskiej kariery prysnął.
It's nothing four sticks of dynamite and a match can't fix
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.06.2013, 07:28
Baryl świetnie to ująłeś.
Szkoda tylko, że w jego miejsce przychodzi być może Franz Smuda, który też nie bardzo potrafi się wysławiać.
Jest przynajmniej bardziej charyzmatyczny.

Maaskant to był gość, klasa. Szkoda, że ten też zaczął kłamać bo to też trochę przysłoniło jego wizerunek.
Kulawik:
- Taktyka - kiepska
- Motywowanie - kiepskie
- Kontakty z mediami - kiepskie
- Wyniki - kiepskie
Ciężko sie doszukać jakichkolwiek plusów.
Po prostu "dociągnął' ten bajzel do końca. I tyle.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.06.2013, 07:32
jak ich Smuda zajedzie na obozie letnim (tak jak kadre przed euro) to znowu Kulawik wróci w roli strażaka. Jakoś nie chce mi sie wierzyć że z tymi zawodnikami inny trener z Polski by coś więcej ugrał.

Plusem pracy Kuli jest napewno że wyznał sie na Sarkim jak przyjechał na testy.Wprowadzenie do 1 składu Stolarskiego i Urygi

Rozliczając Kulawika nalezy pamietać o przynajmniej 5 punktach jakie straciliśmy przez "pomyłki" arbitrów
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.06.2013 o godz. 08:26.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 03.06.2013, 10:16
Mówisz o tym obozie kadry w Turcji?
Jęśli tak, to jedynymi zajechanymi osobami po tym zgrupowaniu, były...partnerki piłkarzy.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 03.06.2013, 14:18
AYALA napisał(a):Wyświetl post
jak ich Smuda zajedzie na obozie letnim (tak jak kadre przed euro) to znowu Kulawik wróci w roli strażaka. Jakoś nie chce mi sie wierzyć że z tymi zawodnikami inny trener z Polski by coś więcej ugrał.

Plusem pracy Kuli jest napewno że wyznał sie na Sarkim jak przyjechał na testy.Wprowadzenie do 1 składu Stolarskiego i Urygi

Rozliczając Kulawika nalezy pamietać o przynajmniej 5 punktach jakie straciliśmy przez "pomyłki" arbitrów
Przykro mi, ale moim zdaniem +5 pkt. lub nawet ewentualny awans do El. LE nie zmieniłby za bardzo faktu, że Kulawik jest najwyżej przeciętnym trenerem. Nie ma (jeszcze) odpowiedniego warsztatu, ani (nigdy nie będzie miał) odpowiedniej osobowości. Zapewne robił, co mógł i życzę mu powodzenia w MEsie, czy gdziekolwiek wyląduje, ale nie jest to osoba do prowadzenia pierwszej drużyny Wisły i niestety był moment, w którym zaczął mnie na tym stanowisku irytować.

Nie wiem, czy "Inny trener z Polski" ugrałby z tą kadrą więcej, ale może byłby lepszym motywatorem, bo jedyny repertuar Kulawikowych gestów podczas meczu, to rozkładanie rąk, kiedy sędzia źle gwizdnie i bicie brawo, kiedy ktoś prosto kopnie piłkę. Kula to trenerskie Zombie przy linii.
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.06.2013, 18:15
Kulawik zdołał zająć 7 miejsce w lidze. Rok temu drużyna ze zdecydowanie lepszym i szerszym składem skończyła na miejscu 7. Rundę jesienną do której przygotowywał drużynę i powadził ją prze łatwiejszą część rundy Probierz zakończyliśmy na miejscu 12, a po wiośnie jesteśmy 5 miejsc wyżej. Chyba nie należy oceniać Kulawika aż tak źle...
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 05.06.2013, 13:42
szacunek za tytuł króla strzelców pucharu UEFA , taki wynik w wykonaniu polskiego pilkarza predko sie nie powtorzy , no moze Lewandowski ma szanse , ale w polskiej druzynie to raczej science fiction
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów