|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
Jęśli Termailica nie wejdzie to Kaziu z pewnością przyjmie naszą propozycję powrotu (a Termalica zwolni Go z drugiego roku kontraktu). O ile ta propozycja padnie...
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Jestem przekonany że wejdzie.
W ostatnim wywiadzie właściciel mówił że na 200% będzie gotowy do licencjonowania - oświetlenie, zadaszenie, krzesełka itp. Co nie zmienia faktu że Kazek ze swoją obecną drużyną udowadnia naszym bossom że w dupie byli i gówno wiedzą. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
U nas jest taki przemiał trenerów, że pewnie nie zwraca się nawet uwagi, który coś jest warty, a który nie. Po prostu nie ma wyników - do widzenia. Cupiał mniej więcej tylu trenerów zwolnił, co kupił dobrych piłkarzy. Trochę te proporcje się nie zgadzają.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Chciałbym, żeby Termalica awansowała do ekstraklasy i żeby tam Kaziu pokazał, że potrafi drużyną złożoną z przeciętniaków, ale z którą pracuje z poparciem właściciela i wdraża swoją wiedzę trenerską, grać jak równy z równym z najlepszymi klubami (co wcale nie jest trudne).
Obawiam się tylko, że wtedy inni będą mu składali propozycje... i choć Moskal jest wiślakiem to szef za wiślackość nie płaci. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Niestety ale Kaziu dzisiaj przegrał (razem ze swoją drużyną) z garbatymi, którzy są słabą drużyną. Zmiany za późno (Rybski zrobił więcej zamieszania niż wszyscy razem wzięci) czyli to samo co na Wiśle. Zespół nie był na tyle zmotywowany by gryźć trawę przegrywając 2:1. Poza tym Kaziu to miły facet.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Sądzę, że dla Wisły przy jej obecnym składzie i potencjale na kolejny sezon, dobrze byłoby gdyby Moskal został trenerem - jeżeli ktoś ma zastąpić Kulawika. Z drugiej strony myślę, że lepiej dla niego byłoby, gdyby został jednak w Niecieczy, gdzie nikt nie zwolni go po dwóch porażkach, a najdalej po jednej rundzie. Kolejny sezon, w którym ogrywać będziemy młodych lekki nie będzie, a na spokojną pracę nie można u nas liczyć. Może jak zdobędzie więcej renomy i doświadczenia, a Wiśle kiedyś zmienią się obyczaje, bardziej w kierunku np. MU ;-), to wtedy będzie dobrym kandydatem na dłużej.
![]()
Na koszulkach BIAŁA GWIAZDA!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Tez chciałbym Moskala, ale naprawde trudno mi uwierzyć, że Kazik tu wróci. Zwolnienie bardzo go zabolało, kocha ten klub ale 2 raz "dac sobie w pysk" nie da.
Kazik + Wiślacka młodzież złagodziło by bardzo sposób w jaki odbierany jest klub, ale coż... to se ne wrati. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Prawda jest taka, że jeśli kibice będą go chcieli, to Moskal wróci. Tak naprawdę to od nas zależy, wystarczy zorganizować akcję mającą na celu poparcie Moskala. Wiem, że wtedy może zrobić się głupio i przykro Kulawikowi, ale takie są prawa rynku. A Moskal jest w tym momencie najlepszym kandydatem.
Wybierając z pośród Smuda, Kulawik, przypuszczalnie "najlepsi" polscy trenerzy: Michniewicz, Nawałka. Wybrałbym tego ostatniego, ale to jest już nierealne, bo podpisał kontrakt z Górnikiem. Do tego myślę, że Moskal nie będzie miał wysokich wymogów finansowych, należy zastanowić się też nad tym czy ma w ogóle możliwość rozwiązania kontraktu z Termalicą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
CHyba nie bardzo... że co, że wystarczy transparent wywiesić, czy list otwarty wysłać i nagle BC wespół z zarządem przychyli się do woli trybun? Nie sądzę. Sam nie jestem zwolennikiem rychłego powrotu Moskala na Wisły... ale jeśli podobne metody nacisku miałyby być skuteczne to do Moskala w pakiecie proponuję jeszcze dorzucić budowę ośrodka treningowego i inwestycję w młodych.
![]()
"Not to touch the earth not to see the sun"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wymogów finansowych to Moskal nie miał rok temu. Teraz jeżeli wróci to na jego warunkach. Myślę, że z Kulawikiem by się dogadał.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
A potem przyszedł Probierz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
W zasadzie to nawet trzeci raz, bo jego pozbycie się w 2007 też nie było zbyt eleganckie. Do klubu wrócił zdaje się dopiero po 3 latach.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|