The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.05.2013, 15:10
Jęśli Termailica nie wejdzie to Kaziu z pewnością przyjmie naszą propozycję powrotu (a Termalica zwolni Go z drugiego roku kontraktu). O ile ta propozycja padnie...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 12.05.2013, 15:54
Jestem przekonany że wejdzie.

W ostatnim wywiadzie właściciel mówił że na 200% będzie gotowy do licencjonowania - oświetlenie, zadaszenie, krzesełka itp.

Co nie zmienia faktu że Kazek ze swoją obecną drużyną udowadnia naszym bossom że w dupie byli i gówno wiedzą.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.05.2013, 16:28
U nas jest taki przemiał trenerów, że pewnie nie zwraca się nawet uwagi, który coś jest warty, a który nie. Po prostu nie ma wyników - do widzenia. Cupiał mniej więcej tylu trenerów zwolnił, co kupił dobrych piłkarzy. Trochę te proporcje się nie zgadzają.
..
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.05.2013, 16:58
Chciałbym, żeby Termalica awansowała do ekstraklasy i żeby tam Kaziu pokazał, że potrafi drużyną złożoną z przeciętniaków, ale z którą pracuje z poparciem właściciela i wdraża swoją wiedzę trenerską, grać jak równy z równym z najlepszymi klubami (co wcale nie jest trudne).
Obawiam się tylko, że wtedy inni będą mu składali propozycje... i choć Moskal jest wiślakiem to szef za wiślackość nie płaci.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.05.2013, 17:04
Niestety ale Kaziu dzisiaj przegrał (razem ze swoją drużyną) z garbatymi, którzy są słabą drużyną. Zmiany za późno (Rybski zrobił więcej zamieszania niż wszyscy razem wzięci) czyli to samo co na Wiśle. Zespół nie był na tyle zmotywowany by gryźć trawę przegrywając 2:1. Poza tym Kaziu to miły facet.
Odpowiedz cytując
msn
Member

Od: 11.2002

Stary 13.05.2013, 13:53
Sądzę, że dla Wisły przy jej obecnym składzie i potencjale na kolejny sezon, dobrze byłoby gdyby Moskal został trenerem - jeżeli ktoś ma zastąpić Kulawika. Z drugiej strony myślę, że lepiej dla niego byłoby, gdyby został jednak w Niecieczy, gdzie nikt nie zwolni go po dwóch porażkach, a najdalej po jednej rundzie. Kolejny sezon, w którym ogrywać będziemy młodych lekki nie będzie, a na spokojną pracę nie można u nas liczyć. Może jak zdobędzie więcej renomy i doświadczenia, a Wiśle kiedyś zmienią się obyczaje, bardziej w kierunku np. MU ;-), to wtedy będzie dobrym kandydatem na dłużej.
Na koszulkach BIAŁA GWIAZDA!
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 13.05.2013, 14:17
Tez chciałbym Moskala, ale naprawde trudno mi uwierzyć, że Kazik tu wróci. Zwolnienie bardzo go zabolało, kocha ten klub ale 2 raz "dac sobie w pysk" nie da.

Kazik + Wiślacka młodzież złagodziło by bardzo sposób w jaki odbierany jest klub, ale coż... to se ne wrati.
Odpowiedz cytując
comek
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 13.05.2013, 16:22
Prawda jest taka, że jeśli kibice będą go chcieli, to Moskal wróci. Tak naprawdę to od nas zależy, wystarczy zorganizować akcję mającą na celu poparcie Moskala. Wiem, że wtedy może zrobić się głupio i przykro Kulawikowi, ale takie są prawa rynku. A Moskal jest w tym momencie najlepszym kandydatem.

Wybierając z pośród Smuda, Kulawik, przypuszczalnie "najlepsi" polscy trenerzy: Michniewicz, Nawałka. Wybrałbym tego ostatniego, ale to jest już nierealne, bo podpisał kontrakt z Górnikiem.

Do tego myślę, że Moskal nie będzie miał wysokich wymogów finansowych, należy zastanowić się też nad tym czy ma w ogóle możliwość rozwiązania kontraktu z Termalicą.
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 13.05.2013, 16:29
comek napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka, że jeśli kibice będą go chcieli, to Moskal wróci. Tak naprawdę to od nas zależy, wystarczy zorganizować akcję mającą na celu poparcie Moskala.
CHyba nie bardzo... że co, że wystarczy transparent wywiesić, czy list otwarty wysłać i nagle BC wespół z zarządem przychyli się do woli trybun? Nie sądzę. Sam nie jestem zwolennikiem rychłego powrotu Moskala na Wisły... ale jeśli podobne metody nacisku miałyby być skuteczne to do Moskala w pakiecie proponuję jeszcze dorzucić budowę ośrodka treningowego i inwestycję w młodych.
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.05.2013, 16:31
Do tego myślę, że Moskal nie będzie miał wysokich wymogów finansowych, należy zastanowić się też nad tym czy ma w ogóle możliwość rozwiązania kontraktu z Termalicą.
Wymogów finansowych to Moskal nie miał rok temu. Teraz jeżeli wróci to na jego warunkach. Myślę, że z Kulawikiem by się dogadał.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 13.05.2013, 16:33
Prawda jest taka, że jeśli kibice będą go chcieli, to Moskal wróci. Tak naprawdę to od nas zależy, wystarczy zorganizować akcję mającą na celu poparcie Moskala. Wiem, że wtedy może zrobić się głupio i przykro Kulawikowi, ale takie są prawa rynku. A Moskal jest w tym momencie najlepszym kandydatem.
Gdyby nasze chciejstwo byłoby tak wszechmocne, to Kaz utrzymałby się na fotelu. A do dyspozycji w tym sezonie miałby z tuzin zdolnych chłopaków ze świetnie zorganizowanej wiślackiej szkółki. I ze dwa pełnowymiarowe boiska treningowe na przyzwoitej bazie w, dajmy na to, Myślenicach.

A potem przyszedł Probierz.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.05.2013, 19:15
borys napisał(a):Wyświetl post
Tez chciałbym Moskala, ale naprawde trudno mi uwierzyć, że Kazik tu wróci. Zwolnienie bardzo go zabolało, kocha ten klub ale 2 raz "dac sobie w pysk" nie da.
W zasadzie to nawet trzeci raz, bo jego pozbycie się w 2007 też nie było zbyt eleganckie. Do klubu wrócił zdaje się dopiero po 3 latach.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 13.05.2013, 19:43
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
Gdyby nasze chciejstwo byłoby tak wszechmocne, to Kaz utrzymałby się na fotelu. A do dyspozycji w tym sezonie miałby z tuzin zdolnych chłopaków ze świetnie zorganizowanej wiślackiej szkółki. I ze dwa pełnowymiarowe boiska treningowe na przyzwoitej bazie w, dajmy na to, Myślenicach.

A potem przyszedł Probierz.
Zdanie kibiców odnośnie spraw sportowych zawsze było w Wiśle na ostatnim miejscu.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 13.05.2013, 23:34
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
W zasadzie to nawet trzeci raz, bo jego pozbycie się w 2007 też nie było zbyt eleganckie. Do klubu wrócił zdaje się dopiero po 3 latach.
Z tego co pamiętam to w 2007 r. było mówione od początku, że jest trenerem tymczasowym i ma dograć do końca sezonu. Nie pamiętam, żebym był zaskoczony, że go zwolnili, zwłaszcza, że w mediach huczało od nazwisk już w trakcie rundy wiosennej. W klubie pracował cały czas: http://historiawisly.pl/wiki/index.p...zimierz_Moskal .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów