|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
| Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dyskusja na temat ceny Marcelo może okazać się nic nie warta,bo być może Brazylijczyk posiada zapisaną sumę odstępnego o której wiedzą tylko osoby zainteresowane.
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Heh zaczyna sie kompletowanie składu na puchary. Na początek sprzedaż dwóch najbardziej wydolnościowców w klubie. Sprzedaz Marcelo na 2 mln to śmiech jak Dudka o jakies dwie, trzy klasy piłkarz słabszy został sprzedany za wyższą sume. Zobaczcie ile on nam punktów uciułał. W tej rundzie z 9 puktów to jego zasługa, w poprzedniej nie chce mi się sprawdzać, ale podejrzewam że jeszcze więcej. To nasz jedyny zawodnik o klasie Europejskiej. Spokojnie powinien jeszcze raz z nami spróbowac sił w pucharach. Natomiast Diaz osobicie jest dla mnie lepszy od Jirsaka jednak jeśli mamy kogos sprzedać to stawiam na niego. To zawodnik który raz zagra świetnie by później podac pod nogi przeciwnikowi który groźnie skontruje. Problem jednak pojawia sie taki że bedziemy musieli sprowadzić az dwóch zawodników na środek z czego jeden musi dobrze sie zastawiac bo to był główny atrubut Diaza i Cantoro. Za 1,5 mln to spokojnie można sprzedawać. Diaz ma taka przewage że nie jest Polakiem, a jest czarny więc jest realna szansa na sprzedaż za taka kwote.
Co do transferów do nas to napewno napastnik i środkowy pomocnik (jak Diaz odejdzie to dwóch) to jest priorytet. Z napastników z Polski tylko Sobiech. W pomocy nie ma nikogo godnego by u nas grac w Ekstraklasie. |
|
|
|
Guest
|
|
Sprzedać dobrego stopera, który na dodatek strzela 6 goli i którego wartość może tylko wzrosnąć po - daj Boże MP i awansie chociaż do LE co nie jest poza naszym zasięgiem czy uniwersalnego, ale nie tak wybijającego się gracza... W kwestii ustawienia drużyny po sprzedaży jednego z nich - można spróbować przesunąć Marcelo na defensywnego pomocnika. Zdrowie do gonienia ma, siłę do zdominowania środka też, pytanie czy zwrotność-zwody, podanie byłyby dostatecznie dobre jak na potrzeby tej pozycji. Ja też sprzedałbym za 800tys-1mlnpln Ćwielonga (czy to nie tyle długu skasowaliśmy Ruchowi za Jego transfer Jednak najważniejsze jest to, że zanosi się znowu na kombinowanie z której strony przyciąć tą kołdrę, a jak potem będzie d.pa zbita co oczywiste to usłyszymy jak zwykle płacz i zgrzytanie zębów.
Ostatnio edytowane przez arti : 17.12.2009 o godz. 11:24.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Czyli rozumiem, że w tym temacie komentujemy tylko info podane przez stronę oficjalną? Bo co innego jest wiarygodnym źródłem? Wywiad prasowy? Niekoniecznie. Notka prasowa na Interii, Onecie, WP? Szczerze wątpię. Więc co?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Od 2004r. pieniadze ze sprzedazy zawodnikow nie ida na transfery do klubu...ale widze, ze spora liczba osob dalej tego nie dostrzega. Gdyby tak bylo, to obecny zespol nie odbiegalby tak drastycznie pod wzgledem umiejetnosci do Wisly z Zurawskim, Frankowskim, Kosowskim, Szymkowiakiem i pozostalymi. Jesli sprzedamy Marcelo, to czesc kasy pojdzie na zalatanie dziury budzetowej, a reszta trafi do kieszeni Cupiala i tak to bedzie wygladalo. Dlatego jestem absolutnie przeciwny sprzedawaniu Marcelo czy Diaza...bo przyjda oczywiscie, ze tansi, ale i gorsi pilkarze...od lat obnizamy wartosc sportowa zespolu.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Jeśli sprzedamy Marcelo to nie awansujemy do LM Cleber w pucharze UEFA już sobie nie radził, bo był za wolny... Już straciliśmy Mauro i jestem ciekaw, kto będzie grał na środku... Garguła - kontuzja Sobol - leczy się... No powiedzmy, że w następnej rundzie będziemy mieć 3 bo nie uda się nikogo kupić i co? Jirsak, Diaz, Sobol co jak któryś dozna kontuzji a np. Diaz nazbiera kartek? Będzie problem, jeżeli klub nikogo nie ściągnie do środka...
Uważam, że klub powinien sprzedać Brożka i Diaza. Pieniądze za nich powinny wystarczyć żeby podreperować klubowy budżet i kupić 2 pomocników i napastnika. A co do Marcelo to gdyby udało nam się z nim awansować do LM to sprzedamy go 2 razy drożej, bo kluby zobaczą, jaki jest naprawdę dobry. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
może skończmy te bajki jak to kiedyś kupowaliśmy a teraz nie Marcelo, Głowacki, Alvarez, Boguski, Kirm , Małecki Brozek Sobolewski Diaz.... faktycznie nie ma kim grac PS brakuje nam na pewno wartościowych graczy w przednich formacjach ale to chyba nie problem znalesc 2-3 graczy za free do pomocy/ataku skoro mamy kasę na kontrakty
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 17.12.2009 o godz. 13:28.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Ja zawsze myślałem że na sprawdzone, pewne informacje odpowiednim miejscem są serwisy internetowe, natomiast fora z definicji służą właśnie do luźnych rozmów, wiarygodność informacji, plotek itp jest weryfikowana jak na wolnym rynku.. przez odbiorców.. czytających, którzy sami oceniają czy posty kogoś tam warto czytać czy od razu pomijać. No cóż "władza" jednak zawsze chce "uszcześliwić" przez coraz bardziej restrykcyjne prawa.. obowiązki... kary.
Dochodzi do tego, iż Panie Adminie sam pan pisząc posta na temat "o czym piszemy w których wątkach" złamał regułami bo tutaj przecież pisze się TYLKO o "Polityka Transferowa Wisły – tu komentujemy tylko fakty podane przez sprawdzalne źródło." Więc jeśli dostanę bana za ten post.. "nie na temat" to sprawiedliwie Panie Adminie byłoby dać taki sam ban sobie. Ale w sumie.. przecież "Władza" w imię wyższego dobra nas wszystkich, nie musi przejmować się takimi pierdołami. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ależ oczywiście zły Cupiał wszystkie pieniądze zabiera do kieszeni a pensje piłkarzom ,pracownikom administracji trenerom ,czy czy pracownikom technicznym wypłaca dobry czarodziej z bajki i tak sie dzieje od 2004 roku.
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Zreszta w Legii, to samo...w ostatnich latach blisko 20 mln euro z transferow, a jak dzisiejsza kadra tego klubu wyglada...na lige starcza, ale na Europe, to co roku kompromitacja. Gdybys sie troche interesowal, to wiedzialbys ze od kilku lat(za wyjatkiem tego roku) bilans Wisly byl dodatni...co to oznacza? Cupial nie dokladal ani zlotowki. Zreszta chyba jedyny klub w Polsce, ktory generowal zyski(teraz z powodu zle skonstruowanego budzetu i kleski z Levadia jest mala dziura). Regularnie splacalismy dlug wobec Cupiala przychodami z transferow...dlatego pomnieszyl sie w ostatnich latach o chyba ponad 20 mln zlotych.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 17.12.2009 o godz. 13:54.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
czy taki Garguła za free +pięcioletni kontrakt jest piłkarzem tańszym od Żurawskiego 1 mln euro + kontrakt ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
i to czy Żuraw przychodząc do Wisły miał menago ... i jaka w tym przypadku była prowizja dla niego ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Osmiele sie stwierdzic ze Marcelo to najlepszy zawodnik w Wisle od kliku lat a byc moze i dluzej. Jego gra w defensywnie ,proba rozegrania akcji ,stale fragmenty ,gra w powietrzu ....to prawdziwy diament ktory musimy jeszce szlifowac bo to bedzie zawodnik wielkiej klasy. Teraz sprzedawac go za 2 mln Euro to najwiwksze frajerwstwo z mozliwych bo jesli dotrzemy do Pucharow i tam pokaze sie szerzej to jego cena wzrosnie 3,4 -krotnie. SKorza musi go zatrzymac ,bo to juz wlasciwie jest nasz lider ,i to on zdobywal nam punkty w tej rundzie. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zablokowanie przez RN transferów Pazdana i Białorusina (choć być może słuszne), świadczy o jednym: nic się nie zmienia w polityce kadrowej, która ostatnio doprowadziła aż do Lewadii.
Cupiał nadal nie decyduje się na korekty strategii, dofinansowanie klubu, wciąż będziemy podążali ścieżką sukcesywnego osłabiania, a nie wzmacniania zespołu. Nie ma zmiany podejścia, nie ma pieniędzy, wiec nie będzie zmiany wyników i złej postawy w Europie. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Zaaprobowałbym sprzedaż Marcelo tylko w momencie gdy będzie na niego kupiec naprawdę zdecydowany. Taki,który będzie gotowy wyłożyć 3 mln na stół,który będzie pewny jego klasy i będzie mieć dla niego miejsce w składzie. W innym wypadku szaleństwem byłoby pozbywać się takiego zawodnika,który by się tułał po jakiś zadupiach.Nie ma konkretnej oferty niech siedzi u nas. Jak on i jego menago nie mają parcia na transfer to nie ma co na siłę go upychać. Nie ma się co oszukiwać z czasem odejdzie, ale trzeba wszystko zrobić aby stało się to jak najpóźniej. Do tego czasu fajnie by było sprowadzić podobnego jak on ale do ofensywy. Naprawdę jak RN ma trochę oleju w głowie to nie będzie wyrzucać kasy w błoto na jakiś Białorusinów 2 sortu i Pazdanów, tylko na porządnie wyselekcjonowanych piłkarzy a nie kopaczy. A jeśli takich nie mamy na oku to nie ma sensu na siłę wydawać kasy. Zniosę brak wzmocnień,uzupełnień składu,aby w lecie były prawdziwe wzmocnienia,na nasze potrzeby i miarę.
Co do Garguły to szkoda,że tak wyszło ale wiedziałem,że nie będzie to żadne wzmocnienie, bo to kopacz zwyczajnym ale nie sadziłem,że w taki o to sposób sprawa się skomplikuje. Jednym słowem trzeba sprowadzić rozgrywajka,bo tak owego nie mamy,a na Gułe liczyć nie ma co. Mam nadzieje,że jakby były dalsze komplikacje to Garguła postąpi jak Bojarski. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja mam nadzieję, że postąpi przynajmniej jak Dawidowski, czyli zgodzi się na obniżkę kontraktu.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Czyli tak jak mówiłem. Z transferów nici. Blade pojęcie mają działacze o polityce transferowej.
Może zmienimy nazwe tematu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A ja myślę tak: miały być trzy transfery dwa już są (Cleber, Kowalski) a trzecim będzie powrót z wypożyczenia Mąki. I norma zostanie wykonana.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Guła leczy kontuzje to jest na L4 czyli pensje płaci mu ZUS (tak mi sie wydaje,moge się mylić)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wisła intersuje sie graczami Lewskiego.Skorża miał leciec do Rzymu na mecz Lazio-Levski aby oglądac Bułgarów ale utknął na lotnisku.
http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...tnisku,1413263 Zenit chce Brożka. http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...ka,1413265,812
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.12.2009 o godz. 23:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ale mowisz o Gargule o wzmoceniu przed czy po tym jak doznal tej kontuzji Po jesli przed to to bylo by duze wzmocnienie ,ale teraz to chyba dupa zbita ,dobrze mu zycze ale boje sie ze musimy sobie szukac nowego rozgrywającego....tylko skad takiego wziasc ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Co wy na to
Costly: Mogę zagrać w Wiśle - Chciałbym zagrać w Wiśle Kraków. To bardzo dobra drużyna ze znakomitym trenerem - powiedział dla "Przeglądu Sportowego" Carlo Costly. - Odchodzi pan z Bełchatowa? CARLO COSTLY: Szczerze? Jeśli będzie ku temu okazja, czyli pojawi się konkretna oferta, to tak. Ale jeżeli nic się nie wydarzy, to nie, bo zostaje mi jeszcze półroczny kontrakt z klubem. - A ma pan jakieś propozycje? - W tej chwili nie. Wprawdzie była mowa o Meksyku, o drużynie Tigres, ale raczej należy traktować to jak plotkę, ponieważ żadnej konkretnej oferty stamtąd nie dostałem. - Ale podobno niedawno oglądali pana wysłannicy francuskiego Sochaux. - Słyszałem, że są mną zainteresowani. Jednak na razie wszystko jest palcem na wodzie pisane. Czekam, aż klub mi powie, czy rzeczywiście jest jakaś realna szansa na grę we Francji.(..) - Miał pan jakieś oferty z polskich klubów? - Tak, ale szczegóły zachowam dla siebie. - A chciałby pan w ogóle grać w innym polskim klubie? - Tak, w Wiśle Kraków. To bardzo dobra drużyna ze znakomitym trenerem. Dwa razy z rzędu wygrali ligę, teraz znów są liderem. To coś znaczy. Ale powtarzam: na razie naprawdę nie wiem, jak potoczą się moje losy. Trzeba zaczekać i zobaczyć, czy będą jakieś konkretne oferty, które można by spokojnie przeanalizować. Nie ukrywam jednak, że chciałbym opuścić Polskę. - W tym sezonie wystąpił pan w 10 meczach, ale tylko w 6 w podstawowym składzie i strzelił zaledwie 1 gola. Nie jest to jakiś spektakularny wyczyn. - Prawdę powiedziawszy, nie wiem dlaczego tak się dzieje. Wcześniej, kiedy w klubie pracował Orest Lenczyk, strzeliłem 11 goli, byłem bardzo dobrze przygotowany. Nie zrzucam jednak winy na trenerów, ale obarczam nią siebie, przez to, że nie przygotowałem się jak należy. ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trzeba podejść sceptycznie do tego, bo napisał to Przegląd Sportowy i on dużo rzeczy zmyśla.
Costly to dobry grajek i twierdzę, że w Wisle z Brozkiem ewentualnie Maleckim duzo by pokazal. Smialo mozna go sprobowac. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
wg. DP to nie Marcelo czy Diaz mogą odejść a.... Piotr Brożek
choć żadnych szczegółów nie podają ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Costly to drugi Uche- niet
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gdyby to był drugi uche to już dawno ucieklby z Belchatowa.
Koleś móglby u nas pograć. Ma doswiadczenie, a po drugie, będzie grał w MS. Cena może fajnie do gory skoczyc i go sprzedać. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|